قرص اورژانسی؛ دستورالعمل زمان مصرف و بررسی عوارض (به‌همراه ویدیو)

خلاصه این مقاله را بشنوید

خوردن قرص اورژانسی، که به‌عنوان پیشگیری از بارداری اضطراری (ECP) نیز شناخته می‌شود، روشی برای جلوگیری از بارداری پس از رابطه جنسی بدون محافظت است. همچنین استفاده از قرص اورژانسی درصورت نقص در روش‌های پیشگیری معمول مانند پاره‌شدن کاندوم یا فراموش کردن قرص ضدبارداری کاربرد دارد. این قرص، با بالا بردن سطح هورمون‌های زنانه از انعقاد نطفه جلوگیری می‌کند. البته بهتر است قبل‌ازاستفاده از این قرص با عوارض قرص اورژانسی آشنایی داشته باشید و برای پیشگیری از بارداری با یک دکتر زنان مشورت کنید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر به بررسی کامل ماهیت قرص اورژانسی و از آن مهم‌تر، عوارض آن بر بخش‌های مختلف بدن می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب، حدودا 5 دقیقه زمان نیاز دارد. 

اگر سوالی در رابطه با این دارو دارید، می‌توانید در انتهای همین صفحه و در قسمت نظرات بپرسید تا پزشک پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند پنهان کردن

قرص اورژانسی چیست؟

قرص اورژانسی نام دسته‌ای از داروهای پیشگیری از بارداری است و به‌طورکلی در 3 نوع متفاوت تولید می‌شود. قرص اورژانسی ضدبارداری، تخمک گذاری را به تعویق انداخته و در نهایت از بارداری پیشگیری می‌کند. اما برخلاف تصور عموم، مصرف قرص اورژانسی راه حلی فوری و قطعی برای پیشگیری از بارداری نیست و برای مصرف آن باید به دستور پزشک به همراه زمانبندی‌های ویژه توجه کرد، درغیر این‌صورت مصرف آن تاثیری نخواهد داشت. 

در ویدیوی زیر درباره قرص اورژانسی گفته‌ایم:

play-rounded-fill

انواع قرص‌‌های اورژانسی و تاثیر آنها 

قرص‌‌های اورژانسی ضدبارداری به سه نوع مختلف تقسیم می‌شوند. در ادامه انواع قرص اورژانسی ضد بارداری را به تفکیک مورد بررسی قرار خواهیم داد:

1. قرص‌های لوونورژسترول

لوونورژسترول (Levonorgestrel) یکی از رایج‌ترین انواع قرص اورژانسی جلوگیری از بارداری از نوع هورمونی است. قرص‌های لوونورژسترول با به‌تاخیر انداختن یا جلوگیری از تخمک‌گذاری عمل می‌کنند. این قرص همچنین ممکن است حرکت اسپرم را در لوله‌های فالوپ مختل کند و لقاح را دشوارتر کند. قرص‌های لوونورژسترول باید در اسرع وقت پس از رابطه جنسی بدون محافظت مصرف شود؛ هرچه زودتر قرص را مصرف کنید، موثرتر خواهد بود. البته قرص‌های لوونورژسترول تا 72 ساعت (3 روز) پس از رابطه جنسی موثر هستند، اما اثربخشی آنها با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

این قرص‌ها توسط انجمن غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شده و به‌عنوان پرمصرف‌ترین داروی اورژانسی جلوگیری از بارداری شناخته می‌شود. این دارو در تمامی داروخانه‌ها و مراکز درمانی بدون نیاز به نسخه و به تمامی افراد فروخته می‌شود. قرص‌های لوونورژسترول نسبت به سایر روش‌های پیشگیری از بارداری در مرحله دوم، (پس از برقراری رابطه جنسی بدون وسایل پیشگیری) شناخته‌شده‌تر هستند.

این قرص‌ها برای اثرگذاری بیشتر باید هربار بیشتر از یک عدد مصرف شوند. از انواع این قرص‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرص مای‌وِی (My Way)
  • پلن بی وان‌استپ (Plan B One–step)
  • پرونتزا (Preventeza) 
  • قرص تیک‌اکشن (Take Action).

