بیماری‌ ها و اختلالات گوارشی، عوامل ایجاد و راه کار های درمان

بیماری‌ ها و اختلالات  گوارشی، به همه بیماری‌هایی که بر روی هر قسمت از دستگاه گوارش، از مری تا راست روده و اندام های های گوارشی جانبی کمک کننده از جمله کبد، کیسه صفرا و پانکراس اثر بگذارند، گفته می‌شود. این اصطلاح شامل اختلالات حاد، مزمن، مکرر و یا عملکردی می‌شود و طیف وسیعی از بیماری‌ها را شامل می‌شود، از جمله بیماری التهابی روده و اختلال عملکردی.

دستگاه گوارش

دستگاه گوارش یکی از فعال ترین دستگاه های بدن انسان هست که متشکل از  لوله پر پیچ و خمی است که از دهان شروع شده و به مقعد ختم می‌شود. مواد غذایی در هریک از قسمت های این دستگاه تحت تأثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی قرار می‌گیرند تا هضم شوند(یعنی به مواد قابل جذب برای بدن تبدیل شوند) و بعد مواد هضم شده در داخل دستگاه گوارش جذب می‌شوند تا بعداً به مصرف سلول های بدن برسند. مواد غیر قابل جذب نیز از طریق دستگاه گوارش دفع می‌شوند.

قسمت های مختلف دستگاه گوارش شامل دهان، حلق، مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ و راست روده است.اندام های مانند صفرا، کبد و لوزالمعده نیز به این مسیر ملحق می‌شوند و ترشحات خود را برای کمک به هضم غذا به این لوله گوارشی نسبتاً طولانی می‌ریزند.

بیماری گوارشی چیست؟

آیا شما به طور مداوم از سوزش سر دل، زخم معده، نفخ و درد معده رنج می برید؟ اگر شما دارای این علائم هستید، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید. ممکن است فکر کنید که این چیزی نیست که شما نیاز به عمل فوری و ضروری برای آن داشته باشید. اما، این یک دیدگاه کاملاً اشتباه است. اگر درمان نشوید، این بیماری می‌تواند تشدید و روند درمان و بهبود را سخت تر کند.

انواع بیماری های دستگاه گوارش وجود دارد.برخی از شایع ترین اختلالات گوارشی عبارتند از یبوست، اسهال، تهوع، استفراغ، رفلکس معده، زخم معده ، سندرم روده تحریک پذیر، هموروئید، فیشر، آبسه های پروینال، فیستول های مقعدی، عفونت های پروینال، بیماری های دیورتیکولار، کولیت، پولیپ روده بزرگ و سرطان است. بسیاری از این بیماریها را می توان با حفظ یک شیوه زندگی سالم، تغذیه مناسب، ورزش و ارائه غربالگری سرطان، جلوگیری یا به حداقل رساند.

این بیماری ها و اختلالات گوارشی امکان دارد خفیف، خود محدود و موقت باشد و یا در بلند مدت ادامه یابد و بر سلامت شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، یبوست پایدار می تواند به بیماری دیورتیکولار منجر شود (جایی که روده پس از عبور مدفوع سخت و سپس کیسه های جیبی ایجاد می‌شود) و ضعف (باعث ایجاد مسدود شدن روده و رکتوم) می‌شود. اسهال پایدار می تواند فشار خون شما را کاهش دهد، که می تواند منجر به خستگی یا اختلالات ریتم قلب شود. از دست دادن مواد مغذی و مایع بدن از طریق اسهال یا استفراغ میتواند منجر به کم آبی، عدم تعادل الکترولیتی، کمبود ویتامین، کاهش وزن و سوء تغذیه شود. به طور مشابه تهوع، سوء هاضمه و یبوست می تواند اشتها را کاهش دهد و بنابراین مصرف غذا را کاهش می دهد و منجر به کمبود تغذیه ای شود. اثرات تغذیه ای مشکلات گوارشی می تواند به ویژه برای افرادی که در معرض سوء تغذیه و یا بیماری هستند، جدی باشد.

عوامل ایجاد بیماری ها و اختلالات گوارشی

عوامل ایجاد بیماری ها و اختلالات گوارشی به طور گسترده ای متفاوت است. به عنوان مثال آنها ممکن است نتیجه موارد زیر باشند:

  • خوردن رژیم کم فیبر
  • ورزش ناکافی
  • مسافرت یا تغییرات دیگر در حالت معمول زندگی
  • خوردن مقدار زیادی از محصولات لبنی
  • فشار روحی
  • کم تحرکی روده
  • مقاومت در برابر میل به اجابت مزاج به علت درد  بواسیر
  • استفاده بیش از حد مسهل (نرم کننده های مدفوع) است که، در طول زمان باعث تضعیف عضلات روده می‌شود
  • مصرف داروهای ضد بارداری حاوی کلسیم یا آلومینیوم
  • مصرف داروهای خاص (به ویژه داروهای ضد افسردگی، قرص های آهن و داروهای ضد درد مانند مواد مخدر)
  • بارداری
  •  سوء جذب
  • عفونت ویروسی یا باکتریایی
  • جراحی قبلی روده

علائم و نشانه های بیماری ها و اختلالات دستگاه گوارش چیست؟

علائم و نشانه های متعددی  برای بیماری ها و اختلالات گوارشی وجود دارد. علائم و نشانه های بیماری ها و اختلالات گوارشی عبارتند از: درد شکم، سوء هاضمه، خستگی، کم آبی، خونریزیدستگاه گوارش، از دست دادن اشتها، فتق و انسداد روده.

بیماری ها و اختلالات گوارشی چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

معمولا بیماری ها و اختلالات گوارشي از طريق معاينه فيزيکي و تاريخچه دقيق بیماری شناسايي مي شود. گاهی اوقات یک معاینه روانشناختی نیز مفید است زیرا مشکلات خاص گوارشی ارتباط قوی با اضطراب، افسردگی و سایر اختلالاتی دارد.

بسته به یافته های معاینه فیزیکی و تاریخچه بیماری، می توان از آزمون های مختلفی استفاده کرد. به عنوان مثال آندوسکوپی یا کولونوسکوپی برای تجسم داخل سیستم گوارشی مفید است. سایر آزمایشات مفید برای بررسی بهتر بیماری ها و اختلالات گوارشی عبارتند از:

لاپاروسکوپی، اشعه ایکس، سونوگرافی، CT اسکن و MRI می تواند مورد استفاده قرار گیرد. نمونه هایی از مدفوع شما ممکن است برای علائم عفونت یا حضور سلول های خونی یا چربی مورد بررسی قرار گیرد

علل بیماری ها و اختلالات گوارشی چیست؟

پزشکان چندین دلیل برای انواع بیماری ها و اختلالات  گوارشی پیدا کرده اند. از جمله موارد زیر است:

رژیم غذایی ضعیف – اگر فیبر کافی را در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، بنابراین دفع مدفوع دشوارتر می شود.

زایمان – تغییراتی و ترمایی که در حین حاملگی و زایمان بر روی شکم  رخ می دهد می تواند عضلات را ضعیف کند، ضایعات و زخم ها ایجاد کند و باعث عفونت شود.

یبوست مزمن – هنگامی که شما به طور منظم  مدفوع خود را دفع نکنید، اعصاب به سختی کار می کنند زیرا مدفوع در طول زمان سخت می‌شود. فشار اضافی و سپس اعصاب و عضلات در منطقه آسیب می رساند.

بیماری های ژنتیکی – افرادی که از بیماری کرون رنج می برند، مستعد ابتلا به بیماری های گوارشی هستند.

عادات غذایی و نحوه تغذیه- افراد تاثیر شگرفی در بروز بیماری ها و اختلالات گوارشی نقش دارند به گونه ای که مصرف غذاهای پرچرب و ادویه جات باعث تشدید این بیماری ها می‌شود تا جایی که نوعی حساسیت به انواع خاصی از غذا در بیماران مشاهده می‌شود که به این بیماران تیپ حساسیت آلرژیک می گویند.

