جراحی پروتز باسن یا ایمپلنت باسن، نوعی جراحی زیبایی است که به منظور افزایش حجم باسن و چاقی باسن انجام میشود. البته فقط محدود به این موارد نیست. پروتز باسن، همچنین برای جوانسازی پوست و جلوگیری از افتادگی پوست باسن نیز انجام میشود. آلرژی یا حساسیت پوستی، تورم، قرمزی و کبودی از سادهترین عوارض پروتز باسن هستند که چند ساعت بعد از عمل بروز میکنند. برای دریافت مشاوره در مورد عمل پروتز باسن، باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
این عمل را هم در کلینیک زیبایی و هم در بیمارستان میتوانید انجام دهید؛ اما باید بدانید که با عوارض جانبی زیادی مواجه خواهید شد. برای ارائه آگاهی در مورد پروتز باسن، روشهای انجام آن و هزینه عمل، این مطلب از مجله دکتردکتر را به بررسی پروتز باسن اختصاص میدهیم. برای مطالعه این مطلب به ۷ دقیقه زمان نیاز دارید.
همچنین، اگر سوالی داشتید، میتوانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.
پروتز باسن چیست؟
پروتز باسن یا جراحی بزرگ کردن باسن، نوعی جراحی پلاستیکی است که در طول آن، دکتر جراح پلاستیک ایمپلنتهای سیلیکونی را در بافت باسنها قرار میدهد تا حجیمتر به نظر برسند. طبق ادعای وبسایت پزشکی WebMD، تقاضای مردم برای جراحی پروتز سیلیکونی باسن، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵، حدود ۲۵۲ درصد افزایش یافته است. با اینکه این جراحی بسیار پرطرفدار است، اما کاملاً بدون خطر و ایمن نیست. ازاینرو بهتر است پیش از هرگونه اقدام، با دکتر پوست و جراح پلاستیک در این مورد صحبت کنید.
همچنین، برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب پروتز باسن و آشنایی با حیطه کاری دکتر پوست یا جراح پلاستیک، پیشنهاد میکنیم مطلب مربوط به تخصص پوست و مو چیست را مطالعه کنید.
عمل ایمپلنت باسن چگونه انجام میشود؟
برای انجام عمل ایمپلنت باسن، تیم پزشکی ابتدا فرد را بیهوش میکنند. سپس، روی نواحی خاصی از باسن چند برش ایجاد کرده و ایمپلنتهای سیلیکونی را داخل باسن قرار میدهد. محل قرارگیری ایمپلنتها، معمولاً عضله اصلی باسن یا ناحیه زیرین آن است. انتخاب محل دقیق قرارگیری پروتزها، به آناتومی بدن بیمار و ترجیح جراح پلاستیک بستگی دارد. البته، در نظر داشته باشید که این مناطق را پزشک متخصص پیش از عمل بررسی میکند و روی آنها علامت میزند.
همچنین حین عمل، به کمک آندوسکوپی بافتهای داخل باسن را با جزئیات دقیق بررسی میکند. زیرا ایمپلنتها باید در جای درست و دقیق تعبیه شوند. بعد از قرارگیری ایمپلنتها در عضله باسن، جراح محل برشها را بخیه میزند. عمل ایمپلنت باسن، حدوداً سه ساعت یا حتی بیشتر زمان میبرد.
نکات مهم مراقبتی پیش از عمل ایمپلنت باسن
پیش از انجام عمل پروتز باسن، احتمالاً پزشک متخصص یکسری دستورالعملها را در جهت ایمنی جراحی به شما گوشزد خواهد کرد. برای مثال، حداقل شش هفته پیش از عمل نباید سیگار بکشید. یا اینکه داروهایی مانند آسپرین که خونریزی را افزایش میدهند مصرف نکنید. همچنین، پیش از عمل باید از مصرف مکملهای گیاهی نیز خودداری کنید. این نکات، مرتبط با شرایط جسمانی شما بوده و برای حفظ سلامتیتان حائز اهمیت هستند.
نکات مهم مراقبتی پس از عمل ایمپلنت باسن
بعد از انجام عمل پروتز باسن، بایستی چندین نکته مهم را رعایت کنید. باهم بررسی میکنیم:
- برای جلوگیری از عفونت بخیهها، تا ۴۸ ساعت نباید دوش بگیرید؛
- مطابق با دستور پزشک آنتیبیوتیک مصرف کنید؛
- حتما از دستشویی فرنگی استفاده کنید؛
- اجسام سنگین را بلند یا جابهجا نکنید؛
- سعی کنید هنگام انجام فعالیتهای روزمره به محل زخمها فشار مستقیم وارد نکنید؛
- هنگام نشستن و خوابیدن احتیاط کنید؛
- لباسهای بسیار تنگ نپوشید.
در مورد سایر نکات مهم، حتما باید با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
عمل پروتز باسن چه مزایایی دارد؟
مزایای پروتز باسن، فقط زیبایی است و بس! زیرا کاشت هرگونه ایمپلنت در ناحیه باسن، ظاهری گرد، متقارن و محکم در باسنها ایجاد میکند. همچنین، فردی که باسنهای افتاده دارد، احساس میکند که با این عمل اعتمادبهنفس او بیشتر خواهد شد. سایر مزایا را باهم بررسی میکنیم:
- افزایش حجم باسنها
- افزایش برجستگی باسن از روی لباس
- سفت شدن بافت باسنها
- ترمیم افتادگی ژنتیکی باسنها
این عمل، بیشتر برای کسانی که عملهای جراحی لاغری انجام دادهاند خوب است. زیرا بعد از این عملها، پوست بدن شل میشود. برای کس آگاهی بیشتر در مورد عملهای باسن یا سایر اعضای بدن، پیشنهاد میکنیم که مطلب مربوط به عمل های زیبایی را مطالعه کنید.
پروتز باسن چه عوارض و خطراتی دارد؟
برای کاهش عوارض، باید به یک جراح با سابقه و حاذق مراجعه کنید. اما باید بدانید که در هر صورت، عمل پروتز باسن عوارض شدید و گاه گاه خطرناکی هم دارد. برای مثال:
- عفونت بخیهها و ایجاد زخم
- تجمع خون در زیر پوست
- احتمال پاسخ دستگاه ایمنی به ایمپلنتها به عنوان عوامل بیگانه
- بروز دردهای مضمن
- آسیب به سلولهای عصبی
- احتمال جابهجایی ایمپلنتها
- احتمال پارگی ایمپلنتها
- ناقرینگی باسنها
- تغییر رنگ پوست باسنها
- سفت شدن دائمی عضلات باسن و بافتهای اطراف ایمپلنتها
در نظر داشته باشید که عوارض جراحیهای اینچنینی، بیشتر از مزایایشان است.
با استناد به یک مقاله معتبر در وبسایت رسمی سازمان جراحان پلاستیک آمریکا (ASPS)،
عوارض احتمالی پروتز باسن، شامل عفونت، جابهجایی ایمپلنتها، سفت شدن بافت اطراف ایمپلنت و درد مزمن است.
در صورت بروز این عوارض، شکل ظاهری باسنها نیز غیرعادی خواهند بود.
مقایسه پروتز باسن با سایر روشهای زیبایی باسن
عمل های زیبایی باسن چندین نوع هستند. برای مثال، لیفت باسن، تزریق ژل، بوتاکس، فیلر پوستی و تزریق چربی ازاین دست هستند. هرکدام از این جراحیها، روشها و جزئیات خاص خود دارند. یا اینکه نسبت به یکدیگر مزایا و معایب بیشتری دارند. جزئیات مربوطه را باهم بررسی میکنیم.
مقایسه پروتز باسن با لیفت باسن
عملهای زیبایی لیفت باسن انواع مختلفی دارند. برای مثال، لیفت باسن برزیلی، لیفت باسن با نخ، لیفت باسن با لیزر و لیفت باسن به روش سنتی از این دست هستند. هرکدام از این عملها با تکنیکها و سبکهای خاصی انجام میشوند. برای مثال، جراح برای لیفت کردن باسن از روش هایفو استفاده میکند، درحالی که در عمل پروتز باسن لزومی به استفاده از هایفو وجود نیست. عملهای لیفت، مزایا و معایب خاص خود را نیز دارند؛ اما در مقایسه با پروتز باسن، بسیار متفاوت هستند. به عنوان مثال، عمل لیفت باسن برزیلی را با پروتز مقایسه میکنیم:
ویژگیهای عمل پروتز باسن | ویژگیهای لیفت باسن برزیلی |
جراح در این عمل ایمپلنتهای خارجی را در داخل باسن جای میدهد. | جراح در این عمل از چربیهای بدن خود فرد برای شکل دادن به باسن استفاده میکند. |
این عمل دائمی است. | این عمل موقت است و به مرور چربیها ذوب میشوند. |
مراقبتهای بعد از عمل تا چند هفته ادامه دارد. | مراقبتهای بعد از عمل و دوران نقاهت این عمل بیشتر از پروتز باسن است. |
عوارض این عمل طولانیمدت است. | عوارض این عمل شاید موقت باشد اما ممکن است خطرناک باشد. |
همچنین، در عمل پروتز باسن، امکان جابهجا شدن ایمپلنتها وجود دارد. در حالی که عمل لیفت برزیلی با تزریق چربی، مزوتراپی و مینی لیفت مرتبط است. در نهایت، بهتر است بدانید که هر دو عمل زیبایی، عارضههای جدی و خطرناکی دارند. برای آگاهی از تمام جوانب این عملها، با دکتر پوست مشورت کنید.
مقایسه پروتز باسن با تزریق چربی باسن
در عمل تزریق چربی باسن، پزشک متخصص با لیپوساکشن، چربیها را از سایر نقاط بدن جمعآوری کرده و سپس به بافت باسن تزریق میکند. مهمترین تفاوت بین پروتز و تزریق چربی، در روش انجام دو عمل است. همچنین، عوارض عمل تزریق چربی کمتر از پروتز باسن است.
مقایسه پروتز باسن با تزریق ژل
تزریق ژل، یک روش غیر جراحی است که در آن، پزشک متخصص برای شکلدهی به باسن و افزایش حجم آن، یک سری ژلهای مخصوص به چند ناحیه از باسن تزریق میکند. عملهای تزریق ژل، مانند تزریق چربی و لیفت موقتی هستند و به تکرار نیاز دارند. درحالی که، پروتز باسن ماندگارتر است.
پروتز باسن برای چه کسانی مناسب است؟
پروتز باسن، بیشتر برای کسانی مناسب است که بعد از عملهای جراحی لاغری و یا زایمان، دچار کاهش وزن شدهاند. زیرا کاهش وزن شدید باعث افتادگی پوست میشود و این تصویر برای برخی افراد ناخوشایند است. همچنین، برای افرادی بیشتر مناسب است که با راهکارهای موقت نتیجه نگرفتهاند. یا اینکه در آستانه پیری قرار دارند و نمیخواهند افتادگی پوست را تجربه کنند.
چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت باسن انجام دهند؟
چند گروه از افراد، نمیتوانند جراحی پروتز باسن را انجام دهند. برای مثال، کسانی که بعضی داروهای خاص را مصرف میکنند. زیرا، بعضی از داروها مانند آسپرین که غلظت خون را کاهش میدهند،باعث رقیقتر شدن خون شده و جریان خونریزی را در طول عمل جراحی افزایش میدهند. البته این موضوع را ابتدا باید با پزشک خود مطرح کنید. گروه دوم، کسانی هستند که به ابزارها و مواد جراحی حساسیت پوستی دارند. در نهایت، زنان باردار نیز نمیتوانند این جراحی را انجام دهند.
میزان بزرگ شدن باسن در پروتز باسن چقدر است؟
میزان بزرگ شدن باسن در عمل پروتز باسن، به اندازه و نوع ایمپلنتها بستگی دارد. در سالهای اخیر معمولاً پزشکان از ایمپلنتهای سیلیکونی استفاده میکنند. این نوع از ایمپلنتها هم معمولاً می توانند بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ سیسی حجم باسنها را افزایش دهند. البته این مقدار، نسبت به ترجیح بیمار و خواسته او برای میزان بزرگ شدن باسن متفاوت است. برخی افراد، مدلهای طبیعی را ترجیح میدهند؛ اما برخی دیگر دوست دارند که اندازه باسنها بیش از حد معمول بزرگ شود.
بعد از جراحی پروتز باسن کدام روشهای مراقبتی را به کار ببریم؟
مانند هر جراحی دیگر، بعد از انجام عمل پروتز باسن نیز باید تا زمان بهبودی کامل از خود مراقبت کنید. در این خصوص، چند نکته مهم را باهم بررسی میکنیم:
- داروهای تجویزی پزشک را طبق دستورالعمل مصرف کنید؛
- برای بانداژ کردن یا پانسمان محل برشها، از چسبهای محکم و ضد آب استفاده کنید؛
- از نشستن طولانی مدت اجتناب کنید؛
- به پشت بخوابید؛
- تمام توصیههای پزشک خود را جدی بگیرید؛
- تا زمان بهبودی کامل زخمهای خود، از خوابیدن به پهلو اجتناب کنید؛
- شلوار تنگ نپوشید؛
- در صورت بروز هرگونه اتفاق غیرمنتظره، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین، شما بایستی تا چندین روز بعد از انجام عمل استراحت کنید. به این دلیل که روی باسن و محل بخیهها فشار وارد نشود.
هزینه عمل پروتز (ایمپلنت) باسن در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟
برای محاسبه قیمت پروتز باسن، توجه به چند نکته مهم ضروری است. نخست اینکه پزشک جراح شما چه مهارتها و تجربیاتی دارد. زیرا این موضوع در تعیین میزان دستمزد تعیین کننده است. اگر به یک جراح حاذق و با سابقه مراجعه کنید، طبیعتاً هزینه متفاوتتری پرداخت خواهید کرد. همچنین، باید بدانید که پزشک انتخابی شما، از چه نوع تکنیک جراحی و چه نوع ایمپلنت استفاده میکند.
هرچقدر جنس ایمپلنتها مرغوبتر و استانداردتر باشد، میزان هزینه نیز بالاتر خواهد بود. ازاینرو، با محاسبه هزینههای پیش از عمل ( آزمایش خون و چکاپ بدن )، آناتومی بدن شما و سایر موارد تخصصی، ممکن است بین ۹۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان متغیر باشد. همچنین، از آنجایی که این نوع عملها در گروه جراحیهای زیبایی قرار میگیرند و ضروری نیستند، شامل بیمه هم نمیشوند. در هر صورت، بهتر است میزان هزینه را از مطب پزشک متخصص خود نیز جویا شوید.
ماندگاری جراحی پروتز باسن چقدر است؟
از میان سایر جراحیهای زیبایی باسن، پروتز و ایمپلنت باسن بیشترین میزان ماندگاری را دارد. منابع مدعیاند که ماندگاری ایمپلنت باسن، مطابق با جنس پروتز و نوع کاشت آن، ممکن است تا یک دهه نیز ادامه داشته باشد؛ اما عوامل مهمی در میزان این ماندگاری دخیل هستند:
- محل قرارگیری ایمپلنتها؛ در صورتی که جراح، ایمپلنتها را در محل درست قرار دهد. میزان ماندگاری بالاتر است.
- نوع ایمپلنت؛ ایمپلنتهای با کیفیتتر، میزان ماندگاری بالاتری دارند.
- مراقبتهای بعد از عمل؛ در صورتی که توصیههای پزشک خود را در مورد روشهای مراقبتی جدی بگیرید، احتمال پارگی یا جابهجایی پروتزها کاهش مییابد.
بااینحال، در نظر داشته باشید که حتی اگر تمام موارد را هم رعایت کنید، باز هم این احتمال وجود دارد که شما بازهم نیاز به تعویض پروتز داشته باشید.
برای انجام عمل پروتز باسن به کدام پزشک مراجعه کنیم؟
برای انجام عمل پروتز باسن یا ایمپلنت باسن، باید به جراح پلاستیک مراجعه کنید؛ اما به یاد داشته باشید که پیش از مراجعه، از تمام جوانب این نوع جراحی زیبایی آگاهی کسب کنید. برای مثال، عوارض پروتز باسن، میزان هزینه عمل و دریافت مشاوره از این جوانب هستند. همچنین، باید برای مراقبت بعد از عمل هم آمادگی داشته باشید. اگر در این خصوص کنجکاو هستید، میتوانید با مراجعه به سامانه نوبتدهی آنلاین سایت دکتردکتر، از بهترین جراحان پلاستیک شهر خود و سراسر ایران، زمان مشاوره دریافت کنید.
منابع:
my.clevelandclinic.org
drryanstanton.com
healthline.com
سوالات متداول پروتز باسن
[elementor-template id=”96608″]
آیا پروتز باسن دائمی است و نیاز به تعویض یا نگهداری خاصی دارد؟
سلام
روش های مختلفی جهت بزرگ کردن سایز باسن وجود داره
مثل تزریق چربی، تزریق فیلر، تزریق هیدروژل و نوعی سیلیکون، پروتز سیلیکونی، پروتز الاستیکی
برخی پروتزها اگر دچار عفونت یا آسیب نشوند دایمی خواهند بود