جدول زمان‌بندی قرص اورژانسی لوونورژسترول

روزتعداد قرصتوضیحات
1 تا 211 عددروزانه 1 قرص را به همراه آب، در یک زمان مشخص (ترجیحاً در شب) میل کنید.
22 تا 28استراحت
291 عدداز روز هشتم، مصرف قرص‌ها را از بسته جدید شروع کنید

قرص ضدبارداری اورژانسی

2. قرص‌های یولی پیریستال

یکی از دیگر انواع قرص‌ ضدبارداری اورژانسی یولی‌ پیریستال (Ulipristal) است که با نام‌های اِلا و اِلاوان هم شناخته می‌شود. برای تهیه این قرص به نسخه‌ پزشک نیاز خواهید داشت. این قرص ‎‌ضدهورمونی است و عمل تشکیل جنین را مختل می‌کند. به یولی‌ پیریستال، قرص‌های پیشگیری اضطراری نیز می‌گویند. 

قرص‌های یولی پریستال با مسدود کردن اثرات هورمون پروژسترون عمل می‌کنند، این امر مانع از رشد و ضخیم شدن پوشش داخلی رحم (آندومتر) می‌شود که برای لانه‌گزینی تخمک ضروری است. قرص‌های یولی پریستال نیز تا 72 ساعت (3 روز) پس از رابطه جنسی موثر هستند، اما اثربخشی آنها با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

جدول زمان‌بندی قرص اضطراری یولی پیریستال

روزتعداد قرصتوضیحات
1 تا 281 عددروزانه 1 قرص را به‌همراه آب، در یک زمان مشخص (ترجیحاً در شب) میل کنید.
29بدون وقفه، مصرف قرص‌ها را از بسته جدید شروع کنید.

3. قرص ال دی

قرص‌های ال‌دی (LD) که با نام اچ‌دی (HD) هم شناخته می‌شوند، از دیگر قرص‌های پیشگیری از بارداری هستند. این دسته از داروهای ضدبارداری نسبت به دو نوع دیگر اثری ضعیف‌تر دارند و باید حتما در هر نوبت از مصرف، بیشتر از دو دوز از آن استفاده شود. قرص ال دی را می‌توان بدون تجویز پزشک خریداری کرد.

قرص‌های ال دی با به تاخیر انداختن یا جلوگیری از تخمک‌گذاری عمل می‌کنند. این قرص همچنین ممکن است موکوس دهانه رحم را غلیظ‌تر کند و عبور اسپرم را دشوارتر کند. درنظر داشته باشید که قرص‌های ال دی باید به‌صورت روزانه و در یک زمان مشخص مصرف شوند. هر بسته قرص ال دی 21 قرص فعال و 7 قرص غیرفعال (دارونما) دارد.

درطول 21 روز اول، هر روز یک قرص فعال مصرف می‌کنید. درطول 7 روز باقیمانده، هر روز یک قرص غیرفعال مصرف می‌کنید یا هیچ قرصی مصرف نمی‌کنید، در این زمان، پریود خواهید شد. پس از 7 روز، مصرف بسته بعدی قرص را شروع می‌کنید.

بهترین قرص اورژانسی برای جلوگیری از بارداری

اگر قصد بارداری ندارید و می‌خواهید در کنار سایر روش‌های پیشگیری، از قرص‌های اورژانسی استفاده کنید، بهتر است با دکتر زنان مشورت کنید تا بهترین قرص اورژانسی ضدبارداری را به شما تجویز کند. در حال حاضر انواع متفاوتی از این قرص‌ها در داروخانه‌ها موجود است، اما از بهترین قرص‌های اورژانسی باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرص لوونورژسترول؛ یک روش قابل اعتماد و کم‌خطر برای پیشگیری از بارداری است.
  • قرص یولی‌پریستال‌استات؛ کاهش احتمال بارداری تا حدود 50 درصد، این قرص باید بعد از رابطه جنسی محافظت‌نشده استفاده شود.
  • قرص تنسی؛ از بهترین قرص‌های ضدبارداری که عوارض جانبی کمی دارد و باید نهایتا 2 روز بعد از رابطه جنسی استفاده شود.

بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی

قرص اورژانسی ضدبارداری از آزاد شدن تخمک یا قرار گرفتن تخمک بارور شده در رحم جلوگیری می‌کند. زمانبندی در خوردن قرص اورژانسی اهمیت بالایی دارد، بنابراین لازم است تا قرص اورژانسی پیش از هردوی این مراحل مصرف شود.

به‌صورت‌کلی نظر متخصصان این است که قرص اورژانسی در سریع‌ترین زمان ممکن پس از رابطه جنسی بدون وسایل پیشگیری مصرف شود؛ اما نتایج تحقیقات نشان داده که مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در 72 ساعت اول پس از رابطه جنسی، موفقیت بالایی را در پیشگیری از بارداری به دنبال دارد.

طریقه مصرف قرص اورژانسی به چه صورت است؟

نحوه مصرف هرکدام از انواع قرص‌های اضطراری با هم متفاوت است. معمولا در فاصله 72 ساعت پس از رابطه جنسی، باید یک قرص به همراه آب فراوان مصرف شود.

توجه داشته باشید که اگر پس از مصرف قرص اورژانسی دچار خون‌ریزی غیرعادی شدید، حتما به دکتر زنان اطلاع بدهید. همچنین برای اطمینان از عملکرد این قرص، بهتر است 3 هفته پس از مصرف، توسط دکتر خود معاینه شوید.

مصرف قرص اورژانسی

چه مواقعی باید از قرص اورژانسی ضدبارداری استفاده کنیم؟

اگرچه که تشخیص نیاز به استفاده از قرص اضطراری ضدبارداری برعهده شما است، اما بهتر است در شرایط زیر، از قرص اورژانسی استفاده کنید:

  • اگر از هیچ وسیله پیشگیری از بارداری استفاده نکرده‌اید
  • اگر کاندوم در حین رابطه پاره شده یا آسیب دیده‌ است
  • اگر دیافراگم پیشگیری از بارداری از جای خود خارج شده‌ است
  • اگر حداقل 2 یا 3 قرص پیشگیری از بارداری قبلی خود را فراموش کرده‌اید
  • اگر به‌ هرعلتی احساس کردید که وسیله پیشگیری از بارداری شما به خوبی عمل نکرده‌ است
  • اگر مجبور به رابطه جنسی ناخواسته شده‌اید.

قبل از استفاده از این قرص‌ها باید بدانید که تعداد مصرف قرص اورژانسی در ماه چندتا است؟ در پاسخ باید اشاره کنیم که شما فقط یکبار در ماه مجاز هستید از قرص اورژانسی استفاده‌ کنید. همچنین در طول چرخه قاعدگی خود تنها یک بار می‌توانید از قرص اورژانسی استفاده کنید.

آیا مصرف هم‌زمان قرص اورژانسی و ضدبارداری امکان حاملگی را کاهش می‌دهد؟

بله، مصرف هم‌زمان قرص اورژانسی و ضدبارداری می‌تواند احتمال بارداری را تاحدی کاهش دهد. بااین‌حال، این روش توصیه نمی‌شود و جایگزینی برای استفاده منظم از روش‌های ضد بارداری نیست. مصرف هم‌زمان این دو نوع قرص می‌تواند اثربخشی هر دو را کاهش دهد. همچنین ممکن است تداخلاتی بین هورمون‌های موجود دراین دو نوع قرص ایجاد شود.

قرص‌های اورژانسی را از کجا تهیه کنیم؟

می‌توانید به نزدیکترین داروخانه محل زندگی خود مراجعه کنید و قرص اورژانسی را بدون نسخه پزشک تهیه کنید. همچنین می‌توانید به نزدیکترین مرکز بهداشت محل زندگی خود مراجعه کنید و از خدمات مشاوره و ارائه قرص اورژانسی بهره‌مند شوید. البته خرید انواع قرص اورژانسی ضدبارداری بدون نسخه به‌صورت آنلاین نیز امکان‌پذیر است.

چه مواقعی نباید از قرص اورژانسی استفاده کنیم؟

یکی از موارد مهمی که درباره مصرف قرص اضطراری بسیار مهم است و معمولا توجه کمی به آن می‌شود، موارد منع مصرف است که عبارتنداز: 

  • اگر به باردار بودن مشکوک هستید
  • اگر سابقه حساسیت به قرص ضدبارداری دارید
  • اگر سابقه خون‌ریزی غیرعادی داشته و به دکتر خود اطلاع نداده‌اید
  • اگر در یک سال گذشته بیشتر از 3 بار از این قرص‌ها استفاده کرده‌اید

برای حفظ سلامت و در امان ماندن از عوارض قرص اورژانسی بهتر است به‌این‌موارد توجه کنید و در صورتی که هرکدام از این شرایط را داشتید، با دکتر زنان مشورت کنید. همچنین اگر در دوران تخم‌گذاری هستید یا اضافه وزن بیش‌ازحد دارید، احتمالا اثر قرص اورژانسی ضدبارداری کاهش پیدا خواهد کرد.

توصیه پزشک برای مصرف قرص اورژانسی

مصرف قرص اورژانسی برای چه افرادی خطرناک یا ممنوع است؟

مصرف قرص اورژانسی برای افراد زیر خطرناک یا ممنوع است. اگر سابقه بیماری‌های زیر را دارید، از مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری بدون مشورت با پزشک خودداری کنید:

  • لخته‌شدن خون
  • سکته مغزی
  • بیماری کبدی
  • سرطان پستان
  • بارداری
  • فشار خون بالا
  • دیابت کنترل‌نشده
  • میگرن با اورا
  • خونریزی شدید واژینال.

آیا مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در دوران شیردهی ممنوع است؟

مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در دوران شیردهی ممنوع نیست، اما توصیه نمی‌شود. هورمون‌های موجود در قرص اورژانسی می‌توانند به‌طورموقت بر میزان شیر مادر تأثیر بگذارند. همچنین احتمال بروز عوارض جانبی مانند تهوع، استفراغ و سردرد در مادر وجود دارد. ازطرف دیگر هورمون‌های موجود در قرص اورژانسی می‌توانند ازطریق شیر مادر به نوزاد منتقل شوند و درمواردنادر، عوارض جانبی در نوزاد ایجاد کنند.

در چه صورت قرص اورژانسی اثر نمی‌کند؟

قرص اضطراری باید بلافاصله و تا حداکثر 72 ساعت بعد از رابطه جنسی مصرف شود تا بیشترین تاثیر را در پیشگیری از بارداری داشته باشد، طبعا هرچه زمان بیشتری از رابطه جنسی گذشته باشد، تاثیر این قرص‌ها کمتر خواهد بود.

توجه داشته باشید که این قرص‌ها روش تضمینی برای جلوگیری از بارداری نیستند و موارد مختلفی ممکن است تاثیر آن‌ها را کاهش داده یا ازبین ببرد. برخی‌ از مواردی که ممکن‌ است باعث کاهش اثربخشی قرص اورژانسی شود عبارت‌اند از:

  • مصرف قرص اورژانسی با تأخیر بیش‌از ۷۲ ساعت پس از رابطه جنسی
  • مصرف برخی از داروها مانند برخی آنتی‌بیوتیک‌ها، کاربامازپین، فنوباربیتال، فنیتوئین، ریفامپین، تتراسیکلین
  • مصرف کربوهیدرات‌های ساده مانند قند، شکر و مواد شیرین‌کننده‌های مصنوعی
  • مصرف برخی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی مثل ویتامین C و E
  • داشتن بیماری‌هایی که باعث اختلال در جذب و هضم داروها می‌شوند
  • وزن بالای ۷۵ کیلوگرم
  • داشتن مشکلات گوارشی، کبدی و غیره.

عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری چیست؟

اگرچه قرص ضدبارداری اورژانسی بدون نیاز به نسخه فروخته می‌شود، مصرف این دارو نباید به یک روتین تبدیل شود. درصورتی که تا دو ساعت بعدازمصرف قرص اورژانسی دچار حالت تهوع و استفراغ شدید، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید.

قبل‌ازمصرف هرنوع از این داروها باید از عوارض قرص اورژانسی بر پریود مطلع باشید و بدانید که این داروها، پریود شما را تا حدود یک هفته به تاخیر می‌اندازد. از دیگر عوارضی که با خوردن این قرص‌ها ممکن است با آن درگیر شوید، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • خون‌ریزی شدیدتر نسبت به همیشه
  • حالت تهوع
  • درد شکمی
  • خستگی
  • سردرد
  • احساس سرگیجه
  • تاخیر در زمان پریود
  • مشکلات پوستی
  • مشکلات اعصاب و روان و غیره.

این عوارض بعدازاستفاده از این داروها طبیعی است، اما درصورتی که هرکدام از عوارض فوق، برای مدت زمان طولانی و شدیدتر از حالت معمول رخ داد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض قرص اورژانسی

1. عوارض پوستی قرص اورژانسی ضد بارداری

یکی از مهم‌ترین عوارض قرص اورژانسی لوونورژسترول که به عنوان مشهورترین قرص ضد بارداری شناخته می‌شود، حساسیت‌های پوستی است. این قرص پس از ورود به بدن به‌سرعت تجزیه و مقادیر بالایی از هورمون پروژسترون را آزاد می‌کند تا در مدت زمان بسیار کوتاهی از بارداری جلوگیری کند.

اما همین مسئله می‌تواند باعث ترشح بیش‌ازحد چربی پوست و بروز آکنه در پوست شود. همچنین حساسیت به هورمون‌های استفاده شده در قرص اورژانسی می‌تواند زمینه‌ساز بروز انواع راش پوستی در بخش‌های مختلف صورت و بدن شود. البته این عوارض خیلی جدی و خطرناک نیستند و با متعادل شدن میزان هورمون‌ها در بدن، برطرف می‌شوند.

2. عوارض قرص اورژانسی بر اعصاب

هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در وضعیت روحی و عصبی افراد داشته و تغییرات هورمونی، می‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکلات روحی روانی متعددی شود. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد در زمان استفاده از قرص می‌کنند، مصرف بی‌رویه و روتین آن بعداز هر رابطه جنسی است.

قرص اورژانسی ضدبارداری برای جلوگیری از لقاح یا جای‌گیری تخمک بارور شده در رحم، در مدت زمان کوتاهی، مقدار بسیار زیادی هورمون در بدن آزاد می‌کند تا با حداکثر توان از بارداری جلوگیری کند.

اما این حجم بالای هورمون آزادشده در بدن، علاوه‌بر جلوگیری از بارداری، تعادل هورمونی بدن را به‌هم می‌زند و باعث به وجود آمدن مشکلات عصبی متعددی می‌شود. یکی از رایج‌ترین عوارض مصرف بیش‌ازحد قرص اورژانسی ضدبارداری، افسردگی است. تغییر حالت، خستگی و کلافگی از دیگر عوارض رایج این قرص‌ها هستند که در مدت زمان کوتاهی برطرف می‌شوند.

اما در صورتی که از قرص اورژانسی به‌صورت مداوم و به‌عنوان جایگزین کاندوم و سایر وسایل پیشگیری از بارداری استفاده کنید، این عوارض جانبی کوتاه مدت، ممکن است باعث افسردگی و مشکلات حاد روحی روانی شوند.

همچنین افزایش استرس، تپش قلب و بروز احساسات متناقض در مدت زمان کوتاه، از دیگر عوارضی است که مصرف بیش‌ازاندازه قرص اورژانسی ضدبارداری بر سلامت اعصاب و روان شما خواهد داشت.

3. عوارض قرص اورژانسی بر پریود

یکی از تاثیراتی که قرص ضدبارداری روی بدن خانم‌ها می‌گذارد، برهم زدن نظم قاعدگی است. با مصرف این قرص‌ها، ممکن است عادت ماهانه بعدی شما برخلاف برنامه همیشگی اتفاق بیفتد. بااین‌حال درزمینه بررسی اثرات قرص اورژانسی بر پریود باید این نکته را گوشزد کنیم که اگر چرخه قاعدگی شما به تعویق افتاد، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید و آژمایش بارداری بدهید. 

زمان بندی مصرف قرص اورژانسی

قرص اورژانسی، پیشگیری از بارداری ناخواسته!

همانطور که دراین‌مطلب بررسی شد، قرص‌های ضدبارداری در انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب بهترین نوع قرص ضدبارداری اورژانسی به‌عوامل مختلفی مانند سن، سابقه پزشکی، عادت‌های قاعدگی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. پیشنهاد می‌کنیم که قبل‌از شروع مصرف هرنوع قرص ضدبارداری، حتماً با یک متخصص زنان مشورت کنید تا مناسب‌ترین نوع قرص را با توجه به شرایط شما تجویز کند.

سوالات متداول قرص اورژانسی

قرص اورژانسی نام بخشی از داروهای پیشگیری از بارداری است قرص اورژانسی ضدبارداری، تخمک گذاری را به تعویق انداخته و در نهایت از بارداری پیشگیری می‌کند.

قرص‌های لوونورژسترول، قرص‌های یولی پیریستال و قرص‌های ال‌دی (LD) سه نوع متداول قرص اورژانسی هستند.

بهتر است که قرص اورژانسی در سریع‌ترین زمان پس از رابطه جنسی بدون وسایل پیشگیری مصرف شود. البته برخی از پزشکان معتقدند که مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در 72 ساعت اول پس از رابطه جنسی، موفقیت بالایی را در پیشگیری از بارداری به دنبال دارد.

نحوه مصرف هرکدام از انواع قرص‌های اضطراری با هم متفاوت است. معمولا بهترین دستورالعمل مصرف قرص تا 72 ساعت بعد از رابطه جنسی است. برای اطمینان از عملکرد این قرص، بهتر است 3 هفته پس از مصرف، توسط دکتر خود معاینه شوید.

اگر از وسال پیشگیری استفاده نکرده‌اید، کاندوم پاره شد یا آسیب دید، مصرف قرص پیشگیری را فراموش کرده‌اید یا مجبور به رابطه جنسی شدید، حتما از قرص اورژانسی ضد بارداری استفاده کنید.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1,521 نظرات
  1. Fahim می گوید

    سلام من تقریبا 7 روز پیش رابطه داشتم شک داشتیم که داخل ریخته شده ولی یه قرص اورژانسی خوردم.. هنوز هم خونریزی ندارم… البته من کیست ریز دارم دارو های رفع کیست هم استفاده می‌کنم.. آیا به خاطر مصرف قرصهای کیست خونریزی ندارم یا ارتباطی نداره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      در صورتی که پریودتون به هرعلتی مثل کیست به تعویق بیفته باز هم لازمه در صورت تعویق از تاریخ پریود، ازمایش خون bhcg بدهید

  2. سمانه می گوید

    سلام من اوایل بهمن ماه رابطه محافظت نشده داشتم و بلافاصله بعد رابطه قرص تنسی 1,5خوردم و عادت ماهانه شدم و با اینکه بعدش دیگه رابطه ایی نداشتم و با اینکه پریود هم شدم ولی الان این ماه عادت ماهانه ام دوروز به تاخیر افتاده
    ممکنه با اینکه ماه گذشته پریود شدم بارداری اتفاق افتاده باشه
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر مدت و زمان پریودتون مثل بقیه سیکل ها بوده بعید است
      قرص تنسی میتواند پریود را تا چند سیکل بهم بزند

  3. مهری می گوید

    سلام ، من چند باری شک داشتم که منی داخل ریخته شده باشه ، به خاطر همین هشت تا قرص ال دی خوردم اول چهار تا ، چهارتای بعدی رو دوازده ساعت بعد
    میخواستم ببینم پیشگیری به این روش ضرر داره اگر چند بار انجام داده باشم ؟
    کلا استفاده از این روش محدودیت داره یا اینکه اشکالی نداره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم
      پیشگیری به این روش سالی ۲ الی ۳ بار و در هر سیکل یک بار مجاز است

  4. محدثه می گوید

    سلام من حدود 4هفته پیش رابطه محافظت نشده آب منی ریخته شد رو ناحیه تناسلی سریع پاک کردم و شستشو انجام دادم وبلافاصله قرص تنسی ۱/۵خوردم. هشت ،نه
    روز پیش عادت ماهانه شدم و الان در دوره تخمکگذاری هستم
    ممکن هست با این شرح حالی که گفتم باز هم بارداری اتفاق افتاده باشه.
    ممنون میشم پاسخ بدید و راهنمایی کنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر حجم‌خونریزی و روزهای خونریزی مانند پریود همیشگی بوده بعید است

  5. محدثه می گوید

    سلام من 3هفته پیش رابطه محافظت نشده آب منی ریخته شد رو ناحیه تناسلی سریع پاک کردم و شستشو انجام دادم وبلافاصله قرص تنسی 1/5خوردم. شش
    روز پیش عادت ماهانه شدم و امروز روز آخر عادت ماهانه ام بود
    ممکن هست با این شرح حالی که گفتم باز هم بارداری اتفاق افتاده باشه.
    ممنون میشم پاسخ بدید و راهنمایی کنید.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      خیلی بعید است عزیزم

  6. محدثه می گوید

    سلام من حدودا سه هفته پیش رابطه محافظت نشده داشتم مقداری از منی ریخته شد روی دستگاه تناسلی بلافاصله قرص خوردم و شستم
    الان امروز روز آخر عادت ماهانه ام هست
    آیا با این توضیحات باز ممکن هست بارداری صورت گرفته باشه.ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر شدت و مدت خونریزی مثل پریود هست بعید است

  7. مریم می گوید

    سلام من قرص اورژانسی از این تکی ها استفاده کردم دو بار بعدش هم رابطه محافظت شده داشتم چهار روز بعد از مصرف قرص پریود شدم به مدت ۶ روز الان ترشحاتم زیاد شده و شکمم درد میگیره احتمال بارداری هست یا عوراض قرصه الان سه هفته گذشته از مصرف قرص

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      با توجه به درد شکم تست خون bhcg جهت رد بارداری بدین

  8. ماه تابان می گوید

    سلام من دو هفته پیش روز سه شنبه رابطه محافظت نشده داشتم و در روز اول دوره تخمک گذاری بود مایع منی ریخته شد روی ناحیه تناسلی ولی داخل نریخت بلافاصله پاک کردم و هم شستم هم قرص اورژانسی تنسی ۱/۵خوردم الان حدودا ۶روز مانده تا دوره عادت ماهانه شدنم
    ممکن هست بارداری صورت گرفته باشه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سللم عزیز
      با شرح حالی که گفتین بعید است

  9. حسنا می گوید

    سلام. من 3شنبه دو هفته گذشته دقیقا روز اول دوره تخمکگذاری رابطه محافظت نشده داشتم .مقداری منی روی ناحیه تناسلی ریخت بلافاصله پاک کردم و آبکشی کردم و بلافاصله ی قرص تنسی 1,5خوردم .الان حدودا ۸روز مانده تا پریود بعدی ممکنه بارداری اتفاق افتاده باشه .

  10. حسنا می گوید

    سلام وقتتون بخیر. من 3شنبه دو هفته گذشته دقیقا روز اول دوره تخمکگذاری رابطه محافظت نشده داشتم .مقداری منی روی ناحیه تناسلی ریخته بلافاصله پاک کردم و آبکشی کردم و بلافاصله ی قرص تنسی 1,5خوردم .الان حدودا ۸روز مانده تا پریود بعدی ممکنه بارداری اتفاق افتاده باشه

  11. ماه می گوید

    سلام وقتتون بخیر. من 3شنبه دوهفته گذشته دقیقا روز اول دوره تخمکگذاری رابطه محافظت نشده داشتم .مقداری منی روی ناحیه تناسلی ریخته بلافاصله پاک کردم و آبکشی کردم و بلافاصله ی قرص تنسی 1,5خوردم .الان حدودا 9روز مانده تا پریود بعدی ممکنه بارداری اتفاق افتاده باشه

  12. ناشناس می گوید

    سلام بعد از مصرف قرص اورژانسی چند روز بعدش حتما باید پریود بشی تا بفهمی تاثیر کرده یا تا دوره اصلیه پریودی صبر کنیم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      تا تاریخ اصلی صبر کنید

  13. ماه تابان می گوید

    سلام من سه شنبه هفته پیش رابطه محافظت نشده داشتم و در روز اول دوره تخمک گذاری بود مایع منی ریخته شد روی ناحیه تناسلی ولی داخل نریخت بلافاصله پاک کردم و هم شستم هم قرص اورژانسی تنسی ۱/۵خوردم
    ممکن هست بارداری صورت گرفته باشه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام‌
      خیلی بعید هست
      در هر صورت اگر پریود تعویق افتاد باید ازمایش bhcg بدهید

  14. شیما می گوید

    سلام.
    من حدودا ۳ هفته پیش در هفته اول بعد از پریودی قرص مصرف کردم ، الان دو هفته زودتر پریود شدم.اما حال روحی خیلی داغونی دارم همش کلافه و عصبیم حتی نمیتونم با همسرم نزدیکی داشته باشم.این هم بگم که امسال سومین بار بود که قرص خوردم و از اخرین بار مصرفم یک ماه و نیم گذشته بود . دلیل این حال روحی و دو هفته زودتر پریود شدنم به هم ریختن هورمونهاست؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      یکی از عوارض دارو میتواند باشد
      اما اگر بهم ریختگی روحی شدید یا طولانی هست و یا افکاری مثل مرگ‌و از بین بردن خودتون دارید به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

