خیلی از ما خواب رفتن دست و پا را به دلایل متعدد تجربه میکنیم. علت خواب رفتن دست و پا میتواند ساده یا نشانهای از بیماریهای خوشخیم و بدخیم باشد. احساس سوزش و مور مور شدن در دستها و پاها یا هر دو، نشانهای بسیار رایج و در عین حال آزار دهنده و پردردسر است.
سوزنسوزن شدن دستها و پاها که به آن خواب رفتن دست و پا نیز گفته می شود، اغلب اوقات خوش خیم و موقت است. این حالت زمانی رخ میدهد که روی رگهای اعصاب شما فشاری وارد شده باشد. به عنوان مثال زمانی که بازوی خود را به حالت خوابیده زیر سرتان قرار دادهاید، یا وقتی که پاهای خود را بیش از اندازه بلند میکنید، ممکن است به رگهای اعصاب خود فشار آورده باشید!
در هر صورت این احساس سوزنی شدن و مورمور شدن که معمولا بدون درد است، به سرعت با از برداشته شدن فشار از روی رگهای اعصاب، کاهش یافته و از بین میرود. در این مقاله از مجله دکتر دکتر قصد داریم در مورد آنکه خواب رفتن دست و پا نشانه چیست با شما صحبت کنیم. برای مطالعه این مطلب، به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.
در پایان اگر سوال داشتید، میتوانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
علت خواب رفتن دست و پا
در بسیار از موارد احساس سوزش در دستها و پاها میتواند شدید، اپیزودیک و مزمن باشد؛ که اغلب همراه با علائم دیگری همچون درد، خارش، بی حسی و عادت کردن به سوزش است.
چنین مواردی ممکن است نشانهای از آسیبهای عصبی باشد که در اثر استرسهای تکراری، عفونتهای باکتری یا ویروسی، قرار گرفتن در معرض محیطهای سمی و بیماریهای سیستمیک مانند دیابت ایجاد میشوند. لازم به ذکر است به چنین آسیبهای عصبی نوروپاتی محیطی میگویند که در واقع نوعی خواب رفتن پا و دست است.
در این موارد بسیار مهم و ضروری است که بیمار هرچه زودتر برای ارزیابیهای پزشکی به دکتر مغز و اعصاب ، آماده شده و علت اصلی سوزش، شناسایی و کنترل شود. در غیر این صورت احتمالا بیمار عواقب و عوارض آن را مادام العمر متحمل خواهد شد.
دلایل مختلفی برای خواب رفتن دست و پا بیان می شود. هر کدام از این دلایل می توانند نشانهای از بروز یک بیماری در شما باشند. در نتیجه بهتر است با دقت به علائم ایجاد شده توجه کرده و آن را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه برخی از دلایل مهم خواب رفتن دست و پا را بررسی میکنیم:
دیابت
به نقل از webmd،
دیابت یکی از شایعترین علل نوروپاتی محیطی یا خواب رفتن دست و پا است که حدود ۳۰ درصد موارد را تشکیل میدهد. در نوروپاتی دیابتی، سوزش سوزن شدن و سایر علائم اغلب در ابتدا در هر دو پا رشد میکند و بیشتر میشود و سپس سوزن شدن و سایر علائم روی هر دو دست تاثیر میگذارد و مقدارش زیاد میشود. در بسیاری از موارد، این علائم اولین نشانههای دیابت هستند. حدود دو سوم افراد مبتلا به دیابت دارای ضایعات خفیف تا شدید آسیب عصبی هستند.
دیابت یکی از شایعترین علل نوروپاتی محیطی یا خواب رفتن دست و پا است که حدود ۳۰ درصد موارد را تشکیل میدهد. در نوروپاتی دیابتی، سوزش سوزن شدن و سایر علائم اغلب در ابتدا در هر دو پا رشد میکند و بیشتر میشود و سپس سوزن شدن و سایر علائم روی هر دو دست تاثیر میگذارد و مقدارش زیاد میشود. در بسیاری از موارد، این علائم اولین نشانههای دیابت هستند. حدود دو سوم افراد مبتلا به دیابت دارای ضایعات خفیف تا شدید آسیب عصبی هستند.
کمبود ویتامین
ویتامین E، B1، B6، B12 و نیاسین برای عملکرد عصبی سالم ضروری است. به عنوان مثال، کمبود B12 میتواند منجر به کم خونی شدید و همچنین یک عامل مهم در نوروپاتی محیطی باشد. اما مصرف بیش از حد B6 میتواند باعث سوزش در دست و پا شود. در نتیجه نگهداشتن حد تعادل ویتامینها از خواب رفتن دست و پا جلوگیری میکند.
الکل
مصرف کنندگان الکل به علت عادتهای غذایی ضعیف به احتمال زیاد دارای تیامین یا سایر کمبودهای ویتامینهای مهم هستند که به عنوان یک علت شایع برای نوروپاتی محیطی مطرح است. همچنین ممکن است خود الکل باعث آسیب رساندن به سیستم عصبی بدن بشود که برخی محققان از آن به عنوان نوروپاتی الکل یاد میکنند.
عفونتها
بیماریهای مثل لایم (Lyme) ، زونا (shingles (varicella-zoster)) و اچ ای وی / ایدز (HIV/AIDS) همگی از جمله بیماریهای عفونی هستند که موجب افزایش خواب رفتن دست و پا میشوند. عفونت ممکن است از نوع ویروسی، انگلی، باکتری یا قارچی باشد.
در جدول زیر بعضی از عفونتهای رایج که موجب به خواب رفتن دست و پا میشود را شرح میدهیم:
عنوان عفونت | توضیحات |
بیماری لایم | یکی از عفونتهای باکتریایی، بیماری لایم نام دارد. انتقال این عفونت از طریق حشرات آلوده انجام میشود. در صورتی که این بیماری سریعا درمان نشود، منجر به آسیب سیستم عصبی و در نهایت به خواب رفتن دست و پا خواهد شد. |
هپاتیت بی (B) و هپاتیت سی (C) | علت وجود هپاتیت B و C، ویروسها هستند. وجود ویروسها در بدن میتواند التهاب کبد را به دنبال داشته باشد. در صورتی که درمان نشود میتواند منجر به آسیبهای خیلی جدیتر مانند سرطان کبد یا سیروز شود. همچنین ممکن است نوروپاتی محیطی را ایجاد کند و دلیلی برای خواب رفتن دست و پا باشد. |
جذام (هانسن) | از دیگر بیماریهای عفونی که موجب به خواب رفتن دست و پا میشود و جزو عفونتهای باکتریایی است، جذام نام دارد. افرادی که به این بیماری دچار هستند، سیستم عصبیشان آسیب میبیند وبه خواب رفتن دست و پا را تجربه میکنند. |
ایدز (HIV) | ایدز یک ویروس است که با حمله به سلولهای سیستم ایمنی میتواند خطر ابتلا به عفونت را بیشتر کند. حتی احتمال به وجود آمدن برخی سرطانها از طریق ایدز وجود دارد. در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود، سیستم ایمنی به شدت آسیب خواهد دید. تاثیر ایدز در سیستم عصبی نیز بسیار زیاد است و میتواند موجب بیحسی، سوزش و درد در دستها و پاها شود. |
بیماری زونا | از دیگر بیماریهایی که موجب به خواب رفتن دست و پا میشود، بیماری زونا است. این بیماری از طریق ویروس واریسلا-زوستر در بدن پدیدار میشود و میتواند به سیستم عصبی آسیب برساند. |
در صورت ابتلا به این عفونتها، امکان به خواب رفتن دست و پا نیز وجود دارد.
بیماریهای خود ایمنی
بیماری خودایمنی به انگلیسی Autoimmune disease به دستهای از بیماریها گفته میشود که بر اثر خودایمنی ایجاد شوند. بیماری خودایمنی هنگامی رخ میدهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز میکند.
از جمله بیماریهای خودایمنی شناختهشدهتر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عنوان بیماری خود ایمنی | توضیحات |
ام اس | یکی از بیماریهای خودایمنی، ام اس نام دارد. این بیماری با حمله به پوشش محافظ اعصاب به آن آسیب میزند و موجب سوزش و بیحسی در دستها، صورت و پاها میشود. |
سلیاک | یکی دیگر از دیگر بیماریهای خودایمنی، بیماری سلیاک است که به روده کوچک تاثیر میگذارد و منجر به ایجاد علائم نوروپاتی یا همان به خواب رفتن دست و پا میشود. |
لوپوس | در بیماری خودایمنی لوپوس، حمله به قسمتهای مختلف بدن مثل اعصاب توسط سیستم ایمنی بدن فرد اتفاق میافتد. حمله به اعصاب منجر به التهاب شده و در نهایت اعصاب دست و پا فشردهتر میشود. |
آرتریت روماتوئید | بیماری خودایمنی آرتریت روماتوئید درد و تورم مفاصل را به دنبال خواهد داشت. بیشترین ناحیهای که در این بیماری تحت تاثیر قرار میگیرد، ناحیه مچ دست و دست است اما احتمال درگیری مچ پا هم وجود دارد. التهاب ناشی از این بیماری به اعصاب بدن فشار وارد کرده و فرد مبتلا حس گزگز در نواحی ذکر شده را پیدا میکند. |
بیماریهای خودایمنی میتوانند اندامها و بافتهایی از جمله گلبولهای سرخ خون، عروق خونی، غده تیروئید، لوزالمعده، عضلات، مفاصل و پوست را درگیر کنند. در تمامی بیماریهای خودایمنی مشکلات خواب رفتن دست و پا به وفور مشاهده میشود.
اختلالات ارثی و ژنتیکی
این اختلالات شامل گروهی است که احتمالا علائم حسی و حرکتی دارند. شایع ترین نوع این بیماری شارکوت ماری توث است. شارکو ماری توث به اختصار (CMT) نوعی بیماری مادرزادی عصبی و ژنتیکی- محیطی هتروژن است که نشانههای آن ضعف و تحلیل ماهیچهها را در انتهای دست و پاها ایجاد میکند.
صدمه دیدن و فشرده شدن عصبها
اغلب ممکن است اعصاب فشرده شده، خرد شده یا آسیب دیده باشند که در نتیجه درد عصبی به همراه خواهند داشت. به عنوان نمونهای از فشردگی عصبی میتوان از فتق دیسک بینمهرهای نام برد. فتق دیسک بینمهرهای به انگلیسی : (Intervertebral Disc Herniation) عارضهای است که بهعلت ضربه یا بلندکردن جسم سنگین یا گاهی خود به خود در ستون فقرات اتفاق میافتد.
به واسطه آن، آزاد شدن بخش مرکزی دیسک یا هسته دیسک (نوکلئوس پالپوزوس) از قسمت محیطی آن یعنی آنولوس فیبروزوس باعث فشار روی ریشههای عصبی و ایجاد علائم بالینی میشود. خواب رفتن دست و پا در چنین عارضه هایی نیز محتمل است که باید با استفاده از برخی راهکارها مثل فیزیوتراپی بهبود یابد.
بارداری
از دیگر دلایل به خواب رفتن دست و پا ، بارداری است. ورم ناشی از بارداری میتواند منجر به افزایش فشار روی بعضی از اعصاب شود که در این صورت، خواب رفتن دست و پا و احساس سوزش تجربه میشود. یادتان باشد که این علائم صرفا از علایم دوره بارداری است و بعد از بارداری باید ناپدید شود.
مصرف برخی از داروها
مصرف برخی از داروها آسیب عصبی را به دنبال خواهد داشت که این آسیب عصبی میتواند منجر به خواب رفتن دستها و یا پاها شود. معمولا داروهایی که برای درمان سرطان و HIV استفاده میشود، ممکن است این عارضه جانبی را برای مصرفکننده داشته باشند. از دیگر داروهایی که منجر به آسیب عصبی و به خواب رفتن دست و پا میشوند، عبارتنداز:
• داروهای فشار خون یا بیماری قلبی (مثل هیدرالازین، آمیودارون)
• داروهای ضد انعقادی (مثل فنوتیوین)
• داروهای ضدعفونی (مثل مترونیدازول و داپسون)
افرادی که داروهای ذکر شده در قسمت بالا را مصرف میکنند، احتمال به خواب رفتن دست و پا در آنها بیشتر است.
نارسایی کلیوی
هنگامی که کلیهها به درستی کار نکنند، میگوییم نارسایی کلیوی اتفاق افتاده است. از دلایل نارسایی کلیوی میتوان به دیابت یا فشار خون بالا اشاره کرد. در صورتی که کلیه عملکرد مناسبی نداشته باشد، مواد زائد و مایعات در بدن جمع میشوند و یک آسیب عصبی به دنبال خواهند داشت. چنین آسیب عصبی نیز موجب به خواب رفتن دست و پا میشود.
قرارگیری در معرض سموم شیمیایی
سمهایی که در اینجا مد نظر است شامل فلزات سنگین نظیر سرب، آرسنیک، جیوه و تالیوم و برخی از مواد شیمیایی صنعتی و محیطی است. این سموم همچنین میتوانند به عنوان داروهایی از قبیل داروهای شیمی درمانی برای سرطان ریه، برخی داروهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیک نیز مورد استفاده قرار گیرند. سموم یکی از دلایل اصلی ایجاد خواب رفتن دست و پا در انسان هستند.
کم کاری تیروئید
هنگامی که غده تیروئید نتواند به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید کند، کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدی اتفاق میافتد. در صورتی که کم کاری تیروئید درمان نشود، به اعصاب آسیب میزند و این عمل نیز منجر به احساس سوزش و بیحسی یا به اصطلاح به خواب رفتن پا و دست میشود.
سندروم تونل کارپال
به گیر افتادن و فشرده شدن عصبها در داخل تونل کارپ، سندروم تونل کارپال گفته میشود. در این حالت که عصبها آسیب دیدهاند، ممکن است احساس خواب رفتگی یا بیحسی در انگشتان خود کنند. اطلاعات بیشتر در مورد این عارضه در مقاله سندروم تونل کارپال چیست به صورت کامل در مورد این عارضه توضیح دادهایم.
اختلالات نخاعی
اختلالهای مربوط به نخاع یا ستون قفرات نیز میتوانند دلیلی برای خواب رفتن پا و دست باشند، این اختلالها شامل موارد زیر است:
• آسیب دیدگی نخاع
• تومور نخاعی
• کیست عنکبوتی نخاع
• سیرنگومیلی
در صورت بروز هر گونه از اختلالهای نخاعی ذکر شده در قسمت بالا، احتمال تجربه خواب رفتن پا و دست افزایش مییابد.
بیماری فیبرومیالژیا
از علائم بیماری فیبرومیالژیا میتوان به تغییرات خلق و خو، خستگی و درد عضلانی گسترده اشاره کرد. همچنین این بیماری ممکن است با دیگری مثل مسمویت، سردرد و خواب رفتن دست و پا نیز داشته باشد.
ابتلا به کیست گانگلیون
در مفاصل دست و دیگر مفصلهای بدن ممکن است کیست گانگلیون رخ دهد. کیست گانگلیون تودهای پر از مایع است که به اعصابی که نزدیک مفاصل دست و دیگر مفصلها دارد، فشار وارد میکند. همچنین فشار نیز میتواند علت خواب رفتن دست و پا شود.
اسپوندیلوز گردن
با تغییرات سنی ممکن است اسپوندیلوز گردنی در بخش ستون فقرات گردن پدیدار شود. در صورتی که این تغییرات، فشار زیادی را روی نخاع آورد، درد گردن بدتر میشود و موجب به خواب رفتگی دست و پا نیز خواهد شد.
ابتلا به رینود
افرادی که به رینود مبتلا هستند، جریان خون در دستها و پاهایشان کمتر میشود. در واقع رگهای خونی دست و پا به علت واکنش شدید به فشار یا سردی کاهش پیدا میکنند. همین کاهش جریان نیز منجر به خواب رفتن پا و دست میشود.
التهاب در رگها
التهاب عروق خونی منجر به واسکولیت یا همان التهاب رگ میشود. التهاب رگ در رگهای خونی تغییرات ایجاد میکند و همین تغییرات جریان منجر به مشکلات عصبی مثل خواب رفتن دست و پا میشود.
سندرم تونل کوبیتال
در صورت فشرده شدن اعصاب دست، سندرم تونل کوبیتال اتفاق میافتد و در نهایت فشرده شدن اعصاب دست نیز میتواند احساس سوزش و بیحسی دست را ایجاد کند.
اضطراب و استرس
از دیگر علتهای خواب رفتن دست و پا استرس و اضطراب است. استرس یا اضطراب ترشح هورمون نوراپی افزایش پیدا میکند و در نهایت باعث ایجاد حس گزگز و مورمور در دست و پا میشود.
سکته مغزی
اختلالات مربوط به نخاع و مغز مانند سکته مغزی نیز میتواند از علت خواب رفتن پا و دست باشد. سکته مغزی در گردش خون اختلال ایجاد میکند و این اختلال در نهایت منجر به خواب رفتن دست و پا میشود.
برای بررسی علت خواب رفتن پا و دست به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
از آنجایی که علت خواب رفتن پا و دست ، مشکلات سیستم عصبی است، برای تشخیص مشکل نیز مراجعه به دکتر مغز و اعصاب توصیه میشود. همچنین برای تشخیص و انجام آزمایش لازم به دکتر عمومی یا دکتر داخلی نیز مراجعه کرد. برای دریافت نوبت فوری از بهترین دکتر مغز و اعصاب میتوانید از سایت دکتر دکتر اقدام کنید. امکان دریافت نوبت تلفنی و چت فوری با پزشک نیز از دکتر دکتر امکانپذیر است.
در صورت بروز چه علائمی به متخصص مراجعه کنیم؟
دلیلی ندارد که با تجربه هر به خواب رفتن دست و پا به پزشک مراجعه کنیم، زیرا این پدیده، اغلب دلیل سادهای دارد اما در صورت بروز علائم زیر بهتر است به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید:
• احساس ضعف و درد
• مواجه شدن با کاهش دید و مشکلات مربوط به بینایی
• مشکل در صحبت کردن
• عدم حفظ تعادل
• کم شدن فاصله خواب رفتن پا و دست
• احساس سرگیجه
در صورتی که علائم بالا را در کنار به خواب رفتن دست و پا تجربه میکنید، هر چه سریعتر در مورد شرایط خود با پزشک مشورت کنید. در صورتی که فشار را از روی اعصاب برداشتید و مور مور شدن و بیحسی دست و پا هنوز ادامه داشت، مراجعه به پزشک ضروری است برای آشنایی بیشتر با تخصص مغز و اعصاب بهتر است مقاله دکتر نورولوژی کیست را مطالعه نمایید.
پزشک چگونه علت خواب رفتن دست و پا را تشخیص میدهد؟
اگر به دنبال مراقبت از سلامتی خود در برابر نوروپاتی محیطی یا همان خواب رفتن پا و دست هستید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما را مورد معاینه پزشکی قرار میدهد و سابقه پزشکی شما را از جمله علائم بیماریها، محیط کار و زندگی، عادتهای اجتماعی (از جمله مصرف الکل)، قرار گرفتن در معرض سموم، خطر ابتلا به HIV و دیگر بیماریهای عفونی و همچنین سابقه بیماریهای عصبی خانوادگی، به طور گسترده و دقیق بررسی میکند.
پزشکتان همچنین ممکن است تستهای اضافی نیز برای مشخص شدن علت خواب رفتن پا و دست از شما بگیرد. تستهای اضافی برای تشخیص علت عبارتنداز:
• آزمایش خون که میتواند جهت تشخیص دیابت، کمبود ویتامین، اختلال عملکرد کبدی یا کلیوی، اختلالات متابولیک دیگر و علائم فعالیت سیستم ایمنی غیر طبیعی، از شخص بیمار گرفته شود.
• بررسی مایع مغزی نخاعی که میتواند آنتی بادیهای مرتبط با نوروپاتی محیطی را شناسایی کند.
• الکترومیوگرافی (EMG)، آزمایش فعالیت الکتریکی ماهیچه
• سرعت هدایت عصبی (NCV)
• توموگرافی کامپیوتری (CT)
• تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
• بیوپسی عصب (Nerve biopsy)
• بیوپسی پوست برای پایان دادن به الیاف عصبی (Skin biopsy)
بعد از انجام تستها و معاینه، پزشک علت اصلی خواب رفتن پا و دست را با شما در میان میگذارد و سپس روشهای درمانی را ارائه میدهد.
نحوه درمان خواب رفتن پا و دست
درمان موفق بستگی به تشخیص دقیق و درمان علت اصلی خواب رفتن پا و دست دارد. تا زمانی که سلولهای عصبی محیطی کشته نشدهاند، توانایی احیا و بازگشت به حالت سلامتی را دارند.
اگر چه درمانی برای نوع ارثی نوروپاتی محیطی در دسترس نیست؛ اما بسیاری از انواع تشخیص داده شده با درمان میتواند بهبود یابد. برای مثال، کنترل قند خون در دیابت میتواند پیشرفت نوروپاتی دیابتی را کند و آهسته کرده و از میزان خواب رفتن دست و پا بکاهد.
مکمل ویتامین نیز میتواند نوروپاتی محیطی را در افرادی که کمبود ویتامین دارند، از بین ببرد. در ادامه روشهای درمان خواب رفتن پا و دست را بررسی میکنیم.
استفاده از دارو
در صورتی که خواب رفتن پا و دست شما شدید باشد، ممکن است پزشک استفاده از داروهای مختلف را برای بیماری شما تجویز کند.
انجام تمرینات توانبخشی
از دیگر روشهای درمان خواب رفتن پا و دست ، انجام تمرینات توانبخشی است. بعد از مراجعه به پزشک و معاینه ممکن است پزشکتان تمرینات توانبخشی را به شما پیشنهاد دهد و شما را به یک دکتر فیزیوتراپی ارجاع دهد. تمرینات توانبخشی بر اساس مشکل شما به صورت اختصاصی خواهد بود. با انجام این تمرینها، توانایی تحرک و تعادل شما بهبود خواهد یافت.
ماساژ درمانی
ماساژ درمانی نیز از دیگر روشهای ساده برای درمان خواب رفتن پا و دست است. با ماساژ گردش خون بهبود مییابد و بیحسی و احساس گزگز دست و پا درمان میشود. در صورتی که کمپرس گرم و ماساژ درمانی را با یکدیگر ترکیب کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت.
کمپرس گرم
یکی از روشهای درمانی برای به خواب رفتن دست و پا ، استفاده از کمپرس گرم است. هنگامی که شما از کمپرس گرم در یک ناحیه از بدن استفاده میکنید، گردش خون تقویت میشود، بنابراین استفاده از کمپرس گرم در ناحیه دست و پا میتواند موجب درمان خواب رفتن پا و دست شود.
برای بهرهمندی از این درمان ساده میتوانید کمپرس گرم را در ناحیه آسیبیده به مدت 5 تا 7 دقیقه نگه دارید. برای دریافت نتیجه بهتر میتوانید این کار را سه بار در روز تکرار کنید.
استفاده از نمک حمام
استفاده از نمک حمام که به آن نمک اپسوم نیز گفته میشود، در درمان خواب رفتن دست و پا موثر است. این نمک مقدار زیادی منیزیم دارد که منیزیم باعث کمتر شدن التهاب بدن میشود. نمک حمام اعصاب آسیب دیده را نیز میتواند ترمیم کند. برای استفاده از این روش درمانی کافیست در یک وان پر از آب، یک فنجان از این نمک را بریزید و 15 تا 20 دقیقه در آن وام بمانید. برای دریافت نتیجه بهتر کافیست یک بار در روز این کار را انجام دهید.
تغییر در سبک زندگی
شیوه زندگی عمومی و مناسب ما را به اعمالی مانند حفظ وزن مطلوب، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض سموم، پیگیری برنامه تمرینی تحت نظارت دکتر، خوردن یک رژیم متعادل و اجتناب از مصرف الکل و یا محدود کردن آن توصیه میکند.
طب سنتی
طب سوزنی و سنتی از دیگر روشهایی است که میتوانید برای درمان خواب رفتن دست و پا استفاده کنید. یادتان باشد که این کار را در مراکز معتبر و با توصیه دکتر خواب رفتن دست انجام دهید.
درمان خانگی خواب رفتن دست و پا
اگر دچار خواب رفتگی دست و پا هستید رعایت موارد زیر میتواند برای بهبود این عارضه کمککننده باشد :
- تعادل وزن و حفظ وزن در محدودهی سلامت
- ترک سیگار
- اختصاص بخشی از زمان طول روز به تحرک بدنی
- رژیم غذایی متعادل و مصرف انواع ویتامینها
رعایت موراد ذکر شده میتواند تا حدودی دفعات بروز این عارضه را کاهش دهد. در صورت بروز مکرر خواب رفتن دست و پا بهتر است با پزشک متخصص مشورت نمایید.
علت خواب رفتن دست یا پای خود را بدانید و از شر آن خلاص شوید
خیلی از ما به خواب رفتن دست و پا را بارها تجربه کردهایم. به خواب رفتن دست و پا در صورتی که در بازههای زمانی طولانیترین اتفاق بیفتد، آزاردهنده نیست و در عرض زمان بسیار کوتاهی از بین میرود. این عارضه در برخی از افراد در بازههای زمانی کوتاه اتفاق میافتد و مشکلاتی را به دنبال دارد. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر با علت خواب رفتن دست و روشهای درمان خواب رفتن دست و پا آشنا شدیم. همچنین دانستیم که در صورت مشاهده چه علائمی باید به پزشک مراجعه کنیم. پزشکی که برای درمان این مشکل باید مراجعه کنید، متخصص مغز و اعصاب است. برای دریافت نوبت فوری از بهترین متخصصهای پزشک و اعصاب شهرتان از طریق سایت دکتر دکتر اقدام کنید. دکتر دکتر بهترین مرجع برای دریافت نوبت حضوری، تلفنی و چت با پزشک است. تجربه شما در این زمینه چیست؟ خوشحال میشویم اگر نظرها و سوالهای خود را در بخش کامنت با ما و دیگر کاربران دکتر دکتر در میان بگذارید.
منبع:
webmd.com
سلام وقت خوش زمان گرفتگی بهتر از کمپرس گرم استفاده کرد یا سرد؟؟؟
سلام عزیزم
حدود ۱۲ الی ۲۴ ساعت اول کمپرس سرد
و بعد از آن کمپرس گرم
موثر هستند
سلام
باردار هستم و از گرفتگی پا در شب خیلی اذیت میشه راه درمانی داره یا طبیعیه
سلام عزیزم
بله
گرفتگی عضلات پا در بارداری خصوصا ۳ ماهه دوم به بعد شایع هست
و درمان دارویی دارد
با عرض سلام گرفتگی پا در خواب چه علتی داره امکان داره عصبی باشه ؟
سلام عزیزم
از علل اسپاسم عضلات پا در خواب موارد زیر شایع هستند:
فعالیتهای روزانه زیاد و با فشار
کمبود مواد معدنی مثل منیزیوم و کلسیم
تنش روانی
کمبود ویتامین دی
مشکلات عروقی
سلام برای خواب رفتگی باید به چه دکتری مراجعه کرد
سلام عزیزم
به متخصص مغز و اعصاب باید مراجعه کنید
با سلام زمان ناراحتی و استرس خواب رفتگی اتفاق میفته میشه راهنمایی بفرمایید
سلام عزیزم
هنگام استرس ترشح آدرنالین افزایش میباد
و تنفس سریع در هنگام اضطراب رخ میدهد
موارد فوق هر دو میتوانند به احساس گزگز و به خواب رفتن دست و پا منجر شوند.