هفت توصیه طلایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نوروز

  • 1396-12-20
  • 0

روزهای آغازین سال نو آرام آرام از راه می رسد و دید و بازدیدها و سفرهای نوروزی شروع می شوند. همه چیز ایده آل پیش خواهد رفت تا اینکه سر و کله مسمومیت غذایی پیدا می شود. جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نوروز نیازمند رعایت کردن اصولی است که دانستن آنها بر شما لازم است. 

اقداماتی که برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نوروز باید رعایت گردد مخصوص به تمام رده های سنی اعضای خانواده است.

گام به گام تا جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نوروز

ممکن است که در یک مهمانی در منزل اقوام یا در سفرهای نورورزی و غذا خوردن در رستوران های بین راهی، بعد از میل نمودن وعده غذایی، ناگهان دچار دل پیچه و دل درد شوید، اسهال و استفراغ پیدا کنید. اگر علائم هشدار دهنده و زنگ خطر های مسمومیت غذایی به صدا در آمد، شما باید به اورژانس با پزشک مراجعه نمایید.

دوست عزیزم، مهم این است که نگذارید یک دل درد و دل پیچه ساده، ایام نوروزتان را تباه کند. پس برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نورزو شما باید:

از غذا خوردن در رستوران های بین راهی غیر استاندارد حدالمقدور بپرهیزید. توصیه می کنیم که در فواصل بین شهرها، از غذاهای حاضری مصرف کنید تا اینکه به رستوران مناسب و بهداشتی که غذای سالم ارائه می دهد برسید.

عدم رعایت اصول بهداشتی مصرف کنسروجات گاهی خطر آفرین است. اگر مایلید کنسرو ماهی، لوبیا، و غیره بخورید، توصیه می کنیم که قوطی کنسرو را به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید و همچنین از خرید کنسروهایی با قوطی‌های متورم یا فرو رفته جدا خودداری کنید.

– اگر در حین سفر با خود مواد غذایی فاسد شدنی از قبیل تخم مرغ، سس، شیر و پنیر یا گوشت سفید یا قرمز حمل می کنید، هرگز یخدان را فراموش نکنید.

– اگر در سفر، جایی برای استراحت و آماده کردن غذا انتخاب کردید.  به هر گیاه سبز، بوته، قارچی که در اطراف روییده به چشم یک گیاه مفید و خوردنی نگاه نکنید. بیمارانی را سراغ داریم که از این گیاهان برای پختن آش استفاده کردند، شدیدا مسموم شدند و گاها فوت شدند. بعضی از گیاهان و بوته های خودرو قدرت مسموم کنندگی بسیار بالایی دارند و حتی گاهی کشنده هستند. (این مورد را جدی بگیرید و به دیگران نیز تذکر دهید)

– سعی کنید از خوردن بیش از اندازه و تند تند، غذا و تنقلات پشت سر هم، جدا دوری کنید. این حجم از غذا ساعت ها طول می کشد تا در مسیر گوارشی تان هضم و جذب و نهایتا دفع شود. مقدار اضافی غذا، علایم اسهال و استفراغ در شما پدید می آورد.

– اگر در سفر، غذایی را درست کردید و باقی ماند، و شرایط نگهداری آن در بخدان را نداشتید، توصیه می کنیم که ساعت ها بعد شما نباید این غذا را دوباره گرم و مصرف کنید. احتمال اینکه غذا در هوای گرم فاسد شود زیاد است. هرگز غذاهای پخته شده را بیش از 2 ساعت (اگر هوای اتاق گرم باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید.

– نوعی از اسهال وجود دارد که به خصوص در حین سفر بروز پیدا می کند که به علت عدم رعایت بهداشت فردی و عدم شستشوی دست ها قبل از غذا خوردت است. به خاطر داشته باشید دستهایتان را بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله‌ها حتماً با آب و صابون شستشو دهید.

دوست عزیز، با رعایت کردن یکسری نکات ساده به منظور جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نوروز، شما قادر خواهید بود که از سفر های نورزوی لذت ببرید و علائم و عوارض آزار دهنده مسمومیت غذایی و شکم درد های سرسام آور را هرگز تجربه نکنید.

برگرفته از سایت اطلاعات سلامت Travel Tips USA Today

با امتیازدهیِ این صفحه به بهتر شدن محتوای ما کمک کنید

  • این نوشته را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

پرسش و پاسخ درباره «هفت توصیه طلایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در ایام نوروز»

پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

جدید‌ترین پرسش‌ها و نظرهای پزشکی شما

کتابچه‌ها

پربازدیدترین‌های ماه

عضویت در خبرنامه دکتردکتر