صدمات وارد شده به استخوانهای دست، کشیدگی رباطها و تاندونها میتواند موجب دست درد شود. درد دست در قسمت انگشتان، کف دست، مچ، آرنج و شانه دیده میشود. ممکن است درد فقط در یک دست رخ دهد، یا اینکه بیمار در هر دو دستش درد داشته باشد.
علت دست درد میتواند کشیدگی رباطها، آرتریت روماتوئید، شکستگی، گیر افتادن عصب، و صدمات دست باشد. پزشک با کمک رادیو گرافی، ام آر آی و سی تی اسکن، علت اصلی درد دست را شناسایی میکند. سپس داروهای مسکن، فیزیوتراپی، تزریق کورتیزون یا جراحی برای درمان این عارضه تجویز میشود.
برای مطالعه این مطلب به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید. در پایان اگر سوالی داشتید، میتوانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.
چرا دست درد اتفاق میافتد؟
دستها پراستفادهترین اعضای بدن در طول زندگی روزمره محسوب میشوند. برای تایپ کردن روی صفحه کلید، تهیه غذا، بستن دکمههای پیراهن و حتی برداشتن یا گذاشتن چیزی، از دست استفاده میشود. هر دست 27 استخوان دارد. مچ دست شامل هشت استخوان است. این استخوانها به دو استخوان ساعد (رادیوس و اولنا) متصل میشوند. استخوان متاکارپ کف دست و استخوانهای انگشتان نیز جزء این گروه هستند.
هر دست بیش از 30 ماهیچه و 17000 گیرنده عصبی دارد. آسیب وارد شدن به استخوانها، مفاصل، رگهای خونی یا اعصاب دستها، سرمنشأ اصلی دست درد محسوب میشود. این درد ممکن است موقتی باشد، یا اینکه در طول روز ثابت بماند. شدت درد دست نیز با توجه به نوع عارضه متغیر است. ممکن است درد را فقط در بازو یا ساعد حس کنید، یا اینکه کف دست یا مچ دست نیز درد داشته باشند.
انواع دست درد
هر فردی ممکن است درد دست را در یک ناحیه خاص مانند بازو، مچ یا کل دست حس کند. با توجه به نوع عارضه، دکتر دست درد درمانهایی مانند ورزش سبک، استراحت کافی، اصلاح وضعیت بدنی و استفاده از بریس یا آتل را تجویز میکند. از جمله انواع دست درد که به دلیل کشیدگی عضلات، بیماریهای عصبی یا شکستگی رخ میدهد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
درد مفاصل دست
استئوآرتریت یا آرتروز، یکی از شایعترین انواع آرتریت در دست است. این عارضه ممکن است در اثر استفاده بیش از حد از دست یا پس از آسیب ایجاد شود. استئوآرتریت معمولاً در یکی از 3 قسمت دست ایجاد میشود: پایه شست، در انتهای مفصل نزدیک به نوک انگشت، یا در مفصل میانی انگشت. برای تشخیص این عارضه، دکتر درد دست ابتدا معاینه فیزیکی را انجام میدهد. در صورتی که نیاز به معاینه تکمیلی باشد، پزشک آزمایش خون و تصویربرداری را تجویز میکند.
درد استخوان دست
آرتروز میتواند باعث ایجاد تودههای استخوانی روی دستها، به ویژه روی انگشتان شود. در صورت وجود این عارضه، از انجام کارهایی که درد دست را بدتر میکنند و به دستها و مچهای فشار میآورند، اجتناب کنید؛ زیرا کاهش حرکت دستها و مچها تا حد امکان، میتواند به کاهش علائم همراه با دست درد کمک کند.
درد ماهیچه دست
درد دست ممکن است به دلیل آسیب ورزشی یا بیماری عضلات، اعصاب یا تاندونهای رخ دهد. آرتریت، تاندونیت و سندرم تونل کارپال از جمله علل شایع درد ماهیچه دست هستند. درد ماهیچه دست اغلب قابل درمان است. همچنین پزشک میتوان با درمان دست درد، این عارضه را تا حد قابل توجهی کنترل کند.
درد کف دست
درد در کف دست اغلب ناشی از یک آسیب جزئی در دست، یا استفاده بیش از حد از این عضو است. با این وجود، درد دست گاهی اوقات میتواند به دلیل مواردی مانند عفونت، التهاب یا نوروپاتی محیطی رخ داده باشد. اگر درد دست با درمانهای خانگی بدتر شد یا بهتر نشد، به پزشک مراجعه کنید. تا با بررسی علل شایع دست درد، نسبت به تشخیص دست درد و درمان اقدام کند.
درد رگ دست
درد ورید دست میتواند منجر به مشکل در انجام کارهای معمول روزمره شود. گاهی اوقات درد ورید دست ممکن است نشان دهنده وجود یک مشکل اساسی جدی در این عضو مانند وریدهای واریسی یا وضعیتی به نام ترومبوفلبیت (التهاب در سیاهرگ) باشد.
دست درد در بارداری
تغییر هورمونها در دوران بارداری، باعث تجمع مایعات در بدن میشود. همچنین اعصاب تونلهای دست در این دوران فشردهتر میشوند. این عارضه با علائمی مانند سوزن سوزن و بی حسی دست همراه است. پزشک با بررسی و شناخت علائمی مانند سوزن سوزن دست و پا، یا درد در یک یا هر دو دست، بهترین راهکار درمانی را برای بیمار تجویز میکند.
دست درد عصبی
برخی از آسیبهای عصبی ممکن است موجب دست درد شوند. از دست دادن عملکرد در بازو، ساعد یا دست، تغییر در الگوهای تعریق در بازو، ساعد یا دست و عدم حساسیت به حس فیزیکی، از جمله علائم دست درد عصبی محسوب میشوند. حتی ممکن است عوارضی مانند افتادگی مچ دست یا از دست دادن توانایی باز کردن مچ دست نیز، به دلیل تحریک اعصاب دست دیده شود. برای درمان دست درد عصبی میتوانید از کمپرس سرد یا پرم کمک بگیرید.
درد عصبی دست راست
درد عصبی در دست یا مچ دست راست در نتیجه استفاده بیش از حد یا ضربه به این بخش رخ میدهد. سقوط، تصادفات رانندگی و آسیبهای ورزشی، از جمله علل شایع آسیبهای عصبی دست و مچ هستند. اگر فشار زیادی از بافت مجاور (به عنوان مثال استخوانها، ماهیچهها، تاندونها) به یک عصب وارد شود، این عارضه رخ میدهد. این مشکل معمولاً با درد، گزگز یا بی حسی همراه است.
درد عصبی دست چپ
استفاده بیش از حد از دست، اختلالات خود ایمنی و دیابت میتواند موجب تحریک اعصاب اندام فوقانی شود. این عارضه سبب درد در دستها مخصوصا دست چپ و انگشتان خواهد شد. درد عصبی دست چپ با بی حسی، سوزش یا سوزن سوزن شدن همراه است.
دست درد ناشی از آسیب به تاندون و کشیدگی عضلات
کشیدگی تاندونها در ورزشهایی مانند شنا ممکن است موجب دست درد شوند. چون التیام تاندونها زمانبر است، پزشک معمولاً عضو آسیب دیده را آتل بندی میکند. در صورت بریدگی یا پارگی تاندون، پزشک این عارضه را با جراحی ترمیم میکند.
به نقل از carehospitals،
درد دست چپ در بازوها، شایعترین نشانه مشکلات قلبی است؛ بنابراین، قبل از بیشتر شدن درد دست چپ، برای درمان این عارضه به پزشک متخصص مراجعه کنید.
به طور معمول، جراحی تاندون دست 7 تا 10 روز پس از عارضه انجام میشود.
علائم همراه با دست درد
دست درد با علائم مختلفی همراه است. از جمله علائم درد در دست چپ و راست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع دست درد | علائم عارضه |
سفتی در مفاصل | مشکل در حرکت انگشتان یا دست به دلیل کاهش انعطاف پذیری در مفاصل |
درد و بیحسی در دستها | دردی که اغلب با بی حسی در دستها همراه است |
التهاب و درد مفاصل | تورم و ناراحتی در مفاصل، که ممکن است در اثر شرایطی مانند آرتریت یا جراحات ایجاد شود. |
صدای ترک خوردن با حرکت مفاصل | شنیدن صداهایی مانند ترک خوردن یا ترکیدن در هنگام حرکت مفاصل دست، ممکن است نشان دهنده مشکلات مفصلی باشد. |
انگشتان متورم یا پف کرده | تورم انگشتان به دلیل احتباس مایعات، التهاب یا سایر بیماریهای زمینهای |
بیحسی یا احساس سوزن سوزن شدن در هر دو دست | احساسات سوزن سوزن شدن، سوزن سوزن شدن یا بی حسی که اغلب با فشردگی عصب یا مشکلات گردش خون همراه است. |
درد در کف دست | ناراحتی موضعی در ناحیه کف دست که ممکن است با شرایطی مانند سندرم تونل کارپال یا انقباض دوپویترن مرتبط باشد. |
با مشاهده هر کدام از این عوارض، لازم است که حتماً با پزشک متخصص ارتوپدی مشورت کنید.
علل درد دست
برای تشخیص بیماری های ارتوپدی پزشک متخصص ابتدا علل رخ دادن بیماری را بررسی میکند. از جمله علتهای دست درد در مچ، ساعت یا کل دست میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
آرتریت یا روماتیسم مفصلی
آرتریت معمولاً باعث درد دست، به ویژه در دستها و مچ دست میشود. این موضوع به دلیل التهاب مفاصل رخ میدهد. دو نوع اصلی آرتریت وجود دارد. روماتیسم مفصلی استئوآرتریت یا آرتروز. هر دوی این عوارض منجر به درد، تورم و سفتی در دست میشوند.
سندروم تونل کارپال
تونل کارپال یک گذرگاه کوچک در دست است که تاندونها و اعصاب در آن قرار دارند. سندرم تونل کارپال با احساس سوزش، خارش در کف دست و انگشتان و همچنین درد در انگشتان شست، اشاره و انگشتان میانی مشخص میشود. به طور معمول، علت این بیماری، تورمی است که عصب را فشرده میکند. گیتاریستها و تایپیستها بیشتر در معرض بروز این عارضه هستند.
تنوسینوویت یا سندرم دکوروان
تنوسینوویت زمانی رخ میدهد که تاندونهای نزدیک شست متورم شده و درد میکنند. این تورم روی اعصاب مجاور فشار میآورد و پایین انگشت شست را دردناک و بی حس میکند. در صورت احساس درد و سوزش در انگشتان شست، احتمال بروز این سندروم وجود خواهد داشت.
کیستهای گانگلیونی
کیستهای گانگلیونی معمولاً در مچ دست و نواحی مختلف دست دیده میشوند. این تودهها بیخطر هستند و درد خاصی ندارند. در صورتی که این تودهها روی مچ دست، مفاصل انگشت یا پایه انگشت ظاهر شوند، به سرعت میتوانند تغییر اندازه دهند. اگر کیست بزرگ شده و به اعصاب فشار بیاورد، ممکن است باعث درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست شود.
نقرس
هر فردی ممکن است به نوع دردناکی از آرتریت که به نام نقرس معروف است مبتلا شود. این درد ناگهانی و شدید معمولاً در مفاصل، انگشت شست پا و مچ دست دیده میشود. علائم نقرس شامل درد شدید، سوزش، قرمزی و حساسیت در این ناحیه است.
لوپوس
در لوپوس، سیستم ایمنی بدن سلولهای سالم را هدف قرار میدهد. این عارضه یک بیماری التهابی است که اغلب منجر به سفتی و درد در مفاصل میشود. همچنین، لوپوس منجر به التهاب در سطح بدن، ضخیم شدن پوشش مفصلی و ایجاد درد و تورم در دستها، پاها و مچها میشود.
نوروپاتی محیطی
نوروپاتی محیطی به دلیل آسیب عصبی رخ میدهد. این عارضه منجر به بی حسی، ناراحتی یا ضعف در دستها و پاها میشود. دیابت، جراحات، عفونتها یا مسائل متابولیک میتواند منجر به این وضعیت شود. این عوارض میتوانند روی دمای بدن و حرکت عضلات تأثیر گذار باشند و منجر به دست درد شوند.
پدیده رینود یا سندرم رینود
این سندرم موجب اسپاسم عروق و کاهش شدت جریان خون رسانی به انگشتان دست و پا شود. سندروم رینود معمولاً در شرایط استرس یا وجود سرمای جدید رخ میدهد. این عارضه با درد، بیحسی و تغییر رنگ در انگشتان همراه است.
آسیبهای تروماتیک
این آسیبها جراحاتی هستند که به دلیل زمین خوردن یا در ورزش رخ میدهند. در اثر این جراحات، خونریزی، لختههای خونی، و پارگی بافت مغزی رخ میدهد. در این شرایط باید بیمار سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کند. چون احتمال فلجی و مرگ در اثر جراحات وجود دارد.
علت درد بخشهای مختلف دست
درد دست ممکن است به دلایلی مانند آسیب یا بیماری عضلات، اعصاب یا تاندونهای دست رخ دهد. آرتریت، تاندونیت و سندرم تونل کارپال از جمله علل شایع دست درد هستند. دست درد در اغلب مواقع قابل درمان است. همچنین، پزشک با تجویز دارو، فیزیوتراپی و حتی جراحی میتواند این عارضه را درمان کند. از جمله علتهای رایج دست درد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
علت درد بازو
درد بازو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. این موارد ممکن است شامل ساییدگی، استفاده بیش از حد بازو، آسیب، فشار عصبی و برخی از بیماریها مانند آرتریت روماتوئید یا فیبرومیالژیا باشد.
علت درد دست چپ از بازو تا انگشتان
درد و بی حسی بازوی چپ میتواند علائم بسیاری از بیماریها باشد. یکی از جدیترین بیماریهای رایج در این شرایط، حمله قلبی است. سایر علل بالقوه درد دست چپ عبارتاند از: فشردگی اعصاب، نوروپاتی محیطی یا میگرن همی پلژیک (میگرن نیمه فلجی). درمان درد و بی حسی بازو با توجه به علت عارضه توسط پزشک تجویز میشود.
علت درد آرنج
درد آرنج اغلب به دلیل استفاده بیش از حد یا آسیب دیدگی این عضو ایجاد میشود. بسیاری از ورزشها، سرگرمیها و مشاغل، به حرکات مکرر دست، مچ یا بازو نیاز دارند. درد آرنج میتواند به دلیل مشکلات استخوانها، ماهیچهها، تاندونها، رباطها یا مفاصل نیز رخ دهد. آرتروز هم میتواند موجب درد آرنج شود.
علت درد دست از آرنج تا مچ
ماهیچهها و تاندونها در اثر فشار زیاد آسیب میبینند. علائمی مانند درد، سوزش یا درد در قسمت خارجی ساعد و آرنج، از علائم این مشکل هستند. اگر به فعالیتی که باعث این عارضه شده ادامه دهید، ممکن است شدت درد آرنج بیشتر شده و به مچ دست سرایت کند. در نتیجه دستها ضعیفتر میشوند.
علت درد دست راست
درد دست راست ممکن است به خاطر سندرم تونل کارپال یا آسیبهای وارد شده به اعصاب و عضلات این ناحیه رخ دهد. آرتریت و تاندونیت از جمله دلایل رایج بروز این عارضه هستند. پس از شناسایی علت درد، پزشک راهکار درمانی مناسب را برای این مشکل در نظر میگیرد.
علت درد دست راست و سرطان
تومور Pancoast نوعی سرطان ریه است. با این وجود، افراد مبتلا به این بیماری، معمولاً مشکل تنفسی را تجربه نمیکنند. در عوض، ممکن است درد در شانه، بازو، زیر بغل، قسمت بالایی پشت یا بین تیغههای شانه را تجربه کنند.
علت درد دست راست و قلب
درد در شانه و بازوی راست اغلب به دلیل آسیب عضله، تاندون، رباط یا به دلیل آسیب به اعصاب محیطی در آن نواحی رخ میدهد. این عارضه در برخی موارد، میتواند نشانهای از حمله قلبی باشد.
علت درد دست چپ
درد دست چپ میتواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله آسیب دست، استفاده بیش از حد از دستها، فشار مکرر روی دستها، آرتریت، فشرده شدن یا آسیب عصبی، سندرم تونل کارپال، تاندونیت، یا کیست گانگلیون است. همچنین، رگ به رگ شدن یا کشیدگی، شکستگی، بیماری رینود، گردش خون ضعیف و شرایط سیستمیک نیز موجب بروز این عارضه میشوند.
علت درد دست چپ از آرنج به پایین
این عارضه ممکن است به دلیل ساییدگی در دستها، فشار روی عصب دست و بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید یا فیبرومیالژیا رخ دهد. با توجه به علت این عارضه، درد دست چپ میتواند به طور ناگهانی شروع شود. در صورتی که شدت درد در دست چپ زیاد باشد، احتمال شکستگی استخوان این قسمت نیز وجود دارد.
علت درد انگشتان دست
بسیاری از بیماریها میتوانند باعث درد انگشتان شوند. از جمله این مشکلات میتوان استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، نقرس، شکستگی و رگ به رگ شدن، داکتیلیت، نوروپاتی محیطی و سندرم تونل کارپال اشاره کرد. همچنین، بیماریهایی مانند اسکلرودرمی، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، سندرم رینود و تنوسینوویت دو کوئروین نیز میتواند موجب این عارضه شود.
علت درد ساق و ساعد دست
فشار وارد شدن به اعصاب و عضلات این ناحیه، میتواند موجب شدید شدن درد ساق و ساعد دست شود. وارد شدن ضربات ناگهانی، شکستگی خفیف یا شدید استخوان و فشار روی اعصاب دست نیز، موجب بروز این عارضه میشوند.
علت درد مچ دست
درد مچ دست اغلب به دلیل رگ به رگ شدن یا شکستگی ناشی از صدمات ناگهانی ایجاد میشود. همچنین درد مچ دست، میتواند ناشی از مشکلات طولانیمدت مانند استرس مکرر، آرتریت و سندرم تونل کارپال باشد. از آنجایی که عوامل زیادی میتوانند منجر به درد مچ دست شوند، تشخیص علت دقیق آن دشوار است؛ بنابراین، لازم است که حتماً به متخصص ارتوپد برای تشخیص علت این عارضه مراجعه کنید.
علت دست درد در بارداری
در دوران بارداری حجم خون دو برابر میشود. این مایع اضافی، باعث افزایش فشار و تورم در رگهای خونی در سراسر بدن میشود. در فضاهایی مانند ناحیه تونل کارپال مچ دست – که 9 تاندون و یک عصب از آن عبور میکنند – تورم میتواند عصب میانی را که به سمت دست میرود فشرده کند. این عارضه، موجب دست درد در بارداری خواهد شد.
علت دست درد در کودکان
علل شایع دست درد کودکان به دلیل استفاده بیش از حد از دستها و آسیبهایی است که ممکن است حین ورزش اتفاق بیفتند. ساییدگی و پارگی تاندونها نیز میتواند باعث درد دست کودکان شود. اکثر آسیبهای دست در کودکان جزئی بوده و خود به خود بهبود پیدا میکنند. در این شرایط درمان خانگی، معمولاً تنها کاری است که باید انجام دهید؛ اما در صورتی که کودک درد ناگهانی و شدید در دستها داشته باشد، انجام آزمایش و درمان پزشکی ضروری خواهد بود.
علت درد دست در شب
موقعیتهای خوابیدن خاص میتواند موجب دست درد شود؛ زیرا خم کردن مچ دستها و پیچیدن دستها در هم، ممکن است مواردی مانند سندرم تونل کارپال را تشدید کند. خم شدن محکم آرنج نیز میتواند منجر به درد دست شود. اگر فرد دچار سندرم تونل اولنار یا کوبیتال باشد، این عارضه بیشتر دیده میشود. برای معالجه این عارضه حتما به دکتر درد آرنج مراجعه کنید.
چه زمانی دست درد نشانه بیماری قلبی است؟
در صورتی که همراه با دست درد سایر عوارض نشان دهنده حمله قلبی مانند کبودی لبها، تنگی نفس، احساس سرگیجه یا سبکی سر، درد، احساس فشار یا سفتی در قفسه سینه و تعریق یا تهوع همراه باشد، باید فرد در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کند.
تشخیص دست درد
متخصصان ارتوپدی از ابزارهای مختلفی برای شناسایی علت دست درد استفاده میکنند. که پزشک برای شناسایی علائم عفونت یا التهاب و علت درد دستها، پس از معاینات فیزیکی و بالینی از روشهای زیر استفاده میکند:
- اشعه ایکس
- سونوگرافی
- سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری)
- اسکن ام آر آی (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی)
- CBC (شمارش کامل خون)
- نرخ رسوب گلبولهای قرمز (ESR)، که معمولاً به عنوان نرخ sed شناخته میشود
- پروتئین واکنشی (C (CRP که یک پروتئین التهابی است
پس از بررسی نتایج آزمایشهای انجام شده، پزشک بهترین راهکار درمانی را برای عارضه مد نظر انتخاب میکند.
دست درد چطور درمان میشود؟
رویکردهای درمانی که برای دست درد انتخاب میشوند، به شدت و علت درد دست بستگی دارند. به طور کلی، برای بهبود دست درد میتوانید از درمانهای خانگی، پزشکی یا فیزیوتراپی کمک بگیرید.
درمان خانگی دست درد
برای بهبود درد دست، باید استراحت کافی داشته باشید و فعالیتهای دستتان را محدود کنید. استفاده از کمپرس گرم و سرد، استفاده از باندهای کشی و مصرف داروهای مسکن، برای کاهش درد دست مؤثر هستند. همچنین، توصیه میشود از یک بالش یا کوسن برای نگه داشتن دست بالاتر از بدن استفاده کنید. این کار به کاهش تورم و فشار روی دست کمک میکند.
درمان پزشکی درد دست
با توجه به علت دست درد، پزشک ممکن است دارو درمانی، آتل بندی یا جراحی را برای بهبود این عارضه تجویز کند. مسکنهای تجویزی قوی مانند ناپروکسن، سلبرکس (سلکوکسیب) و تورادول (کتورولاک)، میتوانند به طور موقت درد دست را کاهش دهند.
کورتیزون یک داروی ضد التهابی قوی است که به ناحیه آسیب دیده دست تزریق میشود. این دارو، برای تسکین درد طولانیتر (تا چند ماه) عمل میکند. در نتیجه، ممکن است دکتر ارتوپد با تزریق کورتیزون دست درد را درمان کند. استفاده از بریس، گچ گیری آتل بندی نیز میتواند به درمان آسیبهای دست و آرتریت کمک کند.
درمان درد دست با جراحی
ممکن است برای ترمیم آسیب استخوانها، رباطها، تاندونها و اعصاب آسیبدیده، بیمار نیاز به جراحی دست داشته باشند. در این شرایط، دکتر جراحی دست برای درمان عوارض ناشی از دست درد، یکی از انواع جراحی را روی مچ دست، بازو یا ساعد انجام میدهد.
دارو برای دست درد
داروهای مناسب برای دست درد شامل مسکنهایی مانند پاراستامول و داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن هستند. ژلهای ضدالتهاب غیراستروئیدی نیز برای درمان این عارضه وجود دارد. این ژلها را میتوانید به دست و مچ بمالید،تا شدت درد کم شود. با توجه به اینکه مصرف بیش از حد داروهای مسکن و ژلهای کاهش درد عارضه دارد، حتماً باید تحت نظر پزشک درمان دست درد را انجام دهید.
فیزیوتراپی
در صورتی که دست درد به دلیل کشیدگی تاندون یا فشار اعصاب رخ داده باشد، دکتر فیزیوتراپی با ارائه حرکات اصلاحی و دستگاههای مخصوص، به کاهش درد دست کمک میکند. این درمانها به نحوی طراحی شدهاند که برای کاهش درد دست و بازو کمک کننده هستند.
ورزش برای درد دست
برای تقویت مچ دست میتوانید از توپهای مخصوص کمک بگیرید. با استفاده از توپ نرم میتوانید انگشتان و مچ دست را تقویت کنید. استفاده از حلقه فایبرگلاس قابل انعطاف و خمیر مخصوص نیز، برای کاهش دست درد تجویز میشود. این ورزشها را حتماً باید تحت نظر کاردرمانگر یا فیزیوتراپیست انجام دهید.
درمان دست درد در طب سنتی
برای درمان دست درد به روش سنتی، باید ویتامین C و E و مواد معدنی را وارد برنامه غذاییتان کنید. استفاده از اسیدهای چرب امگا-3، داروهای گیاهی مانند زنجبیل و انجام حرکات اصلاحی نیز، به کاهش درد دست و مچ یا آرنج کمک میکند.
داروی گیاهی دست درد
اگر دست دردتان خفیف است، با داروهای گیاهی میتوانید این عارضه را کنترل کنید. داروهای گیاهی مانند زنجبیل، زردچوبه و داروهای کاهش دهنده التهابات بدن انتخاب مناسبی برای کاهش درد دست هستند. با مصرف این داروها، شدت التهابات بدن کم شده و درد دست کاهش پیدا میکند.
چطور میتوان از دست درد پیشگیری کرد؟
برای پیشگیری از دست درد، از بلند کردن اجسام سنگین، و فشار وارد کردن روی دستها اجتناب کنید. تغییر در فعالیتهای روزانه مانند آشپزی، استفاده از عضلات قویتر دست و کمتر استفاده از دست، میتواند شدت این عارضه را کاهش دهد. همچنین، با مصرف کافی ویتامین دی و کلسیم میتوانید عضلات و استخوانهای دست را تقویت کنید. با مطالعه درباره تخصص ارتوپدی چیست میتوانید روشهای درمان و پیشگیری از این عارضه را بهتر بشناسید.
برای درمان دست درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟
اگر درد دستتان با کمک درمانهای خانگی بهتر نشد و شدید شد، باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. پزشک ابتدا شدت عارضه دست را بررسی میکند، سپس با بررسی علت دست درد، راهکار درمانی را تجویز خواهد کرد. اگر بیمار به درمانهای رایج پاسخ ندهد، پزشک از روشهایی مانند جراحی یا گچ گرفتن دست، برای کنترل درد دست کمک میگیرد. با کمک راهکارهای تجویز شده، درد دست کمتر شده و التیام پیدا میکند.
اگر دچار دست درد هستید و به مشورت با دکتر ارتوپد نیاز دارید، میتوانید از خدمات آنلاین و تلفنی سایت دکتردکتر استفاده کنید.
منابع:
carehospitals.com
medicoverhospitals.in
health.com
medicalnewstoday.com
webmd.com
verywellhealth.com
versusarthritis.org
uchealth.com
hopkinsmedicine.org