درمان كمردرد شدید و خفیف با روش‌های خانگی و جراحی

درمان کمردرد با فیزیوتراپی
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

برای بهبود درد شدید یا خفیفی که در ناحیه ستون فقرات و لگن رخ می‌دهد، درمان کمردرد تحت نظر پزشک بهترین رویکرد است.. کمردرد ممکن است به خاطر مشکلات ستون فقرات، دیسک‌های بین مهره‌ها، کشیدگی رباط‌های اطراف ستون فقرات و مشکلات نخاع و اعصاب بروز کند. اختلالات آئورت و تومورهای قفسه سینه و ستون فقرات نیز ممکن است موجب این درد شوند.

دکتر متخصص ارتوپدی و ستون فقرات، از معاینه فیزیکی، رادیوگرافی و MRI برای تشخیص علت کمردرد کمک می‌گیرد. سپس داروهای مسکن، داروهای ضدالتهاب، شل کننده عضلانی یا فیزیوتراپی را برای درمان کمر درد شدید تجویز می‌کند. در صورت نیاز به درمان فوری کمردرد، پزشک متخصص استفاده از کمربند طبی را جهت حفظ ستون فقرات تجویز می‌کند. یا اینکه با کمک جراحی، مشکلات تنگی کانال نخاعی و دیگر مشکلات مربوط به کمر را درمان می‌کند.

در ادامه این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، با ما همراه باشید تا تمام درمان‌های مرسوم کمردرد را بررسی کنیم.

اگر هم سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای همین مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا کارشناس سلامت و پزشکی دکتردکتر، پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند پنهان کردن

چه زمانی کمردرد جدی است و نیاز به درمان دارد؟

در صورتی که علائم کمردرد به صورت شدید و ناگهانی بروز کند، باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. این درد ممکن است تنها در ناحیه کمر باشد، یا اینکه موجب بی حسی یک پا یا دو پا شود. وجود مشکل کمردرد ممکن است ناشی از آسیب دیسک‌های بین مهره‌ای بوده و مهره کمر صدمه دیده باشد. یا اینکه صرفاً عضلات کمر، عضلات شکم، عضلات باسن و دنبالچه را تحریک کند. در صورتی که کمردرد شدت پیدا کند، ممکن است بیمار با مشکل عدم کنترل مثانه یا روده نیز مواجه شود.

در صورتی که موقع ایستادن یا راه رفتن، درد شدیدی در قسمت کمر، لگن و باسن دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص با بررسی وضعیت استخوان‌ها و ستون فقرات، مشکلاتی مانند دیسک کمر را شناسایی می‌کند.

در ادامه، تمامی راه‌های درمان کمردرد را بررسی خواهیم کرد.

زنی با علائم کمردرد

روش‌های پزشکی درمان کمردرد

پزشکان ترکیبی از روش‌های درمانی مانند فیزیوتراپی، ماساژ، درمان‌های ورزشی، تزریق دارو یا جراحی را برای کاهش درد کمر تجویز می‌کنند. در صورتی که شدت درد این ناحیه برای گرفتگی عضلات یا گودی کمر باشد، ماساژ و فیزیوتراپی یا سرما و گرما درمانی تجویز می‌شود. برای شرایطی که مهره‌های کمر یا نخاع دچار آسیب شده باشد، جراحی دیسک و ستون فقرات یا تزریق‌های درمانی انجام خواهد شد.

بهترین داروهای درمان کمردرد شدید

داروی قوی برای کمردرد می‌تواند شدت درد را کاهش داده و کنترل کند. از جمله داروهایی که برای تسکین درد در ناحیه کمر و ستون فقرات تجویز می‌شود می‌توان به قرص دیکلوفناک و ناپروکسن اشاره کرد. در صورتی که کمردرد ناشی از گرفتگی عضلات باشد، سیکلوبنزاپرین و داروهای شل کننده عضلات نیز می‌توانند شدت دردتان را کاهش دهند. برای مصرف این داروها، لازم است با پزشک متخصص مشورت کنید.

مسکن برای درمان فوری کمردرد

اگر کمردردتان شدید است، برای درمان فوری این درد می‌توانید از قرص ناپروکسن و چسب ضد درد کمک بگیرید. در صورتی که چسب جوابگو نبود، پمادهایی مانند پیروکسیکام، دیکلوفناک یا منتول می‌تواند التهاب این بخش از بدن را تسکین داده و شدت درد را کم کنند. در صورتی که شدت درد همچنان ادامه داشت، برای درمان جدی کمردرد، باید به پزشک مراجعه کنید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی و انجام حرکات اصلاحی موجب بهبود کمردرد می‌شود. متخصص فیزیوتراپی با انجام حرکات کششی و انعطاف‌پذیری؛ در رگ‌های خونی و شریان‌ها، گردش خون در بدن را بهبود می‌دهد. در تمرینات فیزیوتراپی هسته اصلی بدن تقویت می‌شود. تا گرفتگی عضلات ناحیه کمر، کمردردهای بعد از زایمان، درد ناشی از آسیب‌های ورزشی و… بهبود پیدا کند. دکتر فیزیوتراپی با انجام حرکت اصلاحی و آموزش اصول ارگونومی در جلسات فیزیوتراپی، مشکلاتی مانند عدم تعادل فرد را نیز درمان می‌کند.

درمان کمردرد توسط فیزیوتراپیست

جراحی‌های کمر

مؤسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی ایالات‌متحده آمریکا NIH (NINDS)، روش‌های زیر را به عنوان درمان‌های رایج برای جراحی کمر ارائه کرده است. با توجه به نوع و شدت آسیب وارد شده به اعصاب نخاعی، وریدها و ستون فقرات، پزشک متخصص یکی از این موارد برای جراحی کمر و درمان کمردرد انتخاب خواهد کرد:

ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی

این روش‌ها برای ترمیم شکستگی و صدمات مهره‌ها به دلیل پوکی استخوان استفاده می‌شود. در ورتبروپلاستی، سیمان استخوانی چسب مانندی به مهره شکسته تزریق می‌شود. تا بافت خالی میان مهره را پر کند. در روش کیفوپلاستی، یک بالون تپ با کمک سوزن مخصوص در میان استخوان وارد می‌شود. سپس بالن باد شده و حفره بین استخوان را پر می‌کند.

 لامینکتومی ستون فقرات

این عمل جراحی برای رفع فشار ستون فقرات انجام می‌شود. این زمانی انجام می‌شود که تنگی نخاعی باعث باریک شدن کانال نخاعی شده و درد، بی حسی یا ضعف وجود داشته باشد. در این عمل، پزشک متخصص دیواره‌های استخوانی مهره‌ها و خارهای استخوانی را با هدف آزاد شدن ستون فقرات و کاهش فشار روی اعصاب این ناحیه برمی‌دارد. با توجه به وسعت درد، پزشک ممکن است جراحی را روی یک یا چند مهره انجام دهد.

 فورامینوتومی

در این روش، جراح مجرای استخوانی را که در آن ریشه عصبی از کانال نخاعی خارج می‌شود را بزرگ می‌کند. تا از وارد شدن فشار روی عصب دیسک‌ها یا مفاصل ضخیم شده به دلیل افزایش سن جلوگیری کند.

 نوکلئوپلاستی

نوکلئوپلاستی، برای کسانی مناسب است که کمردرد طولانی و شدید ناشی از فتق دیسک (برآمدگی) را تجربه کرده‌اند. در این روش، پزشک از لیزر پلاسما برای درمان فتق خفیف و کاهش کمردرد استفاده می‌کند. برای تسکین درد دیسک کمر، دکتر از سوزن مخصوصی که امواج رادیویی را ساطع می‌کند کمک می‌گیرد. حرارت تولید شده توسط این سوزن، بافت‌های اضافی دیسک را تبخیر کرده و اندازه آن را کوچک می‌کند. تا فشاری که روی اعصاب و عضلات کمر است کاهش پیدا کند.

درمان کمردرد با یکی از روش های جراحی
درمان کمردرد با یکی از روش های جراحی

 همجوشی ستون فقرات

در این روش، جراح دیسک ستون فقرات، اتصالات دائمی را بین مهره‌های ستون فقرات قرار می‌دهد. این صفحات فلزی، برای ثابت نگه‌داشتن مهره‌ها کنار هم و کاهش شدت عوارض دیسک کمر استفاده می‌شود. عمل همجوشی ستون فقرات، ممکن است منجر به از دست دادن انعطاف‌پذیری در ستون فقرات شود. همچنین، این عمل به یک دوره نقاهت طولانی نیاز دارد، تا پیوندهای استخوانی رشد کرده و مهره‌ها به هم جوش بخورند.

 تعویض دیسک مصنوعی

این روش جایگزین همجوشی ستون فقرات است. تعویض دیسک مصنوعی برای افرادی تجویز می‌شود که دیسک‌هایشان به شدت آسیب دیده. در این روش پزشک دیسک آسیب دیده را برمی‌دارد. سپس فضای خالی بین مهره‌ها را با ایمپلنت متشکل از یک بلبرینگ پلاستیکی که بین دو صفحه فلزی قرار دارد پر می‌کند. در این جراحی کمر، دامنه حرکتی فرد تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

جراحی دیسک کمر

در صورتی که علت کمردرد و ریشه‌های عصبی کمردرد ناشی از دیسک کمر باشد، جراحی دیسک کمر انجام می‌شود. در این روش، قسمت تحتانی ستون فقرات برای برداشتن فتق دیسک تحت جراحی قرار گیرد. پزشک برای این کار، ابتدا برشی در ناحیه پشت ایجاد می‌کند. سپس دیسکی که روی عصب فشار وارد می‌کند را از بدن خارج خواهد کرد.

جراحی ستون فقرات

جراحی ستون فقرات جهت رفع مشکل بیرون‌زدگی دیسک کمر و دیسک گردن انجام می‌شود. همچنین، در صورت وجود تومورهای نخاعی، پزشک با کمک جراحی آن‌ها را برمی‌دارد. رفع عفونت‌های ستون فقرات، انحراف مهره‌های ستون فقرات، آرتروز ستون فقرات و… نیز توسط جراح ستون فقرات انجام می‌شود. در صورت وجود ضعف عضلانی و درد شدید کمر، پزشک ابتدا مشکل را شناسایی کرده و سپس مشکلاتی مانند پوکی استخوان، شکستگی مهره‌ها و… را برطرف می‌کند.

فیوژن ستون فقرات

عمل فیوژن ستون فقرات برای پیشگیری از حرکت استخوان‌ها و ایجاد کمردرد انجام می‌شود. برای درمان این کمردردها، دکتر ارتوپد فضای بین مهره‌ها را با کمک استخوان طبیعی بیمار، بانک استخوان یا ایمپلنت‌های مصنوعی پر می‌کند. تا مهره‌ها ثابت شده و درد شدیدی که در این ناحیه وجود دارد برطرف شود. بیمار به دلیل این مشکل، ممکن است دچار ضعف عضلانی یا آرتریت (التهاب مفاصل) شده باشد. پس از عمل شدت علائم این مشکلات کاهش پیدا می‌کند و درد کمر کمتر خواهد شد.

دیسک مصنوعی

دیسک مصنوعی یا تعویض کامل دیسک، نوعی آرتروپلاستی است. در این عمل جراحی، دیسک‌های بین مهره‌ای تخریب شده در ستون فقرات، با کاشت دیسک مصنوعی در ستون فقرات کمری یا گردنی جایگزین می‌شوند. با انجام این عمل، عوارض جانبی ناشی از حرکت مهره‌ها و تخریب اجزای مجاور آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. میزان موفقیت استفاده از دیسک مصنوعی به شرایط بیمار، تخصص پزشک، واکنش بدن نسبت به دیسک و عملکرد دیسک‌های مصنوعی مکانیکی بستگی دارد.

تحریک نخاع

تحریک طناب نخاعی یا محرک ستون فقرات، نوعی دستگاه تعدیل کننده عصبی قابل کاشت است. این محرک برای ارسال سیگنال‌های الکتریکی به مناطق خاصی از نخاع استفاده می‌شود. این سیگنال‌ها از طریق الکترودهای کاشت شده در نخاع ارسال شده و شدت دردی که در این ناحیه وجود دارد را کاهش می‌دهند. برای انجام این روش درمانی، باید بدانید تخصص ارتوپدی چیست و چطور پزشک ارتوپدی، با تحریک نخاع درد دیسک کمر را کاهش می‌دهد.

عمل جراحی کمردرد

انواع تزریق برای کمردرد

از تزریق ستون فقرات می‌توان برای درمان و تشخیص بیماری‌های متعدد این ناحیه استفاده کرد. کسانی که دردهای ناگهانی یا شدیدی را در ناحیه کمرشان حس می‌کنند، با تزریق آستروئید، تزریق اپیدورال و… می‌توانند علت این عارضه را شناسایی کنند. سپس پزشک با توجه به نوع بیماری کمر، درمان‌های لازم را تجویز خواهد کرد. از جمله انواع تزریق برای دیسک کمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

میلوگرام

میلوگرام برای شناسایی و تشخیص مشکلات کانال نخاعی استفاده می‌شود. با تزریق این ماده به بدن، ساختار ستون فقرات بهتر در تصویربرداری سی تی اسکن و MRI مشخص خواهد شد؛ بنابراین پزشک می‌تواند ستون فقرات و بافت آن را مشاهده کرده و علت کمردرد را شناسایی کند. از جمله عوارض تزریق میلوگرام می‌توان به سردرد ناشی از نشت مایع مغزی نخاعی اشاره کرد. کم آبی، بدن درد، کبودی و خونریزی در محل تزریق و بی حسی کوتاه‌مدت در پاها یا کمر، از دیگر عوارض تزریق این دارو محسوب می‌شوند.

دیسکوگرام

دیسکوگرام نیز مانند میلوگرام برای تشخیص مشکلات ستون فقرات استفاده می‌شود. این ماده به دیسک‌های ستون فقرات یا بالشتک‌های نرم بین مهره‌ها تزریق می‌شود، تا به شناسایی مشکلات دیسک کمر از طریق اسکن کمک کند. در برخی از شرایط، دیسکوگرام برای تحریک کمردرد و شناسایی علت آن استفاده می‌شود. از جمله عوارض این تزریق می‌توان به دیسکیت (عفونت دیسک)، نشت مایع مغزی و سردرد و کبودی و خونریزی در محل تزریق اشاره کرد.

اپیدورال

اپیدورال یکی از شناخته‌شده‌ترین تزریقات ستون فقرات برای درمان کمردرد است. در این روش، پزشک تحت بی حسی موضعی، سوزن داروهایی مانند استروئیدها یا بی حس کننده‌ها را به فضای اپیدورال تزریق می‌کند. تا تورم و درد اطراف کمر و اندام‌های اطراف آن کاهش پیدا کند. تزریق استروئید اپیدورال یک درمان مؤثر برای سیاتیک، فتق دیسک، آرتریت و… است. گرگرفتگی صورت، گرم شدن بدن، احتباس آب در بدن، سردرد و کبودی از جمله عوارض این تزریق محسوب می‌شوند.

تزریق مفصل فاست

مفاصل فاست، استخوان‌های ستون فقرات را به هم متصل می‌کند و به آن‌ها ثبات و انعطاف‌پذیری برای حرکت و چرخش می‌دهند. اگر مفاصل فاست تحریک یا ملتهب باشند، تزریق مفصل فاست تسکین دهنده درد ایجاد شده در این ناحیه است. درد ناشی از آسیب به این ناحیه به دلیل انجام فعالیت‌های ورزشی مانند دویدن، آسیب‌های گردنی یا ستون فقرات دیده می‌شود. از جمله عوارض این روش درمانی می‌توان به تورم و کبودی موضعی، احتباس آب در بدن، کمردرد کوتاه‌مدت و خونریزی محل تزریق اشاره کرد.

درمان کمردرد با ورزش و حرکات اصلاحی

برای درمان کمردرد و کاهش شدت درد این ناحیه می‌توانید حرکات اصلاحی زیر را انجام دهید. تا گرفتگی عضلات و جابجایی مهره‌ها بهبود پیدا کند. موقع انجام این حرکات حتماً به صدای بدنتان گوش دهید و هر زمان که دردتان شدید شد، ورزش را متوقف کنید. تا صدمات جدی به دیسک و نخاع یا عضلات پشت وارد نشود.

به گفته دانسگاه پنسیلوانیا،

حرکات اصلاحی و ورزش‌های مخصوص بهبود کمردرد، نه تنها خاصیت درمانی دارند بلکه با قوی کردن عضلات کمر، از بروز دردهای آتی در این ناحیه، جلوگیری می‌کنند.

در ادامه، برخی از بهترین حرکات اصلاحی و ورزشی برای درمان کمردرد را معرفی خواهیم کرد:

حرکات کششی ایستاده

برای انجام این حرکت باید بایستد و پاهایتان را به اندازه عرض شانه از هم باز کنید. سپس دست‌هایتان را به نحوی پشت کمرتان قرار دهید که انگشتان به سمت پایین باشد. حالا بدن را از ناحیه کمر به عقب خم کنید. در این حالت باید تنه خود را با دستانتان نگه داشته و زانوهای خود را صاف نگه دارید.

پل خوابیده به پشت

به پشت دراز بکشید و بازوها را روی زمین در پهلوها قرار دهید. سپس پاهایتان را از زانو خم کرده و کف پاهایتان را صاف روی زمین بگذارید. حالا، شکم و باسن خود را سفت کرده و به آرامی باسن خود را از روی زمین بلند کنید. در این حرکت، باید پشتتان را صاف نگه دارد. سپس به آرامی باسن را به سمت زمین پایین بیاورید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.

تمرین سگ پرنده

چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرد. سپس سرتان را در یک راستا با ستون فقراتتان نگه دارید و دست راست را به سمت جلو و پای چپ را مستقیماً به سمت پشت بکشید، تا هر دو با زمین موازی شوند. کمی مکث کرده و مجدداً به حال اول برگردید. در این حرکت باید عضلات شکم صاف بوده و پشت صاف باشد. این حرکت را باید 10 بار تکرار کنید. سپس دست و پا را عوض کرده و برای سمت دیگر بدن، حرکت را تکرار کنید.

تمرین گربه شتر

چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید. چانه خود را به سمت قفسه سینه جمع کرده و به آرامی پشت خود را به سمت سقف گرد کنید. چند ثانیه مکث کنید، سپس به آرامی پشت خود را شل کرده و به حالت عادی برگردید. این حرکت را نیز باید 10 بار تکرار کنید، تا مؤثر واقع شود.

درمان‌های خانگی و سریع کمردرد

برای درمان کمردرد پریودی یا کمردردهای موقتی می‌توانید از روش‌های خانگی کمک بگیرید. برخی از این درمان‌ها اثر بیشتری دارند و دردهای شدید را نیز کاهش می‌دهند. ماندگاری درمان‌های خانگی معمولاً موقتی است؛ بنابراین، در صورتی که درد در ناحیه کمر شدید شد، حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. از جمله درمان‌های خانگی کمردرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مصرف مسکن‌های ضد درد

مسکن‌هایی مانند استامینوفن و داروهای ضدالتهابی برای کاهش شدت درد مؤثر هستند. با توجه به اینکه درد کمر ناشی از چه مشکلی است، دارویی که باید مصرف کنید متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، استامینوفن برای کاهش درد ناشی از رگ به رگ شدن کمر مؤثر نیست و بهتر است از داروهای جایگزین مانند دیکلوفناک استفاده کنید.

درمان کمردرد شدید با قرص‌های تجویز شده توسط پزشک

استفاده از داروهای موضعی ضد درد

پمادهای موضعی، چسب‌ها و کرم‌های کاهش دهنده دردهای عضلانی و التهابی برای درمان کمردرد در پنج دقیقه تجویز می‌شوند. این داروها دردهای ناشی از رگ به رگ شدن عضلات کمر، درد ناشی از فشار روی مهره‌ها و کشیدگی رباط‌های کمر را کاهش می‌دهند.

داشتن برنامه غذایی ضدالتهابی

مصرف مواد غذایی کاهش دهنده التهابات بدن می‌تواند فشاری که روی ناحیه کمر و مفاصل وجود دارد را کاهش دهد. با مصرف غذاهای سرشار از ویتامین و مواد مغذی می‌توانید به ترمیم بافت‌ها و عضلات بدن کمک کنید.

اصلاح وضعیت بدن

موقع خواب، کار و… و رعایت اصول ارگونومی ضروری است. از نشستن‌های طولانی‌مدت که موجب فشار وارد شدن روی دیسک کمر می‌شود اجتناب کنید. همچنین، لازم است که برای خوابیدن از بالش‌های استاندارد استفاده کنید، تا فشاری روی مهره‌های گردن وارد نشود.

انجام حرکات کششی و اصلاحی بدن

درمان‌های خانگی برای کمردرد شامل انجام حرکات کششی نیز می‌شود. اگر کمردرد ناشی از کشیدگی عضلات یا شرایطی مانند اسکولیوز، سیاتیک، آرتریت یا بارداری باشد، با انجام حرکت اصلاحی می‌توانید شدت درد را کاهش دهید. همچنین انجام حرکات کششی موجب افزایش دامنه حرکتی، بهبود وضعیت بدن و محافظت از شما در برابر آسیب‌های بعدی می‌شود.

کاهش استرس و داشتن خواب و استراحت کافی

استرس مزمن می‌تواند تأثیر منفی بر سلامتی شما داشته باشد و باعث درد فیزیکی شود. احساس استرس و اضطراب باعث می‌شود بدن مواد شیمیایی مانند کورتیزول و آدرنالین را آزاد کند. این موضوع می‌تواند منجر به سفت شدن عضلات و اسپاسم عضلانی غیرارادی بدن شود. همچنین، استرس می‌تواند منجر به تنش مداوم ستون فقرات شود و یکی از دلایل شایع کمردرد و است. اگر با استرس مزمن دست و پنجه نرم می‌کنید، باید خودتان را آرام کنید. یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق برای کاهش استرس کمک کننده هستند.

سرما و گرما درمانی

سرما درمانی (کمپرس سرد) یا گرما درمانی (کمپرس گرم) برای کاهش شدت درد کمر نیز مناسب است. استفاده از کمپرس گرم تنش بین عضلات را کاهش داده و فشار روی عضلات را کاهش می‌دهد. همچنین سرما درمانی و گرما درمانی، موجب شل شدن عضلات ناحیه کمر و باسن شده و گرفتگی را برطرف می‌کند.

درمان کمردر با کمپرس یخ یکی از راه های درمان خانگی کمردرد
درمان کمردر با کمپرس یخ یکی از راه های درمان خانگی کمردرد

برای درمان کمردرد چه بخوریم؟

تغییر در برنامه غذایی می‌تواند شدت کمردرد را بهبود داده و التهابات را در بدن کم کند. در ادامه خوراکی‌ها و ترکیباتی که می‌تواند به درمان این مشکل کمک کند را ارائه کرده‌ایم.

مواد غذایی و ویتامین‌هامنبع غذایی
 غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3ماهی، بادام، گردو، دانه کتان و دانه چیا
ادویه‌های ضدالتهابیزنجبیل، دارچین و فلفل قرمز
غذاهای غنی از پروتئین تخم مرغ، شیر و عدس
سبزیجات برگ سبزبروکلی، گل کلم، کلم و اسفناج
میوه‌های تازه کاهش دهنده التهاب و ضد دردسیب، آناناس، توت، گیلاس، انگور و مرکبات

در صورت صلاحدید پزشک، ممکن است طب سوزنی نیز برای بیمارانی که کمردرد دارند تجویز شود. تا بهتر بتوانند از درمان‌های خانگی یا پزشکی نتیجه بگیرند.

چگونه می‌توان از کمردرد جلوگیری کرد؟

کمردرد ممکن است به اشکال مختلف بروز کند. در برخی از افراد، این عارضه حاد و مزمن است. بعضی دیگر از بیماران، کمردردهای مقطعی را تجربه می‌کنند. با این وجود، برای تمام افرادی که درگیر این مشکل هستند، روش‌های مختلفی برای پیشگیری از کمردرد ارائه شده. از جمله این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ورزش کردن برای کاهش تنش‌های پشت و گرفتگی‌های عضلانی
  • کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام
  • ترک سیگار و دخانیات
  • استفاده از صندلی‌های ارگونومی برای محیط کار
  • استفاده از میز کار با ارتفاع مناسب
  • اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین یا تحرکات ناگهانی
  • عدم پوشیدن کفش‌های دارای پاشنه‌های بلند و غیر استاندارد

با صرف زمان جهت انجام تمرینات یوگا و مدیتیشن نیز می‌توانید دردهای عضلانی ناشی از استرس را کاهش دهید.

آیا درمان کمردرد در زنان و مردان متفاوت است؟

خانم‌ها در دوران پریودی و سنین بعد از یائسگی کمردرد را تجربه می‌کنند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری نیز می‌تواند موجب کمردرد در خانم‌ها شود. این درد در ناحیه پایینی کمر و باسن دیده می‌شود. پوکی استخوان یکی دیگر از دلایل کمردرد در بین خانم‌ها است. برای درمان کمردرد زنان، استفاده از کمپرس‌های گرم، انجام حرکات اصلاحی بدن و مدیتیشن تجویز می‌شود. البته در صورت نیاز، پزشک درمان‌های تکمیلی مانند تزریق برای کمردرد یا جراحی را نیز انجام خواهد داد.

کشیدگی ماهیچه یا رباط پشت به دلیل انجام فعالیت‌های سنگین بدنی، دلیل اصلی کمردرد در بین مردان است. به طور کلی، آقایان به دلیل بلند کردن اجسام سنگین یا فشار روی کمر، اسپاسم عضلانی و گرفتگی کمر را تجربه می‌کنند. برای تسکین این درد می‌توانید درمان خانگی کمردرد مردان را انجام دهید. این درمان شامل انجام حرکات ورزشی، استفاده از چسب‌ها و پمادهای ضد درد و سرما و گرما درمانی است. در برخی از مواقع، پزشک فیزیوتراپی را برای کاهش درد کمر آقایان تجویز می‌کند.

درمان کمردرد در دوران بارداری

اغلب خانم‌ها به دلیل تغییرات فرم بدنشان در دوران بارداری، مشکلاتی مانند کمردرد را تجربه خواهید کرد. برای پیگشیری از این درد، حتماً باید حالت ایستادنتان را اصلاح کنید. صاف بایستد و شانه‌هایتان را خم نکنید، تا روی کمرتان فشار وارد نشود. برای بلند کردن اجسام روی زمین بشنید و خم نشوید. پیاده‌روی روزانه داشته باشید و استرس را از خودتان دور نگه دارید. حالت خوابتان را اصلاح کنید و به نحوی بخوابید که فشاری روی کمرتان وارد نشود.

پزشک در حال توضیح علت کمردرد به بیمار تویط آناتومی مهره های کمر و ستون فقرات

برای درمان کمردرد به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای درمان کمردرد، درمان گودی کمر، دیسک کمر و… لازم است به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. پزشک متخصص با مشاهده علایم بیمار و تجویز ام آر آی یا سی تی اسکن، علت اصلی کمردرد را شناسایی می‌کند. سپس درمان‌های دارویی، تزریق یا جراحی را برای درمان فوری کمردرد در نظر می‌گیرد. در صورتی که کمردرد موقتی باشد، پزشک حرکات اصلاحی و استراحت را تجویز می‌کند. تا دردی که در این ناحیه وجود دارد تسکین پیدا کند؛ اما در صورت درد شدید و ناگهانی، نیاز به درمان کمر درد شدید خواهید داشت.

اگر نیاز به مشاوره با پزشک دارید، می‌توانید همین حالا از طریق پلتفرم آنلاین دکتردکتر، نوبت دکتر بگیرید و حضوری یا غیرحضوری، ویزیت شوید.

منابع:

aarp.org

niams.nih.gov

hopkinsmedicine.org

webmd.com

medicalnewstoday.com

medicalnewstoday.com

سوالات متداول درمان کمردرد

[elementor-template id=”93928″]

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: شیما پاژخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*