عوامل و راهکار های ساده پیشگیری از تپش قلب بعد از غذا خوردن

  • 1396-10-26
  • 0

ممکن است گرسنه بوده و یک وعده غذایی کامل را با لذت خورده باشید, ناگهان احساس کنید که ضربان قلبتان بیشتر شده و قلبتان تندتر از حالت عادی می زند, به این حالت تپش قلب بعد از غذا خوردن گفته می شود. دانستن اینکه تپش قلب بعد از غذا خوردن چه عواملی دارد و چگونه می توان از ایجاد شدن این احساس ناخوشایند جلوگیری کرد, برای شما مفید خواهد بود.

چه عواملی باعث  احساس تپش قلب بعد از غذا خوردن می شود؟

علت هایی که می تواند منجر به تپش قلب بعد از غذا خوردن گردند متعددند. از جمله مهم ترین عوامل عبارتند از:

شاید مکمل غذایی نامناسب استفاده کرده اید

اگر شما قبل, حین یا بلافاصله بعد از یک وعده غذایی اصلی به خصوص ناهار, از مکمل های غذایی یا عصاره هایی نظیر پرتقال تلخ, سنبل الطیب و زالزالک استفاده می کنید, ناخواسته باعث ایحاد تپش قلب در خودتان می شوید. فراموش نکنید که شاید این مکمل های غذایی فواید موثری دارند به شرط اینکه در حوالی وعده های غذایی مصرف نکنید.

شاید رژیم غذایی شما اشکال دارد

اگر شما در وعده های غذایی تان, مصرف بیش از اندازه از الکل, کنسروجات, ادویه جات و غذای تند دارید در معرض تپش قلب بعد از غذا خوردن هستید.

ممکن است شما از موادی نظیر پنیر کهنه, گوشت نمک سود شده  و میوه های خشک شده یا بیش از حد رسیده استفاده کرده باشید و سپس احساس تپش قلب بعد از غذا خوردن را تجربه کرده باشید. بهتر است بدانید که این مواد غذایی حاوی تیرامین بیشتر از انداره طبیعی است و بالا بردن فشار خون و ایجاد تپش قلب از علایم غذاها و آشامیدنی های حاوی تیرامین است.

شاید نوشیدنی های سرد و گرم نامناسب انتخاب کرده اید

شاید نوشابه زیادی در حین غذا خوردن نوشیده باشید. نوشابه ها دارای مواد شیمیایی متنوع و به خصوص مقدار بالایی کافیین هستند به خصوص نوشابه های انرژی زا. به طور کلی توصیه می شود نوشابه را از سبد غذایی تان حذف کنید یا حداقل در حین غذا خوردن ننوشید.

مصرف بی رویه از نوشیدنی هایی که دارای کافیین است  نظیر چای, قهوه, کاپوچینو, هات چاکلت در چندین نوبت در طول روز به خصوص از یک ساعت قبل تا یک ساعت بعد از غذا خوردن, به ایجاد تپش قلب بعد از غذا خوردن کمک می کند.

شاید در حین غذا خوردن, نگران یا مضطرب بوده اید

غذا خوردن درهنگامی که استرس دارید, باعث می شود که شما غذا را بطور مناسب هضم و جذب نکنید و احساس سنگینی سر دل و تپش قلب بعد از غذا خوردن داشته باشید. توصیه می شود وعده های غذایی اصلی را در آرامش و بدون عجله میل بفرمایید.

 

بعضی از داروهایی که استفاده می کنید زمینه ساز تپش قلب هستند

اگر به علت مبتلا بودن به سایر بیماری ها ناگریز به استفاده از داروهایی نظیر اسپری های استنشاقی آسم, داروهای بیماری های قلبی و فشار خون بالا,  داروهای آنتی بیوتیکی, قرص های رژیمی قبل یا بعد از وعده های غذایی هستید, بروز تپش قلب محتمل است.

آیا لازم است بخاطر تپش قلب بعد از غذا خوردن به پزشک مراجعه کرد؟

تپش قلب بعد از غذا خوردن, به تنهایی چندان وخیم نیست و شما با رعایت راهکارهای مناسب غذایی می توانید آن را کنترل نمایید. به شما توصیه می گردد که اگر بعد از غذا خوردن, احساس تپش قلب به همراه یکی از علایم زیر ایجاد شود, آرامش خود را حفظ کنید و نگران نباشید و حتما به پزشک مراجعه نمایید تا تحت یک بررسی ساده قرار گیرید. این علایم عبارتند از: تنگی نفس, عرق کردن فراوان, گیجی سبکی, سر سرگیجه, غش, درد قفسه سینه, احساس فشار و یا تنگی در قفسه سینه، پشت، بازو، گردن، یا فک.

اگر پزشک تشخیص دهد که این تپش قلب بعد از غذا خوردن برای سلامتیتان خطری ندارد، احتمالا با انجام چند توصیه و ایجاد چند تغییر در سبک زندگیتان، درمان را انجام خواهد داد.

دیتابیس اطلاعات پزشکی Health Line

دیتابیس اطلاعات پزشکی WebMD

با امتیازدهیِ این صفحه به بهتر شدن محتوای ما کمک کنید

  • این نوشته را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

پرسش و پاسخ درباره «عوامل و راهکار های ساده پیشگیری از تپش قلب بعد از غذا خوردن»

پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

آخرین آموزش‌های ویروس کرونا

جدیدترین‌های پرسش و پاسخ

کتابچه‌ها

پرسش و پاسخ پزشکی

جدید‌ترین نظر‌های ثبت شده

پربازدیدترین‌های ماه

عضویت در خبرنامه دکتردکتر