کنترل بهداشت قاعدگی؛ این 6 نکته ضروری را به یاد داشته باشید

پریودها معمولاً برای زنان زمان دشواری است. از نوسانات خلقی گرفته تا سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می‌تواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند. در هرج و مرج هورمون‌های خشمگین و هوس‌های غافلگیرکننده، چیزی که اغلب نادیده گرفته می شود رعایت بهداشت مطلوب و سلامت قاعدگی است. در صورت ابتلا به عفونت یا تحریک، بهتر است هرچه زودتر با متخصص زنان مشورت کنید. در این مقاله به توضیح نکات ضروری برای کنترل بهداشت قاعدگی می‌پردازیم.

چرا رعایت بهداشت در دوران قاعدگی مهم است؟

رعایت بهداشت مناسب در دوران قاعدگی به شما در کنترل درد و شادابی در طول دوره کمک می‌کند. بنابراین، یادگیری نکات بهداشت دوران قاعدگی باید اولویت شما باشد. عدم رعایت بهداشت در طول چرخه قاعدگی می‌تواند زمینه‌ای برای رشد میکروب‌ها و باکتری‌ها ایجاد و شما را مستعد ابتلا به عفونت های واژن کند.

6 نکته ضروری برای کنترل بهداشت قاعدگی

حتی اگر واژن یک اندام خود تمیز شونده بدن باشد، باز هم باید آن را تمیز نگه دارید. در اینجا برخی از اقدامات بهداشتی دوران قاعدگی را بررسی می‌کنیم:

  1. نوار بهداشتی، کاپ قاعدگی یا تامپون را هر از چند گاهی و به طور مرتب عوض کنید.

آیا می‌دانستید وقتی خون قاعدگی از بدن خارج می‌شود، ممکن است به ارگانیسم‌های بدن آلوده شود؛ پد مرطوب بوده و همچنین دارای باکتری‌های ناشی از عرق خواهد بود. باکتری‌ها می‌توانند تکثیر شوند و باعث عفونت‌های مجاری ادراری، عفونت‌های واژن و بثورات پوستی شوند. تامپون‌ها و کاپ‌های قاعدگی باید به درستی وارد شوند. نوار بهداشتی و تامپون را حداقل بعد از 6 ساعت تعویض کنید. فراموش نکنید که کاپ قاعدگی خود را به درستی بشویید.

اگر تامپون برای مدت طولانی‌تری در محل قرار داده شود، می‌تواند باعث سندرم شوک سمی (TSS) شود که یک وضعیت پزشکی جدی ناشی از عفونت باکتریایی است. تعویض پدها و تامپون‌ها به طور مرتب از عفونت و تحریک جلوگیری می‌کند. در بین سیکل ها، کاپ‌های قاعدگی باید تمیز و خشک در جای خنک نگهداری شوند.

  1. واژن را تمیز نگه دارید.

آیا می‌دانید که شستن ناحیه واژن از پشت به جلو می‌تواند منجر به انتقال باکتری از مقعد به دهانه واژن یا مجرای ادرار شود. این می‌تواند شما را مستعد ابتلا به عفونت کند. خود را از جلو به عقب پاک کنید. سعی کنید هنگام پریود از لباس زیر نخی تمیز استفاده کنید.

  1. از محصولات شیمیایی قوی استفاده نکنید.

همانطور که قبلا ذکر شد، واژن یک اندام خود تمیز شونده است. بنابراین برای رعایت بهداشت  و سلامت دستگاه تناسلی در ناحیه واژن از دوش خودداری کنید. همچنین باید از محصولات شیمیایی یا صابون‌ها صرف نظر کنید زیرا ممکن است منجر به عفونت شوند. برای اطمینان از اینکه ناحیه تناسلی کاملا تمیز شده باشد می‌توان از یک پاک کننده ملایم که متعادل کننده pH باشد برای شستشوی آرام واژن استفاده کرد. این کار می‌تواند به کاهش بو و حفظ پاکیزگی در طول قاعدگی کمک کند.

  1. نوار بهداشتی یا تامپون را به درستی دور بیندازید.

باید قبل از دور انداختن آنها را بپیچید تا باکتری و عفونت پخش نشود. پس از دور انداختن پد یا تامپون، باید دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

  1. دوش گرفتن را فراموش نکنید.

حداقل روزی یک بار دوش بگیرید. این کار به شما کمک می‌کند تا خود را تمیز نگه دارید، شاداب بمانید، بوی نامطبوع را از بین ببرید و از عفونت جلوگیری کنید.

  1. سعی کنید از بثورات پد جلوگیری کنید.

جریان شدید می‌تواند باعث ایجاد بثورات پد شود. هنگامی این اتفاق می‌افتد که نواربهداشتی برای مدت طولانی خیس بماند. سعی کنید پد را با تعویض زود به زود نسبتا خشک نگه دارید و با استفاده از پماد پس از حمام و قبل از خواب جوش را بهبود دهید. پوشش پد ممکن است باعث تحریک پوست حساس نیز بشود. اگر بثورات باقی بماند، پوست می‌تواند حساس باشد و این موضوع نشان دهنده قند خون بالا یا حساسیت به محصول باشد.

 

سخن آخر

حفظ بهداشت در دوران قاعدگی اهمیت ویژه‌ای دارد. آگاهی از سلامت جنسی باید در مدارس آموزش داده شود. نوجوانان چه دختر و چه پسر، باید از سلامت قاعدگی به شیوه ای مثبت آگاه شوند. از دست دادن طبیعی خون در طول قاعدگی 80 تا 100 میلی لیتر است. در این دوران خطر ابتلا به عفونت وجود دارد، زیرا خون محیط کشت کاملی برای رشد ارگانیسم‌ها به خصوص باکتری‌ها است. بنابراین مهم است بدانید که از پدها حداکثر باید 3 ساعت استفاده شود تامپون‌ها نباید بیش از 4 ساعت استفاده شوند. کاپ‌های قاعدگی را می‌توان تا 12 ساعت استفاده کرد، اگر خونریزی شدید نداشته باشید. عفونت‌ها می‌توانند چشم انداز باروری آینده را به خطر بیندازند. درمان به موقع می‌تواند از تشدید بیشتر این بیماری جلوگیری کرده و به سلامتی کمک کند. اگر احساس می‌کنید ممکن است به عفونت مبتلا باشید به راحتی می‌توانید از طریق نوبت دهی اینترنتی برای مراجعه به پزشک اقدام کنید.

 

منبع

https://www.healthshots.com/intimate-health/menstruation/6-must-do-tips-to-keep-your-menstrual-hygiene-in-check/

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر