عوارض رنگ مو و تاثیر آن روی سلامت پوست سر

عوارض رنگ مو و تاثیر آن روی سلامت عمومی سر
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

امروزه یکی از راه‌ها برای افزایش جذابیت چهره و تغییر در آن، رنگ کردن مو است. وجود انواع رنگ‌های مختلف، مدل‌های متنوع و کالیته‌های رنگی، باعث شده که هم زنان و هم مردان بسیاری علاقه‌مند به رنگ کردن موهای خود پیدا کنند اما آیا از عوارض رنگ مو خبر دارید؟

اطلاع از عوارض رنگ کردن مو برای هر کسی که این کار را انجام می‌دهد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هستند کسانی که مدام موهای خود را رنگ کرده و موهای خود را در معرض مواد شیمیایی مضری همچون آمونیاک و پراکسید قرار می‌دهند؛ همین کیفیت مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید زیرا قرار است، درباره عوارض رنگ کردن مو به شما آگاهی‌های لازم را بدهیم.

انواع رنگ مو

رنگ‌های مو به دو دسته رنگ‌های شیمیایی و رنگ‌های طبیعی تقسیم می‌شود. اما بر همین اساس، انواع دیگر از رنگ مو نیز ایجاد شده که عبارتند از:

عوارض رنگ مو

رنگ موی دائمی

این رنگ موها را باید یک بار در سال استفاده کرد تا بتواند به طور دائمی روی موها باشد. این دسته از رنگ‌ها سطح ph بالایی دارند.

رنگ موی نیمه دائمی

این دسته از رنگ‌ها روی کوتیکول مو را می‌گیرند و روی پوست سر نفوذ می‌کنند.

رنگ موهای موقتی

این رنگ‌ها روی پوست سر نفوذ نمی‌کنند و باید هر چند هفته یک بار مورد استفاده قرار بگیرند.

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

دکلره کردن

دکلره به معنای روشن کردن مو برای از بین بردن تیرگی موهای قهوه‌ای و مشکی است و معمولا زیرسازی برای گذاشتن رنگ‌های دیگر یا پیاده کردن مدل رنگ هایی همچون آمبره، هایلایت، آمبره، بالیاژ و بسیار از دیگر انواع رنگ مو است.

رنگ موی بدون آمونیاک

این رنگ‌ها آمونیاک ندارند اما دارای هیدروژن پراکسید هستند و موها را نرم می‌کنند.

رنگ‌های طبیعی

کسانی که از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌کنند، اغلب از رنگ‌های طبیعی همچون برگ حنا، روناس، خضاب، بابونه، ایدیگو و بسیاری از مواد شیمیایی دیگر استفاده می‌کنندد. این رنگ‌ها نسبت به رنگ‌های شیمیایی مزایا و معایبی دارند.

از جمله مزایای رنگ های طبیعی این است که نه تنها آسیبی به غلاف مو وارد نمی‌کنند بلکه اثر تقویتی نیز دارند. تنها مشکل رنگ‌های طبیعی نسبت به رنگ‌های شیمیایی بحث زیبایی و البته دوام آن است. زمانی که فرد از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌کند دقیقا رنگ دلخواهش ساخته نمی‌شود بنابراین به لحاظ زیبایی‌شناختی افراد تمایل بیشتری به رنگ‌های شیمیایی نشان می‌دهند.

رنگ موی شیمیایی

رنگ‌های شیمیایی مو چه تاثیراتی روی سلامت مو دارند؟

متاسفانه برخی افراد در این زمینه افراط می‌کنند و مرتبا رنگ موهای خود را عوض می‌کنند. احتمالا بسیاری از این افراد از اثرات مضر رنگ‌های شیمیایی روی سلامت موهایشان مطلع نیستند.

میزان عوارض وارد به مو به طول مدت استفاده از این رنگ‌های شیمیایی و میزان استفاده از آن‌ها بستگی دارد. بعضی از عوارض بلافاصله بعد از استفاده از رنگ‌ها بروز می‌کند و برخی دیگر بعد از گذشت مدتی خود را نشان می‌دهند.

بعضی از عوارض رنگ کردن مو شامل موارد زیر می‌شوند:

  • حساسیت و آلرژی
  • شکننده شدن موها و ایجاد موخوره
  • تحریک‌پذیرشدن موها
  • ابتلا به انواع سرطان‌ها
  • ضایعات پوستی
  • آسم

اگر موی شما دچار هر کدام از این علائم شده، باید به دکتر پوست و مو در تهران یا دیگر شهرهای ایران مراجعه کنید. در ادامه مطلب به بررسی هرکدام از این موارد به صورت جزئی‌تر خواهیم پرداخت.

حساسیت و آلرژی

گاهی استفاده از رنگ‌های شیمیایی در برخی افراد سبب ایجاد آلرژی می‌شود که این موضوع خود را با نشانه‌هایی همچون قرمزی پوست سر، خارش، سوزش پوست سر و شکننده شدن موها را نشان می‌دهند.

یکی از دلایل ایجاد موخوره، از بین رفتن چربی مو است. استفاده بیش از حد یا نادرست از رنگ مو باعث از بین رفتن چربی مو می‌شود و همین به خشک و زبر شدن مو و همینطور شکننده شدن مو منجرمی‌شود. نتیجه تمامی این حالات، ایجاد موخوره در مو است.

تحریک‌پذیر شدن پوست سر

پوسته پوسته شدن پوست سر، تورم پوست سر همراه با قرمزی و خارش از جمله عوارض رنگ‌های شیمیایی است.

ابتلا به انواع سرطان‌ها

اگر فردی بیش از 9 بار در سال از رنگ مو استفاده کند، در معرض خطر ابتلا به سرطان خون از نوع لنفوم و سرطان مثانه است. نتیجه تحقیقات نشان داده است که احتمال ابتلا به این بیماری‌ها حدودا تا 60 درصد افزایش پیدا می‌کند.

ضایعات پوستی

استفاده بیش از حد معمول رنگ‌های شیمیایی باعث ایجاد عوارض پوستی، خارش سر، شوره مو و قرمزی پوست سر می‌شود. اگر مواد شیمیایی موجود در رنگ‌ها بیش از حد قوی باشد یا فرد نسبت به این مواد حساسیت زیادی داشته باشد، امکان دارد که روی پوست سر، سوختگی ایجاد شود و گاهی این سوختگی دائمی می‌شود.

آسم

افرادی که به‌طور مکرر و در طولانی مدت با رنگ‌های شیمیایی در ارتباط هستند. مثلا آرایشگران، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به آسم هستند.

تاثیر رنگ مو در خشکی

آیا می‌توان از رنگ‌های شیمیایی در دوران بارداری استفاده کرد؟

متخصصان هنوز نتوانسته‌اند به طور قطعی مضر بودن رنگ‌های شیمیایی در دوران بارداری را ثابت کنند. اما از آن جایی که بخشی از رنگ‌های استفاده شده در مو از طریق پوست سر جذب و وارد جریان خون می‌شوند، ممکن است از طریق خون مادر و بند ناف وارد بدن جنین شود.

سه ماهه اول بارداری زمان شکل‌گیری و تکامل جنین و زمان رشد و نمو او است. مادران باید در این سه ماهه اول بسیار مراقب باشند تا در معرض مواد تراتوژن (جهش‌زا) همچون اشعه، امواج مافوق صوت، مواد شیمیایی و دیگر عوامل مضر قرار نگیرند زیرا این عوامل با خطر بسیار بالایی سلامت جنین را تهدید می‌کنند.

بنابراین بهتر است که مادران باردار باید از استفاده رنگ‌های شیمیایی مخصوصا در سه ماهه اول بارداری جدا خودداری کنند.

چگونه می‌توان عوارض رنگ کردن مو را کاهش داد؟

بیایید با هم صادق باشیم، هیچ وقت نمی‌توان ریسک استفاده از مواد شیمیایی را روی رشته‌ای نزاک از کراتین کاهش داد. اما با توجه به نکاتی خاص، می‎‌توان اثر فرسایشی و ریسک آن را کمتر کرد.

  • مثلا تا جایی که برایتان مقدرو است، رنگ‌های شیمیایی مختلف را با هم مخلوط نکنید. ممکن است در اثر واکنش‌های شیمیایی انجام شده بین مواد مختلف، مواد مضر و خطرناکی تولید شود و مراقبت از موهای رنگ‌شده را تحت تاثیر خود قرار دهد.
  • تا حد امکان برای رنگ کردن موها به آرایشگرهایی که به صورت تخصصی در رشته رنگ مو فعالیت می‌کنند، مراجعه کنید.
  • قبل از استفاده از هر رنگ مویی در صورتی که دفعه اول است که از یک مارک متفاوت استفاده می‌کنید، رنگ را روی موهایتان قرار دهید و کمی از آن را روی پوست دستتان بزنید و منتظر بمانید. اگر واکنش‌های آلرژیک نداشتید، می‌توانید آن را روی سرتان قرار دهید.
  • پیش از رنگ کردن موها، موهایتان را به خوبی بشویید.
  • بعد از رنگ کردن موها، آن‌ها را تقویت کنید. (مثلا ویتامینه کردن مو را امتحان کنید)
  • اجازه ندهید که رنگ مو بیشتر از زمان مشخص شده روی بسته‌بندی روی موهایتان بماند.
  • بعد از رنگ کردن موها، آنها را به خوبی شست‌و‌شو دهید.
  • از رنگ موهای استاندارد که دارای مجوز وزارت بهداشت هستند استفاده کنید و حتما به تاریخ مصرف آن توجه کنید.
  • بلافاصله بعد از استفاده از رنگ مو از فرکننده‌ها یا صاف‌کننده‌ها استفاده نکنید.
  • رنگ موهایتان را به صورت مکرر و با فاصله زمانی کم تغییر ندهید. (بیش از 9 بار در سال رنگ موهایتان را عوض نکنید.)
  • به عنوان نکته آخر لازم به ذکر است که عوارض رنگ مو اغلب در بلند مدت بروز می‌کنند.

آیا محصولات مراقبت از مو به سلامت موهای رنگ شده کمکی می‌کنند؟

قطعا جواب این سوال آری است. در حالتی که موهای شما خشک و دهیدراته است، قطعا استفاده از محصولات آبرسان و مخصوص موهای رنگ شده و آسیب دیده می‌تواند به بازیابی سلامت آن کمک کند.

زیبایی مهم است اما سلامت از آن اهمیت بیشتری دارد!

ذات ما انسان‌ها، زیباجو است و زیبایی را دوست دارد اما نباید بابت آن هر هزینه‌ای را بپردازیم. عوارض رنگ کردن موها هم از این قائده مستثنی نیست و باید به آن توجهی ویژه داشت. بنابراین توصیه می‌کنیم که ضمن مطالعه دقیق این مطلب، حتما برای مشاوره با پزشک پوست و مو، با استفاده از سایت نوبت دهی آنلاین دکتردکتر، وقت بگیرید.

در انتها از شما می‌خواهیم تا تجربه و نظرات خود در این رابطه را با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:

stylecraze.com

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*