  15. نازنین می گوید

    سلام من دو روز قبل تموم شدن پریودم با نامزدم از پشت رابطه داشتم و ابشون رو داخل خالی کردن برای اطمینان اینکه ی وقت روی واژن ریخته نشده باشه چند ساعت بعدش قرص اورژانسی خوردم و همون روز کمی خونریزی داشتم ایا احتمال بارداری وجود داره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      رابطه اگر مقعدی بوده بارداری مطرح نیست

  16. r می گوید

    سلام من رابطه محافظت نشده داشتم ۹۹ درصد مطمنم ک مایع منی ریخته نشده ولی قرص اورژانسی خوردم یک هفته بعدش پریود شدم ولی خون ریزیم کم بود (دو هفته قبل از تاریخ پریود اصلیم این اتفاق افتاد)دو روز پاک بودم و الان لکه بینی قهوه ای و صورتی دارم ایا ممکنه شروع پریود اصلیم باشه ؟یا بارداری

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله ممکن است قرص اورژانسی سبب بهم خوردن خونریزی ها بشود
      اما جهت اطمینان خاطر ازمایش bhcg بدهید

  17. Zoriyeh می گوید

    سلام وقتتون بخیر ، من ۱۹ آبان قرص اورژانسی مصرف کردم ، طی دو سه روز بعدش لکه بینی خیلی جزیی داشتم ، بعد نزدیک ۴۰ روز که پریود نشدم دوبار آزمایش بتا دادم و منفی بوده ، حدود ۵ روز پیش آمپول پروژسترون ۱۰۰میلی تزریق شده که تا الان تاثیری در پریود نداشته.به نظرتون میتونه همش از مصرف قرض اورژانسی باشه؟؟نگران کننده هست آیا؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر ازمایش bhcg در جای معتبر انجام شده و منفی است
      اصولا پریود یک هفته الی ۱۰ روز بعد از امپول رخ میدهد

  18. پری می گوید

    آیا استفاده از از قرص اورژانسی قبل از ۵ روز یعنی چند ساعت مانده تا ۵ روز تکمیل بشود باعث تیره شدن رنگ ادرار می‌شود دلیلی این تیرگی چی هست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ارتباطی ندارد

  19. شهلا می گوید

    سلام
    من موقع مسافرت برای جلوگیری از پریودی یه هفته مونده به پریودی ام، از قرص ال دی استفاده میکردم
    بعد از رابطه محافظت نشده نگران بارداری هستم
    برای جلوگیری از بارداری نحوه مصرف قرص رو باید تغییر بدم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله احتمال بارداری هست
      در صورتی که منع مصرف داروی هورمونی مثل بیماری کبدی، اختلالات خونی، سابقه سکته مغزی و لخته شدن خون و… ندارید
      لوونورژسترول ۷۵صدم دوعدد باهم
      یا قرص ld هر ۱۲ ساعت ۴ عدد
      مصرف کنید

    2. محمد می گوید

      سلام وقت بخیر
      من و خانومم رابطه از عقب داشتیم
      و من ارضا نشدم خانومم فکر می‌کنه پیشاب من برخورد کرد ب واژنش و یک ساعت بعد قرص ۱/۵ اورژانسی تنسی خورد
      و دوساعت بعد اسهال خفیف داشته
      الآنم ک ی هفته گذشته اخلاقش و افسردگی گرفته
      و پریود هم نشدن
      آیا باردار است؟ممنون میشم ج بدید

      1. مشاور سلامتی می گوید

        سلام
        با شرح حالی که مطرح کردین بارداری بعید است
        به هر حال اگر از تاریخ موعد پریودشون گذشت و پریود نشدن
        ازمایش bhcg بدهند

  20. mohammadizainab37@gmail.com می گوید

    سلام من یه بچه هشت ماهه دارم هشت ماهه که پریود نشدم و برای جلوگیری از کاندوم استفاده میکردم دیشب رابطه محافظت نشده داشتم میگم چه قرصی استفاده کنم نحوه قرص و دوزش رو برام میگین میترسم دوباره باردار بشم راهنمایی میکنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      در صورت نداشتن ممنوعیت پس از مطالعه بروشور دارو، از قرص لوونورژسترول ۷۵ صدم دو عدد همزمان استفاده کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.