لیزر پوست چه کاربردهایی دارد؟ معرفی انواع لیزر پوست و لیزر زیبایی

لیزر پوست و زیبایی و انواع مختلف آن
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمان مشکلات پوستی، لیزر پوست است. از میان کاربرد لیزرهای زیبایی پوست می‌توان به جوان‌سازی پوست، برطرف کردن چین و چروک‌های پوست و رفع موهای زائد اشاره کرد. با استفاده از انواع لیزر پوست، شامل لیزر CO2، لیزر اربیوم، لیزر فرکشنال و لیزر الکساندرایت می‌توان ضایعات و ناهنجاری‌های پوستی را برطرف کرد.

گاهی انجام لیزر پوست، بسته به نوع پوست، سن و نوع مشکلات پوستی می‌تواند با عوارضی همراه باشد. رایج‌ترین عوارض لیزرهای زیبایی پوست شامل قرمزی، تورم، درد و اسکار هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 6 دقیقه زمان نیاز دارد، با انواع لیزر زیبایی پوست و عوارض و مزایای لیزر پوست آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره انواع لیزرهای زیبایی و انتخاب لیزر مناسب برای پوست دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ خواهد داد.

لیزر پوست چیست؟

لیزر پوست، با پرتاب یک پرتو بسیار باریک، متمرکز و پرانرژی از نور کار می‌کند. به‌گونه‌ای که تمام امواج نور تولید شده دارای طول موج مشابهی هستند. مولکول‌های هدف در پوست، این نور را جذب کرده و آن را به گرما تبدیل می‌کنند تا اثر دلخواه را برجای بگذارد. این نتیجه مطلوب، علت رشد محبوبیت انواع لیزر زیبایی است.

به گزارش سرویس خبری گلوبال نیوز،

بازار جهانی لیزرهای زیبایی در سال 2031، به دلیل افزایش محبوبیت درمان‌های غیرتهاجمی و مبتنی بر فرکانس رادیویی، با 21 درصد رشد به 13 میلیارد دلار خواهد رسید.

از آنجایی که انواع لیزر پوست می‌توانند با شدت و دقت بسیار بالایی روی نواحی کوچک متمرکز شوند، می‌توان از آن‌ها برای جراحی‌های زیبایی استفاده کرد. دکتر پوست، از لیزر برای ارسال پرتوهای نوری کوتاه و متمرکز به سمت پوست ناصاف استفاده می‌کند. این کار یک لایه ازپوست آسیب‌دیده را به روشی بسیار دقیق از بین می‌برد.

انواع لیزر پوست

لیزرهای پوست چه کاربردی دارد؟

پزشکان، از لیزر زیبایی برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی استفاده می‌کنند. پرتو لیزر مورد استفاده در لایه‌برداری با لیزر، لایه بیرونی پوست به نام اپیدرم را از بین می‌برد. به‌طور همزمان پوست زیرین، یعنی درم را هم گرم می‌کند. این عمل باعث تحریک رشد فیبرهای کلاژن جدید می‌شود. با بهبودی ناحیه تحت درمان، پوست جدید تشکیل‌شده، صاف‌تر و محکم‌تر خواهد بود. در جدول زیر، مهم‌ترین کاربردهای لیزر پوست را آورده‌ایم:

کاربرد لیزر پوستنحوه کارآیی
از بین بردن موهای زائدجایگزین بسیار راحت و بی‌دردسر برای اصلاح و اپیلاسیون با تاثیرگذاری بلندمدت
از بین بردن انواع لکه‌های رایج پوستلکه‌های ناشی از افزایش سن، اسکار آکنه، کک‌ومک‌ها، جای زخم آبله‌مرغان
به حداقل رساندن علائم روزاسهکاهش قرمزی و التهاب پوست
از بین بردن ضایعات روی پوستخال‌های مادرزادی، غدد چربی روی بینی، رنگدانه‌های ناهموار روی پوست
از بین بردن انواع چین‌وچروک و ترکچین‌وچروک‌های ناشی از پیری، خطوط ریز زیرچشم، پیشانی و دهان
کاهش رگ‌های عنکبوتیرگ‌های خونی بسیار ریز و آبی/قرمز رنگ روی صورت و پاها

چنانچه دارای آکنه فعال، پوست بسیار تیره، چین‌وچروک‌های بسیار عمیق و افتادگی بیش از حد پوست هستید، بازسازی پوست با لیزر، انتخاب خوبی برای شما نیست.

انواع لیزر پوست

در میان هزاران لیزر پوست مختلف در بازار، متخصص پوست می‌تواند بهترین نوع آن برای پوست شما را تشخیص دهد. پایه‌ای‌ترین تقسیم‌بندی لیزرها، دو دسته لیزرهای ابلیتیو و نان‌ابلیتیو یا غیرابلیتیو هستند. در ادامه، این دو نوع لیزر پوست را با جزئیات بیشتری، معرفی می‌کنیم:

  • لیزرهای ابلیتیو (لیزرهای فرسایشی)؛ در این نوع لیزر زیبایی، با از بین رفتن لایه اپیدرم، لایه درم گرم می‌شود. این فرایند، رشد کلاژن جدید را تحریک می‌کند. با بهبود و رشد مجدد اپیدرم، پوست صاف‌تر و محکم‌تر به‌ نظر می‌رسد. از انواع لیزرهای فرسایشی می‌توان به لیزر CO2 و لیزر اربیوم یاگ اشاره کرد. این لیزرها نسبت به غیرابلیتیوها، تهاجمی‌تر هستند؛ اما اثرگذاری قدرتمندتری دارند.
  • لیزرهای غیرابلیتیو (لیزرهای غیرفرسایشی)؛ با این نوع لیزر پوست، همچنان رشد کلاژن تحریک می‌شود. اما لایه بیرونی پوست از بین نمی‌رود؛ به‌گونه‌ای که گرما، به‌طور مستقیم به لایه درم وارد می‌شود. این رویکرد، زمان بهبودی کمتری دارد و نسبت به لیزرهای فرسایشی، کمتر تهاجمی است. لیزرهای غیرفرسایشی، اثرگذاری کمتر و ملایم‌تری دارند. انواع لیزرهای غیرفرسایشی، اربیوم، PDL و IPL هستند.

هر دو روش را می‌توان با انواع لیزر فرکشنال انجام داد. لیزرهای فرکشنال، برای کم کردن زمان بهبودی و کاهش عوارض جانبی ساخته شده‌اند. هیچ لیزری نمی‌تواند همه بیماران و تمام مشکلات پوستی را برطرف کند. به‌همین‌خاطر، انواع مختلفی از دستگاه‌های لیزر پوست با کارایی‌های متفاوت عرضه شده‌اند. در ادامه به معرفی انواع متفاوت لیزر زیبایی می‌پردازیم:

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

اربیوم

لیزر اربیوم، دارای طول موج 1550 نانومتر است و به‌عنوان یک روش غیرتهاجمی به کار می‌رود. این لایه با حفظ لایه اپیدرم، به لایه درم نفوذ می‌کند. مهم‌ترین مزایای این نوع لیزر، عوارض جانبی کم و دوره بهبودی یک‌هفته‌ای است. از کاربردهای لیزر اربیوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان چین و چروک‌های سطحی پوست و جوان‌سازی
  • درمان انواع اسکار
  • بهبود منافذ باز پوست
  • درمان استرچ مارک
  • درمان دیسکرومی
  • رفع لکه‌های ناشی از افزایش سن

لیزر اربیوم، برای لیزر پوست نواحی دست، صورت، گردن و سینه طراحی شده است. برای افراد با پوست تیره‌تر، این نوع لیزر بسیار موثر عمل می‌کند.

انواع لیزر زیبایی برای از بین بردن موهای زائد صورت و بدن

الکساندرایت

در لیزر الکساندرایت، از کریستال سبزرنک الکساندرایت به‌عنوان منبع پرتو لیزر استفاده می‌شود. این لیزر، طول موج 755 نانومتر در طیف مادون قرمز تولید می‌کند. مهم‌ترین کاربردهای لیزر الکساندرایت، شامل موارد زیر هستند:

  • از بین بردن موهای زائد؛ ریزش و کند شدن رشد مجدد مو در اثر تخریب فولیکول‌های مو با حرارت لیزر
  • حذف تتو؛ تجزیه رنگدانه جوهر و جذب توسط ماکروفاژها
  • جوان‌سازی و نمای بهتر پوست؛ درمان رگ‌های خونی ملتهب

لیزر الکساندرایت، همچون دیگر انواع لیزر پوست، می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد. به‌همین‌خاطر، با یک متخصص پوست یا دکتر لیزر مشورت کنید. این لیزر، برای پوست‌های تیره، اثرگذار نیست.

دایود

لیزر دایود، با طول موج 808 نانومتر، از نور مونوکروماتیک برای نابودی فولیکول مو استفاده می‌کند. ملانین موجود در فولیکول، انرژی نور را به گرما تبدیل می‌کند. گرما به فولیکول مو آسیب زده و از رشد مجدد آن جلوگیری می‌کند.

لیزر دایود، برای از بین بردن موهای زائد در انواع پوست، به‌ویژه پوست‌های تیره‌تر مناسب است. برای دستیابی به نتایج مطلوب از این لیزر، چندین جلسه درمانی باید انجام شود. تعداد این جلسات به تشخیص متخصص پوست، رنگ مو، نوع پوست و ناحیه تحت درمان بستگی دارد.

میکرودرم آبریژن

میکرودرم ابریژن، یک عمل زیبایی است که از کریستال‌های ظریف برای حذف سلول‌های مرده پوست استفاده می‌کنند. این لیزر پوست، برای صورت، گردن، سینه، پشت و دست به کار می‌رود. هدف از میکرودرم ابریژن، کاهش خطوط ریز، اسکارهای سطحی، چین و چروک و لکه‌های ناشی از افزایش سن است و پوست را صاف‌تر و جوان‌تر می‌کند.

تعداد جلسات مورد نیاز این عمل زیبایی، به نوع پوست و هدف درمان بستگی دارد. برای مثال برای مشاهده عملکرد میکرودرم ابریژن در درمان چین و چروک، ممکن است فرد به 5 تا 16 جلسه درمانی نیاز داشته باشد. هر جلسه میکرودرم ابریژن، 30 تا 40 دقیقه برای صورت و 20 دقیقه برای گردن طول می‌کشد.

فرکشنال CO2

لیزر فرکشنال CO2، برای درمان اسکار آکنه، چین و چروک‌های عمیق، لکه‌های آفتاب‌سوختگی و لکه‌های ناشی از افزایش سن استفاده می‌شود. این نوع لیزر پوست، پرتوهای باریکی از نور لیزر را به پوست می‌تاباند؛ به‌همین‌خاطر، بخش‌های سالم پوست آسیب نمی‌بینند. این پرتوها، تولید کلاژن و الاستین را تحریک می‌کنند. این تحریک، برای سرعت بخشیدن به گردش سلولی ضروری است.

لیزرهای فرکشنال، برای انواع پوست ایمن هستند؛ اما پوست‌های تیره‌تر به احتمال بیشتری در معرض خطر عوارضی همچون هایپرپیگمانتاسیون قرار دارند. نتایج این لیزر در افراد مختلف متفاوت است. اثربخشی لیزر فرکشنال CO2 به عواملی مانند نوع پوست، مشکلات پوستی و تعداد جلسات درمانی بستگی دارد. بنابراین، مشورت با متخصص پوست بسیار مهم است.

هایفوتراپی

هایفوتراپی، یک فناوری محبوب در بین عمل‌های زیبایی است. در این تکنولوژی، با انرژی متمرکز فراصوت، لایه‌های پوست را هدف قرار می‌دهند. تمرکز امواج اولتراسوند روی محل‌های مورد نظر از پوست قرار می‌گیرد. گرمای تولیدشده در این محل، باعث تحریک فرایند بهبود طبیعی پوست می‌شود. درنتیجه تولید کلاژن را افزایش می‌دهد و به مرور زمان باعث سفت‌تر و جوان‌تر شدن پوست خواهد شد.

هایفو معمولا برای صورت، گردن و سینه استفاده می‌شود. اما می‌توان آن را برای سایر نواحی بدن مانند بازوها و شکم هم به کار برد. بهترین عملکرد هایفوتراپی را می‌توان طی 2 تا 3 ماه با افزایش کلاژن پوست دید. هر جلسه درمانی هایفو، بسته به ناحیه تحت درمان، 30 دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. برخلاف دیگر درمان‌های لیزر پوست که لایه‌ های سطحی پوست را هدف قرار می‌دهند، هایفو، انرژی را به عمق پوست می‌فرستد که منجر به لیفت و سفت شدن بیشتر می‌شود.

جوان‌سازی پوست با هایفوتراپی
تاثیر هایفوتراپی روی جوان‌سازی پوست

اربیوم یاگ

لیزر اربیوم یاگ، برای لایه‌برداری پوست، از بین بردن خطوط چین و چروک‌های سطحی تا نسبتا عمیق صورت، دست‌ها، گردن و سینه موثر است. همچنین با درمان اسکار آکنه و ملاسما، بافت و رنگ پوست را بهبود می‌بخشد. این لیزر با برداشتن لایه سطحی پوست، تولید پوست سالم‌تر و جوان‌تر را تحریک می‌کند. لیزرهای Er:YAG با طول موج 2940 نانومتر تابیده می‌شوند که در طیف مادون قرمز قرار دارد.

نور لیزر اربیوم یاگ، پس از انتشار، توسط آب موجود در سلول‌های پوست جذب می‌شود. این جذب، تبخیر سریع سلولی و از بین رفتن پوست پیر و آسیب‌دیده را به دنبال دارد. گرمای لیزر، تولید کلاژن را هم تحریک می‌کند. درمان و بهبودی با لیزر اربیوم یاگ، معمولا کوتاه‌تر از دیگر انواع لیزر پوست است.

فرکشنال RF – اسکارلت

فناوری فرکشنال RF، یک روش درمانی غیرتهاجمی برای جوان‌سازی پوست است. این فناوری، به‌جای نور، از انرژی الکتریکی برای تولید گرما استفاده می‌کند. این گرما باعث تولید کلاژن و الاستین شده و به استحکام و کشسانی پوست کمک می‌کند. از لیزر پوست فرکشنال RF برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • کاهش چین و چروک
  • بهبود رنگ و بافت پوست
  • کوچک کردن منافذ پوست
  • لیفت کردن پوست
  • درمان اسکار همچون اسکار آکنه
  • بهبود ترک‌های پوستی

اسکارلت، نام تجاری برای مدلی از دستگاه فرکشنال RF است. دستگاه‌های اسکارلت به دلیل ترکیب میکرونیدلینگ با فناوری فرکانس رادیویی شناخته شده هستند. میکروسوزن‌های این دستگاه، برای رساندن مستقیم انرژی فرکانس رادیویی به‌ درم، در اعماق مختلف پوست استفاده می‌شوند و درمان را مطابق با ناهنجاری‌های پوست فرد، موثرتر می‌کند.

 انواع لیزر پوست برای لک با فرکشنال RF - اسکارلت
لیزر پوست برای لک با فرکشنال RF – اسکارلت

لیزر تتو

لیزر تتو یا پاک کردن تتو با لیزر، یک روش محبوب برای از بین بردن تتو است. لیزر، پالس‌های کوتاهی از نور منتشر می‌کند. این انرژی توسط جوهر تتو جذب می‌شود. درنتیجه، رنگدانه‌های جوهر تتو در اثر گرم شدن، به قطعات کوچک‌تری می‌شکنند. وقتی این رنگدانه‌ها به مقدار کافی کوچک شد، سیستم ایمنی بدن آن‌ها را از بین می‌برد.

تعداد جلسه‌های درمانی مورد نیاز برای حذف تتو، به رنگ پوست فرد، سن تتو، اندازه و رنگ‌های تتو و عمق رنگدانه‌های تتو بستگی دارد. مراقبت‌های پس از انجام لیزر برای جلوگیری از عفونت و باقی نماندن جای زخم بسیار مهم است. این مراقبت‌ها شامل تمیز نگه داشتن ناحیه تحت درمان، اجتناب از قرار گرفتن در معرض خورشید و استفاده از پمادهای تجویزشده است. پاک کردن تتو با لیزر، می‌تواند تتو را به مقدار قابل‌توجهی محو کند یا از بین ببرد، اما به جلسات متعددی نیاز دارد و بسیار دردناک و پرهزینه است.

لیزر ضایعات عروقی

لیزر ضایعات عروقی، برای درمان ناهنجاری‌های رگ‌های خونی استفاده می‌شود. ضایعات عروقی شامل رشد غیرطبیعی رگ‌های خونی هستند. از مهم‌ترین این ضایعات، می‌توان به خال‌های مادرزادی، رگ‌های عنکبوتی، رگ‌های واریسی، روزاسه و همانژیوم مادرزادی اشاره کرد.

نور منتشرشده توسط دستگاه لیزر را هماگلوبین خون جذب می‌کند. جذب این انرژی، باعث گرم شدن خون درون رگ‌ها می‌شود. در نتیجه این فرایند، دیواره‌های رگ‌های خونی تخریب خواهند شد. این دیواره‌ها به مرور زمان جذب بدن شده و ضایعات عروقی از بین می‌روند. اثربخشی لیزر پوست برای محو ضایعات عروقی، به نوع ضایعه، اندازه، محل و عمق آن بستگی دارد. درمان ضایعات عروقی با طول موج لیزر، ایمن و موثر بوده و نتایج طولانی‌مدتی را ارائه می‌دهد.

لیزر رنگدانه

لیزر رنگدانه با هدف درمان شکل‌های مختلف تغییر رنگ پوست استفاده می‌شود. تغییر رنگ پوست در اثر لکه‌های ناشی از افزایش سن، لکه‌های ناشی از نور خورشید، کک و مک، ملاسما و خال‌های مادرزادی رخ می‌دهد. در لیزر رنگدانه، نور تابیده شده از دستگاه لیزر، توسط ملانین در پوست جذب می‌شود. انرژی جذب‌شده، ملانین را گرم و تجزیه می‌کند. در نهایت، ذرات رنگدانه تجزیه‌شده، توسط بدن جذب و لکه‌های پوست محو می‌شوند.

اثربخشی لیزر رنگدانه، به نوع رنگدانه، عمق آن و میزان جذب نور لیزر توسط ملانین بستگی دارد. برخی از لکه‌ها و آسیب‌های رنگدانه پوست، برای رسیدن به نتیجه مطلوب، به جلسه‌های درمانی بیشتری نیاز دارند. گاهی وجود رنگدانه‌ها بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می‌گذارند. به‌همین‌خاطر، لیزر رنگدانه، با بهبود مشکلات رنگدانه پوست، از جهت زیبایی‌شناختی، مزیت‌های قابل‌توجهی به بیمار ارائه می‌دهد.

تاثیر انواع لیزرهای زیبایی روی رنگدانه های پوست

مزونیدلینگ

مزونیدلینگ، ترکیبی از تکنیک‌های مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. در میکرونیدلینگ، با استفاده از دستگاهی مجهز به سوزن‌های ظریف، سوراخ‌های ریزی در لایه بالایی پوست ایجاد می‌کنند. این آسیب‌های کوچک باعث تحریک کلاژن و الاستین می‌شوند. در مزوتراپی، تزریق ترکیبی از ویتامین‌ها، آنزیم‌‌ها، هورمون‌ها و عصاره‌های گیاهی با هدف جوان‌سازی، سفت شدن پوست و از بین بردن چربی اضافی انجام می‌گیرد.

در لیزر پوست مزونیدلینگ، فرایند میکرونیدلینگ با میکروکانال‌های ایجاد شده به محلول‌های مزوتراپی کمک می‌کند تا عمیق‌تر و موثرتر به پوست نفوذ کنند. مزونیدلینگ، باعث جذب و کارآیی بیشتر محلول‌های فعال می‌شود. این روش، برای انواع ناهنجاری‌های پوستی همچون موارد زیر به کار می‌رود:

  • خطوط ریز و چین و چروک‌های پوست
  • افتادگی و شلی پوست
  • بافت و سطح ناهموار
  • جای زخم مانند اسکار آکنه
  • هایپرپیگمانتاسیون
  • کم‌آبی بدن
  • جوان‌سازی پوست
  • از بین بردن چربی در نواحی مختلف بدن

مزونیدلینگ، یک درمان کم‌تهاجمی است و در مدت زمان کوتاهی می‌توان عملکرد آن را مشاهده کرد.

لیزر فرکسل

لیزر فرکسل یا فرکشنال، برای ترمیم، لایه‌برداری و جوان‌سازی پوست استفاده می‌شود. در این نوع لیزر پوست، پرتوهای لیزر به واحدهای کوچک‌تری تقسیم شده و بین 25 تا 40 درصد از سطح پوست را هدف قرار می‌دهند. به‌طوری‌که پوست اطراف این ناحیه، دست‌نخورده باقی می‌ماند. این رویکرد، با تحریک فرایند بهبود طبیعی بدن، به بهودی سریع‌تر کمک کرده و خطر عوارض را کاهش می‌دهد.

لیزر فرکسل، می‌تواند طیف وسیعی از ناهنجاری‌های پوست را مدیریت کند. خطوط ریز و چین و چروک پوست، خاصیت کششی پوست، اسکار آکنه، لکه‌های ناشی از نور خورشید، افتادگی پوست و بهبود بافت و رنگ توسط لیزر فرکسل درمان می‌شوند. درمان با لیزر فرکسل، به دلیل اثربخشی بالا و زمان بهبودی سریع، محبوب است.

تاثیر انواع لیزر فرکشنال و لیزر فرکسل روی پوست صورت

لیزر روبولکس

دستگاه روبولکس را می‌توان برای صورت و بدن، با هدف از بین بردن چربی‌های ناخواسته، سلولیت، افتادگی پوست و چین و چروک استفاده کرد. این روش، یک روش غیرتهاجمی است که با تقویت خاصیت ارتجاعی پوست، پوست را جوان می‌کند.این دستگاه، ترکیبی از 5 فناوری فرکانس رادیویی، لیزر کم‌توان، وکیوم درمانی، اولتراسوند کویتیشن و تحریک الکتریکی است.

ابتدا با لرزش ایجاد شده توسط فناوری اولتراسوند کویتیشن، سلول‌های چربی تجزیه می‌شوند. پرتوهای لیزر کم‌توان، با نفوذ به عمق پوست، چربی‌ها را آب می‌کند. این چربی‌ها، توسط غدد لنفاوی بدن جذب می‌شوند. با گرمای ایجادشده توسط فرکانس رادیویی و قدرت مکش وکیوم‌درمانی و تحریک الکتریکی به اعماق پوست نفوذ می‌کنند و سلولیت‌ها را از بین می‌برند.

لیزر جای جوش IPL

لیزر IPL، برای درمان بیماری‌های پوستی، جوان‌سازی و رفع موهای زائد استفاده می‌شود. این لیزر پوست، طیف گسترده‌ای از طول‌ موج‌های نور را آزاد می‌کند و قادر است چندین شرایط را با یک دستگاه مدیریت کند. وقتی دستگاه لیزر، پالس‌هایی از نور با طیف وسیع می‌تاباند، ملانین در موهای تیره و رنگدانه‌های قرمز و قهوه‌ای آن را جذب می‌کنند. انرژی نور به گرما تبدیل شده و سلول‌های هدف آسیب می‌بینند.

مهم‌ترین کاربردهای لیزر IPL شامل درمان جای جوش، لکه‌های قهوه‌ای مانند لکه‌های کبدی، ضایعات عروقی، دفع موهای زائد و جوان‌سازی پوست هستند. این روش غیرتهاجمی، برای پوست‌های روشن مناسب‌تر است.

لیزر آفرودیت

لیزر آفرودیت یا اندولیفت، یک درمان کم‌تهاجمی است که برای سفت کردن، لیفت کردن و کانتورینگ پوست طراحی شده است. لیزر پوست آفرودیت، با یک فیبر میکرونوری وارد پوست می‌شود. این فیبر با تابش یک پرتو 1470 نانومتری، بافت‌های هم‌بند حاوی آب و چربی را هدف قرار می‌دهد. انرژی حاصل از تابش، باعث انقباض سریع پوست و تحریک تولید کلاژن می‌شود. به مرور زمان، پوست، سفت‌‌تر و جوان‌تر به نظر می‌رسد.

از مهم‌ترین کاربردهای لیزر آفرودیت یا اندولیفت می‌توان به ترمیم صورت، سفت کردن افتادگی‌های گردن و سایر قسمت‌های بدن مانند شکم، بازوها و ران‌ها اشاره کرد. اثربخشی این روش به وضعیت پوست فرد و میزان افتادگی یا پیری پوست بستگی دارد.

کاربرد لیزرهای زیبایی پوست و لیزر آفرودیت روی جوانی صورت
کاربرد لیزرهای زیبایی پوست و لیزر آفرودیت روی جوانی صورت

 لیزر PDL

لیزر PDL، با تابش طول موج‌های 585 تا 595 نانومتر، رگ‌های خونی در پوست را مورد هدف قرار می‌دهد. نور تابش‌شده از این لیزرها، توسط هموگلوبین موجود در خون جذب می‌شود. تبدیل این انرژی به گرما، از بین رفتن رگ‌های خونی را به دنبال دارد. ضایعات عروقی، روزاسه، اسکار و خال‌های مادرزادی انواع مشکلاتی هستند که با لیزر PDL درمان می‌شوند.

لیزر ND-YAG

لیزر ND-YAG، با تابش طول موج‌های 1064 نانومتری، برای نفوذ عمیق‌تر به پوست و سایر بافت‌ها بسیار موثر است. نور تابش‌شده از این نوع لیزر پوست، توسط طیفی از رنگدانه‌های بدن مانند ملانین و هموگلوبین جذب می‌شود. این موضوع، لیزر را قادر می سازد تا انواع مختلف بافت‌ها، پوست و مو را هدف قرار دهد. انرژی لیزر پس از جذب، به گرما تبدیل شده و سلول‌ها و ساختارهای هدف را نابود می‌کند.

مهم‌ترین کاربردهای لیزر ND-YAG شامل موارد زیر هستند:

  • از بین بردن موهای زائد؛ به‌ویژه در رنگ پوست‌های تیره‌تر
  • جوان‌سازی پوست؛ از طریق تحریک کلاژن
  • ضایعات عروقی؛ مانند رگ‌های عنکبوتی و واریسی
  • پاک کردن تتو؛ به‌ویژه برای از بین بردن رنگ‌های تیره جوهر
  • ضایعات رنگدانه‌ای؛ مانند لکه‌های ناشی از نور خورشید و لکه‌های ناشی از افزایش سن

لیزر ND-YAG، برای درمان ناهنجاری‌های انواع پوست و رنگ‌های پوست متفاوت، کارآمد است.

لیزر Q-Switch

لیزر Q-Switch، یک روش غیرتهاجمی است که برای از بین بردن رنگدانه‌ها، تتوها و جوان‌سازی پوست استفاده می‌شود. این لیزرها، پالس‌های لیزری بسیار کوتاهی با حداکثر توان تولید می‌کنند. این فناوری لیزرها، باعث می‌شود نوری بسیار سریع به هدف بتاباند. این پالس‌های سریع، با انرژی بسیار بالا قادر هستند ذرات رنگدانه یا جوهر در پوست را تکه‌تکه کنند. در این حال، به بافت‌های اطراف هیچ آسیبی نمی‌رساند.

مهم‌ترین کاربردهای لیزر Q-Switch، پاک کردن تتو، درمان ضایعات رنگدانه‌ای، جوان‌سازی پوست و درمان اسکار آکنه است. اثربخشی این درمان به نوع لیزر خاص، رنگ و عمق رنگدانه یا تتو و نوع پوست بستگی دارد.

پاک کردن تتو، یکی از مزایای لیزر پوست
پاک کردن تتو، یکی از مزایای لیزر پوست

استفاده از لیزر پوست چه مزایایی دارد؟

لیزردرمانی برای پوست، طیف وسیعی از مزیت‌های زیبایی‌شناسانه و پزشکی را ارائه می‌دهد. در اینجا، به مهم‌ترین مزایای استفاده از لیزر پوست اشاره کرده‌ایم:

  • دقت بالا؛ هدف قرار دادن قسمتی از پوست، بدون آسیب به سلول‌های مجاور
  • بهبودی‌های قابل‌توجه؛ نتایج موثر برای کاهش علائم پیری، درمان آسیب‌های ناشی از نور خورشید و بهبود بافت پوست
  • سرعت و کارآیی؛ روش‌های درمانی سریع و سرپایی
  • جوان‌سازی پوست؛ افزایش تولید کلاژن و الاستین با تحریک لایه‌های عمیق‌تر پوست
  • کاهش خطر عفونت؛ عفونت کمتر نسبت به روش‌های سنتی، به دلیل غیرتهاجمی یا کم‌تهاجمی بودن این روش‌ها
  • درمان‌هایی با قابلیت تنظیم؛ سفارشی‌سازی درمان متناسب با نوع پوست، رنگ و نوع مشکلات پوستی
  • دوره نقاهت کوتاه؛ بازگشت به زندگی عادی با درمان‌های بدون نیاز به استراحت یا استراحت کوتاه‌مدت
  • نتایج بلندمدت؛ انجام درمان‌های دائمی مانند درمان ضایعات عروقی و درمان‌های بلندمدت در صورت محافظت کافی در برابر نور خورشید
  • مزیت‌های روانشناختی؛ افزایش رفاه روانی و عزت نفس با بهبود عیوب زیبایی و پزشکی پوست

با وجود تمام این مزیت‌ها، اگر لیزر توسط متخصص انجام نشود، می‌تواند خطرات بالقوه‌ای مانند سوختگی یا جای زخم را برای بیمار به همراه داشته باشد.

آیا لیزرهای پوست یا لیزرهای زیبایی عوارض دارند؟

انواع لیزر پوست برای درمان‌های پوستی یا کاربردهای زیبایی، بسیار موثر عمل می‌کنند. اما این روش‌ها، همچون سایر روش‌های پزشکی، می‌تواند عوارض جانبی خاصی به دنبال داشته باشد. این عوارض براساس نوع لیزر، مشکل پوستی تحت درمان و نوع پوست بیمار، متفاوت هستند. در ادامه، به رایج‌ترین عوارض لیزرهای پوست پرداخته‌ایم:

  • قرمزی و تورم
  • درد همراه با ناراحتی
  • احساس خارش در ناحیه تحت درمان
  • احساس خشکی و پوسته پوسته شدن
  • کبودی به‌ویژه در درمان ضایعات عروقی
  • تاول و عفونت
  • تغییر در رنگ پوست به‌ویژه در افراد با پوست تیره‌تر
  • افزایش آکنه‌ها
  • حساسیت به نور
  • ایجاد اسکار در روش‌های درمان تهاجمی یا عدم مراقبت کافی

اگر قصد درمان با انواع لیزرهای پوست را دارید، دستورالعمل‌های مراقبتی قبل و بعد از انجام لیزر را از متخصص خود دریافت کنید.

قبل از لیزرهای پوست چه مراقبت‌هایی لازم است؟

برای اطمینان از دریافت بهترین نتایج و به حداقل رساندن خطر عوارض، باید به مراقبت‌های قبل از لیزر پوست اهمیت دهید. در اینجا، به مهم‌ترین مراقبت‌های قبل از لیزر پوست پرداخته‌ایم:

  • اجتناب از برونزه کردن توسط نور خورشید، استفاده از محصولات برنزه‌کننده یا تخت برونزه‌کننده برای جلوگیری از واکنش‌های نامطلوب
  • اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بیش از 30 دقیقه برای 3 هفته قبل از جلسه درمانی
  • تمیز کردن ناحیه تحت درمان 12 تا 24 ساعت پیش از جلسه درمانی
  • عدم استفاده از هرگونه کرم لایه‌‌بردار، 1 تا 2 هفته قبل از لیزر
  • عدم استفاده از هیچ‌گونه کرم‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی هنگام ورود به جلسه درمانی
  • اجتناب از فعالیت‌های بدنی حداقل 2 ساعت قبل از جلسه
  • مطلع کردن متخصص از داروهای مصرفی‌تان برای جلوگیری از خطرات احتمالی
  • پوشیدن لباس راحت برای جلوگیری از ساییده شدن ناحیه تحت درمان

رعایت این موارد قبل از جلسه درمانی، پوست شما را در بهترین شرایط برای لیزردرمانی قرار می‌دهد.

بعد از لیزر پوست چه مراقبت‌هایی لازم است؟

برای اطمینان از بهبودی و افزایش اثربخشی درمان با لیزر، باید مراقبت‌های پس از لیزر پوست را انجام داد. در ادامه به راه‌های مراقبتی بعد از لیزر پرداخته‌ایم:

  • اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید تا 2 هفته بعد از درمان
  • قرار گرفتن کوتاه‌مدت حداقل 30 دقیقه در معرض آفتاب پس از 2 هفته و استفاده از ضدآفتاب
  • اجتناب از برنزه کردن تا 2 هفته پس از درمان
  • اجتناب از پوشیدن لباس‌های تنگ برای خنک نگه داشتن بدن
  • اجتناب از افزایش دمای بدن ناشی از ورزش‌های سنگین، سونا و اتاق بخار تا چند روز اول پس از درمان
  • استفاده از کرم کورتیزون، آنتی‌هیستامین خوراکی، ژل ترمیم‌کننده و یا کیسه یخ، در صورت مشاهده قرمزی و تورم
  • اجتناب از هرگونه مواد تحریک‌کننده مانند عطرها و الکل پس از درمان
  • استفاده از کلاه یا سایر پوشش‌ها برای پوشاندن ناحیه تحت درمان، در خارج از منزل
  • اجتناب از لایه‌برداری با محصولات حاوی اسید، رتینوئید و اسکراب تا زمان بهبودی
  • نوشیدن مقدار زیادی آب روزانه

در صورت رعایت این موارد پس از لیزردرمانی، پوست شما به‌طور موثر بهبود پیدا می‌کند و به نتایج مطلوب از درمان لیزری خود خواهید رسید.

تاثیر انواع لیزر پوست بر سلامت و و زیبایی
تاثیر انواع لیزر پوست بر سلامت و و زیبایی

آیا لیزر پوست راهی قابل‌اطمینان برای درمان مشکلات پوستی است؟

دقت بالا و نتایج موثر و بلندمدت، از مهم‌ترین مزایای لیزر پوست هستند. کاربرد لیزرهای زیبایی پوست، برای رفع عیوب پزشکی و زیبایی پوست بسیار موثر واقع شده است. با پیشرفت تکنولوژی، انواع لیزر پوست همچون CO2، لیزر اربیوم و لیزر فرکشنال برای درمان مشکلات پوستی و لیزر موهای زائد ظهور پیدا کرده‌اند. انواع لیزر پوست برای جوان‌سازی پوست، برطرف کردن چین و چروک‌های پوستی و لک‌های پوستی وجود دارد. گاهی انجام انواع لیزر زیبایی موجب بروز عوارضی مانند قرمزی، تورم و درد می‌شود. اما همچنان مزایای لیزر پوست بر عوارض لیزرهای زیبایی پوست برتری دارد.

اگر سوالی درباره انتخاب لیزر مناسب برای پوست خودتان دارید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین و حضوری متخصصان پوست در دکتردکتر استفاده کنید. پس از ورود به سایت دکتردکتر، متخصص پوست را بیابید. وارد پروفایل او شوید و نوبت خود را برای مشاوره تلفنی یا حضوری ثبت کنید.

 

منابع:

dermmd.com

hopkinsmedicine.org

stanfordhealthcare.org

سوالات متداول لیزر پوست

[elementor-template id=”87236″]

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نگاه درباری
من نگاهم. نگاه من به دنیای محتوا، مثل دنیای بازیگریه. یه‌موقع‌هایی یه وکیلی، یه‌موقع‌هایی فروشنده لوازم‌التحریر و گاهی حتی یه پزشک. چراکه نه! این‌روزها که باید با چشم‌های یه پزشک، به مخاطبم چشم بدوزم؛ دنیای پزشکی رو خارق‌العاده‌تر از قبل می‌شناسم. امیدوارم بتونم نگاه شما رو هم، از پنجره شگفت‌انگیز کلمه‌ها، به دنیای شگفت‌انگیز پزشکی عمق بدم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*