ام اس چیست؟ هرآنچه باید درباره (.M.S) بدانیم

علت به وجود آمدن بیماری ام اس
اشتراک گذاری 140 نظر

بیماری ام اس چیست؟ عواقب بیماری ام اس چگونه است؟ در این مقاله از مجله دکتردکتر به بررسی کامل بیماری ام‌ اس می‌پردازیم؛ در ادامه با ما همراه باشید.

 

ام اس یا (Multiple sclerosis) مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ام. اس. بیشتر در افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله تشخیص داده می‌شود.  این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مغز و اعصاب  در جوامع بشری است. زنان تقریباً دو برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به ام. اس هستند.

علت این بیماری ناشناخته است و درمان قطعی برای آن هنوز وجود ندارد؛ ولی تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

بیماری ام اس چیست؟

بیماری ام اس (Multiple sclerosis) یک بیماری ناتوان‌کننده است که مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ام اس ممکن است سبب از دست دادن کنترل، دید، تعادل و حواس (بی‌حسی) شود.

در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می‌بینند که به این اختلال بیماری خود ایمنی می‌گویند. (بیماری‌های خود ایمنی بیماری‌هایی هستند که در آنها سیستم ایمنی بدن که وظیفه آن حفاظت از بدن و نابود کردن عوامل خارجی همچون باکتری و میکروب‌ها است، به طور اشتباه شروع به حمله به بافت‌های بدن می‌کند).

در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به سلول‌های عصبی حمله می‌کند. در نتیجه ام اس مشکلات ارتباطی بین مغز و بقیه بدن ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند اعصاب را از بین ببرد یا به طور دائمی به آنها آسیب برساند.

شناخت بیشتر ام اس از طریق آشنایی با کارکرد دستگاه عصبی مرکزی

برای درک بهتر بیماری ام اس (M.S)، شناخت وظایف دستگاه عصبی مرکزی کمک‌کننده است. دستگاه عصبی مرکزی از اجزای حیاتی مغز و نخاع تشکیل شده است. علاوه بر این، تعداد زیادی رشته‌های عصبی به طور مستقیم به مغز متصل شده‌اند که به آنها «عصب جمجمه‌ای» گفته می‌شود. این رشته‌های عصبی شامل «اعصاب بینایی» نیز می‌شوند که چشم‌ها را به مغز پیوند می‌دهند. مغز فعالیت‌های بدنی همچون حرکت و اندیشیدن را کنترل می‌کند و طناب نخاعی مسیر اصلی پیام‌رسانی از مغز به اندام‌های بدن است. پیام‌ها از مغز به همه بخش‌های بدن می‌روند و همگی اعمال خود آگاه و ناخود آگاه را تحت تسلط دارند.

سیستم مرکزی اعصاب از میلیون‌ها عصب تشکیل شده که وظیفه انتقال پیام‌ها بین مغز و اجزای بدن را بر عهده دارند. این اعصاب پوشیده از الیاف‌های محافظ به نام میلین myelin (نوعی چربی) هستند که ار تداخل اعصاب با هم جلوگیری می‌کند.

در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن شروع به آسیب رساندن به این چربی‌ها می‌کند و با این کار باعث می‌شود انتقال پیام توسط این اعصاب مختل شده و مغز قدرت کنترلی خود بر بدن را از دست دهد. میلین از سلول‌های عصبی با عنوان اوليگودندروسيت در مغز و نخاع تشکیل شده است. این سلول‌ها چندین بار خود را در اطراف سلول‌های عصبی (آکسون‌ها) می‌تابند تا یک غلاف محافظتی میلین‌دار در اطراف رشته‌های عصبی تشکیل شود.

میلین باعث افزایش سرعت انتقال سیگنال‌های عصبی در آکسون‌ها می‌شود. میلین در بیماری ام اس توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار می‌گیرد. بیماری ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در اثر حمله دستگاه ایمنی بدن به میلین‌های رشته‌های عصبی، بافت محافظتی اطراف رشته‌های عصبی از بین می‌رود.

علائم بیماری ام اس

نشانه‌ها و علائم بیماری ام اس (.M.S) به طور گسترده‌ای متفاوت هستند و به میزان آسیب وارده به رشته‌های عصبی و اعصاب بستگی دارند. علائم بیماری ام اس ممکن است از فرد به فرد و در طی دوره بیماری متفاوت باشد. بسته به محل آسیب عصبی علائم بیماری ام اس فرق می‌کند.

از مهم‌ترین و اولین علائم بیماری ام اس (MS) می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش حافظه

کاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مشکلات زبانی از اختلالات رایج در نتیجه‌ پیشرفت بیماری ام اس است. البته بسیاری وقت‌ها می‌تواند از اولین علائم بیماری ام اس باشد.

اختلالات جنسی

اختلالات جنسی یکی از شایع‌ترین اختلالات در بیماران مبتلا به ام اس در مراحل شدید است. این وضعیت که در بیشتر اوقات عارضه‌ای غیر قابل پیشگیری است، یکی از علائم بیماری ام اس در نظر گرفته می‌شود.

سرگیجه

بیماران مبتلا به ام اس معمولاً در مستقیم حرکت کردن مشکل دارند. در واقع این عدم تعادل در کنترل حرکات معمولاً با پیشرفت بیماری و تخریب سلول‌های عصبی، فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین خاطر است که بسیاری از مبتلایان به بیماری ام اس برای راه رفتن نیاز به عصا دارند.

