انواع عمل های زیبایی و جراحی پلاستیک را بشناسید

خلاصه این مقاله را بشنوید

 انواع عمل های زیبایی و جراحی پلاستیک نواحی مختلف بدن را برای درمان مشکلات پزشکی یا بهبود ظاهر تغییر می‌دهند. جراحان با انواع جراحی های زیبایی و پلاستیک می‌توانند صورت، گردن، سینه‌ها، بازوها، پاها و… را تغییر بدهند. جراحی ترمیمی هم عیوب یا جراحت‌ها را ترمیم می‌کند و باعث می‌شود که عملکرد اعضای مختلف بدن بهبود پیدا کند.

در این قسمت از مجله دکتردکتر به موضوع پرطرفدار و چالش‌برانگیز انواع عمل‌های زیبایی بدن مانند جراحی زیبایی سینه، جراحی زیبایی واژن و اعضای دیگر بدن پرداخته‌ایم. برای مطالعه درباره جراحی زیبایی بینی، جراحی زیبایی گوش و اموری مانند کانتورینگ، تزریق چربی یا لیپوساکشن باید حدود ۵ دقیقه زمان صرف کنید و این مقاله را بخوانید.

اگر هر پرسشی درباره جراحی‌های زیبایی، ترمیمی و پلاستیک و اموری مانند جراحی زیبایی سینه، پروتز گونه، لیفت صورت با جراحی و… دارید، در انتهای مقاله بپرسید تا پزشک به شما پاسخ بدهد.

جراحی های زیبایی، ترمیمی و پلاستیک چیست؟

باید بدانید که تفاوت‌هایی میان تعریف انواع عمل های زیبایی و موارد ترمیمی و جراح پلاستیک وجود دارد. جراحی پلاستیک شامل روش‌های زیبایی‌شناختی و روش‌های ترمیمی است؛ شاید بتوانیم لقب جراحی همه‌کاره را به جراحی پلاستیک بدهیم.

پزشک با تخصص جراحی یا همان جراح پلاستیک می‌تواند باتوجه‌ به علم و تجربیات خود، هم عمل‌های زیبایی و هم ترمیمی را انجام دهد. جراحی ترمیمی عمدتاً برای رفع ناهنجاری‌ها یا نواقص مادرزادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هدف جراحی ترمیمی بازگرداندن فرم و عملکرد طبیعی بافت پس از آسیب‌دیدگی ناشی از عفونت، ضربه، جراحی سرطان یا دلایل مادرزادی است. دلایل جراحی ترمیمی با عمل‌های زیبایی متفاوت است. زیرا این نوع جراحی به تشخیص پزشک و به جهت تقویت عملکرد بافت یا اندام انجام می‌شود.

انواعی از جراحی‌های پلاستیک و زیباییجراحی تونل کارپال، رینوپلاستی ، جراحی اعصاب محیطی
انواعی از جراحی‌های ترمیمیجراحی کام شکاف‌دار، صاف‌کردن فک، جراحی‌های تأیید جنسیت ، مامو پلاستی

جراحی زیبایی با جراحی پلاستیک اشتراکاتی دارد اما ماهیتشان متفاوت است. به‌طورکلی جراحی زیبایی شامل روش‌هایی است که برای بهبود ظاهر افراد انجام می‌شوند.

به‌نقل از سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، بعد از عمل‌های زیبایی و جراحی پلاستیک احتمال عفونت و بروز عوارض هست، اما به‌ندرت مشکلات تهدیدکننده زندگی بیماران رخ می‌دهند.

افرادی که کاندید انواع عمل‌ های زیبایی می‌شوند، اغلب بدون مشکل و سالم هستند. این امر همان تفاوت بزرگ جراحی پلاستیک و زیبایی با یکدیگر است.

انواع عمل‌های زیبایی و جراحی پلاستیک

جراحی زیبایی بینی از پرطرفدارترین انواع عمل های زیبایی

رینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی بینی است که توسط جراح گوش و حلق و بینی، جراح فک و صورت یا جراح پلاستیک انجام می‌شود.

