SJS یک اختلال شدید و نادر پوستی است که بهویژه با واکنشهای حساسیتی به داروها یا عفونتها ایجاد میشود. این سندرم میتواند بهسرعت پیشرفت کرده و باعث تخریب گستردهای در سطح پوست و غشای مخاطی شود. علت اصلی سندروم استیون جانسون معمولاً به داروهایی نظیر آنتیبیوتیکها، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی و داروهای ضد صرع مرتبط است. همچنین عفونتهای ویروسی بهویژه عفونتهای تنفسی و عفونتهای باکتریایی میتوانند به عنوان عوامل تحریککننده شناخته شوند.
علائم این سندرم معمولاً شامل بروز جوشهای قرمز یا بنفش، تاولهای پوستی و پوستهریزی بسیار دردناک است که عمدتاً در ناحیه صورت و نواحی تناسلی روی میدهد. علاوه بر این علائم میتوانند شامل تب، سوزش چشم و اختلال در بلع نیز باشند. درمان سندرم استیون جانسون نیازمند توجه فوری پزشکی است و معمولاً شامل توقف مصرف داروی مسبب و مراقبتهای حمایتی مانند درمان درد و جلوگیری از عفونت میباشد. در موارد شدید بستری در بیمارستان و درمان در واحد مراقبتهای ویژه ممکن است ضروری باشد. تشخیص بهموقع و درمان مناسب میتواند بهبود قابل توجهی در وضعیت بیمار ایجاد کند. برای پیدا کردن بهترین متخصص ها و پزشک ها در این حوزه به سایت دکتر دکتر مراجعه کنید.
سندرم استیون جانسون چیست؟
سندروم استیون جانسون (Stevens-Johnson syndrome (SJS)) یک اختلال نادر و در عین حال جدی در پوست و غشای مخاطی است. این بیماری معمولاً یک واکنش دارویی است که با علائم شبه آنفولانزا آغاز میشود و بعد از آن جوشها و تاولهای دردناکی روی پوست ظاهر میشود. سپس لایه بالایی پوست مرده، ریخته و بعد از چندین روز پوست التیام پیدا میکند.
سندروم استیون جانسون یک عارضه اورژانسی است که معمولاً به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارد. درمان این بیماری روی از بین بردن علت، مراقبت از زخم، کنترل درد و کم کردن مشکلات از جمله رشد دوباره پوست تمرکز دارد. درمان این عارضه هفتهها و یا ماهها طول میکشد.
سایت cleveland clinic درباره سندرم استیون جانسون میگوید:
سندرم استیون جانسون (SJS) بیماریهای جدی پوستی هستند که منجر به بروز بثورات، تاولها و سپس لایهبرداری روی پوست میشوند. غشاهای مخاطی از جمله چشمها، اندام تناسلی و دهان نیز تحت تأثیر قرار میگیرند. در صورت ابتلا به این بیماری احتمالاً نیاز به بستری شدن در بیمارستان خواهید داشت.
علائم سندروم استیون جانسون
یک تا سه روز قبل از ظاهر شدن دانههای پوستی، علائم اولیه سندروم استیون جانسون خود را نشان میدهند. این علائم عبارتند از:

- تب
- درد دهان و گلو
- خستگی
- سوزش چشمها
هر چهقدر عارضه پیشرفت میکند، علائم و نشانههای دیگری ظاهر میشود که شامل:
- درد غیر منتظره و گسترده در پوست
- یک دانه پوستی قرمز یا بنفش رنگ که گسترده میشود
- تاولهایی روی پوست و غشای مخاطی دهان، بینی، گوش و نواحی تناسلی
- پوست انداختن روزها بعد از تشکیل تاول
در زیر جدولی از علائم سندرم استیون جانسون (SJS) ارائه شده است:
علائم | توضیحات |
بثورات پوستی | بروز جوشهای قرمز یا بنفش که به سرعت به تاولها و لایهبرداری تبدیل میشوند. |
تاولهای پوستی | تاولهای بزرگ و دردناک که ممکن است بر روی پوست و غشاهای مخاطی ایجاد شوند. |
لایهبرداری پوست | از دست رفتن لایههای بالایی پوست که میتواند منجر به عفونتهای ثانویه شود. |
علائم سیستمیک | شامل تب، سردرد و درد عضلانی که معمولاً قبل از ظهور بثورات پوست بروز میکند. |
مشکلات چشمی | سوزش، قرمزی و در برخی موارد آسیب به قرنیه و عفونتهای چشمی. |
اختلالات دهانی | زخمها و تاولها در دهان که میتواند منجر به درد در بلع شود. |
علائم تنفسی | در موارد نادر مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس ممکن است بروز کند. |
این علائم ممکن است به سرعت پیشرفت کنند و نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
سندرم استیون جانسون نیاز به اقدامات پزشکی فوری دارد. در صورت بروز علائم و نشانههای بیماری هر چه سریعتر باید اقدامات درمانی آغاز شود. واکنشهای وابسته به دارو ممکن است در طول مصرف دارو و یا تا دو هفته بعد از قطع مصرف دارو رخ دهند. برای آشنا شدن با متخصص اورژانس و خدماتی که به شما میدهد مقاله متخصص طب اورژانس کیست را مطالعه کنید.

علت بیماری استیون جانسون
بیماری استیون جانسون یک اختلال پوستی جدی است که معمولاً بهدلیل واکنشهای حساسیتی به داروها یا عفونتها ایجاد میشود. یکی از شایعترین علل SJS مصرف برخی داروها از جمله آنتیبیوتیکها مانند پنیسیلین و سفتریاکسون، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) و داروهای ضد صرع است. این داروها در برخی افراد میتوانند واکنشهای شدید ایمنی را تحریک کنند که به تخریب پوست و غشاهای مخاطی منجر میشود.
داروهایی که باعث بروز علائم سندروم استیون جانسون میشود، عبارتند از:

- داروهای بیماری نقرس مانند آلوپورینول (allopurinol)
- داروی بیماریهای روانی مانند داروهای ضد روان پریشی و داروهای ضد صرع و داروهای ضد تشنج
- سولفونامیدهای آنتی باکتریال مانند سولفاسالازین (sulfasalazine)
- نویراپین (Nevirapine)
- مسکنهای ضد درد مانند استامینوفن، ایبو پروفن و ناپروکسن سدیم
علاوه بر داروها عفونتهای ویروسی نیز میتوانند به عنوان عوامل تحریککننده SJS مطرح باشند. عفونتهایی مانند آنفولانزا، هرپس سیمپلکس و HIV میتوانند سیستم ایمنی بدن را تحت فشار قرار دهند و مشکلاتی را ایجاد کنند که به بروز این سندرم کمک میکند. همچنین علت بیماری استیون جانسون ژنتیکی نیز است؛ بهویژه افرادی که دارای ژنهایی خاص هستند، میتوانند در برابر عوارض جانبی داروها حساستر باشند. بهطور کلی SJS یک نتیجه از تعامل پیچیده بین سیستم ایمنی بدن، داروها و عوامل محیطی است که نیاز به شناسایی و مدیریت دقیق دارد.
عوامل خطر ابتلا به سندروم استیون جانسون
فاکتورهایی که خطر ابتلا به سندروم استیون جانسون را افزایش میدهند، عبارتند از:

- عفونت اچ آی وی: شانس ابتلا به سندروم استیون جانسون در میان افراد مبتلا به اچ آی وی و بیماری ایدز صد برابر بیشتر از سایر افراد است.
- سرطان: افراد مبتلا به سرطان، خصوصاً مبتلایان به سرطان خون در معرض خطر ابتلای بیشتر به سندروم استیون جانسون قرار دارند
- سابقه ابتلا به سندروم استیون جانسون: اگر به نوع وابسته به داروی این بیماری مبتلا بودهاید، امکان عود دوباره بیماری در صورت مصرف دوباره دارو وجود دارد
- سابقه خانوادگی ابتلا به سندروم استیون جانسون: اگر یکی از اعضای درجه یک خانواده به این بیماری مبتلا باشد، شانس ابتلای فرد به این بیماری بیشتر خواهد شد.
- فاکتورهای ژنتیکی: داشتن گروهی از جهشهای ژنتیکی فرد را بیش از پیش در معرض خطر ابتلا به این عارضه قرار میدهد. به خصوص اگر فرد داروهای ضد تشنج، ضد نقرص و یا داروهای مربوط به بیماریهای روانی مصرف کند.
- سیستم ایمنی ضعیف: سیستم ایمنی بدن، تحت تاثیر پیوند اعضا، اچ آی وی و ایدز و بیماری خود ایمنی تغییر میکند. اگر میخواهید سیستم ایمنی قوی داشته باشید مقاله راهکارهای تقویت سیستم ایمنی را از دست ندهید.
مشکلات و عوارض سندرم استیون جانسون
مشکلات این بیماری عبارتند از:

- از دست دادن آب بدن: پوست به دلیل از دست دادن آب و مایعات پوسته پوسته میشود. وجود زخم در دهان و گلو جذب آب را سخت کرده و در نهایت منجر به از دست رفتن آب بدن خواهد شد.
- عفونت خون: زمانی که یک باکتری ناشی از یک عفونت وارد جریان خون میشود و در نهایت در سراسر بدن پراکنده میشود، عفونت خونی رخ میدهد. عفونت خون به سرعت رشد کرده و یک واقعه مرگبار است که میتواند باعث ایجاد شوک و نارسایی اندامها شود
- مشکلات چشم: دانه پوستی ناشی از بیماری میتواند منجر به التهاب چشمی، خشکی چشم و حساسیت به نور شود. در موارد حساس این مسئله منجر به نقص بینایی و در موارد نادر حتی نابینایی شود.
- درگیر شدن ریه: این عارضه میتواند منجر به نارسایی حاد تنفسی شود.
- آسیب دائمی پوست: زمانی که بعد از بهبود علائم استیون جانسون پوست رشد خود را از سر میگیرد، امکان بروز ناهمواریهای غیر طبیعی و تغییر رنگ در پوست وجود دارد. از طرفی دیگر احتمال ایجاد جای زخم در پوست هم وجود دارد. ادامه داشتن مشکلات پوستی ممکن است منجر به ریزش مو شده و در مواردی حتی ممکن است که ناخنهای دست و پا به خوبی و به شکل طبیعی خود رشد نکنند.
پیشگیری از بیماری استیون جانسون
قبل از مصرف گروه خاصی از داروها حتماً آزمایش ژنتیک بدهید. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه میکند که افرادی با اجداد و پیشینه آسیایی و جنوب آسیا پیش از شروع درمان برای بررسی وجود یا عدم وجود ژن HLA-B*1502 آزمایش شوند.
اگر فرد به این شرایط مبتلا باشد باید از مصرف داروهای محرک خودداری کند. در صورت داشتن سندروم استیون – جانسون و اگر پزشک پزشک علت آن را مصرف داروی خاصی اعلام کند باید فرد از مصرف آن دارو و داروهای مشابه خودداری کند. این کار کلید اصلی جلوگیری از عود دوباره بیماری است که معمولا از اولین دوره بیماری شدیدتر بوده و حتی میتواند کشنده باشد.
اعضای خانواده هم در مواردی باید از مصرف این داروها خودداری کنند، چرا که برخی از انواع این بیماری عامل خطر ژنتیکی دارند.
تشخیص سندروم استیون جانسون
آزمایشها و روشهای مختلف برای تشخیص سندروم استیون جانسون عبارتند از:

- بررسی کلی سابقه پزشکی و معاینه جسمی: پزشکان معمولاً این عارضه را از روی سابقه پزشکی، داروهایی که در حال حاضر مصرف میشوند و یا داروهایی که مصرف آنها متوقف شده و همچنین معاینه جسمی تشخیص میدهند.
- نمونه برداری از پوست: برای تایید تشخیص و پی بردن به دیگر عوامل احتمالی پزشک نمونهای از پوست را برداشته و برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه میفرستد
- کشت: کشت پوست یا دهان و یا دیگر مناطق به منظور تایید و یا پی بردن به عفونت انجام میشود.
- تصویر برداری: بسته به علائم فرد، پزشک برای بررسی ابتلای احتمالی به ذات الریه، از سینه عکس رادیولوژی خواهد گرفت.
- آزمایش خون: این آزمایشها برای تایید عفونت و یا دیگر علتهای احتمالی انجام میشود.
درمان استیون جانسون
درمان استیون جانسون معمولاً نیازمند بستری شدن در بیمارستان و مراقبتهای ویژه است. هدف اصلی در درمان استیون جانسون متوقف کردن علل بیماری و کاهش عوارض است. اولین گام در این فرآیند شناسایی و قطع مصرف داروهای محرک یا درمانهای مرتبط با بیماری است. در برخی موارد ممکن است نیاز به داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مانند کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب و بهبود وضعیت بیمار باشد.
مراقبتهای حمایتی نیز در طول درمان بیماری استیون جانسون بسیار حائز اهمیت است. این مراقبتها شامل مدیریت درد، پیشگیری از عفونتهای ثانویه و مراقبت از زخمهای باز است. بیمار ممکن است به مایعات و تغذیه خاصی نیاز داشته باشد تا از کمبود آب و تغذیه جلوگیری شود. در نهایت برقراری ارتباط با یک تیم پزشکی متخصص برای مدیریت عوارض و پیگیریهای لازم در سندرم استیونز جانسون اهمیت دارد. با توجه به شدت بیماری طول درمان بیماری استیون جانسون میتواند متفاوت باشد و به شدت علائم و پاسخ به درمان بستگی دارد.
درمان این عارضه مستلزم بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه و یا بخش سوختگی است.
قطع مصرف داروهای غیر ضروری
اولین و مهمترین گام در درمان این بیماری قطع مصرف داروهایی است که ممکن است باعث ایجاد این مشکل شده باشند. از آنجایی که تشخیص اینکه کدام دارو به صورت خاص منجر به ایجاد مشکل شده است سخت و دشوار است، پزشک توصیه میکند که مصرف همه داروهای غیر ضروری متوقف شود.
خدمات حمایتی
خدمات حمایتی که در حین بستری بودن در بیمارستان دریافت میکنید، شامل:
- جایگزینی مایعات و مواد مغذی: از آنجایی که از دست دادن پوست باعث از دست دادن آب زیادی در بدن میشود، جایگزینی مایعات از دست رفته بخش بسیار مهمی از فرایند درمان است. آب و مواد مغذی در زمان بستری بودن فرد در بیمارستان از طریق لولهای (nasogastric tube) که وارد بینی شده و از آن طریق به سمت معده میرود، انجام میشود
- مراقبت از زخم: کمپرسهای خنک و مرطوب به آرام شدن تاولها و در نهایت فرایند درمان کمک میکند. تیم پزشکی به آرامی پوست مرده را برداشته و روی بخش آسیب دیده وازلین و یا پمادهای درمانی خواهند زد.
- مراقبت از چشم: در زمان بستری فرد در بیمارستان یک چشم پزشک هم به دقت وضعیت سلامتی بیمار را زیر نظر خواهد داشت.
داروهای مورد استفاده برای درمان سندروم استیون جانسون
داروهای مورد استفاده برای درمان این عارضه عبارتند از:

- داروهای مسکن برای برطرف کردن احساس ناراحتی
- داروهای برای کاهش التهاب چشمها و غشای مخاطی (استروئیدهای موضعی)
- آنتی بیوتیکهایی برای کنترل عفونت در صورت نیاز
- بسته به شدت، دیگر داروهای سیستماتیک که باید درنظر گرفته شوند، شامل: کورتیکواستروئیدهای خوراکی و ایمونوگلوبولین درون وریدی است. تحقیقات نشان میدهد که داروهای سیکلوسپورین (cyclosporine) و اتانرسپت (etanercept) در درمان این بیماری بسیار موثر هستند.
هشدار: از مصرف خودسرانه هرگونه دارو برای درمان سندروم استیون جانسون بدون تجویز پزشک خودداری کنید.
اگر عوامل زمینهای خاصی که منجر به بروز این عارضه میشوند، بهبود پیدا کرده و واکنش پوستی متوقف شود، پوست جدید ممکن است بعد از چند روز دوباره شروع به رشد کند. در موارد شدیدتر ریکاوری کامل ممکن است تا چندین ماه ادامه داشته باشد.
سبک زندگی و درمان های خانگی سندرم استیون جانسون
در صورت داشتن علائم استیون جانسون از موارد زیر اطمینان حاصل کنید:
- آگاهی در مورد علت بروز واکنش: اگر بیماری به دلیل مصرف دارو ایجاد شده باشد، نام دارو و داروهای مشابه آن را به خاطر بسپارید.
- مطلع کردن پزشک: به پزشکان خود بگویید که سابقه ابتلا به سندروم استیون جانسون را دارید. اگر علائم شما به دلیل مصرف دارو ایجاد شده باشد، نام دارو را به پزشک خود اطلاع دهید.
- یک دستبند و یا گردنبند حاوی اطلاعات پزشکی همیشه به همراه داشته باشید: در مورد بیماری خود و عوامل موثر در بروز آن اطلاعات کسب کرده و سپس آن اطلاعات را در گردنبند و یا دستبند خود بگنجانید و آن را هم همیشه به همراه داشته باشید.
آماده شدن برای ملاقات با پزشک
سندروم استیون جانسون یک عارضه اورژانسی است. اگر فرد علائم و نشانههای بیماری را داشته باشد باید برای دریافت خدمات پزشکی فوری با اورژانس تماس بگیرد و یا به دکتر طب اورژانس مراجعه کند.
اگر پیش از آمدن آمبولانس کمی زمان دارید، اقدامات زیر را انجام دهید:
- تمام داروهایی که در سه هفته گذشته مصرف کردهاید را درون کیسه قرار دهید. این داروها میتواند شامل داروهای بدون نسخه و داروهای تجویزی باشد. کیسه دارو را با خود همراه داشته باشید، به این ترتیب پزشک در خواهد یافت که عامل محرک بیماری کدام است.
- از یکی از اعضای خانواده و یا دوستان خود بخواهید که شما را همراهی کنند: شما باید پیشتر اطلاعات پزشکی مرتبط در مورد خود را با او درمیان بگذارید که این شخص بتواند در هنگام صحبت با پزشک به شما کمک کند.
سوالاتی که پزشک مطرح میکند، شامل:
- آیا به تازگی به بیماری شبه آنفولانزا مبتلا شدهاید؟
- به چه بیماریهای دیگری مبتلا هستید؟
- در سه هفته گذشته چه داروهای مصرف کردهاید؟
زمانی که بیمار در بیمارستان به سر میبرد، ممکن است سوالاتی از پزشک خود داشته باشد، این سوالات شامل:
- عامل به وجود آورنده بیماری من کدام است؟
- چگونه از عود دوباره بیماری جلوگیری کنم؟
- چه محدودیتهای خاصی را باید رعایت کنم؟
- من به بیماریهای دیگری هم مبتلا هستم، چگونه این دو را در کنار هم مدیریت کنم؟
- چه مدت طول میکشد که پوست من بهبود پیدا کند؟
- آیا احتمال دائمی بودن آسیبها وجود دارد؟
سندروم استیون جانسون یک بیماری اورژانسی است
بیماری پوستی استیون جانسون یکی از نادرترین و جدیترین اختلالات پوستی است که بهطور معمول بهعنوان سندروم استیون جانسون شناخته میشود. این بیماری معمولاً در نتیجه واکنشهای شدید به داروها یا عفونتها ایجاد میشود و میتواند باعث بروز زخمهای دردناک بر روی پوست و غشای مخاطی شود. در سندرم استیون جانسون سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافتهای خود حمله کرده و باعث التهاب و آسیب میگردد.
علائم اولیه معمولاً شامل تب، سوزش چشم و دردهای عمومی است که بهتدریج به یک مشکل جدیتر در لایههای پوستی تبدیل میشود. درمان این بیماری پوستی استیون جانسون بسیار مهم است و معمولاً شامل بستری در بیمارستان و مراقبتهای حمایتی میشود. تشخیص زودهنگام و مدیریت دقیق میتواند به بهبود سریعتر و کاهش عوارض خطرناک کمک کند. با توجه به عواقب جدی و تاثیرات طولانیمدت ناشی از سندرم استیون جانسون مهم است که آگاهی عمومی در مورد علل و نشانههای اولیه آن افزایش یابد تا افراد بتوانند سریعتر به مراقبتهای پزشکی دسترسی یابند. برای پیدا کردن بهترین متخصص ها و پزشک ها در این حوزه به سایت دکتر دکتر مراجعه کنید.
منبع:
mayoclinic
سلام اسفند سال ۱۴۰۰ دختر من به خاطر مصرف قرص لوموتریژن به استیون جانسون مبتلا شدو حدود یک هفته در بیمارستان بستری شد واقعا بیماری بدی هستش ولی من که تجربه این بیماری رو دارم به عزیزانی که دچار این بیماری شدن میگم در مورد جای تاولها نگران نباشن اکثرا به مرور زمان از بین میره و اینکه میخواستم بدونم کسی که با استفاده از قرص لاموتورژن به این بیماری دچار شده ایا با داروهای انتی بیوتیک هم امکان داره درگیر شه؟ ایااحتمال گرفتن مجدد این بیماری تا اخر عمر باقی میمونه؟
سلام
تشکر از اشتراک گزاری نظرتون
برخی از انواع داروها و آنتی بیوتیک های خاص ممکن است سبب بروز استیون جانسون شوند
از دارویی که سبب حساسیت و بروز واکنش شده و داروهای مشابه باید برای همیشه اجتناب شود
هر بار که به پزشک مراجعه میکنید قبل از تجویز داروها سابقه استیون جانسون را ذکر کنید
سلام.از تمام بیمارهایی که دچار استیون جانسون میشن ازتون خواهش میکنم به بیمارستان رازی پوست تهران مراجعه کنید که اگر چشمهایت آن را در گیر کرده آقای دکتر مصطفی پاک گوهر چشمهایتان را درمان میکند وپوستتان را هم خانم دکتر توتونچی جا داره همینجا دست تمام پرسنلهای این بیمارستان را ببوسم که همه شون عالی هستند
سلام میشه بامن تماس بگیرم دختره ده سالم دچار این بیماریه و چشمهاش نگران کنندست
۰۹۱۵۰۰۹۴۲۱۰
من از 26تیر ماه متاسفانه دچار استیون جانسون شدم هنوز بهبود کامل پیدا نکردم خیلی وضعیت چشمهایم خرابه
سلام من دختر ۲۰ ساله ای هستم از کودکی مشکل اگزما داشتم به مدت ۱۵ سال هست . الان ۵ سال آسم آلرژیک گرفتم و سابقه شوک آنافیلاکسی رو هم بارها داشتم .
مشکل پرکاری تیروئید هم داشتم که درمان شد و الان کم کاری تیروئید دارم . به علت مشکلات روحی شدید و اختلال اضطراب اجتماعی افسردگی و وسواس فکری و عملی دکتر برام سرترالین ۱۰۰ + کوئتیاپین ۲۵ تجویز کردن اما از روزی که این قرص هارو میخورم جوش های دردناک قرمز رنگ تو کل بدنم ایجاد شده همه جا
باتوجه به اینکه من سابقه آلرژی شدید دارم احتمال داره به دلیل مصرف سرترالین دچار این بیماری شده باشم ؟
اول تعداد این نقاط قرمز رنگ کم بود اما الان بیشتر شده و گلوم بشدت درد میکنه و مچ دستم به همراه رون ها و لگنم درد داره
خشکی چشم قبلا داشتم ولی الان عود کرده
من باید چیکار کنم تورو خدا راهنماییم کنید من الرژی شدید دارم میترسم بمیرم
سلام عزیز
علایم یاد شده به نفع عوارض سرترالین نیست
با توجه به توضیحاتتون از نظر بنده بهتر است به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کنید
سلام دخترمن ۹سالشه ودچار این مریضی شد همینقدر بگم اصلا نگران پوست و دهان یا حتی داخل بدنش نباشین گرچه سخت میشه همه چی وبه ظاهر جدی به نظرمیرسه اما خوب میشه ..فقط حواستون باید به چشم هاشون باشه که خیلی خطرناکه من ۴ماه از ترخیص ازبیمارستان میگزرونم اما هنوز درگیر چشمهاشم این شماره منه اگر کسی سوال داشت۰۹۱۵۰۰۹۴۲۱۰
سلام من این بیماری دچار شدم چند ماه قبل و الان ناحیه تناسلی و مقعدم میسوزه و گاهی زخم میشه دستم هم لک های پوستی میزده زیر پوستم و میره یک روزه میتونه از عوارض موندگار باشه ؟
سلام اسفند سال ۱۴۰۰ دختر من به خاطر مصرف قرص لوموتریژن به استیون جانسون مبتلا شدو حدود یک هفته در بیمارستان بستری شد واقعا بیماری بدی هستش ولی من که تجربه این بیماری رو دارم به عزیزانی که دچار این بیماری شدن میگم در مورد جای تاولها نگران نباشن اکثرا به مرور زمان از بین میره و اینکه میخواستم بدونم کسی که با استفاده از قرص لاموتورژن به این بیماری دچار شده ایا با داروهای انتی بیوتیک هم امکان داره درگیر شه؟ ایااحتمال گرفتن مجدد این بیماری تا اخر عمر باقی میمونه؟
سلام
تشکر از اشتراک گزاری نظرتون
برخی از انواع داروها و آنتی بیوتیک های خاص مثل سولفونامیدها ممکن است سبب بروز استیون جانسون شوند
از دارویی که سبب حساسیت و بروز واکنش شده و داروهای مشابه باید برای همیشه اجتناب شود
هر بار که به پزشک مراجعه میکنید قبل از تجویز داروها سابقه استیون جانسون را ذکر کنید
سلام
همسرم بیماری صرع داره و واسه بارداری دکتر گفت ک باید مصرف دیپاکین رو نصف و داروی لاموتریژن رو هرشب مصرف کنی
بعد مصرف 3_4 هفته از لاموتریژن عوارض دارو روی بدن خودشو نشون داد و دونه های قرمز روی پوست صورت و دست و پاها و کمر و شکم ظاهر شد و دهانش هم آفت زد و چشمهاش هم عفونت کرد
دکتر داروی لاموتریژن رو قطع کرد و داروی لِوِبل رو جایگزینش کرد، اما با گذشت 3_4 روز از قطع داروی لاموتریژن هنوز اون علام رو حتی بیشتر داره و فقط چشمها و صورتش خوب شده
شما چی تجویز میکنین
سلام
با ۳ الی ۴ روز قطع، بهبودی حاصل نمیشه و زمانبر هست
سلام وقت بخیر
من هم استیون جانسون داشتم و چهار ماه گذشته و هنوز لک های سیاه روی بدنم هستش و میخوام بدونم خوب میشه یا نه؟؟
سلام عزیزم منم همین بیماری گرفتم میشه باهم در ارتباط باشیم ؟
سلام
نیاز به پیگیری داره
به متخصص" پوست مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر
ببخشید این بیماری درمان قطعی داره؟
سلام
درمان ها کنترل کننده هستن و باید فالوآپ دوره ای انجام شود
سلام یک هفته هست پسرم لکه های قرمز پوستی شدید زد پزشکان حساسیت معمولی تشخیص دادن و دارو اما بدتر شد و الان بیمارستان هست و میگن احتمالا استیون جانسون باشه ، آیا این بیماری خوب میشه و خطرناک نیست ؟؟ خیلی نگرانشم
سلام خوب میشه فقط مواطب چشماش باشین چون فورا بینایی روازدست میدن برای چشماش بیمارستان فارابی بهترین جاهست اتشالله که خوب میشن مامان منم۵ماهه دچارشده همه راه هاروگدروندیم بعدازاین به گرمیجات واکنش نسون میدن مواطب باشیدماهی میگو سیر بادمجون سیاه کله پاجه پسته وووو
سلام
با درمان دارویی و زیر نظر بودن بله ان شاالله بهبودی حاصل میشه
سلام دکتر ، یکی از بچه هامون که ۳ سالشه ، از ۳ و ۴ روز پیش ، بدنش کهیر زده ، دقیقا علائم استیون جانسون رو داره ، چشمش هم سوزش داشت ، هیچی نمیخوره ضعف کرده ، بردیم دکتر ، ولی دکتر در خونسردی کامل براش دارو نوشت و گفت نگران نباشید ، من اهل اردبیلم ، پیش دکتر بهرام بشیردوست بردیمش
میخوام بپرسم جای نگرانی هست؟ یا دکتر احتمالا تشخیص ش این بوده که اوضاع بیماری حاد نیست ، و بخاطر اون کاملا ریلکس براش دارو نوشت و مرخص کرد؟
البته کهیرهای بیمار زیاد نیست و لکه های قرمزه
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
استیون جانسون با تاول پوستی همراهه
کهیر تعریف و علایم مشخصی داره که به شکل برآمدگی غیر تاولی هست که در کمتر از ۲۴ ساعت محو میشه و جای دیگه میزنه
سلام و وقت بخیر
من هنگام مصرف انتی بیوتیک کوتریموکسازول دچار ورم شدید زبان شدم
جوری که تا یک هفته فقط باید مایعات رو از حلق میخوردم و زبانم چاک چاک شد
ممکنه که من هم sjs داشته باشم؟؟
سلام
بنظر آلرژی دارویی مطرحه
دیگه اصلا مصرف نشه چون بسیار خطرناک میتونه باشه
سلام ببخشید میشه یکم راجب بیماریتون بگید که در چه مرحله بود ؟؟منم متاسفانه بر اثر قرص چهار ماه پیش به این بیماری مبتلا شدم .شما پوستتونم درگیر شد الان بهتر شدین؟
من لاموتریژین مصرف میکنم ،یه دوره قطع کردم مجدد میخورم ولی روی ساعدم جوشهایی زده که قبلا نبود . ایا ممکنه بدنم واکنش داده باشه ؟ ولی علایم سندروم استیون جانسون ندارم . نمیدونم باید قطع کنم یاخیر
سلام
اگه حالت تاولی و آبکی و پوسته ریزی نداره و خارش شدید نداره و زیاد نمیشه ادامه بدین قرص رو
سلام
امیدوارم خوب و سلامت باشین.
ببخشید کسی که چندسال قبل سندرم استیون جانسون شده با مصرف آنتی بیوتیک برای زدن واکسن کرونا مشکلی نداره؟
سلام وقت بخیر دختر منم به این بیماری دچار شده میشه یکم راجب این بیماری اطلاعاتی بدین
اینکه ایا جای زخمهاتون خوب شده ؟
وچقدر زمان میبره؟
بیماریتون در چه مرحله ای بود؟
سلام .منم از 26تیر 1402دچار استیون جانسون شدم دوبار چشمهامو عمل کردن پرده جنین گذاشتن ولی متاسفانه اونقدر خشکی چشم دارم که غیر قابل تحمله ولی هنوز لکهای سوختگیهام هست در صد سوختگیهام زیاد بود ولی هنوز مخاطم در گیره خیلی دارم زجر میکشم 09134478926شماره من هست هر کی در موردش میخاد بدونه میتونه بهم زنگ بزنه
سلام بايد با ايمنولوژيست مشورت كنيد
انتي بيوتيك هاي حاوي گروه سولفا خطرناك هست براي شما
در مورد واكسن هم بهتره با ايمنولوژيست مشورت كنيد