گواتر؛ علت، علائم، تشخیص و درمان بیماری گواتر

بیماری گواتر
اشتراک گذاری 73 نظر

گواتر چیست؟ از کجا بدانیم گواتر داریم؟ در مورد بیماری گواتر و انواع آن سوال‌های بسیاری از این قبیل مطرح می‌شود. در این مقاله به بررسی کامل بیماری گواتر، از تشخیص تا درمان پرداختیم. در ادامه با ما همراه باشید.

گواتر یک بیماری مربوط به غده تیروئید است. شیوع این بیماری در گذشته بسیار زیاد بوده ولی امروزه کاهش پیدا کرده است.

به صورت بسیار ساده، به بزرگ شدن غیر طبیعی غده تیروئید گواتر می‌گویند. تیروئید یک غده پروانه‌ای شکل است که در جلوی گردن قرار گرفته است.

اگرچه گواتر معمولاً دردی به همراه ندارد، (همین موضوع سبب می‌شود که ما به موقع به متخصص غدد مراجعه نکنیم) اما زمانی که غده تیروئید خیلی بزرگ شود، می‌تواند باعث سرفه شده و مشکلاتی را در بلع و تنفس برای مبتلایان ایجاد کند.

چه عواملی باعث گواتر می‌شود؟

شایع‌ترین علت گواتر در سراسر جهان کمبود ید موجود در رژیم غذایی است. اما در کشورهای پیشرفته همچون ایالات متحده که مردم از نمک ید دار استفاده می‌کنند و از این نظر مشکلی ندارند؛ گواتر بیشتر به دلیل عواملی که سبب ترشح زیاد یا کم هورمون‌های تیروئیدی می‌شوند و یا ندول‌های ایجاد شده در خود غده تیروئید، بروز پیدا می‌کند.

کمبود ید، عامل اصلی بیماری گواتر

از کجا بفهمیم که گواتر داریم؟

همه انواع گواتر همراه با علامت و نشانه‌ خاص نیستند؛ ولی اگر قرار باشد نشانه‌ای همراه آن باشد این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • تورمی قابل مشاهده و محسوس در قسمت پایین گردن یعنی به طور دقیق در محل غده تیروئید. این بزرگ شدن غده تیروئید در آقایان زمانی که اصلاح می‌کنند بیشتر نمایان می‌شود.
  • احساس تنگی نفس و خفگی در گلو
  • گرفتگی صدا
  • اختلال در بلع
  • اختلال در تنفس
  • سرفه

کارکرد غده تیروئید در بیماری گواتر چگونه است؟

غده تیروئید به طور طبیعی دو هورمون اصلی تیروکسین یا T4  و تری یدو تیرونین یا  T3 ترشح می‌کند و تمام فعالیت‌های خود را به وسیله همین هورمون انجام می‌دهد.
این هورمون‌ها از تیروئيد به داخل جریان خون ترشح می‌شوند و در بدن گردش پیدا می‌کنند. هدف آنها تنظیم سوخت‌و‌ساز بدن ما است.

از جمله فواید هورمون‌های غده تیروئید (تیروکسین و تری یدو تیرونین) برای سایر اعضای بدن:

  • حفظ تعادل متابولیسم بدن برای سوخت‌و‌ساز چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها
  • کمک به کنترل دمای بدن
  • تنظیم ضربان قلب
  • کنترل تولید پروتئین‌ها

همچنین غده‌ تیروئید در کنار دو هورمون T3 و T4 هورمونی به نام کلسی‌تونین نیز تولید می‌کند که مسئولیت تنظیم مقدار کلسیم خون بر عهده آن است.

دو غده هیپوفیز و هیپوتالاموس سرعت تولید این هورمون‌ها از غده تیروئید را کنترل می‌کنند.

منظور ما از کنترل این است که هیپوتالاموس، غده‌ای واقع در مغز، به غده هیپوفیز، واقع در قاعده مغز، دستور می‌دهد که هورمونی به نام محرک تیروئید (TSH) را ترشح کند. غده‌ی تیروئید با توجه به میزان TSH دریافتی، میزان تولید هورمون‌هایش را تعدیل می‌کند.

گواتر به معنی عدم کارکرد درست غده‌ی تیروئید نیست بلکه گاهی اوقات با اینکه تیروئید به درستی کار می‌کند؛ اندازه آن بزرگ می‌شود.

عوامل بسیار زیادی در به وجود آمدن گواتر می‌توانند موثر باشند؛ در ادامه به بررسی مهم‌ترین این عوامل و ارتباط آن‌ها با بیماری گواتر و همچنین غده تیروئید می‌پردازیم.

