عفونت گوش میانی؛ خطرناک برای کودکان و جدی برای بزرگسالان

علائم، علل و راه‌های درمان عفونت گوش میانی
اشتراک گذاری 238 نظر

عفونت گوش میانی یا otitis media به معنی عفونت پشت پرده گوش است. این نوع عفونت گوش می‌تواند پس از هر شرایطی که مانع از تخلیه مایع از گوش میانی شود، رخ دهد. این شرایط شامل آلرژی، سرماخوردگی، گلودرد یا عفونت تنفسی است. عفونت گوش میانی در کودکان شایع است؛ اما در بزرگسالان نیز رخ می‌دهد. عفونت گوش در بزرگسالان معمولا نشانه مشکل جدی‌تری نسبت به یک کودک است. اگرچه عفونت گوش میانی در بیشتر موارد بعد از چند روز حتی بدون درمان بهبود می‌یابد؛ اما به علت امکان ایجاد عوارض خطرناک در موارد خاص باید برای درمان به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. در این مقاله از مجله سلامت دکتردکتر به معرفی عفونت‌ گوش میانی؛ علائم، علل و راه‌های درمان آن می‌پردازیم.

عفونت گوش میانی چیست؟

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوش که باعث می‌شود والدین فرزند خود را نزد پزشک می‌آورند، عفونت گوش است. عفونت گوش در دو دسته کلی عفونت گوش میانی و عفونت گوش خارجی رخ می‌دهد. اوتیت میانی (otitis media) عفونت گوش میانی است که باعث التهاب (قرمزی و تورم) و تجمع مایع در پشت پرده گوش می‌شود. هر کسی ممکن است به عفونت گوش میانی مبتلا شود، اما نوزادان بین شش تا 15 ماهه بیشترین میزان ابتلا را در بین بیماران دارند. پزشکان تخمین می‌زنند که از هر چهار کودک، یک کودک حداقل یک بار عفونت گوش میانی را تا سن 10 سالگی تجربه می‌کند.

عفونت گوش میانی

علت عفونت گوش میانی چیست؟

بیشتر عفونت‌های گوش میانی زمانی اتفاق می‌افتند که عفونتی مانند سرماخوردگی منجر به تجمع مخاط در گوش میانی و در نتیجه باعث تورم یا مسدود شدن شیپور استاش (یک لوله نازک از گوش میانی تا پشت بینی) می‌شود. در این وضعیت مخاط نمی‌تواند به درستی تخلیه شود و باعث انتقال عفونت به گوش میانی خواهد شد. آدنوئید بزرگ شده (یا لوزه سوم که بافت نرمی در پشت گلو است) نیز می‌تواند شیپور استاش را مسدود کند. در صورتی که آدنوئید باعث عفونت‌های مداوم یا مکرر گوش شود، می توان آن را خارج کرد.

کودکان کوچکتر بسیار بیشتر از بزرگسالان در برابر عفونت گوش میانی آسیب پذیر هستند؛ چرا که عفونت گوش نوزادان نسبت به بزرگسالان شیپور استاش کوچکتر و آدنوئیدها بزرگتر است. برخی شرایط نیز می‌توانند خطر عفونت گوش میانی را افزایش دهند، از جمله:

  • شکاف کام : نوعی نقص مادرزادی که در آن کودک در سقف دهانش شکاف دارد.
  • سندرم داون: یک وضعیت ژنتیکی که معمولاً باعث ایجاد سطحی از ناتوانی در یادگیری و طیف مشخصی از ویژگی‌های فیزیکی می‌شود.

علائم عفونت گوش میانی

در بیشتر موارد، علائم عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) به سرعت ایجاد و در عرض چند روز برطرف می‌شود که این حالت اوتیت میانی حاد نام دارد. علائم اصلی عبارتند از:

  • گوش درد
  • درجه حرارت بالا (تب)
  • خستگی و بی حالی
  • کاهش شنوایی (اگر گوش میانی با مایع پر شده باشد)

در برخی موارد ممکن است پرده گوش سوراخ شده و چرک از گوش خارج شود. در این صورت گوش درد ناشی از تجمع مایعی است که پرده گوش را کشیده است، برطرف می‌شود.

علائم عفونت گوش میانی

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

علائم عفونت گوش میانی در کودکان خردسال

از آنجایی که نوزادان نمی‌توانند با منشأ ناراحتی خود ارتباط برقرار کنند، تشخیص اینکه چه مشکلی در آنها وجود دارد دشوار است. علائمی که نشان می‌دهد کودک خردسال ممکن است عفونت گوش داشته باشد عبارتند از:

  • تب
  • کشیدن یا مالیدن گوش توسط کودک یا نوزاد
  • تحریک پذیری، تغذیه ضعیف یا بی‌قراری در شب
  • سرفه
  • آبریزش بینی
  • عدم پاسخگویی به صداهای آرام یا سایر علائم نشان دهنده مشکل شنوایی مانند بی‌توجهی
  • از دست دادن تعادل

اکثر موارد اوتیت میانی در عرض چند روز از بین می‌روند، بنابراین معمولاً نیازی به مراجعه به پزشک عمومی نیست. با این حال، اگر فرزندتان علائمی دارید که بعد از دو یا سه روز هیچ نشانه‌ای از بهبود را نشان نمی‌دهند باید به پزشک مراجعه کنید. گاهی برخی از افراد ترشحات چرک یا مایع مداوم و بدون درد از گوش دارند که ماه‌ها طول می‌کشد؛ این حالت به عنوان اوتیت چرکی مزمن شناخته می‌شود.

همچنین وجود یک بیماری زمینه‌ای مانند فیبروز کیستیک یا بیماری مادرزادی قلبی می‌تواند عوارض عفونت گوش میانی را بیشتر کند. در این موارد نیز مراجعه به دکتر شنوایی سنجی کودکان و پیگیری درمان ضروری است.

تشخیص عفونت گوش میانی

عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) معمولاً با استفاده از ابزاری به نام اتوسکوپ قابل تشخیص است. اتوسکوپ یک دستگاه کوچک دستی با ذره‌بین و یک منبع نور در انتهای آن است. با استفاده از اتوسکوپ، پزشک می‌تواند گوش را برای یافتن نشانه‌های وجود مایع در گوش میانی که ممکن است نشان‌دهنده عفونت باشد، معاینه کند.

علائم وجود مایع در گوش میانی شامل برآمدگی، رنگ غیر معمول (معمولا قرمز یا زرد) و داشتن ظاهری ابری پرده گوش باشد. در برخی موارد هم ممکن است سوراخی در پرده گوش ایجاد شده و مایعی در کانال گوش (لوله بین گوش خارجی و پرده گوش) وجود داشته باشد.

برخی از اتوسکوپ‌ها نیز برای دمیدن هوا به داخل گوش برای بررسی وجود هرگونه انسداد در گوش میانی استفاده می‌شوند که می‌تواند نشانه عفونت باشد. اگر شیپور استاش (شیپوری که گلو و گوش میانی را به هم متصل می‌کند) شفاف باشد، پرده گوش کمی حرکت می‌کند؛ اما اگر مسدود شود، پرده گوش ثابت می‌ماند.

تست‌های بیشتر برای تشخیص قطعی عفونت گوش میانی معمولاً تنها در صورتی لازم است که درمان مؤثر نبوده یا عوارضی ایجاد شود. این آزمایش‌ها معمولاً در بخش گوش، حلق و بینی (ENT) بیمارستان انجام می‌شود و عبارتند از تمپانومتری (بررسی نحوه واکنش پرده گوش به تغییرات فشار هوا)، شنوایی سنجی (با استفاده از دستگاهی به نام ادیومتر)، CT اسکن و MRI.

راه‌های درمان عفونت گوش میانی

راه‌های درمان عفونت گوش میانی به سه دسته خانگی، گیاهی و دارویی تقسیم می‌شود. متخصصان تایید می‌کنند که عفونت گوش با علت ویروسی را نباید با آنتی‌بیوتیک درمان کرد؛ بنابراین درمان‌های طبیعی و در عین حال بسیار موثر عفونت گوش میانی می‌توانند واقعا مفید باشند.

 درمان‌ خانگی عفونت گوش میانی

اینها رایج‌ترین روش‌هایی هستند که به تسکین علائم مرتبط با عفونت گوش میانی کمک می‌کنند:

1- کمپرس سرد یا گرم

کمپرس گرم و سرد می‌تواند درد ناشی از عفونت گوش را تسکین دهد. یک پد داغ یا یک دستمال سرد را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی گوش نگه دارید یا برای درمان آسان عفونت گوش، به‌ویژه برای کودکان، گرم و سرد را متناوب کنید.

2- تمرینات گردن

ورزش‌های گردن می‌توانند به کاهش فشار در کانال گوش که در اثر عفونت گوش ایجاد می‌شود، کمک کنند. در اینجا نحوه انجام تمرینات چرخشی گردن آورده شده است:

  • صاف بنشینید یا بایستید.
  • گردن خود را به سمت راست بچرخانید تا با شانه راست شما موازی شود. پنج تا 10 ثانیه نگه دارید.
  • این تمرین را در سمت چپ تکرار کنید.
  • شانه های خود را بالا بیاورید، طوری که انگار می‌خواهید با آنها به لاله گوش خود برسید. پنج تا 10 ثانیه نگه دارید.
  • این تمرینات را در طول روز تکرار کنید.

3- مراقبت‌های کایروپراکتیک

تمرینات کایروپراکتیک ممکن است به تسکین عضلات سفت اطراف گوش کمک کند تا مایع به دام افتاده را تخلیه کند. یک مطالعه منتشر شده در مجله Manipulative and Physiological Therapeutics نشان داد که مراقبت‌های کایروپراکتیک ممکن است علائم عفونت گوش را در کودکان خردسال کاهش دهد.

درمان خانگی عفونت گوش میانی

4- تغییر وضعیت خوابیدن

اگر به پهلو می‌خوابید، سعی کنید گوش آسیب دیده خود را رو به بالا به جای پایین روی بالش بخوابید. خوابیدن با گوش آسیب دیده روی بالش می‌تواند باعث تشدید گوش‌درد شما شود.

5- طب سوزنی

طب سوزنی با آزادسازی ماهیچه‌ها اجازه می‌دهد که جریان خون و لنف کاهش یابد. همچنین می‌تواند به کاهش عفونت با استفاده از نقاط خاص داخلی بدن برای پاک کردن گرما کمک کند.

6- ویتامین D

ممکن است به نظر بی‌ارتباط با عفونت گوش باشد، اما ثابت شده است که ویتامین D سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. یک مطالعه در سال 2017 که در Acta Paediatrica منتشر شد نشان داد که خطر عفونت گوش با افزایش سطح سرمی ویتامین D از طریق مصرف غذا، مکمل‌ها و نور مستقیم خورشید کاهش می‌یابد.

7- آب اکسیژنه

پراکسید هیدروژن باعث تمیز نگه داشتن گوش‌ها و جلوگیری از ورود آلودگی یا باکتری‌های اضافی به گوش میانی می‌شود. مخصوصاً برای جلوگیری از عفونت گوش میانی در شناگران مفید است. مقدار کمی از پراکسید هیدروژن را روی کانال گوش بمالید، اما مراقب باشید که مقدار زیادی از آن وارد گوش نشود.

 درمان گیاهی عفونت گوش میانی

استفاده از گیاهان دارویی یک رویکرد قدیمی برای درمان بیماری است. با این حال، به دلیل وجود عوارض جانبی یا تداخل دارویی با دیگر درمان‌ها به خصوص در مورد کودکان بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شوند.

1- گیاه مولین یا خرگوشک

روغن تهیه شده از گل‌های گیاه مولین، مسکن موثری برای عفونت گوش است. Mullein در اکثر فروشگاه‌های مواد غذایی بهداشتی به عنوان تنتور مستقل یا به عنوان یک عنصر در قطره‌های گیاهی گوش موجود است.

2- روغن سیر

قطره‌های روغن سیر با خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی را می‌توان روی کانال گوش قرار داد تا باکتری‌ها یا ویروس‌های عامل عفونت گوش را از بین ببرند. همچنین می‌توانید حبه‌های سیر له شده را در روغن زیتون گرم خیس کنید تا قطره گوش روغن سیر را خودتان بسازید.

3- زنجبیل

زنجبیل به‌خاطر خواص ضدالتهابی‌اش شناخته شده است، زنجبیل را می‌توان به شکل دم‌کرده یا روغن در مجرای گوش خارجی قرار داد، اما هرگز نباید آن را مستقیماً درون گوش ریخت.

4- قطره طبیعی گوش

گفتنی است انواع قطر گوش طبیعی حاوی انواع گیاهان مختلف یا روغن‌های ضروری هستند که به درمان عفونت گوش کمک می‌کنند. آنها معمولا از سیر، زنجبیل، روغن درخت چای، مالون یا گیاهان دیگر تهیه می‌شوند.

درمان گیاهی عفونت گوش میانی

5- سرکه سیب

سرکه سیب به علت داشتن اسید استیک که ضد باکتری است، باعث درمان عفونت گوش میانی می‌شود. این درمان خانگی را با مخلوط کردن مقادیر مساوی آب گرم و سرکه سیب امتحان کنید و سپس چند قطره را با یک بطری قطره چکان روی گوش عفونی بمالید. از طرف دیگر، می‌توانید پنبه‌ای را با محلول آب گرم و سرکه آغشته کنید، آن را در قسمت بیرونی گوش قرار دهید و بگذارید داخل گوش فرو برود.

هشدار: اگر مشکوک هستید که پرده گوش پاره شده باشد یا اگر هر گونه ترشحی از گوش وجود دارد، هرگز چیزی را داخل گوش قرار ندهید.

درمان دارویی عفونت گوش میانی

همان طور که گفته شد اکثر موارد عفونت‌ گوش میانی در عرض سه تا پنج روز از بین می‌روند و نیازی به درمان خاصی ندارند. در صورت لزوم می‌توان از استامینوفن (پاراستامول) یا ایبوپروفن برای تسکین درد و کنترل تب استفاده کرد. مطمئن شوید هر مسکنی که به کودک می‌دهید مناسب سن او باشد. گفتنی است قطره اوتیسپت گوش نیز می‌تواند به کاهش التهاب و عفونت گوش میانی کمک کند و علائم ناشی از عفونت را تسکین دهد. همچنین قرار دادن یک پارچه یا حوله گرم روی گوش به تسکین درد کمک می‌کند.

آنتی‌بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌ها به طور معمول برای درمان عفونت گوش میانی استفاده نمی‌شوند زیرا هیچ مدرکی دال بر تسریع روند بهبودی وجود ندارد. در بسیاری از موارد ویروس‌ها عامل ایجاد عفونت گوش میانی هستند که آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر آن‌ها موثر نیستند. از طرفی استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ برای درمان عفونت‌های باکتریایی جزئی، احتمال مقاومت باکتری‌ها را در طول زمان به آنها افزایش می‌دهد. این بدان معناست که عفونت‌های جدی‌تر ممکن است در آینده به آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخ نداده و غیرقابل درمان شوند.

اما ممکن است گاهی اوقات دکتر متخصص گوش و حلق و بینی در صورت تداوم یا شدید بودن علائم آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. در این صورت نیاز معمولاً برای یک دوره پنج روزه آنتی بیوتیکی به نام آموکسی سیلین (برای کودکان به صورت شربت) تجویز می‌شود. به عنوان جایگزین برای افرادی که به آموکسی سیلین حساسیت دارند اریترومایسین یا کلاریترومایسین استفاده می‌شود.

بزرگسالان و کودکانی که به عفونت گوش میانی بلندمدت یا اوتیت میانی چرکی مزمن مبتلا می‌شوند بهتر است از قطره‌های آنتی بیوتیک گوش در دوره‌های کوتاه زمانی استفاده کنند. البته همه این موارد باید به تجویز و صلاح‌دید پزشک متخصص انجام شوند.

در کودکان معمولا آنتی‌بیوتیک‌ها فقط در صورتی تجویز می‌شوند که فرزند شما دارای یک بیماری جدی باشد که او را در برابر عوارضی مانند فیبروز کیستیک یا بیماری مادرزادی قلبی آسیب پذیرتر می‌کند. همچنین برای نوزادان زیر سه ماه و کودکان با سن کمتر از دو سالی که در هر دو گوش عفونت دارند یا ترشحات در آن‌ها زیاد است آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.

درمان عفونت گوش میانی

گرومت

برای کودکان مبتلا به عفونت‌های مکرر شدید گوش میانی، ممکن است لوله‌های کوچکی در پرده گوش قرار داده شود تا به تخلیه مایع کمک کند. به این لوله ها گرومت می‌گویند. گرومت‌ها تحت بیهوشی عمومی درون گوش قرار می گیرند، به این معنی که کودک شما خواب خواهد بود و هیچ دردی احساس نمی‌کند. این روش معمولاً فقط حدود 15 دقیقه طول می‌کشد و کودک همان روز مرخص می‌شود.

گرومت یا گیره به باز نگه داشتن پرده گوش برای چندین ماه کمک می‌کند. همانطور که پرده گوش شروع به التیام می‌کند، گیره به آرامی از پرده گوش بیرون زده و در نهایت می‌افتد. این فرآیند به طور طبیعی اتفاق می‌افتد و نباید دردناک باشد. بیشتر گرومت‌ها در عرض 6 تا 12 ماه پس از قرار دادن می‌افتند.

عوارض عفونت گوش میانی

عوارض جدی عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) بسیار نادر است، اما در نوزادان ممکن است خطرناک باشند زیرا سیستم ایمنی آنها هنوز در حال رشد است. در کنار عوارضی مانند وزوز گوش،  برخی از عوارض اصلی مرتبط با عفونت گوش میانی عبارتند از:

ماستوئیدیت

اگر عفونت از گوش میانی و به ناحیه استخوان زیر گوش (ماستوئیدها) گسترش یابد، ماستوئیدیت ایجاد می‌شود. از علائم ماستوئیدیت می‌توان به  تب، تورم، قرمزی و حساسیت یا درد پشت گوش، ترشح کرمی از گوش، سردرد و نهایتا از دست دادن شنوایی اشاره کرد.

کلستئاتوم

کلستئاتوم مجموعه‌ای غیرطبیعی از سلول‌های پوست در داخل گوش است که گاهی اوقات در نتیجه عفونت‌های مکرر یا مداوم گوش میانی ایجاد می‌شود. اگر درمان نشود در نهایت به ساختارهای ظریف اعماق گوش، مانند استخوان‌های ریز که برای شنوایی ضروری هستند آسیب می‌رساند. علائم کلستئاتوم شامل از دست دادن شنوایی، ضعف در نیمه صورت، سرگیجه، وزوز گوش یا شنیدن صداها از داخل بدن به جای منبع بیرونی است. در بیشتر موارد، جراحی برای برداشتن کلستئاتوم مورد نیاز است.

لابیرنتیت

در برخی موارد، عفونت در گوش میانی به گوش داخلی سرایت کرده و ساختار ظریف اعماق گوش به نام لابیرنت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این وضعیت به عنوان لابیرنتیت شناخته می‌شود. علائم لابیرنتیت عبارت است از سرگیجه، از دست دادن تعادل و از دست دادن شنوایی. علائم لابیرنتیت معمولاً در عرض چند هفته از بین می‌رود، اگرچه ممکن است گاهی اوقات دارویی برای تسکین علائم و درمان عفونت زمینه‌ای تجویز شود.

مشکلات در رشد گفتار و زبان

اگر کودک شما مکرر دچار عفونت‌های گوش می‌شود به طوری که شنوایی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد، این خطر وجود دارد که رشد گفتار و زبان او دچار اختلال شود. اگر در هر سنی نگران رشد فرزندتان هستید، برای مشاوره با پزشک تماس بگیرید.

فلج صورت

در موارد بسیار نادر، تورم همراه با اوتیت میانی می‌تواند باعث فشرده شدن عصب صورت شود. عصب صورت بخشی از عصبی است که از جمجمه می‌گذرد و مغز برای کنترل حالات صورت از آن استفاده می‌کند. فشرده شدن عصب می‌تواند منجر به ناتوانی فرد در حرکت بخشی یا حتی تمام صورت خود شود. این به عنوان فلج صورت شناخته می‌شود.

زمانی که برای اولین بار فلج صورت رخ می‌دهد ترسناک است، زیرا بسیاری از والدین نگران هستند که نکند فرزندشان سکته مغزی را تجربه کرده باشد. اما خوشبختانه این عارضه معمولاً پس از برطرف شدن عفونت زمینه‌ای برطرف شده و به ندرت باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت می‌شود.

مننژیت

یک عارضه بسیار نادر و جدی عفونت گوش میانی مننژیت است. اگر عفونت به لایه بیرونی محافظ مغز و نخاع (مننژها) گسترش یابد، مننژیت رخ می‌دهد. علائم مننژیت شامل سردرد شدید، بی‌حالی،  تب، گرفتگی گردن، حساسیت به نور، تنفس سریع و پی در پی و وجود بثورات قرمز لکه‌داری است که وقتی لیوان را روی آن قرار می‌دهید محو نمی‌شود یا تغییر رنگ نمی‌دهد (اگرچه همیشه وجود ندارد).

اگر فکر می‌کنید فرزندتان ممکن است مننژیت داشته باشد، باید فورا با اورژانس تماس بگیرید و آمبولانس بخواهید. مننژیت ناشی از عفونت باکتریایی معمولاً در بیمارستان با آنتی بیوتیک‌های داخل وریدی درمان می‌شود.

آبسه مغزی

یکی دیگر از عوارض بسیار خطرناک و جدی عفونت گوش میانی، آبسه مغزی است. آبسه مغزی در واقع تورم پر از چرک است که در داخل مغز ایجاد می‌شود. یک سردرد شدید، تغییرات در وضعیت روانی بیمار مانند سردرگمی، ضعف یا فلج در یک طرف بدن، تب و تشنج از علائم آبسه مغزی هستند.

آبسه مغزی معمولاً با استفاده از ترکیبی از آنتی بیوتیک‌ها و جراحی درمان می‌شود. جراح جمجمه را باز کرده و چرک را از آبسه تخلیه یا آبسه را به طور کامل خارج می‌کند.

پیشگیری از عفونت گوش میانی

پیشگیری از عفونت گوش میانی چگونه ممکن است؟

پیشگیری از عفونت گوش میانی ممکن نیست، اما کارهایی وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید خطر ابتلا به این بیماری را در کودکتان کاهش دهید، از جمله:

  • اطمینان حاصل کنید که کودک واکسیناسیون‌های معمول به ویژه واکسن پنوموکوک و واکسن DTaP/IPV/Hib (واکسن پنج‌گانه) را به موقع دریافت کرده باشد.
  • از قرار دادن کودک در محیط‌های پر دود خودداری کنید (سیگار کشیدن غیر فعال).
  • به کودک در حالی که به پشت دراز کشیده است غذا ندهید.
  • در صورت امکان به جای شیر خشک، به کودک شیر مادر بدهید.
  • اجتناب از تماس با سایر کودکانی که حالشان خوب نیست یا سرماخوردگی دارند نیز ممکن است به کاهش احتمال ابتلای کودک شما به عفونتی که می‌تواند منجر به عفونت گوش میانی شود، کمک کند.

عفونت گوش میانی را جدی بگیرید!

اگرچه عفونت گوش در بزرگسالان به اندازه کودکان شایع نیست، اما اگر مشکوک به عفونت گوش میانی هستید بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. اگر عفونت گوش بدون درمان برای مدت طولانی ادامه یابد، می‌تواند فرد را در معرض خطر از دست دادن دائمی شنوایی و احتمالا سرایت عفونت به سایر قسمت‌های سر قرار دهد. در حالی که درمان به موقع و مناسب به سرعت عفونت را درمان کرده و عوارض جدی به جا نمی‌گذارد. شما می‌توانید با استفاده از سیستم نوبت دهی آنلاین به راحتی از بهترین متخصصین گوش و حلق و بینی در هر جای ایران که هستید وقت ویزیت بگیرید و وضعیت گوشتان را بررسی کنید.

اگر تجربه‌ای از عفونت گوش میانی دارید لطفا با ما و دیگر مخاطبان مجله سلامت دکتردکتر در میان بگذارید. همچنین سوالات و نظرات خود را برای ما بنویسید تا پزشکان خوب ما در اسرع وقت پاسخ دهند.

منابع:

nhsinform.scot

hopkinsmedicine.org

healthline.com

draxe.com

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

238 دیدگاه در “عفونت گوش میانی؛ خطرناک برای کودکان و جدی برای بزرگسالان
  • سلام من ۴ روزه شدیدا گوش سمت چپم درد میکنه
    روز دوم رفتم دکتر دوتا قطره و انتی بیوتیک تجویز کرد و تشخیص عفونت رو داد ولی داروها هیچ تاثیری نداشتن و گوشم همچنان درد میکنه بطوریکه الان زده به فک و گلوم حتی اینم بگم که بجز کم اشتها شدن سرگیجه یا علائم دیگه ای ندارم

    پاسخ
  • سلام وخسته نباشید من اب گوش تکون خورده اوتجوری دکترم تشخیص داده سرگیجه دارم .چه قرصی عفونت گوشم رواز بین میبره ؟

    پاسخ
    • سلام بايد متخصص گوش و خلق و بيني معاينتون كنن
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر من از گوش سمت راستم وقتی دراز میکشم آب میاد گوشم کیپ شده ودرد داره واز چشمم به سمت گوشم هم کیپه هم درد داره هم آب میاد

    پاسخ
    • سلام بايد نست كرونا بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام یه هفته قبل موقع حمام تو گوشم آب میرفت بعد چند روز خارش گرفت با گوش پاکن خاروندم اما گوشم گرفت و مایع زردرنگی هم ترشح میکنه گلیسیرین فنیکه مصرف کردم سه روز
    اما بازم مایع داره و میگیره و باز میشه بسمت گوشم بخوابم مایع میده ومیگیره .ازترس کرونادکتر نرفتم لطفا راهنمایی کنیدالبته هرروز دارم استحمام میکنم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بابد از نظر عفونت گوش مياني بررسي شيد لطفا بصورت حضوري ويزيت شويد

      پاسخ
  • با سلام
    حدود دو هفته پیش هردو گوش میانیم عفونت کرد دو روز درد شدید داشتم دکتر قرص سیپرو فکت 500 و قطره پلی میکسین ان.اچ داد الان عفونت برطرف شده ولی احساس سنگینی گوش دارم طوریکه انگار زیر اب باشم. ممکنه پرده گوشم ورم داشته باشه و به مرور خوبشه

    پاسخ
    • سلام طبيعيه چون اون التهاب گوش مياني بايد حذب شه و حذبش زمان بر هست
      اگه بعد از سه ماه بهتر نشديد دوباره به پزشكتون مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید مادر من ۵۰ سالشه دور روز پیش از گوش تا فکش تیر کشیده بعد سرگیجه و حالت تهوع بعد خوب شد تا امروز ٫ امروز از صبح که پاشده سرگیجه شدید و حالت تهوع داره میگه وقتی دراز میکشم و سرم تکون نمیخوره سرم گیج نمیره ولی وقتی که تکون میخوره سرش گیج میره میخواستم بدونم مشکلش چیه؟ خطرناک هست یا نه ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر عفونت گوش مياني معاينه شن و توسط متخصص گوش و حلق و بيني ويزيت شوند.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب – پدر بنده تقریبا دو ماه هستش که گوش سمت چپش درد میکنه – به متخصص مراجع کردیم و شستشو دادن ولی هنوز هم در د خیلی زیادی داره. البته ای درد وقتی هستش که سرشو تکون میکده یا غذای سفت میخوره. باز هم دکتر رفتیم و گفتن که التهاب فک هستش . قطره دادن که بعد ازمصرف خوب شد ولی باز دردش شروع شده . خیلی ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به اینکه دردشون هنگام خوردن هست همون التهاب فک بیشتر مطرحه
      غذای سفت ، ادامس ، تهدیگ نخورن
      زیاد صحبت نکنن
      کمپرس گرم بزنن و پماد پیروکسیکام روی محل درد
      اگه خوب نشدن

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر من عفونت التهاب گوش میانی تشخیص داده و چون من مشکل گوارش دارم اجبارا پنی سیلین تزریقی تجویز کردم با این دارو عفونت گوش خوب میشه

    پاسخ
  • سلام. من چند ماه پیش در پی عفونت گوش میانی و سرگیجه ناگهانی که پیدا کردم به بیمارستان مراجعه کردم و یک قرص به اسم اکتوسرک به مدت چند روز مصرف کردم. حدود دو هفته پیش مجدد گوش سمت راستم شروع کرد به تیر کشیدن و بعد از چند روز کمی بهتر شد ولی الان سمت راست سرم درد میکنه. آیا عفونت از گوش به داخل مغز رفته است؟

    پاسخ
  • سلامتی همه دکترا دمتون گرم خسته نباشین.

    پاسخ
  • سلام خانوم دکتر خسته نباشین من 23سالمه همیشه میرفتم حمام مراعات نمیکردم گوشمو خشک نمیکردم درستو حسابی از برج 2حس میکردم یه بزاغی میاد تو گولوم که نمیذاشت بخابم باید میرفتم بزاغو میرختم بیرون.رفتم چکاپ کامل کردم مشکلیم نداشتم ولی به مرور خارش اومد پشت گردنم بعد اومد تو گوشم بعد مغزم فکر کردم از دندانمه رفتم درستشون کردم بازم خوب نشدم حمام که میرم جدیدا دو سه ماه کله بدنم شروع میکنه به خارش الان خودمو امتحان کردم پنبه و میذارم تو گوشم خارش خیلی کم میاد سراغم و بزاغ دهانمو ک غورت میدم حس میکنم یچیزه تیزی غورت میدم.سمت راستم کمرم میترکه اگه نشسته باشم از درد رگ کف پام همش میزنه نوک بعضی وقتا یجوری سرگیجه میگیرم که اشهد خودمو میخونم انگشتای دستم سوزن سوزن میشه وزنمو کم کرده صورتمو لاغر کرده تنفسم بوی بد میده ولی خب ماسک که میذارم بوی حالت عادیش برمیگرده عصبیم کرده هرکی میبینم میگه چرا انقدر داغون شدی…توروخدا کمکم کنید جوابمو بدین….
    خیلیم هزینه کردم. ولی خب تنها جایی که نرفتم دکتر حلق و بینی بود

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی با توجه به نوشته های شما به نظر بنده شما دچار وسواس فکری عملی هستید اگر معاینات شما نرمال بوده است بهتر است به روانپزشک مراجعه نمایید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید . من الان 2.3 روزه که سرگیجه دارم وقتی میخوام بخوابم سرم رو بالش بزارم بیشتر میشه دکتر گفت التهاب مایع گوش میانی داری . قرس سیناریزین 25 داده که نصفشو شبا بخورم . میخواستم بدونم این میتونه ربطی به کرونا داشته باشه؟ ووقتی این قرصارو میخورم بهتر میشم ولی بعده حدودا 12 ساعت باز سرگیجم زیاد میشه ممنون ار راهنمای شما

    پاسخ
    • سلام اگر علامت دیگری ندارید مربوط به کرونا نمی باشد طبق دستور پزشک عمل نمایید در صورت عدم بهبودی پس از یک هفته مجددا به پزشک خود مراجعه کنید

      پاسخ
  • من یه روز کلا گوشم صدای نبض میداد و کم شنواشده بودم بعد از یه روز خودش خوب شد آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام بله بايد از نظر عفونت گوش مياني بررسي شويز

      پاسخ
  • سلام ببخشید من چند روزه ترشحاتی از گوشم میاد وشدیدخارش داره الآنم شدید چند روزی پشت سرم وطرف چپ سرم درد دارم. چه قرصی بخورم خوب میشم .قبلاً هم سابقه عفونت‌های شدید گوش داشتم

    پاسخ
  • سلام دکتر من سرگیجه شدیدی دارم قبلنا که سرگیجه میگرفتم یه روزه خوب میشد اما الان بیشتر از ۳ روزه که سرگیجه و حس سبکی سر دارم دکتر رفتم گفت گوشت عفونت کرده. چیکار کنم خوب شم؟

    پاسخ
  • از علت های ترشح بیش از حد گوش میانی چیست وچه راهکاری برای جلوگیری وجود دارد ؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر عفونت گوش مياني و همچنين پارگي پرده سماخ بررسي شويد
      نبايد بذاريد آب داخلش بره و بعد از حمام با سشوار خشكش كنيد

      پاسخ
  • سلام‌من‌مادرم‌‌چندوقته‌سرگیجه‌داره‌بردمش‌دکتدگفت‌گوشش‌کمی‌اتهاب‌داره‌مال‌گوش‌میانیش‌هم‌هست‌سرگیجه‌بدی‌داره‌چکارکنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشین من چندروزه میخوام چشماموبچرخونم یه جایی نگاه کنم سرم گیچ میره گوشهامم خیلی میخوارن چه دارویی بخورم خوب شم نمیخوام دکترمراجعه کنم

    پاسخ
  • سلام من وقتی با موبایل حرف میزنم گوشم درد میکند چند باریکتر رفتم ولی خوب نشدم چکارمیکنه به نظرشما

    پاسخ
  • سلا من دچار سر گیجه حرکتی شدم بعد ۴ روز امروز متوجه وجود پر پر ها یی جلو چشمم شدم خیلی نگرانم و با شراط پاندمی درمانگاهها و دکتر های سوئد خیلی بد ویزیت میکنند و وقت متخصص میدند نوزاد شیر خوار هم دارم شرایط خیلی بدی دارم از نظر سر گیجه و گیجی سر د چشم میخوام بدونم خطر ناکه؟مرسی

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی برای راهنمایی بهتر از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص مغز و اعصاب استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر – میخواستم راهنمای بگیرم و ایا موقع عفونت گوش و باید گوش شست شو داد ؟ چون احساس میکنم توش پر هست ؟
    همچنین برای انتیبیوتیک هایی که میخورم دچار برفک دهان و اسهال شدم و ازین بابت جه کار میتونم بکنم ؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر – من از ۳ روز پیش ، دچار کیپ شدن گوش سمت چپ ، بعدش درد گوش، ترشح مایع ، تب و لرز شدم و روز اخر غدد لنفاوی جلو گوشم متورم شد وقت خواب صدای قلبم میشنوم . قطره گوش duoxal و قرص دیکلوفناک کالیوم دکتر برام تجویز کردن ، اما خوب نشد .. میخواستم راهنمایی کنید . ممنونم

    پاسخ
    • خیلی ممنونم . اگر 2 روز شروع به خوردن اموکسیسیلین کرده باشم و میتونم قطعشون کنم و به کوآموکسی کلاو ۶۲۵ تغیر بدم ؟

      پاسخ
      • خواهش میکنم بله میتونین

      • خیلی ممنونم از لطفتون

  • سلام درود ، ببخشید من ۳۵ سالمه از سه سال پیش که مراجعه کردم به پزشک برای معاینه و چکاب کلی ، و ایشون آهن چکشی شکل توی گوشم گذاشت و صدای صوت اومد و بعد از اون هر از گاهی وز وز داشتم تا پارسال که ممتد شد زنگ میزد الان هم سرگیجه شدید دارم جوری که هر لحظه حس میکنم کوبیده بیشم زمین و صدای زنگ گوشم بلندتر شده و اینکه الان رگایی پشت گردنم انگار بسته میشن و سفت میشن جوری که انگار خون رد نمیشه و دکتر بهم بتاهیستین ۸میلی گرم داده و آمپول عضلانی ولی اعلاعمم عفونت گوش داره نشون میده عدم تعادل شدید، زنگ گوش گرفتگی پشت گردنو رگهای گردنم و الان هم خارش گلو و شل شدن پوست فکم بهش اضافه شده چیکار باید بکنم چه قرصی و دارویی بخورم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتان لازم است از مشاوره تلفنی با متخصص گوش حلق بینی استفاده کنید یا حضورا به متخصص گوش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من عید امسال یک حمله بهم دست داد چشمام سیاهی رفت و ضربان قلبم بالا رفت و احساس مرگ بهم دست داد بعد رفتم بیمارستان بهم گفتن از گوش میانی هست و دکترم رفتم گفتند منیر داری چند وقته سیبلیوم مصرف میکنم گاهی خوبم گاهی هم نه و در اثر گرسنگی سریع حالم بده میشه و ضربان قلب میگیرم ام آر ای هم دادم چیزی نبود

    پاسخ
    • سلام اون خمله عصبيتون پنيك اتك بوده، بايد توسط متخصص اعصاب و روان معاينه شويدتا دارو براتون شروع كنند تا اين حالتهاتونزهم از بين بره.

      پاسخ
  • با عرض سلام
    ببخشید خانم دکتر من مدتیه سرگیجه دارم بطثریکه وقتی سرم رو‌تکان میدم انگار چشمام سنگین میشه وقسمت بالای پشت سرم سنگین میشه به نظر شما از گوشامه یا مغزم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه هنگام حرکت ایجاد میشود گوشی است

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من گوش چپم چهار روزه ضربان داره و گاهی اوقات هم سرگیجه دارم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • برای رفع عفونت گوش میانی یا شاید داخلی چند عدد قرص کوتریماکسول باید مصرف شود؟

    پاسخ
  • سلام سرکار خانم دکترنازلی آتش زد
    با سلام و شب بخیر من حدود ۱۰ روز است که پدرم ( ۹۰ سال دارد )بابت کرونا از بیمارستان مهاباد مرخص شده و الان که شکر خدا حالش بهتر شده ولی نمیتونه بشینه و تعادل نداره .لطفا در مورد درمان راهنمایی فرمائید.

    پاسخ
  • من گوشم کیپ شده برای گوشی که کیپ شده چه قرصی باید بخورم یا قطره چی بزنم

    پاسخ
  • سلام من ابریزش بینی داشتم بعد انقدر شدید بود که گوشم را کیپ کرد و کم میشنوم حالا چکار کنم؟

    پاسخ
  • چه قطره ای برای درد گوش و باز شدن کیپی گوش خوبه

    پاسخ
  • سلام
    من تقریبا13روز پیش گوشم خارش داشت با گوش پاک کن خاروندنم گوش راستم رو بعد چند دقیقه یه آب زرد رنگی از گوشم اومد و دیگه تو گوشم احساس کیپی کردم الان گوشم درد میکنه 13 روزه خوب نشده تیر می کشه موقع جویدن درد میکنه گاهی اوقات داخل گوشم ضربان داره. آستامینوفن و اموکسی سیلین خوردم بازم خوب نشد.

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من یک آقای ۳۷ ساله هستم
    خانم دکتر چند روزی است که داخل گوش چپم درد میکنه، همزمان کمی هم گلو درد دارم، ضمنا ترشح از گوش ندارم، اما کمی ضعف و بی‌حالی دارم، ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام مادرم یکماه هست عمل دیسک کمر کرده والهی شکر حالش بهتر شده تا یکدفعه چند روز سر درد و سر گیجه می‌گرفت و رفت دکتر، دکتر گفتن هوش میانی مغز عفونت کرده حالا خاستم بپرسم دلیلش چی هست؟؟؟

    پاسخ
    • سلام بله ميتونه بدليل عفونت گوش مياني باشه
      اما بهتره اول معاينه شن( گوششون) تا در صورت عفونت انتي بيوتيك مصرف كنند

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید چند روزه پشت گوش راستم احساس درد میکنم ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
  • با سلام
    حدود چهل روزه صبح ها که بیدار میشم توی گوش راستم خیس میشه و احساس سنگینی توی گوشم دارم آیا این عفونت هست یا نه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام .وقت بخیر
      من تقریبا ار اول عید ۹۹ که کرونا گرفته بودم و همون زمان سرگیجه شد که ساختمان دورم میچرخید و تهوع داشتم و حال بدی داشتم . از اون زمان تا حالا سرگیجه دارم دکتر رفتم بهم قرص بتاهیستین و قطره گوش داده مصرف میکنم هنوز هم حالم بهتر نشده . لطفا راهنمایی نمایید

      پاسخ
      • سلام لازمه كه توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد MRI هم بديد

    • سلام بله عفونت گوش مياني مطرح است اما بهتره بصورت حضوري هم توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام خانم دكتر
    من از ديشب گوش درد داشتم
    صبح با گوش درد از خواب بيدار شدم
    رفتم دكتر گفت مجرا و پرده ي گوشت ملتهبه
    سيپروفلوكساسين ٥٠٠ و قطره ميكسا كورت دادن
    ولي اصلا دردم خوب نشده
    قطره ك ميريزم نميره پايين تو گوشم انگار چيكار بايد كنم؟؟
    حس ميكنم اون يكي گوشمم داره دردش شروع ميشه
    آيا ممكنه اون گوشمم عفونت كنه؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشيد . حدود يك هفتس جراحي دندون كردم دندون كشيدم دو روز بعد از جراحي سرگيجه و كمي حالت تهوع گرفتم دكتر عمومي رفتم گوشم و ديد گفت عفونت نداره ميشه راهنمايي كنيد خيلي دارم اذيت ميشم?

    پاسخ
    • بله ببخشيد پيام قبلم نصفه شد . بله مترونيدازول هم ميخورم ولي الان سرگيجه و كمي حالت تهوع دارم كه دكتر عمومي گفت عفونت نداره ممكن مياني گوش باشه؟؟؟ سه تا دكتر رفتم درمانگاه هيچ فايده اي نداشت?تشخيص ندادن

      پاسخ
      • اگه گوش مياني باشه با انتي بيوتيمهايي كه ميخورين بهتر ميشديد
        اما بهتره كه معاينه شيد
        به متخصص گوش و حلق و بيني مراجعه كنيذ

  • سلام، مادر من ۵۰ سالش هست یه روز که از خواب بیدار شد گفت نمیتونم تکون بخورم وقتی سرش و تکون میدادمیگفت دارم به کما میرم. رفتیم پیش دکتر گفتند که مایع گوشش تکون خورده دکتر براش داروی betasercتجویز کرده ولی بازم همون جوری میشه میخواستم بپرسم داروی قویتری وجود داره بجای این دارو بهش بدیم. واینکه آیا صدای زیاد باعث تشدید بیماری میشه.

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر….چند سال پیش گوشم به شدت چرک کرد و تا دوهفته خونریزی و جراحت داشت،رفتم پیش دکتر شست و شو داد و با دارو رفع کرد بعد از دوسال دوباره گوشم همون حالتی شده و تیغ میکشه تو این وضعیت کرونا هم دکترای شهرمون نمیشینن چه دارویی پیشنهاد میکنید برای رفع این بیماری؟

    پاسخ