طبق یافتههای جدید، زنانی که رژیم مدیترانهای دارند، ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند. محققان در تلاشاند تا دلیل این تاثیرگذاری را کشف کنند.
شفق احمد، یکی از پژوهشگران حاضر در تحقیقات جدید در مورد رژیم مدیترانهای می گوید: «تحقیقات ما نشان داده است که تغییرات کوچک در ریسک فاکتورهای شناختهشده بیماریهای قلبی، به خصوص آنهایی که با التهاب، سوخت و ساز گلوکوز و مقاومت به انسولین در ارتباط است، ارتباطی تنگاتنگ با فواید طولانیمدت رژیم مدیترانه ای دارد.»
این یافتههای جدید میتواند نتایج بسیار مهم و ارزشمندی در پیشگیری از بیماریهای قلبی داشته باشد.
برای انجام این تحقیق، ۲۵ هزار زن آمریکایی به مدت حداکثر ۱۲ سال مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد را با توجه به میزان پایبندی به رژیم مدیترانهای در سه دستهی «کم»، «متوسط» و «زیاد»، دستهبندی کردند. رژیم مدیترانهای رژیمی بر پایه مصرف بیشتر غذاهای گیاهی و روغن زیتون و مصرف هرچهکمتر گوشت و شیرینیجات است.
خطر ابتلا به بیمارهای قلبی در بین کسانی که در دسته بندی «متوسط» قرار داشتند، ۲۳ درصد کمتر از گروهی بود که در دستهبندی «کم» قرار گرفته بودند. همچنین، احتمال بروز بیماریهای قلبی در دسته سوم یعنی افرادی که بیشترین پایبندی را به رژیم مدیترانهای داشتند، ۲۸ درصد کمتر از گروه «کم» و ۲۵ درصد کمتر از مجموع دو گروه «کم» و «متوسط» بود.
به گفته پژوهشگران حاضر در این تحقیقات، نتایج حاصل از این رژیم مدیترانهای، مشابه نتایج حاصل از استفاده از داروهای استاتین کاهنده کلسترول خون است که برای پیشگیری از بیماریهای قلبی تجویز میشود.
تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود که رژیم مدیترانهای تاثیرات قابل توجهی در کاهش بیماریهای قلبی دارد ولی دلایل این تاثیر، نامشخص بود. تحقیق جدیدتر با هدف کشف این دلایل و نگاه دقیقتر به تاثیر رژیم مدیترانهای بر سلامت قلب، انجام شده است.
این تیم تحقیقاتی، با توجه به کاهش ۲۹ درصدی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، ارتباطی بین رژیم میدترانهای و کاهش التهاب پیدا کرده است. در ۲۸ درصد افراد، بهبود سوخت و ساز گلوکز و مقاومت به انسولین و در ۲۷ درصد افراد کاهش شاخص توده بدنی (BMI) مشاهده شده است.
محققان همچنین در جریان این تحقیق، ارتباطی بین رژیم مدیترانهای و تغییر در فشار خون و کلسترول خون را کشف کردهاند.
منبع: