ویروس کرونا تا کی ادامه دارد ؟ این سوالی است که بسیاری از مردم در این روزها میپرسند، شاید بهترین جواب را در اسفند ماه از زبان مدیران اصلی سازمان بهداشت جهانی دریافت کردیم.
در اسفند ماه سال گذشته یکی از مقامات ارشد سازمان بهداشت جهانی با اعلام اینکه تاکنون هیچگونه شواهدی مبنی بر فروکش کردن سرعت شیوع ویروس کرونا در فصل تابستان وجود ندارد، از اظهار نظر قطعی در این مورد خودداری کرد.
روز جمعه ششم ماه مارس (شانزدهم اسفند ماه 98) مسئولین بلندپایهی سازمان بهداشت جهانی در کنفرانسی خبری اعلام کرد که رهبران کشورها نباید بدون داشتن شواهد کافی در مورد اینکه بیماری کووید 19 فصلی است و در فصل تابستان فروکش خواهد کرد، اظهار نظر کنند.

آیا ویروس کرونا در تابستان از بین میرود؟
دکتر مایک رایان (Dr. Mike Ryan) مدیر اجرایی برنامه مدیریت اضطراری سازمان بهداشت جهانی در کنفرانسی خبری که در مقر اصلی این سازمان در ژنو برگزار شد، در این باره توضیح بیشتری داد:
در حال حاضر ما مجبوریم این فرضیه را قبول کنیم که ویروس با تمام توان خود در حال انتشار است. و این امیدی واهی است که انتظار داشته باشیم این ویروس مانند ویروس آنفولانزا از بین برود. با این همه امیدواریم جریان اینگونه پیش برود و در این صورت رویدادی ارزشمند خواهد بود. ولی در حال حاضر نمیتوان با قطعیت صحبت کرد چون هیچ شواهدی در این مورد وجود ندارد.
پیش از این مقامات بهداشتی ایالات متحده به نقل از مدل سازیهای ریاضیاتی این فرضیه را مطرح کرده بودند که شیوع ویروس کرونا احتمالاً فصلی بوده و با گرمتر شدن هوا فروکش خواهد کرد.
به گزارش سایت خبری CNBC در تاریخ بیست و پنجم ماه فوریه (ششم اسفند ماه 98) دکتر نانسی مسونیر (Dr. Nancy Messonnier) مدیر مرکز ملی ایمنسازی و بیماریهای تنفسی از سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در کنفرانسی خبری گفته بود:
دیگر بیماریهای تنفسی ویروسی فصلی، مانند آنفولانزا هستند و در فصل بهار و تابستان ما شاهد کاهش آنها هستیم و ما مطمئناً میتوانیم خوشبین باشیم که این ویروس تازه هم رفتار مشابهای داشته باشد.
در جریان یک کنفرانس خبری دیگر مقامات سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که در مورد رفتار بیماری کووید 19 اطلاعات دقیقی ندارند، ولی میدانند که این بیماری مانند آنفولانزا نیست. به گفتهی آنها هر روندی که در راه شناخت آنفولانزای فصلی، روش انتقال و درمان آن پیمودهایم باید برای این ویروس تازه هم طی کنیم تا به اطلاعات دقیقتری دست پیدا کنیم.
دکتر تدروس آدانوم گبریسوس (Tedros Adhanom Ghebreyesus) مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در این باره میگوید:
این یک ویروس منحصر به فرد با ویژگیهای خاص خود است. این ویروس آنفولانزا نیست. در حال حاضر ما در شرایطی جدید و ناشناخته هستیم.
به گفتهی دکتر تدروس:
مقامات بهداشتی جهان در مورد افزایش شمار مبتلایان به این ویروس خصوصاً در کشورهایی با سیستم بهداشتی ضعیفتر بسیار نگران هستند. آنها همچنین نگرانی زیادی در مورد بیمارستانهایی دارند که به صورت ناکارآمد مدیریت میشوند. همین کمبود امکانات گاهی در برخی کشورها مسئولین بیمارستانی را مجبور میکند تا زودتر از موعد بیمار را مرخص کنند.

شاید بیمارستانی توان ادارهی شرایط در وضعیت نرمال را داشته باشد، ولی باید بتواند در زمانی اندک ظرفیت خود را افزایش دهد. این مسئله فقط در زمانهی شیوع کووید 19 صدق نمیکند. این میتواند زلزله، سونامی و یا هر فاجعهی دیگر طبیعی یا ساخت بشر باشد
بیمارستانها حتی در شرایط نرمال هم باید به میزان کافی فضا و تخت در اختیار داشته باشند، جای تعجب است که حتی در کشورهای پر درآمد حالا که در موقعیت اضطراری قرار داریم بیمارستانها با مشکلات زیادی مواجه هستند
منبع:
ممنون