مشکلات روحی و روانی- بسیاری از داروهایی که مصرف می‌کنیم، بر روی عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارند. یکی از آسیب‌های شایع دستگاه گوارش بر اثر مصرف داروها، آسیب دیدن جدار و مخاط معده است. برخی از داروها سبب کاهش فعالیت و عملکرد عصب‌ها و ماهیچه‌های دستگاه گوارش می‌شوند. برخی از داروها نیز سبب بروز یبوست در افراد می‌شوند.

سبک زندگی– اگر در زندگی معمولا فرد کم تحرکی بوده و فعالیت فیزیکی چندانی نداشته و ندارید، این امر سبب تضعیف دستگاه گوارش می‌شود. کم تحرکی سبب کاهش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود و تشدید کننده یبوست است.

بیماری ها و اختلالات گوارشی چگونه درمان می‌شوند؟

بیماری ها و اختلالات گوارشی باید به طور جداگانه تشخیص داده شود و بسته به شدت بیماری، علائم و سابقه پزشکی بیمار بررسی شود. گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. متخصصان متخصص گوارش از طیف وسیعی از درمان های زیر استفاده می کنند تا شرایط را با توجه به شدت، علائم و سابقه پزشکی بیمار درمان کنند.

تغییر سبک زندگی – ترک سیگار، محدود کردن مصرف الکل، تمرین سبک
تغییرات غذایی – اجتناب از  تغذیه با غذاهای چرب و اسیدی. مصرف بیشتر غذاهای سالم فیبر دار 
داروهای تجویزی و آنتی بیوتیک ها داروها را درمان می کنند و ممکن است در شرایط کوتاه مدت یا بلند مدت استفاده شوند
بستری شدن در بیمارستان – برخی از شرایط نیاز به ثبات، IV مایعات، تخلیه معده و ارزیابی در بیمارستان دارند.
جراحی – برای موارد شدید که دستگاه گوارش آسیب دیده است یا نیاز به برداشت دارد، جراحی میتواند بافت سرطانی یا مرده را از بین ببرد
پرتو / شیمی درمانی – این درمان ها ممکن است برای سرطان استفاده شوند.

چگونه می توان از بیماری ها و اختلالات  گوارشی جلوگیری کرد؟

پیشگیری بهتر از درمان است، یک راه خوب برای جلوگیری از هر گونهبیماری و اختلال گوارشی تغییر رژیم غذایی شما است. ورزش منظم، تغییر سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی سالم مهم ترین رکن در پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری ها و مشکلات گوارشی است.

برگرفته از:

https://my.clevelandclinic.org

http://www.nutricia.ie

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
61 نظرات
  1. مجید عبدالهی می گوید

    سلام من جوش زیاد میزنم و نمیدونم مشکل از سیستم گوارشی هست یا نه چون سونو کبد دادم ولی چرب نبود هر جا که جوش میزنم یه مدت زمان داره بعد میره جای دیگه جوش میزنه
    نمیدونم چیکار کنم

  2. *** می گوید

    عالی

  3. T می گوید

    سلام من 14 سالمه مشکل دفع مدفوع دارم یه زمانی یبوست داشتم بعد که رفتم دکتر بهم شربت داد استفاده کردم الان موقع دفع، مدفوع به سختی دفع میشه
    روی زبونمم هم دونه های سیاه در اومده از دکتر پرسیدم گفت مشکل گوارشیه میشه راهنمایی کنین چیکار کنم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد بر اساس سنتون كلونوسكوپي يا اندوسكوپي انحام بديد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

  4. محمد می گوید

    سلام. وقتتان بخیر
    ببخشید یه سوال داشتم
    من اکثر مواقع و کلا وقتی غذا میخورم حتی عصرانه و ناهار، بعد از اتمام غذا چند بار آروغ میزنم و اذیتم میکنه.
    ممنون میشم بهم بگید درمانش چیه؟ 🙏🏼

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عذاتون كم حجم باشه در وعده هاي بيشتر
      غذاي سبك بخوريد
      گوشت قرمز نخوريد

    2. فاطمه رضایی می گوید

      سلام.دختر من ۱۶ ساله است .یکهفته پیش تب و لرز شدید داشت وبردم دکتر و گفت انفلوانزاست و دارو داد و مصرف کرد اما این تب به مدت ۴ روز ادامه داشت و دوباره دکتر بردم واینبار ۵تا امپول توسرم تزریق کردو دخترم تا الان خوب نشده و مشکل غذا خوردن داره و همش حالت تهوع داره و میگه دل درد میگیرم و حس میکنم غذا اصلا پایین نمیره و سردلم گیر کرده .بنظر شما مشکلات معده است یا علائم انفلوانزاست؟

  5. محمد می گوید

    سلام. وقت بخیر
    من مدت ۵ سالی هست که دلدرد دارم و بیش از ۱۰ تا هم دکتر رفتم. قرص های امپرازول، فاموتیدین، رانیتیدین، رگفلور و شربت های معده و روده هم مصرف کردم. حتی آزمايش میکروب معده هم منفی بوده در همان آزمايش، انگل هم نبود. حتی ۴ تا ۵ بار هم آزمایش مدفوع دادم و هیچی نبوده. بعضی وقت ها در معده احساس درد دارم بعضی اوقات روده. میلی هم به غذا ندارم و کم ميخورم. اما یک دکتر طب سنتی با معاینه و گفتن علائمم بهش گفت که نافت افتاده. خواستم ببینم آیا درسته یا نه؟
    ممنون میشم راهنمایی ام کنید. ?

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      همچین چیزی نیست

  6. مرتضی می گوید

    سلام وقت بخیر.
    بعد از خوردن غذاهای نفخ آور و تند، یک نوع گرفتگی در شکمم به وجود میاد که درد نداره ولی ناخوشاینده.
    علت چی میتونه باشه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ترش کردن و سوزش سر دل هم دارین؟
      احتمالا ریفلاکس

  7. شاهین می گوید

    سلام میشه لطفا انواع عفونت های گوارشی و باکتری های عامل این عفونت هارو معرفی کنید ممنون میشم؟؟ ?

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      پر اهمیت ترینش اچ پیلوری

  8. سینا می گوید

    با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان من استفراق خونی دارم فقط هم یک بار بود خون ابکی مانند هم هستش یعنی ب صورت لخته نیست لطفا راهنمایی کنین

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ویزیت توسط متخصص گوارش ضروریه

  9. امیرعلی می گوید

    سلام وقت بخیر. اگه مدت تقریبن زیادیه روده تحریک پذیر داشته باشم و داروهای درمان کنندشو هنوز مصرف نکرده باشم میتونه مشکل دیگری در روده یا سایر اعضا ایجاد کنه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگه روده تحریک پذیر باشه خیر

  10. مسعود می گوید

    سلام خسته نباشید. ببخشید عذرخواهی میکنم رنگ مدفوع بیشتر بسته به چه عواملیه.
    من یک هفتس رنگ مدفوعم کم رنگ شده. البته رنگ خوراکی هایی هم که مصرف کردم هم زیاد تیره نبوده. و سونوگرافی هم که گرفتم گف مشکلی در کبد یا صفرا نیس. بعد از خوردن غذا کمی احساس پر بودن و ناخوشایند در شکم دارم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام اگه سفيد شده بدليل بيماري صفراوي هست اما اگه كمرنگ شده موردي نداره

  11. مسعود می گوید

    سلام وقت بخیر. ببخشید میخاستم بدونم عذرخواهی میکنم رنگ مدفوع بسته به چه عواملی است؟ من چن روزیه مدفوع کم رنگ و روشنی دارم. البته غذاهای با رنگ های روشن زیاد مصرف میکنم. و چند وقت پیش سونوگرافی هم رفتم که گفته مشکلی در کبد یا صفرا نیست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگه مدفوع خاکستری یا سفید و روشنی ادامه داره ازمایش بیلی روبین و انزیم کبدی بدین

