آبله مرغان؛ علائم، پیشگیری و درمان

از بیماری‌های رایج در بین کودکان که با بثورات پوستی و تاول‌های پر آب همراه است، می‌توان به آبله مرغان اشاره کرد. از اثر و آثار این بیماری همین بس که بگوییم شاید دیده باشید که روی پوست دیگران لکه‌هایی وجود دارد که به‌جای مانده از ابتلا به این بیماری در دوران  کودکی است هرچند که احتمال ابتلا به آن در بزرگسالی نیز وجود دارد. جوش‌های آبله مرغان با بیماری‌های آلرژیک فرق دارد و بخش‌های مختلفی از بدن را دربرمی‌گیرد. به‌همین‌دلیل توصیه می‌کنیم که درصورت ابتلا به این بیماری باید به دکتر اطفال در تهران و دیگر شهرهای تهران مراجعه کنید.

برخلاف تصور عموم این بیماری صرفا مربوط به کودکان نیست و شاهد بروز آن در افراد بزرگسال با شرایط سنی مختلف و حتی نوزادان شیرخواره هم هستیم. شناخت ویژگی‌های این بیماری به شما کمک خواهد کرد تا دچار لکه‌های پوستی یا دیگر عوارض مربوط به آن نشوید؛ با ما تا به انتهای این مطلب همراه باشید.

آبله مرغان چیست؟

آبله مرغان (Chickenpox) نوعی بیماری بسیار واگیردار و خفیف و از معروف‌ترین بیماری‌های شایع کودکان است که در اثر عفونت اولیه «ویروس واریسلا زوستر» ایجاد می‌شود که برخی این بیماری را به نام ویروسش نیز می‌شناسند. آبله مرغان جز بیماری‌های ایجاد شده در اثر عفونت ویروسی یا باکتریایی است که منجر به راش و تورم غدد لنفاوی می‌شود.

احتمال شیوع آبله مرغان در کودکان بیشتر از افراد بزرگسال بوده و اغلب آن‌ها در مقطعی از دوران رشد خود دچار این بیماری می‌شوند. این موضوع باعث شده که مردم آبله مرغان را نوعی بیماری مخصوص کودکان بدانند. درحالی‌که عوارض آبله مرغان در بزرگسالان به مراتب شدیدتر از دوران کودکی است.

عامل اصلی آبله مرغان، ویروس «هرپس انسانی» نوع سوم از زیر خانواده «ویروس‌های آلفا هرپس» است. این ویروس ویژگی‌هایی همچون چرخه تولید مثل سریع و کوتاه، پوسیدگی سریع سلول‌های آسیب‌دیده و مرگ در اثر اشعه ماورابنفش دارد. این ویروس در خارج از بدن موجود زنده بیش از ۱۵ دقیقه دوام نمی‌آورد.

معمولا بثورات ۴۸ ساعت پس از عفونت ظاهر می‌شوند اما ناقل تا پنج روز عفونی باقی می‌ماند. این عفونت از طریق تماس نزدیک با بیمار یا قطرات موجود در هوا منتقل می‌شود.

اینفوگرافی علائم آبله مرغان

علائم آبله مرغان چیست؟

آبله مرغان در روزهای ابتدایی از ابتلا هیچ نشانه‌ای از خود بروز نمی‌دهد. احساس خستگی، بی‌اشتهایی، سردرد و تب از علائم اولیه بیماری آبله مرغان در پنج تا هفت روز ابتدایی از این بیماری است. اما پس از اتمام دوران نهفتگی، شاهد بثورات پوستی یا تاول‌های کوچک و خارش‌دار خواهیم بود.

این تاول‌های پرمایع بیشتر در صورت، قفسه سینه و پشت فرد بیمار ظاهر می‌شوند اما به تدریج بخش‌های دیگری از بدن را نیز به خود درگیر می‌کنند. پوست سر، بازوها، گوش‌ها، شکم، اطراف چشم، زیر بازوها، پاها و حتی دهان یا گلو بخش‌های دیگری از بدن هستند که معمولا آبله مرغان به خود درگیر می‌کند.

آبله مرغان چگونه منتقل می‌شود؟

آبله مرغان از نوع بیماری‌های هوابرد است که از طریق عطسه یا سرفه از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. البته این بیماری یک دوره نهفتگی ۱۰ تا ۲۱ روزه دارد. پس شاید این بیمای در روزهایی ابتدایی هیچ نشانه‌ای نداشته باشد، اما به تدریج باید منتظر بروز بثورات پوستی در شکم، پشت و دیگر قسمت‌های بدن بود.

دوران انتقال این بیماری عفونی از یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن بثورات پوستی شروع شده و تا از بین رفتن تمام ضایعات پوستی ادامه دارد. روش دیگری که برای انتقال ویروس آبله مرغان وجود دارد، تماس با تاول‌ها است. یعنی اگر خواسته یا ناخواسته پوست بدن شما با فرد بیمار تماس داشته باشد، امکان انتشار آن وجود دارد.

علائم آبله مرغان

عوارض ابتلا به آبله مرغان

در مواردی بسیار نادر، شاید آبله مرغان منجر به عوارضی شدیدی همچون مرگ شود. که البته بر اساس تحقیقات انجام شده، احتمال مرگ‌ومیر بزرگسالان بر اثر آبله مرغان چهار برابر بیشتر از کودکان درگیر با این بیماری است.

البته احتمال این عارضه در بین بزرگسالان هم بسیار ناچیز است. به طوری که از بین هر صد هزار بزرگسال مبتلا به آبله مرغان، فقط ۳۱ نفر آن‌ها جان خود را از دست می‌دهند. دلیل کشنده بودن این بیماری یک نوع ویروس با نام «پنومونی واریسلا» است.

این ویروس منجر به بروز علائمی همچون سرفه، اشباع کم اکسیژن، تب، تنگی نفس یا احساس درد در قفسه سینه می‌شود. چون شدت آبله مرغان در بزرگسالان بیشتر بوده و در حدود ۵ الی ۱۵ درصد از آن‌ها علائم تنفسی دارند. موارد زیر جزو دیگر عارضه‌های آبله مرغان هستند:

  • کم‌آب‌شدن بدن
  • عفونت‌های باکتریایی بافت‌های نرم و استخوان
  • سندوم ری
  • بروز مشکلات خونریزی شدید
  • بروز عفونت‌های باکتریایی پوست
  • پنومونی
  • التهاب مغز یا آنسفالیت
  • سندروم شوک سمی
  • عفونت باکتریایی جریان خون یا سپسیس

چه افرادی در معرض ابتلا به آبله مرغان هستند؟

احتمال ابتلا افرادی که واکسن آبله مرغان تزریق کرده یا در دوران کودکی سابقه این بیماری را داشته اند، بسیار کم است. اما این به معنای مصونیت قطعی در برابر این بیماری ویروسی نیست. با قرار گرفتن در هر کدام از شرایط زیر، احتمال ابتلا به آبله مرغان وجود دارد:

  • کار کردن در مدرسه یا فضاهای نگهداری از کودکان
  • لمس کردن بثورات بیمار مبتلا به زونا یا آبله مرغان
  • زندگی با کودکان واکسینه نشده و زیر ۱۲ سال
  • هم‌نشینی بیش از ۱۵ دقیقه با فرد مبتلا در یک اتاق
  • لمس لباس یا هر شی دیگری که اخیرا توسط فرد آلوده استفاده شده

راه‌های تشخیص آبله مرغان

شاید مهم‌ترین موضوع در ارتباط با بیماری آبله مرغان توانایی تشخیص آن باشد. چون با توجه به مسری بودن این بیماری عفونی، از این طریق می‌توان خطر انتقال آن به اطرافیان را کاهش داد. البته بیشتر مردم فارغ از سن و قدرت ایمنی بدن آبله مرغان را تجربه می‌کنند.

این بیماری دارای چندین دوره مختلف است که اولین آن‌ها دوره نهفتگی نام دارد. در این دوران علائم قابل مشاهده نبوده و صرفا از روی برخی شرایط بدنی می‌توان آبله مرغان را حدس زد.

تشخیص ابله مرغان

پیشگیری از آبله مرغان

کسی که قبلا آبله مرغان گرفته، در برابر این بیماری مصونیت دارد. یعنی تقریبا می‌توان گفت که امکان گرفتن دوباره آبله مرغان چنین شخصی، تقریبا صفر است. اما برای افرادی که تابحال مبتلا نشده‌اند، تزریق واکسن آبله مرغان روشی موثر برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

چون واکسن‌ها یک نسخه ضعیف شده از ویروس عامل بیماری هستند. با تزریق این ورژن ضعیف شده، بدن در مقابل ویروس قرار گرفته و سیستم ایمنی تقویت می‌شود.

گاهی اوقات والدین کودک خود در معرض ابتلا به بیماری آبله مرغان قرار می‌دهند. این کار با هدف تجربه بیماری در کودکی و مصونیت در بزرگسالی انجام می‌شود. ولی استفاده از واکسن به مراتب بهتر از این شیوه سنتی پیشگیری از آبله مرغان است.

واکسن آبله مرغان

برای درمان یا پیشگیری از بیماری آبله مرغان، یک واکسن موثر وجود دارد. در اکثر کشورها چند دوز از این واکسن را به کودکان تزریق می‌کنند تا عملیات ایمن‌سازی به درستی اجرا شود. چون ۲ دُز توصیه شده از این واکسن قادر است که تا ۹۸درصد از ابتلای کودکان به آبله مرغان و تا ۷۵ درصد در بزرگسالان جلوگیری کند.

این 2 دُز باید به فاصله زمانی یک ماهه تزریق شود. پس حتی تزریق واکسن هم نمی‌تواند مصونیتی صد درصدی برای افراد ایجاد کند. یعنی شاید فرد پس از تزریق واکسن دچار عفونت شده یا در اثر تماس نزدیک به فرد مبتلا به زونا، دوباره آبله مرغان بگیرد.

واکسن آبله مرغان

چه کسانی نباید از واکسن آبله مرغان استفاده کنند؟

در صورتی‌که فردی هر یک از شرایط زیر را داشته باشد، تزریق واکسن اصلا به او توصیه نمی‌شود:

  • قرارگرفتن تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی
  • قصد حامله شدن در یک ماه آینده
  • مصرف داروهای استروئیدی
  • به تازگی خون دریافت کرده باشد
  • داشتن سابقه واکنش آلرژیک به دوزهای قبلی واکسن آبله مرغان
  • ابتلا به بیماری‌هایی همچون HIV که سیستم ایمنی بدن را به‌خطر بیاندازد
  • داشتن حساسیت نسبت به مواد تشکیل‌دهنده واکسن مانند نئومایسین یا ژلاتین

چه کسانی نباید از واکسن آبله مرغان استفاده کنند؟

تزریق واکسن آبله مرغان تنها در صورتی تجویز می‌شود که خطرات آن کمتر از خطرات مربوط به بیماری باشد. چون گاهی اوقات پس از تزریق واکسن، فرد دچار بثورات پوستی و تب می‌شود. یا اینکه محل واکسیناسیون متورم شده و با درد یا قرمزی همراه باشد.

سلولیت، تشنج بدون تب، آتاکسی، آنافیلاکسی، پنومونی و آنسفالیت جزو عوارض‌ جانبی نادر پس از تزریق واکسن آبله مرغان هستند.

درمان آبله مرغان

شیوه درمانی آبله مرغان بدین شکل است که ابتدا علائم ناشی از بیماری را درمان می‌کنند. سپس به بیماری اجازه می‌دهند تا خشک شدن کامل تاول‌ها و پوسته پوسته شدن ادامه پیدا کند. البته در طول این بازه زمانی می‌توان از مسکن برای کاهش درد استفاده کرد.

یا اینکه برای درمان خارش آبله مرغان، استفاده از لوسیون کالامین و حمام بلغور توصیه می‌شود. استفاده از پمادهای ضدباکتری هم یک راه‌حل برای روانکاری بثورات آبله مرغان در کودکان است. اما پزشک برای شخصی که جوش آبله مرغان عفونی دارد، داروهایی مانند والاسیکلوویر را تجویز می‌کند. مصرف این داروها برای مبارزه با ویروس و جلوگیری از عوارض جانبی لازم است.

مصرف داروهای ضد ویروسی

قرص آسیکلوویر خاصیت ضد ویروسی دارد که برای کاهش و محدود کردن شدن آبله مرغان استفاده می‌شود. این قرص در واقع توانایی از بین بردن ویروس را نداشته و صرفا از تکثیر آن جلوگیری می‌کند. بهترین زمان برای مصرف این دارو، ۲۴ ساعت بعد از مشاهده اولین بثورات پوستی است و در غیر این صورت تاثیرگذاری لازم را نخواهد داشت.

مصرف به موقع این دارو، باعث کاهش شدت بیماری در نوجوانان بالای ۱۴ سال و بزرگسالان می‌شود. اما فراموش نکنید که تمامی این اقدامات و شیوه‌های درمانی برای آبله مرغان، باید با مشورت و تجویز پزشک انجام شود.

آبله مرغان و رژیم غذایی

یک روش ساده دیگر برای مقابله با این بیماری، مصرف غذاهای دارای خاصیت آنتی ویروسی است. غذاهایی سرشار از سیر و ادویه‌هایی مانند زردچوبه که بدن را آماده مقابله با عفونت کند. حتی می‌توان یک نوشیدنی با طبع گرم آلبالویی درست کرد که با ویتامین ث و قطره روی مخلوط شده است.

البته نوشیدنی‌های حاوی آنتی اکسیدان، خواب‌آور و لیزین بالا مانند Cherry Active هم می‌تواند اثرگذاری لازم را داشته باشد. ولی مصرف برخی از غذاها باعث تشدید ویروس‌های تبخالی آبله مرغان می‌شوند.

چون غذاهایی که سطح آمینو‌ اسید آرژنین آن‌ها در خون نسبت به آمینو‌ اسید لیزین بیشتر باشد، باعث تشدید این عفونت می‌شوند. پس در حالت کلی غذایی را باید مصرف کرد که سطح لیزین آن بیشتر از آرژنین باشد.

آبله مرغان در حاملگی

آبله در دوران حاملگی با خطراتی برای زن باردار و جنین او همراه است. خطراتی جدی که می‌تواند تهدیدی برای سلامت مادر و جنین او باشد.

کم‌شدن وزن نوزاد در هنگام تولد، تولد نوزاد با نقص‌های مادرزادی، پنومونی و عفونت‌های تهدیدکننده زندگی جزء خطرات بیماری آبله مرغان برای زن باردار است. البته از بین هر هزار خانم باردار فقط سه نفر از آن‌ها دچار چنین بیماری خواهند شد.

آبله مرغان در حاملگی

آبله مرغان در بزرگسالان

اغلب مردم آبله مرغان را یک بیماری مخصوص کودکان می‌دانند که البته بیراه هم نیست. چون بیشتر از ۹۰درصد بزرگسالان در دوران کودکی تجربه ابتلا به این بیماری را داشته و به نوعی نسبت به آن مصونیت دارند.

اما این موضوع قطعی نبوده و احتمال ابتلا بزرگسالان و نوجوانان به این بیماری وجود دارد. حتی شدت آبله مرغان و عوارض آن در این افراد، به مراتب بیشتر از دوران کودکی است. فرد بزرگسال مبتلا به آبله مرغان باید تا خشک‌شدن کامل تاول و پوسته‌پوسته شدن آن‌ها، فعالیت روزانه خود را تعطیل کند.

حتی در صورت مشاهده تاول‌های عفونی روی پوست بدن باید به پزشک مراجعه کند. همچنین مصرف داروهای ضد ویروس در اوایل دوره بیماری می‌تواند به بهبود فرد بیمار کمک کند.

آبله مرغان در نوزادان و کودکان

یکی از دلایلی که آبله مرغان را یک بیماری مخصوص کودکان معرفی می‌کنند، دوره بسیار کوتاه آن است. این دوره برای کودکان و نوزادان ۱۰ روز و برای بزرگسالان نزدیک به سه هفته است. بثورات آبله مرغان در کودکان شامل چندین مرحله لکه‌های اریتماتوز، بثورات ندولر (پاپول)، آبسه (پوستول) و پوسته‌ها است.

سلامتی مجدد با از بین رفتن تمام پوسته‌ها حاصل می‌شود. معمولا این بیماری در کودکان بدون هیچ عارضه‌ای درمان می‌شود. اما بلافاصله پس از مشاهده علائم آبله مرغان در نوزادان، فورا باید به پزشک مراجعه کرد.

آبله مرغان پس از زایمان و شرایط شیردهی

گاهی اوقات شاهد بروز آبله مرغان در زنی هستیم که به تازگی زایمان کرده است. مبتلا شدن به این بیماری در چنین شرایطی عادی است؛ چون آبله مرغان به راحتی از طریق سیستم و ترشحات تنفسی منتقل می‌شود. در این حالت مشکلات مربوط به جنین داخل شکم مادر هم وجود ندارد.

اما موضوع نگران‌کننده، ابتلا به آبله مرغان در دوران شیردهی است. چون میزان انتقال این بیماری در تماس‌های خانوادگی در حدود ۸۰ الی ۹۰درصد است. پس برای نگه‌داشتن جانب احتیاط توصیه می‌شود که در هنگام شیردهی و تماس با نوزاد، از ماسک و دستکش استفاده شود. این شیوه رفتاری باید تا از بین رفتن کامل تاول‌های آبله مرغان و اتمام دوره بیماری ادامه پیدا کند.

آبله مرغان در کودک زیر یک سال

شرایط نوزاد یک ساله‌ای که درگیر آبله مرغان شده کمی حساس‌تر از سایر افراد است زیرا امکان دارد در اثر خارش تاول و زخمی شدن آن‌ها دچار بیماری عفونی شود. آبله مرغان در نوزاد زیر یک سال با نشانه‌هایی همچون تغییر عادات شیرخوردن، افزایش خواب‌آلودگی، گریه‌های بیش‌ازاندازه و تغییر در عادات خواب به خاطر خارش همراه است.

آبله مرغان و علائم آن

آبله مرغان خطرناک است؟

آبله مرغان در حالت عادی جزء بیماری‌های خفیف و کم‌خطر است. اما شرایط بدنی تمامی افراد یکسان نیست و شاید ابتلا به این بیماری برای برخی افراد خطرناک باشد. نوزاد تازه متولد شده، زن باردار و افراد با سیستم ایمنی ضعیف جزء این گروه خاص از بیماران آبله مرغان هستند.

بلافاصله پس از مشاهده علائم در چنین افرادی، باید به پزشک مراجعه کرد. حتی شاید حضور زن حامله در مجاورت یک فرد مبتلا به آبله مرغان، نیاز به معاینه پزشک داشته باشد. پزشک با انجام معاینات بالینی یا گرفتن آزمایش خون از این افراد، میزان مصونیت آن‌ها در برابر آبله مرغان را بررسی می‌کند.

آبله مرغان زونا چیست؟

زونا و آبله مرغان دو بیماری کاملا متفاوت اما با علائم تقریبا مشابه هستند. زونا در اصل یک عفونت ویروسی دردناک است که خود را با بثورات پوستی تاولی در محل خاصی از بدن نشان می‌دهد.

معمولا تاول‌های این بیماری در اطراف یک چشم، یک طرف از صورت و گردن یا نیمه‌ای از بدن ظاهر می‌شود. زونا بیشتر فرد مسن یا افرادی با سیستم ایمنی ضعیف را به خود درگیر می‌کند. اما سوال اینجاست که چه ارتباطی بین زونا و آبله مرغان وجود دارد؟

شخصی که قبلا سابقه ابتلا به آبله مرغان را داشته در سلول‌های عصبی خود ویروس «واریسلا زوستر» را دارد. این ویروس شاید سال‌ها در خواب بماند، ولی هرگز از بین نرود. اما همزمان با افزایش سن و ضعیف شدن بدن، امکان فعال‌شدن دوباره این ویروس در بدن وجود دارد.

این نشانه‌های بیماری بیشتر شبیه به زونا است تا آبله مرغان. به همین خطر پزشکان به افراد بالای ۵۰ سالی که سابقه ابتلا به آبله مرغان را داشته‌اند، تزریق واکسن را توصیه می‌کنند. دو واکسن Shingrix و Zostavax برای جلوگیری از بیماری زونا در چنین افرادی است.

درمان جای آبله مرغان در صورت

جوش‌های آبله مرغان باعث ایجاد جای زخم و اسکار‌هایی بر روی پوست می‌شود. چندین روش پزشکی و خانگی برای رفع آثار این بیماری بر روی پوست شما وجود دارد که چند مورد از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • لایه‌برداری شیمیایی
  • تکنیک پانچ
  • استعمال کرم مبتنی بر سیلیکون و حاوی روی
  • استفاده از لیزر درمانی

درمان جای آبله مرغان

فرق آبله مرغان و سرخک

ویژگی‌های مشترک بین آبله مرغان و سرخک باعث شده تا اغلب مردم در شناسایی تفاوت بین آن‌ها دچار مشکل شوند. این دو بیماری در گروه عفونت‌های ویروسی و بسیار مسری هستند. دانه‌های آبله مرغان شباهت زیادی به بثورات پوستی قرمز سرخک دارد.

یکی از تفاوت‌های بین این دو بیماری، در مدت زمان مسری بودن است. دوره سرایت آبله مرغان از دو روز قبل از ایجاد بثورات تا زمان پوسته پوسته شدن زخم است. اما سرخک از چهار روز قبل از ایجاد بثورات تا چهار روز بعد از آن احتمال انتقال دارد. سرخک علائمی مانند گلو درد، آبریزش بینی، ورم ملتحمه و سرفه دارد که با علائم آبله مرغان فرق دارد.

آبله مرغان از کودکی تا بزرگسالی در کمین است!

آبله مرغان قدرت انتقال بسیار بالایی دارد و طی مدت زمان کمی می‌تواند افراد زیادی را درگیر کند. آبله مرغان در افراد بزرگسال، زن باردار یا افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف می‌تواند سلامتی آن‌ها را به‌خطر انداخته و مشکلات زیادی را برای آن‌ها به وجود آورد. پس در این مواقع بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید. برای این کار می‌توانید از سایت نوبت‌دهی اینترنتی دکتردکتر استفاده کنید.

آیا کودک شما به آبله مرغان مبتلا شده است؟ از چه روشی برای بهبود استفاده کرده‌اید؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول آبله مرغان

نیش حشرات باعث کهیر می‌شود ولی بثورات پوستی ناشی از آبله مرغان چنین عوارضی ندارند.

جوش‌های آبله مرغان به صورت برآمدگی‌های کوچک خود را نشان می‌دهند. این ضایعه‌های پوستی کوچک ماکولوپاپول نام دارند که باعث خارش زیاد بدن می‌شود. زمینه این جوش‌ها صورتی رنگ و شکل ظاهری آن‌ها به صورت تاول است.

جوش‌های آبله مرغان از سر و صورت شروع شده و پس از مدتی در تمام بدن پخش می‌شوند.

امکان دوباره گرفتن شخصی که سابقه ابتلا به آبله مرغان را داشته، تقریبا صفر است. اما به قول معروف هیچ چیزی در پزشکی صد درصد نیست و شاید برای بار دوم هم دچار این بیماری شوید.

دوره این بیماری در کودکان ۱۰ روزه و در بزرگسالان سه الی چهار هفته است.

ویروس آبله مرغان به راحتی در هوا پخش شده و قابلیت انتقال از شخصی به شخص دیگر را دارد. پس خود فرد مبتلا به بیماری آبله مرغان هم می‌تواند ناقل بیماری برای اطرافیان خود باشد. مخصوصا اگر قبلا سابقه آبله مرغان نداشته‌اید، شانس شما برای ابتلا به این بیماری بسیار زیاد خواهد بود.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
509 نظرات
  1. ستاره می گوید

    سلام دوهفته پیش پسرم ابله مرغان گرفت الان من درگیرم امروز اولین جوش‌ها رو در سطح بدنم دیدم ۳۹ سالم هست و ۵۰ کیلو
    مقدار مصرف اسیکلوویر چگونه است ۴۰۰ استفاده کنم یا ۲۰۰

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      متاسفانه در کامنت امکان تجویز دارو و یا دوز دارو نداریم

  2. مونا می گوید

    سلام من 14سالمه آبله دراوردم و حدود چهار روزه تقریبا بیشترشون خشک شده ولی شدت خارششون بیشتر شده میشه راهکار بدین؟
    و تا چ زمانی ادامه داره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      بثورات رو اصلا نخارونین
      با آب ولرم‌دوش سریع بگیرید ( بدون دست زدن و کیسه کشیدن بثورات)
      استفاده از پماد کالاندولا برای کاهش خارش

  3. yasna می گوید

    سلام من یکبار قبلاً آبله گرفتم اما الان فکر میکنم دوباره مبتلا شده ام مگر امکان ابتلای دوباره صفر نیست؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بجز در موارد بسیار نادر امکان ابتلای مجدد نیست

  4. R می گوید

    سلام من ۲۰ سالمه و تاحالا ابله نگرفتم. سه چهار روز پیش چندتا جوش خارش دار زدم روی بازو و شکمم(تقریبا ۶ یا ۷ تان کلا) و فرداش علائم سرما خوردگی گرفتم عطسه و ابریزش و روز بعدشم گلو درد خفیف.
    ولی امروز کمی قفسه سینم هم درد میکنه و هنوز دماغم کپ هست. جوش هام اصلا خارش ندارن و زیاد هم نشدن. بنظرتون ابله ضعیفه یا چیز دیگه ای؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      میتواند به نفع آبله مرغان باشد اما تشخیص دقیق نیاز به معاینه دارد

  5. هادی می گوید

    آیا به بدن آب بخوره مشکلی نیست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر تماس کوتاه و در حد استحمام سریع باشد موردی ندارد

  6. امیرعلی می گوید

    من روی مو هایم آرام دست میکشم و کمی خارشش را کم می‌کند اشکالی ندارد؟
    و بجز آن من یک ناخن زیر جوش هایم ميندازم سریع کنده میشه از بیمار شدنم هم
    یک هفته میگذره هالا رد این جای جوش ها می‌مونه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ارام دست کشیدن بدون خاراندن موردی ندارد
      اما کندن جوش ها میتواند سبب عفونی شدن و باقی ماندن جای آن ها به شکل اسکار و حفره و…شود

  7. امیرعلی می گوید

    سلام
    این بیماری برای اتفاق افتاده بین مو‌ های سرمن هم زده باید چه کنم مثل چی می‌خواره؟؟؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      از خاراندن بثورات خودداری کنید
      استحمام با اب ولرم
      استفاده از داروهای کاهنده خارش مثل سیتریزین زیر نظر پزشک
      پماد کالاندولا روی ضایعات خارش دار
      با توجه به شدت علایم‌ به پزشک عمومی مراجعه کنید

  8. امیر می گوید

    سلام روز سوم آبله من هست
    بسیاز زیاد جوش در ناحیه صورت و گردن و سینه و پشت زدم
    الان ساعت ۶ صبحه و من نتوانستم از شدت سوزش و خارش بخوابم قرص سیریزین و نوافن و اسیکلوویر مصرف میکنم
    چکار کنم
    نمیتونم طاقت بیارم واقعا

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      پماد کالاندولا جهت کنترل خارش شدید روی دانه های خارش دار بزنید
      دوش آب ولرم رو به خنک بگیرید و به ارامی خودتون رو خشک کنید

  9. آرش می گوید

    سلام من ۱۰ تا نقطه قرمز رو بدنم دارم آیا آبله مرغان هست ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      نیاز به معاینه دارد تا بتوان نظر داد

  10. اسما می گوید

    سلام من میرم مدرسه و در کلاس چند نفر مبتلا هستن و من به اونا نزدیک نشدم ،تماس نداشتم و از دو ماسک استفاده کردم چقدر احتمال گرفتن ویروس ممکنه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر فاصله بیش از ۳-۴متر هست و از ۲ ماسک استفاده میکنید و وسایل رو ضدعفونی و دست ها رو مکرر میشویید ، احتمال مبتلا نشدن شما بالاست
      اما به طور کلی ابله مرغان ویروسی بسیار مسری هست

  11. ...... می گوید

    سلام
    من از اول امتحانات تا الان مبتلا شدم به ابله مرغان و تو کودکی هم نگرفتم .کلاس ما ۵ یا ۴ نفر مبتلا به ابله مرغان هستن و من اصلا بهشون نزدیک نشدم و از دو تا ماسک در کلاس استفاده میکنم چقدر احتمال داره که منم مبتلا بشم ؟و از وسایل ضد عفونی هم استفاده میکنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر فاصله بیش از ۳-۴متر هست و از ۲ ماسک استفاده میکنید و وسایل رو ضدعفونی و دست ها رو مکرر میشویید ، احتمال مبتلا نشدن شما بالاست
      اما به طور کلی ابله مرغان ویروسی بسیار مسری هست

  12. کیان می گوید

    سلام
    من الان ۱۰ روزه که آبله گرفتم ، ۱۷ سالمه
    روی صورتم چنتایی خشک شدن و ریختن و یکی دوتاشونو دستم خورد خیلی سریع افتادن…
    جای همشون یکمی لک کمرنگ شده ، امکانش هست جاش بمونه؟ پماد ترمیم کننده هم مصرف میکنم الان

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      نگران نباشین به مروز زمان برطرف میشوند

  13. Hana می گوید

    سلام
    من ۱۸ سالمه الان حدودا یک هفته هست که آبله مرغان گرفتم توی گوشم چنتا جوش زده امروز انقدر اذیت شدم کندمشون آیا احتمالش هست که مایع داخل جوش ها توی گوشم ریخته باشن و توی گوشم هم جوش بزنه یا باعث کاهش شنوایی بشه؟
    جوش هایی که روی پوست سر هستن اگه کنده بشن باعث میشن مو دیگه رشد نکنه؟
    روی صورتم تعداد خیلی زیادی جوش زده که الان سفید شدن و بعضیاشون خیلی بزرگن اصلا بهشون دست نزدم امکان داره جاشون روی صورتم بمونه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      به ترتیب پاسخ سوالات
      خیر
      بله اگر جای جوش اسکار شود ممکن است مو رویش نکند
      اغلب بدون جایگزاری رفع میشوند

      1. امیرعلی می گوید

        سلام
        برای من بجز بدنم روی سرم هم زده و مثل چی می‌خواره میشه بگید چیکار کنم؟؟؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.