ارتباط تعویض مفصل ران و خطر حمله قلبی

تعویض کامل لگن یکی از رایج ترین جراحی های غیر اورژانسی است. انتظار می‌رود تعداد تعویض‌های سالانه مفصل ران تا سال 2030 به دلیل پیری جمعیت، افزایش یابد. تعویض مفصل ران معمولاً برای درمان شرایطی مانند آرتریت و شکستگی لگن که باعث درد و سفتی می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی خطر عوارض جدی پس از تعویض مفصل ران کم است، اما همه جراحی ها با خطراتی همراه هستند.

حمله قلبی و سایر عوارض جدی قلبی عروقی از عوارض احتمالی جراحی های تعویض مفصل هستند. خطر حمله قلبی در افرادی که سابقه بیماری های قلبی عروقی دارند بالاتر است و با افزایش سن نیز بیشتر می شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد ارتباط بین جراحی تعویض مفصل ران و حملات قلبی، از جمله حملات قلبی پس از جراحی لگن، عوامل خطر و کارهایی که می توانید برای پیشگیری از آنها انجام دهید، ادامه مطلب را بخوانید.

تعویض کامل لگن یکی از موفق‌ترین جراحی‌های ارتوپدی است و 10 سال پس از این عمل، نرخ بقا بیش از 95 درصد است. اکثر جراحی های تعویض مفصل ران روی افراد بین 60 تا 80 سال انجام می شود. بزرگترین علت مرگ و میر، حوادث نامطلوب قلبی (MACE) است که بیشتر شامل حملات قلبی می شود. امروزه بهبود در تکنیک های جراحی و غربالگری قبل از عمل منجر به کاهش قابل توجهی در مرگ پس از جراحی شده است. در طول سی روز پس از تعویض کامل زانو یا لگن، احتمال بروز حمله قلبی از 0.3 تا 0.9 درصد متغیر است.

چرا تعویض مفصل ران خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد؟

دقیقاً مشخص نیست که چرا خطر حمله قلبی پس از این جراحی بزرگ افزایش می‌یابد، اما احتمالاً عوامل مختلفی در این امر نقش دارند. برخی از رویدادها در حین جراحی ممکن است باعث افزایش استرس بر روی قلب شود. این رویدادها شامل موارد زیر است:

  • اختلال در جریان خون
  • تحت بیهوشی عمومی بودن
  • ترومای جراحی

التهاب ناشی از فرآیند ترمیم می تواند شانس لخته شدن خون را افزایش دهد که همین امر خطر مشکلات قلبی را افزایش می دهد. افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون می توانند بر شریان کرونر فشار وارد کنند. خطر ابتلا به آمبولی چربی یا آمبولی سیمان نیز در جراحی ارتوپدی، وجود دارد. این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که چربی یا سیمان حاصل از جایگزینی مفصل وارد جریان خون می شود و انسداد یا لخته را به وجود می آورد.

این امر می تواند مشکلات جدی برای قلب و ریه ایجاد کند. تغییرات در داروها قبل از جراحی، مانند قطع مصرف آسپرین با دوز پایین نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشد.

حملات قلبی بعد از جراحی چقدر شایع است؟

حدود 3 درصد از افرادی که تحت عمل جراحی بزرگ قرار می گیرند، در طول عمل حمله قلبی را تجربه می کنند. عوارض با افزایش سن و در افرادی که سابقه قبلی بیماری قلبی عروقی یا سایر عوامل خطر بیماری قلبی دارند، بیشتر می شود. از هر 5 نفر بالای 65 سال یا بالای 45 سال، یک نفر که دارای سابقه بیماری قلبی عروقی است، طی یک سال پس از جراحی غیر قلبی، دچار یک یا چند عارضه قلبی می شود.

چه مدت زمانی خطر افزایش می یابد؟

خطر ابتلا به حمله قلبی در دوره بلافاصله پس از جراحی، به خصوص در هفته اول، افزایش می یابد. در یک مطالعه بزرگ در سال 2016، محققان دریافتند که خطر حمله قلبی 1 ماه پس از تعویض کامل لگن ناچیز است. سایر مطالعات نشان داده اند که خطر حمله قلبی در 4 تا 6 هفته پس از جراحی تعویض مفصل ران اندکی افزایش می یابد. در حالی که خطر حمله قلبی ممکن است پس از چند هفته کاهش یابد، هنوز باید خطرات دیگر را در نظر گرفت.

به عنوان مثال کاهش تحرک پس از جراحی لگن خطر ابتلا به لخته خون و ترومبوز ورید عمقی را افزایش می دهد. این خطر احتمالاً تا زمانی که دوباره فعال شوید ادامه خواهد داشت.

خطر پس از تعویض مفصل ران در مقایسه با سایر تعویض های مفصلی

در مطالعه ای در سال 2021، محققان میزان حمله قلبی را در بین 322585 نفر که فیوژن ستون فقرات یا تعویض مفصل دریافت کرده بودند، بررسی کردند. محققان دریافتند که به طور کلی خطر حمله قلبی در افرادی که فیوژن ستون فقرات دریافت می‌کنند بیشتر و در افرادی که تعویض مفصل زانو یا لگن دریافت می‌کنند کمتر است.

بیش از 90 درصد از شکستگی های لگن در افراد بالای 65 سال رخ می دهد. مطالعات نشان داده اند که میزان عوارض قلبی عمده پس از جراحی های تعویض مفصل بین 0.2 تا 0.8 درصد است.

در حدود 3 درصد از افرادی که تحت عمل جراحی بزرگ غیر قلبی قرار می گیرند، حملات قلبی رخ می دهد. میزان مرگ و میر 30 روزه برای افرادی که حداقل یک عامل خطر قلبی عروقی دارند و تحت عمل جراحی بزرگ قرار می گیرند، 0.5 تا 2 درصد است و حمله قلبی شایع ترین علت مرگ است. به نظر می رسد بیشتر عوارض در عرض 30 روز پس از جراحی و به ویژه در هفته اول رخ می دهند.

رابطه بین تعویض مفصل ران (لگن) و خطر حمله قلبی چیست

چگونه خطر حمله قلبی را پس از تعویض مفصل کاهش دهیم؟

هنوز شواهد محدودی در مورد چگونگی کاهش احتمال حمله قلبی قبل از عمل وجود دارد. بسیار مهم است که زودتر با پزشک خود ارتباط برقرار کنید تا خطر عوارض خود را ارزیابی کنید و با کمک پزشک برنامه ای برای به حداقل رساندن احتمال ابتلا به آنها تهیه کنید. در ارزیابی خطر شما قبل از عمل جراحی، پزشک چندین فاکتور را از جمله عوامل زیر در نظر می گیرد:

  • سن
  • سلامت کلی و شرایط زمینه ای
  • سلامت قلبی عروقی
  • سلامت تنفسی
  • فشار خون
  • شمارش کامل خون

ممکن است تحت چندین آزمایش، از جمله موارد زیر قرار بگیرید:

احتمال دارد پزشک مصرف داروهایی مانند استاتین ها یا مسدود کننده های بتا را برای شما توصیه کند. آنها همچنین ممکن است به شما بگویند که سیگار و الکل را کاهش دهید یا ترک کنید. ابزارهای آنلاین برای ارزیابی خطر قبل از جراحی در دسترس هستند، اما همیشه باید با پزشک خود نیز مشورت کنید.

آیا جایگزینی برای جراحی تعویض مفصل وجود دارد؟

پزشکان معمولاً تعویض مفصل ران را توصیه نمی‌کنند مگر اینکه لگن به حدی ساییده شده باشد که به فیزیوتراپی یا تزریق استروئید پاسخ ندهد. تقریباً این جراحی همیشه یک جراحی انتخابی است. این بدان معناست که اجباری نیست اما برای بهبود عملکرد و کاهش درد انجام می شود. یک جایگزین امیدوارکننده و در حال توسعه برای جایگزینی مفصل ران با هدف درمان آرتروز، تزریق سلول های بنیادی است. این تزریق ها حاوی سلول های بنیادی هستند که می توانند به غضروف، ماهیچه یا استخوان تبدیل شوند.

تصور می شود که آنها می توانند به بازسازی غضروف از دست رفته لگن کمک کنند. یک مطالعه کوچک در سال 2018 نتایج امیدوارکننده‌ای را در بین پنج فرد مبتلا به استئوآرتریت نشان داد. افراد شرکت‌کننده در این مطالعه بهبودی متوسط ​​72.4 درصدی را در مورد دردهای استراحت و فعال تجربه کردند.

آیا بین درد لگن و حملات قلبی ارتباطی وجود دارد؟

برخی از شرایط مانند آرتریت خودایمنی و پوکی استخوان که می توانند باعث درد لگن شوند، با افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی مرتبط هستند. اما تحقیقات هنوز نشان نداده است که در این شرایط، عامل خطر بالاترمی رود. تحقیقات ارتباطی را بین بیماری های قلبی عروقی و اشکال التهابی آرتریت مانند آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت پسوریاتیک پیدا کرده است.

این شرایط باعث التهاب در سراسر بدن می شود که همین امر ممکن است با افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی همراه باشد. یک بررسی در سال 2016 نشان داد که بیماری قلبی در افراد مبتلا به استئوآرتریت 24 درصد بیشتر از افراد دیگر جامعه شایع است. مطالعاتی که به شیوع بیماری‌ها در جمعیت‌های بزرگ توجه می‌کنند، یک ارتباط مشاهده‌ای بین پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی عروقی، به دلیل عوامل خطر مشترک مانند افزایش سن پیدا کرده‌اند.

نتیجه گیری

محققان دریافته اند که خطر حمله قلبی پس از تعویض مفصل ران افزایش می یابد. به نظر می رسد که این خطر در ماه و به خصوص در هفته بعد از جراحی بالاترین میزان را داشته باشد. حملات قلبی و سایر عوارض جراحی که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند با افزایش سن بیشتر می شوند. همچنین در افرادی با سابقه بیماری قلبی عروقی شایع تر هستند. قبل از جراحی با پزشک خود صحبت کنید تا خطر عوارض خود را ارزیابی کرده و برنامه ای برای به حداقل رساندن خطر تهیه کنید.

منبع : healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.