عفونت مجاری ادراری یا UTI، عفونتی است که به دلیل ورود میکروب به بدن ایجاد میشود. در این مقاله به پیشگیری، درمان و علائم عفونت ادراری میپردازیم.
عفونت مجاری ادراری (UTI)، عفونتی است که به دلیل ورود میکروب به بدن ایجاد میشود. بسیاری از عفونتهای مجاری ادراری منشا باکتریایی دارند، اما برخی نیز توسط قارچها و در بعضی موارد نادر، توسط ویروسها ایجاد میشوند. این عفونت میتواند در هر نقطه از مجاری ادرار رخ دهد. مجاری ادراری شما شامل کلیه، حالب، مثانه و مجرای ادرار میشود. در بسیاری از این موارد فقط مجرای ادرار و مثانه را درگیر میکند. با این حال عفونت میتواند در حالب و کلیهها نیز ایجاد شود.
علائم عفونت ادراری
علائم عفونت مجاری ادراری بسته به اینکه کدام بخش را درگیر کرده است، تفاوت دارد.
عفونت دستگاه ادراری تحتانی، طحال و مثانه را درگیر میکند. علائم بیماری در این بخشها به شرح زیر است:
- سوزش هنگام ادرار کردن
- افزایش تکرر دفع ادرار بدون دفع مقدار زیادی از آن
- افزایش دفع ادرار فوری
- ادرار خونی
- ادرار تیره
- ادراری که رنگ آن شبیه به چای یا کولا باشد
- ادراری که بوی شدیدی داشته باشد
- درد لگن در خانمها
- درد مقعد در مردان
عفونت دستگاه ادراری فوقانی کلیهها را درگیر میکند که اگر باکتریها از کلیههای عفونی به خون انتقال پیدا کند، میتواند کشنده باشد. به این بیماری «یوروسپسیس» میگویند که بسیار خطرناک است و میتواند باعث افت فشار خون، شوک و مرگ شود.
علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی به شرح زیر است:
- درد و حساسیت در پشت قفسه سینه و پهلوها
- لرز
- تب
- حالت تهوع
- استفراغ
علائم عفونت مجاری ادراری در زنان
خانمهایی که به عفونت دستگاه ادراری تحتانی مبتلا هستند، ممکن است درد لگن را تجربه کنند؛ به علاوه به علائم عفونت ادراری در زنان، باید علائم مشترک را نیز اضافه کرد. علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی در بین زنان و مردان مشابه است.
علائم عفونت مجاری ادراری در مردان
علائم عفونت ادراری فوقانی در مردان، شبیه علائم همین بیماری در زنان است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی در مردان گاهی شامل درد در مقعد و علائم مشترک زنان و مردان میشود.
درمان عفونت مجاری ادراری
درمان عفونت مجاری ادراری به دلایل ایجاد آن بستگی دارد. پزشک میتواند از نتیجه آزمایش تشخیص دهد که چه عاملی (باکتری، ویروس و …) باعث ایجاد عفونت شده است.
در بسیاری از موارد، علت عفونت باکتریایی است. عفونت مجاری ادراری که منشا باکتریایی داشته باشد، با مصرف آنتیبیوتیک درمان میشود.
در برخی موارد ویروسها و قارچها عامل ایجاد عفونت هستند. عفونت مجاری ادراری ویروسی با مصرف داروهای ضد ویروسی درمان میشود؛ معمولا داروی ضد ویروسی «سیدوفوویر» انتخاب پزشکان برای درمان این نوع عفونت است. داروهای ضد قارچ (یا قارچکش) نیز درمان عفونتی است که منشا ایجاد آن قارچ باشد.
آنتیبیوتیکهای مناسب برای درمان عفونت مجاری ادراری
نوع آنتی بیوتیکی که برای درمان این عفونت استفاده میشود، بسته به قسمتی دارد که دچار عفونت شده است. معمولا برای درمان عفونت دستگاه ادراری تحتانی از قرصهای آنتیبیوتیک استفاده میشود. عفونت دستگاه ادراری فوقانی هم اغلب با آمپولهای آنتیبیوتیک درمان میشود. این آنتیبیوتیکها مستقیما در رگ تزریق میشوند.
گاهی اوقات باکتریها در مقابل آنتیبیوتیکها مقاومت نشان میدهند. نتیجه آزمایش کشت ادرار میتواند با توجه به مشخص شدن نوع باکتری در ادرار، به پزشک برای انتخاب بهترین نوع آنتیبیوتیک به منظور درمان عفونت کمک کند.
درمانهای خانگی برای درمان عفونت ادراری
هیچ درمان خانگی برای درمان عفونت مجاری ادراری وجود ندارد، اما کارهایی است که میتوانید در کنار داروهای پزشک، برای کمک به روند درمان انجام دهید.
این درمانهای خانگی میتواند به از بین رفتن سریعتر عفونت کمک کند. آب کرنبری یا خود این میوه به محض شروع مصرف، عفونت مجاری ادراری را درمان نمیکند. با این حال مواد موجود در کرنبری ممکن است به جلوگیری از رشد نوع خاصی از باکتری که باعث عفونت مثانه میشود، کمک کند. مصرف این میوه میتواند در پیشگیری از ابتلای مجدد به عفونت مجاری ادراری در آینده کمک کند.
عفونت مجاری ادراری درمان نشده
درمان عفونت مجاری ادراری اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر این عفونت درمان نشود، رفته رفته شدیدتر شده و گسترش مییابد. درمان این بیماری در مراحل اولیه آسانتر است. عفونت اگر به دستگاه ادراری فوقانی برسد، درمان بسیار سخت میشود و احتمال سرایت عفونت به داخل خون و ابتلا به «سپسیس» نیز افزایش مییابد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، بیمار ممکن است جان خود را از دست دهد.
اگر شک کردید که دچار عفونت مجاری ادراری شدهاید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده و تست ادرار یا خون میتواند از بروز بسیاری از مشکلات طولانیمدت جلوگیری کند.
تشخیص عفونت مجاری ادراری
با توجه به علائمی که دارید، اگر فکر میکنید مجاری ادراریتان دچار عفونت شده است، به پزشک مراجعه کنید. پزشک علائم شما را بررسی میکند و معاینهتان میکند. برای تایید تشخیص عفونت مجاری ادراری، پزشک به نتیجه آزمایش ادرار برای تشخیص نوع میکروب نیاز دارد.
برای گرفتن نمونه ادرار، بیمار ابتدا باید کمی ادرار کرده و سپس به جمع کردن آن در ظرف مخصوص اقدام کند. این کار باعث میشود باکتری یا مخمر پوست در نمونه ادرار دیده نشود؛ اگر چنین اتفاقی بیفتد، جواب آزمایش ممکن است دقیق و درست نباشد.
هنگام آزمایش نمونه ادرار، پزشک میتواند مقدار گلبول سفید را در ادرار بررسی کند. با این کار وجود عفونت در ادرار را تشخیص میدهد. پزشک همچنین میتواند آزمایش کشت ادرار انجام دهد تا از وجود باکتری یا قارچ در آن مطلع شود. کشت ادرار میتواند به شناسایی علت عفونت کمک کند. این کار همچنین به پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی کمک میکند.
اگر علت ابتلا به این بیماری وجود ویروس باشد، احتمالا باید آزمایش خاصی انجام شود. ویروسها معمولا به ندرت عامل ایجاد عفونت در مجاری ادراری هستند. البته در افرادی که پیوند اعضا داشتهاند یا بیماری دیگری دارند که باعث تضعیف سیستم ایمنی آنها شده است، شاید ویروس در ادرار دیده شود.
عفونت دستگاه ادراری فوقانی
اگر پزشک احتمال داد که شما به عفونت دستگاه ادراری فوقانی مبتلا هستید، ممکن است علاوه بر آزمایش ادرار، آزمایش کامل خون (CBC) و کشت خون را نیز انجام دهد. کشت خون میتواند به شما اطمینان دهد که عفونت به خون نیز سرایت کرده است یا خیر.
عفونت مجاری ادراری مکرر (عود مجدد بیماری)
اگر بیماری به صورت مکرر درگیر عفونت مجاری ادراری شود؛ پزشک ممکن است وجود امر غیرطبیعی یا انسداد را آزمایش کند. برخی از این آزمایشها عبارتند از:
سونوگرافی: دستگاه مبدلی است که با حرکت روی شکم، تصویر اندام مورد نظر را روی مانیتور نشان میدهد.
پیلوگرام داخل وریدی (IVP): نوعی روش تصویربرداری است که در آن ماده حاجب (مادهای که در عکسهایی که با اشعه X برداشته میشود، قابل مشاهده است) در ورید بیمار تزریق میشود تا از طریق دستگاه ادراری حرکت کرده و عکس اشعه ایکس از شکم گرفته شود. ماده حاجب تصویر دستگاه ادراری را در عکس ایکس ری، پررنگتر نشان میدهد.
سیستوسکوپی: به آندوسکوپی داخل مثانه گفته میشود. در طول سیستوسکوپی پزشک ممکن است قسمت بسیار کوچکی از بافت مثانه را برداشته و آن را آزمایش کند تا مشخص شود عفونت مکرر به دلیل التهاب مثانه یا سرطان است یا خیر.
توموگرافی کامپیوتری (CT): اسکنی است که برای گرفتن تصاویری دقیقتر از دستگاه ادراری گرفته میشود.
علل و عوامل خطر عفونت مجاری ادراری
هر موردی که باعث کاهش تخلیه مثانه و تحریک دستگاه ادراری شود، میتواند به عفونت مجاری ادراری منجر شود. عوامل متعددی وجود دارد که میتواند شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
- سن؛ افراد مسن بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند
- کم شدن تحرک بعد از جراحی یا طولانی شدن زمان استراحت در بستر
- سنگ کلیه
- سابقه ابتلا به عفونت مجاری ادراری
- انسداد مجاری ادراری در اثر عواملی چون بزرگ شدن پروستات، سنگ کلیه و انواع خاصی از سرطان
- استفاده طولانیمدت از سوند که باعث میشود باکتریها بتوانند به راحتی به مثانه وارد شوند
- دیابت؛ بهخصوص اگر بیماری به خوبی کنترل نشود و احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری افزایش یابد
- بارداری
- ساختارهای غیرطبیعی ادراری از زمان تولد
- سیستم ایمنی ضعیف
اکثر عوامل خطر عفونت مجاری ادراری در مردان، شبیه عوامل این بیماری در زنان است. با این حال پروستات بزرگشده یکی از عوامل خطری است که منحصر به مردان است.
در زنان خطرهای دیگری برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به مرور زمان مشخص شد برخی از فاکتورهایی که پیشتر عاملی برای بروز UTI قلمداد میشدند، تاثیر چندانی در این اتفاق ندارند؛ مواردی مثل عدم رعایت بهداشت در دستشویی. برای مثال برخلاف تصورات پیشین، تحقیقات اخیر نتوانستهاند ثابت کنند که استفاده از دستمال کاغذی در جهت عقب به جلو پس از استفاده از دستشویی میتواند یکی از عوامل بروز UTI در خانمها باشد.
در برخی موارد، تغییر در سبک زندگی میتواند به کاهش خطر بعضی ازاین عوامل کمک کند.
مجرای ادراری کوتاهتر
طول و محل قرارگیری مجرا در زنان، احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش میدهد. مجرای ادراری در خانمها بسیار نزدیک به واژن و مقعد است. باکتریهایی که به طور طبیعی در اطراف واژن و مقعد وجود دارند، میتوانند باعث بروز عفونت در مجرا و سایر بخشهای دستگاه ادراری شوند. همچنین مجرای ادراری خانمها کوتاهتر از مردان است و باکتریها فاصله کمی برای ورود به مثانه دارند.
مقاربت جنسی
در طول مقاربت جنسی، فشار بر دستگاه ادراری میتواند باعث انتقال باکتریها از اطراف واژن به مجاری ادراری شود. اغلب خانمها بعد از رابطه جنسی در ادرار خود باکتری دارند. با این حال بدن میتواند معمولا در عرض ۲۴ ساعت از شر این باکتریها خلاص شود. باکتریهای روده ممکن است ویژگیهایی داشته باشند که به آنها اجازه دهد به مثانه بچسبند.
اسپرمکشها
اسپرمکشها ممکن است خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش دهند. آنها میتوانند باعث تحریک پوست در برخی زنان شوند. این عامل میتواند خطر انتقال باکتریها به داخل مثانه را افزایش دهد.
استفاده از کاندوم در رابطه جنسی
کاندومهای لاتکس روانساز نشده میتواند سبب افزایش اصطکاک و تحریک پوست زنان در طول رابطه جنسی شود. این عامل نیز میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری شود. با این حال استفاده از کاندوم برای کاهش عفونتهای منتقلشده از راه جنسی مهم است. برای جلوگیری از ایجاد اصطکاک و تحریک پوست ناشی از کاندوم، از روانسازهای بر پایه آب استفاده کنید.
دیافراگم
دیافراگم میتواند باعث ایجاد فشار بر مجاری ادراری زنان شود و در نتیجه تخلیه مثانه را کمتر کند.
کاهش سطح استروژن
پس از یائسگی، کاهش سطح استروژن، باکتریهای طبیعی در واژن را تغییر میدهد؛ این امر نیز میتواند دلیلی برای ابتلای زنان به عفونتهای مجاری ادراری باشد.
بیشتر بخوانید: روشهای سریع و استاندارد جلوگیری از بارداری قبل و بعد از رابطه
پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری
هر کسی میتواند با عمل به اقدامات زیر، از ابتلا به عفونت مجاری ادراری پیشگیری کند:
- روزانه ۶ الی ۸ لیوان آب بنوشید
- ادرار را به مدت طولانی در مثانه نگه ندارید
- در مورد بیاختیاری ادرار یا مشکلات مربوط به تخلیه کامل مثانه، با پزشک خود صحبت کنید
با این حال عفونت مجاری ادراری در زنان بیشتر از مردان اتفاق میافتد؛ این نسبت ۸ به یک است. یعنی به ازای ۸ زنی که به این بیماری مبتلا شدهاند، فقط یک مرد دچار این عفونت میشود.
برخی اقدامات میتواند به پیشگیری از این بیماری در زنان کمک کند. برای زنان یائسه استفاده از استروژن موضعی که توسط پزشک تجویز میشود، میتواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد. اگر پزشک تشخیص دهد که مقاربت جنسی عامل ایجاد عفونتهای مکرر در مجاری ادراری است، ممکن است آنتیبیوتیکهای پیشگیریکننده یا طولانیمدت برای بعد از مقاربت جنسی تجویز کند. برخی مطالعات نشان داده است که استفاده طولانیمدت از آنتیبیوتیکهای پیشگیرانه در افراد مسن میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری شود.
استفاده از مکملهای کرنبری یا پروبیوتیکهای واژینال مثل لاکتوباسیلوس هم میتواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد. برخی مطالعات نشان میدهد که استفاده از شیافهای پروبیوتیک واژینال از عود مجدد عفونت مجاری ادراری جلوگیری میکند. برای اطمینان، حتما در این زمینه از پزشک خود سوال بپرسید.
عفونت مجاری ادراری مزمن
در اکثر موارد، عفونت مجاری ادراری پس از درمان کاملا از بین میرود. اما در نوع مزمن این مورد، حتی بعد از درمان هم به طور کامل رفع نمیشود و حتی ممکن است دوباره عود کند. عود مجدد عفونت در میان زنان رایجتر است. بسیاری از موارد عودکننده، ناشی از عفونت مجدد همان نوع باکتری است. با این حال در برخی موارد نیز ممکن است عامل برگشت بیماری، همان عامل قبلی نباشد. همچنین وضعیت غیرعادی در ساختار دستگاه ادراری میتواند احتمال ابتلا به این عفونت را افزایش دهد.
عفونت مجاری ادراری در دوران بارداری
زنان بارداری که علائم عفونت مجاری ادراری را دارند، باید فورا به پزشک مراجعه کنند. عفونت دستگاه ادراری در دوران بارداری میتواند باعث افزایش فشار خون و زایمان زودرس شود. در این دوران، عفونت احتمالا به کلیهها هم سرایت میکند.
منبع:
سلام ببخشید .چند روزی هستش که دل وپهلوم درد میکنه و تیر میکشه البته زیاد نه.ولی انگار حس میکنم دل وپهلوم داغ هستش. خارش دارم. نافم میسوزه بعضی اوقات سردرد دارم بعضی روزا تکرر ادرار ددارمو ادرارم بوی بد میدهد دستام و پاهام درد میکنه واحساس سوزش دارن
سلام سوزش ادرار دارم با یک قطره خون بعضی موقع ها در ادرار ۱۷ ساله هستم
سلام
جهت انجام ازمایش و کشت ادرار و انتی بیوگرام اقدام کنید
سلام خانوم21 ساله هستم متاهلم بچه ندارم .باردار نیستم.من یه مدت ادرار مکرر داشتم که اخر ادرار دردم میومد ولی سوزش نه.همین قرص های قهوه ای گرفتم خوب شدم.یه ماهی میشه.امروز باز اینجوری شدم ادرار مکرر بعد از ادرار هم حس میکنم باز ادرار دارم مجبور هر ده دیقه برم دستشویی اخر ادرار هم درد دارم.تروخدا راهنمایی کنید چی بگیریم دارو.باواین وضع کرونا نمیشه دکتر رفت
سلام خسته نباشید من ۲۷سالم هست مقدار کمی سوزش ادرار دارم و نسبت به حجم مایعاتی که میخورم خیلی که ادرار میکنم ،در ضمن خانومم عفونت داشته و تازه متوجه شده،راهنمایی کنید ممنون میشم
با سلام، مدتیه که ادرار زرد رنگ و کمی حالت کدر دارم و بوی تند و بدی داره، با توجه به وضعیت فعلی که آزمایش نمیشه داد از دکتر داروخانه پرسیدم و بهم قزص فنازومکس رو پیشنهاد داد، خواستم نظر دکتر شما رو هم بدونم
سلام خانمی ۲۸ساله هستم.بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار دارم.هنگام دفع ادرار سوزش کمی و بعد از تخلیه ادرار سوزش شدیدتر دارم و احساس میکنم مثانه م کامل تخلیه نشده. فرزند کوچک دارم و بخاطر وضعیت کرونا نمیتونم به پزشک مراجعه کنم .ممنون میشم راهنمایی کنید .با تشکر
سلام چند روز که دچار تکرر ادرار شدم و چند دیقه بعد از ادرار چند قطره ادرار خارج میشه اگه میشه راهنمایی کنید
سلام من چند روزی میشه که یک مقدار احساس ریزش ادرار دارم بخصوص چند دقیقه بعد دستشویی رفتن.اما ادراری خارج نمیشه.یک روزه که یک مقدار تشدید شده این حس.بخاطر وضعیت فعلی قرنطینه امکان مراجعه به پزشک ندارم لطفا راهنمایی کنید.(دو دوز ۵۰۰ میلی گرم اموکسی سیلین مصرف کرده ام با شک عفونت ادراری اما سوزش جز علائمم نبوده)
سلام جتاب دکتر
من بعد ی سکس سوزش شدید در ادرار و الت تناسلی دارم و شریک جنسیم همین مشکل داره
ولی متاسفانه مشهد فقط خانم های باردار رسیدگی میکنن
بقیه هیچ
اگ امکانش هست راهنمایی بفرمایید
سلام
توروخدا جواب منو بدین دیگه خسته شدم حدودا ۱۱ سال قبل سنگ کلیه داشتم که تو باردای دفع کردم الان نزدیک یک ساله درگیر تکرر ادرار شدید هستم با علائم حالت تهوع و بی حسی انگشت های پا و درد ران و لگن پا خسته شدم میرم رفتم چکاپ کامل گفتن کلیه ها و اجزای داخلی همه سالم ازمایش خونم هم خوب بود و ازمایش ادرارم عفونت دیده شده بود تو رو خدا هر دکتری میری سیپروفلوکساسین بهم میده و از اون قرص ها که نارنجی میکنه ادرار رو تا مدتی خوبم و بعدش دوباره شروع میشه خسته شدم لطفا کمکم کنید
سپاس از شما
سلام
دوست عزیز ازمایش ادرار و کشت ادرار و انتی بیوگرام بدهید تا نوع عفونت و نوع انتی بیوتیک مناسب مشخص شود
پس از درمان ؛در صورت عفونت مجدد جهت پروفیلاکسی بنده شما را راهنمایی خواهم کرد
سلام
من چند روزیه ادرارم کدره ولی سوزش نداره این چند روز هم تب داشتم حدود 38.5 البته در طول روز تب نداشتم عصر و شب تب پیدا میکردم و کمی انگار سر دلم گرفته کمی هم حالت تهوع دارم
سلام
دوست عزیزم
علایم شما پراکنده است
جهت معاینه و تشخیص دقیق به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام خسته نباشید ، خانمی ۳۴ ساله ام ماه قبل چهار روز بعد از عادت ماهیانه ام سوزش شدید ادرار پیدا کردم و در ادرارم خون دیده شد و دو بسته قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ مصرف کردم و علایم برطرف شد ، این ماه مجدد ۴ روز بعد از دوره ماهانه ام سوزش شدید پیدا کردم و مجدد ادرارم همراه با خون بود ، ضمن اینکه بهداشت را شدیدا رعایت میکنم . در این شرایط امکان دکتر رفتن ندارم ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید .
سلام
نیاز است با مراجعه به پزشک ازمایش و کشت ادرار جهت بررسی عفونت و سونوگرافی کلیه از نظر سنگ انجام دهید
خانم ۳۵ ساله متاهل هستم چند روزی بدن درد و پهلو درد داشتم قرص سیپروفکت روزی ی دونه ومترو نیدازول روزی ی دونه خوردم یکفته خوردم سوزش ادرار و درد پهلو و تب لرز دارم الان میشه لطف کنین راهنمایی کنین چیکار کنم
خیلی خیلی ممنونم
??
سلام دختر ۲۲ ساله هستم به علت درد کلیه چپ و ادرار کدر ولی بدون هیچ گونه سوزش و خارش سيپروفلوكساسين مصرف کردم ولی بعد از مدتی هنوز ادرارم کدر بود و اوایل دفع ادرارم قطع میشد که یک دوره درمان جدید با امپول هایی که در باسن تزریق میشه شروع کردم ولی باز هم ادرار کدر گاهی اوقات درد خفیف کلیه چپ دارم و به خاطر وضعیت موجود سونوگرافی میترسم برم لطفا راهنمایی کنید.ممنون
سلام
دوست عزیز
لازم است آزمایش ادرار و کشت ادرار و آنتی بیوگرام بدهید
بعد طبق جواب آزمایش دارو مصرف کنید
سلام من دختری ۲۵ساله ام کمر درد دارم کلیه امم درد میگیره ترشح ابکی سفید دارم که حباب مانند روشه بوی ماهی میده چه داروی مصرف کنم
قرص مترونیدازول ۲۵۰استفاده کردم خوب نشدم کامل قرص دیگ ای هست ممنونم
سلام. من مردی ۳۳ ساله هستم. احساس نکرر ادرار دارم البته وقتی ادرار میکنم درست بعد اون شاید حدود ۳۰ دقیقه همین حس رو دارم و گاهی هم قطره میاد..ولی بعد دیگ عادی میشه..تا وقتی ک دوباره ادرار کنم و همون حالت تکرار میشه.در ضمن سوزش ادرار ندارم. برا همین قرص هایی ک مصرف کردم ی مدت افلوکساسین ۲۰۰ و ۳۰۰..حدود دو ماه استفاده کردم پارسال اسفندماه بود..بعد تابستون خوب شدم ..تا زمستان امسال دوباره همون حالت البته با حالت خفیف تر نسبت به سال قبل تکرار شد..این دفعه اسفند ماه دکتر داروخانه برام قرص دادی سین ۳۰۰ و سیپروفلوکساسسین ۵۰۰ نوشت و هم چنین شربت نالیدیکسیک اسید داد..قرص ها رو خوردم از هر کدوم ۳۰ عدد…ولی چون شربت رو هر ۴۸ ساعت ی قاشق نوشته بود هنوز خیلی از شربت مونده ولی احساس میکنم خوب نشدم. البته همون طور ک گفتم حس نکرر ادرار درست بعد ادار بهم دست میده. به نظرم مثانه کامل تخلیه نمیشه. لطفا راهنمایی کنید ک من چکار کنم؟
سلام
دوست عزیز مصرف دارو را قطع کنید و یک هفته پس از ان جهت ازمایش و کشت و انتی بیوگرام ادرار ،ازمایش خون،قند،اوره و کراتینین و PSA(مربوط به پروستات) به پزشک مراجعه کنید
در ضمن لازم به انجام سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادرار ،مثانه و پروستات(احتمالا دچار هایپرتروفی یا بزرگ شدن پروستات شده اید) می باشد
با سلام
مرد مجرد 35 ساله هستم و یک هفته هست که مکرر هر روز آلتم درد خفیف داره و حس سوزش و خیلی داره مدت درد خفیف ها زیاد میشه و روزانه و ادرارم هم صبح دیدم رنگ زردی زیاد مثل حالتی که قرص مولتی ویتامین ادم میخوره ادرارش پر رنگ میشه ولی یکم رنگ بیشتر و غلیظ
باید چکار کنم مشکل چیه؟
سلام
جهت انجام ازمایش و کشت ادرار اقدام کنید
سلام ۲۰ سالمه حدود یه هفتس احساس خارش میکنم اونم
و ادرارم تیرس
میشه راهنماییم کنید؟
سلام
جهت انجام ازمایش و کشت ادرار اقدام کنید
سلام
پسری ۳۳ ساله هستم
مدتیه که ادرارم بوی تند و بدی پیدا کرده ولی سوزش ندارم، موقع دفع ادرار هم احساس میکنم کامل تخلیه نمیشه
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام خانمی 42ساله هستم. چند روزه که در قسمتهای خارجی مجاری ادرارم سوزش و خارش شدید دارم . این سوزش هم موقع دفع ادرار و هم مواقع دیگر دارم. در قسمتهای زیر شکم هم درد دارم .ممنونم راهنمایی کنید.
سلام و خسته نباشید. خانمی 35ساله و متاهل هستم. خیلی از اوقات با کم خوردن آب دچار سوزش ادرار هستم. یک هفته ی پیش شدیدتر و همراه درد بود که با قرص فنازوپریدین هنوزکامل رفع نشده. خارش داخل واژن فقط در حد یکی دوبار همراه مقدار خیلی کم ترشح سفید داشتم. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام روزتون بخیر
من خانمی ۳۰ ساله هستم ،متاهل، ویه بچه ۵ساله دارم، حدود ۱هفته است درد های شکمی و زیر شکم و درد در ناحیه لگن و حتی پاهام دارم، درست مثل درد پریودی ، اما پریود نیستم حدود ۱۰ روزه کاملا پاکم، تو این اوضاع کرونا هم نمیتونم دکتر برم، میشه لطفا راهنمایی کنید?
سلام
نیاز به ازمایش و کشت ادرار و مدفوع از نظر عفونت
سونوگرافی از رحم و تخمدان از نظر وجود کیست
می باشد
سلام وقتتون بخیر
من خانمی ۳۸ ساله هستم سال گذشته دچار عفونت مجاری ادراری شدم و درمان کردم و سونوکرافی از تخمدان و مثانه و کلیه ها کامل انجام شد و مشکلی نبود از ذیروز مجدد دچار تکرر ادرار با مقدار کم و درد در ناحیه واژن و مثانه شدم البته درد زیادی نیست در حال حاضر هم بخاطر شرایط موجود امکان مراجعه به پزشک رو ندارم میشه لطفا راهنمایی بفرمایید که فقط قرص فنازوپریدین استفاده کنم کافیه یا باید انتی بیوتیک هم بخورم و اگر ممکنه میزان مصرف فنازوپریدین و نام و دوز مصرفی انتی بیوتیک مناسب رو هم بفرمایید
سپاس
باسلام من پسری ۲۱ساله هستم یک ماهی میشه بعضی وقتا ادرارم بوی تند میده وزرد رنگه و الان یک هفستس تکرر ادرار همراه با سوزش خفیف دارم موقع ادرار هم احساس میکنم کامل تخلیه نمیشه و درد خفیف پهلو و معقد دارم سه روزهبدلیل کرونا هم امکان ازمایش نیست لطفا راهنمایی کنید ممنون
سلام. من مرد هستم ۳۰ سالمه. چند روزه که در موقع ادرار درد زیر شکم دارم و در موقع مدفوع هم جدیدآ مقعدم درد میکنه میشه راهنمایی کنید با تشکر
با سلام و عرض ادب
خانم 50 سالمه ام، دفع ادرار نمیتونم داشته باشم بطور کامل دکتر رفتم سنوگرافی نوشتن،و مشخص شد دفع ادرارم بطور کامل انجام نمیشه، تشخصی گفتن انجام بدم بررسی کنن، رفتم ولی مجاری اداریم بشدت تنگ بود نتونستن این کار رو انجام بدن،میله زدن ولی بازم مجاریم باز نشد، الان شبا مشکل دفع ادار دارم به سختی چه کار کنم، پایین شکمم هم سفته، سپاسگذارم
سلام
دوست گرامی
مشکل شما تنگی مجاری است که درمان دارویی خوراکی ندارد.بلکه روش های جراحی و آندوسکوپی باید انجام شود.با متخصص اورولوژی مشورت کنید
سلام
وقتتون بخیر
من دختری ۳۲ ساله هستم و حدودا سه روزه ک سوزش مجاری اداری دارم. این سوزش فقط در زمان ادرار نیست ، در حالت عادی هم سوزش به همراه کمی خارش هست. ادرارم زرد رنگه. توی این دوران کرونا هم نمیتونم برم دکتر. ممنون میشم کمکم کنید
سلام و عرض ادب به شما
من ۱۷ ساله هستم و چند روزه پشت سر هم هی لرز شدید میکنم و علاوه بر اون درد دارم تو مفاصلم از لگن تا نوک انگشتام مخصوصا زانوهام… همراه با همه اینا تکرر و سوزش ادرار دارم
آیا میتونه نشونه عفونت ادراری باشه؟!
با سلام خانمی ۳۲ ساله هستم
من گاها بعد از رابطه جنسی دچار تکرر ادرار و سوزش موقع ادرار میشم، با خوردن مایعات زیاد رفع میشه، ولی با رابطه بعدی بازم برمیگرده، و اینکه احساس کمر درد شدید در قسمت پایینی کمرم دارم، و MRI رفتم کمرم هیچ مشکلی نداشته
لازمه آنتی بیوتیک مصرف کنم با توجه به اینکه الان کمی سوزش موقع ادرار دارم؟
با سلام من اول اسفدماه بعد از رابطه مقعدی با همسرم دچار عفونت اداری شدم و به دکتر عمومی مراجعه کردم و 10 عدد سفکیم 400 رو خوردم چند خوب بودم تا اینکه در موقع انزال سوزش دادشتم. مجدد دو هفته بعد به دکتر عمومی دیگری مراجعه کردم و در آزمایش ادارار و اسپرم چیزی دیده نشد و به من سپروفلاکساسین 500 دادن 4 روز خوردم و دیدم درد شکم پیدا کردم و مجدد به دکتر اول مراجعه کردم و در سونو گرافی چیزی دیده نشده و قرصم رو عوض کرد و داکلی سالکلین 250 رو 20 روز صبح و شب خوردم (40عدد) و دیدم هنگام قبل رابطه در زمان خروج پیشاب سوزش مجدد بر میگرده ولی با اب فراوان بعد یک روز دوباره سوزش کم میشه و دیدم خوب نشدم و بدلیل تعطیلات عید و کرونا و با بوی بد ادرار و سوزش های غیر دائمی 10 روز دیگه هم داکلی سالکلین 250 (20 عدد) خوردم. اما همچنان خوب نشده ام. لطفا برای درمان با توجه به شرایط کرونایی کشور جهت بهبودی راهنمایی نمایید باتشکر
سلام
با توجه به شرح حال و مصرف داروهای مختلف و عدم بهبود از مشاوره تلفنی مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص اورولوژی استفاده کنید
سلام.
اخیرا بعد از مدت طولانی که ادار نمیکنم مثلا بعد از بیدار شدن از خواب در هنگام ادرار دچار سوزش و درد میشم در ناحیه تناسلی .در ضمن رابطه مقعدی هم داشتم بدون کاندوم.
بنظرتون مشکل از چیه? خیلی ممنون
سلام
من دختری ۴۲ ساله هستم چند روزه تکرر ادرار دارم موقع ادرار درد دارم خون در ادرارم هست از دیشب هم درد شکم پهلو دارم لطفا راهنمایی کنید تا اینروزای کرونایی که نمیشه دکتر برم باید چکار کنم
ممنون
سلام.ورزش سبک در حالت عفونت کلیه مسئله ای داره؟
تشکر
سلام؛خیر
سلام من مردهستم ۴۰سالمه موقع ادرار ورابطه سوزش ندارم ولی بعضی وقتاسوزش دارم
سپاس
سلام
آزمایش ادرار و کشت آن انجام شود