هیپرهیدروز یا تعریق شدید و بیش از حد چیست؟ این بیماری چه علائمی دارد و آیا میتواند خطرناک باشد؟ چگونه این بیماری تشخیص داده شده و درمان میشود؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
انسانها به صورت نرمال در طول فعالیت و کار روزانه یا ورزش عرق میکنند ولی هنگامی که تعریق کردن از حد نرمال بگذرد باید فکری به حال آن کرد، در اینجا یک سوال پیش میآید که چگونه میتوانیم بدانیم آیا تعریق من بیشتر از خد نرمال است یا خیر، اگر دچار بیماری هیپرهیدروز شده باشم چه؟ در این مقاله سعی میکنیم ابتدا این بیماری را معرفی کنیم و در ادامه به علائم و علل آن خواهیم پرداخت.
تعریق شدید یا هیپرهیدروزچیست؟
عارضه تعریق بیش از حد یا همان هایپرهیدروز (Hyperhidrosis) یک معضل رایج است که میتواند مشکلات و ناراحتیهای زیادی را برای فرد مبتلا به وجود آورد. طبق تحقیقات انجام شده، حدود دو تا سه درصد مردم آمریکا از عارضه تعریق بیش از حد در زیر بغل یا کف دست و کف پا رنج میبرند. تعریق بیش از حد در زیر بغل معمولا در اواخر نوجوانی و بلوغ اتفاق میافتد در حالی که تعریق بیش از حد کف دست و پا از سنین کمتر (حدود 13 سالگی) در بدن ظاهر خواهند شد. در صورتی که به این مشکل اهمیت نداده و آن را درمان نکنید، تا آخر عمر دردسرهای آن همراه شما خواهد بود.
به طور کلی عرق کردن میتواند امری ناراحت کننده و خجالت آور باشد؛ این فرآیند میتواند باعث ایجاد لکه روی لباسهای شما شده، لحظات عاشقانه و نزدیک با شریک زندگیتان را خراب کند یا به طور کلی کیفیت روابط اجتماعی شما را کاهش دهد. این معضل در حالت شدیدتر خود میتواند مشکلات کاملا جدی، مانند ناتوانی در نگه داشتن خودکار، ناتوانی در نگه داشتن و کنترل فرمان اتومبیل یا دست دادن با سایر افراد، برای شخص مبتلا به وجود آورد.
انواع تعریق بیش از حد
به طور کلی هایپرهیدروز دو نوع کلی دارد که عبارتاند از:
- هایپرهیدروز اولیه (کانونی): در این نوع از هایپرهیدروز، تعریق بیش از حد در دستها، زیر بغل، صورت و پاها بدون هیچگونه دلیل ظاهری به وجود میآید.
- هایپرهیدروز ثانویه (تعمیم یافته): در این نوع، تعریق بیش از حد در کل بدن یا منطقه بزرگی از آن رخ میدهد که میتواند به دلیل گرما، شرایط پزشکی یا مصرف دارویی خاص باشد.
علل ابتلا به هایپرهیدروز اولیه
افراد مبتلا به هایپرهیدروز اولیه، به طور کلی از طریق غدد تعریق خاصی به نام غدد تعریق اکرین، عرق میکنند. غدد تعریق اکرین، تعداد دو تا چهار میلیون از غدد تعریق در سرتاسر بدن را تشکیل میدهند. تعداد غدد اکرین در پاها، کف دستها، صورت و ناحیه زیر بغل بسیار زیاد است.
هنگامی که بدن شما احساس گرما میکند، زمانی که در حال تحرک هستید، وقتی احساساتی میشوید یا با تحریکهای هورمونی، غدد تعریق از طریق اعصاب بدن فعال میشوند؛ بنابراین در صورتی که اعصاب فعالساز غدد عرق، فعالیت بیش از حد داشته باشند باعث ایجاد هایپرهیدروز میشوند. به عنوان مثال، شخص مبتلا به این عارضه، تنها با فکر کردن به موقعیتی اضطراب آور شدیدا عرق خواهد کرد.
پزشکان هنوز به علت دقیق ابتلا به هایپرهیدروز اولیه دست نیافتند، اما این عارضه میتواند ارثی نیز باشد. همچنین بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، از زمان کودکی خود این مشکل را داشتند.
افراد مبتلا به هایپرهیدروز اولیه، میتوانند بدون نیاز به جراحی، با استفاده از روشهای درمانی مناسب، مانند استفاده از داروهای مختلف، یونتوفورزیس و تزریق بوتاکس این عارضه را در بدن خود بهبود بخشند.
معمولا عمل جراحی به عنوان آخرین راه برای درمان این بیماری، برای افرادی که تعریق بسیار شدیدی در کف دستان یا زیر بغل خود دارند تجویز میشود. این عمل جراحی ممکن است شامل برداشتن غدد تعریق از ناحیه مورد نظر نیز باشد. همچنین در یکی دیگر از روشهای درمان این بیماری که سمپاتکتومی قفسه سینه نام دارد، جراح عصبهایی که باعث فعال شدن غدد تعریق میشوند را قطع کرده و از بین میبرد.
یکی از عوارض جانبی رایج عمل جراحی، ایجاد تعریق شدید در سایر قسمتهای بدن مانند سینه، پشت یا پاها است. از جمله سایر خطرات این روش درمان نیز میتوان به خونریزی در قفسه سینه یا مشکلات عصبی اشاره نمود.
علل ابتلا به هایپرهیدروز ثانویه
نحوه تعریق در هایپرهیدروز ثانویه متفاوت از نوع اولیه آن است زیرا در این حالت، عرق کردن به جای اینکه در ناحیه دست، صورت، پا و زیر بغل، اتفاق بیفتد، در سرتاسر یا بخش بزرگی از بدن صورت میگیرد. برخلاف نوع اولیه، نوع ثانویه هایپرهیدروز بیشتر باعث عرق کردن در هنگام خواب خواهد شد.
هایپرهیدروز ثانویه، میتواند به دلیل شرایط پزشکی یا بیماری خاص یا مصرف دارویی خاص به وجود آید. در ادامه، تعدادی از شرایط پزشکی که پتانسیل ایجاد هایپرهیدروز ثانویه را در بدن دارند نام برده شده است:
- بارداری
- دیابت
- پرکاری تیروئید
- یائسگی
- اضطراب
- چاقی
- بیماری پارکینسون
- روماتیسم مفصلی
- لنفوم
- نقرس
- عفونت
- زونا
- حمله یا نارسایی قلبی
- نارسایی تنفسی
- سوء مصرف الکل یا مواد مخدر
همچنین داروهایی که مصرف آنها ممکن است باعث ظهور این بیماری در بدن گردد نیز شامل موارد زیر است:
- داروهای آلزایمر
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد دیابت؛ شامل انسولین و سولفونیل اوره
- پیلوکارپین (برای درمان گلوکوم)
در صورت پیدا کردن عامل اصلی نهفتهای که باعث به وجود آمده این عارضه در بدن شما شده و تشخیص روش درمانی مناسب برای آن، میتواند این بیماری را به راحتی در بدن خود از بین ببرید. به همین دلیل بهترین کار این است که در صورت مواجه شدن با مشکل تعریق، به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرده و از او جهت معاینه و درمان کمک بگیرید.
درمان تعریق بیش از حد
با اینکه این بیماری میتواند بسیار آزاردهنده باشد، اما روشهایی نیز برای درمان آن وجود دارد که در ادامه به آنها اشاراتی خواهیم داشت:
مصرف داروهای ضد تعریق
سادهترین راه مقابله با تعریق بیش از حد بدن، مصرف ضدتعریق است که اکثر افراد مبتلا به این مشکل به صورت روزانه مصرف میکنند. اکثر ضدتعریقها حاوی نمک آلومینیوم هستند که پس از قرار گرفتن روی پوست، با ایجاد موانعی از تعریق آن ناحیه جلوگیری میکنند.
شما میتوانید ضدتعریقها را بدون نیاز به نسخه پزشک از داروخانه یا فروشگاهها تهیه کنید؛ همچنین میتوانید از دکتر تعریق زیادخود بخواهید که یکی از آنها را به شما پیشنهاد کند. ضدتعریقهای بدون نسخه، بی دردسر تر از موارد تجویز شده توسط پزشک هستند؛ بنابراین ابتدا از موارد بدون نسخه استفاده کنید و در صورتی که جواب نگرفتید، از پزشک خود بخواهید تا برایتان در این زمینه نسخه بنویسد.
بسیاری از اسپریهای ضد تعریقی که در فروشگاهها به فروش میروند، حاوی مواد خوشبو کننده نیز هستند تا علاوه بر جلوگیری از تعریق، بوی عرق بدن را نیز کنترل کنند.
دقت داشته باشید که ضدتعریقها تنها برای استفاده در محل زیر بغل نیستند و شما میتوانید در سایر نقاطی که تعریق زیادی در آنها دارید، مانند دست و پا نیز از آنها استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که به جای استفاده از ضد تعریق هنگام صبح؛ شبها هنگام خواب از آن استفاده کنید زیرا این کار بدن شما را خشکتر نگه میدارد.
درمانهای پزشکی برای تعریق بیش از حد
در صورتی که استفاده از ضد تعریق از عرق کردن بیش از حد دست و پاهای شما جلوگیری نکند، ممکن است پزشکتان انجام درمانهایی که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت را تجویز کند:
- یونتوفورزیس: در این روش درمانی، شما دستها، پاها یا هردوی آنها را در یک سینی کم عمق آب قرار میدهید و جریان الکتریکی کمی نیز از این آب میگذرد. به طور کلی، کسی نمیداند این روش به چه شکل عمل میکند، اما متخصصان در این زمینه بر این باورند که این کار از رسیدن عرق به سطح پوست شما جلوگیری میکند. شما باید این روش درمانی را حداقل چند بار در هفته انجام دهید، اما پس از چند بار انجام دادن آن ممکن است تعریق شما متوقف شود. زمانی که استفاده از این روش را آموختید، میتوانید دستگاه مخصوص آن را خریداری کنید تا در خانه به انجام آن بپردازید. بعضی از افراد برای ثابت نگه داشتن نتیجه درمان، تنها نیاز به چند بار تکرار آن در ماه خواهند داشت. با اینکه این روش درمانی، روشی امن است، اما به دلیل اینکه از جریان الکتریکی در آن استفاده میشود، برای زنان باردار، افرادی که از دستگاه ضربان ساز قلب (Pacemaker) استفاده میکنند یا ایمپلنت فلزی در بدن خود دارند، افراد دارای ناراحتی قلبی و افراد مبتلا به صرع توصیه نمیشود.
- بوتاکس: یکی دیگر از روشهایی که برای درمان تعریق شدید استفاده میشود، تزریق سم بوتولینوم است که با نام بوتاکس (Botox) نیز شناخته میشود؛ روشی که برای از بین بردن چین و چروکهای پوست نیز از آن استفاده میگردد. بوتاکس، روشی تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان تعریق شدید ناحیه زیر بغل است که بعضی پزشکان در ناحیه کف دست و پا نیز از آن استفاده میکنند. بوتاکس از طریق جلوگیری از ترشح ماده شیمیایی که موجب تحریک غدد تعریق میشود، از عرق کردن جلوگیری میکند. ممکن است برای درمان کامل نیاز به چند مرحله بوتاکس داشته باشید، اما اثر آن میتواند تا حدود یکسال در بدن شما باقی بماند.
- استفاده از داروهای آنتی کولینرژیک (Anticholinergic): در صورت استفاده از ضد تعریقها و انجام روشهای درمانی چون یونتوفورزیس و بوتاکس و جواب نگرفتن از آنها، ممکن است پزشک برای شما استفاده از داروهایی از جمله داروهای آنتی کولینرژیک را تجویز کند. داروهای خوراکی آنتی کولینرژیک از فعال شدن غدد تعریق جلوگیری میکنند، اما برای هرکسی توصیه نمیشود زیرا دارای عوارض جانبی از جمله تاری دید، تپش قلب، خشکی چشم، خشکی دهان و سختی ادرار است.
- جراحی: ممکن است تاکنون تبلیغات جراحی پلاستیک برای درمان تعریق بیش از حد را دیده باشید. نکته مهم اینجاست که انجام عمل جراحی برای درمان هایپرهیدروز، تنها برای افرادی توصیه میشود که از سایر روشهای درمان جواب نگرفتهاند. در طول این عمل جراحی، جراح ممکن است غدد تعریق شما را بریده، تراشیده یا مکش کند. یکی دیگر از روشهای جراحی، جراحی سمپاتکتومی توراسیک (ETS) است که در آن، جراح عصبهای ناحیه زیر بغل بیمار، که در حالت عادی غدد تعریق را تحریک و فعال میکنند، را بریده و قطع میکند. این روش تاثیر بسیار خوبی در درمان هایپرهیدروز خواهد گذاشت، اما به عنوان روش نهایی برای افرادی که از سایر روشها جواب نگرفتهاند در نظر گرفته میشود. روش ETS حالت بازگشت نداشته و زخمهای آن روی بدن بیمار باقی خواهد ماند. یکی از عوارض جانبی این جراحی که تقریبا تمامی افراد پس از عمل با آن مواجه خواهند شد، تعریق جبرانی بدن است؛ تعریق جبرانی به فرآیندی میگویند که در آن، هنگامی که در یک ناحیه از بدن تعریق متوقف میشود، بدن شما برای جبران آن در نواحی دیگری (مانند صورت یا سینه) شروع به تعریق میکند.
- سیستم میرادرای (MiraDry System): در این روش که در مطب دکتر انجام میگردد، از انرژی حرارتی برای از بین بردن غدد عرق زیربغل استفاده میشود. هنگامی که غدد تعریق از بین بروند، دیگر رشد و احیایی نخواهند داشت.
روشهای خانگی برای کنترل تعریق بیش از حد
شما میتوانید در کنار استفاده از ضدتعریقها یا روشهای درمانی اشاره شده، روشهای خانگی دیگری از جمله موارد زیر را نیز برای کنترل تعریق بدنتان در نظر بگیرید:
- از پوشیدن لباسهای سنگین خودداری کرده و از لباسهایی با پارچه سبک و خنک مانند پنبه و ابریشم استفاده کنید. هنگامی که قصد ورزش کردن و فعالیت در گرما را دارید، همرا خود پیراهن اضافه ببرید؛ همچنین میتوانید برای جذب رطوبت ناشی از عرق کردن پاهایتان، از جورابهای مناسب (جورابهایی از جنس پشم مرینو و پلیپرو میتواند انتخاب خوبی در این زمینه باشد) استفاده کنید.
- سعی کنید استحمام روزانه با صابون آنتیباکتریال را در برنامه خود داشته باشید تا باکتریهایی که در پوست عرق کرده شما ساکن شده و باعث ایجاد بوی بد میشوند را از بین ببرید. به یاد داشته باشید، پس از استحمام و پیش از استفاده از ضد تعریق، پوست خود را به طور کامل خشک کنید.
- برای جلوگیری از خراب شدن و گرفتن بوی بد لباسهایتان، میتوانید از آسترهای زیربغل و کفیهای کفش مناسب برای جذب رطوبت استفاده کنید.
- از مصرف غذاهای تند، الکل و نوشیدنیهای داغی مانند چای و قهوه که موجب عرق کردن بدنتان میشوند خودداری کنید.
چه زمان برای درمان عرق کردن زیاد (تعریق بیش از حد) به پزشک مراجعه کنیم؟
هایپرهیدروز اولیه (کانونی) از نظر پزشکی چندان معضل جدی نیست، اما سایر حالتهای تعریق شدید میتوانند نشانهای از وجود یک بیماری نهفته در بدن شما باشد.
در حالتی که تعریق شدید در کل بدن دیده شود، به آن هایپرهیدروز عمومی گفته میشود؛ این عارضه غالباٌ در اثر بیماریهایی ایجاد میشود که روی کل بدن تاثیر میگذارند؛ عفونت، مشکلات هورمونی، سرطان یا مشکلات عصبی میتوانند از جمله این موارد باشند. تعریق شدید در هایپر هیدروز عمومی، برخلاف هایپر هیدروز اولیه که تنها در زمان بیداری اتفاق میافتد، معمولا هنگام خواب اتفاق خواهد افتاد. به طور کلی، در صورتی که هایپر هیدروز عمومی را در بدن خود مشاهده کردید، برای معاینه و درمان به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید.
منبع:
سلام خسته نباشید
ممنون میشم به سوالم پاسخ بدید
من ۱۷ سالمه به تازگی شب ها موقع خواب عرق میکنم جوری که نصف شب بلند میشم و لباسم رو عوض میکنم
از امروزم دچار سرگیجه شدم و گاهی چشام سیاهی میره
میتونه مشکل از کجا باشه ؟
سلام
بایدچکاپ و بررسی تیرویید و…بدین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام من ۱۵ سالمه و خیلی عرق می کنم برای مثال وقتی کار کوچیکی هم انجام میدم عرق میکنم .بیش تر هم زیر بغل و پاهام و گردنم .
سلام
اول از همه آزمایش تیرویید بدین
سلام خسته نباشین من نشیمن گاهم خیلی عرق می کنه بعضی مواقع جوری میشه که وقتی پا میشم میبینم اونجایی که نشستم خیس شده وواقعا خجالت میکشم ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام
اول بررسی ازمایش و تیرویید
اگه نرمال بود همه چی،ددستگاه یونتوفورز و یا بوتاکس موثر است
سلام 27 سالمه و در تمام بدنم عرق میکنم. با کوچکترین تحرک حتی قدم زدن آرام در سایه و هوای خنک هم عرق میکنم حتی در زمستان. حرارت بدنم خیلی بالا هست و زود گرمم میشه. مطمئنا بوتاکس راه درمان نیست و پاک کردن صورت مسئله هست و یونتوفورزیس هم ناکارآمده چون برای کل بدن قابل استفاده نیست. مشکل من چی هست و چطور درمانش کنم؟
سلام
آزمایش هورمونی و تیرویید دادین؟
یونتوفورزیس به کل بدن تاثیر داره
سلام.من ۴۲ سال دارم.در ناحیه بالا تنه به جز دستها تعریق زیاد دارم.دو سال هست که عادت ماهانه م شدیدا نامرتب شده و تعریقم زیادتر شده.چه کنم؟
لطفا داروهایی که بدون نسخه پزشک برای جلوگیری از تعریق هست را با روش مصرف معرفی کنید. با تشکر
سلام
شما اول بایدچکاپ کامل هورمونی و تیرویید بدین
در ضمن همچین دارویی برای تعریق بدون مشخص شدن علت وجود ندارد
سلام من کل بدنم بجز دست و پام همیه عرق میکنم.واقعا خسته شدم خجالت میکشم لطفا راهنمایی کنید
سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
Cbc.diff esr crp
Pbs و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.
سلام من از ناحیه سر و پیشونی خییلی عرق میکنم و همچنین تو هوای شرجی بیشتر میشه
سلام مشكلي نداره نوع پوستتون اينطوريه
سلام من ۱۶سالمه این دوسال من شبا قبل از خواب عرق میکنم خیلی سریع و وقتی یکم کار کوچیک میکنم عرق میکنم چن روز پیش درد سینه داشتم بعد درد سینم قط شد سرم درد کرد نمیدونم چم شده لطفا کمک کنید?
سلام
اول بررسی از نظر کرونا و تیرویید
داروهای ضد تعریق موجود در داروخونه عوارضی ندارن
سلام داروهاي موضعي عارضه اي ندارد
سلام من خانمی ۳۵ ساله هستم چند سال هست که با اینکه لاغر هستم در قسمت سینه و زیر بغل تعریق زیادی دارم قبلا آزمایش هم دادم مشکلی نبوده ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
سلام
هیپرهیدروز است و بوتاکس زیر بغل یا دستگاه یونتوفورز یا محلول ساختنی موثر است
سلام من مدتیه بعد از اینکه کرونا گرفتم و الان بهبود پیدا کردم با کوچکترین فعالیتی عرق از سرو صورتم میریزه ابروم جلوم همکارام رفته همه فک میکنن معتادم لطفا یه راهکار بدید بهم ممنون
سلام
به مرور خوب میشین
زینکپلاس و مولتی ویتامین و ویتامین ث بخورید
سلام من شب ها که خواب هستم سر و گردنم خیلی عرق میکنو دلیل عرق کردن سروگردنم چیست
سلام اين آزمايشات را بديد لطفا
Cbc.diff esr crp
Pbs
سلام من۴۵ سال سن دارم وزیادازپیشانیم عرق میکنم جایی که هواخیلی گرم نیست ولی من زیاد عرق میکنم
سلام
اگه از نظر تیروییدی موردی ندارین
بوتاکس و یا استفاده از یونتوفورز موثر است
۲ تا سوال دارم ، لطفا پاسخ بدید …
۱ . اصلا میشه تعریق بیش از حد بدن رو به صورت همیشگی متوقف کرد و از بین برد یا نه ؟
۲ . به اندازه ای عرق میکنم که حتی تو خونه هم نمیتونم بشینم از حد گرما و عرق بی حد و اندازه ، از هیچ درمان و اسپری و قرص و ژلی هم استفاده نکردم و به پزشک هم مراجعه نکردم ، خواهشا یه راهنمایی ، واقعا سخته .
سلام
اول بررسی ازمایش و تیرویید
اگه نرمال بود همه چی،ددستگاه یونتوفورز و یا بوتاکس موثر است
سلام خانم دکتر من اگه ادقیقه فعالیت تو خونه به عنوان کار خونه باشه عرق از سرم شروع میشه تا پایین این قدر شدید که مثل کسایی که صورتشون رو شستن میشم وکارهای بالای ۳۰ دقیقه که سرم کلا خیس واز داخل موهام اب میچکه وتا شکم همه لباسم خیسه علت این چی
سلام
ابتدا ازمایشات cbc_diff,esr,crp,tsh ,t3,t4 انجام دهید
خیلی عرق میکنم
ازمایشات cbc_diff,tsh,,esr,crp انجام دهید
سلام من شبها عرق میکنم جوری که بالشتم خیس میشه
سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد
Cbc.diff esr crp tsh freet4
سلام خسته نباشید خانم دکتر
۲۶ سالمه از شدت تعریق شدید زیر بغل بدنم خسته کلافه شدم و تعرق کل بدن
برای درمان چ کاری باید انجام بدم
سلام از محلول كلريد الومنيوم استفاده كنيد
در صورت عدم بهبود ميتونين به متخصص پوست براي تزريق بوتاكس در غدد عرق مراجعه كنيد
۳ساله با کوچکترین تحرک عرق بسیار زیادی در سر و شانه دارم.تشخیص دکتر تیروئید بوده اما با خوردن قرص تیروئید باز هم کم نشده و هر روز لاغرتر هم میشوم
سلام
دو ماه پس از مصرف دارو ازمایشات tsh,freet4,freet3 را انجام دهید
سلام من ۱۸ سالمه و دانش آموز کنکور تجربی هستم. من در کف دست و زیربغل بیشتر مواقع تعریق دارم و بیشتر اوقات احساس گرما میکنم و مدتی طولانی هم هست که احساس نفس تنگی میکنم و از نفسی که میکشم انرژی نمی گیرم و هی مجبورم دم عمیق انجام بدم . تاحالا هم در رابطه با این موضوع به دکتر یا روانپزشک و یا روانشناسی مراجعه نکردم . ممنون میشم اگه راهنماییم کنید و علتش رو به من بگید ???
سلام
ازمایشات cbc_diff,esr,crp,tsh انجام دهید
سلام خانم دکتر خیلی عرق میکنم مخصوصا پیشانیم خیلی خیلی اذیتم لطفا راهنماییم کنید
سلام آزمايش تيروييد بديد
در صورت نرمال بودن از نظر عصبي و اضطراب بررسي شيد
سلام من ۵۱سال دارم ویائسه شدم
ده فروردین تست کرونام مثبت شد
بعداز پایان دوره درمان الان هر نیم ساعت کل بدنم عرق میکنه بعد از ده دقیق لرز میگیرم لطفا رهنمایم کنید
سلام بدليل عوارض كرونا هست
لطفا p> برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام. من گوشام داغ میشن و تعریق شدید بدن دارم چ دارویی مصرف کنم
سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
Cbc.diff esr crp
Ast alt alk.p
Fbs
Bun cr
تعریق-زیاد-و-درمان-آن
سلام اول بايد علتش مشخص شه لطفا اين آزمايشات را بديد
Cbc.diff esr crp
Tsh freet4
Pbs