آسم بیماری رایج مجاری هوایی است. علائم بیماری آسم خس خس، سرفه و تنگی نفس هست که به سهگانه آسم معروفند. در این مطلب از مجله اینترنتی دکتردکتر بیماری آسم را به طور کامل؛ از مراحل تشخیص تا درمان معرفی کردهایم.
در صورتی که به بیماری آسم مبتلا هستید یا در نزدیکی شما فردی با بیماری آسم درگیر است، پیشنهاد میکنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
راهنمای بیماری آسم
بیماری آسم چیست؟
آسم عبارت است از اختلال التهابی مزمن مجاری هوایی که بر اثر یک سری عوامل محیطی در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند ایجاد یا تشدید میشود. علائم شایع آن سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه هست. علائم آسم متناوب و متغیر است. (یعنی دورههای عود و بهبودی علائم دارد)
با توجه به شیوع ویروس کرونا و اهمیت در خانه ماندن برای کاهش زنجیره انتقال این بیماری؛ شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر با پزشک متخصص ارتباط برقرارکرده و مشاوره دریافت کنید. برای دریافت مشاوره روی دکمه زیر کلیک (یا لمس) کنید.
اثرات آسم بر زندگی
در حال حاضر آسم تاثیر زیادی بر کاهش کیفیت زندگی بیماران دارد و سبب هزینههای سنگین از نظر دارو، درمان و بستری در بیمارستان بر خانوادهها و جامعه میشود. در صورتی که کنترل عوامل خطرزای محیطی و عوامل اجتماعی موثر بر آسم و آموزش و راهنمایی بیماران و خانوادههای آنها از پیشرفت بیماری، اختلال کارکرد ریه و بروز حمله آسم پیشگیری است.

آسم از دریچه پژوهش و تحقیقها
پژوهشهای جدید نشان میدهد که 80 درصد مرگومیر ناشی از آسم با تشخیص و درمان به موقع و درست بیماری و آموزش مناسب به بیمار و خانواده او قابل پیشگیری است.
پژوهشهایی که طی 1-2 دهه گذشته در مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی انجام گرفت مشخص شد که فقدان آموزش والدین در صدر عوامل بستری شدن کودکان دچار آسم شدید و حاد در بیمارستان مرکز طبی کودکان بوده است.
در مطالعهای که در مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی انجام گرفته است 4/35 درصد از کودکان و نوجوانان مورد مطالعه در کلان شهر تهران علائم و نشانههای آسم را از خود بروز میدهند که بسیار هشداردهنده است. ترافیک سنگین خودرو و آلودگی هوا میتواند یکی از علتهای مهم آن باشد.
بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماری آسم مبتلا هستند که جمعیت زیادی از آنها را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهد و شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش است.
گزارش سازمان جهانی بهداشت