مشاوره متنی و تلفنی دکتر غدد

کمبود ید در تیروئید چه اثری دارد؟

غده‌ تیروئید برای تولید هورمون‌هایش به ید نیاز دارد. ید در درجه اول در آب دریا و خاک مناطق ساحلی یافت می‌شود. در کشورهای پیشرفته مردم به علت استفاده از نمک‌های ید دار معمولا گرفتار کمبود ید نمی‌شوند؛ ولی در کشورهای در حال توسعه، برخی از افراد بومی یا کسانی که ساکن ارتفاعات هستند اغلب ید کافی به بدنشان نرسیده و کمبود ید دارند.

در شرایطی که ید کافی به بدن نمی‌رسد؛ غده‌ تیروئید برای بدست آوردن ید مورد نیاز برای تولید هورمون‌ها، تلاش مضاعفی می‌کند و در نهایت گواتر ایجاد می‌شود و پیشرفت می‌کند. در شرایطی که فرد مبتلا به کمبود ید، از یک رژیم غذایی که دارای مواد غذایی مهارکننده هورمون هم هستند، استفاده کند اوضاع وخیم‌تر خواهد شد. در بسیاری از کشورها از جمله ایران، برای کاهش بروز گواتر به نمک خوراکی، ید اضافه می‌شود در برخی کشورها که کمبود ید شایع‌تر است؛ علاوه بر نمک، به آرد مورد استفاده مردم نیز ید اضافه می‌شود.

نقش بیماری گریوز در ایجاد گواتر

هنگامی که غده تیروئید بیش از حد هورمون تولید کند (هیپرتیروئیدیسم)، ممکن است تیروئید بزرگ شود و ما به گواتر مبتلا شویم.

گریوز یک بیماری خودایمنی است یعنی در این بیماری، آنتی بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن بر اثر اشتباه سلول‌های غده تیروئید را مورد حمله قرار می‌دهند و باعث تولید تیروکسین بیشتری می‌شوند. این تحریک بیش از حد، غده‌ی تیروئید را متورم می‌کند و باعث ایجاد گواتر می‌شود.

هاشیموتو چگونه باعث گواتر می‌شود؟

همان‌طور که می‌دانید گواتر ممکن است در نتیجه‌ی کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) و یا پرکاری تیروئيد (هیپرتیروئیدیسم) ایجاد شود.

هاشیموتو مانند بیماری گریوز، یک بیماری خود ایمنی است که آنتی بادی علیه سلول‌های طبیعی تیروئید می‌سازد. ولی این بار به جای اینکه تیروئید را به تولید هورمون بیشتر تحریک کند، باعث کم شدن بیش از حد تولید هورمون‌های تیروئیدی می‌شود.
غده‌ هیپوفیز که پیش‌تر گفتیم مسئول تنظیم سطح هورمون‌های تیروئیدی است با حس کردن سطح پایین هورمون، TSH بیشتری تولید می‌کند و به این ترتیب غده تیروئید را تحریک می‌کند و موجب بزرگ شدن آن می‌شود.

گواتر مولتی ندولار

یکی دیگر از علل بزرگ شدن غده تیروئید و بروز گواتر، ایجاد و رشد چندین توده جامد یا پر از مایع به نام ندول در هر دو طرف تیروئید است. در نتیجه وجود ندول‌ها غده‌ تیروئید بزرگ و متورم می‌شود.

ندول‌های منفرد تیروئید

ندول‌های منفرد تیروئید به تنهایی در بخشی از غده‌ی تیروئید رشد می‌کند. در مورد غده‌ی تیروئید بیشتر این گره‌ها غیر سرطانی (خوش‌خیم) هستند و اغلب منجر به سرطان نمی‌شوند.

تاثیر سرطان تیروئید در گواتر

احتمال بروز سرطان تیروئید به مراتب کمتر از ندول‌های خوش‌خیم تیروئیدی است ولی یک گزینه مطرح برای وجود گواتر است. اگر بزرگ شدن تنها یک طرف غده تیروئید رخ دهد باید از نظر ندول و سرطان بررسی شود.

ارتباط بارداری و گواتر

در دوران بارداری تولید هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG)، افزایش پیدا می‌کند و این هورمون ممکن است کمی باعث بزرگ شدن غده‌ی تیروئید شود.

گواتر در بارداری

التهاب تیروئید چگونه باعث گواتر می‌شود؟

التهاب تیروئید که به اصطلاح پزشکی تیروئیدیت نامیده می‌شود؛ شرایطی التهابی است که می‌تواند سبب بروز درد و تورم در غده‌ تیروئید شود. همچنین ممکن است تولید تیروکسین را تحت تاثیر قرار دهد و باعث تولید بیش از حد نرمال و یا کمتر از آن شود.

چه عواملی احتمال بروز گواتر را افزایش می‌دهد؟

احتمال بروز این بیماری را می‌توان از نقطه نظرات متفاوتی بررسی کرد. ولی ما در اینجا به چند مورد از اصلی‌ترین عوامل موثر در بروز گواتر می‌پردازیم.

سن: گواتر در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند ولی معمولا این مشکل در افراد بالای ۴۰ سال مشاهده شده است.

جنسیت: گواتر در زنان بیش از مردان رخ می‌دهد؛ به طور کلی زنان بیش از مردان در معرض مشکلات تیروئیدی هستند.

کمبود ید: امروزه کمبود ید کمتر در افراد مشاهده می‌شود ولی همچنان این موضوع وجود دارد و یکی از علل اصلی گواتر هم، همین کمبود ید است.

وراثت یا سابقه‌ خانوادگی: گواتر در افرادی که خودشان یا یکی از اعضای خانواده‌شان سابقه‌ بیماری‌های خودایمنی را  دارند، بیش از سایرین دیده شده است.

داروهای سرکوب‌کننده ایمنی: اگر به صورت مداوم و طولانی مدت مصرف شوند احتمال ابتلا به گواتر را در فرد بالا می‌برند.

دوران بارداری و دوران یائسگی: در زندگی اکثر خانم‌ها دو دوره‌ی مهم و حساس وجود دارد یکی دوران بارداری و دیگری دوران یائسگی. در این دو دوران، به دلیلی که هنوز بر پزشکان و متخصصان پوشیده است؛ بیماری‌های تیروئیدی بیشتر دیده می‌شوند یا عود پیدا می‌کنند.

استفاده از پاراکلینیک برای تشخیص بیماری‌ها: بعضی از روش‌های پاراکلینیکی ما را در معرض پرتوهای رادیواکتیو قرار می‌دهند و همین موضوع سبب می‌شود که خطر گواتر و به طور کلی بیماری‌های تیروئیدی افزایش پیدا کند.

عوارض گواتر

اگر گواتر کوچک باشد و از بعد مسائل زیبایی برای مبتلایان دردسرساز نباشد؛ مشکل چندان خاصی ایجاد نمی‌کند. هرچند در این صورت هم باید در صدد درمان برآیند و مسئله را جدی بگیرند. ولی اگر گواتر بزرگ باشد در بلع و تنفس بیماران مشکل ایجاد می‌کند.

گواتر همچنین موجب گرفتگی صدا و سرفه می‌شود. این موارد در صورتی است که گواتر به تنهایی به وجود آمده باشد.

اگر گواتر در نتیجه پرکاری یا کم‌کاری تیروئید ایجاد شده باشد طیف علائم، بسیار گسترده‌تر خواهد بود و شرایط بسیار سیستمیکی را در فرد ایجاد می‌کند.

روش‌های تشخیص گواتر

  • معاینه بالینی توسط پزشک: اولین قدم در تشخیص گواتر معاینه بالینی پزشک است که در اکثر مواقع تیروئید بزرگ شده به راحتی توسط پزشک لمس می‌شود و مشکلی ایجاد نخواهد شد.
  • انجام آزمایش‌های تیروئید و پاراکلینیک: در برخی موارد که پزشک به هر دلیلی با معاینه بالینی به تشخیص قطعی نمی‌رسد، آزمایش و پاراکلینیک وارد عمل می‌شود؛ این موارد شامل: آزمایش خون، تست آنتی بادی، اسکن تیروئید، سونوگرافی و نمونه‌برداری یا بیوپسی است.

درمان گواتر

درمان گواتر به عوامل مختلفی همچون اندازه، علائم و نشانه‌های گواتر بستگی دارد. تشخیص روش درمان قطعی توسط پزشک متخصص تایید می‌شود.

در برخی موارد که اندازه گواتر چندان بزرگ نبوده و اوضاع بیمار چندان وخیم نیست؛ ممکن است پزشک هیچ اقدامی انجام ندهد و از بیمار بخواهد که مدتی صبر کند.

در مواردی که گواتر نیاز به درمان دارد یکی از روش‌های زیر بنا به صلاح‌دید پزشک انتخاب می‌شود.

  • درمان دارویی: اغلب با هورمون‌تراپی و مصرف لووتیروکسین انجام می‌شود.
  • تیروئیدکتومی: تیروئید بیمار باید به طور کامل خارج شود.
  • ید رادیواکتیو: به طور خاص در درمان تیروئید پرکار استفاده می‌شود.
  • تغییر سبک غذایی: در صورتی که پزشک تشخیص دهد که علت گواتر کمبود ید، به خاطر رژیم غذایی فاقد ید است؛ بیمار باید اصلاحاتی را طبق نظر پزشک در رژیم غذایی روزانه خود انجام دهد.

برای تامین ید مورد نیاز بدن، چه غذاهایی مصرف کنیم؟

برای تامین ید مورد نیاز بدن، می‌توانید از نمک ید دار یا غذا و جلبک‌های دریایی مثل سوشی، حداقل دو بار در هفته استفاده کنید.

رژیم غذایی بیماری گواتر

همچنین لازم به ذکر است که میگو و دیگر سخت‌پوستان نیز منبع سرشاری از ید هستند. اگر در شهرهای ساحلی زندگی می‌کنید، میوه‌ها و سبزیجاتی که در آن محل رشد کرده‌اند به دلیل غنی بودن خاک محل از ید، سرشار از ید هستند.

همین‌طور شیر گاو و ماست آن ناحیه به دلیل آن که دام‌ها از سبزیجات غنی از ید استفاده می‌کنند، به احتمال بسیار قوی حاوی ید هستند.

همه‌ این توصیه‌ها در صورتی بود که فرد به تشخیص دکتر گواتر دچار کمبو ید باشد. در اغلب موارد گواتر به دلیل کمبود ید ایجاد می‌شود ولی در موارد بسیار نادری مصرف بیش از حد ید نیز سبب بروز گواتر می‌شود. در این صورت فرد باید مصرف ید را در رژیم غذایی خود محدود کند.

[display-posts tag=”Hashimoto, Hypothyroidism, Hyperthyroidism,Thyroid-Cancer, Neural-Thyroid, effect-thyroid-hearing, Thyroid-herbal-treatment, hyperparathyroidism” excerpt_length=”25″ title=”راهنمای انواع بیماری‌های غده تیروئید” wrapper_class=”rd-dp-tags” posts_per_page=”1000″ order=”ASC”]

تمام سوالات خود در مورد انواع بیماری گواتر را در بخش نظرهای همین مقاله از ما بپرسید. پزشکان و کارشناسان دکتردکتر آماده پاسخ‌گویی به شما عزیزان هستند.

 

 

منابع:

mayoclinic

endocrineweb

medicalnewstoday

از کدام خدمات دکتردکتر استفاده کنیم؟

نوبت‌دهی اینترنتی

اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص غدد و متابولیسم داخلی روی دکمه زیر کلیک کنید.

ویزیت تلفنی

گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینه‌بر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی می‌توانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص غدد و متابولیسم داخلی دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

پرسش و پاسخ پزشکی

شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

73 دیدگاه در “گواتر؛ علت، علائم، تشخیص و درمان بیماری گواتر
  • سلام خسته نبا شید من یک پسر هجده ساله دارم که قدش صد و هیشتادو سانت ولی وزنش خیلی کم پنجاه و شش ازدرد پا و زانو هم شکایت داره آزمایش تیروئید و چکا ب کامل هم داده هیچ مشکلی پیدا نشده به تازگی زیر گلوش هم کمی متورم برجسته هست خیلی نگران هستم میشه لطفا راهنمایی م کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بهتره ابتدا معاینه شه و درصورت لزوم سونوگرافی تیرویید و بافت نرم گردن بدهد
      به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام وقتتون بخیر دچار بزرگی تیرویید هستم پزشک غدد پیشنهاد جراحی دادن بنظر شما روش دیگری نیست که انجام بدم البته گواترم خیلی بزرگه ولی چون بیماری اسم دارم از عمل گریزانم از راهنماییتون ممنون میشم با تشکر

    پاسخ
  • سلام شرمنده مدتی که گرفتگی صدا و سرفه دارم به دکتر که مراجعه میکنم میگن تارهای صوتی مشکل پیدا کرده امکان داره از کواتر باشه

    پاسخ
    • سلام
      گرفتگی و خشونت صدا اگر مزمن بشه و بیش از یک ماه طول بکشه نیاز به بررسی دقیق تارهای صوتی، درمان عللی مثل ریفلاکس و آلرژی داره
      با توجه به علایمتون جهت بررسی به متخصص” گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید گواتر دارم اسال پیش دکتر فتم هیچ داروی بهم نداد ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر

    پاسخ
  • سلام ببخشید گواتر دارم اسال پیش دکتر فتم هیچ داروی بهم نداد ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      عددtsh, t4 چنده؟
      توده و بزرگی تیرویید در سونو دارین؟

      پاسخ
  • سلام من یک سالی هست بعضی موقها موقع خوردن غذا یک چیزی زیر گلو سفت میشه و جرعت نمیکنم آب دهنم یا غذا رو بخورم بعد در همون لحظه ک دست میزارم زیر گلوم احساس میکنم چیزی بالا اومده شاید هر 2 هفته ی بار اینجوری بشم مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید از نظر بزرگی تیرویید معاینه شین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیدمدتی است که درناحیه صورت درد دارم و یک ماه پیش سرما خوردم و دوتا دندان پوسیده دارم که درد میکنه گواتر آدنوماتوز دارم امکان داره به ناحیه صورت گسترش یافته باشه و بچه شیرده هستم ودکترگفته ۲سال دیگه عمل کنم به نظرتون دیر نمیشه خطرگسترش نداره باتوجه اندازه بزرگش،ضمنا کف پام موقع بلند شدن درد میکنه میشه لطفا جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      دردصورتتون احتمالا بخاطر سینوزیت و درد دندانه و ربطی به تیرویید نداره

      پاسخ
  • سلام.حدود 3 ماه هست احساس میکنم صدام خش دار شده و بعضی اوقات صبح که از خواب بیدار میشم گرفتگی صدا دارم.5 ماه پیش به کرونا شدید مبتلا شدم .و بعدش هم موهام شروع به ریزش کرد.اما الان کمتر شده.الان حدود یک هفته هست که مدام خلط توی گلو دارم ولی سرماخوردگی نیست.ضمنا آب دهان را به سختی پایین میدم و عمل بلع هم برام سخت شده. تو رم بیرونی گلو ندارم اما زیر گوشهام احساس درد دارم.ضمنا از اول کرونا تا الان حدود 2 سال هست که هر شب بینی و دهان را با آب نمک شستشو دادم.
    احتمال اینکه تیرویید گرفته باشم هست.؟
    لطفا راهنماییم کنید.ممنون

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید.من سمت چپ گلویه توده سفتی دراومده قسمت تیروئیدم رفتو آزمایش خون دادم متوجه شدم تیروئیدکم کاردارم وامروزچهارروزه قرص لووتروکسین میخورم.توده گاعی کوچیکه گاهی ورم داره واینم یاداوری کنم من سه ماه پیش سرماخوردگی گرفتم علایم کرونابودودیرخوب شدم چون دکترنرفتم وخودم داروسرماخوردگی استفاده کردم والان که متوجه توده سمت چپ شدم دوهفته ای میشه.وموقعی که سرموبالامیگیرم معلوم میشه.آیامن گواتردارم خطرناکه؟؟؟

      پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح‌حال معاینه دقیق از نظر تارهای صوتی و حنجره لازم است
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام .61ساله هستم از دو هفته قبل غروبها در گلوم احساس فشار وخفگی میکردم .چند روزی هست که روی گلوم برجستگی دارم .لطفا راهنمایی بفرمایید ضمنا دیگهاون فشار وخفگی را ندارم

    پاسخ
    • سلام
      معاینه دقیق و سونوگرافی لازم است
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام …من کمکاری تیرویید دارم و سه تا مورد هست اینکه خر از گاهی احساس خفگی توی گلو دارم و پریودم عقب افتاده و میل جنسیم فوق‌العاده کم شده در حد صفر احتمال اینکه گواتر باشه هست؟؟

    پاسخ
    • سلام
      حتما باید ازمایش تیرویید و سونوگرافی تیرویید بدهید

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد.
    من خواهرزاده ٥ سالم جديدا ازمايش داده و دكتر بهش گفته كه گواتر داري ولي كم كار هستش و فقط به مدت دوماه قرص داده كه هفتگي دوبار مصرف ميكنه و بعد دوماه دوباره بايد ازمايش بده
    و چون بچس ما خيلي ميترسيم خواستم نظرتون رو بدونيم
    در قسمت گلوش هم يكم تورم داره كه زياد معلوم نيس يه طرفه

    پاسخ
    • سلام
      جای نگرانی نیست
      طبق دستور پزشک عمل کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من خوارم ۲ سال پیش ریزش مو داشت به دکتر غدد مراجعه کردیم از طریق آزمایش مشخص شد کم کاری تیروئید داره به مدت یک ماه قرص مصرف کرد اما بعد دوباره آزمایش داد و گفتن خوب شده دیگه لازم نیست قرص مصرف کنه در مدت ام ۲ سال هر ۴ ماه یک بار آزمایش میداد واسه تیروئیدش که نرمال بود اما الان از تابستان پارسال زیر گردنش درد داشت به چند دکتر مراجعه کردیم و آزمایش هم داد سالم بود ولی چن روز پیش سنوگرافی گردن انجام داد گفتن چون تیروئید دو طرف گردن بزرگ شده گواتر داره tsh خونشم ۹ بود الان خیلی میترسیم که خطرناک باشه باید چیکار کنیم باید چیکار کنیم؟

    پاسخ
    • سلام
      نگرانی نداره
      دارو باید مصرف کنه زیر نظر متخصص داخلی یا فوق تخصص غدد

      پاسخ
  • باسلام دختر بیست ساله من برجستگی کوچکی روی قسمت گلو دارد ممکن است گواتر باشد خیلی نگرانم چه عوارضی دارد

    پاسخ
    • سلام
      اگه از روی پوست منظورتونه حتما باید معاینه شه و سونوگرافی تیرویید و بافت نرم گردن انجام شه
      تا تیرویید و غدد لنفاوی بررسی شن

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه و تا حالا هیچ مشکلی در رابطه با تیروئید نداشتم ولی الان یه چند وقتی هست که احساس میکنم ته گلوم چیزی مونده رو تنفس و غذا خوردنم تاثیری نزاشته و اصلا اذیت نمیشم فقط کلافم میکنه انگار یه چیزی گیر کرده و اینکه ورم هم نداره گردنم . مشکل از چیه که اینطوری شدم و باید چیکار کنم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      ببینین علل گوناگونی داره، از جمله ریفلاکس، سینوزیت، آلرژی،و با شیوع کمتر تیرویید …
      باید معاینه بشین و شرح حال و معاینه کامل انجام شه
      بنظر میاد بیشتر ترشح پشت حلق مطرحه که ناشی از یه سینوزیت، ادامه سرماخوردگی، یا ریفلاکس هست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من الان ۱سال هست که در گلوم احساس گرفتگی اینکه فکر میکنم همش دارم خفه میشممیشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام احتمالا رفلاكس معده به مري باشه
      ممكنم هست ترشحات پشت حلق باشه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ۳۴ سالمه از بچه گی تقریبا زیر گردنم بزرگ بود الان تقریبا یه ماه بزرگتر شده وکمی دود دارم سونو انجام دادم گفتن سمت چپ ورم کرده ویه گره شده گردنم سفت شده واذیتم میشه راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام تست tsh خون بديد همراه با free t4
      سپس به متخصص جراح عمومي مراجعه كنيد تا در صورت نياز نمونه برداري انجام بدن براتون

      پاسخ
  • سلام من مبتلا به کرونا شدم و یک چیزی به اندازه ی نخد زیر گلوم باد کرد اولش جابه جا میشد اما الان ثابت مونده ایا گواتر دارم؟

    پاسخ
    • سلام نه اون غده لنفاويتون هست بدليل كرونا متورم شده
      كم كم برطرف ميشه
      اگه بعد از ٣ ماه بازم بود بريد سونوگرافي بديد

      پاسخ
  • سلام من 13 سالمه و جدیدا متوجه شدم که تیروئید کم کار دارم . اغلب در پایین گلو احساس درد خفیف دارم . ب نظرتون به گواتر مربوط میشه

    پاسخ
    • سلام اگر احساس درد دارید جهت اطمینان خاطر سونوگرافی تیروئید و بافت نرم گردن بدهید

      پاسخ
  • باسلام وخسته نباشیدخدمت شما من گواتر داشتم دوسال پیش رفتم دکترگفتن نیازبه داردنیس الان یه چندوقته باز احساس خفگی دارم رفتم ازمایش دادم اما جوابشوبخاطر کروناجایی نبردم نشون بدم نیشه بفرستم شما بگیددرچه وضعیتم

    پاسخ
    • سلام tsh تون مهمه لطفا سوالتونو با جواب tsh و freet4 مطرح كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من مدتی احساس بدی در گلو دارم و حس میکنم یه چیزی مثل باد میفته در گلوم و تنفسم غیر عادی میشه اون لحظه باید سرفه کنم تا درست شه ، آزمایش دادم و تیروئید نداشتم علت چیست ؟

    پاسخ
    • سلام از لحاظ رفلاكس معده بايد بررسي شويد
      لطفا به متخصص گوارش مراجعه كنبد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر لطفا جواب منو بدید من چکاپ دادم دکترگفت تیروئیدت نه پر کاره نه کم کار ولی سایزش بزرگتر از حد معموله. گلوی من یکم بزرگه و خیلی ناراحتم میخواستم بپرسم چه قرصی بخورم که کوچک کنه تیروییدم رو و زیبایی گلوم از دست نره.

    پاسخ
    • سلام بايد از لحاظ رژيم غذايي رعايت كنيد
      كلم نخوريد و نمك يد دار مصرف كنيد
      ميتونيد از مولتي ويتامين هاي حاري يد استفاده كنيد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خاهر من8سالشه چاق هست ی ازمایش تیرویید داد ازمایشگاه گفت ک لب مرز هست باید یکی دیگ بده داد زیاد طول نکشید جوابشو گرفتیم پیشه دکتر ک بردیم گفت گواتر داره چون بچه هست نمیتونم دارو بدم باید بره پیشه متخصص خوب الان نمیدونیم چیکار کنیم میشه ک واقعن داشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      به متخصص اطفال یا فوق تخصص غدد اطفال مراجعه کنین

      پاسخ
  • سلام زخم زبان دارم و برفک روی زبانم و دانه کوچک ته زبان و نفس تنگی مخصوصا شبها .از تیرویید میشه یا ن ؟چیکار کنم ؟؟

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد
      آزمايش cbc.diff esr بديد تا از نظر سيستم ايمني بررسي شويد

      پاسخ
  • آیا لاغری زیاد هم می تواند نشانه بیماری گواتر باشد ؟

    پاسخ
    • سلام
      از علایم گواتر به معنی کم کاری تیرویید نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دیشب یک دفعه متوجه ی گردی زیر گلوم شدم نمیدونم چیه و خیلی نگرانم از اینکه گواتر باشه زیر گلوم هم باد کرده و هم داغ کرده و کلا از گردنم به بالا داغه

    پاسخ
    • سلام بهتره سونوگرافی بدید ممکنه غدد لنفاوی باشه خاطر عفونت دهان و دندان

      پاسخ
      • سلام ببخشید تازه چند هفته هست فهمیدم قسمت راست گردنم گواتر دارم سونو و نمونه برداری کردن دکتر گفت گواتره خوش خیم هست آزمایش خون ندادم نمیدونم مشکل تیروئید دارم یا نه پنج ماه پیش پزشک لیزر مو رفته بودم آزمایش خون گرفت واسه هورمونها گفت مشکلی نداری پزشک غدد گفت دارویی نداره چارش فقط عمل هست که من از عمل میترسم روش rfرو هم گفت که بعده یه مدت بر میگرده به نظرتان با دارو یا طب سنتی از بین میره یا باید عمل شم؟ و این که واسه باروری اشغال نمی کنه؟ کمکم کنید ۲۶ سالمه یه دختر دو ساله دارم

      • سلام آزمايش tsh مربوط به تيروييد هست
        اگه پزشكتون توصيه كردن جراحي كنيد بهتره كه جراحي كنيد
        طب سنتي در مورد مسائل تيروييد خيلي دقيق نيست بهتره روش علمي ترو انتخاب كنيد

  • سلام خسته نباشید راستش یه 7 ماه ای میشه مشکل دارم ترش میکنم زیاد صدام گرفته اس و مشکل حرف زدنم دارم چن تا دکترم رفتم گفتن رفلاکس معده وحنجرس پنتو پرازول و فاموتدین و… همیچین چیزایی دادن و بنا به دلایلی گفتم من تو خونه خیلی حرص میخورم و اعصابم خورد میشه اینارودادن ولی درمان نشد هیچ ب مرور بدتر شد همیشه درد دارم خستم کرده بیشترم تو گلو مشکل دارم شما چی تشخیص میدید مرسی.

    پاسخ
  • سلام کودک 3ساله سندرم دان با کم کاری تیروئید روزی یک چهارم قرص تیروکسین مصرف میکند .شب قبل با تب 38درجه که با استامینوفن پایین امده و امروز صبح میبینم که سمت راست گلویش کمی ورم کرده.گاز معده زیاد دارد .همیشه نفخ میکند و زیاد آروغ میزند . شما میخواهم که راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص اطفال ويزيت شه گلوش عفونت مرده بايد انتي بيوتيك بگيره

      پاسخ
  • سلام.۳۶ سال دارم آزمایش تیرویدم مشکلی نداره ولی سونوگرافی که دادم سطح غده تیرویدم خشن هست .غده تیرویدم بزرگ هم شده.علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام شايع ترين علنش كمبود يد هست
      بايد توسط متخصص غدد ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام من حدود چهار ماه بعضی وقتا دو طرف در دوطرف گردنم التهاب بوجود میاد آزمایش تیروئید هم دادم سونوگرافی هم گرفتم اما همه چیز طبیعیه گفتن پس دلیل چی میتونه باشه ممونم

    پاسخ
    • سلام ميتونه بخاطر عفونت دستگاه تنفسيتون باشه عفونت ويروسي خفيف
      اين آزمايش را لطفا انجام دهيد
      Cbc.diff
      Esr crp

      پاسخ
      • اندازه گواترم به اندازه یه گردو هست بعضی وقتها احساس خفگی دارم مواقعی که استرس یا حرص میخورم احساس میکنم متورم میشه

      • سلام لطفا tsh تونو چك كنيد، سونوگرافي از تيروييدتونم انجام بديد

  • باسلام آزمایشهای تیرویید من نرمال بود ولی به دلیل گواتر دکتر شش ماه لووتیروکسین تجویز کردند ولی الان که پنج ماه ونیم گذشته همچنان درد واحساس سنگینی در گردن رادارم آیا مدت بیشتری برای درمان نیاز هست؟ واقعا باقرص امی تریبتلین وتگراتول تداخلی ندارند که بعداز مصرف کیست دوباره بزرگ شود؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      باید سونوگرافی مجدد از تیرویید و عقده های لنفاوی گردن انجام شه تا ببینیم هنوز تیرویید بزرگه یا خیر

      پاسخ
  • سلام من دو هفته ای هست احساس میکنم در گلویم چیزی هست آروغ هم زیاد میزنم و موقع خواب به سختی نفس می کشم اما هیچ برآمدگی در گلو ندارم ممنون میشم راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
  • سلام من سمت راست گردنم یکم برامدگی داره تیروئیدم پر کار بوده ولی من تو وضع کرونا دنبتل درمان نرفتم ایا ممکنه سرطان باشه من خیلی استرس دارم توروخدا بهم بگید سرطانه یا نه

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      این برآمدگی علل زیادی ممکن است داشته باشد
      نگران نباشید اما جهت تشخیص اقدام کنید و به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام میخواستم بدونم فرد مبتلا به بیماری گواتر حالا با این روش ها واقعا درمان میشه؟
    خدایی نکرده تو عمل جراحی به بیمار آسیبی که نمیرسه

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا باید توسط فوق تخصص غدد معاینه شوید و شدت گواتر بررسی شود
      درمان در مراحل اولیه ممکن است دارویی باشد
      اگر نیاز به جراحی هم باشد جای نگرانی نیست و قابل درمان است

      پاسخ
      • خیلی ممنون،دارو هاش گرونه؟

      • سلام خسته نباشیدمن تروییدپرکاردارم تقریبا۹ساله وفقط ازمایش میکنم وقرص متی مازول میخورم تشخیص دکتردردرجه اول عمل بودک من ترسیدموانجام ندارم بعدگفتندقطره یدکه بخاطرکرونانتونستم برم دکترالان دوشبه احساس خفکیدارم احساس میکنم یه گازازگلوم میادبالاحالم خوش نیس چکارکنم

      • خواهش میکنم
        خیر

  • سلام خسته نباشین
    مادره من دو روزیه که گلو درد داره یعنی روز اول گردنش و گلوش خارش داشت و قرمز شده بود و بعد کم کم علائم سرفه و مشکل در بلع غذا و درد گلو رو پیدا کرد و الان سمت راست گلوش باد کرده رست روی قده تیروئید. من نمیتونن تشخیص بدم گواتره یا…
    چند روز پیش گف که گلوش با تکه نانی که تیز بوده بریده و بعدش غذای به شدت تند خورد ازونموقه این علائمو داره. تو این شرایط که دکتر رفتنتم واقعا سخته و خطرناک ممنون میشم شما راهنماییمون کنین

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیزم
      با توجه به شرح حالی که فرمودین نیاز به معاینه حضوری میباشد
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