کدام ویتامین ها برای آسم مفید است ؟

برخی از دانشمندان معتقدند که آسم و کمبود ویتامین با هم مرتبط هستند. تصور می‌شود که برخی ویتامین‌ها به ویژه ویتامین D، ویتامین C و ویتامین E ، نه تنها در ایجاد آسم بلکه در شدت و دفعات حملات آسم نیز نقش دارند. در ادامه مطلب به ارتباط بین آسم و کمبود ویتامین و اینکه آیا مکمل‌های ویتامین ها بر خطر یا شدت این بیماری التهابی شایع راه‌های هوایی تأثیر می گذارند یا خیر، پرداخته می شود.

چگونه آسم و کمبود ویتامین در ارتباط هستند؟

ارتباط بین آسم و کمبود ویتامین تا حد زیادی فرضی است و بر این فرض استوار است که آسم در کشورهایی که رژیم غذایی غربی (غنی از شکر تصفیه شده، چربی و غذاهای فرآوری شده) دارند، بیشتر از کشورهایی است که به غذاهای واقعی (مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل) متکی هستند.

از آنجایی که رژیم غذایی غربی با افزایش خطر کمبود ویتامین مرتبط است، بسیاری از کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که کمبود ویتامین عامل اصلی آسم است. شواهد فعلی این نظریه را تایید نمی کند. بر اساس یک بررسی در سال 2015 هیچ ارتباط واضحی بین رژیم غذایی غربی و میزان آسم در بزرگسالان وجود ندارد.

با این گفته، محققان به این نتیجه رسیدند که ممکن است بین رژیم غذایی غربی و شدت و فراوانی علائم آسم ارتباط وجود داشته باشد. اینکه آیا این امر به تنهایی به دلیل کمبود ویتامین است یا خیر، ناشناخته است. تحقیقات بیشتر در این باره مورد نیاز است.

ویتامین D

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در پوست تولید می شود. همچنین در لبنیات و سایر محصولات غذایی نیز یافت می شود. ویتامین D برای سلامت استخوان ضروری است و همچنین به تقویت پاسخ ایمنی کمک می کند. غذاهایی که منابع غنی ویتامین D هستند عبارتند از:

  • ماهی سالمون
  • ماهی خال مخالی
  • قارچ
  • شیر
  • ماست
  • پنیر

مطالعات متعددی ارتباط بین ویتامین D و آسم را نشان داده اند، اگرچه کیفیت این مطالعات به طور کلی ضعیف است. یک بررسی در سال 2017 نشان داد که ویتامین D می تواند به عنوان یک درمان مکمل برای افراد مبتلا به آسم موثر باشد. آنچه محققان نتوانستند بگویند این است که ویتامین D چگونه بر علائم آسم تأثیر می گذارد. به طور مشابه، یک بررسی در سال 2017 در درمان بالینی نیز گزارش داد که کمبود ویتامین D با افزایش حملات آسم مطابقت دارد. با این حال، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مکمل های ویتامین D می توانند از آسم پیشگیری یا آن را درمان کنند وجود نداشت.

کدام ویتامین برای آسم مفید است؟

ویتامین C

ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات به ویژه مرکبات یافت می شود. مصرف این ویتامین به عنوان یک سد دفاعی در برابر سرماخوردگی قلمداد می شود.

از جمله غنی ترین منابع غذایی ویتامین C عبارتند از:

  • فلفل دلمه ای
  • کلم بروکلی
  • لیمو
  • پرتقال ها
  • توت فرنگی
  • گوجه فرنگی ها
  • سبزیجات دارای برگ سبز

ویتامین C همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است که ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که مولکول های حاوی اکسیژن به نام رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و باعث آسیب طولانی مدت به سلول ها می شوند. تصور می شود که با کاهش استرس اکسیداتیو در ریه ها، حساسیت بیش از حد راه های هوایی که یکی از ویژگی های اصلی آسم است، کاهش می یابد. تا به امروز، شواهد کمی برای حمایت از این ادعا وجود دارد.

در حالی که برخی از مطالعات نشان می دهد که ویتامین C ممکن است انقباض برونش (باریک شدن راه های هوایی) به دنبال فعالیت شدید را کاهش دهد، شواهد واقعی وجود ندارد که این ویتامین بتواند از آسم ناشی از ورزش یا هر شکل دیگری از آسم پیشگیری یا آنرا درمان کند.

ویتامین E

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که در مغزها، دانه‌ها، روغن‌ها و سبزیجات برگ سبز یافت می‌شود. ویتامین E برای سلامت و عملکرد چشم ها، مغز، پوست و اندام های تناسلی مهم است. از جمله بهترین منابع غذایی ویتامین E عبارتند از:

  • آووکادو
  • بادام و سایر مغزها
  • کلم بروکلی
  • ماهی
  • روغن زیتون
  • غذاهای دریایی مانند میگو
  • اسفناج
  • تخمه آفتابگردان و سایر دانه ها
  • توفو

ویتامین E نیز مانند ویتامین C دارای اثرات آنتی اکسیدانی است که ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد. با این حال، بیشتر شواهدی که آسم و ویتامین C را مرتبط می دانند، ضعیف هستند.

یک بررسی در سال 2013 که در مجله آمریکایی پزشکی تنفسی و مراقبت های حیاتی منتشر شد، نتوانست هیچ مدرک محکمی مبنی بر تأثیر ویتامین E بر شدت، دفعات یا پیشگیری از حملات آسم پیدا کند. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دوزهای بالای توکوفرول، شکل اصلی ویتامین E، می تواند عملکرد ریه را مختل کند و حساسیت راه هوایی را در افراد مبتلا به آسم آلرژیک افزایش دهد.

نتیجه نهایی

در حالی که کمبود ویتامین ها معمولاً در افراد مبتلا به آسم مشاهده می شود، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این کمبود ها باعث آسم می شوند. اغلب، کمبود ویتامین نشانه‌ای از سلامت ضعیف است که می‌تواند استعداد فرد را نسبت به عفونت‌ها، آلرژی‌ها و سایر محرک‌های رایج آسم افزایش دهد.

یک بررسی در سال 2017 به این نتیجه رسید که بر اساس تحقیقات فعلی، “شواهد کافی برای حمایت از مفید بودن ویتامین C، E یا D برای کاهش تشدید (حملات) آسم وجود ندارد.” این بدان معنا نیست که مکمل های ویتامین هیچ فایده ای ندارند.

بسیاری از ویتامین‌ها می‌توانند خطر عفونت‌های تنفسی ویروسی مانند سرماخوردگی را که می‌توانند باعث حمله آسم شوند، کاهش دهند. با توجه به اینکه 44 ٪ از کل حملات آسم با یک عفونت تنفسی ویروسی همراه است ، این امر یک شاهکار کوچک نیست.

خلاصه

در افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین شایع است. برخی از کارشناسان معتقدند که چنین کمبودهایی با افزایش خطر ابتلا به آسم مرتبط است. برخی دیگر معتقدند که مکمل های ویتامین می توانند به کاهش دفعات یا شدت حملات آسم کمک کنند.

کمبودهایی که اغلب ذکر شده عبارت از ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E می باشد. تا به امروز، شواهد محکمی مبنی بر اینکه ویتامین ها می توانند از آسم پیشگیری کنند یا آن را درمان کنند وجود ندارد. برعکس، استفاده بیش از حد از توکوفرول، شکل اصلی ویتامین E، ممکن است خطر حمله را در افراد مبتلا به آسم آلرژیک افزایش دهد.

این نشان نمی دهد که ویتامین ها هیچ فایده ای ندارند. برخی مکمل ها می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر عفونت های تنفسی ویروسی مانند سرماخوردگی را کاهش دهند. مطالعات نشان می دهد که 44 درصد از حملات آسم ناشی از چنین عفونت هایی است.

سخن پایانی

اگر به هر دلیلی تصمیم به استفاده از مکمل های ویتامین دارید، مهم است که بدانید مصرف دوزهای بالا خطرات خاصی برای سلامتی دارد. مصرف بیش از حد ویتامین D می تواند باعث تهوع، استفراغ، یبوست، تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار و سنگ کلیه شود.

مصرف بیش از حد ویتامین C نیز می تواند منجر به تهوع، اسهال و سنگ کلیه شود. قبل از استفاده از هر مکملی با پزشک صحبت کنید تا مطمئن شوید که با داروهایی که مصرف می کنید، تداخل دارویی ندارد. به عنوان یک قانون کلی، هرگز بیشتر از دوز روی برچسب محصول دارویی، مصرف نکنید. مصرف بیشتر لزوما بهتر نیست.

منبع : verywellhealth

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر