ارگاسم یا ارضا جنسی چیست و رسیدن به لذت آن چه علائمی دارد؟

یکی از سوالات پرتکراری که در میان زنان و مردان وجود دارد، این است که ارگاسم یا ارضا جنسی چیست و چه زمانی اتفاق می‌افتد؟ ارگاسم در واقع اوج تحریک و هیجان جنسی است که در آن احساس خوشایندی فرد را فرا می‌گیرد و سراسر وجود او را مملو از لذت جسمی و ذهنی می‌کند. اما یکی از مشکلاتی که در میان زوجین وجود دارد و گاهی به طلاق و جدایی آن‌ها می‌انجامد، نداشتن رضایت کامل از رابطه جنسی و ارگاسم نشدن آن‌هاست.

با این‌حال داشتن شناخت کافی نسبت به ارگاسم و نحوه رسیدن به آن، تا حدود زیادی مشکلات ارضا نشدن را به سادگی حل کرده و میزان رضایت زوجین از رابطه جنسی را افزایش می‌دهد. حتی شما می‌توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت و خواندن مطالب سایت‌های معتبر، به طور کامل با ارگاسم و ارضا جنسی آشنا شده و برای رساندن همسر خود به اوج لذت جنسی تلاش کنید و رضایت او را از داشتن یک رابطه جنسی عالی به دست آورید.

گاهی اوقات ارگاسم نشدن و نرسیدن به اوج لذت هم ناشی از مشکلات و اختلالات جدی است و از آن‌جایی که این مشکل بیشتر برای خانم‌ها رخ می‌دهد، معمولا متخصص زنان این مشکل را بررسی و درمان می‌کند.  تا آخر این مطلب از مجله دکتر دکتر همراه باشید تا به‌طور کامل به این سوالات پاسخ دهیم و باور‌های غلط درباره ارگاسم زنان را از بین ببریم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند پنهان کردن
الگوی سه مرحله‌ای در ارضای جنسی

ارگاسم یا ارضا جنسی چیست؟ چطور می‌توان آن را تجربه کرد؟

یکی از سوالات پرتکراری که ذهن زنان و مردان بسیاری را به خود مشغول کرده این است که ارگاسم چیست و چه موقعی اتفاق می‌افتد؟ ارگاسم زمانی رخ می‌دهد که فرد اوج لذت و رضایت جنسی را حین آمیزش تجربه کند و در هنگام کام‌گرفتن، اوج لذت جنسی همراه با تغییرات جسمیرا تجربه کند.

ارضای جنسی باعث انقباض ماهیچه‌های بین دو مجرای ناحیه تناسلی و مقعد و ماهیچه اندام‌های تناسلی شده و از تنش جنسی فرد در هنگام رابطه جلوگیری می‌کند. ارگاسم در واقع کوتاه ترین مرحله مقاربت محسوب می‌شود و معمولا چند ثانیه بیشتر طول نمی‌کشد.

طبق تحقیقاتی که در حوزه ارگاسم زنان و مردان صورت گرفته، ارضا جنسی افراد مختلف با هم متفاوت است، اما در حالت کلی یک سری تغییرات در افراد رخ می‌دهد که در بیشتر آن‌ها از الگوی خاصی پیروی می‌کند. به عبارت دیگر ارگاسم در افراد مطابق دو الگوی زیر رخ می‌دهد:

الگوی چهار مرحله‌‌ای در ارگاسم

در این نوع از الگوی ارضا جنسی، چهار مرحله وجود دارد که به ترتیب زیر رخ می‌دهند:

1. تحریک یا هیجان

در مرحله اول هیجان فرد برانگیخته شده و میل جنسی آن افزایش پیدا می‌کند.

2. تثبیت

در این مرحله لذت جنسی فرد و برانگیختی هیجان او تراز شده و وضعیت او ثبات پیدا می‌کند.

3. ارگاسم

در مرحله سوم فرد به ارگاسم رسیده و احساس هیجان ادغام شده با آرامش را تجربه می‌کند.

4. گسست

در مرحله آخر رابطه جنسی پایان یافته و وضعیت بدنی طرفین به حالت اولیه بازمی‌گردد.

الگوی سه مرحله‌ای در ارضای جنسی

الگوی دیگر ارضا جنسی، الگوی سه مرحله‌ای است که تفاوت آن با الگوی چهار مرحله‌ای در این است که در این الگو به میل و علاقه فرد برای انجام رابطه جنسی توجه می‌شود و این موضوع در رسیدن به اورگاسم و تجربه لذت کافی در رابطه جنسی بسیار اهمیت دارد. مراحل این الگو شامل موارد زیر می‌شود:

1. میل

در مرحله اول فرد باید قبل از هر چیزی به انجام رابطه جنسی میل و اشتیاق داشته باشد.

2. هیجان و تحریک

در این مرحله فرد تحریک‌ شده و میل جنسی او برانگیخته می‌شود.

۳. ارگاسم

در مرحله سوم فرد ارگاسم را تجربه کرده و سراسر وجود او را هیجان آمیخته با آرامش فرا می‌گیرد.

مزایا و فواید ارگاسم

ارگاسم در زنان چگونه رخ می‌دهد؟

هنگامی که زن به اندازه کافی تحریک شود، خون زیادی در ناحیه تناسلی او جمع شده و حساسیت این ناحیه از بدن افزایش پیدا می‌کند. گاهی افزایش تحریک در زنان با افزایش ضربان قلب، تنفس و فشار خون همراه بوده و عضلات دچار انقباض یا اسپاسم می‌شوند ‌که اسپاسم عضلانی ریتمیک در واژن نیز بسیار شایع است. در خصوص توضیح روند فیزیولوژیکی ارگاسم زنان، می‌توان از مدل چهار مرحله‌ای مسترز و جانسون یا همان چرخه پاسخ واکنش جنسی استفاده کرد.

1. ایجاد تحریک و هیجان در زن

هنگامی که زن هیجان زده شده و از نظر جسمی تحریک می‌شود، خون‌رسانی به ناحیه تناسلی او افزایش یافته و رگ‌های خونی ناحیه تناسلی منبسط می‌شوند‌. تورم بخش بیرونی آلت تناسلی زن با افزایش ضربان قلب و تنفس همراه خواهد بود و در اثر انقباض رگ‌های خونی، ممکن است گردن و سینه‌های زن سرخ شوند.

2. تثبیت

هنگامی که جریان خون به آخرین نقطه واژن می‌رسد، واژن تا حد نهایی خود برجسته و متورم می‌شود و در این حالت باقی می‌ماند. این موضوع سبب می‌شود سینه‌ها تا ۲۵ درصد بزرگتر شده و جریان خود در اطراف نوک پستان افزایش یابد.

3. ارگاسم

در این مرحله عضلات تناسلی از جمله رحم و مدخل واژن، انقباضات موزون را در حدود ۰/۸ ثانیه تجربه کرده و ارگاسم رخ می‌دهد. به طور معمول ارگاسم زنان طولانی‌‌تر از مردان بوده و به‌ طور متوسط حدود ۱۳ تا ۵۱ ثانیه طول می‌کشد.

4. گسست

پس از ارگاسم، بدن به حالت قبلی خود بازگشته و تورم واژن و تعداد ضربان قلب کاهش پیدا می‌کند.

ارگاسم در مردان چگونه است؟

برای توضیح ارگاسم مردان نیز می‌توان از الگوی چهار مرحله‌ای مسترز و جانسون استفاده کرد.

1. تحریک

هنگامی که مرد‌ها تحریک می‌شوند، در آلت تناسلی آن‌ها نعوظ رخ داده و جریان خون در آن قسمت بدن افزایش پیدا می‌کند. همچنین طول آلت تناسلی افزایش پیدا کرده و بیضه‌ها به سمت بدن کشیده می‌شوند.

2. تثبیت

با افزایش جریان خون در آلت تناسلی و اطراف آن، ضربان قلب و تنفس افزایش پیدا کرده و ماهیچه‌های باسن و ران منقبض می‌شوند و تا مدتی در این حالت باقی می‌مانند.

3. ارگاسم

در این مرحله ترکیبی از اسپرم‌ها (۵ درصد) و مایع (۹۵ درصد)، که مایع منی نامیده می‌شود، با انقباض عضلات کف لگن و غده پروستات طی فرایندی به نام انزال از آلت تناسلی مرد خارج می‌شود. به طور متوسط ارگاسم مردان ۱۰ تا ۳۰ ثانیه طول می‌کشد.

4. گسست

در مرحله آخر مرد به مرحله‌ای شبیه مرحله ریکاوری وارد شده و امکان ارگاسم مجدد را نخواهد داشت. این مرحله، مرحله تحریک ناپذیری نام داشته و زمان آن در افراد مختلف، متفاوت است و گاهی اوقات تا چند روز ادامه پیدا می‌کند. در مرحله گسست آلت تناسلی و بیضه‌ها به اندازه قبلی خود برمی‌گردند.

مزایا و فواید ارگاسم در زنان و مردان

رابطه جنسی نرمال و رسیدن زن و مرد به ارگاسم علاوه بر لذت جنسی و جسمی لحظه‌ای، برای مردان و زنان مزایا و فواید زیادی دارد برای همین یادگیری درست و آموزش سکس و رابطه جنسی بسیار مهم است. برخی از فواید ارگاسم که در زندگی روزمره افراد تاثیرگذار است، عبارتند از:

  • بهتر خوابیدن
  • مبارزه با استرس
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان
  • کاهش خطر حمله قلبی
  • داشتن پوست و موی زیبا
  • تسکین سردرد‌های مکرر مانند میگرن
  • افزایش باروری در زنان
  • بهبود خلق و خو
  • مبارزه با عفونت
  • جلوگیری از پوکی استخوان

تفاوت ارگاسم زنان و مردان در چیست؟

تعدادی از افراد تصور می‌کنند ارگاسم در مردان و زنان به یک شکل رخ می‌دهد و تفاوت چندانی با هم ندارند. اما باید بگوییم‌ به دلیل تفاوت‌های فیزیولوژیکی، ارگاسم در زنان و مردان با هم متفاوت بوده و به یک شکل رخ نمی‌دهد. در ادامه به مواردی از این تفاوت‌‌ها می‌پردازیم:

1. عدم نیاز به ارگاسم در زن برای بارداری

برای بارداری، الزامی برای ارگاسم زن وجود ندارد، اما ارگاسم مرد لازم و ضروریست. البته این بدان معنا نیست که زنان در دوران بارداری به ارگاسم نیاز ندارند، اما میزان آن نسبت به زمان های غیربارداری، کمتر است.

2. تفاوت در زمان رسیدن به ارگاسم

در حالت کلی مرد برای رسیدن به ارگاسم به ۷ تا ۱۴ دقیقه در حالت غیر مستقیم و ۵ دقیقه در حالت مستقیم، و زن به ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

3. پیش‌نوازی و حالت مساعد روحی

داشتن رابطه جنسی و ارگاسمی که با عاطفه همراه باشد برای زنان بسیار اهمیت دارد، اما این اتفاق برای مردان تنها یک حالت فیزیکی است.

4. تفاوت در شکل و نوع به ارگاسم رسیدن

در هنگام رسیدن مردان به ارگاسم، انزال رخ می‌دهد اما تنها بعضی از خانم‌ها انزال را تجربه می‌کنند.

5. بازیابی پس از ارگاسم و تعدد آن

معمولا زنان پس از ارگاسم قبلی و به تعداد چندین بار بلافاصله می تواند به ارگاسم برسند، اما برای مردان تجربه ارگاسم مجدد به سختی اتفاق می‌افتد.

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان

دلایل ارضا نشدن مردان چیست؟

برای ارضا نشدن مردان دلایل جسمی و روانی زیادی وجود دارد، برخی از این موارد به دلیل سبک زندگی غلط بوده و با اصلاح جزئی در عادت ها و رفتارها، می‌توان این مشکل را حل کرد ولی در برخی موارد مراجعه به پزشک و مشاور ضرورت دارد. برخی از دلایل عدم رسیدن مردان به ارضای جنسی عبارتند از:

  • اختلالات عصبی
  • مصرف مواد مخدر
  • استفاده از دارو‌های خاص
  • اتفاق ناگوار یا سوگواری برای از دست دادن شریک زندگی و آسیب روحی
  • سرطان پروستات
  • اختلال در نعوظ
  • افزایش سن و غیره

دلایل ارضا نشدن زنان چیست؟

به طور کلی هنگامی که زن می‌خواهد با همسر خود وارد رابطه جنسی شود، باید از لحاظ روحی و روانی آمادگی داشته باشد تا به خوبی ارضا شود. اما گاهی اوقات عواملی باعث می‌شوند که در ارضا شدن زنان اختلال به وجود آید. دلایلی همچون:

  • نارضایتی از شرایط بدنی و ظاهر خود
  • شرایط روحی و روانی همچون اضطراب و افسردگی
  • ترس از بیماری‌های مقاربتی یا بارداری
  • استرس و فشار مالی خانم‌ها
  • عدم داشتن رابطه خوب با همسر
  • خجالت کشیدن و احساس شرم
  • مصرف الکل و سیگار
  • افزایش سن و غیره

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی چیست؟

گاهی اوقات ممکن است ارضا جنسی با اختلالاتی رو به رو شده و با ناراحتی، سرخوردگی و احساس شرم در طرفین همراه باشد. از آنجایی که ارضا جنسی مزیت‌های زیادی دارد که در قسمت‌های قبلی به آن پرداختیم، عدم ارگاسم و یا اختلال در ارگاسم نیز ممکن است کیفیت زندگی را دچار مشکل کند؛ در چنین شرایطی باید آقایان به پزشک اورولوژی مراجعه کنند. اما چه نوع اختلالاتی؟

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان

گاهی اوقات ممکن است با وجود تحریک زیاد و معاشقه فراوان میان زوجین، ارگاسم در زن رخ نداده یا با تاخیر بیش از حد همراه باشد. به این اختلال به وجود آمده، آنورگاسمی گفته می‌شود. می‌توان اصلاح آنورگاسمی را به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم‌بندی کرد.

در آنورگاسمی اولیه فرد هرگز ارگاسمی را تجربه نکرده و آنورگاسمی ثانویه حالتی است که زن به دلیل داشتن ارگاسم‌‌های فراوان، هیچ نوع ارگاسم دیگری را تجربه نخواهد کرد‌.

استفاده از دارو‌های خاص یا داشتن بیماری‌های روانی مانند اضطراب و افسردگی می‌توانند از عوامل ایجاد این نوع اختلال باشند. از اختلالات ارگاسم باید به ارگاسم خشک هم اشاره شود.

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در مردان

گاهی ممکن است مرد پس از تحریک کافی، باز هم ارگاسم را تجربه نکرده و به تاخیر مکرر و مدام در ارگاسم دچار شود. این اختلال در مردان ممکن است مادام‌العمر بوده یا پس از داشتن یک دوره منظم از رابطه جنسی رخ دهد.

علاوه بر این عواملی همچون: بیماری قلبی، داشتن بیماری روانی مانند اضطراب یا استفاده از داروهای خاص مانند داروهای ضد افسردگی در ایجاد اختلال در ارگاسم مردان موثرند.

میل جنسی در مردان به‌راحتی و با روش‌هایی آسان افزایش پیدا می‌کند. در یکی از مطالب مجله دکتردکتر، 11 روش مطمئن و بی‌ضرر برای افزایش میل جنسی مردان را معرفی کرده‌ایم؛ پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله را مطالعه کنید.

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در مردان

ارگاسم ساختگی یا نمایشی در خانم‌ها چیست؟

ارگاسم ساختگی به این معنی است که فرد با وجود نرسیدن به ارگاسم، تظاهر کند ارضا شده و به اوج لذت جنسی رسیده است. در این مواقع ممکن است زن رفتارهایی همچون جنبش‌های بدن، صداها و انبساط و انقباض‌های ساختگی بدن را که در هنگام ارگاسم واقعی انجام می‌دهد، تقلید کند یا زبانی بیان کند که به ارگاسم رسیده و ارضا شده است.

زنان به دلایل مختلفی همچون موارد زیر تظاهر به ارضا شدن می کنند:

  • راضی و خوشحال کردن همسرشان
  • طولانی شدن زمان انجام رابطه جنسی
  • ترس از خوب نبودن سکس
  • احساس درد
  • جلوگیری از خیانت.

به طور کلی سکس تراپیست‌ها توصیه می‌کنند که به‌جای انجام حرکات نمایشی و تظاهر به ارضا، از همسر و شریک جنسیتان بخواهید تا برای رسیدن شما به لذت جنسی تلاش کنند. صحبت کردن از نیازها، علاقه ها و تمایلات می‌‌تواند تاثیرات مثبتی در کیفیت رابطه جنسی شما داشته باشد.

در این راستا توصیه می‌کنیم تا مطلب مدت زمان نرمال سکس را بخوانید تا با روند رابطه جنسی و زمان ارضا شدن بیشتر آشنا شوید.

آیا ارگاسم در دوران بارداری امکان پذیر است؟

یکی از مسائل مهم و بحث برانگیزی که بر کیفیت زندگی خانوادگی بسیار تاثیر می‌گذارد، این است که آیا می‌توان در هنگام بارداری به ارگاسم رسید و رابطه جنسی برقرار کرد؟ باید بگوییم مزایای ارگاسم در هنگام بارداری مانند زمان‌های دیگر است و با مشورت پزشک می‌توانید در زمان بارداری رابطه جنسی نیز داشته باشید. فقط توصیه می‌کنیم در این مورد حتما با پزشک متخصص مشورت کنید؛ زیرا در صورت وجود خطر زایمان زودرس یا دیدن لکه و درد شکمی، باید از انجام رابطه پرهیز کنید.

گریه بعد از ارگاسم و رابطه جنسی نشانه چیست؟

یکی از مواردی که تعدادی از خانم‌ها پس از ارگاسم آن را تجربه می‌کنند، گریه است. این موضوع چندان نادر نیست و کاملا طبیعی است‌.

گریه کردن در مردان نیز گاهی اوقات دیده می‌شود اما درصد آن بسیار کمتر از خانم‌ها است. دلایل زیادی باعث ایجاد این اتفاق می‌شود که در میان‌ آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • واکنش بیولوژیکی بدن
  • گریه ناشی از شادی
  • احساس شرم و گناه
  • احساس درد
  • اضطراب
  • سردرگمی
  • افسردگی و غیره

اما خوب است به این نکته اشاره کنیم که گریه بعد از رابطه جنسی در صورتی که به ندرت اتفاق بیفتد، معمولا نگران کننده نیست. اما اگر این اتفاق در طول زمان‌ های مشخص و به طور مکرر رخ دهد، می‌تواند نشانه موضوعات عمیق‌تر و جدی‌تر باشد. پس برای بررسی و درمان حتما باید به روانشناس بالینی مراجعه کنید.

ارگاسم ساختگی یا نمایشی در خانم ها چیست

چند باور‌ اشتباه درباره ارگاسم زنان

به دلیل پیچیده بودن ارگاسم زنان، چندین تصور غلط درباره ارضا جنسی آن‌ها وجود دارد. معمولا زنان زیادی از رابطه جنسی خود شکایت دارند و دلیل آن نیز کم بودن آگاهی همرشان از پیچیدگی های ارگاسم در زنان است.

همچنین باورهای غلطی که به صورت نسل به نسل در ذهن ها نهادینه شده، در این امر تاثیرگذارند. برخی از این باورهای غلط شامل موارد زیر هستند:

1. امکان ارگاسم برای زنان از طریق رابطه جنسی واژینال وجود ندارد!

در حالت کلی باید بگوییم همه زنان یک نوع تحریک و ارگاسم را تجربه نمی‌کنند و گاهی با لمس پستان‌ها یا تماس واژینال و تحریک کلیتورال، ارگاسم رخ می‌دهد. اما ارگاسم از طریق تحریک واژن کمتر از تحریک مستقیم کلیتورال صورت می‌گیرد.

2. زنانی که ارگاسم را تجربه نمی‌کنند، مشکلات روحی و روانی دارند!

گاهی اوقات ممکن است فرد به دلیل داشتن ناراحتی‌های روحی و روانی ارگاسم را تجربه نکند. این در حالیست که زنان سالم نیز گاهی به اوج لذت نمی‌رسند و ارضا شدن را تجربه نمی‌کنند.

3. زنان برای رسیدن به ارگاسم حتما باید عاشق شوند‌

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، نحوه ارگاسم در زنان متفاوت است و بعضی از زن‌ها برای رسیدن به ارگاسم به عشق نیاز دارند. در حالی که تعدادی از آن‌ها اینگونه نیستند. در واقع برای رسیدن به ارگاسم باید رابطه جنسی طولانی‌تر، فانتزی‌ های جنسی و پوزیشن‌‌های جنسی جدید را امتحان کرد.

4. شریک جنسی می‌تواند زمان ارضا شدن زن را تشخیص دهد

باید بگوییم که هیچ راهی برای تشخیص زمان ارضا شدن زنان در هنگام رابطه جنسی وجود ندارد. بعضی از زنان هنگام ارگاسم سکوت می‌کنند، یا بیشتر آن‌ها عرق می‌کنند و پوست بدنشان سرخ می‌شود.

باورهای غلط درباره ارگاسم زنان

شناخت علائم ارگاسم، یک قدم نزدیک‌تر به تجربه لذت جنسی!

حالا که به طور کامل با ارگسام و ارضای جنسی آشنا شدید، باید وظایف خود را در برابر شریک جنسی و همسر خود به‌خوبی رعایت کنید و تمام تلاش خود را برای رساندن او به اوج لذت به کار بگیرید. همچنین در صورت مشاهده هر نوع رفتار غیر عادی در همسرتان هنگام رابطه جنسی و ارضا نشدن ایشان و رخ دادن آن به صورت مکرر، بهتر است حتما از او دلجویی کرده و علت را جویا شوید یا با یک پزشک متخصص زنان یا اورولوژی مشورت کنید. برای مراجعه به پزشک و یا مشاور می‌توانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکتر دکتر استفاده کنید.

در انتها خوشحال می‌شویم که نظر خود را با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر