درمان های خانگی و طب سنتی قارچ ناخن پا

قارچ ناخن پا که اونیکومایکوزیس نیز نامیده می شود، یک عفونت قارچی شایع در ناخن است. قابل توجه ترین علامت این وضعیت تغییر رنگ سفید، قهوه ای یا زرد در یک یا چند ناخن پا است. همچنین ممکن است پخش شود و باعث ضخیم شدن یا ترک خوردن ناخن شود. چه فصل صندل باشد یا نه، قارچ ناخن پا معمولاً آن چیزی نیست که وقتی به پاهای خود نگاه می کنید، دوست داشته باشید ببینید.

خوشبختانه درمان های زیادی وجود دارد که می توانید امتحان کنید. داروهای ضد قارچ خوراکی تجویزی، مانند تربینافین (لامیسیل) یا فلوکونازول (دیفلوکان)، به طور سنتی برای درمان قارچ ناخن پا استفاده می شوند. این درمان ها اغلب موثر هستند، اما ممکن است عوارض جانبی جدی از ناراحتی معده و سرگیجه تا مشکلات پوستی شدید و زردی ایجاد کنند. شاید به همین دلیل است که بسیاری از مردم به جای آن از داروهای خانگی استفاده می کنند. در اینجا چند مورد از این درمان های خانگی و طب سنتی محبوب را مرور می کنیم:

ویکس واپوراب

ویکس واپوراب یک پماد موضعی است که اگرچه برای سرکوب سرفه طراحی شده است، مواد فعال آن (کافور و روغن اکالیپتوس) ممکن است به درمان قارچ ناخن پا کمک کنند. یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که ویکس واپوراب “اثر بالینی مثبت” در درمان قارچ ناخن پا دارد. برای استفاده، حداقل یک بار در روز مقدار کمی ویکس را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

عصاره گل مار

عصاره گل مار یک ضد قارچ است که از گیاهان خانواده آفتابگردان تهیه می شود. یک مطالعه در سال 2008 نشان داد که این دارو به اندازه داروی ضد قارچ سیکلوپیروکس برای درمان  قارچ ناخن پا موثر است. برای یک مطالعه، عصاره گل مار در ماه اول هفته ای سه بار، برای ماه دوم هفته ای دو بار و برای ماه سوم هر هفته یک بار در ناحیه آسیب دیده استفاده شد.

روغن درخت چای

روغن درخت چای که ملالوکا نیز نامیده می شود، یک روغن ضروری با قابلیت ضد قارچ و ضد عفونی کننده است. به گفته مرکز ملی سلامت ، برخی از مطالعات بالینی در مقیاس کوچک نشان دادند که روغن درخت چای ممکن است در برابر قارچ ناخن پا موثر باشد. برای استفاده، روغن درخت چای را به طور مستقیم روی ناخن آسیب دیده دو بار در روز با یک سواب پنبه ای اعمال کنید.

روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی حاوی تیمول است. طبق یک بررسی در سال 2016، تیمول دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است. برای درمان قارچ ناخن پا، روغن پونه کوهی را دو بار در روز با یک سواب پنبه روی ناخن آسیب دیده بمالید. برخی افراد از روغن پونه کوهی و روغن درخت چای با هم استفاده می کنند. اما هر دو محصول قوی هستند و ممکن است باعث تحریک یا واکنش آلرژیک شوند. ترکیب آنها ممکن است این خطر را افزایش دهد.

عصاره برگ زیتون

تصور می شود که یک ماده فعال در عصاره برگ زیتون، اولئوروپئین، دارای توانایی های ضد قارچی، ضد میکروبی و تقویت کننده سیستم ایمنی است. می توانید مرهم برگ زیتون را مستقیماً روی قارچ ناخن بمالید یا به شکل کپسول مصرف کنید. بر اساس یک بررسی در سال 2012، مصرف یک تا سه کپسول برگ زیتون همراه با وعده های غذایی، دو بار در روز برای درمان قارچ ناخن پا موثرتر از مرهم برگ زیتون است. توصیه می شود در طول این درمان آب زیادی بنوشید.

روغن های اوزون شده

روغن های اوزون شده روغن هایی مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان هستند که گاز ازون به آن ها تزریق می شود. بر اساس مطالعه‌ای در سال 2011، این نوع قرار گرفتن در معرض ازن در غلظت‌های پایین برای مدت کوتاهی می‌تواند بسیاری از ارگانیسم‌ها مانند قارچ‌ها، مخمرها و باکتری‌ها را غیرفعال کند. مطالعه دیگری نشان داد که روغن آفتابگردان اوزونیزه در درمان قارچ ناخن پا موثرتر از ضد قارچ موضعی تجویز شده، کتوکونازول است. برای درمان قارچ ناخن پا با روغن اوزونیزه، روزی دو بار روغن را روی ناخن آسیب دیده بمالید.

سرکه

تنها شواهد حکایتی از سرکه به عنوان درمانی برای قارچ ناخن پا حمایت می کنند. با این حال، این یک درمان خانگی نسبتاً ایمن برای امتحان کردن است. برای استفاده، پای آسیب دیده را در یک محلول حاوی یک قسمت سرکه و دو قسمت آب گرم تا 20 دقیقه خیس کنید.

دهانشویه لیسترین

دهانشویه لیسترین حاوی موادی مانند منتول، تیمول و اکالیپتوس است که خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. شاید به همین دلیل باشد که این یک داروی عامیانه محبوب برای قارچ ناخن پا است. حامیان این درمان توصیه می‌کنند که پای آسیب‌دیده را روزانه به مدت 30 دقیقه در ظرفی از لیسترین کهربایی رنگ خیس کنید.

سیر

یک بررسی در سال 2009 نشان داد که سیر دارای برخی از قابلیت های ضد قارچی و ضد میکروبی است. می‌توانید قارچ ناخن پا را با قرار دادن حبه‌های سیر خرد شده یا له شده روزانه به مدت 30 دقیقه روی ناحیه آسیب‌دیده، درمان کنید. درمان آن با کپسول سیر ممکن است بهتر و کمتر بدبو باشد. کپسول سیر را طبق دستور سازنده مصرف کنید.

رژیم غذایی خود را تنظیم کنید

ارتباط بین رژیم غذایی و سلامتی واضح است: هر چه غذاهایی که می خورید سالم تر باشند، بدن شما شانس بیشتری برای مبارزه با بیماری هایی مانند قارچ ناخن پا دارد.

مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را با خوردن مواد غذایی زیر تامین کنید:

  • ماست غنی از پروبیوتیک
  • پروتئین کافی برای حمایت از رشد مجدد ناخن
  • آهن کافی برای جلوگیری از شکنندگی ناخن ها
  • رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب ضروری
  • غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D، مانند محصولات لبنی کم چرب

درمان خانگی قارچ ناخن پا

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در بیشتر موارد، قارچ ناخن پا به عنوان یک مشکل زیبایی در نظر گرفته می شود. با این حال، ممکن است برای برخی افراد عوارض جدی ایجاد کند. اگر دیابت دارید، قارچ ناخن ممکن است منجر به زخم پا یا سایر مشکلات پا شود. طبق یک مطالعه در سال 2012، قارچ مزمن ناخن پا یک عامل خطر مهم برای سلولیت باکتریایی پا است. اگر دیابت دارید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید، نباید از داروهای خانگی برای قارچ ناخن پا استفاده کنید. در این موارد برای اقدام مناسب با پزشک خود تماس بگیرید.

سخن پایانی

ممکن است درمان‌های خانگی برای درمان قارچ‌های خفیف تا متوسط ​​ناخن پا مؤثرتر از داروهای تجویزی باشند. اگرچه درمان‌های خانگی معمولاً عوارض جانبی کمتری دارند، اما شواهد علمی کمتری دال بر اثربخشی آنها وجود دارد. عوامل زیادی مانند نفوذپذیری ناخن، شدت عفونت و سلامت کلی در درمان قارچ ناخن پا نقش دارند. ممکن است درمان‌های خانگی نسبت به داروهای موضعی تجویزی یا ضد قارچ‌های سیستمیک خوراکی، قارچ ناخن پا را دیرتر از بین ببرند و تا چندین ماه نتیجه را نبینید.

عفونت مجدد شایع است. پس از از بین رفتن عفونت، ناخن های پای خود را خشک، تمیز و مرتب نگه دارید. موارد شدید قارچ ناخن پا ممکن است باعث درد و آسیب غیرقابل برگشت ناخن شود. اگر برای درمان عفونت درمان‌های خانگی را امتحان می‌کنید و اثر بخش نیستند یا عوارض جانبی ایجاد می‌کنند، با پزشک خود مشورت کنید.

منبع : healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر