عفونت مجاری ادراری یا UTI، عفونتی است که به دلیل ورود میکروب به بدن ایجاد میشود. در این مقاله به پیشگیری، درمان و علائم عفونت ادراری میپردازیم.
عفونت مجاری ادراری (UTI)، عفونتی است که به دلیل ورود میکروب به بدن ایجاد میشود. بسیاری از عفونتهای مجاری ادراری منشا باکتریایی دارند، اما برخی نیز توسط قارچها و در بعضی موارد نادر، توسط ویروسها ایجاد میشوند. این عفونت میتواند در هر نقطه از مجاری ادرار رخ دهد. مجاری ادراری شما شامل کلیه، حالب، مثانه و مجرای ادرار میشود. در بسیاری از این موارد فقط مجرای ادرار و مثانه را درگیر میکند. با این حال عفونت میتواند در حالب و کلیهها نیز ایجاد شود.
علائم عفونت ادراری
علائم عفونت مجاری ادراری بسته به اینکه کدام بخش را درگیر کرده است، تفاوت دارد.
عفونت دستگاه ادراری تحتانی، طحال و مثانه را درگیر میکند. علائم بیماری در این بخشها به شرح زیر است:
- سوزش هنگام ادرار کردن
- افزایش تکرر دفع ادرار بدون دفع مقدار زیادی از آن
- افزایش دفع ادرار فوری
- ادرار خونی
- ادرار تیره
- ادراری که رنگ آن شبیه به چای یا کولا باشد
- ادراری که بوی شدیدی داشته باشد
- درد لگن در خانمها
- درد مقعد در مردان
عفونت دستگاه ادراری فوقانی کلیهها را درگیر میکند که اگر باکتریها از کلیههای عفونی به خون انتقال پیدا کند، میتواند کشنده باشد. به این بیماری «یوروسپسیس» میگویند که بسیار خطرناک است و میتواند باعث افت فشار خون، شوک و مرگ شود.
علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی به شرح زیر است:
- درد و حساسیت در پشت قفسه سینه و پهلوها
- لرز
- تب
- حالت تهوع
- استفراغ
علائم عفونت مجاری ادراری در زنان
خانمهایی که به عفونت دستگاه ادراری تحتانی مبتلا هستند، ممکن است درد لگن را تجربه کنند؛ به علاوه به علائم عفونت ادراری در زنان، باید علائم مشترک را نیز اضافه کرد. علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی در بین زنان و مردان مشابه است.
علائم عفونت مجاری ادراری در مردان
علائم عفونت ادراری فوقانی در مردان، شبیه علائم همین بیماری در زنان است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی در مردان گاهی شامل درد در مقعد و علائم مشترک زنان و مردان میشود.
درمان عفونت مجاری ادراری
درمان عفونت مجاری ادراری به دلایل ایجاد آن بستگی دارد. پزشک میتواند از نتیجه آزمایش تشخیص دهد که چه عاملی (باکتری، ویروس و …) باعث ایجاد عفونت شده است.
در بسیاری از موارد، علت عفونت باکتریایی است. عفونت مجاری ادراری که منشا باکتریایی داشته باشد، با مصرف آنتیبیوتیک درمان میشود.
در برخی موارد ویروسها و قارچها عامل ایجاد عفونت هستند. عفونت مجاری ادراری ویروسی با مصرف داروهای ضد ویروسی درمان میشود؛ معمولا داروی ضد ویروسی «سیدوفوویر» انتخاب پزشکان برای درمان این نوع عفونت است. داروهای ضد قارچ (یا قارچکش) نیز درمان عفونتی است که منشا ایجاد آن قارچ باشد.
آنتیبیوتیکهای مناسب برای درمان عفونت مجاری ادراری
نوع آنتی بیوتیکی که برای درمان این عفونت استفاده میشود، بسته به قسمتی دارد که دچار عفونت شده است. معمولا برای درمان عفونت دستگاه ادراری تحتانی از قرصهای آنتیبیوتیک استفاده میشود. عفونت دستگاه ادراری فوقانی هم اغلب با آمپولهای آنتیبیوتیک درمان میشود. این آنتیبیوتیکها مستقیما در رگ تزریق میشوند.
گاهی اوقات باکتریها در مقابل آنتیبیوتیکها مقاومت نشان میدهند. نتیجه آزمایش کشت ادرار میتواند با توجه به مشخص شدن نوع باکتری در ادرار، به پزشک برای انتخاب بهترین نوع آنتیبیوتیک به منظور درمان عفونت کمک کند.
درمانهای خانگی برای درمان عفونت ادراری
هیچ درمان خانگی برای درمان عفونت مجاری ادراری وجود ندارد، اما کارهایی است که میتوانید در کنار داروهای پزشک، برای کمک به روند درمان انجام دهید.
این درمانهای خانگی میتواند به از بین رفتن سریعتر عفونت کمک کند. آب کرنبری یا خود این میوه به محض شروع مصرف، عفونت مجاری ادراری را درمان نمیکند. با این حال مواد موجود در کرنبری ممکن است به جلوگیری از رشد نوع خاصی از باکتری که باعث عفونت مثانه میشود، کمک کند. مصرف این میوه میتواند در پیشگیری از ابتلای مجدد به عفونت مجاری ادراری در آینده کمک کند.
عفونت مجاری ادراری درمان نشده
درمان عفونت مجاری ادراری اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر این عفونت درمان نشود، رفته رفته شدیدتر شده و گسترش مییابد. درمان این بیماری در مراحل اولیه آسانتر است. عفونت اگر به دستگاه ادراری فوقانی برسد، درمان بسیار سخت میشود و احتمال سرایت عفونت به داخل خون و ابتلا به «سپسیس» نیز افزایش مییابد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، بیمار ممکن است جان خود را از دست دهد.
اگر شک کردید که دچار عفونت مجاری ادراری شدهاید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده و تست ادرار یا خون میتواند از بروز بسیاری از مشکلات طولانیمدت جلوگیری کند.
تشخیص عفونت مجاری ادراری
با توجه به علائمی که دارید، اگر فکر میکنید مجاری ادراریتان دچار عفونت شده است، به پزشک مراجعه کنید. پزشک علائم شما را بررسی میکند و معاینهتان میکند. برای تایید تشخیص عفونت مجاری ادراری، پزشک به نتیجه آزمایش ادرار برای تشخیص نوع میکروب نیاز دارد.
برای گرفتن نمونه ادرار، بیمار ابتدا باید کمی ادرار کرده و سپس به جمع کردن آن در ظرف مخصوص اقدام کند. این کار باعث میشود باکتری یا مخمر پوست در نمونه ادرار دیده نشود؛ اگر چنین اتفاقی بیفتد، جواب آزمایش ممکن است دقیق و درست نباشد.
هنگام آزمایش نمونه ادرار، پزشک میتواند مقدار گلبول سفید را در ادرار بررسی کند. با این کار وجود عفونت در ادرار را تشخیص میدهد. پزشک همچنین میتواند آزمایش کشت ادرار انجام دهد تا از وجود باکتری یا قارچ در آن مطلع شود. کشت ادرار میتواند به شناسایی علت عفونت کمک کند. این کار همچنین به پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی کمک میکند.
اگر علت ابتلا به این بیماری وجود ویروس باشد، احتمالا باید آزمایش خاصی انجام شود. ویروسها معمولا به ندرت عامل ایجاد عفونت در مجاری ادراری هستند. البته در افرادی که پیوند اعضا داشتهاند یا بیماری دیگری دارند که باعث تضعیف سیستم ایمنی آنها شده است، شاید ویروس در ادرار دیده شود.
عفونت دستگاه ادراری فوقانی
اگر پزشک احتمال داد که شما به عفونت دستگاه ادراری فوقانی مبتلا هستید، ممکن است علاوه بر آزمایش ادرار، آزمایش کامل خون (CBC) و کشت خون را نیز انجام دهد. کشت خون میتواند به شما اطمینان دهد که عفونت به خون نیز سرایت کرده است یا خیر.
عفونت مجاری ادراری مکرر (عود مجدد بیماری)
اگر بیماری به صورت مکرر درگیر عفونت مجاری ادراری شود؛ پزشک ممکن است وجود امر غیرطبیعی یا انسداد را آزمایش کند. برخی از این آزمایشها عبارتند از:
سونوگرافی: دستگاه مبدلی است که با حرکت روی شکم، تصویر اندام مورد نظر را روی مانیتور نشان میدهد.
پیلوگرام داخل وریدی (IVP): نوعی روش تصویربرداری است که در آن ماده حاجب (مادهای که در عکسهایی که با اشعه X برداشته میشود، قابل مشاهده است) در ورید بیمار تزریق میشود تا از طریق دستگاه ادراری حرکت کرده و عکس اشعه ایکس از شکم گرفته شود. ماده حاجب تصویر دستگاه ادراری را در عکس ایکس ری، پررنگتر نشان میدهد.
سیستوسکوپی: به آندوسکوپی داخل مثانه گفته میشود. در طول سیستوسکوپی پزشک ممکن است قسمت بسیار کوچکی از بافت مثانه را برداشته و آن را آزمایش کند تا مشخص شود عفونت مکرر به دلیل التهاب مثانه یا سرطان است یا خیر.
توموگرافی کامپیوتری (CT): اسکنی است که برای گرفتن تصاویری دقیقتر از دستگاه ادراری گرفته میشود.
علل و عوامل خطر عفونت مجاری ادراری
هر موردی که باعث کاهش تخلیه مثانه و تحریک دستگاه ادراری شود، میتواند به عفونت مجاری ادراری منجر شود. عوامل متعددی وجود دارد که میتواند شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
- سن؛ افراد مسن بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند
- کم شدن تحرک بعد از جراحی یا طولانی شدن زمان استراحت در بستر
- سنگ کلیه
- سابقه ابتلا به عفونت مجاری ادراری
- انسداد مجاری ادراری در اثر عواملی چون بزرگ شدن پروستات، سنگ کلیه و انواع خاصی از سرطان
- استفاده طولانیمدت از سوند که باعث میشود باکتریها بتوانند به راحتی به مثانه وارد شوند
- دیابت؛ بهخصوص اگر بیماری به خوبی کنترل نشود و احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری افزایش یابد
- بارداری
- ساختارهای غیرطبیعی ادراری از زمان تولد
- سیستم ایمنی ضعیف
اکثر عوامل خطر عفونت مجاری ادراری در مردان، شبیه عوامل این بیماری در زنان است. با این حال پروستات بزرگشده یکی از عوامل خطری است که منحصر به مردان است.
در زنان خطرهای دیگری برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به مرور زمان مشخص شد برخی از فاکتورهایی که پیشتر عاملی برای بروز UTI قلمداد میشدند، تاثیر چندانی در این اتفاق ندارند؛ مواردی مثل عدم رعایت بهداشت در دستشویی. برای مثال برخلاف تصورات پیشین، تحقیقات اخیر نتوانستهاند ثابت کنند که استفاده از دستمال کاغذی در جهت عقب به جلو پس از استفاده از دستشویی میتواند یکی از عوامل بروز UTI در خانمها باشد.
در برخی موارد، تغییر در سبک زندگی میتواند به کاهش خطر بعضی ازاین عوامل کمک کند.
مجرای ادراری کوتاهتر
طول و محل قرارگیری مجرا در زنان، احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش میدهد. مجرای ادراری در خانمها بسیار نزدیک به واژن و مقعد است. باکتریهایی که به طور طبیعی در اطراف واژن و مقعد وجود دارند، میتوانند باعث بروز عفونت در مجرا و سایر بخشهای دستگاه ادراری شوند. همچنین مجرای ادراری خانمها کوتاهتر از مردان است و باکتریها فاصله کمی برای ورود به مثانه دارند.
مقاربت جنسی
در طول مقاربت جنسی، فشار بر دستگاه ادراری میتواند باعث انتقال باکتریها از اطراف واژن به مجاری ادراری شود. اغلب خانمها بعد از رابطه جنسی در ادرار خود باکتری دارند. با این حال بدن میتواند معمولا در عرض ۲۴ ساعت از شر این باکتریها خلاص شود. باکتریهای روده ممکن است ویژگیهایی داشته باشند که به آنها اجازه دهد به مثانه بچسبند.
اسپرمکشها
اسپرمکشها ممکن است خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش دهند. آنها میتوانند باعث تحریک پوست در برخی زنان شوند. این عامل میتواند خطر انتقال باکتریها به داخل مثانه را افزایش دهد.
استفاده از کاندوم در رابطه جنسی
کاندومهای لاتکس روانساز نشده میتواند سبب افزایش اصطکاک و تحریک پوست زنان در طول رابطه جنسی شود. این عامل نیز میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری شود. با این حال استفاده از کاندوم برای کاهش عفونتهای منتقلشده از راه جنسی مهم است. برای جلوگیری از ایجاد اصطکاک و تحریک پوست ناشی از کاندوم، از روانسازهای بر پایه آب استفاده کنید.
دیافراگم
دیافراگم میتواند باعث ایجاد فشار بر مجاری ادراری زنان شود و در نتیجه تخلیه مثانه را کمتر کند.
کاهش سطح استروژن
پس از یائسگی، کاهش سطح استروژن، باکتریهای طبیعی در واژن را تغییر میدهد؛ این امر نیز میتواند دلیلی برای ابتلای زنان به عفونتهای مجاری ادراری باشد.
بیشتر بخوانید: روشهای سریع و استاندارد جلوگیری از بارداری قبل و بعد از رابطه
پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری
هر کسی میتواند با عمل به اقدامات زیر، از ابتلا به عفونت مجاری ادراری پیشگیری کند:
- روزانه ۶ الی ۸ لیوان آب بنوشید
- ادرار را به مدت طولانی در مثانه نگه ندارید
- در مورد بیاختیاری ادرار یا مشکلات مربوط به تخلیه کامل مثانه، با پزشک خود صحبت کنید
با این حال عفونت مجاری ادراری در زنان بیشتر از مردان اتفاق میافتد؛ این نسبت ۸ به یک است. یعنی به ازای ۸ زنی که به این بیماری مبتلا شدهاند، فقط یک مرد دچار این عفونت میشود.
برخی اقدامات میتواند به پیشگیری از این بیماری در زنان کمک کند. برای زنان یائسه استفاده از استروژن موضعی که توسط پزشک تجویز میشود، میتواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد. اگر پزشک تشخیص دهد که مقاربت جنسی عامل ایجاد عفونتهای مکرر در مجاری ادراری است، ممکن است آنتیبیوتیکهای پیشگیریکننده یا طولانیمدت برای بعد از مقاربت جنسی تجویز کند. برخی مطالعات نشان داده است که استفاده طولانیمدت از آنتیبیوتیکهای پیشگیرانه در افراد مسن میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری شود.
استفاده از مکملهای کرنبری یا پروبیوتیکهای واژینال مثل لاکتوباسیلوس هم میتواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد. برخی مطالعات نشان میدهد که استفاده از شیافهای پروبیوتیک واژینال از عود مجدد عفونت مجاری ادراری جلوگیری میکند. برای اطمینان، حتما در این زمینه از پزشک خود سوال بپرسید.
عفونت مجاری ادراری مزمن
در اکثر موارد، عفونت مجاری ادراری پس از درمان کاملا از بین میرود. اما در نوع مزمن این مورد، حتی بعد از درمان هم به طور کامل رفع نمیشود و حتی ممکن است دوباره عود کند. عود مجدد عفونت در میان زنان رایجتر است. بسیاری از موارد عودکننده، ناشی از عفونت مجدد همان نوع باکتری است. با این حال در برخی موارد نیز ممکن است عامل برگشت بیماری، همان عامل قبلی نباشد. همچنین وضعیت غیرعادی در ساختار دستگاه ادراری میتواند احتمال ابتلا به این عفونت را افزایش دهد.
عفونت مجاری ادراری در دوران بارداری
زنان بارداری که علائم عفونت مجاری ادراری را دارند، باید فورا به پزشک مراجعه کنند. عفونت دستگاه ادراری در دوران بارداری میتواند باعث افزایش فشار خون و زایمان زودرس شود. در این دوران، عفونت احتمالا به کلیهها هم سرایت میکند.
منبع:
من عفونت ندارم ولی از بیرون شکل ظاهری واژینال به هم ریخته ودکتر گفته عفونت ادرای دارم بعد از آزمایش معلوم شد ندارم اما عفونت واژینال دارم دارو مصرف کردم خوب نشدم باردار هم هستم
سلام لطفاً در مورد مقدار رنگ و غلظت ترشحات خود توضیح دهید
سلام دختری۱۸ ساله و مجرد هستم
همش حس میکنم ادرار دارم باید سریع برم دستشویی!هر یک ساعت یکبار و حتی گاهی اوقات زود تر هم باید برم دستشویی و هر دفه هم حجم ادرارم کمه!حتی وقتی که سعی میکنم مدت بیشتری نرم دستشویی بازم حجم ادرارم کمه و هردفه هم وقتی ادرار میکنم یکم بعد دوباره مقدار کمی ادرارم میاد و این حالت تا سه یا چهار بار هم ادامه پیدا میکنه،یک دفه مثانم تخلیه نمیشه!
همیشه هم نگران اینم که اگر زود نرم دستشویی لباسم کثیف میشه!!و حتی حین بلند شدن،سرفه کردن یا نشستن هم احساس میکنم چند قطره ادرارم میاد و هر وقت هم که لباس زیرم رو چک میکنم یک بخش مشخصش نم شده!!!
درد یا سوزش هم حس نکردم تا الان
بیشتر از یک ماه هس که این شرایط رو دارم و به خاطراوضاع الان میترسم به دکتر مراجعه کنم
لطفا راهنماییم کنید
سلام من ۳۰ ساله و خانم هستم دو روزه ادرارم بو میده و یکم تیره شده ،الانم یکم سوزش ناحیه تناسلی پیدا کردم کمرم خیلی درد میکنه ب خاطر کرونا نمیخوام دکتر برم، امکانش هست راهنماییم کنید
با سلام
من درد بسیار شدید در زیر دلم و روی عمل سزارین احساس می کنم و سرسریعایا بعد از درد اسهال می شم و ادرار خیلی پررنگ است
سلام معاینه شکم و آزمایش و کشت ادرار باید انجام شود
سلام خانوم دکتر خسته نباشین بنده نزدیک یک ماه از مجرای ادرار مایع سفید تقریبا رنگ شیری تشرح میشه ولی خیلی کم هستش سوزش ادرام زیاد نیست ولی هست علائم دیگه ای ندارم این اتفاق بعد از دو هفته رابطه جنسی با شریک جنسی بوده یه ورق قرص داکسی سایکلین مصرف کردم چهار روز قطع شد دوباره شروع شده قبلش سیتروفلاکسین 500 هم مصرف کردم جواب نداد ممنون
سلام نیاز به مراجعه حضوری به ارولوژیست میباشد
سلام ۲۱ سالمه ، حدودا سه هفته ست که بطور خفیف علائمی مثل درد پهلو و تکرر ادرار داشتم و دو هفته ست که قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ رو مصرف میکنم . علائمم تا حدودی بهبود پیدا کرده اند . اما سیکل قائدگیم دو سه روزی هست که عقب افتاده . آیا میتواند بدلیل مصرف آنتی بیوتیک باشد ؟ باید مصرف آنرامتوقف کنم .؟ (بنده مجرد هستم
سلام وقتتون بخیر من ۲۴ سالمه درانتهای ادرارم سوزش دارم و درد پهلو هم دارم ممنون میشم راهنماییم کنید
ده سالمه عفونت ادراری دارم دهروز سفکسیم خوردم سونو گرافیم خوب بود ازمایش دادم بیماری مقاوم شد یک ماه کو تریمو کسازول خوردم ازمایش خوب شد دکترم گفته دارو ادامه بده تا چند ماه خوب میشه ام دارو ادامه بدم چکار کنم
سلام لطفاً طبق دستور پزشک خود عمل کنید
من حدود دوهفته پیش تو ادرارم خون دیدم و آزمایش ادرار دادم. تشخیص پزشک با توجه به نتیجه آزمایش سنگ کلیه بود که تو سونو هم یه سنگ سه میلیمتری تایید شد. البته سطح گلبول سفیدم تو خون بالا رفته بود و مواردی مشابه مبنی بر عفونت ادراری. دکتر برام هیچ آنتی بیوتیکی ننوشت بعد دوهفته احساس کم حالی شدید میکنم و خب ادرارم هنوز بدبو است. توصیه تون چیه؟ آنتی بیوتیک مصرف کنم یا نه. البته به توصیه پسرم آموکسی سیلین هم خوردم یه هفته ای و خب رنگ ادرارم روشن تر شده بود تو اون مدت ولی از ۵ شنبه که قطع کردم اونو باز دوباره کدر شده. حالت تهوع و لرز هم دارم. مرسی از شما.
سلام وقتتون بخیر 27سالمه و مجرد هستم و چند وقتی عفونت قارچی دارم که بعد از پریود برمیگرده با اینکه چندبار فلوکونازول مصرف کردم و الان حدود 2هفته ادرارم بوی بد میده و امروز کمی سوزش ادرار دارم همراه با تغییر رنگ ادرار، متاسفانه برای آزمایش کشت ادرار و آنت بیوگرام دسترسی ندارم و نمیدونم چه قرصی باید مصرف کنم
سلام خانمی سی و سه ساله هستم هفته گذشته با بوی بد ادرار مواجه شدم وقبل از آن با ترشحات سفید رنگ الان چند روزیه که وقتی میرم توالت ادرار خالی میشه وقتی برمیگردم احساس درد زیر شکم وسوزش و دوباره احساس ادرار دارم و خیلی کم چند باری تکرار میشه چه دارویی مصرف کنم
سلام خسته نباشین من سه روزه درانتهای ادرارم درد و سوزش دارم وخیلی کم روز اول درد زیر شکم داشتم که دیگه ندارم.لطفاراهنماییم کنین ممنونم.
سلام من مرد هستم 40ساله من چای زیاد مصرف میکنم بیضه هام سوزش داره هر سه ساعت یک بار میرم دستشوی ادرارم هم زیاده اصلا طرفهای صبح زود مثانه ام درد میکنه
حسلام خانم دکتر مادرم شصت چند سالشه رحمشو یه سالی هست برداشتهبه خاطر وجود یه کیست ، الان چند وقته عفونت اداری شدید همراه سوزش داره وداخل ادارش هم خون زیادی هست دارو مصرف کردم ولی بهتر نشدن دام بی حال میشن وانرژی ندارم آیا از عفونتشون هست،فشار خون هم دارن ،عفونت اداری ممکنه فشار خون رو هم بالا ببره
سلام
مادرتون باید ازمایش ادرار و کشت ادرار و آنتی بیوگرام انجام بدن تا نوع عفونت دقیق مشخص شه
سلام خانم ۳۰ ساله متاهل هستم معمولا هر دو ماه دچار عفونت ادار میشم الان سوزش ادار وتکرر ادار دارم مثانم پر هست ولی نمیتونم ادار کنم
سلام دکتر الان چندروزه که موقع دفع ادرار درانتهای دفع درد دارم دو سه روز اول بوی ادرارمخیلی بد بود بد بود ولی الان دیگه اینجوری نیستم آبب زیاد میخورم ولی بهترنشدم وقتی تخلیه میکنم دوباره انگار مثانم پره وقتی میرم چیزی ندارم الان چندروزه هست که یبوست دارم ۳۵ سالمه ۶ساله که ام اس هم دارم به خاطر ایکرونا جرات دکتررفتنو ندارم خواهش میکنم راهنماییم کنید چی استفاده کنم
سلام۴۳سالمه پنج روز که سوزش شدیدی یک سانتی خروج ادرار دارم البته صبح بار اول خیلی شدیده دفعات بعد یه خورده بهتر میشه خواستم بپرسم سنگ کلیه اومده گیر کرده یا عفونته؟ ممنون
سلام خسته نباشید من یک سالی هست عفونت ادرار دارم مدام میرم دکتر و ازمایش میدم سونوگرافی میرم بعدش که دارو میخورم خوب میشم ولی بعدش دوباره از اول سوزش ادرار وتکرر ادارمشروع میشد . اخرین دفعه که سوزی ادرار خیلی شدید گرفتیم و تویادرارم هم خیلییی خون بود رفتم ازمایشدادم گفتن فقط عفونته الان دوباره باز سوزش دارم نمیدونم دیگچیکا کنم .. ۲ دوره امپول زدم روزیدوبار کلی ام دارو وانتی بیوتیکمصرف کردم ولی اصنخوبنمیشم😞
سلام بايد كشت ادرار و آنتي بيوگرام بديد تا مشخص شه يه چه انتي بيوتيكي حساس هستيد
سلام من 48 سال دارم ویک هفته است که سوزش ادراردارم وفقط روزانه باژل آنتی باکتریال شستشودهنده واژن شستشو میدم وچون ام اس دارم وداروی زیتاکس که سرکوب کننده سیستم ایمنی است مصرف میکنم نمیخوام فعلا برم وآزمایش ادراربدم و 4روزپیش واکسن آنفلوانزا زدم آیا الان اگرآنتی بیوتیک بخورم تاثیر واکسن راازبین نمیده؟وچه آنتی بیوتیکی بایدمصرف کنم؟خیلی ممنون ازشما
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم کپسول ازیترو مایسین برای عفونت مقعدی مفید هستش یا نه چون رفتم متخصص ویزیت کرده واین دارو رونوشته ممنون میشم جواب بدید
سلام
کاربرد دارد بله
سلام خانم دکتر دو روزه ک زیر شکمم میسوزه هنگام ادرار کردنم همین طور آیا نیاز ب آزمایش هست ؟؟ چ دارویی باید مصرف کنم؟؟
سلام .خانم دکتر من ۳ساله ازدواج کردم.از ماه اول سوزش ادرار گرفتم.مجردی مشکلی نداشتم.انواع و اقسام آنتی بیوتیک هم مصرف کردم .باز برمیگرده چکار کنم.قصد بارداری هم دارم.
سلام
همسرتون هم دارو مصرف کردن؟
شما چه داروهایی مصرف کردین؟
ازمایش ادرار دادین؟
سلام .من مشکل سوزش ادرار در انتهای مجاری ادرار داشتم و موقع دفع ادرار اول ی گیر میکرد و بعد دفع میشد و طبق دستور شما رفتم دکتر ازمایش دادم هم سونوگرافی هم ادرار هم خون و پیشه دکتر رفتم گفت باکتری هست در مجاری و بهم امپول سفتریاکسون و قرص داکسی سایکلین داد ولی این امپول خطرناک هست و جایی نمیزنن برام میخواستم بدون دارویی هست جایگزین که همین تاثییر را داشته باشد و بهبود پیدا کنم ؟ممنونم
سلام خانم سی ساله هستم. یک هفته هست که سوزش ادرار دارم چه کار کنم سو زش کمتر بشه؟
سلام خانوم دکتر یه سوال داشتم عفونت ادراری ممکنه باعث بی اشتهایی بشه؟
سلام اگه عفونت به كليه بزنه بله ميتونه
سلام خسته نباشید
چند وقتی ادرارم کم میاد و خارش دارم و یبوستم هستم زیر شکمم یک مقدار درد میکنه و واژنمم گاهی اوقات درد میگیره
و حس میکنم چیزی مثل ترشح میریزه روی لباس زیرم و ابم خیلی کم میخورم شاید در حد یکی دو لیوان سونوگرافی کلیه و مثانه هم دادم همه چیز نرمال بود ممکنه عفونت ادراری باشه یا از کم ابی؟ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام پسری ۲۳ ساله هستم چند روز پیش که خارش داشتم و تکرر ادرار که حس میکردم ادرار دارم ولی چیزی نبود و گاهی اوقات کمی دل درد که با قرص مترانیدازول بهتر شدم ولی هنوز حس میکنم ادرار دارم ولی وقتی میرم خیلی کمه تقریبا ۳ روز پیش قرص خوردم
سلام خسته نباشید
20سالمه مجردم چند وقتی هست ادرارم کم میاد و انگار نیاز به دسشویی رفتن پیدا نمیکنم و یبوست هستم و احساس میکنم چیزی مثل ترشح روی لباس زیرم میریزه سونوگرافی از کلیه و مثانه دادم هیچ مشکلی نبود و همچی نرمال بود و در ضمن خیلی معذرت میخوام خارش ناحیه تناسلی هم دارم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام من متاهل هستم و یه هفته ای میشه که سوزش ادرار دارم و خیلی اذیت میشم، دکتر مراجعه کردم گفتن عفونت دارم و بهم پماد کلوتریمازول، شیاف و قرص مترونیدازول دادن، پمادمو استفاده کردم تموم شده، ولی همچنان سوزش دارم
سلام ممکن است دچار عفونت ادرار باشید برای تشخیص نیاز است که آزمایش و کشت ادرار دهید
سلام من افنیت ادراری دارم چه کار کنم و خارش شدیدی دارم
سلام
دوست گرامی لطفاً در مورد علائم خود بیشتر توضیح دهید
سلام چند روز تکرر ادرار گرفتم همراه با سوزش رنگ ادرارم هم روشن .لطفا راهنماییم کنید بخاطر شرایط موجود نمیتونم ویزیت شم
سلام خانم دکتر من 22 سالمه وتکرر ادرار دارم ودر آزمایشم خون دیده شده دوکتر بهم 3 برگ قرص کوتریکسول که هر 12 ساعت دو عدد میخورد م که از دور زیر شکمم وسوز ادرارم کم شده اما هنوز تکرر ادرار دارم به طوری که هر یک ساعت نیاز به تخلیه دارم وهمبشه احساس میکنم مثانهم پره.باید چیکار کنم؟
سلام ده روز بعد از اتمام دارتون مجددا آزمايش ادرار و كشت ادرار بديد
اگه بازهم عفونت داشتيد بر اساس كشت ادرارتون درمان ميشين