رنگ لب و علامت‌های آن که نشان‌دهنده بیماری هستند

رنگ لب فارغ از تاثیر به سزایی که در زیبایی و جذابیت دارد؛ می‌تواند نشان‌دهنده بسیاری از بیماری‌های داخلی و متابولیک بدن باشد. در این مقاله از مجله دکتردکتر به بررسی کامل عوامل موثر بر تغییر رنگ لب‌ها می‌پردازیم.

به طور قطع نمی‌توان از نقش لب‌ها و مخصوصا رنگ آنها در زیبایی و جذابیت افراد غافل شد. بنابراین در این مطلب بیماری‌ها و عواملی که ممکن است سبب تغییر رنگ لب شود را مورد بررسی قرار داده‌ایم. در انتها چند درمان خانگی برای برطرف کردن این مشکل در افرادی که اختلالات داخلی یا سیستمیک خاصی ندارند، پیشنهاد کرده‌ایم.

رنگ لب و علامت‌های آن که نشان‌دهنده بیماری هستند

رنگ لب همچون رنگ پوست در افراد مختلف متفاوت است. همیشه برای پی بردن به این که آیا رنگ لبتان تغییر کرده یا نگرانی درباره این که آیا مشکلی داخل بدنتان وجود دارد یا نه؟ باید رنگ لب خودتان را با حالت قبل خودش مقایسه کنید، نه با افراد دیگر. در صورت مشاهده هرگونه تغییری به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

چه عواملی سبب ایجاد تغییر در رنگ لب شده و چگونه درمان می‌شود؟

وِرمیلیون لب‌ها (قسمتی که اغلب افراد وقتی از لب حرف می‌زنند به آن اشاره دارند) طیف رنگی صورتی روشن تا قهوه‌ای را می‌تواند دارا باشد.

برخلاف دیگر قسمت‌های پوست که از چندین لایه سلولی تشکیل شده‌اند، لب‌ها 3 تا 5 لایه سلولی دارند. تعداد لایه‌های سلولی لب‌ها سبب می‌شود که بافت آن نازک‌تر و ظریف‌تر شده و رگ‌های خونی لایه‌های زیرین آن بیشتر نمایان شود.

رنگ پوست شما نیز در رنگ لب‌های شما موثر است. هر چقدر رنگ پوست شما روشن‌تر باشد رنگ لب‌های شما نیز روشن‌تر خواهد بود و رگ‌های خونی بیشتر نمایان می‌شوند.

تغییر رنگ لب می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد؛ از مواردی بی‌خطر نظیر رنگ‌شدگی به وسیله غذاها یا نوشیدنی‌ها گرفته تا مشکلات زمینه‌ای پزشکی. زمانی که لب‌ها به رنگ آبی متمایل می‌شوند به آن معناست که در جریان خون به مقدار کافی اکسیژن وجود ندارد. سطح پایین اکسیژن خون نشان‌دهنده موردی اورژانسی است.

دلایل تغییر رنگ لب

چندین دلیل مختلف برای تغییر رنگ لب محتمل است که هر کدام نیز می‌تواند منجر به رنگ‌هایی متفاوت شود. در ادامه به رنگ‌هایی که ممکن است لب به آن‌ها تغییر رنگ یابد اشاره می‌کنیم:

علت آبی شدن رنگ لب‌ها

گردش ضعیف اکسیژن در خون می‌تواند سبب ایجاد رنگ آبی لب‌ها شود که به نام یرقان ازرق نیز شناخته می‌شود. این تغییر رنگ را می‌توان به راحتی در نوک انگشتان دست و پا نیز مشاهده کرد.

تغییر رنگ خون بستگی به وجود اکسیژن دارد. خونی که اکسیژن کافی دارد به رنگ قرمز روشن است؛ در حالی که اگر سطح اکسیژن خون پایین باشد، خون به رنگ قرمز تیره یا بنفش در می‌آید. این تغییر رنگ‌ها در پوست و غشاهای مخاطی قابل مشاهده‌اند.

لب‌های آبی رنگ می‌توانند نشان‌دهنده کاهش اکسیژن خون باشند؛ این کاهش اکسیژن می‌تواند بر اثر شرایط مختلفی باشد که بر قلب، سیستم گردش خون و شش‌ها اثرگذار است. دلایل محتمل بر تغییر رنگ لب‌ها به رنگ آبی را در ادامه می‌خوانیم:

  • خفگی
  • بیماری ریوی؛ نظیر آسم، آمفیزم و ذات‌الریه
  • نارسایی قلبی
  • شوک
  • لخته خون در ریه‌ها
  • مسمومیت خونی
  • مسمومیت در اثر سم‌هایی نظیر حشره‌کش‌ها، نیترات‌ها و نیتریت‌ها
  • هوای بسیار سرد

علت بی‌رنگ بودن لب‌ها

لب‌های سفید یا بی رنگ اغلب همراه با رنگ‌پریدگی در صورت، خط چشم‌ها، سفیدی داخل دهان و ناخن‌ها همراه است. در چنین حالتی نیاز به مراقبت از لب‌ها وجود دارد. 

این مشکل معمولا به دلیل کم‌خونی یا به عبارتی دیگر همان تعداد کم سلول‌های خونی است. کم‌خونی‌ای که سبب ایجاد سفیدی لب یا بی‌رنگی لب‌ها می‌شود بسیار شدید است و نیاز به درمان فوری دارد. موارد زیر ممکن است به کم‌خونی منجر شوند:

  • رژیم غذایی که در آن میزان آهن کم است
  • رژیم غذایی که در آن میزان ویتامین B12 یا فولات کم است
  • از دست دادن خون زیاد در دوران قاعدگی
  • خونریزی روده‌ها

دیگر دلیل رایج برای سفیدی لب‌ها برفک دهان (کاندیدیازیس دهانی) است. کاندیدا ارگانیسمی است که به مقدار کم در دهان شما وجود دارد.

زمانی که کاندیدا بیش از حد رشد کند و تکثیر شود دچار برفک دهانی خواهید شد که در نهایت سبب ایجاد ضایعاتی سفید خواهد شد. اگرچه این ضایعات اغلب روی زبان یا سطح داخلی گونه‌ها ایجاد می‌شوند؛ هم‌چنین می‌توانند روی سطح داخلی لب‌ها، سقف دهان، لوزه‌ها و لثه‌ها نیز ایجاد شوند.

دیگر مواردی که سبب بی رنگی لب‌ها یا سفید شدن آن‌ها می‌شوند شامل موارد زیر است:

  • قند خون پایین
  • مشکلات گردش خون
  • بیماری‌های مزمن
  • سرمازدگی
  • کمبود ویتامین
  • داروهای خاص

علت سیاه شدن رنگ لب‌ها

موارد زیر می‌توانند دلایل ایجاد رنگ سیاه در لب‌ها یا لک‌پوست شوند و نیاز به مراقبت از لب‌ها را بالا می‌برند.

  • سیگار؛ سیگار کشیدن باعث تیره شدن لب‌ها و لثه‌های شما می‌شود. مطالعه‌ای در سال 2013 نشان داد کسانی که سیگار می‌کشند دارای رنگدانه‌هایی در لب و لثه‌های خود هستند.
  • ضربه یا آسیب‌دیدگی؛ پس از آسیب‌دیدگی می‌تواند کبودی روی لب‌ها ایجاد شود. آسیب‌دیدگی در قسمت لب‌ها می‌تواند منجر به بنفش یا سیاه شدن لب‌ها شود. لب‌های خشک، ترک‌خورده و به شدت آسیب‌دیده، از جمله سوختی نیز می‌توانند لب‌ها را سیاه کنند.
  • بیماری آدیسون؛ بیماری آدیسون زمانی رخ می‌دهد که غده فوق کلیوی به مقدار کافی کورتیزول یا آلدوسترون ترشح نکند. این بیماری سبب ایجاد لک‌پوست در لب‌ها و پوست شده و در نهایت رنگ پوشش داخلی و گاهی اوقات پوشش بیرونی‌ پوست و لب‌ها را تیره و سیاه می‌کند.

علت لک‌دار شدن لب‌ها

تغییر رنگ لب‌ها می‌تواند به دلیل ایجاد لکه نیز باشد. لب‌های لک‌دار دلایل متفاوتی دارند؛ از موارد بی‌خطری نظیر لکه‌هایی که بر اثر آفتاب به وجود می‌آیند گرفته تا لکه‎هایی که نشانه‌ای از یک بیماری هستند.

دلایل محتمل بر لب‌های لک‌دار شامل موارد زیر هستند:

لک‌‌های خورشیدی

لک‌هایی که در اثر نور خورشید به وجود می‌آیند لکه‌های تیره‌ای هستند که در نقطه‌ای از بدن به وجود می‌آیند که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارد. اغلب، قسمت‌هایی که بیشتر در معرض نور خورشید هستند صورت و دست‌ها هستند.

این لکه‌ها روی لب‌ها نیز ایجاد می‌شوند و طیف رنگی آن‌ها از رنگ بژ تا قهوه‌ای تیره متغیر است. با این‌حال، هرگاه با لکه‌ای جدید روی لب‌های خود مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کرده و آن را بررسی کنید. ممکن است لکه‌های روی لب دلایل دیگری داشته باشند و نشانه‌ای از یک بیماری نظیر سرطان پوست باشند.

داروها

برخی داروهای خاص می‌تواند سبب ایجاد لکه‌های تیره روی لب‌ها شود. داروهای خاص نظیر داروهای سیتوتوکسیک که در درمان سرطان به کار می‌روند و داروهای ضد روان‌پریشی اعم از کلرپرومازین سبب ایجاد رنگ تیره لب‌ها می‌شوند.

هِموکروماتوز (خون‌رنگ‌زدگی)

هِموکروماتوز اختلالی است که در آن بدن مقدار زیادی آهن ذخیره می‌کند. طبق بررسی‌ها بیش از یک میلیون آمریکایی دارای این اختلال هستند. لک‌پوست نشانه‌ای رایج از بیماری هموکروماتوز است. در برخی افراد لکه‌های خاکستری تیره یا قهوه‌ای روی لب‌ها و پوست ایجاد می‌شود.

سندروم Laugier-Hunziker

این سندروم یک بیماری خوش‌خیم پوستی است که حفره دهانی، مخصوصا لب پایینی را درگیر می‌کند. سندروم Laugier-Hunziker سبب ایجاد لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه به اندازه 1 تا 5 میلی‌متر می‌شود. این سندروم هم‌چنین باعث ایجاد خط‌هایی سیاه روی ناخن‌ها نیز می‌شود.

سندروم پوتز-جِگِرز

این اختلال موروثی سبب ایجاد رشد غیرسرطانی در دستگاه گوارش و افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها می‌شود.

این لکه‌ها می‌تواند بر لب‌ها و دهان و هم‌چنین پوست اطراف چشم‌ها، بینی، دست‌ها و پاها اثر بگذارد. کودکانی که دارای سندروم پوتز-جِگِرز هستند لکه‌های کوچک تیره روی پوستشان ایجاد می‌شود که با افزایش سن از بین می‌رود.

سندروم کارنی

سندروم کارنی اختلالی نادر است که هم‌چنین به نام سندروم LAMB نیز شناخته می‌شود. این سندروم با افزایش خطر ابتلا به انواع مختلف تومور شناسایی می‌شود. اختلال سندروم کارنی اغلب باعث ایجاد تغییر در رنگدانه‌های پوست می‌شود.

افرادی که سندروم کارنی دارند در معرض رشد تومورهای غیرسرطانی در قلب و دیگر نقاط بدن، نظیر پوست اطراف چشم‌ها و لب‌ها هستند.

سرطان

گاهی اوقات، لکه‎ای تیره روی لب می‌تواند نشانه سرطان باشد، به ویژه سرطان پوست.

لکه‌هایی که جدیدند، شکل یا رنگی غیر متعارف دارند، اندازه‌شان به سرعت افزایش می‌یابد، خونریزی دارند یا ظاهری شبیه به زخم دارند مشکوک به سرطانند و خیلی سریع باید توسط پزشک معاینه شوند. زخمی که درمان نمی‌شود یا رشد غده‌ای که ظاهری براق دارد نیاز به معاینه پزشک دارد.

چه بیماری‌هایی سبب تغییر رنگ لب می‌شوند

اغلب مشکلات داخلی، سبب کبود شدن رنگ لب می‌شوند. به این معنی که وقتی سلول‌های بدن اکسیژن را به اندازه کافی دریافت نمی‌کنند لب‌ها کبود می‌شوند. بیماری‌های قلبی و عروقی مثال خوبی برای این شرایط هستند. بیماری‌های پیشرفته قلبی ریوی یا مسمومیت با مواد سمی نیز می‌توانند چنین شرایطی را ایجاد کنند.

لب‌های کبود در اغلب بیماران تنفسی اعم از آسم، برونشیت و بیماری انسدادی ریه (COPD) دیده می‌شود.

اگر دقت کرده باشید افرادی که سیگار یا قلیان مصرف می‌کنند نیز لب‌های کبودی دارند. علت این موضوع همین عدم توانایی بدن برای تامین اکسیژن مورد نیاز سلول‌ها است که خود را با نشانه‌ای همچون کبودی لب‌ها نمایان می‌سازد.

در کم‌خونی‌‌های شدید نیز لب‌های فرد کبود یا اصطلاحا سیانوزه می‌شود.

برخی بیماری‌های پوستی همچون لیکن پلان نیز سبب گرایش لب‌ها به کبودی می‌شوند. البته این بیماری اغلب مخاط داخل دهان را درگیر می‌کند ولی گاهی اوقات در موارد پیشرفته ممکن است لب‌ها نیز درگیر شوند و ضایعات بنفش تیره که اغلب با خارش همراه هستند را روی لب‌ها به وجود آورند. این ضایعات معمولا بعد از درمان از بین می‌روند ولی لکه‌های تیره رنگ روی لب‌ها باقی می‌مانند.

تیرگی لب‌ها در اثر بیماری لیکن پلان با سایر بیماری‌های داخلی که سبب عدم اکسیژن‌رسانی کافی به بدن می‌شوند؛ یک تفاوت اساسی دارد و آن این که بیماری‌های سیستمیک کل بافت لب را سیانوزه می‌کنند ولی این بیماری خاص پوستی، فقط یک سری لکه‌های تیره رنگ بر روی پوست فرد به جای می‌گذارد.

مصرف بیش از حد کربوهیدرات، قند، شکر، عسل و میوه‌های شیرین به صورت روزانه موجب به وجود آمدن لکه‌های سیاه رنگ روی لب‌ها می‌شود. همچنین مصرف برخی داروها در برخی افراد ممکن است باعث کبودی لب‌ها شود که بعد از قطع دارو دوباره رنگ لب به حالت طبیعی خود بازمی‌‌گردد.

لازم به ذکر است در موارد خیلی نادر خشکی پوست شدید نیز سبب کبودی لب‌ها می‌شود. مثلا بیماری درماتیت آتوپیک موجب بروز چنین مشکلی می‌شود. حتی قرار گرفتن در معرض هوای سرد به مدت طولانی نیز سبب می‌شود که رنگ لب کمی کبود شود. به همین دلیل اغلب این وضعیت را در افرادی که ساکن مناطق سرد و خشک هستند؛ می‌بینیم.

علت زرد شدن لب‌ها در برخی افراد چیست

گاهی اوقات در اثر آسیب‌های مختلف کبدی ممکن است آنزیم‌های کبدی افزایش یابند. همین موضوع سبب می‌شود که رنگ لب به زردی گراید.

علت به وجود آمدن لکه‌های سفید روی لب چیست

استفاده از چربی‌های اشباع شده که در تخم مرغ و برخی از لبنیات همچون پنیر به فراوانی یافت می‌شود؛ موجب آسیب رساندن به کبد شده و عملکرد کبد را تضعیف می‌کند. در این شرایط یک سری لکه‌های سفید رنگ روی لب‌ها تشکیل می‌شود.

درمان تغییر رنگ لب

درمان پزشکی برای بی‌رنگی لب‌ها ممکن است شامل درمان بیماری زمینه‌ای باشد که سبب بی رنگی لب‌های شما شده است. اگر درمان پزشکی موثر واقع نشد باید با پزشک مربوطه مشورت کنید تا درمان را تغییر دهد.

درمان پزشکی برای برخی از این تغییر رنگ لب‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • لیزردرمانی
  • پالس شدید نور
  • سرمادرمانی
  • فتودینامیک درمانی
  • جراحی
  • داروهای موضعی

رفع مشکل تغییر رنگ لب به روش خانگی

ترک سیگار، گذاشتن عسل روی لب‌ها، ماساژ دادن لب‌ها با یک پارچه نمناک، گذاشتن ترکیبی از ماست و لیمو روی لب‌ها، ژل آلوئه‌ورا، مسواک زدن به لب‌ها، گذاشتن تکه‌های یخ بر روی لب از جمله اقداماتی هستند که رنگ صورتی لب‌ها را به آن‌ها برمی‌گردانند.

البته استفاده از این روش‌ها تنها در صورتی مجاز است که شما برای کبودی یا تغییر رنگ لب مراجعه کرده باشید و پزشک شما را از نظر بیماری‌های داخلی و سیستمیک بررسی کرده و سلامتی‌تان را از این نظر تایید کرده باشد.

نوشیدن بیشتر آب در طول روز و مالیدن کرم ضد آفتاب بر روی لب‌ها را فراموش نکنید.

جلوگیری از تغییر رنگ لب‌ها

بنا بر علت تغییر رنگ لب‌ها، این تغییر رنگ با استفاده از محلول‌های مراقبت پوستی خانگی نیز می‌توانند جلوگیری شوند. نکات دیگری نیز برای پیشگیری از تغییر رنگ لب وجود دارد که به آن می‌پردازیم:

  • ترک سیگار. ترک کردن بسیار دشوار اما ممکن است. با یک پزشک مشورت کرده  از او درخواست کنید تا برای ترک سیگار به شما برنامه‌ای مشخص و مناسب شما دهد.
  • سعی کنید کمتر در معرض نور خورشید قرار گیرید و حتما از بالم لبی که حاوی ضد آفتاب باشد استفاده کنید.
  • از صورت و لب‌های خود در مقابل تابش نور آفتاب به وسیله یک کلاه لبه‌دار پهن محافظت کنید.

چه زمانی برای تغییر رنگ لب به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که به تغییر رنگ جدید یا جراحتی روی لب‌های خود برخوردید، بهترین کار مراجعه به به یک پزشک یا دندانپزشک است. اگر خودتان یا شخصی دیگر دچار سختی در تنفس به همراه تغییر رنگ لب‌ها به رنگ آبی شد حتما با اورژانس تماس گیرید.

سخن آخر

لب‌های تغییر رنگ‌یافته همیشه جای نگرانی ندارند؛ اما هر تغییری در رنگ لب‌ها یا لکه‌ای جدید روی آن‌ها باید توسط پزشک معاینه شود. در این صورت پزشک هرگونه بیماری زمینه‌ای را رد کرده و برای شما اطمینان حاصل می‌شود.

منبع:

healthline

از کدام خدمات دکتردکتر استفاده کنیم؟

نوبت‌دهی اینترنتی

اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی روی دکمه زیر کلیک کنید.

ویزیت تلفنی

گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینه‌بر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی می‌توانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

پرسش و پاسخ پزشکی

 
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
118 نظرات
  1. سعید می گوید

    باسلام خدمت شما من چند روزی که لبهام سفیدشدن و موقعی غذا قورت دادن درد احساس میکنم چیکار بکنم وپیش چه دکتری برم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      جهت معاینه به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

  2. رضا می گوید

    سلام قسمت باپپن لب من لکه سفید داره علت لکه سفید چیه از کبد چرب هم میشه درمان خانگی هم داره

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ارتباطی به کبد چرب ندارد
      باید معاینه شود

  3. رهام می گوید

    سلام من ب مدت۲ماه ذست ک لب پایین من سیاه رنگ شده و اول از نقطه شروع شد و بعد کل لب پایین مرا گرفت الان هم سیاهی هم خارش هم سوزش دارد ایا مشکوک ب مریضی هستم؟

  4. سید می گوید

    لبم ی تیکش سفیده یه تیکش سیاه موندم چیکار کنم

  5. Z می گوید

    سلام ، در طول روز لایه های سفید روی لبم تشکیل می شه معمولا صبح ها که صبحانه نمی خورم بیشتر اینطوری می شه در بقیه مواقع روز هم حتی وقتی گرسنه نیستم این لایه ها تشکیل می شه ولی کمتر، می خواستم بدونم این به خاطر کمبود ویتامین یا علتش چیز دیگه ای هست؟

  6. محمدحسینی می گوید

    سلام خسته نباشید میخاستم بدونم برای این دو مشگل من باید چکار کنم یا به کدوم پزشک مراجعه کنم
    اولی :چندوقته لب پایینم من خشک ،پوست پوست وجدیدا دوسه روزه حالت کبود یا سیاه حالت اینکه چاک چاک میخوره شده،
    دوم: تقریبا پنج یا ۶سالی هست که لاغر شدم ازلحاظ تغزیه ویتامین،پروتئین به مقدار نیاز بدن میخورم همه میگن غذا خوردنتم خوبه چراغ چاق نمیشی تا جایی که اطرافیانم میگن نکنه اعتیاد داره نه کم میشه وزنم نه زیاد ممنون میشم راهنماییم کنید

  7. بدون نام می گوید

    سلام
    من ۱۱ سالمه
    چند زوری تو مدرسه ماسک نزدم
    لبام خیلی خوشگل بودن رژ میزدن اصلا رد خشک شدن نبود
    الان در حالت عادی خشک و دورشون سفیدی میزنه
    چیکااار کنم
    زود بگین لطفا😶

  8. علیرضا ۸۳ می گوید

    سلام و خسته نباشید
    من از ۷ سالگی پوست لبمو می خوردم و الان که ۱۸ سالمه و به فکر درمانشم، رفتم دکتر و یه کِرِم داد گفت استفاده کن ۲ ماه دیگه خوب میشی، الان که یک ماه و نیم گذشته هیچ تغییری نکرد و پوست لبم زرد میشه و پوست پوست میده و بعد میریزه و از قرمزی اون بخش مشخصه دوباره چند روز دیگه زرد میشه و همین مرحله هی تکرار میشه و نمی دونم کی خوب میشه، به نظر شما چیکار باید بکنم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      الان هم پوست لب رو میکنین یا خیر؟
      اسم کرم چی هست

  9. اسما می گوید

    سلام دیروز پسر 10سالم امتحان داشت سر درس خواندن خط لب پایینیش به رنگ آبی در اومد وبعدش محو شد در ضمن رنگ پوست سبزه تیره هستش هیچ مشکل دیگه هم ندیدم خدارو شکر ولی خیلی نگرانم میشه لطفا جواب منو بدین

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم
      علامتی که گفتین مساله اختصاصی نیست اگر تکرار شد ویزیت شود و بررسی کم خونی و تیرویید

  10. نرگس کرمی می گوید

    سلام .پسر من الان هشت سال داره .وقتی میخواد مریض بشه تب که داره اینطوری میشه
    از بچگی چند بار حالش بد شده اول دل پیچه شدید میگیره لب هاش سیاه یا سفید میشه بد بیهوش میشه بد از چند دقیقه به هوش میاد ولی تا یک ساعت بی‌حال میشه .دکتر مغز واعصاب بردم ام ای ار گرفتم نوار مغز گرفتیم گفتن سالمه الان هم دکتر قلب بردیم گفتن سالم هستش .قند خون هم گفتن سالمه . واقعا دیگه نمیدونم چیکار کنم جلو چشمام داره آب میشه ممنون میشم کمکم کنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر حملات بیهوشی تکرار میشه مجدد به یک فوق” تخصص مغز و اعصاب اطفال دیگر مراجعه کنید با مدارک قبلی

    2. زهرا می گوید

      سلام ببخشید پسر منم همین علائم و داره نمیدونم چیکار کنم شما چه دکتری پسرتون بردید ممنون میشم جوابم بدید

  11. ستاره می گوید

    سلام
    من 36 سالمه خانم هستم لبام خیلی بی رنگ و بعضی وقتا تیره میشه کم خونی دارم زمانی که پریود میشم بدتره
    و دونه های سفیدی تو لب بالایی م هست چکار کنم
    ممنون از پاسختون

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      یه درصدی از رنگ لب ارثی هست
      زینک پلاس و بیوتین بخورید و کم خونی رو هم درمان کنید
      اگر خوب نشدین به متخصص” پوست مراجعه کنید

  12. Hande می گوید

    سلام
    من ۱۵ سالم هس .
    امسال لبام خیلی افتضاحن میسوزن‌، پوس پوس میشنو بی رنگن البته سال‌های قبل خیلی عادی و خوشگل بودن نمی سوزن، پوس پوس نمیشن و رنگشون بسیار خوب و عادی بود
    لطفا راهنمایی کنین مرسی!!.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      از بالم لب کیو وی استفاده کنین
      مایعات زیاد بخورین
      قرص بیوتین و زینک پلاس هم برای شادابی پوست و مو و لب خوبه

  13. Saji می گوید

    سلام
    حدود ۲ سال پیش من امتحان ریاضی داشتم و کلی سرش استرس کشیدم و در حین درس خوندن گوش لبمو به دندون گرفتم و کلی فشار دادم دست خودم نبود خیلی استرس داشتم بعد از چند روز کمی از رنگ گوشه لبم دقیقا همون جایی که داخل دهنم بردم سفید شد و قرمزی خودشو از دست داد و دیگه هم برنگشت البته که الان دیگه دیره ولی می‌خوام بدونم واسه چی اینجوری شد لبم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اسکار گذاشته عزیز

  14. تینت لب می گوید

    سلام … به نظر من تینت لب بهترین چیزی برای رنگ دهی به لب بی رنگ و لعاب است، چون من خیلی وقته ازش استفاده می کنم و راضی هستم… ممنون از سایت خوبتون

  15. زهرا می گوید

    سلام پسرم ۷ساله هست و حدودا ۶ ماه پیش ازمایش خون داد هنگام خونگیری لبهایش سفید شد و چشمهاش بالا رفت که پرستار متوجه شد و سریعا بهش ابمیوه داد بعد از چند دقیقه بهتر شد جواب آزمایش خونش کم خونی بود تا الان دوبار دیگه این اتفاق براش افتاده یکبار که خورده بود زمین و یکبار دیگه وقتی توی پارک داشت بازی میکرد بعد از کمی بازی گفت حالم بد هست بعد چشمهاش دو دو زد و رفت بالا و لب هاش سفید شد و سرگیجه ی شدید داشت و دیگه روی پا نتونست بایسته هر سه بار که این اتفاق براش افتاد بعدش احساس خواب الودگی داره
    علت چی میتونه باشه ؟ و به چه دکتری باید مراجعه کنم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      باید از نظر تشنج بررسی شه
      به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کنید

  16. ... می گوید

    سلام رنگ بنفش نشانه چی هستش؟
    یعنی چه نوع بیماری هست؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بستگی به سن و علایم تکمیلی داره
      اما اگه بنفش رو به کبودیه از نظر بیماری قلبی و ریوی بررسی لازمه

      1. یعقوب قربانی می گوید

        سلام وقتتون بخیر لب بالایم چند وقتیه لکه های سفید زده تشخیص شما چیه؟؟الان ۳۲سالمه

  17. نسرین می گوید

    سلام.پسر ۱۲ ساله م لباش و اطرافش ورم کرده و بشدت میسوزه و برافروخته و داغ شده..پماد تریامیسیایون و قذص حساسیت افاده نمیکنه..

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگه چند ساعته این علایم ایجاد شده باید ببرین اورژانس بیمارستان یا درمونگاه

  18. هادی می گوید

    سلام من رنگ لبام سیاه شده وترک داره و ورمم میکنه دلیلش چی میتونه باشه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام آزمايش هموگلوبين بديد
      اكسيژن خونتون چك كنيد و از نظر كليوي هم بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

  19. لی لی می گوید

    سلام دور تا دور لب هام بنفش تیره است و پوستم گندمی اغلب میگن من خط لب میکشم در صورتی که اصلا دست لب هام نمیزنم میشه بگید علتش چی میتونه باشه ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بابد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

  20. حکیمه می گوید

    سلام گوشه سمت چپ لب پایین، کنار لبم سفید شده نمی‌دانم چکار کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام لازمه كه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

  21. سارینا می گوید

    سلام پوست من تقریبا سبزه است
    اما رنگ لب هام به شدت سفیده
    میشه بگید دلیلش چیه؟آخه هر کاری میکنم خوب نمیشه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام لطفا از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد و اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ferritin
      25ohvitD

  22. LL می گوید

    سلام. وقت بخیر
    رنگ لب های من قبلا صورتی بود اما به خاطر حساسیت دارویی(استيون جانسون) و سوختن پوست لبم، کاملا بی رنگ شد و روش یه لکه ی تیره هم به وجود اومد
    کمی کم خونی دارم ولی چکاپ کامل که دادم فقط ویتامین دی بدنم خیلی پایین بود و بقیه ی چیزا نرمال بود
    برای درمانش راهی هست تا مثل قبل شه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سللم از نظر كمبود آهن بررسي شيد و مرتب لبتون با مرطوب كننده لب مرطوب كنيد

  23. خدایقل رجبی می گوید

    سلام و عرض ادب خدمت شما.
    تقریبا پنج سال میشود که روی لب هایم رنگ سفیدی پیدا شده که فکر میکنید پیس شده باشد.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد به متخصص پوست مراجعه كنيد و نمونه برداري كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

  24. شیوا می گوید

    سلام چند وقته کم موهام خیلی زیاد سفید شدن و لب بالام دودون کرمی زده من ۲۳ سالمه
    علت چیه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      باید حتما معاینه شی عزیزم با توجه به سنت

  25. محسن می گوید

    سلام خسته نباشید،من امسال معده درد گرفتم چندماه قرص معده خوردم حدود سه ماه یا چهار ماه،یکمی خوب شدم ولی بعد اون لب هام سیاه شده هر کی هم میبینه میگه سیگار میکشی،الان سه ماهی میشه قرص معده نمیخورم،حتی رفتم اکوی قلب و تست ورزش و چکاب همه چی نرمال بود هیچ مشکلی در قلب یا کم خونی نداشتم، از چی می‌تونه باشه، چندتا دکتر هم رفتم هیشکی ندونست لطفاً راهنمایی کنید ممنون میشم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بدليل التهاب معده هست ممكنه بدليل رشد هليكوباكتر معده باشه
      بايد اندوسكوپي انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      1. محسن می گوید

        من منظورم اینه که سیاهی لبها خیلیاگفتن از عوارض قرصهای معده هست حتی دکتر قلب هم گفتن فاموتیدین علتش می‌تونه باشه، چون که طول درمان معدم سه چهار ماهی طول کشیدخیلی قرص خوردم عوارض داده،نظر شما چیه علت سیاهی لبها از عوارض داروهاس!؟یا از زیادماسک زدن میتونه باشه یا هوای سرد؟چون خیلی زود زود خشک هم میشه تو این فصل

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام از نظر قلبي بررسي شيد
          اكو قلب بديد و تست ورزش بديد

  26. Mhb می گوید

    سلام خسته نباشید
    درمان روشن شدن لب های تیره که در اثر سیگار کشیدن تیره شدن چیه ؟؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام متاسفانه درماني ندارد

      1. زهرا می گوید

        سلام ببخشید اسراف لب من زرد شده نشانه چیه ممنون میشم یگید

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          اول آزمایش bill و آنزیم کبد و کم خونی بدین

      2. رضا می گوید

        سلام قسمت بایس لب من لکه سفید داره علت لکه سفید چیه از کبد چرب هم میشه درمان خانگی هم داره

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          لکه سفید در لب ارتباطی به کبد چرب ندارد
          و نیاز به معاینه دارد به متخصص پوست مراجعه کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.