چرا زیاد عرق می‌کنیم؟ علت و درمان آن چیست؟

علت عرق کردن زیاد
اشتراک گذاری 125 نظر

هیپرهیدروز یا تعریق شدید و بیش از حد چیست؟ این بیماری چه علائمی دارد و آیا می‌تواند خطرناک باشد؟ چگونه این بیماری تشخیص داده شده و درمان می‌شود؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

انسان‌ها به صورت نرمال در طول فعالیت و کار روزانه یا ورزش عرق می‌کنند ولی هنگامی که تعریق کردن از حد نرمال بگذرد باید فکری به حال آن کرد، در اینجا یک سوال پیش می‌آید که چگونه می‌توانیم بدانیم آیا تعریق من بیشتر از خد نرمال است یا خیر، اگر دچار بیماری هیپرهیدروز شده باشم چه؟ در این مقاله سعی می‌کنیم ابتدا این بیماری را معرفی کنیم و در ادامه به علائم و علل آن خواهیم پرداخت.

تعریق شدید یا هیپرهیدروزچیست؟

عارضه تعریق بیش از حد یا همان هایپرهیدروز (Hyperhidrosis) یک معضل رایج است که می‌تواند مشکلات و ناراحتی‌های زیادی را برای فرد مبتلا به وجود آورد. طبق تحقیقات انجام شده، حدود دو تا سه درصد مردم آمریکا از عارضه تعریق بیش از حد در زیر بغل یا کف دست و کف پا رنج می‌برند. تعریق بیش از حد در زیر بغل معمولا در اواخر نوجوانی و بلوغ اتفاق می‌افتد در حالی که تعریق بیش از حد کف دست و پا از سنین کمتر (حدود 13 سالگی) در بدن ظاهر خواهند شد. در صورتی که به این مشکل اهمیت نداده و آن را درمان نکنید، تا آخر عمر دردسرهای آن همراه شما خواهد بود.

به طور کلی عرق کردن می‌تواند امری ناراحت کننده و خجالت آور باشد؛ این فرآیند می‌تواند باعث ایجاد لکه روی لباس‌های شما شده، لحظات عاشقانه و نزدیک با شریک زندگی‌تان را خراب کند یا به طور کلی کیفیت روابط اجتماعی شما را کاهش دهد. این معضل در حالت شدیدتر خود می‌تواند مشکلات کاملا جدی، مانند ناتوانی در نگه داشتن خودکار، ناتوانی در نگه داشتن و کنترل فرمان اتومبیل یا دست دادن با سایر افراد، برای شخص مبتلا به وجود آورد.

علت عرق کردن صورت

انواع تعریق بیش از حد

به طور کلی هایپرهیدروز دو نوع کلی دارد که عبارت‌اند از:

  • هایپرهیدروز اولیه (کانونی): در این نوع از هایپرهیدروز، تعریق بیش از حد در دست‌ها، زیر بغل، صورت و پاها بدون هیچ‌گونه دلیل ظاهری به وجود می‌آید.
  • هایپرهیدروز ثانویه (تعمیم یافته): در این نوع، تعریق بیش از حد در کل بدن یا منطقه بزرگی از آن رخ می‌دهد که می‌تواند به دلیل گرما، شرایط پزشکی یا مصرف دارویی خاص باشد.

علل ابتلا به هایپرهیدروز اولیه

افراد مبتلا به هایپرهیدروز اولیه، به طور کلی از طریق غدد تعریق خاصی به نام غدد تعریق اکرین، عرق می‌کنند. غدد تعریق اکرین، تعداد دو تا چهار میلیون از غدد تعریق در سرتاسر بدن را تشکیل می‌دهند. تعداد غدد اکرین در پاها، کف دست‌ها، صورت و ناحیه زیر بغل بسیار زیاد است. 

هنگامی که بدن شما احساس گرما می‌کند، زمانی که در حال تحرک هستید، وقتی احساساتی می‌شوید یا با تحریک‌های هورمونی، غدد تعریق از طریق اعصاب بدن فعال می‌شوند؛ بنابراین در صورتی که اعصاب فعالساز غدد عرق، فعالیت بیش از حد داشته باشند باعث ایجاد هایپرهیدروز می‌شوند. به عنوان مثال، شخص مبتلا به این عارضه، تنها با فکر کردن به موقعیتی اضطراب آور شدیدا عرق خواهد کرد. 

پزشکان هنوز به علت دقیق ابتلا به هایپرهیدروز اولیه دست نیافتند، اما این عارضه می‌تواند ارثی نیز باشد. همچنین بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، از زمان  کودکی خود این مشکل را داشتند.

افراد مبتلا به هایپرهیدروز اولیه، می‌توانند بدون نیاز به جراحی، با استفاده از روش‌های درمانی مناسب، مانند استفاده از داروهای مختلف، یونتوفورزیس و تزریق بوتاکس این عارضه را در بدن خود بهبود بخشند. 

معمولا عمل جراحی به عنوان آخرین راه برای درمان این بیماری، برای افرادی که تعریق بسیار شدیدی در کف دستان یا زیر بغل خود دارند تجویز می‌شود. این عمل جراحی ممکن است شامل برداشتن غدد تعریق از ناحیه مورد نظر نیز باشد. همچنین در یکی دیگر از روش‌های درمان این بیماری که سمپاتکتومی قفسه سینه نام دارد، جراح عصب‌هایی که باعث فعال شدن غدد تعریق می‌شوند را قطع کرده و از بین می‌برد. 

یکی از عوارض جانبی رایج عمل جراحی، ایجاد تعریق شدید در سایر قسمت‌های بدن مانند سینه، پشت یا پاها است. از جمله سایر خطرات این روش درمان نیز می‌توان به خونریزی در قفسه سینه یا مشکلات عصبی اشاره نمود.

مشاوره متنی و تلفنی دکتر غدد

علل ابتلا به هایپرهیدروز ثانویه

نحوه تعریق در هایپرهیدروز ثانویه متفاوت از نوع اولیه آن است زیرا در این حالت، عرق کردن به جای اینکه در ناحیه دست، صورت، پا و زیر بغل، اتفاق بیفتد، در سرتاسر یا بخش بزرگی از بدن صورت می‌گیرد. برخلاف نوع اولیه،  نوع ثانویه هایپرهیدروز بیشتر باعث عرق کردن در هنگام خواب خواهد شد. 

هایپرهیدروز ثانویه، می‌تواند به دلیل شرایط پزشکی یا بیماری خاص یا مصرف دارویی خاص به وجود آید. در ادامه، تعدادی از شرایط پزشکی که پتانسیل ایجاد هایپرهیدروز ثانویه را در بدن دارند نام برده شده است:

  • بارداری
  • دیابت
  • پرکاری تیروئید
  • یائسگی
  • اضطراب
  • چاقی
  • بیماری پارکینسون
  • روماتیسم مفصلی
  • لنفوم
  • نقرس
  • عفونت
  • زونا
  • حمله یا نارسایی قلبی
  • نارسایی تنفسی
  • سوء مصرف الکل یا مواد مخدر

همچنین داروهایی که مصرف آن‌ها ممکن است باعث ظهور این بیماری در بدن گردد نیز شامل موارد زیر است:

  • داروهای آلزایمر
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد دیابت؛ شامل انسولین و سولفونیل اوره
  • پیلوکارپین (برای درمان گلوکوم)

در صورت پیدا کردن عامل اصلی نهفته‌ای که باعث به وجود آمده این عارضه در بدن شما شده و تشخیص روش درمانی مناسب برای آن، می‌تواند این بیماری را به راحتی در بدن خود از بین ببرید. به همین دلیل بهترین کار این است که در صورت مواجه شدن با مشکل تعریق، به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرده و از او جهت معاینه و درمان کمک بگیرید.

علت عرق کردن زیاد در خواب

درمان تعریق بیش از حد

با اینکه این بیماری می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، اما روش‌هایی نیز برای درمان آن وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاراتی خواهیم داشت:

مصرف داروهای ضد تعریق

ساده‌ترین راه مقابله با تعریق بیش از حد بدن، مصرف ضدتعریق است که اکثر افراد مبتلا به این مشکل به صورت روزانه مصرف می‌کنند. اکثر ضدتعریق‌ها حاوی نمک آلومینیوم هستند که پس از قرار گرفتن روی پوست، با ایجاد موانعی از تعریق آن ناحیه جلوگیری می‌کنند. 

شما می‌توانید ضدتعریق‌ها را بدون نیاز به نسخه پزشک از داروخانه یا فروشگاه‌ها تهیه کنید؛ همچنین می‌توانید از دکتر تعریق زیادخود بخواهید که یکی از آن‌ها را به شما پیشنهاد کند. ضدتعریق‌های بدون نسخه، بی دردسر تر از موارد تجویز شده توسط پزشک هستند؛ بنابراین ابتدا از موارد بدون نسخه استفاده کنید و در صورتی که جواب نگرفتید، از پزشک خود بخواهید تا برایتان در این زمینه نسخه بنویسد. 

بسیاری از اسپری‌های ضد تعریقی که در فروشگاه‌ها به فروش می‌روند، حاوی مواد خوشبو کننده نیز هستند تا علاوه بر جلوگیری از تعریق، بوی عرق بدن را نیز کنترل کنند. 

دقت داشته باشید که ضدتعریق‌ها تنها برای استفاده در محل زیر بغل نیستند و شما می‌توانید در سایر نقاطی که تعریق زیادی در آن‌ها دارید، مانند دست و پا نیز از آن‌ها استفاده نمایید. 

توجه داشته باشید که به جای استفاده از ضد تعریق هنگام صبح؛ شب‌ها هنگام خواب از آن استفاده کنید زیرا این کار بدن شما را خشک‌تر نگه می‌دارد.

درمان‌های پزشکی برای تعریق بیش از حد

در صورتی که استفاده از ضد تعریق از عرق کردن بیش از حد دست و پاهای شما جلوگیری نکند، ممکن است پزشکتان انجام درمان‌هایی که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت را تجویز کند:

  • یونتوفورزیس: در این روش درمانی، شما دست‌ها، پاها یا هردوی آن‎‌ها را در یک سینی کم عمق آب قرار می‌دهید و جریان الکتریکی کمی نیز از این آب می‌گذرد. به طور کلی، کسی نمی‌داند این روش به چه شکل عمل می‌کند، اما متخصصان در این زمینه بر این باورند که این کار از رسیدن عرق به سطح پوست شما جلوگیری می‌کند. شما باید این روش درمانی را حداقل چند بار در هفته انجام دهید، اما پس از چند بار انجام دادن آن ممکن است تعریق شما متوقف شود. زمانی که استفاده از این روش را آموختید، می‌توانید دستگاه مخصوص آن را خریداری کنید تا در خانه به انجام آن بپردازید. بعضی از افراد برای ثابت نگه داشتن نتیجه درمان، تنها نیاز به چند بار تکرار آن در ماه خواهند داشت. با اینکه این روش درمانی، روشی امن است، اما به دلیل اینکه از جریان الکتریکی در آن استفاده می‌شود، برای زنان باردار، افرادی که از دستگاه ضربان ساز قلب (Pacemaker) استفاده می‌کنند یا ایمپلنت فلزی در بدن خود دارند، افراد دارای ناراحتی قلبی و افراد مبتلا به صرع توصیه نمی‌شود. 
  • بوتاکس: یکی دیگر از روش‌هایی که برای درمان تعریق شدید استفاده می‌شود، تزریق سم بوتولینوم است که با نام بوتاکس (Botox) نیز شناخته می‌شود؛ روشی که برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست نیز از آن استفاده می‌گردد. بوتاکس، روشی تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان تعریق شدید ناحیه زیر بغل است که بعضی پزشکان در ناحیه کف دست و پا نیز از آن استفاده می‌کنند. بوتاکس از طریق جلوگیری از ترشح ماده شیمیایی که موجب تحریک غدد تعریق می‌شود، از عرق کردن جلوگیری می‌کند. ممکن است برای درمان کامل نیاز به چند مرحله بوتاکس داشته باشید، اما اثر آن می‌تواند تا حدود یک‌سال در بدن شما باقی بماند. 
  • استفاده از داروهای آنتی کولینرژیک (Anticholinergic): در صورت استفاده از ضد تعریق‌ها و انجام روش‌های درمانی چون یونتوفورزیس و بوتاکس و جواب نگرفتن از آن‌ها، ممکن است پزشک برای شما استفاده از داروهایی از جمله داروهای آنتی کولینرژیک را تجویز کند. داروهای خوراکی آنتی کولینرژیک از فعال شدن غدد تعریق جلوگیری می‌کنند، اما برای هرکسی توصیه نمی‌شود زیرا دارای عوارض جانبی از جمله تاری دید، تپش قلب، خشکی چشم، خشکی دهان و سختی ادرار است. 
  • جراحی: ممکن است تاکنون تبلیغات جراحی پلاستیک برای درمان تعریق بیش از حد را دیده باشید. نکته مهم اینجاست که انجام عمل جراحی برای درمان هایپرهیدروز، تنها برای افرادی توصیه می‌شود که از سایر روش‌های درمان جواب نگرفته‌اند. در طول این عمل جراحی، جراح ممکن است غدد تعریق شما را بریده، تراشیده یا مکش کند. یکی دیگر از روش‌های جراحی، جراحی سمپاتکتومی توراسیک (ETS) است که در آن، جراح عصب‌های ناحیه زیر بغل بیمار، که در حالت عادی غدد تعریق را تحریک و فعال می‌کنند، را بریده و قطع می‌کند. این روش تاثیر بسیار خوبی در درمان هایپرهیدروز خواهد گذاشت، اما به عنوان روش نهایی برای افرادی که از سایر روش‌ها جواب نگرفته‌اند در نظر گرفته می‌شود. روش ETS حالت بازگشت نداشته و زخم‌های آن روی بدن بیمار باقی خواهد ماند. یکی از عوارض جانبی این جراحی که تقریبا تمامی افراد پس از عمل با آن مواجه خواهند شد، تعریق جبرانی بدن است؛ تعریق جبرانی به فرآیندی می‌گویند که در آن، هنگامی که در یک ناحیه از بدن تعریق متوقف می‌شود، بدن شما برای جبران آن در نواحی دیگری (مانند صورت یا سینه) شروع به تعریق می‌کند. 
  • سیستم میرادرای (MiraDry System): در این روش که در مطب دکتر انجام می‌گردد، از انرژی حرارتی برای از بین بردن غدد عرق زیربغل استفاده می‌شود. هنگامی که غدد تعریق از بین بروند، دیگر رشد و احیایی نخواهند داشت. 
درمان پزشکی تعریق زیاد

روش‌های خانگی برای کنترل تعریق بیش از حد

شما می‌توانید در کنار استفاده از ضدتعریق‌ها یا روش‌های درمانی اشاره شده، روش‌های خانگی دیگری از جمله موارد زیر را نیز برای کنترل تعریق بدنتان در نظر بگیرید:

  1. از پوشیدن لباس‌های سنگین خودداری کرده و از لباس‌هایی با پارچه سبک و خنک مانند پنبه و ابریشم استفاده کنید. هنگامی که قصد ورزش کردن و فعالیت در گرما را دارید، همرا خود پیراهن اضافه ببرید؛ همچنین می‌توانید برای جذب رطوبت ناشی از عرق کردن پاهایتان، از جوراب‌های مناسب (جوراب‌هایی از جنس پشم مرینو و پلی‌پرو می‌تواند انتخاب خوبی در این زمینه باشد) استفاده کنید.
  2. سعی کنید استحمام روزانه با صابون آنتی‌باکتریال را در برنامه خود داشته باشید تا باکتری‌هایی که در پوست عرق کرده شما ساکن شده و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند را از بین ببرید. به یاد داشته باشید، پس از استحمام و پیش از استفاده از ضد تعریق، پوست خود را به طور کامل خشک کنید.
  3. برای جلوگیری از خراب شدن و گرفتن بوی بد لباس‌هایتان، می‌توانید از آسترهای زیربغل و کفی‌های کفش مناسب برای جذب رطوبت استفاده کنید. 
  4. از مصرف غذاهای تند، الکل و نوشیدنی‌های داغی مانند چای و قهوه که موجب عرق کردن بدنتان می‌شوند خودداری کنید.

چه زمان برای درمان عرق کردن زیاد (تعریق بیش از حد) به پزشک مراجعه کنیم؟

هایپرهیدروز اولیه (کانونی) از نظر پزشکی چندان معضل جدی نیست، اما سایر حالت‌های تعریق شدید می‌توانند نشانه‌ای از وجود یک بیماری نهفته در بدن شما باشد. 

در حالتی که تعریق شدید در کل بدن دیده شود، به آن هایپرهیدروز عمومی گفته می‌شود؛ این عارضه غالباٌ در اثر بیماری‌هایی ایجاد می‌شود که روی کل بدن تاثیر می‌گذارند؛ عفونت، مشکلات هورمونی، سرطان یا مشکلات عصبی می‌‍توانند از جمله این موارد باشند. تعریق شدید در هایپر هیدروز عمومی، برخلاف هایپر هیدروز اولیه که تنها در زمان بیداری اتفاق می‌افتد، معمولا هنگام خواب اتفاق خواهد افتاد. به طور کلی، در صورتی که هایپر هیدروز عمومی را در بدن خود مشاهده کردید، برای معاینه و درمان به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید. 

منبع:

webmd

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

125 دیدگاه در “چرا زیاد عرق می‌کنیم؟ علت و درمان آن چیست؟
  • سلام خسته نباشید من چند سال است زیری بغل من بوی بد میدهد این چه مرض است را ه حل ش چیست کمک کنید بعد عرق من چرب دار است

    پاسخ
    • سلام
      به طور طبیعی در برخی نواحی تعریق و به دنبال اون بوی بد در صورت عدم استحمام ایجاد بشه
      اگر مکرر استحمام دارین اما بوی زننده هست ازمایش خون انجام شود

      پاسخ
  • سلامو درود خدمت شما از کلاس دوم راهنمایی تا کنون که ۵۲سال دارم همه بدنم به طرز فجیعی عرق میکنه چند مرتبه ازمایش دادم و نزد متخصص های زیادی رفتم ولی بصورت مقطعی کم شد و دوباره زیادشد به متخصص که دوباره رفتم میگویند دهانه غدد عروقی شما باز است و با کوچکترین فعالیت عرق شدید میکنید خواهشمندم مرا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام. من مردی 42 ساله هستم. علیرغم کار زیادی که انجام میدم چربی های شکمم از بین نمیره. ولی مشکل من تعریق بیش از حد هست. جوری که از پیشونی و سرم عرق سرازیر میشه و وارد چشمام میشه. حس میکنم از بدنم بخار بلند میشه. ساعد هام هم خیس میشن. بدون هیچ فعالیتی این اتفاق میوفته. در زمان فعالیت هم سرعت تعریق بیشتر میشه طوری که تمام لباسهام خیس میشن. نمیدونم چیکار کنم.

    پاسخ
  • سلام امیدوارم حالتون خوب باشه، ببخشید من ی سوال دارم اگه کسی از روش یونتوفورزیس برای زیر بعل استفاده کنه ممکنه بعد درمان با این دستگاه تعریق جبرانی براش پیش بیاد؟؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    دکتر الان ند وقته هستش بدنم خیلی عرق میکنه
    شقیقه و پیشانی مثل هوای بارونی آب میاد ، زیر بغلها ، سینه ام خیس میشه طوری که لباس روشن نمیتونم بپوشم ، با کوچیک ترین فعالیت خیس آب میشم
    ممنون میشم کمک کنید راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من عرق زیاد میکنم بدنم اکثر موقع ها گرمه زمانی ک تو جمع دوستان اقوام یا اجتماع مورد نقد شونگی قرار می‌گیرم یا قرار می‌گیرم الکی الکی عرق از سرو گردنم و بالا تنه خیس خیس میشه انگاری رفتی حموم من اینطوری نبودم جوری شده از اجتماع از ترس عرق کردن فراری شدم من استرسی هم نبودم یه سه سالی هست درگیرش شدم بدتر شده نمی‌دونم از چی هست من 27سالمه همچین مشکلی نداشتم ولی بیش از حد عرق میکنم عابروم می‌ره از این مرض

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر وقتتون بخیر
    من زمانی ک عرقم میزنه پشت کمرم و قفسه سینه داغ داغ میشه و حرارت بالا تنه حس میکنم وقتی هم دست به قفسه سینه میزننم خیلی داغه و عرق در دو سه ثانیه از سرم و صورت و گردنم سرازیر میشه انگاری یه سطل آب ریختن روم زمانی ک عرقم میزنه حتی اگر در یخچالم باشم بازم عرقم میزنه انگاری شیر آبی روم بازه … .. خانم دکتر یه دوساله زمانی ک تو جمع خانوادگی یا مورد بحث قرار بگیرم یا با غریبه ها باشم یا …. من اینجوری نبودم یه دو سالی هست اینجوری شدم گفتم با مرور زمان خوب میشه حتی بیشتر م شده من از ترس عرق کردن اصلا میترسم برم تو جمع اعتماد بنفسم داغون مشکل چیه ک نابود شدم

    پاسخ
  • سلام
    من دلایل زیادی برای تعریق دارم
    ولی مشکل اینجاست که همیشه صورت و اکثرا بالا تنه بدون هیچ فعالیتی تو دمای معتدل عرق میکنم و اینا به کنار
    چیزی که باعث ترس و سوال برامه اینه که وقتی به پهلو لم میدم یا دراز میکشم نصف صورتم که به سمت زمین هست کاملا خشک میمونه و نصف سر و صورتم که به سمت سقف هست عرق میکنه.
    خواهشمندم علت بگید
    درضمن عرقم بو ندارد یا بدبو نیست

    پاسخ
  • سلام خانوم دکتر من ۳۶سالمه الان چند سالی هست تو وقتهای معین در روز چند بار یدفه خودم احساس میکنم بدون فعالیت بدنی دما کل بدنم آنقدر بالا می‌ره که داغ میشه بعد به مدت چند دقیقه کل بدنم لزعرق خیس میشه طوری که تو هوای سرد میرم تا زودتر ازبین بره هیچ سرمایی حس نمیکنم فقط بدنم خیس آب میشه از سر تا کف پاک علتش چیه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من قفسه سینم وزیر گردنم خیلی عرق میکنه چکار باید بکنم ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      اگر مشکل تیرویید و هورمونی ندارین و تعریق همیشگی بوده میتونین بوتاکس در نواحی خاص بزنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ۲۳ساله هستم و دوسال پیش ضایعه نخاعی سینه ای از مهره T8 شدم و الان ۶ماهی هست که موقعی که دراز میکشم روی کمرم ، بعد از مدت ۱۵_۲۰ دقیقا کمرم عرق می‌کنه
    جوری که شبا دو سه بار بخاطر تعریق و گرما بیدار میشم
    وقتی به بغل بخوابم و فشاری رو کمر نباشه تعریق صورت نمیگیره
    برای درمان این مشکل باید چیکار کنم
    دکتر ارولوژی رفتم که واسم قرص پروبانتلین تجویز کرد که متاسفانه هیچ جا پیدا نکردم
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      از تزریق بوتاکس برای نواحی مذکور استفاده استفاده کنید
      با پزشکتون در مورد روش یونتوفورزیس هم مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من از بچگی کف دستم پاهام عرق شدید می‌کرد تا اینکه تو سن ۳۵ سالگی عمل سمپاتکتومی توراکوسکوپیک (ETS) انجام دادم الان کف دستام خشک شده عرق نمیکنه ولی بجاش عرق جانب داره پدرمو در میاره زده به زیر سینه هام کمرم کشاله ران نشیمنگاه جوری که لباسم کامل خیس میشه معلوم میشه تو رودا بگید باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      بوتاکس منطقه مورد نظر ، یا استفاده از دستگاه یونتوفورزیس پیشنهاد میشه

      پاسخ
  • سلام بنده راه که میرم سرصورتم عرق میکنید زیاد خاهشن دارویی بگید تهییه کنم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اگر همه ازمایش هاتون خوب بوده از جمله کم خونی و…تیرویید و تب مالت و… و همچنین افسردگی ندارین و داروی خاصی نمیخورین
      زیر نظر متخصص پوست از روش یونتوفورزیس استفاده کنید همچنین میتونین از بوتاکس برای کاهش تعریق استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر عزیز . بنده ۴۲ سال سن دارم و از وقتی یادمه کلا زیاد عرق میکنم و بیشتر بالاتنه و صورتم و هر چقدر سنم داره میره بالا عرق کردنم هم بیشتر میشه . تابستان که یکسره خیس آبم و لباسهام سریع شوره میبنده مجبورم همیشه رنگ روشن یا مشکی بپوشم تا زیاد معلوم نکنه . حتی زمستان هم باشه با تحرک سریع عرق میکنم اینطوری بگم که در زمستان هوای سرد اگر برف بازی کنم کل بدنم خیس عرق و لباسهام خیس میشه . هر موقع هر جا سریع عرق میکنم حتی بدون تحرک البته با کوچکترین تحرک بدنم عرق میکنه . در مجالس ها چه فضای باز چه فضای بسته اولین نفر من عرق میکنم و سریع دنبال یه جای خنک‌تر میگردم …واقعا خیلی مشکل سازه برام نمیدونم چکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید و اگر ممکنه لطفا دقیق و کامل بگید که خیلی خیلی ممنونتون میشم تشکر خدا اجرتون بده

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اگر همه ازمایش هاتون خوب بوده از جمله تیرویید و تب مالت و…
      زیر نظر متخصص پوست از روش یونتوفورزیس استفاده کنید همچنین میتونین از بوتاکس برای کاهش تعریق استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خدا قوت
    ببخشید من پسرم ۱۴ سالشه والان حدود یکسال هست از ناحیه کمر وبین دو کتف خیلی زیاد تعریق داره به طوری که تمام لباسهاش سر یک ماه پوشیدن رنگشون از بین میره انگار وایتکس ریخته باشی روش .
    به نظر شما علتش چی میتونه باشه وپیش چه دکتری ببرمش ؟
    البته استرسی هم هست پسرم .قبلا که کلاس سوم ابتدایی بود خیلی زیاد کف دستش عرق میکرد مخصوصا زمان درس خواندن .

    پاسخ
    • سلام
      میتونین به فوق تخصص غدد اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • مطالبتون عالی بود ممنون از راهنماییهاتون

    پاسخ
  • خانم دکتر عزیز و گرامی ببخشید که مزاحم وقتتان میشم بنده هم حدود ۵۰ سال سن دارم و تا به حال به خاطر تعریق زیاد چندین و چند بار دچار بیحالی شدید شدم و منو به اورژانس بردن در سرمای شدید زمستان هیچ سرمایی حس نمیکنم و حتی زمانهایی که به خاطر حرف مردم کت و کاپشن میپوشم خیس عرق میشم بارها به دکتر مراجعه کردم و انواع داروها رو امتحان کردم اما جوابی نگرفتم جالبه که فقط بالا تنه ام عرق میکنه و بیشتر ناحیه صورتم و پاهاماصلا عرق نمیکنه به نظر شما چکار باید بکنم یا مورد چیست سپاسگذارم وقت گذاشتین

    پاسخ
    • سلام
      اگر آزمایش تیرویید و غده فوق کلیه و …خوب بود و از نظر فوق تخصص غدد مشکلی نبوده ( اگر مراجعه نکردین حتما به فوق تخصص غدد مراجعه کنید) جهت بوتاکس کاهش تعریق یا استفاده از دستگاه یونتوفورزیس اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام
    من دو سال داروی هورمونی خوردم و تیرویید دارم
    با کوچیکترین تحرک کل بدنم عرق میکنه هم تو تابستون هم زمستون .لباسام خیس میشه و بدنم همیشه داغه
    ب چه دکتری مراجعه کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش مجدد tsh باید بدین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۳۰ سالمه و تعریقم به حدی شدیده که لباسهام کاملا خیس میشن.چه هوا گرم باشه چه سرد بدنم دائم عرق میکنه.بیشتر زیر بغل،شکم ،قفسه سینه و پشت و کمرم بخاطر عرق خیس اب میشه.شبها خیلی کم پیش میاد عرق کنم
    میتونید راهنمایی کنید من مشکلم چیه و پیش چه دکتری باید برم؟

    پاسخ
    • سلام من همینطوری یم چه هوا سرد باشه چه گرم پهلو سمت چپم با کمرم و گردنم خیس میشم روزی 100بار لباس عوض میکنم خسته شدم راهنمایم کنید ممنون میشم بگین چه دکتری برم

      پاسخ
      • سلام
        جهت چکاپ و بررسی به متخصص” داخلی مراجعه کنید

    • سلام
      ازمایش tsh, esr,crp, cbc, diff, wright, 2me ….باید بدین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر ببخشید من هنگام کوچیکترین حتی فعالیت بدنی ۲۹ سالم هس از صورتم عرق خیلی شدیدی میکنم زیر بغلمم هم بخاطر تعریف شدید هرسال بوتاکس میکنم اما صورت رو نمیدونم چیکار شکنم خسته نمیشم اما عرق شدید میکنم که همش مجبورم صورتم خشک کنم پوست صورتم پاره پاره شده دیگه بس که خشک کردم با دستمال کاغذی یا پارچه ی راه حل بم بدید لطفا که چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش tsh, esr,crp, cbc, diff, wright, 2me ….باید بدین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام بنده ۵۰سالمه هیج مریضی ندارم مثلا عملی چیزی نکردم فقط خیلی زیاد عرق میکنم لحظه ای میبینی خوبم به یک باره عرق شدید میکنم خود به خود اگه اب یاچای یا هرنوع نوشیدنی بخورم عرق شدید میکنم لطفا کمکم کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش تیرویید و تب مالت بدین
      میتونین از دستگاه خانگی یونتوفرز برای کاهش تعریق استفاده کتید

      پاسخ
  • سلام
    من از بچگی با یه ذره فعالیت سر و گردن خیس میشد رفتم آزمایش دادم گفت کم خونی و ویتامین دی پایینه حالا مشکل از ای میتونه باشه یا از چاقیم هم هس؟؟

    پاسخ
    • سلام
      تیرویید هم بررسی شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر ّهشید من ۱۴ ساله هستم از بچه گی تمام بدم عرق میکنه البته بعضی موقع عرق کردنم قطع میشه مثلا ۱۰ و۲۰ رو قطع میشه بعد دوباره شروع میشه خیلی اذیت میشم لطفا راهنمایم کنین

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش تیرویید بدین
      میتونین از دستگاه خانگی یونتوفرز برای کاهش تعریق استفاده کتید

      پاسخ
  • سلام بنده ۲۹ سالمه پشت گردنم خیلی غرق میکنه بخصوص موقع خارج شدن از حمام موقع تحرک هم زودتر از بدن عرق میکنه ممنونم کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش تیرویید بدین
      همچنین میتونین از بوتاکس یا دستگاه خانگی یونتوفرز برای کاهش تعریق استفاده کتید

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر ببخشید من خانم هستم ۳۱ سالم تعریق زیاد دارم تو حالت عادی کف دست زیر بغل کف پام خیس عرق میشه اما زمانی ک تحرک زیاد دارم تمام بدنم خیس عرق میشه ب حدی ک انگار از زیر دوش حمام بیرون میام ازمایش غدد هم دادم گفتن مشکلی از این لحاظ ندارین لطفا راهنماییم کنید

      • سلام
        میتونین از بوتاکس موضعی برای کاهش تعریق کف دست و پا و زیر بغل
        یا از یونتوفورزیس برای کاهش تعریق کلی استفاده کنید

  • سلام و عرض ادب
    از دستگاه ینتوفورزیس فقط برای درمان عرق در زیر بغل دستهاو پاها استفاده میشود؟ یا برای کل بدن قابل استفاده است؟

    پاسخ
    • سلام
      برای کل بدن عزیز

      پاسخ
  • سلام لطفا کمک 😢😢
    من از بچگی ک یادمه یذره ک فعالیت میکردم سر گردن خیس میشه الان ۱۹ سالمه
    تیروید ندارم
    اینم بگم چاق هسم چن سال پیش دکتر گفت کبدت یکم چربه یجا گفت بخاطر ارثی نمیشه کاریش کرد
    بنظرتون اگ خودم لاغر کنم درست میشه ؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      کاهش وزن موثر عزیز
      میتونین از بوتاکس یا دستگاه خانگی یونتوفرز برای کاهش تعریق استفاده کتید

      پاسخ
  • سلام بنده 18سالمه خیلی زیر بغلم عرق میکنه کلافم کرده همش باید لباس عوض کنم مشکل من چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      در برخی افراد به طور طبیعی و بدون هیچ مشکلی این علامت وحود داره
      بهش میگن هیپرهیدروز ، از نظر پرکاری تیرویید هم بررسی شین

      پاسخ
  • سلام همسرم ۳۸سالهش بیشترشبها موقع خوابیده بیدار میشه ازعرق زیادپیش چه دکتری بریم آیا لازمه آزمایش خون کامل تازه گرفتیم لازمه عکس بفرستم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
      از نظر سل و تب مالت بررسی شن

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر مادرم سنش بالالاغرهست بدنش موقع خواب خیس میشه باید چیکار کنیم ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      چکاپ لازمه با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید من 32سالم خیلی زیاد عرق میکنم دیگه کلافه شدم یه چوری میشه که وقتی عرق میکنم کل لباسهای تنم خیس میشه باید چی کار کنم میشه کمک کنید لطفاً

      • سلام
        ازمایش tsh, esr,crp, cbc, diff, wright, 2me ….باید بدین
        با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

  • سلام و وقت بخیر .
    خانم ۳۲ ساله هستم
    ۳ ساله پیش عمل سمپاتکتومی برای تعریق زیاد کف دست و زیر بغل انجام دادم .و واقعن از این عمل پشیمونم.چون تعریق جبرانی شدید از ناحیه ی زیر سینه و شکم و کمر و ناحیه ی آلت تناسلی دارم به حدی که تابستونا خیییس آبم و زندگی شخصی و زناشوییه من رو مختل کرده و عذابم میده .چند تا دکتر رفتم میگن درمانی نیست .تیروئید ندارم .آزمایشاتم خوبه همه .فقط ی دکتر قرص اکسی بوتینین واسم نوشت که خیلی دهانم رو خشک میکرد و معدم رو اذیت میکرد و گفت نمیتونی از این قرص هم همیشه استفاده کنین.آقای دکتر تو رو خدا ی راهنمایی بکنین .من پیش دکتر خیلی خوب و فوق تخصص هم این عمل انجام دادم .ِآخه با این همه علم و تکنولوژی مگه میشه راهی واسه این مشکل نباشه .نمیشه ی عمر اینطور عذاب کشید آخه

    پاسخ
    • سلام
      از دستگاه ینتوفورزیس کمک بگیرید

      پاسخ
  • سلام 7 ماههه بدنم زیاد عرق میکنه حتی زمستان

    میشه درمانشو بهم بگین

    پاسخ
    • سلام
      چکاپ و ازمایش لازمه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من مدت ۳ ساله اکثرشبها پشت سرم عرق می‌کنه بعضی شبها کل بالشت خیس خیس میشه و از گرما بیدار میشم حتی زمستان حتی با رکابی و شلوارک

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش تیرویید و تب مالت بدین

      پاسخ
  • کل بدن همسر من خیس میشود انگار که آب رختی روش

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش خون، تب مالت، تیرویید و حتی سل بدهند

      پاسخ
  • سلام من عرق در زیر بغل فقط دارم تازه به بلوغ رسیدم و عرقمم خیلی بوی بدی داره اینجوریه که هروز باید برم حموم و خیلی خجالت اوره چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام بدليل بلوغتون هست
      مواد عذايي چرب و پركالري نخوريد فست فود نخوريد
      از بازي اسپلش هم براي بو استفاده كنيد

      پاسخ
  • من در حالت معمول هم کل بدنم عرق میکنه و در خواب عرق میکنم چیکار کنم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بایدچکاپ و بررسی تیرویید و…بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من خیلییی عرق میکنم‌درطول یک‌ساعت لباسم خیس عرق میشه توروخداچکار کنم ???

    پاسخ
    • سلام
      بایدچکاپ و بررسی تیرویید و…بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام عرق کردن زیاد یعنی بدون اینکه فعالیتی بکنی نشسته چه جیزی میتونه باشه درمانش چیست

    پاسخ
    • سلام آزمايش tsh بديد و از نظر پركاري تيروييد بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام من 20 سالمه ترکیه هستم بدنم زیاد عرق می‌کنه کمک می‌خوام چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      بایدچکاپ و بررسی تیرویید و…بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید من۱۸ساام هستش الان ک چند وقتی هوا گرم شده کلا سرم داغ هسش عرق هم میکنم بخاطر گرما هستش چون تو خونه و بیرون اینطوری هستم خواهشن جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      بایدچکاپ و بررسی تیرویید و…بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام لطفاً راهنمایی کنید… خدای خیلی عرق میکنم راه میروم عرق میکنم غذا میخورم عرق میکنم استاده میشم عرق میکنم.کل بدنم عرق میکنم.جلو همه خجالت میکشم تو خدا کمک کنید راه حل برام نشان دهید تشکر از همه تان

    پاسخ
    • سلام
      بایدچکاپ و بررسی تیرویید و…بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