این جراحی، یکی از رایج‌ترین انواع عمل‌ های زیبایی است که به‌منظور اصلاح فرم بینی و مشکلات تنفسی توسط پزشک معالج تجویز می‌شود. در جراحی رینوپلاستی شکل بینی، تیغه بینی، انحراف و شکست بینی فرد اصلاح می‌شود.

جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی) 

پلک‌ها بر اثر افزایش سن یا افتادگی شدید پوست پس از مدتی کشیده می‌شوند و عضلات حمایت‌کننده آن‌ها ضعیف خواهند شد. در نتیجه، پوست و چربی‌های اضافی در قسمت بالا و پایین پلک جمع می‌شوند.

در نهایت هم افتادگی ابروها، افتادگی پلک‌های فوقانی و کیسه‌های زیر چشم به وجود می‌آید. متخصصان زیبایی به کمک جراحی بلفاروپلاستی بخشی از پوست و چربی اضافی را از قسمت‌های نام‌برده خارج و فرم چشم‌ها و ابرو‌ها را اصلاح می‌کنند.

جراحی زیبایی گوش (اتوپلاستی)

جراحی زیبایی گوش یا همان اتوپلاستی، روشی برای تغییر شکل، موقعیت یا اندازه گوش‌ها است. افرادی کاندید جراحی اتوپلاستی هستند که یک یا هر دو گوش آن‌ها در ظاهر، دچار نقص مادرزادی یا فاصله از سر باشد.

این جراحی از سن ۵ سالگی تا رسیدن به دوران بزرگسالی در افراد مختلف قابل‌ اجرا است. تنها عامل مهم برای انجام اتوپلاستی، کامل‌شدن رشد گوش‌ها است.

جراحی زیبایی گوش به‌منظور اصلاح ناهنجاری‌های ظاهری گوش‌ها و ایجاد تقارن انجام می‌شود و بر قدرت شنوایی شخص تأثیر منفی نخواهد داشت.

جراحی پروتز گونه 

از پروتزهایی از جنس سیلیکون برای ایجاد گونه در صورت استفاده می‌شود. این پروتزها قابل جابه‌جایی و حرکت هستند. جراحان می‌توانند از فیلرها یا مواد دیگری استفاده کنند که مستقیماً به استخوان گونه متصل می‌شوند. در کاشت گونه، به‌ندرت جای زخم باقی می‌ماند. جراح احتمالاً پروتز را از طریق برش داخل دهان یا پلک پایین وارد می‌کند.

جراحی فک 

درصورتی‌که یک یا هر دو فک نامرتب باشند یا با یکدیگر هماهنگ نباشند، این عمل انجام می‌شود. در این فرایند، جراح پس از بیهوشی از داخل دهان، چند برش کوچک ایجاد می‌کند و هر فک را در جای درست خود قرار می‌دهد.

پیچ‌ها، صفحات و سیم‌ها در طول فرایند درمان، دو فک را سر جای خود محکم نگه می‌دارد. در طی جراحی فک، جلوآمدگی، عقب‌رفتگی، کوچک و بزرگ‌بودن فک و چانه تنظیم خواهد شد.

جراحی لیفتینگ صورت (ریتیدکتومی) 

ریتیدکتومی یا همان لیفت صورت، نوعی جراحی زیبایی است که به‌منظور کاهش علائم پیری در سر و صورت انجام می‌گیرد. با گذشت زمان، پوست انسان خاصیت ارتجاعی و سفت‌بودن خود را از دست می‌دهد. در نتیجه افتادگی و چین‌وچروک‌ها در صورت و گردن نمایان خواهند شد.

افراد با عبور از سن ۴۰ سالگی نامزد جراحی لیفت صورت هستند. نشانه‌های زیر حاکی از نیاز به انجام این جراحی‌اند:

  • پوست شل
  • وجود غبغب
  • افتادگی در میانه صورت
  • افتادگی کلی صورت یا کاهش چربی صورت
  • چین‌وچروک عمیق در اطراف طول بینی و خط لبخند
  • وجود توده‌های چربی به‌ویژه در زیر چانه و فک پایین

چین‌وچروک عمیق در پایین پلک به سمت گوشه خارجی چشم هم نشانه‌ای از رسیدن زمان لیفتینگ است.

جراحی زیبایی لب 

برای بزرگ‌کردن لب از تکنیک‌های مختلف غیرجراحی و جراحی استفاده می‌شود. جراح پلاستیک از فیلرهای حاوی هیالورونیک اسید یا چربی برای تزریق به لب‌ها استفاده می‌کند.

ممکن است، روش‌های کاشت یا لیفت لب هم برای حجیم‌کردن دائمی لب‌ها به کار گرفته شوند. جدیدترین انواع عمل‌ های زیبایی ناحیه لب بسیار پرطرفدار شده‌اند.

جراحی زیبایی دندان 

دندانپزشکی زیبایی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که بر بهبود ظاهر لبخند و دهان و دندان تمرکز دارد. درمان‌های رایج زیبایی دندان شامل سفید‌کردن دندان، گذاشتن روکش‌ها، ردیف‌کردن دندان‌ها است.

جراحی چانه

روش‌های زیبایی برای کوچک‌کردن یا تغییر شکل چانه هم کاربرد دارند. با قراردادن پروتزهایی در این بخش از صورت، شکل و اندازه آن عوض می‌شود. گاهی‌اوقات هم نیاز به کوچک‌سازی فک و چانه یا از بین‌بردن غبغب وجود دارد.

جراحی لیفت گردن 

لیفت گردن نوعی از انواع عمل های زیبایی است که پوست و چربی اضافی اطراف خط فک را از بین می‌برد و گردنی خوش‌حالت‌تر با پوستی جوان تر ایجاد می‌کند. این جراحی بیشتر درمیان افراد مسن رواج دارد.

جراحی لیفت ابرو 

جراحی لیفت ابرو توسط جراح زیبایی و تحت بیهوشی در کلینیک یا بیمارستان انجام می‌شود. در طی این جراحی برشی از قسمت بالایی گوش، دقیقاً در جایی که موها شروع به رویش می‌کنند، آغاز و با عبور از خط پیشانی و رسیدن به گوش بعدی، تمام می‌شود. جراح با بلندکردن دقیق پوست پیشانی، تنظیم چربی، بافت‌ها و عضلات صورت، فرم چشم و ابرو‌ها را اصلاح می‌کند.

کاشت مو 

عمل کاشت مو چند سالی است که به زنان و مردان کم مو یا بدون مو تجربه رویش مجدد موهایشان را داده است. پزشک با جداکردن پیاز مو از قسمت اهدا کننده آن را در بخش کم مو یا طاس سر، ابرو یا صورت جای می‌دهد. جراحی کاشت مو در واقع نوعی درمان برای طاسی سر، ابرو و صورت (ریش) است.

تزریق چربی 

پیوند یا تزریق چربی تکنیکی است که در آن بافت چربی برداشته‌ و به زیر پوست تزریق می‌شود تا نقایص تروماتیک، انکولوژیک یا مادرزادی بازسازی شوند. این تکنیک برای اهداف زیبایی، به ویژه جوان‌سازی صورت هم کاربرد دارد.

جراحی لیفت بازو 

لیفت بازو که به نام براکیوپلاستی نیز شناخته می‌شود، قسمت زیر بازو را از ناحیه زیر بغل تا آرنج تغییر شکل می‌دهد. اگر این عمل از سوی متخصصان خبره انجام نشود، در شمار خطرناک‌ترین عمل‌های زیبایی قرار می‌گیرد.

انواع جراحی های پلاستیک

جراحی زیبایی شکم (ابدومینوپلاستی) 

ابدومینوپلاستی یا جراحی زیبایی شکم که در برخی موارد در دسته جراحی‌های پلاستیک نیز قرار می‌گیرد برای رفع عیوب شکم به کار گرفته می‌شود.

ابدومینوپلاستی برای سفت‌کردن عضلات شل و برداشتن چربی و پوست اضافی شکم تجویز می‌شود. بسیاری از پزشکان معتقدند که باید این عمل را تنها پس از اتمام دوره رژیم غذایی و ورزش برای رسیدن به فرم مناسب انجام داد.

پیکرتراشی یا کانتورینگ بدن 

با افزایش و کاهش وزن ناگهانی، پوست و بافت‌های زیرین آن خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند. جراحی کانتورینگ بدن به‌منظور رفع افتادگی پوست و از بین‌بردن چربی اضافی بدن به کار گرفته می‌شود.

با انجام کانتورینگ بدن، علاوه بر ایجاد ظاهری متناسب‌تر، بافت‌های زیر پوست نیز خاصیت حمایتی خود را بهبود می‌بخشند. روش‌های کانتورینگ بدن شامل موارد زیر هستند:

  • لیفت بازو؛ رفع افتادگی بازوها
  • لیفت صورت؛ اصلاح فرم صورت و گردن
  • لیفت پایین تنه؛ رفع افتادگی شکم و باسن
  • لیفت داخلی ران؛ اصلاح فرم داخلی ران
  • تامی تاک؛ از بین بردن پوست اضافی روی شکم
  • لیفت سینه؛ از بین‌بردن افتادگی و صاف‌شدن سینه‌ها

عمل پیکرتراشی به زیبایی بیشتر اندام کمک شایانی می‌کند و از جمله انواع عمل های زیبایی پرطرفدار است.

جراحی زیبایی سینه 

در حال حاضر، به‌درست یا غلط، یکی از معیارهای زیبایی‌اندام در خانم‌ها سینه‌های بزرگ و خوش‌فرم است. به‌همین دلیل، زنانی که از سایز یا فرم سینه خود راضی نیستند، از شیوه‌های مختلف و انواع عمل های زیبایی برای بهبود ظاهر این بخش از بدن خود استفاده می‌کنند.

بزرگ‌کردن سینه (پروتز سینه)

پروتز سینه یکی از پرمتقاضی‌ترین انواع عمل های زیبایی مربوط به سینه در زنان است. پزشک برای رسیدن به ظاهری ایده‌آل از پروتز‌هایی از جنس سیلیکون یا سالین استفاده می‌کند.

در حال حاضر، پروتز‌های سالین که از محلول‌های آب و نمک ساخته می‌شوند، بیشترین کاربرد را دارند. افرادی کاندید این جراحی هستند که:

  • افتادگی سینه بر اثر افزایش سن دارند.
  • سینه‌هایشان رشد نامتقارنی داشته است.
  • سینه‌هایشان به اندازه کافی رشد نکرده است.
  • جراحی لیفت سینه (ماستوپکسی) انجام داده‌اند.

این نوع از عمل های زیبایی برای زنانی هم تجویز می‌شوند که دچار افتادگی سینه یا شل‌بودن بافت هستند. در چنین شرایطی جراح با برداشتن پوست اضافی و بافت اطراف سینه، پستان‌ها را به سمت بالا می‌برد و افتادگی را برطرف می‌کند.

 کوچک‌کردن سینه (ماموپلاستی) 

جراحی کوچک‌کردن سینه بیشتر در مردانی رواج دارد که بافت سینه‌شان بیش از اندازه طبیعی رشد کرده و احساس درد در این ناحیه دارند. البته ممکن است برخی از خانم‌ها یا آقایان برای رسیدن به ظاهری ایده‌آل، این شیوه را برای کوچک‌کردن سینه‌های خود انتخاب کنند.

لیفت سینه 

لیفت سینه که به عنوان ماستوپکسی نیز شناخته می‌شود، سینه‌ها را با برداشتن پوست اضافی و سفت‌کردن بافت اطراف آن بالا می‌برد. این مورد از انواع عمل های زیبایی به زیباترشدن حالت سینه‌ها کمک می‌کند.

لیپوساکشن از کاربردی‌ترین عمل های زیبایی

لیپوساکشن نوعی از انواع عمل های زیبایی است که در آن بخش کوچکی از چربی‌ها به کمک دستگاه مکنده از بدن فرد خارج می‌شود. تجمع رسوبات چربی در پهلو، شکم، باسن، ران و بازو‌ها بیشتر از نواحی دیگر بدن است.

از بین‌بردن چربی‌های این قسمت با ورزش‌کردن کار ساده‌ای نخواهد بود. اگر شخصی در این نواحی چربی اضافی داشته باشد و پوست این قسمت‌ها از استحکام خوبی نیز برخوردار باشد، می‌تواند لیپوساکشن را به‌راحتی انجام دهد.

جراحی زیبایی اندام تناسلی

جراحی زیبایی‌اندام تناسلی اصطلاح گسترده‌ای است که شامل چندین روش برای بهبود ظاهر یا عملکرد دستگاه تناسلی در زنان می‌شود. برای مثال:

  • لابیاپلاستی، کاهش کلاهک کلیتورال (سر کلیتوریس)
  • بزرگ‌کردن لابیای بزرگ
  • واژینوپلاستی
  • تقویت نقطه G

این‌ها نمونه‌ای از انواع عمل های زیبایی‌اندام تناسلی هستند. هر یک از انواع جراحی‌ های زیبایی توسط متخصص یا جراح زنان و زایمان انجام می‌شود.

جراحی زیبایی واژن (واژینوپلاستی)

جراحی زیبایی واژن یا واژینوپلاستی روشی است که برای ساخت یا ترمیم واژن به کار گرفته می‌شود. پزشک برای درمان یا رفع مشکلات ناشی از آسیب‌دیدگی واژن به دلیل زایمان و عوارض بیماری کف لگن، این جراحی را انتخاب می‌کند.

افرادی که دچار یکی از موارد زیر باشند، کاندید جراحی زیبایی واژن هستند:

  • زنانی که با ناهنجاری‌های مادرزادی متولد می‌شوند.
  • زنانی که برای بهبود عملکرد جنسی خود به واژینوپلاستی نیاز دارند.
  • خانم‌هایی که به دنبال ترمیم آسیب‌دیدگی بر اثر زایمان یا ضربه هستند.
  • افراد تراجنسیتی (ترنس) برای تأیید جنسیت خود به عمل واژینوپلاستی نیاز دارند.
  • زنانی که دوره درمان بیماری سرطان خود را پشت سر گذاشته‌اند یا واژن خود را به‌منظور درمان برداشته‌اند.

این مورد از انواع عمل های زیبایی هم به بهبود عملکرد ناحیه واژن کمک و هم ظاهر آن را بهتر می‌کند.

لابیاپلاستی 

لابیا پلاستی یکی از پرطرفدارترین انواع عمل های زیبایی زیبایی‌اندام تناسلی است. این عمل روشی جراحی برای کاهش یا افزایش اندازه لابیا در بخش بیرونی و درونی اندام تناسلی زنان است. با لابیاپلاستی ظاهر آلت تناسلی بهتر می‌شود.

انواع عمل های زیبایی

جراحی زیبایی باسن

جراحی زیبایی باسن به‌منظور کانتور باسن، تغییر در اندازه و بهبود شکل ظاهری آن انجام می‌شود. جراح در این مورد از انواع عمل‌های زیبایی به کمک ایمپلنت باسن، پیوند چربی یا گاهی ترکیبی از این دو کار جراحی را تکمیل می‌کند.

ایمپلنت‌های باسن قطعاتی پر از سیلیکون هستند که با جراحی در عمق بافت باسن قرار می‌گیرند. در روش پیوند چربی به باسن، جراح مقداری چربی را از یک ناحیه بدن خارج و به بافت‌های باسن تزریق می‌کند. تکنیک پیوند چربی را به عنوان لیفت باسن برزیلی هم می‌شناسند.

جراحی زیبایی انگشت دست 

به‌تازگی، جراحی زیبایی دست و پا هم مرسوم شده است. عمل زیبایی و ترمیمی دست برای رفع مشکلات مادرزادی یا عوارض ناشی از بیماری‌ها انجام می‌شود.

برای مثال کوتاهی انگشتان دست، بیماری گردن قو و ناهنجاری انگشتان دست از جمله دلایلی هستند که فردی را مستعد جراحی زیبایی انگشت دست می‌کند.

اگر هر کدام از این ناهنجاری و بیماری‌ها شدید یا پیشرفته نباشند نیاز چندانی برای جراحی ندارند. درصورتی‌که فرد در حرکت دادن، خم یا صاف‌کردن انگشتان، چرخاندن مچ یا برداشتن شیء با مشکل روبه‌رو شود، می‌تواند این جراحی زیبایی را تحت نظر پزشک یا متخصص جراح دست انجام دهد.

جراحی زیبایی انگشت پا 

جراحی انگشت پا نمونه‌ای از انواع عمل‌ های زیبایی است که اخیراً طرفدارانی پیدا کرده است. مردان و زنان زیادی برای اصلاح فرم ظاهری انگشتان خود به دنبال انجام این مدل از انواع جراحی پلاستیک  هستند.

اما این نوع جراحی تنها جنبه زیبایی نخواهد داشت. افرادی که انگشتان پاهایشان یکی از ویژگی‌های زیر را داشته باشد، کاندید جراحی زیبایی انگشت پا هستند:

  • انگشت چکشی
  • اصلاح بد فرمی و رشد ناقص ناخن پا
  • اصلاح خمیدگی شست پا
  • لاغری انگشت پا
  • انحراف انگشتان
  • کوتاه بودن انگشت پا

برای از بین‌بردن پینه کنار انگشتان پا هم از این مورد از انواع عمل های زیبایی استفاده می‌شود.

انواع حراحی پلاستیک

جراحی پلاستیک سوختگی 

اهداف جراحی سوختگی ترمیمی بهبود عملکرد و ظاهر زیبایی اسکارها یا همان زخم‌های سوختگی است. این روند شامل تغییر بافت اسکار و بهبود شکل نواحی آسیب‌دیده می‌شود.

اگر زخمی عمیق و شدید به‌وجود بیاید، جراحی پلاستیک می‌تواند به بهبود حرکت در مفاصل و عضلات هم کمک کند. این روند نه تنها کیفیت زندگی را بهبود می‌دهد، بلکه ظاهر و روحیه بیمار را هم بهتر می‌کند.

با مطالعه این مقاله و لینک‌های مرتبط به آن، شما این فرصت را دارید که به‌راحتی برای انجام انواع جراحی زیبایی، انواع جراحی ترمیمی و اقداماتی مانند جراحی زیبایی فک، جراحی زیبایی باسن و… تصمیم بگیرید.

البته در نظر داشته باشید که تصمیم نهایی شما درباره انواع عمل های زیبایی و جراحی پلاستیک یا امور ترمیمی مانند لیفت صورت با جراحی زیبایی چانه، لیپوساکشن و… ملزم به تأیید جراح است. برای همین، توصیه می‌کنیم به کمک سامانه آنلاین نوبت‌ دهی دکتر مجموعه دکتر دکتر با برترین جراحان حوزه زیبایی و سلامت برای اموری مانند جراحی زیبایی پلک، بینی و… ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

چه‌مدت بعد از انجام انواع جراحی پلاستیک امکان مرخص‌شدن وجود دارد؟

در بیشتر موارد، چند ساعت بعد از عمل امکان ترخیص وجود دارد. در بعضی موارد هم به یک یا دو شب بستری نیاز است.

در چه صورت، پس از انجام انواع جراحی های زیبایی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت بروز عفونت، خون‌ریزی، درد و وجود علائمی مانند تهوع باید به پزشک مراجعه شود.

چه کسانی باید با احتیاط به‌سمت انجام انواع جراحی پلاستیک بروند؟

کسانی که دچار مشکلاتی نظیر فشار خون، اختلالات خون‌ریزی، دیابت یا بیماری‌های قلبی هستند، باید حتماً از سوی پزشکان بررسی و معاینه شوند و بعد اجازه عمل جراحی را دریافت کنند.

مراقبت‌های بعد از انواع جراحی زیبایی چیست؟

بنا به انواع جراحی پلاستیک انجام‌شده، افراد باید در مصرف مسکن‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی دقت کنند. در ضمن مراقبت از بخیه‌ها و رعایت نظافت آن‌ها هم اهمیت زیادی دارد.

منابع:

medicalnewstoday

americanboardcosmeticsurgery

wmhsplasticsurgery

reverehealth

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر