کاهش وزن ناخواسته دارای علتهای پنهانی مانند سرطان، عفونت، نارسایی کلیه و قلب، مشکلات دستگاه گوارش، اختلالات روانی و عصبی و موارد دیگری است که لازم است تشخیص داده و تحت درمان قرار گیرد.
در نوشته علت کاهش وزن ناگهانی و ناخواسته چیست؟، میخوانید:
- تعریف مسئله
- چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید
- علل کاهش وزن ناگهانی
- مروری بر برخی از علتهای کاهش وزن ناگهانی
- نحوهی تشخیص
- آزمایشات
- اهمیت تشخیص علت کاهش وزن
- درمان
- سخن پایانی
کاهش وزن ناخواسته و به ظاهر بی دلیل ممکن است برای برخی از افراد خوشایند باشد اما کشف علت احتمالی آن بسیار مهم است. این کاهش وزن میتواند علل زیادی داشته باشد (از مشکلات تیروئید گرفته تا سرطان) و همیشه مستلزم انجام بررسی است. ارزیابیهای پزشکی نشان میدهد که حدود ۷۵ درصد از افرادی که به طور غیر منتظره وزن کم میکنند، دارای یک علت پشت صحنه و پنهانی هستند.
تعریف مسئله
کاهش وزن بی دلیل به عنوان کاهش وزن غیرعمدی به اندازه حداقل ۱۰ پوند (4/5 کیلوگرم) یا ۵ درصد از کل وزن بدن طی یک دوره ۶ تا ۱۲ ماهه تعریف میشود.
این مقدار معادل این است که یک مرد ۲۰۰ پوندی (90/7 کیلوگرم)، 4/5 کیلوگرم از وزن خود را از دست بدهد یا یک زن ۱۳۰ پوندی (58/9 کیلوگرم) ۶ تا ۷ پوند (۳ کیلوگرم) کاهش وزن پیدا کند. کاهش وزن بدون قصد کم کردن وزن و انجام کاری در راستای آن مانند تغییر آگاهانه در میزان کالری مصرفی یا آغاز یک برنامه ورزشی اتفاق میافتد.
کاهش وزن ممکن است به دلیل اینکه شما غذای کمتری میخورید یا به علت اینکه بدن شما به علت تغییر در متابولیسم یا رشد یک تومور به طور متفاوتی از مواد مغذی استفاده میکند، رخ دهد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید
اگر بدون تلاش برای کاهش وزن دچار کاهش وزن شدهاید، حتی اگر فکر میکنید دلیلی برای کاهش وزن شما وجود دارد، باید به پزشک مراجعه کنید. تشخیص بسیاری از مشکلاتی که میتوانند منجر به کاهش وزن ناخواسته شوند در مراحل اولیه دشوار است و گاهی برای مشخص کردن علت نیاز به آزمایشهای خون یا بررسیهای تصویربرداری است.
علل کاهش وزن ناگهانی
دلایل زیادی برای کاهش وزن غیرعمدی وجود دارد که برخی جدی بوده و برخی با شدت کمتری موجب رنج فرد میشوند.
شایع ترین علت کاهش وزن در افراد بالاتر از ۶۵ سال، سرطان است و پس از آن بیماریهای دستگاه گوارش و مشکلات روانپزشکی قرار دارد.
حدود ۴۰ درصد از افراد مبتلا به سرطان میگویند که در هنگام تشخیص، دچار کاهش وزن ناخواسته شدیدی شده بودند. نتایج مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، نشان میداد که کاهش وزن غیرعمدی دومین پیشبینی کننده برخی از انواع سرطانها است.
مروری بر برخی از علتهای کاهش وزن ناگهانی
- اختلالات غدد درون ریز: شرایطی مانند پرکاری تیروئید، کمکاری تیروئید، دیابت و بیماری آدیسون.
- عفونتها: کاهش وزن در اثر عفونتهای ویروسی، باکتریایی و انگلی غیرمعمول نیست و مهمترین عفونتها شامل عفونتهایی مانند HIV و ایدز، سل و اندوکاردیت (عفونت لایه داخلی قلب و دریچههای قلب) میشود.
- سرطان: کاهش وزن ممکن است اولین نشانه سرطانهای مرتبط با خون مانند لوسمی و لنفوم یا تومورهایی مانند سرطان ریه (خصوصا آدنوکارسینوم ریه)، سرطان کولون، سرطان تخمدان و سرطان پانکراس باشد. کاهش وزن همچنین در مراحل اولیه عود یک تومور (مثلا در سرطان سینه) ممکن است اتفاق افتد.
- مشکلات رودهای: مانند بیماریهای زخم معده، سلیاک، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و پانکراتیت
- نارسایی قلبی
- نارسایی کلیوی
- بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD): COPD Cronic obstructive pulmonary disease شامل بیماریهای مانند آمفیزم، برونشکتازی (Bronchiectasis) و برونشیت مزمن میشود.
- مشکلات مرتبط با دهان: مانند بیماری لثه، پوسیدگی دندان، زخمهای دهانی یا بریس (بریس از ابزارهای مخصوص ارتودنتیست ها هستند که برای هدایت دندان ها به محل مورد نظر استفاده می کنند).
- سیگار کشیدن
- اختلالات خوردن غذا به دلیل مشکلات روانی: هم بیاشتهایی عصبی)انورکسیا)anorexie mentale و هم بولیمیاBulimia nervosa (نوعی پرخوری عصبی که فرد ابتدا مقدار زیادی غذا میخورد و سپس با استفراغ عمدی یا مصرف ملین می کوشد از اضافه شدن به وزن خود جلوگیری کند.) میتوانند موجب کاهش وزن شوند. همچنین افسردگی و اضطراب هم میتوانند سبب کاهش وزن شوند.
- تغذیه ضعیف: انتخابهای غذایی نامناسب یا محدودیت مالی برای خرید غذاها میتواند منجر به کاهش وزن شود (گرسنگی).
- شرایط روانی: مانند افسردگی و اضطراب
- داروها: کاهش وزن از اثرات جانبی بسیاری از داروها است. داروها ممکن است به طور مستقیم موجب کاهش وزن شوند یا با ایجاد تهوع و کاهش اشتها منجر به کاهش وزن شوند.
- سوء مصرف مواد: نه فقط مواد مخدری مانند متآمفتامین (شیشه)، بلکه داروهای تجویزی مانند آدرال(Adderall) و داروهای بدون نسخهای مانند لاگزاتیو (laxatives ) که داروهای مسهل کننده هستند، نیز ممکن است مورد سوء مصرف قرار گیرند.
- بیماری های مغز و اعصاب :مانند بیماری پارکینسون و آلزایمر
نحوهی تشخیص
درمورد تشخیص علت کاهش وزن ناخواسته، پزشک نخست با پرسوجو از بیمار به دنبال عوامل زمینهساز کاهش وزن خواهد گشت. وی سپس یک معاینه جسمی انجام داده و بسته به تشخیص خود آزمایشهای بیشتر و بررسیهای رادیولوژی را توصیه خواهد کرد.

آزمایشات
آزمایشهای خونی که تجویز خواهند شد، بستگی به عوامل زیادی از جمله علائم بیمار دارد. آزمایشهایی که به طور معمول انجام میشوند، شامل موارد زیر هستند:
- شمارش کامل خون (CBC): CBC میتواند مشکلاتی نظیر عفونت و کم خونی را نشان دهد.
- آزمایش عملکرد تیروئید
- آزمایشهای عملکرد کبد
- آزمایشهای عملکرد کلیه
- قند خون
- آزمایش ادرار
- تست عملکرد کلیه
- آزمایشهای تشخیص التهاب: آزمایشهای غیراختصاصی ممکن است شامل آزمایش سرعت رسوب گلبولهای قرمز (ESR)یا آزمایش پروتئین واکنشی( C (CRPباشند.
- الکترولیتها: بررسی الکترولیتهایی نظیر سدیم، پتاسیم و کلسیم ممکن است سرنخهایی درمورد مشکل پنهانی کاهش وزن فراهم کنند.
دیگر آزمایشات
- روش آندوسکوپی مانند آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی (Upper GI Endoscopy) یا کولونوسکوپی (Colonoscopy) میتوانند مشکلات احتمالی گوارشی مرتبط با کاهش وزن را نشان دهند.
- اکوکاردیوگرافی (echocardiography ): اکوکاردیوگرافی در تشخیص بسیاری از مشکلات از جمله عفونتهای موجود در دریچههای قلب و سطح داخلی قلب( اﻧﺪوﻛﺎردﻳﺖ ﻋﻔﻮﻧی) سودمند است.
بررسیهای تصویربرداری
آزمایشهای تصویربرداری مفید عبارتند از:
- ستیاسکن قفسه سینه یا شکم (توجه داشته باشید که در یک پرتونگاری معمولی از قفسه سینه (CXR)مشکلاتی مانند سرطان ریه ممکن است تشخیص داده نشود)
- MRI
- پت اسکن (PET Scan): پت اسکن میتواند متاستاز سرطان را نشان دهد.

اهمیت تشخیص علت کاهش وزن
کاهش وزن ناخواسته نه تنها از نظر جستجوی علت اهمیت دارد بلکه از نظر ارتباط آن با سلامتی فرد نیز مهم است. کاشکسی (Cancer Cachexia) (لاغری مفرط)، وضعیت کاهش وزن غیرعمدی در ترکیب با چندین مشکل دیگر است که مستقیما مسئول حدود ۲۰ درصد از مرگهای سرطانی است. حتی درمورد بیماری عروق کرونر نیز مشخص شده است که پیامدهای این بیماری برای افرادی که دچار کاهش وزن ناخواسته میشوند، ۶۲ درصد بدتر است. کاهش وزن ناخواسته با ناخوشیهای بیشتر (گسترش و شدت دادن بیماریهای مختلف)، مرگ و میر بالاتر و کاهش کیفیت زندگی همراه است.
درمان
درمان کاهش وزن ناخواسته به علت یا علل پنهانی آن بستگی دارد. برخی از علتهای کاهش وزن ناخواسته نسبتا نادر بوده و ممکن است برای تعیین علت نیاز به مراجعه مکرر به پزشک داشته باشد.
علت کاهش وزن ناخواسته هرچه که باشد، به محض تایید شدن علت آن باید مورد توجه و درمان قرار گیرد. برای افرادی که دچار سرطان شدهاند، (اگر علت کاهش وزن ناخواسته در شما تحت تاثیر عواملی چون سرطان دچار افسردگی شدید هستید یا احساس کردید که تحمل چنین شرایطی برای شما سخت شده است میتوانید به مراکز روان درمانی و مشاوره روانی مراجعه نمایید. درمان کاهش وزن میتواند به افراد کمک کند که درمانهای مرتبط با علت پنهانی کاهش وزن را تحمل کنند.
سخن پایانی
کاهش وزن ناگهانی و ناخواسته معمولا یک علت پنهانی پزشکی مانند بیماریهای گوارشی و سرطان دارد و برای تشخیص علت و درمان آن لازم است به پزشک مراجعه شود.
سلام من بیماری قلبی ودیابت نوع دوم دارم بعد از تشخیص دیابت و مصرف قرص سینوریپا و طی یک سال نزدیک 15 کیلو کم کرده ام دلیلش په میتواند باشد
سلام
میتواند بخاطر دیابت باشد اما باید چکاپ کامل زیر نظر متخصص داخلی انجام شود
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید..
من حدودا دو سه ماهه قسمت انتهایی ران پام ، قسمتی که به لگن وصل میشه موقع راه رفتن درد میکنه به صورتی که جدیدا به سختی راه میرم و لنگ شدم…یه سه چهار کیلو کاهش وزن داشتم و 20 ساله هستم..
پیش پزشک رفتم و واسم آزمایش کم خونی ،کلسیم و منیزیم و فسفر، ویتامین دی نوشت رفتم انجام دادم و گفت که نرماله..
ممنون میشم راهنمایی کنید باید چیکار کردم ؟
سلام
حتما باید به متخصص ارتوپدی مراجعه و سی تی اسکن و عکس رادیولوژی انجام شود
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام من حدود یک سال نیم نمیدونم چرا ۱۲ کیلو وزن کم کردم دکتر رفتم ازمایش دادم اندو شدم کلوناسکپی ام شدم ولی بازم گفتند هیچی نیست بتزم ضعیف تر شدم تورخدا کمک کنید مشکل مالی ندادرم فقط دنبال درمانم ۰۹۰۳۱۹۸۵۵۱۱ شمارم
سلام
اگر از لحاظ جسمانی سالم بوده اید
مسائل روحی و افسردگی میتواند باعث کاهش وزن شود
می توانید
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر من حدودا دوازده آذر چکاپ انجام دادم .که مشکل کم کاری تیرویید دارم.
E.S.R 1st h نرمال هست .
W.B.C بایستی بین رنج 4تا 10باشه برای من 10.3بود
فریتین و قند.ویتامین هم نرمال
S.G.O.T هر دو نوعش نرمال
اما در عرض سه ماه سه کیلو کم کردم .
البته بماند که من دو ماهی استرس داشتم و الان دو ماهی هست ناهار نمی خورم یا اگه بخورم خیلی کم .
ممنون میشم علت کم شدن وزنم مشخص بشه و یا اینکه چه آزمایشاتی باید بدم .
سلام بايد از نظر زخم معده بررسي شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
باسلام
پدر من 66 سالشه و در سالهای اخیر کاهش وزن زیادی داشته طوریکه رسیده به 48 کیلوگرم! آزمایش های زیادی انجام داده و هیچ مشکلی نداشته. وضعیت قند و چربیش خوبه اما فشار خونش همیشه 10 هست. از نظر بدنی مشکلی نداره و خودش همیشه اظهار میکنه که هیچیش نیست و مشکلی نداره و هر روز پیاده روی زیادی میکنه.
اما مشکل از آخرین نتایج آزمایش خونش شروع شد که گلوبول های سفیدش به شدت زیاد شده حدود 10 برابر حد مجازه و گلوبول های قرمزش از حد مجاز کمتره! دکترا احتمال لوسمی دادن که روان مارو به هم ریخته. آزمایش مغز استخوان لازمه که تاییده نهایی بشه و گفتن بیشتر از یک سال زنده نمیمونه!
لطفا بفرمایید این اظهارات تا چه حد میتونه درست باشه؟ پدر من در حال حاضر امید به زندگی داره و اصلا تو این احوالات نیست و نمیدونه که مشکلش چیه یعنی واقعا سرطان خون داره و دیگه کارش تمومه؟ خدا نصیب هیچ کس نکنه حال و روزمون اصلا خوب نیست
سلام دوست عزیز ببینید تا زمانی که آزمایش مغز استخوان انجام نشده نمی توان نظر قطعی داد بستگی به نتیجه آن دارد در برخی از موارد سرطان خون درمان انجام میشود و پاسخ به درمان خوب است
عرض سلام و خسته نباشید پسر من متولد 1382 با 180 سانتی متر قد از خرداد ماه سال جاری که 83 کیلو وزن داشت تا کنون 15 کیلو وزن کم کرده است حدود 2 ماه قبل هم کوید 19 مثبت داشت که بدون هیچ مشکلی سپری شد در ضمن پرولاپس رکتوم روده نسبتا شدید دارد عادت دیر خوابی شدید و خواب تا لنگه ظهر دارد اگر بیدلرش نکنیم دلش میخواهد بخوابد عملا وعده غذایی صبحانه را حذف و تنها نهار و شام میخورد در نهایت اینکه فوق العاده مضطرب و استرس دارد تمامی آزمایشهای خون داده ایم حتی ترویید هیچ مشکلی نداشت لطفا راهنمایی فرمایید خیلی متشکرم
سلام دوست گرامی اگر آزمایشهای فرزند شما نرمال میباشد و ESRو CRP منفی هستند ممکن است کاهش وزن ایشان به دلیل استرس و اضطراب و افسردگی باشد مراجعه به روانپزشک میتواند کمک شایانی به شما بکند
خیلی ممنون خانم دکتر موفق باشید
سلام همسرم ۳۵ سالش و در مدت ۳ ماه ۱۰ کیلو کم کرده.تو این ۳ ماه هم بدنش عفونت شدید داشته و کارشون خیلی سخت بوده و در گرمای کار میکردن.بعد از استراحت و تغییر شغلشون الان یکماهی هست وزنش ثابته نه کم کرده و نه زیاد ایا باید ازمایش خاصی بده
سلام دوست گرامی جهت اطمینان بهتر است که یک چکاپ کامل بدهند و ازمایش ESRوcRP هم بدهند
باسلام من ۴۸کیلو وزن دارم ۲۳سالمه اشتهام خیلی خوبه ولی تغییری در وزنم ندارم میشه بگین چه ازمایشاتی روباید بدم ؟؟؟
سلام
Cbc.diff esr crp
Tsh
Freet4
25ohvitD
Ferritin
سلام من 32 سالمه توی 10 روز حدودا 5 کیلو کم کردم سمت راست شکمم درد میکنه چیکار باید بکنم؟ البته تو فشار اقتصادی شدید هم هستم لطفا اگه مقدوره راهنمای کنید ممنونم
سلام من چهارده سالمه، توی چند روز اخیر حدود چهار کیلو کم کردم، علتش چی میتونه باشه؟!
سلام لطفا اين آزمايشات را بدهيد
Cbc.diff
Esr crp
Tsh
Freet4
سلام . من یک ۱۴ سال دارم و طی ۶ ماه ، ۷ کیلو کم کردم با وجود اینکه فقط یه مقدار خیلی کم از مقدار غذای روزانه کم کردم . آیا ممکنه دلیل نگران کننده ای داشته باشه ؟
سلام بهتر است چکاپ انجام شود
آزمایش کم خونی و تیروئید و قند وesr ,CRP بدهید
سلام ۳۰ سالمه و طی سه ماه ۱۳ کیلو کاهش وزن داشتم ..و طی دو هفته به صورت ناگهانی و بی مورد ۵ تا از دندونام شکسته …به چه دکتری مراجعه کنم ازین بابت
سلام بايد به متخصص داخلي مراجعه كنبد در وهلع اول
سلام من مادرم ۶۵ ساله هست الان پنج ماه وزنش کم شده یعنی ۴ تا ۵ کم شده یه مدته استرس اصطراب داریم سابق ناراحتی قلبی داره چند ساله ارتز دست داره الان بهتر شد ارتز دستش خلصف کنید جواب سوالم بدید تشکر
سلام ايشون بايد اين آزمايشات را انحام بدهند
Cbc.diff esr crp
Tsh
Stool exam
Ferritin
و حتما متخصص داخلي ويزيتشون كنه
سلام خسته نباشید
من در طول یک ماه ۷ کلیو وزن کم کردم میخواستم بدونم علتش به سرطان بر میگرده اگه هست چه نوع سلطانیه در ضمن با کاهش اشتها روبه رو شدم و وقتی غذا میخورم حالت تهوع دارم
سلام بايد از نظر گوارشي بررسي شيد
اين آزمايشات را بديد
Cbc.diff esr crp
Stool exam
Ferritin
Bun cr
Tsh
و توسط متخصص گوارش ويزيت شيد اول بايد رودتون و بعد معدتون بررسي شه.
سلام خسته نباشید.در طول یکسال ۱۲ کیلو لاغر شدم.ازمایش خون دادم کم کاری تیروئید لب مرز دارم.چربی کبد هم دارم.و اینکه زود خسته میشم و ضعف میکنم و احساس سنگینی و نسبت به سرما هرازگاهی حساس شدم. استرس و اظطراب هم دارم ۲۳سالم هست
سلام كاهش وزنتون زياد بوده كم كاري تيروييد افزايش وزن ميده نه كاهش
در هر حال بايد توسط متخصص داخلي بررسي كانل شيد
باسلام پدرم ۶۷ سالش هستش کاهش وزن ۱۲ کیلو در یک ماه پیدا کرده رزنگش زرد زرد شده سفید چشمش زرد شده ادرار زرد شده علتش چی هستش
سلام ايشون بايد آزمايشات كامل را بدهند و توسط متخصص داخلي ويزيت شوند
كاهش وزن خيلي خطرناكه تو سن ايشون
سلام من مادرم طی یه اتفاق استرس زا حالشون بدشد و فشارشون اومد پایین و بعداز اون تقریبا یک هفته بی اشتها شدن و شش کیلو کم کردن ولی الان با گذشت دوسه ماه وزنشون بالانیومده حتی دوکیلو دیگه هم کم کردن تقریبا سه سال پیشم چهار کیلو وزن کم کردن
سلام ايشون دچار افسردگي شدن بايد توسط
متخصص اعصاب و روان ويزيت شن
سلام آسیت و بیماری کبدی یکی از عوامل لاغری است؟
سلام نه عزيزم ربطي ندارن
همسرم چندماهه ازقسمت پایین تنه لاغرشده وموهای فرق سرش هم کم پشت شده وانگارتوگلوش چیزی باشه بایدگلوشوصاف کنه خیلی کم البته.این مشکلات ۷_۸ ماه میشه رخ داده میشه راهنمایی کنین چکاربایدکردوچه دکتری رفت.البته چندماهه که قندایشون۱۶۵میباشدودارومصرف میکنن
سلام بايد به متخصص گوارش مراجعه كنند تا اندوسكوپي شوند
عالی بود
ممنونیم از حسن نظرتون
چراا بیمار با توهم شنیداری که قرص ریسپریدون مصرف میکند در عرض ۹ ماه ده کیلو وزن کم کرده و دچار علائمی شبیه پارکینسون شده ، صورت بی حالت و حرکات شدید و غیر ارادی پاها
سلام بخاطر عارضه رسپريدون هستش
بايد توسط متخصص اعصاب و روان معاينه شوند
سلام بخاطر عارضه رسپريدون هستش
بايد توسط متخصص اعصاب و روان معاينه شوند
ضمنا اين آزمايشات را انحام دهند:
Cbc.diff
Esr crp
Ldh
به کدام تخصص پزشکی باید مراجعه کرد برای پیدا کردن دلیل کاهش وزن ناخواسته
سلام
جهت انجام آزمایشات و معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام خیلی ممنون از مقاله بسیار مفید تان. لطفا بگوئید در موارد کاهش وزن نا خواسته بدوا وبرای تشخیص علت آن باید به پزشک با چه تخصصی مراجعه نمود.
سلام
تشکر دوست عزیز
به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام مقاله خیلی خوبی بود و تا حدودی سر نخهایی به من داد گرچه به بعضی از آنها قبلا شک داشتم.
من از پارسال تا حالا تقریبا ۱۵ کیلو وزن کم کردم اولش با کم کردن و قطع قرص فلووکسامین ۴ کیلو تو اسفند کم کردم و بعد کم کم تا ۱۵ کیلو. تابستان هم قرص الانزاپین را بعد از دو سال نصفه خوردن قطع کردم همینطور پرانول هم.
کلا از ۲۱ سالگی قرصهای اعصاب و روان مصرف میکردم الان ۳۱ سالمه که در مجموع ۳ سال قرص نخوردم اولین بار ۶سال پیش تو سربازی شروع کردم به دویدن روزی ۲۰ دقیقه تو ۷ ماه ۱۵ کیلو کم کردم ولی اون موقع تپش قلب نداشتم و انرژیم بهتر از الان بود بعدا طی یک مریضی گلویی رفتم یه خورده دویدم حالم بدتر شد ولی دکتر نرفتم فکر میکنم بعد از او تپش قلب پیدا کردم اصلا از اول هم که میدویدم پیشرفت نمیکردم و هر بار خیلی توان میگذاشتم حال از طرفی میدونم مغزم مشکل داره فعالیتش زیاده و تمرکز ندارم خواب عمیق ندارم و حالت تشویش و بیقراری درون مغزم هست و تو این چند ساله بدتر هم شده حتی با وجود خوردن قرص هم حالت عدم تمرکز و خستگی ذهنی رو داشتم و به خاطر این قرصا رو گذاشتم کنار که حالت سرگیجه و بی تعادلی داشتم همینطور دو ساله چشمم احساس میکنم قرنیه عمق پیدا کرده و شبها به نور حساس شده مثل اینکه آدم خیلی خسته باشه چشم چجوری میشه؟ با قطع قرصها هم همینجور هست.
و دیگر اینکه دستو پاهام مخصوصا سر انگشتها خیلی یخ میزنه حتی الان هم که هوا گرم شده و ۶ ۷ ماهه که رنگ دست و پام خیلی رنگ پریده شده بعضی مو قع به زردی میزنه و در طول روز اکثرا سرده و در شب موقع خوابیدن معمولا گرم میشه اونقدر که کلافه میشم . الان ۴ ساله که حالت تنگی نفس هم دارم و به بوی سیگار و دود آتش خیلی حساس شدم. تو این ۴ ساله عکس ریه و اکو قلب آزمایش خون و سونوگرافی شکم دادم ولی چیز خاصی نبوده و اینکه ۶ سال پیش به خاطر بالا بودن فشار خون اکو قلب دادم خوب بود ولی ۳ سال پیش دو باره اکو کردم دریچه میترال افتادگی مشکوک بود.
حالا خودم راجع به پروتعین های خون یا عملکرد روده یا کبد احتمال میدم چون سطح سروتونین و دوپامین به احتمال زیاد در مغزم کمه و همینطور نازکی ناخن و موی سر وریزشش احتمال ویتامین ب۷ و ب۱۲ و حالا گیج شدم الان هم تو ماه رمضون پس سرم حالت داغی و سوزش دارد. میخواستم ببینم نظر شما چیست؟
سلام
دوست عزیز
ابتدا باید یک چکاپ بررسی کم خونی و تیرویید و آنزیم کبدی و کارکرد کلیه و قند بدهید
داروهای مغز و اعصاب را دقیق و مرتب زیر نظر روانپزشک مصرف کنید