  12. عسل می گوید

    من وقتی غذا میخورم سره معدم باد میکنه مشکل چیه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد از نظر هليكوباكتر بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

  13. رحمت اله دبیری می گوید

    سلام
    ۴۵ ساله از استان گلستان هستم
    چندین سال است که مشکل گوارشی دارم و سوزش معده و رفلکس معده دارم و قرص های امپرازول و فاموتیدین و مصرف میکنم دوسال هستش که درد از ناحیه پشتم بیشتر شده، که شب ها بیشتر میشه .
    سه بار آندوسکوپی انجام دادم (تشخیص آخرین اندوسکوپی: ورم معده و رفلکس وبه اندازه ۵ میل خراش معده را نشان می‌دهد)
    آزمایش خون و مدفوع دادم (میکروب هیلوکوباکتری نشان می‌دهد)
    سونوگرافی و عکس رنگی انجام دادم که چیز خاصی نشان نداد.
    لطفاً راهنمایی بفرمایید که از درد پشتم خیلی رنج می‌برم.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد درمان هليكوباكتر معده را انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

  14. امیرعلی می گوید

    سلام من مشکل بلع دارم یعنی غذاخوردن من خیلی طول میکشه یواش یواش می جوم خسته شدم نمیدونم چیکار باید بکنم لاغر هم هستم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد توسط متخصص گوارش معاينه شيد و امدوسكوپي انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

  15. علی پزشکی می گوید

    سلام عرض میکنم خدمت شما
    من۳ماه پیش مشکل گوارشی گرفتم
    مدفوم شل شده بود وهمزمان خون رقیق میومد تقریبا یک ماه طول کشید قبلشم یبوست بودم یه مدت رفتم دکتردارو دادبهم یه چن روزی مصرف کردم خوب شدم البته دکتره برام کلنوسکوپی هم برام نوشته بودکه من دیگه نرفتم الان میخوام ببینم ایانیازمن کلونوسکوپی برم یانه .درحال حاضرهم مشکلی ندارم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام اين آزمايشات را بديد اگه نرمال بود لزومي نداره كلونوسكوپي بديد
      Cbc.diff esr crp
      S/E از نظر خون مخفي
      Calprotectin
      25ohvitD
      Tsh

  16. رها می گوید

    سلام
    من ۱۷سالمه،هیچی نمیتونم بخورم بیشتر غذاها بهم نمیسازه سردرد میشم رفلاکس میکنم و یا قفسه سینم درد میگیره یا میسوزه،صورتم هم جوش میزنه….ننیدونم چیکار کنم؟باید چ ازمایشهایی بدم؟توروخدا راهنمایی کنید،دوس ندارم داروهای قوی مثل امپرازولو اینا مصرف بکنم چون شنیدم عوارضش بیشتره از فایدش…

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      کی گفته عوارضش بیشتر؟
      داروی قوی نیست!

  17. زهرا می گوید

    سلام، دختر من بیست سالشه، روده هاش خیلی صدا میده، هر چی میخوره وزن نمیگیره، وزنش کم و خیلی لاغره، صورتش خیلی جوش میزنه با وجود اینکه مشکل هورمونی نداره، ممکنه مشکل به دستگاه گوارشش مربوط بشه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اول ازمایش تیرویید و مدفوع و کم خونی انجام شود
      اگه ازمایشا نرمال بود ممکن سندرم روده تحریک پذیر باشد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

  18. Rasoul می گوید

    سلام.بنده چند سالی هست با خوردن بعضی از غذا ها شاید غذاهای آبکی و شل بیشتر،وقتی صاف دراز میکشم روی کمر از سمت شکمم صداهای حرکت مایعات یا بقول خودمون قار و قور میکنه وقتی روی پهلو هام میخوابم صدا کمتر و قطع میشه لطفا راهنماییم کنید

    1. سید محسن سجادیان. می گوید

      سلام.مادر من 75سالشه ،دوسال پیش سنگ کبدش را عمل کردیم.بعد دچار فتق روده شد. باز م عملش کردن،بیمارستان میلاد.بیماری قند هم داره.الان دیور تیکولار تشخیص دادن ،وگفتن باید جراحی بشه.دچار سردرگمی شدیم .چیکار کنیم؟

      1. مشاور سلامتی می گوید

        سلام
        باید سونوگرافی و سی تی اسکنشون بررسی شه تا بتوان نظر داد
        متخصص جراحی باید با دقت معاینه کند و آزمایشات را بررسی کند، هر چه تشخیص داد اعتماد کنید

  19. Erfan می گوید

    سلام من چند روزی است
    که درد کلیه دارم وبعضی وقت با خوردن غذا معده و روده ام هم درد می کند به نظر شما درد روده و معده می تواند ناشی از درد کلیه باشد

  20. اسما می گوید

    سلام.من4ساله ازبادشکم رنج میبرم درست سوم راهنمایی نفخ داشتم ویبوست از اول دبیرستان هم نفخ زیادشدوهم بادشکمم طوری ک نیم ساعت نیمیتونم بشینم یبوست دارم احساس خستگی وافسردگی هم 4سال پیداکردم

  21. ‌.. zeynab می گوید

    من حدود 5 ماه اسهال دارم ب دکتروم نرفتم چون فکر میکردم نیازی نیست الان دوروزه بخاطر ریزش موم قرص زینگ پلاس خوردم همش حالت تهوع دارم معدم درد میکنه چیکار باید بکنم

  22. اميررضا محمدي می گوید

    سلام خسته نباشین ، من حدود ۳ ماه هست که حالات رودم تغییر کرده و مدفوعم مثل قبل نیست یه مدت ییوست میگیرم یه مدت مدفوع شل و حالت تهوع شدید هم‌پیدا میکنم بعضی وقتا و بدنم سست میشه و شکمم قار و غور میکنه ، دلیلش چی میتونه باشه ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام ميتونه بدليل سندرم روزه تحريك پذير باشه اونم بصورت تغيير عادت روده اي هست
      اما تاييد تشخيص بعد از رد ساير علل هست
      بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شويد.

      1. F. Fsh می گوید

        سلام بنده از بهار 1401تا به الان شکمم گاهی یبوست دارم گاهی دفع کم دارم اما یبوست ندارم همیشه قارو و قور میکنه شکمم و درد میگیره دور ناقفم و نفخ میوفته توی روده و شکمم ورم میکنه و یهو بزرگ میشه وقتی لطوری میشه بین ابرو هام و فکم جوش های خیلی بدی میزنه گاهی اوقات حالت تهوع هم میگیرم بعضی اوقات همراه با مدفوع خون هم خارج می شود و گاهی اوقات مخاط داره این مشکل بیشتر به کدام یکی از مشکلات گوارشی ربط دارد و درمانش؟!

  23. ع، غ ،مذکر ، ۴۴ساله ،خراسان رضوی می گوید

    باسلام وخسته نباشید،من مدت بیست سال یا بیشترکه اعتیاد دارم ومواد مخدر استفاده میکنم،ولی به تازگی یبوست خیلی شدید گرفتم والان هم ده روزی هست که زیر شکمم درد شدید دارم ،تا چند لغمه غذا میخورم شکمم میخواد بترکه وچهار یا پنج روز یک بار هم برای اجابت مزاج بیرون نمیرم ،بیزحمت راهنمایی کنید ،ممنونع

  24. نرگس می گوید

    سلام خواهر من ده سالشه دهنش خیلی بو میده مرتب مسواک میزنه دندوناشم کاملا سالمن میشه لطفاً راهنمایی کنید که دلیلش چیه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام باید از نظر سینوزیت و رفلاکس معده بررسی شوند
      علائمی همچون کیپی بینی خلط پشت حلق و صدای توی بینی به نفع سینوزیت است
      درد معده و ترش کردن و سوزش معده به نفع ریفلاکس است

  25. مهین می گوید

    سلام من نزدیک دوماه هست ک از ناحیه گلو احساس گشنگی شدید البته بعد از این ک غذا میخورم گرسنه میشم و احساس سستی دست و پا شدید و بیحالی . و اینکه تمام ازمایشاتم پاک بود . علت چیه؟ داروی چی خوبه ؟؟؟؟؟؟

  26. نرگس می گوید

    سلام مادرم یبوست شدید داره وقتی می‌خواد غذا بخوره تا دو قاشق میخوره نمیتونه بخوره تپش قلب می‌گیره

  27. محمد می گوید

    سلام
    من بعد از خوردن غذا به مدت چندین ساعت نفس کشیدن برام سخت و اذیت کننده میشه…
    علتش چی میتونه باشه؟

  28. مهدی می گوید

    سلام
    یک هفته هست وقتی غذا میخورن سمت راست بالا شکنم درد میگیره
    و صبح ها از خواب بلند میشم ته حلقم تلخه

  29. فاطمه. می گوید

    سلام من 4 ماهه زایمان کردم سمت چپ بالای شکمم درد میکنه 4 ماهه سونو دادم چیزی نبوده آزمایش دادم ویتامینم پایینه حالا باید چه کار کنم

  30. شیما می گوید

    سلام خسته نباشید
    مادر من چند وقته که معده اش درد میکند و غذایی که میخورد حل نمی شود و نفسش هم می گیرد

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام ايشون بايد توسط متخصص قلب ويزيت شوند
      نوار قلب و آنزيم هاي قلبيشون چك شه و ٦ ساعت تحت نظر باشند

      1. Macit می گوید

        سلام من وسطی سینم سوخت دارد گاهی هم درد میکند تا زیری‌دهانم میاد یک حالتی مثلی سوخت یا یک حرارت واری دارد و یگه اینکه روی دلم هم یک حرارت واری چیزی گاهی وقت شروع می‌کند پیشی داکتر هم رفتم هیچ نتیجه نداده باید چه کار کنم

  31. ساناز می گوید

    سلام خسته نباشید
    من گهگاهی که دستشویی میرم به اول مدفوعم مخاط سفید رنگ چسبیده است (مخاط خونی چیزی نیست ) علتش چی هست ممنونم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام ممكنه بخاطر يبوست باشه اما بايد آزمايش مدفوع دهيد تا علت مشخص شه

  32. اسماعیل علیزاده می گوید

    سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان. ببخشید من بعضی مواقع که ادرار میکنم همزمان بعد از ادرار آب منی خارج میشه و قبل از خارج شدن و یا بعد از خارج شدن آب منی تا یه ربع یا نیم ساعت درد بیضه دارم. چیکار باید بکنم.راهنمایی کنید ممنون میشم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک و توضیحات کاملتر استفاده کنید

      1. اکرم اشناگر می گوید

        سلام مامانم دلپیچه داره زبونشم قرمز تیکه تیکه شه به زور غذا قورت میده زبونش خیلی درد میکنه بیشتر موقه ها یبوست داره دیابت نوع دوم هست

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          دوست‌گرامی شرح حال شما کامل نیست
          در مورد اسهال استفراغ تب و … حرفی نزده اید
          جهت راهنمایی بهتر از مشاوره تلفنی رایگان دکتر دکتر استفاده کنید

  33. نازگل می گوید

    سلام من نزدیک به سه ماه است که مشکل گوارشی دارم اول با تب و اسهال شروع شد بعد درد قفسه سینه و حالا هم درد پاها زیر زانو هم اضافه شده بعضی موقع ها احساس سرما در بدنم هم دارم
    سی تی اسکن کلیه ومثانه رفتم مشکلی نداشت ”نوار قلب و اکو قلب هم مشکلی نداشت الان داروهای ضد رفلاکس معده و اسید معده مصرف میکنم درد شکمی کمتر شده ودرددعضلانی همچنان پا برجاست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و همینطور آزمایش مدفوع و کشت آن را انجام دهید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر