تا چه اندازه با علائم شایع امیکرون در بزرگسالان آشنا هستید؟

خوشبختانه مدت‌هاست که ویروس کرونا و سایر انواع جهش یافته آن مانند امیکرون در کشور ما کنترل شده است. گزارش‌های تک رقمی شدن فوتی‌ها و کاهش روند ابتلا تا حد بسیاری نگرانی‌ها در این خصوص را کمتر کرده است. اما با این همه می‌توان انتظار داشت که در  آینده حتی با وجود این روند کاهشی، ویروس امیکرون دوباره خودنمایی کند؛ هر چند با شدت کمتر اما در هر حال این موضوع دور از انتظار نیست. در طی مدت درگیری کشور با این ویروس مطالب بسیاری در مورد علائم ویروس کرونا و امیکرون منتشر شده است اما برای آگاهی شما عزیزان مهم‌ترین علائم ابتلا را از برترین مراجع بین‌المللی پزشکی جمع‌آوری کرده‌ایم تا با مطالعه آن در صورت ابتلا، آگاهانه با آن برخورد کرده و دستورات پزشکی را در اسرع وقت دریافت کنید.

فهرست مطالب آشنایی با اومیکرون

امیکرون وعلائم عمومی شایع آن در بدن

با وجود  اقدامات گسترده پیشگیری کننده و واکسیناسیون گسترده در جهان در مقابله با کووید 19، همچنان سویه‌های جهش یافته آن بیماری‌زایی خود، هر چند به میزان اندک، را حفظ کرده‌اند. در خصوص گونه امیکرون نیز همین فرضیات وجود دارد و اگر چه این سویه نسبت به نوع دلتا بیماری‌زایی کمتری دارد، با این حال آگاهانه برخورد کردن با علائم این ویروس در صورت ابتلا، قدم بزرگی در جلوگیری از حاد شدن آن است. این موضوع به خصوص در افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر نمود پیدا می‌کند. اما چه علائمی را باید به حساب ابتلا به امیکرون گذاشت؟ طبق یافته‌های پزشکی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در امریکا، اگر این علائم را در خود احساس کردید، در ابتلا به این بیماری شک کنید. این علائم عبارتند از:

با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهد که این فهرست جامع نیست و افراد ممکن است علائم متفاوت دیگری را نیز تجربه کنند. اما تجزیه و تحلیل‌های دقیق‌تر آبریزش بینی، سردرد، خستگی، عطسه و گلودرد را جزء علائم شایع‌تر ابتلا به امیکرون می‌دانند و در این بین به نظر می‌رسد از دست دادن حس بویایی و چشایی در ابتلا به این سویه کمتر رایج است. در صورت نیاز به اطلاع از تفاوت امیکرون با کرونا کووید 19 می‌توانید به مقاله دیگر ما در این زمینه مراجعه کنید.

پنج علامت کلیدی و شایع ابتلا به امیکرون

طبق مطالعات انجام شده  در میان علائمی که در بالا ذکر شد، پنج علامت کلیدی شایع در ابتلا به امیکرون وجود دارد که آن‌را به صورت اختصاصی از سایر سویه‌ها متمایز می‌کند.

1- آبریزش بینی (به خصوص در ترکیب با از دست دادن بویایی)

آبریزش بینی نشانه عمومی سرماخوردگی، آنفولانزا و در حال حاضر کووید 19 و امیکرون است. در صورت درگیر شدن با این علامت به خصوص در فصل زمستان لازم است مراقبت‌های مخصوص را انجام دهید. محققان دریافته‌اند نزدیک به 60 درصد افرادی که حس بویایی خود را از دست داده‌اند، علائم آبریزش بینی را نیز داشته‌اند. ترکیب این دو علامت با یکدیگر  احتمال ابتلا به امیکرون را تشدید می‌کند.

2-سردرد

این مورد یکی از اولین علائم ابتلا به امیکرون به حساب می‌آید و حتی شایع‌تر از سرفه، تب و از دست دادن حس بویایی است. هر چند سردرد علامت بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز هست اما در مورد ابتلا به امیکرون نشانه‌های خاص دیگری نیز دارد. در این حالت سطح درد متوسط تا شدید بوده و احساس آن به صورت ضربان، فشار یا ضربه زدن در دو طرف سر است نه در یک ناحیه.  علاوه بر آن سردرد در ابتلا به امیکرون بیش از سه روز طول می‌کشد و در برابر مسکن‌های معمولی و خانگی مقاوم است.

3-خستگی خفیف تا شدید

خستگی یک علامت کلیدی ابتلا به کووید 19 در طولانی مدت است اما به عنوان علامت کلیدی امیکرون هم شناخته شده است. این خستگی چیزی بیشتر از آن است که با یک خواب خوب شبانه برطرف شود و حتی می‌تواند باعث کاهش قدرت شناختی، حافظه و تمرکز شود. در این بیماری خستگی از سه علامت سرفه، تب، از دست دادن بویایی هم شایع تر است.

4-گلو درد

کووید 19 به عنوان یک بیماری تنفسی، گلو و ریه‌ها را به صورت خاص مورد هدف قرار می‌دهد و در امیکرون علامت شایع و اولیه این بیماری است. بنابراین از آنجا که گلو درد نشانه اولیه ابتلا به ویروس تشخیص داده می‌شود، می‌تواند به عنوان یک علامت برای شروع قرنطینه و مراقبت‌های پزشکی به حساب آید.

5-عطسه کردن (در افراد واکسینه شده)

عطسه می‌تواند در فصول مختلف مرتبط با علائم آنفولانزا، سرماخوردگی یا آلرژی مربوط باشد و به طور معمول به عنوان یک علامت قوی کووید در نظر گرفته نمی‌شود. اما مطالعات اخیر نشان داده است که عطسه در افرادی که حداقل دو بار واکسینه شده‌اند، در کنار موارد دیگر یک علامت امیکرون است. البته محققان در حال حاضر به دلیل این موضوع پی نبرده‌اند. 

آیا امیکرون روی ریه‌ها تاثیر می‌گذارد؟

هر چند علائم در افراد مختلف هنگام ابتلا به امیکرون متفاوت است و برخی دچار گرفتگی بینی، برخی دیگر سردرد، برخی بدن درد و گلو درد می‌شوند، با این حال مشخص شده که عفونت‌های شدید ریه در امیکرون کمتر از انواع دیگر است. علت آن هم  این است که بر خلاف سویه‌های دیگر امیکرون دستگاه تنفسی فوقانی و نه ریه‌ها را آلوده می‌کند و به همین دلیل علائم خفیف‌تری را ایجاد می‌کند.

تشخیص عفونت امیکرون در بزرگسالان

به جز علامت‌های یاد شده، برای تشخیص دقیق‌تر، متداولترین روش برای تشخیص امیکرون انجام تست‌های مربوط به کووید 19 است که در این حالت شما فقط یک نتیجه مثبت یا منفی دریافت می‌کنید. به عبارت دیگر متوجه نخواهید شد که کدام سویه در ابتلای شما دخالت داشته است، مگر اینکه آزمایشات ژنتیکی انجام گیرد که این موضوع اصلا ضروری نیست. البته شاید در برخی موارد نادر که نیاز به بستری شدن در بیمارستان باشد، پزشکان ممکن است بخواهند برای درمان موثرتر بدانند که شما به کدام سویه مبتلا شده‌اید. اما اگر بیماری‌تان خفیف است، انرژی زیادی را صرف اینکه بدانید کدام نوع را گرفته‌اید، صرف نکنید. بهترین کار فقط استراحت و قرنطینه کردن است تا زمانی که علائم کرونا فروکش کند.

درمان عفونت خفیف امیکرون

داروی خاصی برای پیشگیری یا درمان امیکرون وجود ندارد و بهترین درمان‌ها مشابه آنهایی هستند که برای درمان علائم خفیف آنفولانزا یا سرماخوردگی استفاده می‌شود. مصرف فراوان آب، استراحت کافی و تغذیه با مواد مغذی، مناسب‌ترین روش برای درمان است. برای تسکین سردرد، بدن درد و یا تب هم مصرف استامینوفن و ایبوپروفن توصیه می‌شود. در هر حالت بهتر است پیش از شدید شدن بیماری مشاوره لازم با پزشک متخصص عفونی را در این خصوص داشته باشید.

نکاتی برای پیشگیری از ابتلا به امیکرون

همیشه گفته‌اند که پیشگیری بهتر از درمان است؛ بنابراین بهترین رویکرد در خصوص مواجهه با این بیماری به کار بردن نکات پیشگیرانه در این زمینه است. بر این اساس برای جلوگیری از ابتلا، نیاز به چند نوع محافظت دارید و هیچ یک از روش‌ها به تنهایی و به صورت صد در صد موثر نمی‌باشد. واکسیناسیون، ماسک، فاصله‌گذاری، تهویه هوا و دوری کردن از افراد بیمار همگی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ضروری است.

سوالات متداول :

آیا امیکرون روی ریه‌ها تاثیر می‌گذارد؟

امیکرون دستگاه تنفسی فوقانی و نه ریه‌ها را آلوده می‌کند و به همین دلیل علائم خفیف‌تری را ایجاد می‌کند.

امیکرون تا چه اندازه خطرناک است؟

توصیه می شود که این بیماری را جدی بگیرید و برای بهبودی تغذیه و استراحت را فراموش نکنید. پیشنهاد می کنیم این مقاله را بصورت کامل مطالعه کنید.

مراجع:

medicalnewstoday.com

openaccessgovernment.org

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. ناشناس می گوید

    عالیه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر