آیا میدانید آخرین عادت ماهانه شما چه زمانی بوده و چند روز به طول انجامیده است؟ اگر نمیدانید، شاید زمان آن فرا رسیده که در این مورد دقت و توجه بیشتری به خرج دهید و به دنبال راهی برای برطرف کردن نامنظم بودن چرخه قاعدگی باشید. در ادامه با بررسی دلایل نامنظم بودن پریود با ما همراه باشید.
قاعدگی نامنظم میتواند نشانه بیماریهای مختلف در زنان باشد که خود را به صورت اختلالات در این سیکل طبیعی جنسی نشان میدهد. قاعدگی ممکن است اختلالات زیادی را در بر بگیرد. بنابراین، توجه به این مسئله فیزیولوژیک از اهمیت بالایی برخوردار است.
چرخه قاعدگی چیست؟
چرخه قاعدگی مجموعه تغییراتی را تشکیل میدهد که ماهانه در بدن زنان اتفاق میافتد و بدن را آماده بارداری احتمالی خواهد کرد.
هر ماه یکی از تخمدانها در جریان فرایندی که تخمکگذاری نام دارد، یک تخمک آزاد میکند. در همین زمان تغییرات هورمونی، رحم را برای بارداری احتمالی آماده میکند. اگر تخمکگذاری رخ دهد ولی تخمک بارور نشود، دیواره رحم ضخیم شده، از بین رفته و از طریق واژن بقایای آن از بدن خارج میشود. این حالت عادت ماهانه یا پریود ماهانه (menstrual period) نام دارد.
چرخه قاعدگی طبیعی و غیر طبیعی هر کدام چه ویژگیهایی دارند؟
چرخه قاعدگی (menstrual cycle) در زنان بیانگر وضعیت سلامتی آنهاست. زنان باید بدانند که چگونه چرخه قاعدگی خود را زیر نظر داشته و چه اقداماتی در صورت نامنظم بودن آن انجام دهند.
زیر نظر داشتن دقیق چرخه قاعدگی، به شناخت شرایط طبیعی بدن، زمان تخمکگذاری و تشخیص تغییرات بزرگی همچون رخ ندادن عادت ماهانه یا خونریزیهای پیشبینی نشده ماهانه کمک بسیار بزرگی میکند.

گاهی نامنظم بودن چرخه قاعدگی چندان موضوع مهم و نگرانکنندهای نیست؛ ولی در صورت تکرار این حالت فرد باید بداند که احتمالاً عاملی سلامت او را تهدید میکند.
چرخه قاعدگی طبیعی کدام است؟
اولین روز عادت ماهانه به عنوان اولین روز از چرخه قاعدگی در نظر گرفته میشود، این چرخه تا عادت ماهانه بعدی ادامه دارد.
مدت زمان چرخه قاعدگی در افراد مختلف با هم متفاوت است. خونریزی ماهانه هر 21 الی 32 روز یک بار رخ داده و 2 الی 7 روز به طول خواهد انجامید. در سالهای ابتدایی که زنان عادت ماهانه را تجربه میکنند، چرخه قاعدگی طولانیتر خواهد بود. هر چهقدر که سن فرد بالاتر رود چرخههای قاعدگی کوتاهتر و منظمتر خواهند شد.
میزان خونریزی در این دوران نباید از ۳۰ سیسی کمتر و یا از ۸۰ سیسی بیشتر باشد. رنگ خون نباید خیلی بیش از حد تیره و یا بیش از حد روشن باشد. خونی که طی قاعدگی از بدن فرد خارج میشود نباید حالت قیر مانند داشته باشد.
چرخه قاعدگی فرد میتواند منظم باشد و هر ماه مقدار مشخصی طول بکشد. یا که نه میتواند نامنظم باشد و یا اینکه فرد خونریزی ماهانهای سبک، سنگین، کوتاه، طولانی و یا حتی دردناک و یا بدون درد را تجربه کند. همه این موارد میتوانند یک چرخه قاعدگی طبیعی باشند. این تعریف برای هر فردی یک تعریف مشخص و منحصر به فرد است.
به یاد داشته باشید که مصرف قرصهای ضد بارداری یا وسایل جلوگیری از بارداری مانند آی یو دی (IUD) میتواند چرخه قاعدگی شما را تغییر دهد. اگر از این موارد استفاده میکنید، لازم است که با پزشک خود مشورت کنید.
زمانی که فرد به دوره یائسگی (menopause) نزدیک میشود، فرد نامنظم بودن چرخه قاعدگی را تجربه خواهد کرد. با افزایش سن شانس ابتلا به سرطان رحم در زنان افزایش مییابد؛ بنابراین در دوران یائسگی فرد در صورت مشاهده هرگونه خونریزی غیر طبیعی باید با پزشک خود مشورت کند.
قاعدگی نامنظم به چه صورت است؟
قاعدگی نامنظم طیف وسیعی از مشکلات را دربرمیگیرد. برخی از این مشکلات ممکن است زمینهساز و یا نشاندهنده یک مشکل جدی باشند. سن شروع قاعدگی در کشورها و اقوام مختلف متفاوت است؛ اما به طور طبیعی سن شروع قاعدگی از ۱۲ تا ۱۳ سالگی است.
در ابتدا احتمال بروز اختلالات و بینظمیها در قاعدگی اعم از دقیق نبودن زمان پریودی و یا حتی فاصله زیاد بین قاعدگیها طبیعی است؛ مخصوصا اگر فرد زمینه ژنتیکی نیز برای این امر داشته باشد. به همین دلیل پیگیری کردن این قبیل اختلالات درسالهای آغازین شروع سیکل جنسی چندان ضروری به نظر نمیرسد.
اما درمورد بزرگسالان که چند سال از آغاز سیکل جنسیشان میگذرد؛ نامنظم شدن زمان قاعدگی (از شروع قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی باید حدودا ۲۸ روز فاصله باشد)، دردهای بسیار شدید در دوران پریودی، زیاد بودن حجم خون قاعدگی و یا غیر طبیعی بودن رنگ آن همگی از جمله اختلالات شایع درباره قاعدگی هستند که درصورت بروز، باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه شود.
چگونه چرخه قاعدگی را میتوان زیر نظر گرفت؟
به فرد توصیه میشود که در تقویم زمان شروع چرخه قاعدگی را علامتگذاری کند، این کار به او کمک میکند تا فرایند طبیعی بدن خود را به راحتی زیر نظر بگیرد. اگر فرد هر ماه زمان شروع عادت ماهانه خود را یادداشت کند و این کار را چند ماه متوالی و پشت سر هم انجام دهد، میتواند منظم بودن یا نامنظم بودن چرخه قاعدگی خود را به راحتی تشخیص دهد.
اگر نگران عادت ماهانه و خونریزی ماهانه هستید، موارد زیر را هم زیر نظر بگیرید:
- زمان پایان خونریزی ماهانه را یادداشت کنید، این مورد به شما کمک میکند تا مدت زمانی که خونریزی ماهانه طول میکشد را بررسی کنید و بدانید که نسبت به ماه قبل این مدت زمان کوتاهتر یا بلندتر بوده است.
- جریان خونریزی ماهانه را به دقت ثبت کنید. شما میتوانید میزان و حجم خونریزی ماهانه خود را به دقت بررسی کنید. خون خارج شده از بدن را برای وجود لخته خون احتمالی بررسی کرده و یادداشت کنید که چند وقت یکبار نیاز به تعویض پد بهداشتی وجود دارد.
- خونریزیهای غیرطبیعی را به دقت بررسی کنید. اگر در فاصله زمانی دو عادت ماهانه دچار خونریزی شوید، باید به پزشک مراجعه کنید.
- وجود درد در طی دوران ماهانه طبیعی است ولی با این حال میزان درد را هم باید به دقت زیر نظر داشت.
- تغییرات خلقوخو و رفتاری خود را نیز زیر نظر بگیرید.

چه عواملی باعث نامنظم بودن چرخه عادت ماهانه خواهند شد؟
عوامل ایجاد بینظمی در چرخه قاعدگی عبارتند از:
- بارداری یا شیردهی
یکی از اولین نشانههای بارداری پریود نشدن است. شیردهی بعد از زایمان هم میتواند چرخه قاعدگی طبیعی را تا حدود زیادی مختل کند.
- مشکلات گوارشی، کاهش شدید وزن یا انجام حرکات ورزشی شدید
مشکلات گوارشی همچون بی اشتهایی عصبی (anorexia nervosa)، کاهش شدید وزن و افزایش فعالیت بدنی میتواند چرخهی قاعدگی را مختل کند.
- سندروم تخمدان پلی کیستیک ( Polycystic ovary syndrome (PCOS) )
تشخیص سندروم تخمدان پلیکیستیک با انجام سونوگرافی ممکن است. این عارضه یک مشکل در سیستم غدد درونریز است و در آن تخمدانها بزرگتر از حالت عادی بوده و در آنها اجزایی به نام فولیکول مشاهده میشود.
همین موضوع جلوی تخمکگذاری و قاعدگی منظم را میگیرد. نشانههای این مشکل در اغلب افراد به صورت پرمویی (افزایش موهای زائد)، چاقی، آکنه و نازایی است. در این حالت ممکن است فاصله بین قاعدگیها تا ۳۵ روز و حتی بیشتر افزایش یابد.
- یائسگی زودرس و پیش از موعد
این عارضه قبل از 40 سالگی اتفاق میافتد و فرد در این سن دیگر قادر به تخمکگذاری نیست. زنان مبتلا به این عارضه هم بینظمی چرخه قاعدگی را تجربه خواهند کرد.
سن طبیعی برای بروز یائسگی ۴۷ تا ۵۱ سالگی است. اگر خونریزی فرد خیلی زودتر از موعد قطع شود و این عدم قاعدگی بیش از ۶ ماه طول بکشد؛ فرد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند. یائسگی اگر در بازه سنی مناسب رخ دهد؛ اتفاقی کاملا طبیعی و فیزیولوژیک از بدن است که هیچ جای نگرانی ندارد و علت آن این است که تخمکهای فرد رو به اتمام است و درنتیجه به تدریج تخمکگذاری در فرد متوقف میشود و در نهایت جریان قاعدگی متوقف میشود.
- بیماری التهاب لگن ( Pelvic inflammatory disease (PID) )
بیماری التهاب لگن در واقع نوعی عفونت است که باعث بینظمی در چرخه قاعدگی میشود.
- فیبر رحمی (Uterine fibroids)
فیبرهای رحمی تودههایی غیر سرطانی هستند که در رحم رشد میکنند. این تودهها منجر به عادتهای ماهانه شدید و طولانی خواهند شد.
انواع دردهای قاعدگی
دردهای دوران قاعدگی به دیسمنوره معروف هستند. این دردها به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشوند. دردهای اولیه با شروع قاعدگی آغاز میشوند و در نهایت تا دو یا سه روز اول قاعدگی ادامه و سپس تسکین پیدا میکنند. این قبیل دردها، طبیعی هستند و افراد میتوانند از انواع مسکنها در این دوران استفاده کنند.
دردهای ثانویه از چند روز قبل پریود آغاز میشوند و در طول دوره و چند روز بعد از قاعدگی نیز ادامه مییابد.
آندومتریوز چیست؟ چگونه آندومتریوز موجب اختلال قاعدگی میشود؟
آندومتریوز به حالتی گفته میشود که بافت رحم در جایی دیگر از بدن تشکیل میشود. علت این موضوع به طور دقیق مشخص نشده است اما محققان احتمال دادهاند که این مشکل اغلب به علت پس زده شدن خون از لولههای رحم به بالا، رخ میدهد. این حالت اغلب در خانمهای جوان در سنین ۲۵ تا ۳۵ سالگی، که از روشهای جلوگیری از بارداری استفاده میکنند بروز میکند.
آندومتریوز خود را با دردهای ثانویه قاعدگی و یا دردهای شدید بعد از نزدیکی نشان میدهد. در صورت حاد و شدید بودن این مشکل، البته در حالتی که فرد تمایل به بارداری در آینده نداشته باشد؛ از طریق جراحی به طور کامل مشکل را برطرف میکنند. در غیر این صورت با استفاده از داروهای مسکن و جلوگیری موقتی از بارداری به درمان بیمار اقدام میکنند. یکی از نشانههای این مشکل بروز لکهبینی در فواصل بین قاعدگیهاست.
اختلالات هورمونی چگونه موجب بروز نامنظمیهای قاعدگی میشوند؟
برخی غدد بدن به طور غیر مستقیم در سیکل جنسی تاثیرگذار هستند؛ برای مثال کمکاری یا پرکاری تیروئید (غدههای درونریز در قسمت جلوی گردن) موجب بروز اختلالات شدیدی در قاعدگیهای فرد میشود. همچنین اختلال ترشح پرولاکتین (هورمونی که از غده هیپوفیز ترشح شده و موجب تحریک ترشح شیر از غدد شیری میشود) نیز میتواند موجب بروز بی نظمیهایی در سیکل پریود فرد شود.
بیشتر بخوانید: کمکاری تیروئید؛ علت، علائم، تشخیص و درمان کمکاری تیروئید
پولیپ چیست؟ چگونه موجب بروز قاعدگی نامنظم میشود؟
پولیپ به بافتهای کوچک که مانند توده در برخی بافتهای بدن تشکیل میشوند گفته می شود. پولیپها ممکن است پایهدار یا بدون پایه باشند. در این بحث منظور ما از پولیپ، پولیپهای بافت رحم و گردن آن است که میتوانند اختلالات متعدد و متنوعی را در سیکل جنسی فرد از جمله نظم قاعدگیها ایجاد کنند.
چه اقداماتی برای جلوگیری از نامنظم بودن چرخه قاعدگی میتوان انجام داد؟
تجویز قرصهای ضد بارداری به منظم شدن چرخه قاعدگی برخی از زنان کمک میکند. درمان برخی مشکلات مانند مشکلات گوارشی هم به حل مشکل عادت ماهانه نامنظم کمک میکند. با این حال برخی بینظمیها در چرخه قاعدگی اجتنابناپذیر هستند.
در صورت مشاهده موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:
- عادت ماهانه به یکباره و برای بیش از 90 روز متوقف شود و فرد باردار نباشد.
- بعد از چندین دوره چرخه قاعدگی منظم به یکباره این چرخه دچار بینظمی شود.
- خونریزی بیش از 7 روز طول بکشد.
- خونریزی شدید باشد و هر یک یا دو ساعت نیاز به تعویض تامپون و یا پد بهداشتی باشد.
- فاصله بین دو خونریزی ماهانه کمتر از 21 روز و بیشتر از 35 روز باشد.
- خونریزیهای غیر طبیعی بین دو عادت ماهانه مشاهده شود.
- دردهای غیر طبیعی و شدید در هنگام عادت ماهانه
- بعد از استفاده از تامپون فرد احساس ناخوشایندی داشته و یا حتی تب کند.
سخن آخر
قاعدگیهای نامنظم گاهی اوقات بسیار جدی هستند و ممکن است تابلوی یک بیماری، حتی سرطان دهانه رحم و دیگر انواع بدخیمیهای دستگاه جنسی باشد؛ بنابراین لازم است این قبیل اختلالات (مخصوصا اگر فرد در سنین باروری است و قصد حاملگی دارد) حتما پیگیری و درمان شوند.
اگر در مورد چرخه قاعدگی سوالی دارید و یا متوجه تغییری در آن شدهاید، بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید و مشکل نامنظم بودن چرخه قاعدگی را برطرف کنید.
منابع:
از کدام خدمات دکتردکتر استفاده کنیم؟
نوبتدهی اینترنتی
اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبتدهی اینترنتی میتوانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص زنان و زایمان روی دکمه زیر کلیک کنید.
ویزیت تلفنی
گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینهبر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی میتوانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص زنان و زایمان دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
پرسش و پاسخ پزشکی
شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
سلام
من این بار که پریود شدم 3 روز اول خونریزی زیادی داشتم اما از روز 4 ام به بعد خیلی کم شد طوری که یه نوار هم پر نمیشد علتش چیه؟ آیا مشکل خاصیه؟
سلام نه عزيزم طبيعيه نگران نباشيد
سلام چندماه که عادت ماهانه نامنظم دارم وموقع نزدیکی پشتم درد شدیدی میگیره ایاطبیعی ممنونم ازشما
سلام عزیزم نه طبیعی نیست
هم باید سونوگرافی رحم و تخمدان بدهید و هم معاینه واژینال بشین
سلام من ۱۶ سالمه اوایل تاریخ پریودیم منظم بود ولی الان هرماه ۲ روز میفته جلو ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام دو روز و حتي ٥ روز طبيعيه اصلا نگران نباشيد
سلام خسته نباشی من 29سال دارم عادت ماهیانه منزمی داشتم الان حدودلا چهل روز گذشت که پروید نشدم از تست دادن هم میترسم که باردار باشم و بخاطر مشکات و مساعل خانوادگی فعلا تسمیم بارداری ندارم لطفا راهنمایی بکنید ممنون میشم
سلام دوست عزیز راهی وجود ندارد باید به عنوان اولین قدم بارداری را چک کنید
سلام خانم دکتر
میخواستم بدونم که تا چند روز زودتر پریود شدن ایرادی نداره؟ من 1 مهر پریود شدم تا امروز ک 23 ام بود دوباره شدم
سلام ممكنه بدليل اضطراب و مشمل روحي زودتر پريود شديد
گاهي هم بدليل تغيير فصل هست
اما اگه تكرار شد بايد از نظر علل مربوط به رحم و تخمدان بررسي شويد و توسط متخصص زنان ويزيت شوبد
من اولین بار ماه پیش ۱۲پریود شدم این که ۲۳هنوز پریود نشدم
مشکلی داره
سلام
خیر در سیکل های اول بی نظمی طبیعیه
خانم دوست دخترم طی این ماه س بار عادت ماهنه میشه نمیتونم بنا مشکلات قومی ببرمش دکتر میشه بگید چ قرصها باید استفاد کنه درضم تست داه منفی
سلام خودش بهتره بره متخصص زنان ويزيت شه و سونوگرافي رحم وتخمدان بده
ممكنه كيست تخمدان باشه يا ميوم باشه
سلام من 16سالمه نزیک 2ساله پریود میشم اولامنظم بودالان چن ماهه از30 روزهم بیشترطول میکشه40 و50میشه کمکم کنید می ترسم ممنون
سلام
اگه قبلا منظم بوده و الان نامنظم شده سونوگرافی بدین عزیزم
سلام خانم دکتر من دو روز اول خیلی حجم پریودم کمه و رنگش یا تیرس یا خیلی روشن از روز سوم خوب میشه.قبلا هر 7روز خون رنگش طبیعی بود.الان اون دو روز اول جزو پریودم هستن و مشکلی نداره ک اینجوری شده؟
سلام اگه متاهليد تست بتا بديد
اگرم مجرديد مشكلي نداره
یه لخته های صورتی هم هستن مثه گوشت😖اونا هم مشکلی نداره؟
بهتره به متخصص زنان مراجعه كنيد احتمالا سابقه عفونت داشتيد يا بدليل فيبروم ممكنه باشع
سلام ۱۷ سالمه و پنج ساله که پریود میشم. کلا پریود نامنظمی دارم و فاصله ی بین دو پریودم بین ۵۰ تا ۶۰ روزه. الان هم ۵۰ روز از آخرین پریودم میگذره. ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.
سلام بايد سونوگرافي تخمدان ها را بديد تا از نظر كيست تخمدان بررسي شويد
سلام خسته نباشین .تقریبا3ماه پیش سقط جنین 35روزداشتم عمدی بودشاکسن موقت داشتم.پریوداول خونریزیم شدیدبود.ماه بدی عادت نشدم فقط لک.17روز.الان. تب ولرزم دارم پزشکم پیشنهاددادن قرص 21تایی استفاده کنم 8روراستفاده کردم معدم .نفس تنگی اذیت شدن دیگه نخوردم بازدوباره لک دارم ممنون میشم
سلام عزیزم با توجه به اینکه گفته تب و لرز هم دارید باید شرح حال تان بیشتر بررسی شود
جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام ۱۷ سالمه و الان حدود یک سال و پنج ماه هست که پریود نشدم
سلام شما باید حتما آزمایش هورمونی و سونوگرافی انجام دهید
نیاز به بررسی می باشد
به متخصص زنان مراجعه کنید
سلام ۲۰ سالمه و حدود شش ماه هست که طول دوره پریود م ۱۳ تا ۱۴ روزه و مدام احساس بی حالی دارم ممنون میشم جواب بدین
سلام عزیزم شما باید آزمایش تیروئید و هورمونی و همچنین سونوگرافی رحم و تخمدان ها انجام دهید
سلام من ۱۹ سالمه ویه بچه ۹ ماهه دارم بعد زایمانم تا الان ۴ماه مظم عادت شدم ولی الان ۲ماه عادت نشدم تست بارداری ام دادم منفی بود خوشحال میشم راهنمایی ام کنید.
سلام اگر در دوران شیردهی هستید گاهی بی نظمی قاعدگی طبیعی است اما با توجه به اینکه چهار ماه منظم قاعده شده بودی بهتر است آزمایش هورمونی و سونوگرافی انجام شود
سلام من۱۳سالم ۲سال میشه که پریود میشم چند وقتی هست که پریودم نامنظم الان یکم خونریزی ازدیروزداشتم که خیلی کم بود والان نوارگذاشتم اصلا خونریزی ندارم ممنون میشم کمکم کنین؟
سلام بايد از لحاظ كيست تخمدان بررسي شويد
بايد سونوگرافي رحم و تخمدان بديد و به
متخصص زنان مراجعه كنيد
سلام خانم دکتر
من تو ۱۳سالگی پریود شدم و در یکسال اول منظم بود ولی بعد یکسال نامنظم شد ۳ماه یکبار بعضی موقع ۶ماه یکبار الانم کع ۲ماه به طور مکرر خونریزی داریم ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
عزیزم باید سونوگرافی رحم و تخمدان بدین تا از نظر کیست بررسی شوید اگه سونوگرافی خوب بود آزمایش هورمونی بدهیر
سلام من ۱۶ سالمه اوایل تاریخ پریودیم منظم بود ولی الان هرماه ۲ روز میفته جلو ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
اگر همیشه ۲ روز میفته جلو موردی نداره(تعداد روزهای سیکل باید منظم باشه مثلا همیشه ۲۵ روزه یا ۳۲ روزه یا…باشه)
سلام ۲۰ سالمه و حدود ۶ ماه هست که طول دوره پریود م ۱۳ تا ۱۴ روزه و احساس بی حالی دارم ممنون میشم جواب بدین
سلام من 4سال از اولین پریدیم می گذرد از همان سال اول تا الان پریدم نامنظم هسته گاهی اوقات هر چند ماه یک بار پرید میشم لطفا راهنمایم کنید
سلام عزیزم باید سونوگرافی رحم و تخمدان ها و همچنین آزمایش هورمونی و تیروئید انجام شود
سلام خسته نباشید
۱۵ سالمه۳ سال پیش اولین پریودیم بود تا یه سال پیش همه پریودی هام نامنظم بود اما یه ساله که هر ۲۷ روز (دقیقا هر ۲۷ روز) پریود میشم اما این ماه ۳ روز از اولین روز پریودیم گذشته و هنوز پریود نشدم(باید ۱۷ ام میشدم) آیا نیاز به چکاپ دارم؟
سلام خیر فعلا موردی ندارد
سلام خسته نباشید
من۱۶سالمه واززمانی که پریود شدم اصلا منظم نبوده به طوری که دوسه ماه عقب میفته بعدنسبت به هم سن های خودم یکمم دورپریودشدم۱۴سالم بود
میشه کمکم کنیدکه چیکارکنم
سلام بايد به متخصص زنان مراجعه كنيد و سونوگرافي از لحاظ كيست تخمدان بدهيد
سلام من یک هفته نیس ک پریودم تمام شده است الا باز هم پریود شده ام من همیشه هر یک ماه یک بار پریود میشدم الا این ماه دوبار پریود شدم چرا؟؟؟
سلام بايد سونوگرافي واژيمال بديد و از لحاظ پوليپ يا كيست تخمدان بررسي شيد
سلام من چند روز پیش پریود شدم ولی فقط چند ساعت خونریزی کردم و تموم شد دیروز دو پریود شدم و دوباره فقط چند ساعت خونریزی کردم. ممنوندمیشم راهنماییم کنین. میشه بگید چی مصرف کنم که خوب بشم آخه به خاطر کرونا میترسم برم دکتر
سلام بايد حتما سونوگرافي بديد تا مشخص شه كيست تخمدان داريد يا نه و از نظر پوليپ هم بررسي شويد
سلام ببخشید ی سوال داشتم من 15 سالمه پریودم ب طور منظم بود الان ی ماه ک نمیشم کلا این ماه هم ک مشخص نیست ولی جوش های زیادی توصورت زدم ممنون میشم راهنمایی کنید دلیل این همه طولانی نشدن من چیه؟
سلام احتمال کیست اختلال هورمونی است بهتر است سونوگرافی و آزمایش هورمونی و تیروئید بدهید
ببخشید اگه تو ماه دوم قاعدگی پریود نشویم مشکلی داره
سلام دوست گرامی در یک سال اول شروع پریودی ممکن است نامنظمی قاعدگی وجود داشته باشد جای نگرانی نیست
من دخترم ۲۵سالمه دوباره تو یک ماه پریود شدم خیلی درد دارم خون ریزی خیلی کم دارم
سلام بايد سونوگرافي رحم و تخمدان بديد و از نظر كيست تخمدان بررسي شويد
باسلام.متاهل هستم.چن ماه قبل دو سه دوره پریود نامنظم داشتم ۷.۸ روز زودتر از موعد.بعد خود به خود منظم شد الان هم دوباره دوماه هست که نامنظم شده ماه قبل نزدیک ۱۰ روز زودتر البته به خاطر استرس و فشار عصبی،و این ماه ۶ روز زودتر قاعدگیم شروع شده،و مهمترینش اینجاست که روز اول یه لکه خیلی کم میبینم بعد کاملا قطع میشه و ۳.۴ روز بعدش شروع میشه.یک ساله ازواج کردم جلوگیری کاملا طبیعی دارم.موی زاید ندارم صورتم از اول نوجوانی جوش میزده تا الان که ۳۸ سال دارم.
و یه سوال اینکه امکان داره یائسگی زودرس به خاطر ژنتیک داشته باشم؟چون یکی از عمه هام زیر ۴۰ سال یائسه شده.ممنون از پاسختون.
سلام دوست عزیز یائسگی زودرس ممکن است که ژنتیکی باشد به همین دلیل بهتر است که آزمایش fshبدهید همچنین از نظر اختلالات تیروئید بررسی گردید
سلام من 17سالمه از پریودم یک هفته گذشته ولی پریود نشدم و دل درد هم ندارم
4ساله پریود میشم و همیشه یه هفته جلومیوفتاد ولی این سری تازه عقب هم افتاده
لطفاً راهنمایی کنید منو
سلام اگر متاهل هستید آزمایش بارداری بدهید در غیر این صورت از نظر اختلالات تیروئید و پرولاکتین بررسی شوید در صورت نرمال بودن آزمایش های خود می توانید جهت تزریق آمپول مدروکسی پروژسترون با متخصص زنان جهت القایی قاعدگی مشورت نمایید
سلام خانم دکترمن چن ماه شده پریودیم نامنظم هس 10تا15روزعقب میزنه اززمانی ک قصدبارداری داشتم اینجوری شدم الان بازپریودیم 7روزجلوزده الان 9روزشده خوب نشدم الان من بایدچیکارکنم ممنون میشم راهنماییم بکنین
سلام بعد از اتمام خوريزي بايد سونوگرافي واژينال بديد تا ضخامت اندومترتون مشخص شه
سلام من ۱۷سالمه الان ۳ماه پریودنشدم بایدچکارکنم؟
سلام عزیزم باید سونوگرافی از رحم تخمدان ها و همچنین آزمایش هورمونی و تیروئید انجام شود
سلام من تو14سالگی پریودشدم ماه اول4روز بود ولی ماه بعدی درحال حاضر پریود نشدم آیا مشکل داره
سلام ٦ ماه اولپريود نا منظمي وجود دارد اگر بيشتر از ١٠ روز تاخير داشتيد به متخصص زنان مواجعه كنيد