نکاتی که والدین باید درباره خشکی پوست نوزادانشان بدانند

پوست نوزادان دارای لطافت و نرمی بیشتری نسبت به پوست بزرگسالان است که این بخاطر میزان رطوبت و چربی کمتر سطح پوست در دوران نوزادی و کودکی است. علت خشکی پوست نوزادان گاهی از همان موقع تولد موجود است و گاهی بعد از تولد در نوزادان ایجاد می شود. 

اگر نوزاد شما در بعد از هفته چهلم بارداری به دنیا آماده است و در بدو تولد خشکی پوست دارد, نگران نباشید زیرا در اکثر موارد طی روزهای آتی بعد از تولد, خشکی پوست برطرف می شود.

علایم خشکی پوست نوزادان چیست؟

خشکی پوست ممکن است با قرمزی مختصر و گاها دانه های ریز یا پوسته پوسته شدن مشخص می شود. اگر نوزادتان ناآرام است و گریه می کند, پوست تمام قسمت های بدنش را ببینید به خصوص زمانی که نوزاد به طور مکرر پوست قسمتی از بدنش را میخراشد که این یک هشدار نوزاد درباره خشکی پوست به والدین است و باید با مراقبت پوستی نوزادان آن را بهبود بخشید.

علل خشکی پوست نوزادان

از مجموعه علت هایی که بصورت ژنیتکی و اکتسابی باعث خشکی پوست نوزادان می شوند عبارتند از:

زمینه ارثی حساسیت پوست: اگر پدر و مادر مبتلا به بیماری های حساسیتی با زمینه ارثی باشند ممکن است که فرزندشان نیز  به بیماری اگزما یا درماتیت مبتلا باشد

عرق کردن پوست نوزاد: والدین گاهی برای حفاظت فرزند خود از سرماخوردگی لباس های زیادی برتن نوزادشان می کنند که باعث عرق کردن نوزاد می شود به خصوص در مناطقی از قبیل زیر بغل, کشاله ران و اطراف آلت تناسلی. خشکی و خارش پوست در این نواحی شایع است و موجب ناراحتی و گریه نوزادان می شود.

استحمام بیش از حد توسط والدین: شما ممکن است که بخواهید برای تمیز نگه داشتن فرزندتان  روزانه نوزاد تازه متولد شده خود را حمام ببرید اما اگر این کار را بیش از اندازه انجام دهیم باعث می‌شود که چربی پوست کودک کاهش یابد و خشکی پوست ایجاد شود.

استفاده نکردن از مرطوب کننده های مناسب: بعد از شستشوی بدن نوزاد, بهتر است که از یک مرطوب کننده مناسب مثل وازلین به اندازه یک لایه سطحی روی پوست نوزاد بمالید. عدم استفاده از مرطوب کننده ها ممکن است باعث ایجاد خشکی پوست در نوزادان گردد.

محیط بدون رطوبت اطراف نوزاد: عدم وجود رطوبت کافی در هوای اطراف نوزاد بر لطافت و نرمی پوست اثر بدی می گذارد. فلذا به والدین توصیه می شود یک دستگاه بخور در منزل قرار دهند یا رطوبت مورد نیاز برای سلامت و حفاظت پوست در محیط اطراف نوزاد تامین شود.

استفاده از مواد خشک‌کننده و تحریک‌کننده: عطر و پودر خوشبو کننده به پوست نوزاد نزنید زیرا سرشار از مواد شیمیایی هستند که به پوست لطیف نوزاد صدمه می زنند. والدین باید صابون مخصوص نوزادان برای فرزند خود استفاده کنند فلذا طبیعی است که اگر بزرگسالان برای نوزادان استفاده شود پوست را خشک کرده و خارش و قرمری پوست ایجاد می کند.

استفاده از لباس های پشمی: پوشاندن لباس های پشمی ممکن است باعث ایجاد واکنش های پوستی در نوزادان گردد.

دیتابیس اطلاعات پزشکی Health Line

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر