قرص فلوکستین نوعی داروی ضدافسردگی از گروه مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRI) است که معمولاً برای درمان افسردگی، درمان اختلالات اضطرابی، اختلال وسواس فکری، اختلال هراس، اختلالات خوردن و بیاشتهایی عصبی تجویز میشود. قرص فلوکستین، با افزایش سطح سروتونین در مغز، حالات روانی منفی را بهبود بخشیده و موجب میشود که احساس آرامش و شادی در فرد افزایش یابد. مقدار دوز مصرفی فلوکستین را روانپزشک و پزشک متخصص تعیین میکند. عوارض فلوکستین مواردی مانند خوابآلودگی، حالت تهوع، خشکی دهان، سردرد و کاهش میل جنسی را شامل میشود. در صورت مصرف قرص فلوکستین، پزشک متخصص باید از سایر داروهای مصرفی بیمار خود اطلاع داشته باشد تا از بروز تداخلات دارویی فلوکستین جلوگیری کند. برای توضیح جامعتر، این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر را به بررسی قرص فلوکستین، اثرات داروی فلوکستین، عوارض جانبی فلوکستین و سایر توصیههای پزشکی مربوطه اختصاص میدهیم.
اگر سوالی داشتید، میتوانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
فلوکستین چیست؟
فلوکستین (Fluoxetine) یکی از معروفترین داروهای ضدافسردگی است و در اصطلاح پزشکی، از گروه مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRIs) محسوب میشود. این دارو، با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود علائم افسردگی، اختلال وسواسی اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD) و پرخوری عصبی کمک میکند. تأثیرگذاری این دارو در درمان افسردگی، توسط اداره مواد غذایی و دارویی ایالت متحده آمریکا تایید شده است. این تأثیرگذاری بسیار گسترده بوده و نتایج مطلوب آن پس از مصرف منظم دارو نمایان میشود. به همینخاطر به فلوکستین لقب «داروی قرن» را دادهاند.
درنهایت، کارایی این دارو در درمان افسردگی بهقدری است که حتی با پیدایش داروهای جدیدی همچون سرترالین و سیتالوپرام، محبوبیت آن کم نشده است.
اشکال دارویی و نامهای تجاری فلوکستین
پروزاک (Prozac) و سارافم، دو نام تجاری قرص ضد افسردگی فلوکستین است. این دارو بهصورت خوراکی و در قالب کپسول، قرص و شربت تولید میشود. قرصهای فلوکستین در دوزهای مختلف ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلیگرمی وجود داشته و هر کدام تأثیرات مخصوص به خود را دارند. البته دوز قرصهای ایرانی این دارو، معمولاً ۱۰ و ۲۰ میلیگرم هستند.
پزشک روانپزشک در ابتدا فلوکستین ۱۰ را تجویز میکند و در صورت نیاز بدن بیمار، آن را به فلوکستین ۲۰ تغییر میدهد. میزان این نیاز بستگی به وزن بیمار، شدت بیماری، سابقه مصرف در خانواده و سوابق بیماری او دارد. شکل کپسولی این دارو به دو صورت عادی و تاخیر در دسترس است. کپسول خوراکی این دارو، با نامهای تجاری Prozac و Prozac Weekly در بازار بهفروش میرسد. قرص فلوکستین به لحاظ قیمتی در رده داروهای عمومی قرار گرفته و قیمت کمتری نسبت به داروهای خارجی دارد.
از این دارو به عنوان یک داروی ضد استرس و اضطراب نیز استفاده میشود.
روش مصرف فلوکستین
شروع مصرف فلوکستین و تمدید مجدد این دارو، باید مطابق با دستورالعمل دارویی ارائه شده توسط دکتر روانشناس، روانپزشک یا سایر پزشکهای متخصص یاشد. دوز مصرفی این دارو نیز بر اساس وضعیت پزشکی مراجع و پاسخهای درمانی وی تعیین میشود. البته برای کاهش خطر عوارض جانبی، پزشک معمولا توصیه میکند که مصرف این دارو از دوز پایین شروع شده و به بیمار با توجه به علائمش، به تدریج دوز آن را با نظر پزشک افزایش دهد. اثرگذاری این دارو، زمانی بیشتر است که به صورت منظم و در ساعات مشخصی از روز آن را مصرف کنید.
در میان اشکال مختلف این دارو، مصرف شربت فلوکستین از لحاظ اندازهگیری کمی چالشبرانگیز است. از این جهت که حتماً برای مصرف آن باید از پیمانهها یا قاشقهای داخل جعبه شربت استفاده کنید. زیرا اندازه قاشقهای خانگی دقیق نبوده و ممکن است دوز مناسبی از این دارو به بدن منتقل نشود.
نکته! قطع مصرف دارو بایستی یا کاهش تدریجی دوز مصرفی و با مشورت پزشک انجام شود.
نحوه عملکرد فلوکستین
فلوکستین، دارویی از گروه مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین است. نحوه عملکرد این گروه از داروها کاملاً مشابه یکدیگر بوده و معمولاً در شرایط مشابه تجویز میشوند. درنتیجه، مصرف قرص فلوکستین باعث افزایش مقدار سروتونین در مغز و بهبود عملکرد یکسری از انتقالدهندههای عصبی نیز میشود.
نکته! سروتونین نوعی انتقالدهنده عصبی است که به حفظ تعادل سلامت روان کمک میکند. این موضوع باعث شده تا پزشکان برای درمان بسیاری از تنشهای روانی مانند افسردگی و اختلال دو قطبی، قرص فلوکستین را تجویز کنند.
نحوه نگهداری داروی فلوکستین
داروی فلوکستین را بایستی در جای خشک، خنک، دور از دسترس کودکان و دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید. از این جهت که گرما دارو را خراب کرده و تاثیر ترکیبهای موجود در دارو را کاهش میدهد.
بهترین زمان مصرف قرص فلوکستین چه زمانی است؟
بهترین زمان مصرف قرص فلوکستین معمولاً صبحها و همراه با وعده غذایی است. احتمالاً برایتان سوال پیش بیاید که چرا فلوکستین باید صبح مصرف شود؟ زیرا این دارو با افزایش تاثیرات سروتونین در مغز، احتمالاً موجب بهبود خلق و خو شده و انرژی فرد را افزایش میدهد. ازاینرو، با مصرف فلوکستین در شب ممکن است دچار بیخوابی شوید. البته، توجه داشته باشید که زمان مصرف فلوکستین در مورد همه افراد یکسان نیست و به تجویز و دستور پزشک بستگی دارد. برای مثال، افرادی که نیاز به دوز بالاتری از فلوکستین نیاز دارند، ممکن است که قرص را دو بار در روز (صبح و ظهر) مصرف کنند.
نکته مهم! در مورد بهترین زمان مصرف قرص فلوکستین، پزشک متخصص تصمیم میگیرد. درنتیجه هرگز این قرص را سرخود مصرف نکنید و زمان مصرف و دوز آن را بدون اطلاع پزشک تغییر ندهید.
تاثیرات مصرف فلوکستین بر بدن و موارد مصرف آن چیست؟
مصرف فلوکستین، علائم اختلالهایی مانند افسردگی، اضطراب، ترس و افکار ناخواسته را تحت کنترل خود درمیآورد. ازاینرو، مصرفکننده داروی فلوکستین با گذشت زمان، تغییراتی در خلقوخو، اشتها، خواب و سطح انرژی خود مشاهده میکند. حتی عدهای بر این باورند که فلوکستین، نوعی داروی شادیآور است. سایر تاثیرات فلوکستین را بررسی میکنیم:
- کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی
- کاهش علائم اختلال پیش از قاعدگی
- کاهش تعداد حملات پانیک
- درمان اختلالهای شخصیتی
- درمان اختلالهای اضطرابی
همچنین، برخی از محققین بر این باورند که قرص فلوکستین، خطر خودکشی را در افراد بالای ۶۵ سال کاهش میدهد. جدا از این موارد، برخی منابع مدعیاند که ارتباط مشخصی بین فلوکستین و لاغری نیز وجود دارد.
تاثیر فلوکستین در درمان زودانزالی
کاربرد دیگر قرص فلوکستین، برای درمان زودانزالی است. بهطوری که در یک آزمایش مشخص، گروهی از افراد با مشکل زودانزالی را در نظر گرفته و کارایی فلوکستین را با سیتالوپرام مقایسه کردهاند. بعد از هفته چهارم از مصرف، مشخص شده که این دارو به نسبت داری سیتالوپرام بسیار بهتر عمل کرده است.
استفاده از فلوکستین برای ترک شیشه
فرد معتاد به شیشه، دنبال دارو یا مادهای برای دستیابی به آرامش است تا او را از مصرف شیشه دور کند. در این بین قرص فلوکستین مانند یک آرامبخش قوی عمل کرده و از احساس نیاز بدن فرد معتاد به شیشه میکاهد.رفلوکستین این کار را با ترشح هورمون سروتونین و بالانس کردن ویژگیهای رفتاری انجام میدهد. تعیین زمان و دوز مناسب از فلوکستین برای ترک شیشه، باید زیر نظر مستقیم پزشک انجام شود.
تاثیر فلوکستین بر ضربان قلب
تعدادی از داروهای ضدافسردگی مانند دولوکستین و ونلافاکسین باعث افزایش یا کاهش ضربان قلب میشوند. اما پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که فلوکستین نقش مؤثری در کاهش ضربان قلب دارد. اما این بینظمی به قدری نیست که تأثیری در آریتمی بطنی یا هدایت قلبی داشته باشد.
مصرف فلوکستین پیش از قاعدگی
برای بانوانی که از قرص فلوکستین برای کاهش مشکلات پیش از قاعدگی استفاده میکنند، دو شیوه مصرفی متفاوت وجود دارد. روش اول ماهانه بوده و باید هر روز آن را مصرف کنید. اما در شیوه دوم، مصرف دارو فلوکستین از دو هفته قبل از پریود شروع شده و تا اولین روز شروع آن ادامه دارد. برای یادآوری و رعایت مصرف منظم این دارو، استفاده از تقویم را پیشنهاد میکنیم.
تاثیر فلوکستین بر روده تحریکپذیر
بیماری IBS یا سندروم روده تحریکپذیر، نوعی اختلال در عملکرد روده است. این بیماری توام با احساس ناراحتی، درد مزمن در شکم، تغییرات در عادت رودهای و نفخ برای فرد بیمار است. فلوکستین با کاهش قوام مدفوع و افزایش تعداد حرکات رودهای، یک داروی موثر برای درمان این بیماری در کوتاه مدت است.
تاثیر فلوکستین در هوشیاری
موضوع بعدی، مربوط به خواب آلودگی و سرگیجه ناشی از مصرف فلوکستین است. البته مصرف ماری جوانا یا الکل باعث تشدید این خوابآلودگی خواهد شد. پس بهتر است که حین مصرف این دارو از انجام رانندگی یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، پرهیز کنید.
تاثیرات فلوکستین با توجه به شرایط سنی
واکنشهای مصرف فلوکستین بسته به شرایط سنی و بدنی متفاوت است. مثلاً این دارو در برخی از کودکان، باعث کاهش وزن میشود. پس حتماً قد و وزن کودک را در طول دوره مصرف کنترل کنید. این عوارض جانبی در افراد مسن متفاوت بوده و خود را به صورت خونریزی، پایین آمدن سدیم موجود در خون و از دست دادن تعادل نشان میدهد. البته این موضوع کلی نبوده و مصرف این دارو برای برخی از کودکان بیشفعال یا افسرده لازم است.
مصرف فلوکستین در دوره بارداری جز در مواردی ضروری لازم نیست. چون شاید تأثیرات این دارو برای نوزاد تازه متولد شده مضر باشد. البته به ندرت دیده شده که نوزاد مادرانی که در ۳ ماه آخر بارداری از فلوکستین استفاده میکنند، دچار سندروم ترک مانند مشکلات تغذیه، سفتی مفاصل یا گریه مداوم شوند. ولی بلافاصله پس از مشاهده هر کدام از این علائم در نوزاد خود، فوراً به پزشک اطلاع دهید.
ارتباط بین فلوکستین و الکل
شکل مایع از داروی فلوکستین حاوی الکل است. به همین خاطر افرادی که سابقه بیماری کبدی، دیابت و وابستگی به الکل را دارند، باید در مصرف این دارو احتیاط کنند. چون ترکیب مواد برخی داروها مانند دیسولفیرام و مترونیدازول با الکل، باعث بروز واکنشهای جدی خواهد شد.
تاثیر فلوکستین بر کبد چرب و لاغری
این احتمال وجود دارد که مصرف فلوکستین در برخی از افراد، باعث افزایش تجمع چربی کبد شود. به همین خاطر است که این دارو را، یک عامل کلیدی در ایجاد بیماری کبد چرب غیرالکلی میدانند.
مصرف فلوکستین در کودکان چگونه است؟
مصرف داروی فلوکستین در کودکان، به منظور درمان افسردگی اساسی (کاهش علائم افسردگی) تجویز شده و مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است. در حالت کلی، مصرف قرص فلوکستین برای کودکان بالای هفت سال تا هفده سال مورد تایید است؛ اما علاوهبر درمان افسردگی، برای درمان اختلال بیشفعالی و نقص توجه، اختلال وسواس فکری – اجباری و بعضی اختلالهای دیگر نیز تجویز میشود. بهترین زمان خوردن قرص فلوکستین در کودکان نیز مانند بزرگسالان در ساعات اولیه روز (صبحها) است. همچنین تنظیم دوز دارو نیز به عهده روانپزشک یا پزشکان متخصص دیگر است. درنتیجه، هرگز این قرص را سرخود و بدون دستور پزشک به کودکان خود ندهید.
چرا فلوکستین باید صبح مصرف شود؟
بسیاری از افراد در خصوص مصرف قرص فلوکستین برای صبح یا شب سؤال دارند. برای پاسخ به این سؤال، باید به ماهیت و نحوه عملکرد فلوکستین توجه کرد. فلوکستین جزء داروهایی است که باعث افزایش انرژی در بدن میشود. به همین دلیل اغلب پزشکان به بیماران خود توصیه میکنند تا برای جلوگیری از اختلال در ساعات خواب، آن را در زمان صبح میل کنند.
آیا مصرف فلوکستین با معده خالی اشکال دارد؟
فلوکستین جزء داروهایی است که مصرف آن، مشکلی برای معده به وجود نمیآورد. پس این دارو را میتوانید در هر زمان از شب یا روز و متناسب با دستور پزشک مصرف کنید. حتی مصرف داروی فلوکستین به صورت ناشتا یا بعد از غذا هم مشکلی ندارد. این موضوع منبع علمی داشته و تحقیقات منتشر شده در مجله NHS انگلستان آن را تایید کرده است. اما بهترین زمان مصرف این دارو، همان صبح است.
عوارض مصرف فلوکستین چیست؟
هر کدام از داروهای شیمیایی، عوارض مخصوص به خود را دارند. اما وقتی یک پزشک داروی فلوکستین را برای شما تجویز میکند، یعنی تشخیص داده که مزایای آن برای شما بیشتر از عوارض جانبی آن است. البته عوارض داروی فلوکستین بسیار نادر بوده و اغلب افراد مصرفکننده، چنین عوارضی را تجربه نخواهند کرد. بااینحال شرایط جسمانی و روانی افراد باهم متفاوت است و احتمال بروز عوارض جانبی هم وجود دارد. برای مثال، خوابآلودگی، اضطراب، کاهش اشتها، حالت تهوع، تعریق، خستگی، خمیازه، سرگیجه و اختلالات خواب جزء عوارض رایج مصرف این دارو هستند؛ اما گاهی اوقات، شدت عوارض جانبی بیشتر بوده و نیاز فوری به مداخلات پزشکی وجود دارد. این عوارض را به دو نوع شدید و بسیار شدید تقسیم بندی میشوند که به صورت کامل در جدول زیر بررسی میکنیم:
عوارض شدید | عوارض بسیار شدید و جدی |
داشتن افکار خودکشی | تشنج |
کبودی یا خونریزی اندک | مدفوع سیاه |
داشتن هیجان یا انرژی غیرمعمول | تورم یا قرمزی چشم |
تغییرات غیرعادی و شدید خلقی و ذهنی | گشاد شدن مردمکها |
اسپاسم یا ضعف عضلانی | استفراغ شبیه به تفاله قهوه |
تغییرات در قدرت جنسی | علائم مشکلات کلیوی |
کاهش میل جنسی | تغییرات بینایی مانند تاری دید |
کاهش غیرعادی وزن بدن | |
نعوظ دردناک یا طولانی مدت در مردان |
توجه داشته باشید که عوارض فوق، در صورت تجویز نادرست یا تداخلهای دارویی خطرناک بروز میکنند. بااینحال، در صورت مشاهده هرگونه عوارض یا نکته آزاردهنده، بلافاصله به دکتر روانشناس یا روانپزشک خود گزارش دهید. لازم به ذکر است که مصرف فلوکستین، همچنین ممکن است باعث بروز یکسری واکنشهای آلرژیک شود که بررسی میکنیم:
- خارش پوستی همراه با تورم
- ظهور بثورات پوستی
- مشکلات تنفسی
- سرگیجه شدید
با اینکه احتمال بروز واکنشهای آلرژیک ناشی از مصرف فلوکستین بسیار کم است، اما ممکن است برخی افراد بنابهدلایل مختلف آن را تجربه کنند. درصورت مشاهده چنین وضعیتهایی بازهم به پزشک متخصص خود اطلاع دهید.
ارتباط بین فلوکستین و سروتونین چیست؟
سروتونین (Serotonin) نوعی انتقال دهنده عصبی از نوع مونوآمینه اسیدبیوژنیک است که آن را با عنوان هورمون شادی میشناسیم. مقدار قابل توجهی از این هورمون در دستگاه گوارش، سیستم عصبی مرکزی و پلاکتهای حیوان و انسان وجود دارد. تحقیقات ثابت کردهاند که مصرف فلوکستین در برخی افراد، باعث افزایش این هورمون در بدن شده و در مواردی نادر، منجر به سندروم سروتونین میشود. پس اگر دارویی مصرف میکنید که باعث افزایش سروتونین میشود، شاید مصرف فلوکستین همراه با آن خطرناک باشد. عوارضی که با مصرف همزمان بروز میکند شامل موارد زیر است:
- سرگیجه شدید
- افزایش ضربان قلب
- انقباض عضلات
- تب بیدلیل
- از دست دادن
درنتیجه، بهتر است قبل از مصرف از تداخل نداشتن داروهای مصرفی خود با فلوکستین مطمئن شوید.
تداخلات دارویی فلوکستین
بدیهی است که داروی فلوکستین نیز مانند بسیاری از داروها، در صورت مصرف همزمان با سایر داروهای ضدافسردگی، تداخل دارویی ایجاد کند. زیرا، ترکیبات شیمیایی موجود در فلوکستین تا چندین هفته پس از مصرف آخرین دوز از این دارو، در بدن باقی میمانند. درنتیجه، بهتر است پیش از آغاز مصرف داروی فلوکستین،حتماً لیستی از داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. چند مورد از مهمترین داروهایی را که با فلوکستین تداخل دارویی دارند، در جدول زیر آوردیم:
نام گروه دارویی | نام داروها |
رقیقکنندههای خون (داروهایی که منجر به کبودی و خونریزی بدن میشوند) | وارفارین، دابیگاتران |
داروهای ضد پلاکتی | کلوپیدوگرل |
داروهای گروه NSAID | ایبوپروفن یا ناپروکسن |
داروهای متأثر از مصرف فلوکستین | وینبلاستین |
داروهای ضدآریتمی | پروپافنون، فلکائینید، پیموزاید، |
ضدافسردگیهای سه حلقهای | ایمی پرامین، دزیپرامین، تیوریدازین |
مهارکنندههای MAO | رازاگیلین، لینزولید، موکلوبماید، متیلن بلو و فنلزین |
داروهای افزایش خطر خونریزی | آسپرین |
مخدرهای خوابآور | ماریجوانا، حشیش و نوشیدنیهای الکلی |
داروهای خوابآور مانند آنتی هیستامینها | دیفن هیدرامین و سایر آنتیهیستامینهای خوابآور |
داروهای شلکننده عضلانی | کدئین |
داروهای ضداضطراب | دیازپام، زولپیدم و آلپرازولام |
نکته مهم! فراموش نکنید که گاهگاه، تداخلهایی دارویی با قرص فلوکستین ( برای مثال مهارکننده MAO) خطرناک بوده و میتواند به قیمت جان بیمار نیز تمام شود.
موارد احتیاط مصرف قرص فلوکستین چیست؟
شاید پس از مصرف داروی فلوکستین، بدن شما دچار یک سری واکنشهای آلرژیک شود. دلیل چنین واکنشی، وجود مواد غیرفعال در این نوع از داروهای ضدافسردگی است. پس بهترین کار این است که قبل از مصرف این دارو، سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید. از جمله سوابقی که حتماً باید پزشک متخصص از آنها مطلع شود شامل موارد زیر است:
- ابتلا اختلال دو قطبی
- مشکلات کبدی
- پایین بودن میزان سدیم در خون
- سابقه اقدام به خودکشی
- تشنج
- خونریزی معده
همچنین در صورت ابتلا به دیابت و مصرف داروهای مرتبط با دیابت نیز با پزشک متخصص خود مطرح کنید.
آیا فلوکستین چاقکننده است؟
گاهی اوقات از قرص فلوکستین برای درمان پرخوریهای عصبی استفاده میشود. چون براساس تحقیقات، یک ارتباط معناداری بین داروی فلوکستین و کنترل پراشتهایی ناشی از اضطراب وجود دارد. پس میتوان گفت که فلوکستین خاصیت ضداشتهایی داشته و در کوتاه مدت باعث کاهش وزن میشود. اما گزارشی مبنی بر وجود این تأثیرات در بلند مدت وجود ندارد.
فلوکستین را چگونه قطع کنیم؟
فراموش نکنید که مشکلات روانی و خلقی مانند افسردگی و اختلالات فکری- عملی، میتوانند تبدیل به یک بیماری جدی شوند. پس برای کنترل این دسته از بیماریهای روانی هم که شده، نباید مصرف فلوکستین را بدون مشورت با پزشک متوقف کرد. البته اگر مصرف این دارو توام با رواندرمانی باشد، این تأثیرگذاری بیشتر هم خواهد شد.
مادری که به تازگی باردار شده یا زنی که قصد مصرف فلوکستین قبل از بارداری را دارد باید حتما با مشورت پزشک این کار را انجام دهد. در چنین شرایطی لازم است تا شرایط را برای پزشک توضیح دهید تا او در خصوص نحوه مصرف یا قطع کردن داروی فلوکستین تصمیم بگیرد.
احتیاط بعدی مربوط به فلوکستین در دوران شیردهی مادر است. چون مواد شیمیایی این دارو وارد شیر مادر خواهد شد و امکان دارد که تأثیرات نامطلوبی بر نوزاد شیرخوار شما بگذارد. قولنج، گیجی و خوابآلودگی نوزاد، از عوارض جانبی مصرف فلوکستین در شیردهی هستند. پس در هر صورت، مصرف یا متوقف کردن این دارو باید با مشورت پزشک انجام گیرد.
چه افرادی نباید از فلوکستین استفاده کنند؟
افرادی که به بعضی از بیماریهای جسمانی مانند مشکلات قلبی، عروقی یا بیماران دیابتی نباید قرص فلوکستین مصرف کنند. زیرا این افراد داروهایی مصرف میکنند که ممکن است با مصرف فلوکستین تداخل ایجاد کند. یا اینکه ترکیبهای فلوکستین، ممکن است بر شرایط جسمانی این افراد مضر باشد. سایر افراد و شرایط را بررسی میکنیم:
- مادران شیرده
- افراد مبتلا به بیماری آب سیاه
- افراد مبتلا به صرع
- افراد تحت درمان الکتروکانوالسیو
- افراد با سابقه واکنشهای آلرژیک به فلوکستین در گذشته
- مصرفکنندگان دیگر داروهای افسردگی
درصورتی که به بیماریهای فوق مبتلا هستید و پزشک شما فلوکستین تجویز کرده است، حتماً شرایط جسمانی و لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار وی قرار دهید.
مصرف فلوکستین قدمی مهم در جهت درمان افسردگی!
فلوکستین، یکی از داروهای مهم برای درمان افسردگی به شمار میرود. بااینحال، هنگام مصرف قرص فلوکستین، حتما بایستی لیست سایر داروهای مصرفی خود را به منظور جلوگیری از تداخلات دارویی و عوارض فلوکستین، در اختیار روانپزشک قرار دهید. تعیین دوز مصرفی فلوکستین و دستور مصرف روزانه آن به عهده پزشک متخصص و روانپزشک است. فراموش نکنید که طول دوره درمان با این دارو بسیار مهم است و بعد از اتمام این دوره، روانپزشک نسبت به ترک تدریجی آن اقدام میکند. درنتیجه هرگز سرخود اقدام نکنید.
ما در این مطلب، سعی داشتیم تمام موارد مربوط به قرص فلوکستین، مزایای آن و همچنین عوارض جانبی فلوکستین را بررسی کنیم. اگر بازهم در این خصوص سوال دارید، میتوانید با مراجعه به سامانه نوبتدهی آنلاین مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از بهترین روانشناسان و روانپزشکان در سراسر ایران زمان مشاوره و ویزیت دریافت کنید.
منابع:
medlineplus.gov
webmd.com
ncbi.nlm.nih.gov
دکترهم آلپرازولام داده و هم قرص فلوکستین 20که این دو ماه است حال مرا خراب کرده و با کوچکترین حرکت ورزشی یا پیاده روی اسهال می روم و فشارم 14روی ده است .احساس پریشانی ضعف و عدم اعتماد به نفس بیشتر شده البته داروی ضد تشنج والتریت سدیم هم داده اما آشفته و زمین گیر شدم
مصرف داروو و درمان بیمار موثر است سکته خفیف ناشی چه
سلام
این دارو سبب سکته نمی دهد
آیا فلووکسامین با فلوکستین تداخل دارویی دارد
سلام
هر دو از دسته دارویی ssri هستند و مصرف همزمان سرخود توصیه نمیشود