بیماری صرع و علل و علائم آن را بهتر بشناسیم

علائم صرع
اشتراک گذاری 158 نظر

بیماری صرع یک اختلال نورولوژیکی (سیستم عصبی مرکزی) است که در آن فعالیت سلول‌های عصبی در مغز مختل شده و منجر به تشنج می‌شود.

 

معرفی دکتر علیرضا یاراحمدی

دکتر علیرضا یاراحمدی فوق تخصص صرع، اختلالات خواب و نوروفیزیولوژی بالینی، مغز و اعصاب، دارای بورد تخصصی و فوق تخصص صرع و اختلالات تشنجی از آمریکا و فوق تخصص اختلالات خواب از آمریکا بورد فوق تخصصی نوروفیزیولوژی بالینی از آمریکا می‌باشند. برای دریافت نوبت از دکتر علیرضا یاراحمدی روی دکمه دریافت نوبت کلیک(یا لمس) کنید.

بیماری صرع اختلالی است كه خود را با تشنجات مكرر در يك دوره زمانی نشان می‌دهد. تشـنج بـه يـك حملـه ناگهـاني در فعاليـت الكتريكـي مغـز گفته می‌شود كـه می‌تواند باعـث كـاهش هوشـياری، حركـات مكـرر، انقباضات عضلانی و گاهی اختلالات حسی شود.

از آنجا كه بیماری صرع یک بيماري شايع مغز و اعصاب است و در بسـياری از مـوارد با شناسايی به موقع قابل كنترل است، آشنايی با علائم بیماری صرع، انواع آن، روشهای مقابله، اقداماتی كه جهـت پيشگيری از تشنج می تواند برای افراد مبتلا یا نزدیکان افراد مبتلا مفید باشد.

بیماری صرع چیست؟

مغز شامل میلیون‌ها عصب است به نام نورون که به طور طبیعی یک سری امواج الکتریکی از خود ایجاد می‌نماید. این امواج باهم در تماس هستند. در حالت تشنج یک جرقه الکتریسیته مانند رعدوبرق که در آسمان ایجاد می‌شود ایجاد شده و موجب تغییرحالت و رفتار یا عدم هوشیاری فرد می‌شود. محل جرقه در مغزاست که علائم بیماری صرع و انواع مختلف صرع را مشخص می‌کند. صرع یک ناراحتی روحی و روانی نیست. بلکه یک اختلال عصبی است که هنوز دلیل آن مشخص نشده است.

صرع یک اختلال سیستم عصبی مرکزی (عصبی) است که در آن فعالیت مغز غیر طبیعی می‌شود و باعث تشنج یا دوره‌های رفتار غیر معمول، احساسات و گاهی اوقات از دست دادن آگاهی می‌شود. هر کسی می‌تواند مبتلا به صرع شود، صرع بر مردان و زنان همه نژادها، قومیت ها و سنین تأثیر می‌گذارد.

علائم بیماری صرع و تشنج ممکن است به طور گسترده‌ای متفاوت باشد. علائم بیماری صرع در برخی از افراد مبتلا، به مدت چند ثانیه در طول تشنج خیره شدن است، در حالی در سایر افراد علائم صرع ممکن است شدیدتر و با انقباضلات عضلانی و لرزش اندام ها باشد. داشتن یک تشنج تنها به معنای صرع نیست. حداقل دو تشنج غیرقابل تشخیص به طور کلی برای تشخیص صرع مورد نیاز است. درمان با داروها یا گاهی اوقات جراحی می‌تواند تشنج را برای اکثر افراد مبتلا به بیماری صرع کنترل کند. بعضی افراد برای کنترل تشنج‌ها نیاز به درمان مادام‌العمر دارند، اما در بعضی از افراد، تشنج‌ها در نهایت از بین می‌روند.

انواع تشنج

علامت اصلی صرع، تشنج است. دو نوع اصلی تشنج وجود دارد: تشنج‌های عمومی و تشنج متمرکز یا فوکال

تشنج‌های عمومی  بر هر دو طرف مغز تأثیر می‌گذارند و كـاهش عمده در هوشياري ایجاد می‌شود. شش نوع تشنجات عمومی وجود دارد:

  • تشنج‌های غیاب (Absence): اغلب در کودکان اتفاق می‌افتد. به آن صرع کوچک هم می‌گویند، صرع غياب اغلب تنها يكي دو ثانيه طول می‌کشد و معمولاً پنهاني است و توجه كسي را جلب نمی‌کند. نشانه‌های آن شامل خیره شدن، چشمک زدن، یا لبخند لب می‌تواند باشد. 
  • تشنج‌های تونیک: كـل بـدن خشک‌شده و بدون حالـت لـرزش ايجـاد می‌شود. فـرد گاهي روي زمين می‌افتد كه اين مسئله باعث، بالا رفـتن احتمال خطر ناشي از آسیب‌دیدگی می‌شود اما سـرعت بازگشت به بهبودي عمومي بالاست.
  • تشنج‌های اتو نیک: گاهي اوقات با عنوان حمله سـقوط نيز شناخته می‌شود. ناگهان قدرت ماهيچـه افـت كـرده و شخص به زمـين می‌افتد.
  • تشنج‌های کلونیک: با حرکات ریتمیک و پرشی عضلات در ارتباط است. این تشنجات معمولاً بر گردن، صورت و دست‌ها اثر می‌گذارد.
  • تشنج‌های میوکلونیک:  به‌صورت تکان‌های كوتـاه و غيرمنتظره در يك اندام يا بيشتر (پرش اندام‌ها) و اغلـب مدت كوتاهي پس از بيدار شدن از خواب رخ می‌دهد. می‌تواند به‌تنهایی يا همراه با ديگر انـواع صـرع عمـومي باشد.
  • تشنج‌های تونیک-کلونیک: گــاهي اوقات بیماری صرع بزرگ نامیده می‌شود. ماهیچه‌های فرد منقبض‌شده و گاهي بـه زمـین می‌افتد، سپس ماهیچه‌هایش پشت سر هم منبسط و منقبض‌شده كه اين باعث تكان خوردن و ايجاد حالت لرزش در فرد می‌شود. در شروع تشنج فرد ممكن است زبانش را گـاز بگيرد يا جيغ بكشد. گاهي تنفس كند شده و يـا شـخص دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شود. بعد از تشنج فرد اغلـب احساس خستگي، گيجي يا سردرد می‌کند و شايد نياز به استراحت مطلق داشته باشد.

تشنج متمرکز یا فوکال  تنها بخشی از مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد.در طول تشنجات کانونی، آشفتگي در فعالیت‌های مغز با درگيري يكي از قسمت‌های مغـز آغاز می‌شود. اين تشنجات گـاهي اوقـات تحـت عنـوان بیماری صرع موضعي شناخته می‌شوند. اتفاقاتي كه در طول ايـن نوع تشنج براي فرد ميافتد بسته به ايـن اسـت كـه كـدام قسمت از مغز تحت تأثير قرارگرفته باشد و به دو نوع تشنج‌های ساده موضعی و تشنج‌های پیچیده موضعی تقسیم می‌شود.

علائم بیماری صرع

از آنجا که صرع ناشی از فعالیت غیر طبیعی در مغز است، تشنج می‌تواند بر هر فرایند مختصات مغز شما تأثیر بگذارد. نشانه ها و علائم صرع و تشنج ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • سردرگمی موقت
  • خیره شدن به یک نقطه
  • حرکات غیر قابل کنترل حرکات دست و پا
  • از دست دادن هوشیاری یا آگاهی
  • علائم روانی مانند ترس، اضطراب

علائم بیماری صرع بسته به نوع و محل تشنج متفاوت است. با توجه به محل تشنج در مغز و وظیفه آن قسمت مغز، اثرات و علائم صرع متفاوت هست.

چه وقت به دکتر مراجعه کنم؟

شروع مراحل معاینه و درمان تشنج توسط پزشک، بسیار مهم است. اگر هر کدام از علائم صرع را در خود یا اطرافیان خود دیدید، حتماً برای بررسی نشانه ها و علائم صرع به پزشک متخصص مغز و اعصاب شهرتان مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن شهر تهران هستید، از بین 75 دکتر مغز و اعصاب تهران که فعال هستند، نوبت پزشک مورد نظرتان را ثبت کنید. 

چه چیزی باعث تشنج صرعی می‌شود

برخی از افراد محرکه‌ای مشخص و آنی را گزارش می‌دهند. سرماخوردگی یکی از معمول‌ترین محرک‌ها به شمار می‌آید. محرک‌های معمول دیگر عبارت‌اند از:

  • کم‌خوابی
  • حساسیت به غذا
  • فشار و استرس
  • فلاش نور (مثل بازی‌های ویدیویی)
  • مصرف مواد مخدر
  • تشنگی شدید

تشخیص عوامل همیشه آسان نیست. یک حادثه واحد همیشه به این معنا نیست که آغازگر تشنج است. این حالت اغلب ترکیبی از عوامل است که باعث تشنج می‌شود.

علل تشنج و بیماری صرع

هر فردي ممكـن اسـت در هـر سني، نژادي و هر طبقه‌ی اجتماعي بـه صـرع مبـتلا شـود. در بیماری صرع حملات به‌طور مکرر روی می‌دهد و هیچ دلیل ثابت و مشخصی ندارد، در بیشتر موارد دلیل نامشخص است. بیماری صرع در برخی افراد به دلیل آسیب مغزی، سرطان مغز، ژنتیک و سوءمصرف دارو و الکل و دلایل دیگر ایجاد ‌شود. در کودکان تب بالا امکان دارد باعث تشنج گردد.

چه درمان‌هایی موجود هستند؟

صـرع بـيش از 70% مبتلايان، با داروهاي ضد صرع كنترل می‌شود. ايـن داروها جلوي وقوع تشنج را می‌گیرد اما صرع را درمـان نمی‌کند. اين داروها انواع متعـددی دارنـد و داروي مورداستفاده در فرد بستگی به نوع تشنجی دارد كه فرد بـه آن مبتلاست. اگر داروها اثر نکنند یا اثرات منفی داشته باشند نمایش دیگری هم موجودند ازجمله: عمل جراحی، رژیم فتوژنیک یا تحریک عصب واگ.

اگر برخی از داروهای ضد صرع مانند سدیم والپروات را در بارداری مصرف کنید باعث ناهنجاری در جنین خواهد شد. پس قبل از بارداری از پزشک در مورد لیست داروهای ممنوع در بارداری بپرسید.

چه اقداماتی می‌توان برای پيشگيری از تشنج انجام داد؟

وقوع تشنج در بعضي از افراد وابسـته بـه آغـازگر مشخصی همچون استرس- هیجان‌زدگی شـديد- کم‌خوابی يا بی‌حوصلگی است. یادداشت‌ برداری از نحوه‌ی تشنجات، اتفاقات و حـالاتی كـه بـرای شـخص پـيش از تشنج به وقوع پيوسته، در تفهيم نحوه شروع تشنجات مفيد بوده حتی‌ الامکان دوری گزيـدن از ايـن موقعیت‌ها در كاهش فراوانی حملات کمک‌ کننده است.

افراد در خطر ابتلا به صرع

برخی عوامل ممکن است خطر ابتلا به صرع را افزایش دهند:

  • سن. شروع بیماری صرع در کودکان و افراد مسن بیشتر است، اما این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد.
  • سابقه خانوادگی. اگر سابقه خانوادگی بیماری صرع دارید، ممکن است شما در معرض خطر ابتلا به اختلال تشنج هستید.
  • جراحت سر. آسیب‌های سر و صورت مسئول برخی موارد بیماری صرع هستند.
  • سکته مغزی و سایر بیماری‌های عروقی. سکته مغزی و سایر بیماری‌های خون (عروقی) می‌تواند منجر به آسیب مغزی شود که ممکن است باعث صرع شود. شما می‌توانید تعدادی از اقدامات را برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها از جمله محدود کردن مصرف الکل و اجتناب از سیگار، خوردن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم انجام دهید.
  • کم خونی Dementia می‌تواند خطر ابتلا به صرع را در افراد مسن افزایش دهد.
  • عفونت مغزی. عفونت‌هایی مانند مننژیت که موجب التهاب مغز یا نخاع می‌شود، خطر شما را برای ابتلا به بیماری صرع و وقوع علائم صرع افزایش می‌دهد.
  • تشنج در کودکی تب‌های شدید در دوران کودکی گاهی اوقات ممکن است با تشنج همراه باشد.

عوارض جانبی صرع

داشتن تشنج در زمان‌های مشخص می‌تواند منجر به شرایطی شود که برای خود یا دیگران خطرناک است.

سقوط اگر در حین تشنج سقوط کنید، احتمال آسیب و شکستگی سر و استخوان‌های بدن وجود دارد.

غرق شدن اگر در هنگام شنا، شما دچار تشنج شوید یا علائم صرع در شما بروز دهد احتمال غرق‌شدگی وجود دارد.

تصادفات اتومبیل اگر در هنگام رانندگی دچار تشنج شوید احتمال تصادفات رانندگی بالا می‌رود.

عوارض بارداری تشنج در دوران بارداری خطری برای مادر و کودک ایجاد می‌کند و برخی از داروهای ضد صرع خطر بروز نقایص مادرزادی را افزایش می‌دهند. اگر مبتلا به صرع هستید و در نظر دارید که باردار شوید، با دکتر صرع خود مشورت کنید. اکثر زنان مبتلا به صرع می‌توانند باردار شوند و نوزادان سالم داشته باشند.

مشکلات روحی و روانی افراد مبتلا به صرع بیشتر احتمال دارد که مشکلات روحی داشته باشند، به ویژه افسردگی، اضطراب و افکار و رفتارهای خودکشی. مشکلات ممکن است ناشی از مشکلات مربوط به وضعیت خود و همچنین عوارض جانبی دارو باشد.

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

158 دیدگاه در “بیماری صرع و علل و علائم آن را بهتر بشناسیم
  • سلام دکتر عزیز من برای پسرم رفتیم خواستگاری همه چی خوبه اما دخترخانم به پسرم گفته مریضی صرع داره وقرص مصرف می‌کنه و مشکلی پیش نیومده ونداره .الان من چکاری کنم چطوری بفهمم برای ازدواج وتو زندگیشون مشکلی نیست وپیش نمیاد

    پاسخ
  • سلام من 20 سال عمر دارم مدت سه سال می‌شود دچار بیماری تشنج شدم همش استرس دارم از همه دوری میکنم و همچنان وقتی غش میکنم دستانم قفل میشن خیلی دست پاهام میلرزد به سختی نفس میکشم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      واقعا تشنج مشکلی نیست که انقد شمارو منزوی کنه؟!
      در ضمن درمان دارویی داره که در کنار شاد بودن و ارامش شما میتونه کاملا تشنج رو بهبود ببخشه
      خیلی بیماران رو داریم که سالهاست تشنجشون کنترل شده و حتی درمان براشون قطع شده
      زیر نظر متخصص مغز و اعصاب باشید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید . مادر من وقت هایی که ناراحت میشه حالتی مثل تونیک داره ولی فقط وقتهایی ک خیلی ناراحت بشه این اتفاق میافته عضلات دست و پا سفت میشن و برای چند دقیقه بینایی و هوشیاری رو از دست میده و نمیتونه نفس بکشه میخاستم بپرسم میتونه صرع باشه یا هیستری؟ اخه علاعمشون شبیه همه

    پاسخ
    • سلام
      بدون معاینه و نوار مغز و mri نمیتوان تشخیص داد.جهت بررسی متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر من پسرم ۱۸ سالمه یادمه وقتی بچه بودم حدودای ۶ با ۷ یه بار تشنج کردم نمیدونم صرع بود یا نه ولی زیر نظر متخصص بودم یه چند سالی (۵ ۶ ) سال مصرف کردم دیگه قطع کردم و از اون موقع هنوز دچار تشنج نشدم آیا امکان داره ابن حملات در من بار دیگر بوجود بیاد

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن که کانونش رو داشته باشین
      اما با احتمال بیشتر درمان شدین
      به هر حال توصیه میکنم مجددا جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۲ سالمه حدود ۵ سال هست دچار انواع حالت تشنج سرگیجه مخصوصا هنگام غذا خوردن استرس و جدیدا حالت راه رفتن نا خودآگاه بدون اینکه خودم متوجه بشم و هرچی صدام میکنند متوجه نمی شم هیچ مواد مخدری و سیگار مصرف نمی کنم و ضربه به سر وارد نشده

    پاسخ
    • سلام
      جهت انجام نوار مغز و mri به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • تشکر

    پاسخ
  • با عرض سلام
    پسرم در زایمان سخت به دنیا آمد و دکترها به دلیل cpو کوچک بودن بتن و سوراخ بین بتن تقریبا نگرانمون کردن
    اما پسرم بعداز انتقال به تهران و ۲بار آنژیو شدن حالش عالی شد
    از بدو تولد دست راستش بسته بود
    بعدها متوجه ی آسیب خفیف در سمت راستش شدم
    ۷سال کاردرمانی باعث بهترشدنش شد
    بعد از ۷سال بدلیل مشکلات خانوادگی کاردرمانی رو قطع کردم و در یکی از مشاجره ها متوجه ی حالتی به صورت وخیره شدن و ریختن بزاق از دهانش شدم
    نوار مغز و سی تی اسکن انجام دادن و جواب درستی ندادن
    و فقط ریسپریدن تجویز کردن
    الان ۴ساله که گذشته و حدودا ۴ یا۵ماهه رسپریدون رو که فقط ۱چهارم رسپریدون ۱ رو میدادم قط کردم
    در این هفته ۳روز تعطیلی بودکه نتونستم پسرم رو از کامپوتر و تبلت دورش کنم و متاسفانه پسر ۱۰ سالو نیمه ام در صبح و در حالت ناشتا. در دست سمت راست تشنج به صورت زدن های مکرر و افتادن دست بعداز ۱دقیقه رو داشتن
    که به وضوح متوجه ی تشنج شدم
    بلافاصله به دکتر اورژانس مراجعه و نوار گرفتن و تشنج تشخیص داده شد و قرص دوز ۲۰۰ مخصوص تشنج دادن ولی ۱هفته که دادم
    دکتر قبلی خودش گفت از ضعف و بازی هایش بوده و نیاز به قرص نیست و قط کنید
    بعد قط کردن امروز مجدد همان حالت در ناشتا رخ داد
    البته دیشب هم نیم ساعتی با کامپیوتر بازی کرده بود
    دوباره پزشک جدید نخبه ای بردم و گفتن قرص سدیم(فکر کنم)باید روزی ۲عدد ۲۰۰میلی بخورن

    الان پسرم خوابش خیلی خیلی بد و کم شده
    دیر میخوایه
    مثل ۴سال پیش ترسو شده و مدام خودش رو بررسی میکنه
    و هول میکنه

    به نظر شما من چه کار انجام بدم که پسرم آرامش بگیره و من در آینده خودم رو سرزنش نکنم؟
    آیا دکتر جدید بهتر تشخیص دادن؟ یا باز ببرم دکتر بدو تولدش؟
    من قرص را دوباره

    پاسخ
    • سلام‌عزیز
      با توجه به عود مجدد تشنج بعد از قطع دارو ، بنظر ادامه درمان لازمه
      داروها رو زیر نظر پزشک‌جدید تنظیم کنین ( پزشک معالجش باید فوق” تخصص مغز و اعصاب اطفال باشد)

      پاسخ
  • سلام.
    من یک جوان ۲۲ ساله هستم از ۲ سالگی مبتلا به صرع شدم و دپاکین و کابامازیپن مصرف می کنم .قبلاً وقتی صرع میخواست رخ بدهد از جایم بلند میشدم و سرم در حالت چرخشی به دور بدنم می‌چرخید بعدش به زمین می افتادم و دیگه یادم نمی اومد و افرادی که دورو برم بودن می گفتن دستو و پاتو تکان می دادی و فریاد می کشیدی و امروز علایمش حالت توهم و خیال انگار تو دنیای دیگه هستم و سیستم شنوایی ام از کار می افته فقط راه میرم اگه نتونم کنترلش کنم صرع اتفاق می افته در هنگام صرع حالت تهوع دارم و سرم گیج می‌ره لطفاً کمکی چیزی کنید خیلی احتیاج به کمک دارم پیش تخصص رفتم در شهر خودمون ولی جواب نداد البته تو تهران رفتم اون خوب بوده ولی راهش دوره برامون هزینه برداره.

    پاسخ
    • سلام من ٢٠ سال همين مشكل داشتم و بعضى وقتا روزى ١٠ بار هم تشنج ميكردم تحت نظر دكتر در تهران بودم تا ٤ سال پيش دكتر على رزم كن بهم معرفى كردن و دكتر بعد از ٢ سال بهم گفت بايد عمل شى و عمل كردم و الان يكساله كه تشنج نميكنم و حالم كاملا خوبه

      پاسخ
    • سلام عزیز
      جهت درمان صرع باید زیر نظر یک متخصص باشین و داروهاتون رو راس ساعت و دوز دقیق بخورید
      فعالیت های هیجانی، استرس، غذاهای محرک نخورید
      گاهی حتی شرکت دارویی ، داروهاتون هم نباید عوض شه

      پاسخ
  • سلام خواهر زاده ام ۱۴ ماهشه از سن دوماهی خیلی بی قراری میکرد از شش ماهگی خوابش دچار مشکل شده وشبا بیدار میشه بیقراری میکنه ودر طول روز حالت خیرگی به مدت ۱۰ ثانیه داره شده که از خواب با جیغ بیدار بشه یکبار از گهواره به فاصله تقریبا ۶۰ سانتی افتاد وچند بارم که خودش موقع نشستن افتاده خیلی نگرانش هستیم به نطر شما صرع هست این علائم؟ چطور بفهمیم که بر اثر چی بوده؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با توجه به علایمی که فرمودین لازمه برای معاینه به فوق” تخصص مغز و اعصاب اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام .من چند سالی تشنج داشتم از نوع لرزش دست بعد از دوسال استفاده از قرص نوار مغزم نرمال شد و کمکم داروهای قطع کردم .
    الان مشکل اینکه ک دوماهی یبار تنشج میکنم باز باید برم دکتر و داروهامو شروع کنم ایا

    پاسخ
    • سلام
      بله عزیز حتما باید مجدد به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام حسته نباشید من خیلی سر درد داشتم دیروز رفتم متخصص مغز واعصاب گفتن چند بار تشنج کردی ک خودم نفهمیدم چجوری کلی ۶ ساله افسردگی دارم سه ساله هم دواهامو خودم قطع کردم دیگ دکتر نرفتم تااینک این سه هفته خیلی سر درد داشتم

    پاسخ
  • سلام جوانی هستم ۳۲ ساله . چند ساله این مشکل رو دارم .من هم بعضی از آهنگها و صداها مانند . ویلون . فلوت . ساکسیفون . پرکاشن . چندین بار با آهنگ آنشرلی که امتحان کردم حالم بد میشه . مثل خواب ببینم صحنه های تکراری انگار قبلا برام اتفاق افتاده چندین بار بیهوش شدم .متخصص هم رفتم الان قرص لوبل و تگرتول استفاده میکنم .لطفا راهنماییم کنید . تشکر .

    پاسخ
    • سلام
      نوار مغز و mri انجام شده؟
      اگر داروهاتون رو مرتب مصرف کنین و ویزیت ها رو سر وقت زیر نظر متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید کنترل میشه
      البته ورزش سبک و هوازی و یا یوگا، دوری از عواملی که بهتون اضطراب وارد میکنه خیلی در روند درمان موثر هست

      پاسخ
  • سلام من چند مدت بود از قرصهای چون آلپرازولام و کلونازپام استفاده میکردم وبا هر بار ترک کردن آنها دچار تشنج از نوع تکان خوردن دست پا و زمین خوردن میشدم ولی وقتی از دارو هایکه دکتر برام تجویز کرد استفاده کردم دیگه تشنج نداشتم ولی گاهی اوقات درحین خواب دست و پام بی اختیار تکان میخورند آیا میشه دوباره تشنج بیاد سراغم با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      اگر زیر نظر متخصص” مغز و اعصاب باشید و دارو مصرف کنین و ویزیت ها رو سر وقت برین خیر نگران نباشین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من با صدای بعضی آهنگها حالت صرع بهم دست میده انواع نوار مغز و تصویر برداری زیر نظر فوق تخصص مغزواعصاب داشتم ولی هیچ علامتی نداشته الانم با لوبل کنترل میشه همه دکترها و خودمون موندیم که این چه خالی هست که من دارم ممنونم اگه اطلاعات دارید بدید
    باتشکر

    پاسخ
  • سلام پسر من هفده ساله هست .ماه پیش وقتی از خواب بیدار شد دچار تشنج به صورت پرش دست وپا شد .قبلاً هم یکبار وقتی از خواب نیمه شب بیدارش کردم این حالت دست داد .یک دکتر تشخیص مینوکلنیک نوجوانی دادند .ودکتر دیگه چون نوار و معایناتش سالم بود پیشنهاد نوار مونیتورینگ دادند .ومن الان موندم کدام درسته ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام
      هیچکدام غلط نیست میتونین نوار رو بگیرین تا جهت تشخیص مطمین تر شین

      پاسخ
  • سلام .من دخترم از کوچکی تاحالا چندین بارضربه شدیدبه سرداشته ازتخت افتاده .سرش به سگ ودیوارخورده وضربه خیلی شدیددر به سرش بوده .ضربه وحشتناک شدید بود.ولی خداروشکرعلایم نداشت.الان این ضربه به سر میتونه دراینده باعث مبتلا به صرع بشه.خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      اگر علایمی نداره و رشد و تکاملش نرمال فعلا کاری لازم نیست و نگران نباشید

      پاسخ
  • سلام دختر من ۱۴ سالکی یکبار دچار تشنج شد والان دوساله لوبل مصرف میکنه دیگه تشنج نشده اما یکبار توهم بینایی شده ودوباره هم شروع به جیغ زدن کرده ودکتر ش نظرش روی همون داروست آیا داروی بهتری برای اینکه ابن حالت نشه ودرمان بشه وجود داره با درمان نمیشه چون من همش استرس جیغ زدنه دخترم رو دارم وشبا همش چکش میکنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر زیر نظر فوق” تخصص مغز و اعصاب اطفال هست درمان رو با نظرایشون ادامه بدین

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید
    من هفته پیش خواهرم تشنج کرد ساعت ۶و نیم صبح
    بعد از برگشتن به حالت عادیش خوب بود تا اینکه دکتر رفت و قرص هایی برا صرعی که داشت رو مصرف کرد
    الان چند روزه حالش خوب نیست رفتارش غیر عادی شده خیلی زیاد می‌خوابه ک تو راه رفتن و حرف زدن مشکل داره
    موقع راه رفتن تلو تلو میخوره و موقع حرف زدن انگار انقد خسته اس که نمیتونه جواب بده
    میشه راهنمایی کنید واقعا نگرانشم
    شبا هم نمیخوابم چون میترسم تو خواب اتفاقی بیفته

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بعضی داروها ممکن این عوارضو بدن، بهتره زیر نظر پزشک دوز دارو و یا نوع دارو عوض شه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من هفت ماه قرص لوبل و توپیرامات رو خودسرانه قطع کردم ولی چرا تشنج نمیکنم

    پاسخ
    • سلام اول اينكه اصلا نبايد خودسرانه قطع ميكرديد
      بايد به متخصص مغز واعصاب بريد و نوار مغز بديد

      پاسخ
  • سلام من درسنین ۱۲_الی۱۶سالگی وقتی ازجا بلندبشم سرگیجه شدیدمیگرفتم وچشمام تارِتارمیشد موقع نشستن های زیادبعضی اعضای بدنم گزگزمیشد فکرمیکردم کم خونم تااینکه در۱۸سالگی تصادف کردم ولی نمیدونم چطور ازهمون لحظه تصادف ازموتورسیکلت بیهوش افتادم وسرم ضربه خورد حدود سه ساعت بیهوش بودم وازهمون زمان تاحالا هرماه یاکمترتشنج بابیهوشی یک ساعته یابیشترمیکنم ازرفتن به هردکتر وطبیب خسته شدم ازخجالت وشرم هم داغونم،لطفا مراراهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      مشکلتون نه خجالت داره و نه شرم
      چرا نگرانین؟ اضطراب بهبود رو به تاخیر میندازه
      زیر نظر متخصص مغز و اعصاب به طور مرتب دارو مصرف میکنین؟

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ سالمه دچار افسردگی شدیدم امسال ۶ بار تشنج کردم و دوهفته بیمارستان بستری شدم ۴ روزم رفتم ایسیو وتهت نظر پزشک هستم هنوزم تشنج میکنم و داروی لاموتریژین مصرف میکنم تا چند وقت قرار اینجوری بشم کی خوب میشم؟؟

    پاسخ
    • سلام بايد فعلا داروتونو مصرف كنيد و براي بررسي از نظر نياز به تغيير دارو توسط پرشكتون ويزيت شيد

      پاسخ
  • سلام وقتبخیر من ۸ ماه پیش تشنج کردم . ایا ممکن دوباره بکنم

    پاسخ
    • سلام بايد نوار مغز و MRI بديد اگه نرمال بود احتمال تشنج مجدد كمه

      پاسخ
  • سلام دختر من از ۶ ماهگی هنگام خیره شدن به طرح های شلوغ حالتی مثل تیک داشت ولی حدود دو سه ماه هست که شدید شده و یک بار هم تشنج کرده کسی رو هم ندارم ببرم دکتر تو رو خدا آیا دختر منم صرع داره

    پاسخ
    • سلام
      بايد به متخصص مغز و اعصاب اطفال مراجعه كنيد
      نوار مغز بگيريد و زماني كه دچار حملات خيرگي ميشه ازش فيلم بگيريد

      پاسخ
  • سلام من بین ۱۳ تا ۱۴ سالمه
    وقتی بلند میشم سرم گیج میره و جلوی چشمام تار میشه برای مدت کوتاه
    میشه بگین مشکلم چیه ؟
    ممنونم ازتون

    پاسخ
    • سلام بدليل افت فشار خونتونه
      مايعات و مواد فذايي شور مصرف كنيد

      پاسخ
  • سلام من کلاس هشتم هستم و حدود دوسال هست پشت سر هم تشنج میکنم و تشنجم از زمانی شروع شد که برای بار اول در کلاس ششم روزه گرفتم ام ار ای هم رفتم گفتن چیزی نیست و پیش پزشک هم رفتم گفتن چیزی نیست و خیلی کم خواب هستم و شب ها برای اینکه بخوابم قرص کلونازپام میخورم .خیلی چیز هارو فراموش میکنم و در حفظ درس هاهم دچار مشکل شدم چون سریع متن هارو فراموش میکنم و استرس زیادی دارم و خیلی عصبی هستم این تشنج ها با لرزش یا پریدن دست و پا شروع میشه ایا من صرع دارم؟
    تورو خدا جوابمو بدین من توی این ۲سال خیلی سختی کشیدم
    ممنونم

    پاسخ
    • سلام بدليل افت قند دچار پرش عضلاني شديد
      اين حالت تشنج نيست
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید مادرم ۴۳ سالشه و تا حالا ۳ بار تشنج کرده قبل از اینکه حمله صورت بگیره لرزش های کوتاه داره و اگر این لرزش ها پشت سر هم باشه باعث تشنج میشه توی این مدت به دکتر رفت و براش دارو نوشتند اما حالش بدتر شد هیچ وقت سابقه نداشت که دو بار در سال این اتفاق براش بیوفته تروخدا کمک کنید و جواب سوالمو بدین لطفا ??

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنن و
      ام ار اي مغزي انجام دهند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام …من ۱۷سال سن دارم .خیلی سرگیجه دارم در طول روز خیلی چشام تار میشه گاهی ناخوداگاه میوفتم کنترلمو از دست میدم سر دردای خیلی بدی میگیرم همینطور خیلی خون دماغ میشم ایا میتونه صرع باشع؟

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب و نوار مغز بديد
      بله ميترنه تشنج باشه
      اين آزمايشاتم بديد
      Cbc.diff esr crp
      Pt ptt inr bt

      پاسخ
  • سلام.. دکتر من 4ساله تومور مغز عمل کردم و حالا درگیر تشنج بعد از عمل هستم .. بعد از دو سال مصرف قرص خودم قرص رو قطع کردم و یکی دو سال دیگه تشنج نکردم …چند روزه دوباره تشنج میاد سراغم .. به نظرتون باید چیکار کنم ..ممنون

    پاسخ
    • سلام
      باید دوباره معاینه و در صورت نیاز mri شین و دارو شروع شه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر… من 2ساله عمل تومور انجام دادم و حالا دارم قرص لوبل برای تشنج مصرف میکنم …. ایا تو بچه دار شدن من مشکلی ایجاد میکنه و ایا این دارو روی نطفه و سلامتی بچه تاثیر داره

    پاسخ
    • سلام
      اگه خانمید برای اقدام به بارداری باید با پزشکتون مشورت کنید تا داروی بی خطر تجویز شه

      پاسخ
  • ببخشید من 6 ماه پیش قرص لاموترژین رو دکتر پدرام فر کم کردن شده شبی یک عدد امروز دوباره حالت صرع داشتم ولی استرسم زیاد بهم وارد شده وفکر ازدواج دارم ایا استرس عاملش میشه

    پاسخ
    • سلام بايد مجددا به پزشكتون مراجعه كنيد تا دوز داروتونو تغيير دهند

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،من ۲۴ سال سن دارم، قدم۲متر
    بعضی وقتا که حالت نشسته یا دراز کشیدم وقتی یهو بلند میشم می ایستم یا حتی بعضی وقتا عادی هم بلند میشم می ایستم میخوام قدم بردارم یا درجا هستم یهو سرم حالت گُنگ و گیجی بهش دست میده زبونم گِز گِز میکنه چشام حالت تار میشه دیدم خیلی کم میشه. بیشتر وقتا با یه مکث چند ثانیه ای یا یه لحظه خم کردن سر به سمت پایین حالت رکوع یا نشستن حالت نیمه بعضی وقتا هم نمیتونم خودمو کنترول کنم بی اختیار می افتم رو زمین ۱۰ تا نهایت ۱۵ ثانیه با همون حالت تاری چشم، گِز گِز زبانم و گُنگ بودن، یعنی اینا علائم صرع هست.
    ارثی یکم مینور هستم.ممنون میشم راهنمایی کنین چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش تیرویید ،کم خونی، چک فریتین بدین
      بررسی از نظر قلبی و فشار خون بشین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من قبلا صرع داشتم وکاربامازپین وپروپرانونول مصرف میکردم حال حدود ۲۰ساله تشتج وصرع نداشته ام وشبها بک عددقرص کاربامازپین می کنم .و آزمایشات و ام آر آی خوب بوده است . آیا می توانم خوردن آن را کنار بگذادم یا کم کنم

    پاسخ
    • سلام براي قطع دارو بايد متخصص مغز واعصاب نظر بدهند و ويزيتتون كنن
      نميتونيد خودتون داروتونو قطع كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام همسر من بیماری صرع داره قبلا قرص مصرف میکرده خوب بوده چند ماهیه قرسهاشو قط کرده العان بازم چندروز یه بار تشنج میکنه داروهشم شروع کرده میخوره ولی اثری نمیکنه؟ چیکار کنم که دوباره تشتنجش قط بشه ممنون رهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      باید داروهاش مشخص شه و دوز داروها باید تنظیم شه دقیق

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص مغز و اعصاب استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام وخدا قوت
    از۱۹سالگی یه صحنه هایی رو که میدیدم فکر میکردم که تکراریه ودقیقا میدونستم که چه اتفاقی میخواد بیفته.و گاهی صبح ها موقع صبحانه به یک فکر عمیقی فرو میرفتم و سپس چشمانم تار میشد وغش میکردم.نوار مغز و MRI که دادم دکتر میگفت چیزی مشخص نیست با این حال کاربامازپین ۲۰۰برام نوشت ولی با مصرف این دارو طی یکی ۲سال حالم بدتر میشد که دکتر تگرتول ۴۰۰نوشت رفته رفته ضعف حافظه هم پیدا کرده بودم و در یادگیری ومرور خیلی از خاطراتم دچار مشکل شده بودم ونوار مغز که گرفتم گفتن که مبتلا به صرع هستی میخواستم بدونم ضعف حافظه یاخود صرع هم به مصرف این دارو ربط داره؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      خیر ربطی ندارد
      شما از همون اول صرع داشتین اما تشخیص داده نشده

      پاسخ
  • سلام دخترم ۹سالشه حدود یکسال است که ی دفعه اینقدر سردش می شه که باید بخاری پشت کمرش بزارم اگه نرسم می لرزه ولی هوشیاریش کامله تا ربع ساعت یا بیست دقیقه این حالت ادامه داره بعدش فوری می گه تشنه و گرسنه م هست فوق تخصص مغز و اعصاب هم بردم نوار مغز هم گرفته گفتن تشنح نیست موندم چکار کنم و به چه دکتری مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام آزمايش زير را براش انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Fbs
      U/A
      U/C

      پاسخ
  • سلام من مرضیه حسینی هستم من سال ۹۶ به این بیماری دچار شدم و بعد از آزمایشات و ام ار ای متوجه شدن که من صرع دارم من بدنم میلرزه و بیهوش میشم و زبونمو هم گاز میگیرم از یک داد زدن شروع شد ایا خوب میشم مث سابق

    پاسخ
    • سلام
      اگه زیر نظر متخصص مغز و اعصاب دارو مصرف کنین و ویزیت بشین بله اما اصلا سر خود دارو قطع نشود

      پاسخ
  • سلام خوبید میخواستم بپرسم وقتی احساس میکنیم که صرع میخواهد رخ بدهد آن موقع چجوری باید پیشگیری کنیم که اتفاق رخ ندهد

    پاسخ
    • سلام يك حالت مثل گز گز و مور مور شدن اطراف دهان ممكنه رخ بده
      يا اختلال چشايي و بويايي موقتي مثلا بوهاي عجيب احساس كنيد
      نبايد بذاريد قند خونتون بيوفته و هميشه داروتونو سر وقت بخوريد

      پاسخ
  • سلام.پسرم سه ساله شه چن وقته سرشو هی تکون میده دکترم بردم دارو داده دوروزه اول تاثیر داره خوب میکنه ولی بعدش باز شروع میشه.آیا امکان داره ک پسرم صرع داشته باشه

    پاسخ
    • سلام ممكنه تيك باشه
      بهتره منخصص مغز و اعصاب اطفال معاينش كنن و نوار مغز و ام ار اي هم ازش بگيرن

      پاسخ
  • سلام من حدود۱۰ ماه است که دچار بیماری صرع شده ام و واوایل داروی گیاهی مصرف کردم که خیلی تاثیرنداشت وبعدبه دکترمغزواعصاب مراجعه کردم ودارای تگاتاردمصرف می کنم اوایل حتی حرف هارو هم نمی تونستم درک کنم یعنی خیلی خوب نمی فهمیدم اما تازگی ها بهترشدم اما کمی دردرس هایم افت کردم میخواستم بگم که من در کودکی از یه جا افتادم و سرم خیلی خونی شد الان۱۳سال سن دارم ومن در کودکی ام کمی لوس بودم کارهایی میکردم که پدرم بدش می امد و پدرم هم من رادراسترس شدیدقرارمیدادو تنبیه میکرد میخواستم بپرسم به خاطر این دلایل هست که من دچار این بیماری شدم و اینکه میشه بگین چقدراین بیماری زمان میبره و وقتی خوب شدم دیگه دچارش نمی شم؟

    پاسخ
    • سلام
      بخاطر ضربه میتونه باشه ولی استرس خیر
      باید زیر نظر پزشکتون دارو مصرف کنید و اگه تا ۲ سال تشنج نکردین کم کم میشه دارو قطع کرد

      پاسخ
  • سلام گزگزسرهم ممکنه باعث بیماری صرع باشد

    پاسخ
    • سلام خير همچين چيزي امكان نداره

      پاسخ
      • سلام من دو دفعه صبح ها که از خواب پا شدم با حس گرسنگی و ضعف شدیدی از خواب بلند شدم و بعدش با افت فشار و چند ثانیه بیهوشی مواجه شدم که با مراجعه به پزشک و گرفتن فشارم که پایین بود و زدن سرم حالم خوب میشد استفراغ و حالت تهوع هم داشتم میخواستم بدونم که این علائم ربطی به صرع داره یا نه؟

      • سلام دوست عزیز
        چون با کاهش هوشیاری و بیهوشی همراه بوده بهتره بررسی شین حتما تا خیالمون راحت شه
        بهتره به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید