علل، علائم و نشانه‌های بیماری ایدز | آزمایش های تشخیص ایدز

علت ابتلا به ایدز
اشتراک گذاری 1107 نظر

با نشانه‌های بیماری ایدز آشنا هستید؟ در این مقاله از مجله به معرفی کامل علل و علائم بیماری ایدز و ویروس HIV می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

به صورت خلاصه باید بگوییم که:

  • اچ‌آی‌وی (HIV) ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند.
  • اگر اچ‌آی‌وی درمان نشود، سیستم دفاعی بدن شخص ضعیف و ضعیف‌تر شده تا جایی که دیگر قادر به دفاع از بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های کشنده نیست.

در همین راستا، ویدیوی کوتاهی از خانم دکتر ثمیله نوربخش متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری آماده کرده‌ایم. خانم دکتر در طول ویدیو به سوالات و دغدغه‌های بیماران مبتلا به ایدز پاسخ ‌داده‌ و توضیحاتی در خصوص نشانه‌های بیماری ایدز، روش درمان، پیشگیری و کنترل ایدز ارائه کرده است.

play-rounded-fill

07:29

 

 

ویروس HIV چیست؟

اچ‌آی‌وی (HIV) ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند، این دستگاه به صورت طبیعی حکم سد دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها  را دارد. ویروس به نوعی خاصی از گلبول‌های سفید به نام لنفوسیت T کمک کننده (T-helper cell) – یا سلول‌های CD4 – حمله کرده و یک نسخه از خود را درون این سلول‌ها تکثیر می‌کند.

هر چه‌ ویروس، گلبول‌های سفید از نوع CD4  بیش‌تری را تخریب کند و نسخه‌های بیش‌تری از خود را تولید کند، سیستم دفاعی بدن شخص هم ضعیف‌تر خواهد شد. به عبارتی دیگر شخص آلوده به ویروس که درمان‌های آنتی‌رترووایرال (antiretrovira) را هم دریافت نکرده باشد، به سختی امکان مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها را پیدا خواهد کرد.

داروهای آنتی‌رترو وایرال یا داروهای ضد رترو ویروسی داروهایی ترکیبی هستند که ویروس را به صورت مشخص از بین نمی‌برند، بلکه چرخه‌ عمر ویروس را در مراحل مختلف هدف قرار داده و به این ترتیب ویروس قادر به تکثیر و ایجاد نسخه‌ دیگری از خود نخواهد بود. اگر استفاده از این دسته از داروها بدون وقفه ادامه داشته باشد، تعداد ویروس به حد غیر قابل تشخیص خواهد رسید.

اگر عفونت ویروس اچ‌آی‌وی درمان نشود، دستگاه ایمنی بدن ظرف 10 تا 15 سال به طرز شدیدی آسیب دیده و دیگر قادر به انجام وظیفه دفاعی خود نخواهد بود. با این همه نسبت پیشرفت عفونت ویروسی به عوامل مختلفی همچون سن، سلامت عمومی و پیشینه‌ بیمار بستگی دارد. 

 

سوالاتی که در این ویدیو به آن‌ها پاسخ داده شده است. عبارت‌اند از:

  • نشانه های بیماری ایدز چه هستند؟
  • آیا ایدز قابل درمان است؟
  • روش های انتقال ایدز چه هستند؟
  • راه‌های تشخیص بیماری ایدز چه هستند؟
  • روش‌های پیشگیری از بیماری ایدز چه هستند؟
  • کرونا روی افراد مبتلا به ایدز چه تاثیری دارد؟

علت بیماری HIV چیست؟

به عقیده­ دانشمندان منشا HIV کشور آفریقاست. در حدود سال 1920، ویروس HIV از شامپانزه به انسان منتقل شد که احتمالا ناشی از شکار و خوردن گوشت شمپانزه­‌هایی که حامل ویروس SIV که ویروس سیار نزدیک به HIV است، بوده است. این ویروس به مرور زمان بین مردم آفریقا منتقل شد و نهایتا به قاره‌های دیگر جهان نیز انتقال یافت.

علت ایدز چیست؟

علت ایدز مبتلا­ شدن به ویروس HIV و پیشرفت این ویروس است که به بیماری ایدز تبدیل می‌­شود.

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر عمومی

آیا جوش (راش) جزء علائم HIV است؟

حدود ۹۰ درصد افرادی که مبتلا به ویروس HIV هستند، تغییراتی در پوستشان ایجاد می‌شود که به شکل دانه‌های قرمز و برجسته هستند. این جوش­‌ها در اثر خوردن داروهای مربوط به HIV نیز می‌تواند ایجاد شود.

افراد به دلیل حساسیت دارویی که معمولا با مشکلات تنفس، تورم و تب همراه است، نیز می‌­توانند با این مشکل مواجه شوند. در بسیاری از موارد این جوش­‌ها و ضایعات پوستی مربوط به ویروس HIV و داروهای آن هستند ولی باید به این نکته توجه داشت که این مدل جوش‌­ها می‌توانند دلایل دیگری نیز داشته باشند.

علائم ایدز در دوران نهفتگی

چند هفته اولیه‎ای که شخص مبتلا به ویروس می­‌شود، اولین مرحله این بیماری است که برای بعضی اشخاص علائم خاصی ندارد. همچنین برای برخی دیگر علائم مانند بیماری­‌های ویروسی فصلی مثل سرماخوردگی است. به همین دلیل ممکن است به ویروس HIV پی­ نبرند.

علائم اولیه HIV شامل:

  • تب
  • احساس سردی
  • غده­‌های چرکی و ورم کرده
  • دردهای عمومی و کلی
  • جوش یا ضایعه‌­ پوستی (راش)
  • گلودرد
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • دل‌­ درد

علائم ایدز چیست؟

اگر ویروس HIV کنترل نشود و پیشرفت کند، تبدیل به ایدز می­‌شود. علائم ایدز شامل:

  • تب
  • غدد تورمی و چرکی به خصوص در زیر بغل، گردن و کشاله ران
  • خستگی
  • عرق کردن
  • جوش و ضایعات پوستی
  • درد و لکه یا زخم در دهان، زبان، آلت­ تناسلی
  • کاهش وزن شدید
  • نگرانی و افسردگی

علائم بیماری ایدز در آقایان

علائم این ویروس بین خانم‌ها و آقایان مشترک است ولی دردهای مربوط به آلت تناسلی در مردان رایج‌تر از خانم‌هاست. اگر چه خانم‌ها مراقبت‌های دارویی را بیشتر جدی می‌گیرند.

علائم بیماری ایدز در خانم‌ها؛ آیا تفاوتی وجود دارد؟

احتمال مبتلا شدن خانم‌ها و آقایان به عفونت­‌های انتقالی­‌ جنسی (sexually transmitted infections) زیاد است ولی برعکس آقایان درد و ضایعات پوستی بر آلت­ تناسلی خانم‌ها کمتر است به­ علاوه خطر افزایش موارد زیر در زنان مبتلا به HIV بیشتر است:

  • عفونت­‌های قارچی آلت­ تناسلی
  • عفونت­‌های دیگر آلت­ تناسلی مانند رشد باکتری­‌ها
  • بیماری التهابی لگن
  • تغییرات چرخه قاعدگی
  • ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) که می­‌تواند منجر به زگیل آلت تناسلی و سرطان رحم شود.

همچنین زنان در دوران بارداری امکان انتقال ویروس به جنین را دارند ولی از طریق درمان دارویی احتمال آن کاهش می­‌یابد. به علاوه در دوران شیردهی نیز این ویروس از طریق شیرمادر می­‌تواند به نوزاد منتقل شود که توصیه می­‌شود در این شرایط مادر به نوزاد شیر ندهد.

کسانی که دچار ایدز می‌شوند بیشتر از دیگران دچار مشکلات حساسیتی مانند سندروم استیون جانسون می‌شوند.

زمان بروز اولین علائم ایدز

پس از گذشت چند ماه از مبتلا شدن، فرد وارد مرحله دوم این بیماری می‌شود که باز هم برای بعضی افراد می‌تواند علائمی نداشته باشد یا علائمی که به نظر مربوط به HIV نیستند. در این دوران ویروس می‌­تواند به دیگران منتقل شود و مهم است که شخص آزمایش دهد. علائم HIV در این دوران می­‌تواند موقتی باشد یا حتی به قدرت پیشرفت کند. شخص مبتلا شده به ویروس باید درمان دارویی را آغاز کند تا بیماری را کنترل کند.

روش ها و آزمایش های تشخیص بیماری ایدز

آزمایش خون از رایج‌ترین آزمایش‌ها برای تشخیص ویروس نقص ایمنی انسانی یا همان اچ‌آی‌وی (HIV) است. در آزمایش‌های خون، آنتی‌بادی‌های خون بررسی می‌شود تا از حضور ویروس اچ‌آی‌وی در خون تشخیص داده شود.

افرادی که در مواجهه با بیماران مبتلا به ایدز قرار دارند، باید سریعا آزمایش شوند. آزمایش به‌موقع می‌تواند برای فرد حیاتی باشد. چنانچه بیماری ایدز به موقع تشخیص داده شود، پزشکان می‌توانند برنامه درمانی بهتری را برای مقابله با ویروس تهیه کنند.

علاوه بر این، آزمایش‌های به‌موقع حتی در صورتی که جواب آن منفی باشد، حکم زنگ خطر را دارد و باعث می‌شود فرد از رفتارهای پرخطری که موجب انتقال ویروس می‌شود خودداری کند. 

از آنجا که تولید آنتی‌بادی‌های بدن برای مقابله با ویروس بین ۶ هفته تا ۶ ماه طول می‌کشد، نیاز به تکرار آزمایش است. دکتر ایدز (HIV) در زمان معاینه از علائم بیماری، سوابق پزشکی و همین‌طور عوامل پرخطر از بیمار سوال می‌کند. در ادامه رایج ترین آزمایش های تشخیص ایدز را معرفی می کنیم.

آزمایش اِلایزا

آزمایش اِلایزا (ELISA Test) از نوع آزمایش‌های آنتی‌بادی برای تشخیص عفونت ویروس اچ‌آی‌وی در بدن است. اگر جواب آزمایش الایزا مثبت باشد، نیاز به آزمایش تأییدی دیگری به نام آزمایش وسترن بلات (Western Blot) وجود خواهد داشت.

در صورتی هم که جواب آزمایش الایزا منفی باشد، اما فرد بازهم نسبت به ابتلا به اچ‌آی‌وی شک دارد، این آزمایش باید برای دوره‌ای بین ۱ تا ۳ ماه پس از آن دوباره تکرار شود.

آزمایش الایزا از حساسیت بالایی برخوردار است، اما از آنجایی که آنتی‌بادی‌های بدن بلافاصله پس از عفونت به ویروس اچ‌آی‌وی تولید نمی‌شود، ممکن است جواب آزمایش فرد برای چند هفته یا حتی چند ماه منفی باشد. به این جهت، حتی اگر جواب آزمایش فرد در این دوره‌ی زمانی منفی باشد، بازهم ممکن است سطح بالایی از ویروس در بدن حضور داشته باشد و امکان انتقال عفونت به سایرین وجود داشته باشد. 

آزمایش خانگی برای تشخیص بیماری ایدز

یکی دیگر از آزمایش ها برای تشخیص بیماری ایدز  استفاده از یک کیت خانگی است. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، به عنوان یکی از مهمترین سازمان‌های بهداشتی دارویی دنیا، تنها یک کیت خانگی موسوم به «آزمایش خانگی اکسپرس (Home Access Express Test)» را مورد تأیید قرار داده که در برخی داروخانه‌ها می‌توان تهیه کرد. 

آزمایش بزاق 

برای تشخیص بیماری ایدز روش دیگری نیز وجود دارد و آن آزمایش بزاق (Saliva Tests) است. در این نوع آزمایش، نمونه‌ای از بزاق فرد برداشته شده و مورد آزمایش قرار می‌گیرد. نتیجه آزمایش بزاق معمولا تا ۳ روز به طول می‌انجامد و در صورتی که نتیجه آزمایش مثبت باشد نیاز به یک آزمایش خون تأییدی وجود دارد. 

تست میزان ویروسی

در آزمایش تست میزان ویروسی (Viral Load Test) میزان ویروس اچ‌آی‌وی در خون فرد اندازه‌گیری می‌شود. آزمایش بار ویروسی عموما برای نظارت بر نحوه‌ی پیشرفت درمان یا تشخیص زودهنگام آلودگی اچ‌آی‌وی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از ۳ فناوری برای تشخیص میزان ویروس اچ‌آی‌وی در خون فرد استفاده می‌شود که عبارتند از «واکنش زنجیره ای پلیمراز (RT-PCR)»، «روش bDNA» و سنجش تکثیر بر مبنای توالی اسید نوکلئیک. اصول کلی این نوع آزمایش‌ها یکسان است. در هر ۳ روش از توالی‌های دی‌ان‌ای برای تشخیص ویروس اچ‌آی‌وی در فرد استفاده می‌شود. موضوع دیگر اینکه، نتایج این آزمایش‌ها ممکن است تا حدی با هم تفاوت داشته باشد. 

حقایق پایه در مورد بیماری ایدز

  • کلمه ایدز (AIDS) مخفف عبارت نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی (acquired immune deficiency syndrome) است. این بیماری همچنین عفونت اچ‌آی‌وی پیشرفته یا اچ‌آی‌وی مرحله آخر هم نامیده می‌شود. 
  • ایدز مجموعه‌ای از نشانه‌ها و بیماری‌های ناشی از عفونت پیشرفته‌ی ویروسی است که باعث تخریب سیستم ایمنی بدن شده است. 
  • امروزه به دلیل وجود درمان‌های موجود برای اچ‌آی‌وی افراد کمی به ایدز مبتلا می‌شود و در نهایت افراد زیادی یک زندگی سالم و طولانی را تجربه می‌کنند.

با وجود اینکه درمانی قطعی برای اچ‌آی‌وی وجود ندارد با درمان و پشتیبانی درست، افراد مبتلا به این ویروس می‌توانند یک زندگی سالم و طولانی را تجربه کنند. برای این منظور شخص باید برنامه درمانی خود را به صورت مرتب و به شکلی درست اجرا کند.

اکثر افراد نگرانی زیادی نسبت به بیماری ایدز دارند و حتی گاهی اوقات رفتارهای ناشایستی در برابر افراد مبتلا از خود نشان می‌دهند. به همین منظور در این مطلب در ارتباط با راه‌هایی که ویروس HIV انتقال پیدا می‌کند و همین طور روش‌هایی که ویروس از طریق آنها نمی‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود، بحث خواهیم کرد.

 HIV و ایدز؛ چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

برای پیشرفت بیماری ایدز شخص باید مبتلا به ویروس HIV شود ولی داشتن ویروس HIV به معنی داشتن ایدز نیست. ویروس HIV سه مرحله دارد:

  • مرحله اول: چند هفته اول که فرد تازه مبتلا شده است.
  • مرحله دوم: پیشرفت بیماری
  • مرحله سوم: ایدز

بیماری‌هایی مانند ایدز بدن را ضعیف کرده و مستعد انواع سرطان مانند سرطان فرج می‌کند.

سرعت پیشرفت HIV چه مقدار است؟

سرعت پیشرفت برای رسیدن به مرحله سوم HIV در هر شخصی متفاوت است. اگر درمان نشود در حدود یک هفته زمان می‌برد ولی اگر از طریق دارو کنترل شود، فرد هیچ‌گاه به ایدز مبتلا نمی­‌شود.

راه‌های انتقال ویروس HIV

ویروس HIV در خون و ترشحات جنسی فرد وجود دارد. در نتیجه هر زمان که فردی در معرض این قبیل ترشحات فرد بیمار قرار گیرد، در معرض آلوده شدن به ویروس HIV است.

بنابراین راه‌های اصلی انتقال این ویروس عبارتند از:

  • خون وفراورده‌های آن
  • تزریق مشترک
  • مادر به جنین
  • تماس جنسی.

در ادامه به شرح دقیق هر یک از این روش‌ها خواهیم پرداخت.

روش انتقال ویروس HIV از طریق خون و فرآورده‌های خونی

اگر خون فردی آلوده به این ویروس باشد در صورتی که به هر دلیلی به خون فرد دیگری وارد شود، توانایی انتقال بیماری را دارد. این حالت ممکن است در زمان انتقال خون (transfusion) رخ دهد.

بنابراین در حال حاضر در تمام کشورهای دنیا، از جمله ایران، تمام خون‌های اهدائی از نظر احتمال آلودگی به ویروس HIV ارزیابی می‌شوند. با توجه به این موضوع، خطر انتقال به حداقل ممکن می‌رسد.

اما به هر روش دیگری اگر خون فرد آلوده به ویروس وارد خون فرد سالم شود، می‌تواند آلودگی را منتقل کند که این حالت در زندگی روزمره و معمولی با اندکی رعایت اصول بهداشتی به ندرت رخ می‌دهد.

به طور مثال هر جسم برنده و نوک تیزی که آغشته به خون آلوده به ویروس HIV باشد در صورتی که موجب ایجاد خراش یا بریدگی در بدن فرد سالم شود؛ می‌تواند سبب انتقال ویروس و ایجاد بیماری شود.

بنابر نکته‌ای که ذکر شد اعمالی مانند خالکوبی، حجامت، سوراخ کردن گوش، ‌ختنه، اعمال جراحی و خدمات دندانپزشکی اگر با وسایل غیر استریل وآلوده به خون آلوده انجام شود، یکی از راه‌های احتمالی ویروس خواهد بود.

ذکر این نکته ضروری است که ویروس HIV در خارج از بدن با مواد ضدعفونی‌کننده وحرارت، به راحتی از بین می‌رود. بنابراین هر گونه تزریقات یا خراشی اگر با وسایل استریل و تمیز انجام شود خطری از نظر این بیماری ندارد.

انتقال ویروس HIV از طریق تزریق مشترک

رفتارهای پرخطر همچون اعتیاد به تزریق مواد مخدر ریسک ابتلا به HIV را چند برابر افزایش می‌دهد. برای مثال اگر فردی که آلوده به ویروس HIV است با یک سرنگ، تزریقی انجام دهد و با همان سرنگ و سوزن آغشته به خون، بلافاصله فرد دیگری تزریق کند؛ به گونه‌ای که خون موجود در سرسوزن یا سرنگ وارد خون فرد شود، ویروس HIV با احتمال زیاد منتقل می‌شود.

از آنجایی که اغلب معتادان تزریقی اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و از یک سرنگ و سوزن به صورت مشترک استفاده می‌کنند، خطر انتقال ویروس در این گروه افزایش می‌یابد. به همین دلیل یکی از شایع‌ترین راه‌های انتقال در بعضی کشورها از جمله کشور ما، اعتیاد در افرادی است که نیاز خود را به روش تزریقی برطرف می‌کنند.

انتقال ویروس HIV از طریق تماس جنسی

همان طور که در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم؛ یکی دیگر از مایعات بدن که موجب انتقال ویروس HIV می‌شود، ترشحات جنسی است. ترشحات جنسی حاوی تعداد زیادی گلبول سفید است. بنابراین ترشحات جنسی در فردی که آلوده به ویروس HIV است، می‌تواند بیماری را انتقال دهد.

اگر ترشحات از فرد آلوده وارد مخاط تناسلی فرد سالم شود، می‌تواند باعث انتقال ویروس شود. خطر انتقال ویروس از مرد به زن ۲.۵ برابر است. البته وجود عفونت‌های دیگر دستگاه تناسلی خطر این انتقال را افزایش می‌دهند.

راه انتقال جنسی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای آفریقایی از شایع‌ترین راه‌های انتقال است. البته ثابت شده که استفاده از کاندوم در حین رابطه به این دلیل که از ورود مایع منی به واژن جلوگیری می‌کند، احتمال انتقال ویروس را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. آمیزش مقعدی و آمیزش دهانی بدون استفاده از کاندوم خطر انتقال ویروس را چند برابر بیشتر می‌کند.

انتقال ویروس HIV از مادر به نوزاد

ویروس HIV ممکن است در سه مرحله بارداری سه ماهه سوم، زایمان و شیردهی از مادر به نوزاد منتقل شود. اگر تمام این مراحل تحت نظر پزشک متخصص انجام شود احتمال انتقال ویروس به نوزاد و آلوده شدن او تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

آیا ایدز از رابطه دهانی منتقل می‌شود

همانطور که گفتیم ویروس HIV از طریق خون آلوده و ترشحات جنسی منتقل می‌شود؛ بنابراین از طریق راه­‌های زیر نیز HIV می‌­تواند منتقل شود ولی احتمال آن خیلی­ کم است:

  • از طریق بوسیدن (در صورتی که لثه شخص خونی باشد یا زخم بازی در دهانش وجود داشته باشد.)
  • توسط شخصی که مبتلا به HIV است، گاز گرفته شوید (در صورتی که آب دهان خونی باشد یا زخم بازی در دهانش وجود داشته باشد.)
  • رابطه دهانی محافظت نشده (در صورتی که ترشحات جنسی فرد وارد دهان شود.)
  • تماس با پوست آسیب دیده، زخم و خون شخصی که مبتلا به ایدز است.

آیا ایدز از زن به مرد منتقل می‌شود؟

از طریق رابطه جنسی (به خصوص رابطه جنسی فرد با فرد) ویروس HIV منتقل می‌شود، بنابراین در صورتی که افراد با یکدیگر رابطه محافظت نشده داشته باشند و زن به این ویروس مبتلا باشد، ویروس به مرد (شریک جنسی او) منتقل می‌شود.

آیا ایدز از طریق خوردن خون آلوده منتقل می‌شود؟

در معرض خون شخصی که مبتلا به HIV است قرار گرفتن، سبب انتقال ویروس می‌شود؛ بنابراین خوردن خون آلوده می‌تواند یکی از روش‌های انتقال ویروس باشد.

رفتارهایی که موجب انتقال ویروس HIV نمی‌شوند

در قسمت‌های بالاتر در رابطه با راه‌هایی که می‌توانند موجب انتقال ویروس HIV به بدن شوند صحبت کردیم. در این بخش از نوشته به رفتارهایی اشاره خواهیم کرد که موجب انتقال این ویروس نمی‌شوند. به این معنی که اگر چنین رفتارهایی را در برابر یک فرد آلوده به ویروس HIV انجام دهیم به هیچ وجه نباید نگران این باشیم که ممکن است آلوده شده باشیم.

در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که ویروس HIV از طریق بزاق فرد آلوده به فرد سالم منتقل نمی‌شود. ویروس ایدز از طریق تماس‌های عادی مثل کارکردن با یکدیگر، هم صحبت شدن، همسفر بودن، دست دادن، بوسیدن، روابط اجتماعی مثل سوار شدن در اتوبوس و تاکسی سرایت نمی‌کند. همین طور، ویروس ایدز از طریق استفاده از حمام عمومی، استخر و توالت قابل انتقال نیست.

این ویروس از طریق لباس، پوشاک، پتو و رختخواب انتقال نمی‌یابد.

عطسه، سرفه و نیش حشرات نمی‌تواند باعث انتقال آلودگی به شخص سالم شود.

البته ذکر این نکته علمی ضروری است که محققان ویروس ایدز را از ترشحات جنسی مردانه و زنانه، بزاق، ادرار و اشک فرد بیمار نیز تشخیص داده و جدا کرده‌اند ولی به‌ هر حال سرایت بیماری فقط از طریق خون، ترشحات جنسی و شیر مادر میسر است.

نوع رفتار با بیماران مبتلا به ویروس HIV در ایران

به راه‌های انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر در قسمت‌های پیشین اشاره شد. همچنین مواردی که نمی‌توانند ویروس را از یک فرد به افراد دیگر جامعه منتقل کنند ذکر شد. با توجه به این موضوع نباید بیش از حد نگران آلوده شدن به این ویروس باشیم و رفتارهای ناشایستی در مواجهه با افراد آلوده به این ویروس انجام دهیم.

برخورد نامناسب با مبتلایان سبب طرد شدن این افراد از جامعه می‌شود و حتی شاید عواقب خطرناک‌تری در انتظار خودمان و عزیزانمان باشد. چرا که این افراد در صورت مواجه شدن با این قبیل رفتارها از سوی جامعه سعی در مخفی کردن بیماری خود مخصوصا در مراکز درمانی از جمله دندان‌پزشکی و کلینیک‌ها و بیمارستان و … می کنند. در نتیجه این رفتار احتمال شیوع و انتقال ویروس را تا چند برابر افزایش می‌دهد.

آمار مبتلایان به ویروس HIV در ایران

استان‌های کرمانشاه، فارس، هرمزگان، مازندران، اصفهان، تهران و خراسان رضوی از استان های پر خطر از لحاظ بیماری ایدز هستند. بیماری ایدز در ایران در میان جوانان، زنان و کودکان کار رو به افزایش است.

براساس آمار وزارت بهداشت، 84 درصد مبتلایان به این بیماری مرد و 16 درصد آن‌ها نیز زن هستند و میانگین سنی 21 تا 35 سال دارند. تخمین زده شده است که بیش از یک سوم مبتلایان به این بیماری از بیماری خود آگاه نیستند.

سخن پایانی

در پایان ذکر این نکته ضروری است که دوره کمون ویروس HIV در افراد مختلف بسیار متفاوت است. از زمانی که عامل بیماری‌زا وارد بدن می‌شود تا زمانی که علائم بالینی بیماری در فرد تظاهر پیدا کنند دوره کمون بیماری نامیده می‌شود.

این دوره شاید خطرناک‌ترین دوره بیماری‌زایی در یک فرد آلوده باشد؛ زیرا علائم در فرد تظاهر پیدا نکرده است و احتمالا حتی خود فرد هم از وجود بیماری در خودش بی‌اطلاع باشد.

بنابراین همیشه رعایت نکات بهداشتی ضروری و مهم‌تر از آن اجتناب از رفتارهای پرخطر مخصوصا رفتارهای پرخطر جنسی بسیار تاکید می‌شود. به این ترتیب می‌توانید از مبتلا شدن به این قبیل بیماری‌ها جلوگیری کنید.

منبع:

Healthline

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,107 دیدگاه در “علل، علائم و نشانه‌های بیماری ایدز | آزمایش های تشخیص ایدز
  • سلام
    من حدودا یک ماه ونیم پیش رابطه لاپایی داشتم نمیدونم پیشابشون بمن برخوردی داشت یاخیر بعد ۳هفته پهلوی گردنم بیماری پوستی قارچی زده خیلی استرس دارم یعنی من hivمثبتم؟

    پاسخ
    • سلام
      بدون رابطه واژینال ، انتقال hiv خیلی نامحتمل هست
      جهت معاینه ضایعات پوستی به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام من ۴۵ سال دارم ، از سال ۸۱ به بعد علایم عجیبی در بدنم مشاهده کردم مثل جوش در سر و سینه و کهیر و مواردی دیگر ، اهمیت ندادم تا سال ۸۸ که آزمایش اچ آی وی دادم در جواب نوشته بودن به انگلیسی نان اکتیو ، من یک هفته بعد در آزمایشگاهی دیگر تست اچ آی وی تکرار کردم جواب نوشته بود نگاتیو و حتی در انتقال خون هم آزمایش دادم و بعد یک هفته جواب به بنده دادن که تست اچ آی وی منفی بود ، سال ۹۳ ازدواج کردم دو فرزند دارم خانم بنده در هنگام قبل زایمان هر دو فرزند ما تست اچ آی وی داد که هر دو منفی بود ، حال سوال بنده این است من مدت یک ماه است احساس گز گز و مور مور در بدن دارم و باز خیلی نگرانم نکند این جوابها که به بنده دادن دروغ بوده و من بیمار باشم ، خواهشمندم پاسخ دهید ، سپاسگذارم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      اصلا گزگز و مور مور شدن بدن را نمیتوان به hiv ربط داد
      نگران نباشید و جهت معاینه و بررسی علل شایع مثل کم خونی، اضطراب و…به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من با یک نفر رابطه مقعدی داشتم به اون نفر مشکوک هستم چون درواقع فاحشه بود هنگام رابطه کاندوم پاره شد چکار کنم واقعا ناراحت هستم

    پاسخ
    • سلام
      اگر رابطه با فرد های ریسک بوده
      فورا به مرکز بیماری های رفتاری محل سکونتتون مراجعه کنید که در همه شهرها وجود داره
      یا فورا به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر تورو خدا جواب بدید از شدت استرس زندگیم مختل شده 🥺 من دقیقا بعد از ۹۰ روز مواجهه با خطر احتمالی آزمایش Hiv دادم که به این صورت تو جواب آزمایشم قید شده بود hiv ab (۱+۲)&(p24ag) (ecl) و Negative شد. آیا نیازی به تکرار هست ؟ بخاطر خدا جواب بدید خیلی فشار روحی دارم😞

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید منفی هست
      ۳ ماه دیگر تکرار کنید
      خیالتان آسوده باشد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    برای شروع ارتباط با آقایی از همون ابتدا پیش پزشک متخصص زنان رفتم و درخواست آزمایش کامل کردم
    هم خودم آزمایش دادم هم اون آقا
    تست p24ag/hiv 1,2 ab
    که برای هر دو ۰.۰۸ بود جواب و به دکتر هم نشون دادم گفتن خوبه
    آیا میتونم کامل خیالم راحت باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      منفی هست عزیز

      پاسخ
  • سلام ایا مایع واژینال خانم روی زخمی که سه روز قبلش باشه و خشک شده باشه زخم احتمال انتقال وجود داره

    پاسخ
    • سلام
      احتمالش اندک است
      اما اگر با فرد پر خطر رابطه داشتین یا شناخت کافی نداشتین ازمایش بدهید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من بخاطر زخم ارایشگاه رفتن ازمایش دادم اما خالا نگرانم محیط خود ازمایشگاه هوا الوده بوده باشه و من مبتلا شده باشم ، چون برای ازمایش روی دستم یک زخم کوچیک با سوزن ایجاد کردن ، با لمس مناطق الوده با دست زخم هم امکان الودگی هست ؟ اونم ازمایشگاه ایدز که صدرصد ویروسش بیشتره

    پاسخ
    • سلام
      خیالتان راحت، ویروس ایدز خارج از بدن زنده نمی ماند

      پاسخ
  • سلام لطفاً جواب بدین من 55روز پیش رابطه از واژن با یه خانم داشتم که بعد از 12روز معده درد داشتم و بدنم کهیر زد اسهال و استفراغ هم داشتم اما قبل از این علائم فست فود خوردم بعد از 17روز آزمایش hiv abدادم منفی شد بعد از 50روز هم همین آزمایش رو دادم منفی شد خیالم راحت باشه یا باز آزمایش بدم

    پاسخ
    • سلام
      ارمایش الایزا و p24 را ۴ تا ۶ ماه بعد از رابطه تکرار کنید

      پاسخ
  • یک‌ماه پیش من یه رابطه محافظت نشده داشتم .امروز تست فوری دادم منفی بود. چند درصد خیالم میتونه راحت باشه

    پاسخ
    • سلام
      ارمایش الایزا و p24 را ۴ تا ۶ ماه بعد از رابطه تکرار کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید ببخشید من 18 و 30 روز بعد از رابطه پر خطر ازمایش hiv ab و روز 45 ازمایش pcr rna و رپید تست رو انجام دادم همگی منفی بود و بعد از دو ماه هم ازمایش ECL 4th gen رو انجام دادم منفی بود ایا باید دوباره ازمایش بدم یا همین کافیه ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      کافی است

      پاسخ
  • سلام من سال ۸۹ عمل بینی انجام دادم واسه آزمایشاتش آزمایش خون دادم اما نمیدونم که آیا آزمایش اچ آی وی توش بوده یاخیر؟باتوجه ب اینکه من سال ۸۹ که سیزده سال پیش میشه اصلا اون زمان آزمایش اچ آی وی انجام میدادن واسه این عمل چون وسواس فکری پیدا کردم میخوام بدونم ک خیالم راحت باشه

    پاسخ
    • سلام
      امروزه به طور روتین انجام میشه اما قبلا نمیدانم براتون درخواست شده یا خیر

      پاسخ
  • عرض سلام و وقت بخیر و خسته نباشید
    اولا خدمت شما عرض کنم که من دچار وسواس فکری و ذهنی شدید هستم من حدود شش هفته پیش ابروهامو میکرو کردم و آرایشگر از تیغ جدید هم استفاده کرد ولی من پنج دقیقه از آرایشگاه خارج شدم و دوباره برگشتم که ابروهام رو تکمیل کنه و با همون تیغ خودم ادامه داد ولی من مشکوکم که خدای نکرده جای آلوده تیغ رو گذاشته باشه
    الان من بعد ۴۷ روز p24 دادم و با 0/46 منفی شد من دوباره باید آزمایش بدم یا نه
    نمیدونم از استرسه زیاد هستش یا نه
    من حس گرمی بسیار دارم و تب ندارم و طی روز عرق میکنم ولی تعریق شبانه ندارم
    شب و روزم شده گریه و افسردگی
    الان من اطمینان کنم به جواب آزمایش یا نه؟

    پاسخ
    • سلام
      به این روش اصلا منتقل نمیشود
      نگران نباشید

      پاسخ
  • سلام
    دکتر ازمایش hiv ab p24 بعد از چند روز دقیقه؟
    و اینکه اگر تست منفی بشه نیاز به تست مجدد هست؟

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون کامل نیست

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر می بخشید من وقتی که بچه بودم حدودا هشت سال پیش توی بیمارستان یه سرنگ رفت تو دستم که خشک بود الان مدتیه استرسشو گرفتم ممکنه ویروسی وارد بدنم شده باشه البته باید بگم هیچ علائمی از اون روز تا الان نداشتم

    پاسخ
    • سلام
      الان چند سالتونه؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من بعد از انجام تتو وسواس hivگرفتم و وسایل از جمله سوزن و رنگ و دستکش یکبار مصرف بودن ولی میترسیدم دستگاه الوده باشه
    بعد از یک سال و ۵ ماه تست anti hiv 1.2 انجام دادم منفی شدم .شیش ماه بعد تست اولم دوباره anti hiv 1.2 انجام دادم منفی شد یعنی با تتو یک سال و یازده ماه فاصله داشت
    سه ماه بعد تست دوم یعنی دو سال و دوماه بعد تتو hivab انجام دادم بازم منفی شد .
    آیا ازمایش p24 لازم بوده یا فقط برای کسایی ک زودهنگام ازمایش میدن لازمه؟
    من خیالم راحت باشه یا بازم تست بدم؟

    پاسخ
    • سلام
      در مورد شما روش انتقال خاصی صودت نگرفته
      ازمایشاتتون منفیه و جای نگرانی نیست

      پاسخ
    • سلام عزیزم
      در مورد شما روش انتقال خاصی صورت نگرفته
      آزمایشاتی که دادی کافیه و نگران نباش

      پاسخ
  • سلام من چند وقت پیش با یک فرد پرخطر رابطه ای داشتم در حد بوسیدن لب به صورت سطحی و در حد یک ثانیه و نیز حدود سی ثانیه مکیدن سینه بصورت آرام و ملایم و بقیش در حد معاشقه بود از روی لباس من که کامل لباس تنم بود و طرف مقابل هم یک شرت پاش بود. بعدش مشکوک شدم به رابطه رفتم مرکز مشاوره بیماری های رفتاری سوال کردم گفتن راه انتقال نیس و احتمال انتقال وجود نداره.ولی من باز پیگیری کردم و بعد از ۸۸ روز از رابطه آزمایش آنتی بادی آنتی ژن الایزا انجام دادم که آزمایگشاه گفت نسل چهارم هست و جوابش باعدد۰/۲ منفی شد رنج عدد منفی پایین تر از عدد ۱ بود یک ماه بعدشم یعنی دقیقا ماه چهارم بعد از رابطه آزمایش pcr کیفی انجام دادم که اونم منفی شد آیا نیاز به آزمایش دیگری هست؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به ازمایش دیگری نیست

      پاسخ
  • سلام با فردی رایطه داشتم که متوجه شدم با غیر از من رابطه داشته ولی هیچ نشانه ظاهری از ایدز نداشت و دخول در داخل واژن صورت نگرفت و بعد پنج روز نشانه ای هم در من نشان داده نشده ولی استرس دارم نظر شما چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به نحوه رابطه دارد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،ببخشیدمن بارداربودم تقریبا۷هفته دکترسونوواژینال کردولی من ندیدم چیزی عوض کنه اونموقع حساس نشدم ولی بعدسه هفته کهیرزدم یاجوش باخارش توکل بدن حتی صورتمم میخاریدوبعدچن روزم اندازه یساعت لرزداشتم،ممکن من hivگرفته باشم بخدادارم میمیرم افسردگی گرفتم بعدشم همسرمم علایم داشت یماه بعدش گف دهنم زخم شده وزبونش سفیدبودکه بامسواک شست خوب شدهرزگاهی سردردداره،من دیگه بقران دارم میمیرم،تو۷۷روزگی و۱۰۰روزگی ۱۲۰روزگی ازمایش دادم همش منفی بودازمایشام تودوتاازمایشگاه متفاوت انجام دادمhivap p24
    hiv(l,ll)ap/ag
    ممکن من باردارباشم وازمایش نتونه تشخیص بده یاکیتای ازمایشگاه خراب باشه،همش توتنشم افسردگی گرفتم فقط گریه میکنم،بخدابااین شرایط من بچه عقب مونده میشه,تواینترنتم انقدخوندم روانی شدم همه جازده راش پوستی اولین علایم اچ ای وی

    پاسخ
    • سلام
      جای نگرانی نیست
      علایمتون ارتباطی به hiv نداره
      ازمایش انزیم کبدی بدهید و به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام .من بعد ۲۵روز از بوسه فرانسوی که داشتم و لبم خراش برداشت و خون اومد ازمایش HIV1&11 انجام دادم و جوابش ۳۴صدم شد و منفی شد.بعد ۶ماه دوباره ازمایش بدم یا دیگه لازم نیست؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر رابطه با فرد پرخطد بوده میتوانید ۳ ماه بعد تکرار کنین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر یک ماه پیش خون بیمارم احساس کردم پاشید تو چشمم بلافاصله صورتم دیدم هیچ ردی از اثر خون نبود بعد ۳ هفته گلو درد و علائم سرماخوردگی شروع شد ک تست کرونا دادم مثبت شد ممکن hiv یا هپاتیت سی گرفته باشم ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر واقعا احساس پاشیدن خون کردین صرف نظر از علایم بهتر است تست های لازم رو بدین

      پاسخ
  • عرض سلام و وقت بخیر و خسته نباشید
    من حدود دو هفته پیش ابروهامو میکرو کردم و آرایشگر از تیغ جدید هم استفاده کرد ولی من پنج دقیقه از آرایشگاه خارج شدم و دوباره برگشتم که ابروهام رو تکمیل کنه و با همون تیغ خودم ادامه داد ؛ ولی آیا ممکنه تيغ
    رو جایی قرار بده که تیغ آلوده بشه؟
    چون بنده مبتلا به به وسواس فکری شدید هستم بسیار استرس دارم که خدای نکرده مبتلا شده باشم و الان دو هفتس از زندگی افتادم و احساس عذاب وجدان میکنم که نکنه خدای نکرده به کسی دیگه هم انتقال بدم
    الان سیزده روزه میگذره و من سه چهار روزه که آبریزش بینی دارم و کمی سوزش گلو آیا احتما ابتلا وجود داره؟
    و سوال دیگه ام هم اینه که من اگه ایدز داشته باشم و دستم زخم بشه با صابون بشورم اگه کسی دیگه ای اون صابونو استفاده کنه به ایدز مبتلا میشه؟
    بسیار ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • سلام عزیز
      انتقال با این روش که گفتین نامحتمل هست

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر مادر بزرگم قند داره و من برای تست قند سوزن زدم سر انگشتش و گرفتم بعد حواسم نبود سوزن رفت تو دستم ب هرکی گفتم مادر. بزرگ مریضی …..نداره و من الان استرس دارم
    مادر بزرگم ی عملی برای عفونت ک مربوط ب ادرار و …میشد انجام داده جای نگرانی هست هیچکدوم از این علائم و ندارم فقط بیضه هام درد میکنه و موقعه ادرار میسوزه این موضوع ربط داره ب بیماری ایدز

    پاسخ
    • سلام
      بعید است نگرانی داشته باشد
      جهت مشاوره به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من با یه آقایی ۳ بار رابطه داشتم و اطمینان داشتم که مبتلا به ایدز نبودن ولی برای اطمینان بعد ۵ هفته بعد آخرین رابطه رفتم تست سریع ایدز توی یه انجمن دادم منفی شد
    میخوام بدونم بعد ۵ هفته تست جوابش قابل اطمینانه؟

    پاسخ
    • سلام
      قابل اطمینان ترین زمان برای تست بعد از ۱۲،هفته هست

      پاسخ
  • سلام. خسته نباشید. در سفری با خانمی آشنا شدم که رابطه تا حدی پیش رفت که دخولی صورت نگرفت ولی ایشون با مالش دست و ورود انگشت بنده چند بار ارضا شدید شدن و اینقدر انزال زیاد داشتن که تمام لباس و دست بنده هم خیس شد. و همون دست با آلت و دهان و زبان من هم تماس داشته. الان دو هفته ای می گذره و امروز یهویی فکر hiv به ذهنم خطور کرد و بسیار مظطرب شدم و از عصر احساس می کنم علایم آنفولانزا خفیف در من شروع شده. دقیقا با توجه به زمان گذشته چکار باید کنم. امکان احتمال سرایت به دیگران رو چه کنم؟ چقدر طول میکشه کلن این قضیه برا همیشه منتفی بشه؟ ممنون میشم پاسخ بدهید.

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدم دخول احتمال انتقال کمه
      جهت مشاوره دقیق به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من بعد از 8 یا 9 ماه از رابطه نسبتا پر خطر ک خیلی هم طول نکشید اندازه یک دقیقه
    رفتم بیمارستان دولتی شهرمون و ازمایش ایدز از نوع انتی بادی دادم ولی نمیدونم چه نسلی بود
    ایا جواب ازمایش میتونه کاذب باشه یا بعد 9 ماه قطعیت داره؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر ازمایش منفی هست ارزشمند هست

      پاسخ
  • سلام .من با آقایی فقط بوسه فرانسوی داشتم که لبم خراش برداشت و خون اومد .میخواستم بدونم بزاق طرف میتوته اچ ای وی به لب خونی من انتقال بده یا نه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمال انتقال اندکه
      اگر فرد پرخطر است حتما تست بدهید

      پاسخ
  • من سونو گرافی واژینال انجام دادم که روی پروپ دستگاه کاندوم گذاشت دکتر اما بکفته یا ده روز بعد لرز شدید با سرما خوردگی بدون تب کردم ایا ممکنه ازین سونو ایدز گرفته باشم؟

    پاسخ
    • سلام
      بعید است

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    خون بیمار hiv و hcv مثبت روی دستم ریخت
    دست من یه زخم خیلی کوچیک داشت که تازه نبود و خشک شده بود احتمال انتقال وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      چقه مدت زمانی از تماس گذشته؟

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر بنده ۶۶روز پیش رابطه دهانی با خانمی داشتم ک من اینکارو براشون انجام دادم و ۵ساعت قبل از رابطه به خاطر مسواک زدن یه مقدار خون از لثه هام اومد که فورا بند آمد و بعد از ۴۷ روز درمرکز بهداشت نواب صفوی اصفهان تست آلایزا دادم که نمیدونم نسل چند بود اما منفی بود الان روی گردنم یه سری لکه های قرمز زده بدون تورم و خارش که از رنگ قرمز تبدیل به قهوه ای شده خیلی استرس دارم

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید
      اگر فرد پرخطر بوده ازمایشات تکمیلی زیر نظر متخصص عفونی انجام شود

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خوب هستید
    من زمستون یه رابطه داشتم که نزدیک آخر رابطه طرفم ارضا شد و کاندوم من پاره شد ولی درآوردم و دوباره کاندوم زدم این دو بار هست ک تب دارم چکار کنم بنظرتون خیلی نگرانم چند بار فکر خودکشی به سرم زده نمیتونم برم آزمایشگاه اسم یه کیت ایدز رو بهم بگید و بگید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر رابطه با فرد پرخطر بوده به مرکز بهداشت مراجعه کنید تا تست رپید براتون به طور رایگان انجام شود

      پاسخ
  • من چند ماه پیش یه رابطه داشتم و الان چند هفته هست گلوم یکم خلت داره داره احتمال ابتلا وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون ارتباط واضحی نداره اما اگر رابطه با فرد پرخطر بوده بررسی لازم انجام شود

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر نزدیک ۴ ماه پیش با یه آقایی رابطه مقعدی داشتم و مایع منی ایشون نیومد یعنی مایعی رد و بدل نشد نه از من نه از ایشون بعد ۲ ماه من از خانواده کرونا گرفتم و دوهفته مریض بودم و علائم تب و لرز و گلو درد رو داشتم که علائم سرما خوردگی و آنفولانزا و کرونا هم میتونه باشه.این آقا رابطه های مشکوک داشته قبلا ولی به گفته خودش سالم بود بنظرتون لازمه برم تست ایدز بدم؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به اینکه سابقه رابطه مشکوک داشته بله لازمه بررسی انجام شود و به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    در روز ۱۸ از رابطه اورال با یک خانم که آلت با کاندوم پوشیده شده بود
    آزمایش hiv 1&2 ab و p24 ag دادم به روش ecl که عددش 0/4 بود که گفتند منفی هست و رنج نرمال منفی زیره
    0/9 بود.
    مجدد در آزمایشگاهی دیگر
    بعد از ۲۵ روز به روش elfa
    آزمایش hiv 1&2 و p24 دادم که عددش 0/06 بود و گفتند منفی هست و رنج نرمال منفی زیره 0/25 بود.
    آیا این جواب ها قابل اعتماد هست ،یک مقدار نگران هستم چون آزمایش اول عددش کمی بزرگ هست.
    پیشاپیش از جوابگویی شما سپاسگذارم

    پاسخ
    • سلام
      تکرار ازمایش ۱۲ هفته بعد از تماس انجام شود و یا جهت پیگیری دقیق به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من به فاصله نیم ساعت از فردی حمام رفتم و تیغ کاملا نو من زمین افتاد و با همون تیغ چند خراش جزیی بدنم برداشت اگه فردی قبلی به ایدز مبتلا بوده باشه ممکنه به من منتقل شده بشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      مگر از تیغ مشترک استفاده کردین؟
      اگر تیغ نو بوده خیر انتقال رخ نمیدهد!

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخير، من تقريبا سه هفته پيش رابطه محافظت نشده داشتم، يك هفته بعدش گلو درد و بيحالي شديد گرفتم، بيحاليم بعد از دو روز از بين رفت اما گلو دردم دو هفته ادامه داشت، علائم ديگه اي نداشتم، يكم پوست پشت دستم خشك شده و پريودم زودتر اتفاق افتاد، همه جا گفتن دو هفته به بعد علائم نشون ميده درسته؟ يعني بعد از يك هفته علائم داشته باشم مرتبط با اچ اي وي نيست؟
    ممنون ميشم جواب بديد چون از استرس دارم ميميرم

    پاسخ
    • سلام
      اگر رابطه با فرد مشکوک بوده صرف نظر از علایم حتما تست بدهید

      پاسخ
  • سلام .آیا با یه دقیقه رابطه ی واژینال بدون کاندوم. احتمال انتقال hiv امکان دارد.بعد حدود سه ماه یه جوش قرمز صاف بدون خارش رو بینی م زده آیا علایم hiv است .ممنون میشم کامل جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      صرف نظر از علایم، اگر رابطه با فرد مشکوک بوده باید تست بدهید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بعد از چه مدت علائم اولیه نشان داده میشود؟
    و اینکه چند درصد احتمالش هست که علائم نداشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اصولا ۳ هفته طول میشکد تا علایم پدیدار شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، ببخشید من حدود 20روز پیش رابطه جنسی محافظت شده با یک فرد مشکوک به ایدز داشتم، ولی اخرش با دستم کاندوم رو خارج کردم و با بزاق دهانم آلتم رو خیس کردم و با همون دستم همونجا خودارضایی کردم ، ده روز بعدش رفتم مرکز مشاوره بیماری های رفتاری گفتن چون کاندوم زدی نگران نباش، الان حدود بیست روزه استرس و افسردگی شدید گرفتم وشب و روز میترسم که نکنه به Hiv مبتلا شدم و بعد از 20 روز غده لنفاوی فک راستم باد کرده و بدن درد و تب دارم و تب، مزه دهنم عوض شده، و کمی اسهال و سر درد و سرفه گرفتم ولی تعریق شبانه و استفراغ و بثورات پوستی ندارم، به نظرتون مبتلا شدم؟؟؟ یا سرماخوردگیه و از شدت استرسه؟؟ خواهشا جوابمو بدین و منو از نگرانی دربیارین به شدت میترسم.

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین اما جهت بررسی و انجام ازمایش به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    آیا واکسن هاری و کزاز بر جواب آزمایش اچ آی وی تاثیر میگذارد?

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام ، من چندباری رابطه مقعدی با یه پسری داشتم و وارد کنتده بودم ، اون طرف لاغره
    و اینکه چندماه پیش روی کف دستم زبر و کمی قرمز شده بود
    به نظرتون چقد احتمال داره که مبتلا شده باشم

    پاسخ
    • سلام
      اگر رابطه پرخطر بوده صرف نظر از علایم تست بدهید

      پاسخ