دو بینی

دو بینی یا همان اختلالات بینایی به دلیل حمله‌ بیماری ام اس به سیستم عصبی و تأثیر بر روی عصب بینایی به وجود می‌آید و یکی از علائم بیماری ام اس محسوب می‌شود.

مور مور شدن انگشتان

بی‌حسی و مور مور شدن مداوم که معمولاً صورت و دست‌ها و پاها را درگیر می‌کند، از علائم بیماری ام اس است. آسیب و تخریب سلول‌ها عصبی در مغز و نخاع سبب ایجاد این حالت می‌شود. در واقع بی‌حسی و مورمور شدن می‌تواند در ابتدا به صورت حمله‌ای فرد را مورد آسیب قرار دهد. پاها شایع‌ترین بخش بدن برای بروز این عارضه‌اند.

ضعف و گرفتگی عضلات

اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های عضلانی حمله‌ای از علائم بسیار آزاردهنده بیماری ام اس هستند. این اسپاسم‌ها معمولا دردناک هستند و در بخش‌های انتهایی بدن نظیر دست‌ها و پاها ایجاد می‌شوند و بعد از چند دقیقه برطرف می‌شوند.

اختلال در کنترل ادرار و مدفوع

بی اختیاری در دفع ادرار و مدفوع در بیماری MS دور از انتظار نیست. تقریباً ۸۰ درصد بیماران مبتلا به MS در کنترل ادرار و مدفوع خود مشکل دارند. این افراد معمولاً از احساس دفع ادرار مکرر و ناگهانی در عذاب هستند. مشکل آزاردهنده دیگر در این افراد، اسهال مداوم و اختلال در کنترل تخلیه روده است.

بی حالی و افسردگی

ابتلا به بیماری آزاردهنده‌ای مانند بیماری ام اس MS علاوه بر آسیب جسمی می‌تواند ابزاری برای شکنجه روحی فرد باشد. بسیاری از مبتلایان به ام اس، احساس افسردگی، تحریک‌پذیری و تغییرات خلق‌و‌خو را یکی از مشکلات رایج خود بیان می‌کنند.

از  دیگر علائم بیماری ام اس می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

عدم هماهنگی بین کلمات در سخن گفتن، سنگینی سر و بدن، دفع بیش از حد ادرار نسبت به دیگران، دیر هضم شدن غذا، حساس و زودرنج شدن، یبوست، دیدن کابوس در بعضی افراد، عدم تحمل هوای گرم و آب گرم، عدم تحمل آب سرد و هوای سرد، افسردگی و خودخوری، انزواطلبی و گوشه‌گیری، نداشتن تعادل، داشتن لرزش هنگام حرکت، یاری نکردن ماهیچه‌های پا هنگام راه رفتن از دیگر علائم بیماری ام اس هستند.

دوره بیماری MS

اکثر افراد مبتلا به MS دارای دوره بیماری عودکننده و مجدد هستند. آنها نشانه‌های جدید یا عود بیماری را تجربه می‌کنند. نشانه‌ها طی چند روز یا چند هفته به وجود می‌آیند و معمولاً به طور جزئی و یا به طور کامل بهبود می‌یابند. این موارد عواقب ناشی از دوره کمون بیماری است که می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد.

علل بیماری ام اس

علت مولتیپل اسکلروزیس ناشناخته است. این بیماری، یک بیماری اتوایمیون است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت‌های خود حمله می‌کند. در مورد MS، این عملکرد سیستم ایمنی بدن، میلین (ماده چربی که پوشش‌دهنده و محافظت‌کننده از فیبرهای عصبی مغز و نخاع است) را از بین می‌برد.

میلین را می‌توان با پوشش عایق بر روی سیم‌های برق مقایسه کرد. هنگامی که میلین محافظ، آسیب ببیند، فیبر عصبی در معرض قرار می‌گیرد، پیام‌هایی که در امتداد این عصب حرکت می‌کنند ممکن است آهسته یا مسدود شوند وهمچنین عصب ممکن است به خود آسیب بزند. روشن نیست که چرا MS در برخی افراد توسعه می‌یابد. ترکیبی از ژنتیک و عوامل محیطی مسئول این اتفاق هستند.

افراد در خطر ابتلا به ام اس

عواملی که خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس را افزایش می‌دهد:

  • سن. MS ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، اما اغلب در افراد بین ۱۵ تا ۶۰ ساله رخ می‌دهد.
  • جنسیت. زنان حدود دو برابر احتمال بیشتری برای ابتلا به MS دارند.
  • سابقه خانوادگی. اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما MS داشته باشد، شما در معرض خطر ابتلا به بیماری هستید.
  • برخی از عفونت‌ها ویروس‌ها، از جمله اپشتاین بار، ویروسی که منونوکلئوز عفونی را ایجاد می‌کند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.
  • آب و هوا. MS در کشورهای دارای آب و هوای معتدل، از جمله کانادا، شمال ایالات متحده، نیوزیلند، جنوب شرقی استرالیا و اروپا بسیار رایج است.
  • سیگار کشیدن. افراد سیگاری خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری را دارند.

درمان بیماری ام اس

هیچ درمان قطعی برای بیماری مولتیپل اسکلروز یا ام اس وجود ندارد با این حال، درمان می‌تواند به بهبود سرعت حملات، تغییر مسیر بیماری و مدیریت علائم بیماری ام اس کمک کند.

طیف گسترده‌ای از داروهای مختلف وجود دارند که می‌توانند شدت و تکرار علائم بیماری ام اس را کاهش دهند. همچنین بعضی از انواع داروها می‌توانند سرعت پیشرفت بیماری را کاهش دهند. سایر داروها می‌توانند حملات بیماری را کوتاه کنند و علائم بیماری ام اس و مشکلات آن را بهبود بخشند. مانند درد، مشکلات ادراری و خشکی ماهیچه‌ها.

عوارض جانبی بیماری ام اس

افراد مبتلا به بیماری ام اس ممکن است این عوارض را داشته باشند:

  • سفتی ماهیچه یا اسپاسم ماهیچه‌ها
  • فلج، معمولاً در پاها
  • مشکلات مثانه، روده یا عملکرد جنسی
  • تغییرات ذهنی مانند فراموشی یا نوسانات خلقی
  • افسردگی
  • اختلال خواب
  • صرع یا بیهوشی

چه زمانی برای ام اس به پزشک مراجعه کنم

اگر هر یک از علائم بیماری ام اس را در خود می‌بینید و سابقه این بیماری در خانواده شما وجود دارد؛ حتماً به یک متخصص مغز و اعصاب برای بررسی علائم و تشخیص مراجعه کنید.

ویدئوهای آموزشی درباره ام‌اس (MS)

در ادامه به مهم‌ترین موضوعات درباره بیماری ام‌اس که توسط دکتر ام اس (MS) در قالب مصاحبه ویدئویی پاسخ داده شده است، می‌پردازیم:

۱- ارتباط بیماری ام‌اس (MS) و ازدواج

ازدواج یکی از دغدغه‌های مهم بین جوانان مبتلا به بیماری ام‌اس است. حفظ سلامت خود، همسر و فرزندان از مواردی است که همواره برای این گروه مهم است. در این ویدئو خانم دکتر نسترن مجدی‌نسب به بسیاری از پرسش‌های بیماران مبتلا به ام‌اس درباره ام‌اس پاسخ داده است.

  1. آیا احتمال ابتلای فرزند به بیماری ام‌اس از پدر و مادر مبتلا به این بیماری وجود دارد؟
  2. آیا منعی برای ازدواج دو نفر که مبتلا به بیماری ام‌اس هستند، وجود دارد؟
  3. آیا تفاوتی بین مرد یا زن مبتلا به ام‌اس برای ازدواج وجود دارد؟
 

۲- حفظ توانایی در بیماران ام‌اس (MS)

یکی از دغدغه‌های رایج میان بیماران ام‌اس حفظ توانایی آن‌هاست. برای درک بهتر این موضوع لازم است با مفهوم دیس‌ابیلیتی در این بیماری آشنا شوید. در این ویدئو خانم دکتر فرشته اشتری متخصص مغز و اعصاب به سوالات شایع در این زمینه پاسخ داده‌اند.

  1. ناتوانی یا دیس‌ابیلیتی چیست؟
  2. نقش استرس در تشدید بیماری
  3. چگونه ناتوانی در این بیماری را کنترل کنید؟
  4. نقش گرما در تشدید بیماری ام‌اس
 

۳- اهمیت شروع درمان به موقع بیماری ام‌اس

از موارد بسیار مهم برای بیماران ام‌اس ضرورت شروع درمان به موقع است. در ویدئو زیر دکتر هرمز آیرملو متخصص مغز و اعصاب به اهمیت شروع درمان به‌موقع بیماری‌ ام‌اس پرداخته‌اند

  1. اهمیت شروع به موقع درمان بیماری ام‌اس
  2. انواع داروها برای درمان بیماری ام‌اس
  3. عوارض و اختلالات احتمالی در صورت عدم شروع درمان بیماری
 

۴- بارداری برای بیماران مبتلا به ام‌اس

همانند هر انسان دیگری تجربه شیرین پدر یا مادر شدن نیز برای بیماران مبتلا برای ام‌اس وجود دارد. اما در قدم اول سلامت مادر و فرزند در این شرایط خاص اهمیت دارد. در این ویدئو خانم دکتر بهناز صدیقی، متخصص مغز و اعصاب به شرح و بررسی شرایط این بیماری و بارداری پرداخته‌اند.

  1. آیا امکان بارداری برای بیماران میتلا به ام‌اس وجود دارد؟
  2. بهترین زمان بارداری برای بیماران ام‌اس چه زمانی است؟
  3. اهمیت مشاوره با پزشک معالج پیش از بارداری
 

۵- بازتوانی حرکت، تکلم، بلع غذا و… در بیماران مبتلا به ام‌اس

بازتوانی از موارد بسیار مهم برای بیماران ام‌اس است که باید به شکل ویژه‌ای به آن توجه داشته باشند. در این ویدئو دکتر سید محمد باغبانیان متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ ام‌اس به شرح و بررسی اهمیت بازتوانی در این بیماری می‌پردازد.

  1. اهمیت بازتوانی با روش‌های بازتوانی برای بیماران ام‌اس
  2. مرحله پیش رونده ثانویه چیست؟
  3. بازتوانی عدم تعادل بدن، حرکت، تکلم، بلع غذا و… در این بیماری

 

منابع:

 

healthline

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

140 دیدگاه در “ام اس چیست؟ هرآنچه باید درباره (.M.S) بدانیم
  • سلام. من بیست سالمه. 5ساله که افسردگی دارم و دوسال تحت درمان بودم. یکسال با تی دی سی اس، و از پارسال با دارودرمانی. سرترالین و کلومیپرامین مصرف کردم. مشکل جدی تمرکز دارم و حتی ریتالین هم مصرف کردم که به خاطر حالت تهوع و بی انگیزگی ای که بهم میداد قطعش کردم. من قبل ازین به ندرت یه وقتایی پیش میومد که بخوام یه چیزی بنویسم و نتونم. ینی وقتی میخوام مداد دستم بگیرم و بنویسم، دستم نمیتونه. میلرزه و انگار قوه برای نوشتن نداره. این خییییییلی به ندرت برام پیش میومد تا اینکه اخیرا بیشتر شده و واقعا بعضی وقتا نمیتونم بنویسم. و کلا دستام همیشه یه لرزش خفیفی داره که گاهی وقتا بیشتر میشه. ولی مثلا توی تایپ کردن، بینایی، شنوایی مشکلی ندارم، گاهی وقتا توی خواب سردرد شدید میگیرم. کم پیش میاد اما درد عجیبیه. احساس میکنم سرم میسوزه. یا یه ضربه میخوره به سرم. بعضی اوقات هم وقتی از جام بلند میشم چشمام سیاهی میره. بعضی وقتا هم خیییلی کم جس میکنم چشمام میپره نمیدونم چجوری توصیفش کنم. پلکم نمیپره ها، چشمام. مشکلات گوارشی هم دارم. شبا خواب نمیرم چون همش میرم دستشویی. مشکل یبوست مزمن رو هم دارم… اختلال پرخوابی هم دارم. کلا از بچگی همیشه خسته و بی حال بودم کمخونی هم ندارم. ممکنه ام اس داشته باشم؟ باید مراجعه کنم؟

    پاسخ
  • سلام من خواهرم چند روزه که چشم سمت چپس تاز شده جوری که همه چیز رو تار میبینه بردیم دکتر گفتن ام ار ای بده دادیم هنوز جواب نیومده ولی اونجا یه اقایی گفتن من یه پلاک دیدم تو عکس
    ام اس هستش؟؟؟؟

    پاسخ
  • سلام .دختر ۲۷ ساله هستم و اینکه الان حدود ۳ماه احساس بی حسی دارم ام ار ای مغز و کردن هم دادم چیزی نبود .پلی دهانم هم حس نداره و کسی این حرفای من باور نمیکنه .بنظر شما این علایم به نفع ام اس میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر mri خوب بوده ms رد میشه
      بهتره از نظر اضطراب بررسی شین و به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
      اگر امکان مراجعه ندارین از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مادرم چند وقتی هست که تو جفت پاها میگه احساس گزگز داره از زانو به پایین و اینکه گز گز مداوم نیست مثلا وقتی راه میره احساس گزگز نداره و اینکه دیسک کمر و گردن هم داره این میتونه علایم ام اس باشه یا از دیسکه کلا گزگز مربوط به ام اس میتونه در طول روز یه ساعت باشه یه ساعت نباشه؟

    پاسخ
    • سلام
      میتونه بخاطر دیسک هم باشه
      منتها نیاز به معاینه هست عزیز و بررسی رفلکس ها
      بهتره به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        ۲۵ ساله هستم
        ببخشید اخیرا وقتی نصف شبا از خواب بیدار میشم متوجه میشم دستام(بیشتر دست راست و بیشتر از ساق تا کف) و گاهی هم پاهام(از ساق تا کف) سر هستش و یکم که جابجاشون میکنم کامل از ببن میره
        نگران شدم
        به ام آر آی نیاز هستش؟
        ممنون

  • سلام ۲۳ سالمه ،کل این علایم رو از حدود چهار سال پیش دارم.آرتروز کمر و تنگی نخاع و دیسک کمر مهره های ۴ و ۵. بعضی وقتا در کمر درد وحشتناکی حس میکنم که حتی نفس کشیدن سخت میشه(حدود ۱۰ دقیقه طول میکشه) . در ران پاها گرفتگی شدید حس میکنم و نمیتونم به ادامه مسیر ادامه بدم و نمیتونم راه برم و حدود نیم ساعت طول میکشه خوب شه. احساس گرفتگی و درد و خواب رفتگی در دست ها و پاها دارم. عدم تشخیص چهره و حافظه بسیار ضعیف حتی در حد حفظ کردن شماره تلفن جدیدم(مواردی که قبلا حفظ بودمو هنوز یادمه). غده هایی در زیر بغل دارم که بعد از رفتن و تحت درمان قرار گرفتن پیش چند متخصص درمان نشدند و همیشه برآمده و درد شدیدی دارند. به نور حساسیت دارم(خصوصا رنگی). گرما رو نمیتونم تحمل کنم و حتی در دمای منفی نمیتونم کاپشن بپوشم و عصبی میشم. حس سرگیجه مداوم. بی خوابی شدید. خستگی زیاد.تاری دید.عملکرد ضعیف بدن در حضم غذا. در ازمایش ها فقط کمبود ویتامین دی داشتم که چند ساله قرصشو مصرف میکنم.اطرافیانم میگن افسرده هستم ولی خودم همچین حسی ندارم و دلیلی براش نمیبینم.میخواستم بدونم این علایم ممکنه ربطی به ام اس داشته باشه؟ باتشکر.

    پاسخ
    • سلام
      بنظر دپرشن مطرح هست
      جهت بررسی دقیق ، با توجه به علایمتون لازمه به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلامـ خسته نباشید من از فینگولیمود ویتامین ب۱ و امگاسه کوانزیم ۱۰دالفیرا جنسینگ استفاده میکنم اوایل در راه رفتن مشکل داشتم دوبین بودم الان هیچ مشکلی ندارم

    پاسخ
  • سلام من دختری ۲۱ ساله هستم،تاری دید دارم ب مرور هی بیشتر میشه حس میکنم این هم بگم ک عینک میزنم ،سرگیجه دارم مدام و حس میکنم سرم اضافیه واقعا گردنم ستون مهرهام و استخون پایین کمرم ب شدت درد میکنه و نمیتونم سرپا وایسم و گوشام مدام انگار هوا توشه و درد میکنه لبام ترک میخوره و دهنم زخم میشه داخلش مدام اینا میتونه علائم ام اس باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بیشتر به اضطراب میخوره
      اما با توجه به علایم بهتره جهت معاینه متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • خانم ۳۰ ساله هستم یکساله سزارین کردم، و بچه شیر میدم، دیسک کمر دارم مهره l4 l5 و l3l4 ,دردهای پراکنده داشتم که سنجش پوکی استخوان دادم و مشخص شد کمی پوکی استخوان دارم، حدود یک هفته است به صورت چرخشی دربدنم احساس گز گز و سوزن سوزن شدن دارم،پا ها دستها صورت و همه جا و هر جا یه کم بیشتر طول نمیکشه… گاهی همراه با خارش …. هر دفعه یه قسمت سوزن سوزن میشه و اندام خاصی نیست و بیشتر وقتی روی پاها میشینم یا دستها و پاهام قابت و بی تحرکه اینطور میشه…علتش چیه ؟ آیا مبتلا به ام اس شدم و این نشونه ی ام اسه؟ خیلی نگرانم😔😞 ممنون‌میشم جواب بدید🌹🙏

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع ام اس نیست عزیز
      توسط متخصص” مغز و اعصاب ویزیت شین

      پاسخ
  • سلام.
    یه رابطه 8 ساله داشتم تموم شد رابطه پر استرس تنش.فشار اقتصادی بیکاری از یه طرف بهم وارد شد .
    38 سال سن دارم. افسردگی گرفتم . پیش روان کاو رفتم غرص داده برای افسردگیم.
    جند وقته دستام لرزش داره.لرزش ها به فکم میزنه دنونام بهم برخورد میکنن. لرزش به پای چپم میزنه.میچرخه یه جورایی.
    تو صحبت کردنم تیک پیدا کردم رو یه کلمه گیر میکنم تا تکرارش کنم.چند بار شده خاستم چیزی پرت کنم یا وقتی چیزی پرت میکنن طرفم یه تنش بهم وارد میشه.در حالت پرت کردن از طرف خودم یهو اون چیزی که میخام پرت کنم بی ا ختیار میگیرمش که یه وقت پرتش نکنم قاشق غذا خوری نمیتونم هماهنگ کنم تو غذا خوردن . فراموشی اسمی پیدا کردم اسم رفیقامو قاطی میکنم. نمیدونم عوارض قرص افسردگیه یا دارم بدتر میشم از گرما زیاد کلافه میشم ولی سرما زیاد لرز میندازه تو بدنم.
    فکر کنم اوضام بده همش فکرهام منفی شده چیز مثبت تو ذهنم نمی اید
    همین ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      داروتون باید عوض شه
      و به روان درمان هم جهت مشاوره مراجعه کنید
      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ
      • دو تا قرص بیشتر نداده
        1-نورتریپتیلین
        2-امورل امانتادین
        قزص اول شبی یه دونه دارم میخورم الول نصفه بود بعد شد شبی یدونه
        دومی یه دونه صبح یدونه شب که العان فقط شباشو دارم میخورم

      • اگر یک ماه دارو رو مصرف کردین و هیچ بهبودی حاصل نشده، با پزشکتون درمیون بزارین تا دارو تغییر کنه یا به یک روانپزشک دیگر مراجعه کنید

  • سلام من چهار ماه پیش به خاطر یه اتفاق بد یه مدتی شرایط سختی رو تحمل کردم
    بعد متوجه شدم که انگشت اشاره دست چپم داره به صورت ریتمیک وقتی دستم تو حالت استراحته عضلاتش منقبض میشه و تیر میکشه ولی درد نداشت اصلا
    بعد اون خوب شد دقیقا همون انگشت توی پای چپم شروع کرد همون حالتو تکرار کردن
    بعد اونم خوب شد ولی وقتی ادرنالین بدنم میره بالا انگشتام میلرزه نه به اون حالت تیر کشیدن ولی لرزش دارن
    و پای چپم وقتی راه میرم انگار سنگین شده ولی مشکلی در حرکت ایجاد نمیکنه انگار سفت شده یکم ولی درد ندارم اصلا

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع ms نیست اما با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید چند وقته فکر میکنم چشمم بعد میبینه میترسم ام اس باشه

    پاسخ
    • سلام
      عزیز هر ضعف چشمی ام اس نیست که
      ویزیت شین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به چشم پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دختری هستم ۲۳ ساله چند روزی میشد ک زانو هام درد میکرد از امروز دست و پام شروع کرده ب مورمور شدن
    علائم دیگه ای ندارم
    فقط دست و پام یخ میشه و مور مور میکنه یا همون گزگز
    بینهایت میترسم ام اس باشه
    میشه راهنمایی ام کنید

    پاسخ
    • سلام
      فعلا با این علایم بعیده عزیزم
      از نظر کم خونی و تیرویید بررسی شین و اگه علایم ادامه پیدا کرد ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام
    من ۱۹ سالمه و بشدت آدم استرسی هستم
    چند وقت پیش پوست بدنم بمدت ۲ هفته دچار خارش و گاهی سوزن سوزن میشد(بی حسی نداشتم)
    بعد خارش و سوزن سوزن بطور کلی خوب شد فقط گاهی اوقات سمت راست لگنم درد میکنه و گاهی احساس میکنم دست راستم سنگینه، در صورتیکه هیچ مشکلی برای حرکت دادن دست و پام ندارم
    بنظرتون ممکنه خطرناک باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام.علایمتون فعلا مورد نگران کننده ای نداره

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر دختری بیست ویک ساله ام ،من ۴ماهی هست که رژیم سختی رو گرفتم و۱۲ کیلو وزن کردم چند ماهه قبل به علت استرس وعصبانیت دست چپم بی حس شد والان در دوهفته اخیر دوبار دچار احساس گزگز توی دستهام میشم ممکنه به علت ام اس باشه؟واینکه به رژیم کاهش وزن ربطی داره؟

    پاسخ
    • سلام
      ام‌اس شرح حال خاصی داره عزیزم
      مدت و محل گز گز و… باید مشخص شه

      پاسخ
  • سلام من پانزده سالمه احساس خستگی و بدن درد و سنگینی تو پاهام و گزگز و بی حسی میشم مچ دست و پاهام هم خیلی درد میگیره باعث میشه نتونم زیاد راه برم تمرکز ندارم مدام استرس میگیرم و اخیرا خیلی زود عصبانی میشم و سرگیجه دارم که باعث میشه تعادلم را از دست بدم چند بار هم دو بینی داشتم بعضی وقتا تو سرم احساس سنگینی بعضی وقتا احساس سبکی دارم از بدن درد خوابم نمیبره میشه راهنمایی کنید🙏🏻

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش کم خونی و تیرویید بدین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر زنی ۳۷ ساله پارسال به دلیل یبوست کولونسکوپی کردم و دکتر پیچیدگی روده در بارداری باعث شده .و اینکه ۴ ماهی هست تکرر ادرار دارم بدنم پاییز پارسال کبود میشد دکتر متخصص خون رفتم و اولین بار مثبت بود ولی وبه بعد آزمایش دادم ptوptt نرمال بود که دکتر گفت کمبود آهن دارم .تیروئید کم کارلب مرزه به خاطر تنبلی تخمدان .حافظه ام بعضی وقتا فراموش میکنم یه چیزی و بردارم امکانش هست من بیماری ام اس داشته باشم

    پاسخ
    • سلام نه عزيزم بدليل كم كاري تيروييد هست
      بهتره anti tpo تونو چك كنيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من ۱۷ سالمه و بیشتر علائم گفته شده مثل سرگیجه ، مورمور شدن ، تاردیدن ، مشکل در صحبت کردن و تمرکز ، کاهش حافظه و ضعف و گرفتگی عضلات و بی حالی و خستگی و عدم تعادل ودرد در قسمت بازو و مچ دست به صورت خیلی زیاد در دست راست و تاحدودی دست چپ و سردرد و … رو دارم
    درضمن کم خونی و کم کاری تیرویید و کمبود ویتامین دی هم دارم
    لازمه برای ام اس به متخصص مراجعه کنم ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      فعلا خیر کم کاری تیرویید و کم خونی و…درمان کنید اگه خوب نشدین بعدا ویزیت شین

      پاسخ
  • سلام
    تقریبا ازبیست روز اخیر پای راستم از ناحیه قوزک درد شروع شده و بعد از یک هفته به سمت بالا و تا ناحیه لگن درد دارم مخصوصا عضلات بالای ران و دوقلو احساس سفت شدن عضله دارم و دو روز پیش صبح سه تا از انگشتای دستم گزگز و بی حسی خیلی کمی دارم که با گذشت زمان حس می کنم ناحیه بیشتری از انگشتم این گزگز رو دارم ، لطفا راهنمایی می فرمایید که چکار کنم
    سپاس

    پاسخ
    • سلام

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید یک سوال داشتم من دستم انگشت اخرش و یکی مونده به اخرش وقتی پنجه دست رو باز میکنم سوزن سوزن خفیف میشود و پای چپم هم بعضی وقت ها انگشتشت به ندرت خفیف خواب میرود برای چند دقیقه تازگی ها بلم قسمت نصفه راست بالا حالت یه حس داره انگار لیدوکایین زده باشی اما خفیف خوب میشه برمیکرده به نظرتون ممکنه ام اس باشد

    پاسخ
    • سلام لطفا از نظر كمبود آهن بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر:
    پسری ۲۹ ساله هستم
    من اسفند ۹۸ دچار کرونا شدم که بیشتر گوارشی بود که از همون اوایل بشدت روده هام صدا میداد که اکثر دکترا میگفتن سندروم روده تحریک پذیره و دارو میدادن که با دارو رفع نمیشد تا اینکه بعد از یک سال کولونوسکوپی کردم و مشخص شد کولیت اولسروز دارم،که متاسفانه بعد کرونا اینجوری شدم، و اینکه من از همون اوایل درگیریم با کرونا یک طرف بدنم (سمت چپ) میگرفت و حالت گزگز داشت مخصوصا پام از لگن تا پایین متاسفانه الان بازم اون گرفتگی ها اومدن سراغم،و اینبار زیاد شدن یعنی کمرم سمت چپ و دستم سمت چپ و پای سمت چپ یجور حالت درد و گزگز دارن ،بنظرتون چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام بدليل كم خوني فقر آهن هست آزمايش ferritin بديد لطفا و مجددا توسط پزشكتون ويزيت شين

      پاسخ
  • سلام مادر من سال ها پیش ام اس داشت فوت کرد دکتر ش گفت دخترش وقتی ۱۸ سالش شد بیاید پیش من امکان ارثی یا ژنتیکی داره منم ۱۸ سال دارم وخیلی می ترسم امکان داره

    پاسخ
    • سلام ms به خيلي فاكتور ها ربط داره
      يعني ممكنه مادرتون داشته باشن اما شما مبتلا نشيد

      پاسخ
  • سلامم خسته نباشید . من هفته پیش به خاطر مصرف مواد مخدر شیشه اوردوز کردم . الان گزگز خفیف دست و پا دارم . و بدن درد . احتمال داره ام اس گرفته باشم ؟

    پاسخ
    • سلام نه ام اس نيست بدليل شوكي بوده كه به بدنتون وارد شده
      بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام، من دو سال پیش بخاطر تاری دید به چشم پزشک مراجعه کردم گفتن چشم مشکلی نداره و باید بری مغز و اعصاب، ام ار ای دادم و گفتن چیزی نیست. از همون موقع استرس و تنش عصبی و اضطراب و ترس از نابینایی و ام اس دارم. چند وقته یک طرف صورتم و گوشم بی حس میشه و چشمم گاهی چیزهای سیاه جلوش میاد و پام سنگینه. خیلی میترسم ام اس گرفته باشم و بدتر اینکه میترسم به پزشک مراجعه کنم. کم کاری تیروئید داشتم و یک سال هست طبق نظر پزشک داروم قطع کردم و تیروئیدم لب مرزه. حالا سوالی که از شما دارم اینکه اعتبار ام ار ای چقدر هست و ممکنه بعد 2 سال مبتلا شده باشم؟ و یا ممکنه از تیروئید باشه. خواهش میکنم جواب بدین سایت بهتری پیدا نکردم و به شدت اضطراب دارم دارم روانی میشم.

    پاسخ
    • سلام
      شما اضطراب دارین عزیزم و این باید درمان شه
      برای اضطرابتون دارو بخورین بقیه حالت هاتون خوب میشه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.من ۳۹ سالمه..مجرد هستم.فشار کاری و عصبی زیادی دارم.ازمایش خون دادم، کم خونی شدید دارم که امپول اهن استفاده کردم.یکماهه سرگیجه و ناتعادلی دارم.کف دست و پاهام سرد و گز گز میشه..سمت چپ صورتم و گوش چپم برق گرفتگی دارم.یک چشمم دوبینی داره.ازمایش ام ار ای هم دادم گفتن چیزی نیست..نگران ام اس هستم.لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      اگه زیر نظر متخصص مغز و اعصاب بودین و بررسی ها انجام شده و منفی بوده نگران نباشین، اما برای درمان اضطراب و آرامش،

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من خانم ۳۱ ساله هستم یک ماه قبل به طول یک هفته سرگیجه شدید و حالت تهوع داشتم وقتی دستامو با اب سرد میشورم کل بدنم به لرزه میوفته و رنگ ناخنام بنفش میشه دکتر داخلی رفتم دارو داده نسبتا بهتر شدم الان هم پام بیقرار شده و باید تکون بدم یا محکم و سفت نگه دهرم مخصوصا موقع خواب.پاهتم هم همیشه سرده و خواب میره.چند روز پیش هم برادرم به گفته دکتر دچار ام اس شده یعنی ممکنه من هم ام اس داشته باشم؟

    پاسخ
    • سلام
      درمانتون رو ادامه یدین، علایمتون به نفع ام اس نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    25 سالمه ی سری علائم دارم که میخوام بدونم ام اس یا نه ممنون میشم اگه جوابمو بدین.
    تاری ی چشم و گاها دو چشم که بصورت مه آلود بودن اطراف ، بی حسی پا و دست ها مخصوصا قسمت بازو، احساس سنگینی دست و پا، ضعیف شدن حافظه و فراموشی، درد عضلات و سرگیجه بیشتر در حالت دراز کشیده.

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون واضحا ام اس نیست اما نیاز به معاینه کامل و شرح حال است

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۲۱ سالمه حدود ۴ ماه پیش زیر بغل چپم درد میکرد با درد دست وپا رفتم دکتر سونو بار اول ۱.۵ سانت بود گره لنفم بار دوم ۱ سانت که دکتر گفت جای نگرانی نیس ارمایشم هم مشکوک به روماتیسم بود ک اون هم بار دوم ازمایشم سالم شد گفتن اون قسمت هایی درد میکنه ک رگ اعصاب رد میشه الان هم یک ماه یه بار یا دو ماه یه بار زیر بغلم دوسه روز درد میکنه و خود به خود خوب میشه دست و پام هم درد میکنه هر لحظه یه قسمت. صبح ها ک بیدار میشم دستام سر میشه پیش چه دکتری برم ممکنه ام اس باشه لطفا راهنمایی کنین خیلی استرس دارم

    پاسخ
    • سلام

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دوکتور من وقتی درباره ام اس شنیدم این چیزا که نوشته درباره ام اس خواهرم فک کنم بعضی ای علایم ره داره
    بیحالی افسردگی مشکل در حرف زدن فلج پا ها مشکلات تنفسی
    فلج پاها میشه بگین امکان داره ام اس باشه

    پاسخ
    • سلام من ۲۱ سالمه حدود ۴ ماه پیش زیر بغل چپم درد میکرد با درد دست وپا رفتم دکتر سونو بار اول ۱.۵ سانت بود گره لنفم بار دوم ۱ سانت که دکتر گفت جای نگرانی نیس ارمایشم هم مشکوک به روماتیسم بود ک اون هم بار دوم ازمایشم سالم شد گفتن اون قسمت هایی درد میکنه ک رگ اعصاب رد میشه الان هم یک ماه یه بار یا دو ماه یه بار زیر بغلم دوسه روز درد میکنه و خود به خود خوب میشه دست و پام هم درد میکنه هر لحظه یه قسمت. صبح ها ک بیدار میشم دستام سر میشه پیش چه دکتری برم ممکنه ام اس باشه لطفا راهنمایی کنین خیلی استرس دارم

      پاسخ
      • سلام ام اس با تظاهرات چشمي شروع ميشه با حساسيت به نور قرمز
        شما براي دردهاتون بايد به متخصص روماتولوژي مراجعه كنيد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

    • سلام ام اس با اختلال بينايي ظهور پيدا ميكنه
      خواهرتون بهتره ان ار اي مغز و نخاع بدن گرچه بعيد ميدونم ام اس باشه

      پاسخ
      • سلام من ام اس دارم اما از گز گز پا شروع شد نه تاری دید

  • باسلام کف دست و پا های من قرمز میشه یا بعضی نقاطش انگار اصلا خون نداره پرش زیر پا و پرش بعضی عضلات بدن گاها انگشتان دست سوزن سوزن شدن و گزگز هم مقطع دارم ایا اینا از ام اسه

    پاسخ
    • سلام علایم گفته شده برای برچسب زدن بیماری ام اس به یک نفر کافی نمی باشد !شما باید ابتدا چکاپ کامل انجام دهید
      از نظر دیابت و چربی خون بررسی شوید و معاینه کامل انجام شود
      داخلی

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من پسری ۱۸ ساله ام بعضی شب خود به خود جنب میشم در روز بعضی اوقات سرم گیج میره وسیاهی و من زود زود ادرار میگیرمه این بیماری MS هست باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام ام اس اينطوري نيست علائم شما بيشتر به اضطراب ميخوره
      لطفا به متخصص اعصاب و روان براي درمان اضطرابتون مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام دختری 23 ساله هستم از سن 10 سالگی دچار تکرر ادرار هستم دکتر چند باری رفتم ولی فایده‌ای نداشت وقتی عصبی میشم شدید تر میشه خیلی کم حوصله ام خیلی زود از کوره در میرم میشه بگید این بیماری ام اس هست یا نه چون واقعا دارم عذاب میکشم ممنون

    پاسخ
    • سلام آزمايش ادرار بديد اگه نرمال باشه بدليل اضطراب هست
      اضطراب باعث تكرر ادرار ميشه و راهشم كنترل اضطرابه حالا يا به تنهايي يا با كمك مشاور و روانشناس

      پاسخ
  • سلام‌دختری‌۱۸ساله‌ام‌بعضی‌وقتاپای سمت چپم‌سوزسوزمیشه‌سرگیجه‌هم‌دارم‌چشمام‌هم‌یکمی‌تارمیبینه بیشتروقتی‌عصبی‌میشم‌پام‌سوزسوزمیکنه .پای‌چپم‌بعضی‌وقتابی‌حس‌میشه.بایدچه‌آزمایش‌هایی‌بدم؟

    پاسخ
    • سلام، از نظر كم كاري تيروييد كم خوني فقر آهن و كمبود ويتامين دي بايد بررسي شويد
      Cbc.diff esr crp
      Ferritin
      Tsh
      Freet4
      Bun cr
      25ohvitD

      پاسخ
  • با سلام پسری هستم ۲۳ ساله ۱.۵ ساله افسردگی دارم و به مدت ۸ ماه سیتالوپرام.ونلافکسین.ملاتونین.بوسپراکس مصرف کردم ولی به صورت ناگهانی قطع کردم.من هیچ سندرم قطعی نداشتم که الان بعد از ۴ ماه ترک دارو
    بدنم شروع به ضعف کرد تو داخل پاهام از ساق یا بعضی موقع ها ازناحیه ران تا خود پا احساس جریان دارم بعضا به صورت منقطع گاها بدنم مختصرا سوزن سوزن میشه دستام مخصوص انگشتام رنگش میپره و یهو مثل خون مردگی میشه و پاهام هم گاهی بعضی وقتا هم دست و پاهام یخ میکنه.اختلال اضطراب هم دارم.پرش ماهیچه مخصوصا ساعد چپ رو دارم به ازمایش خون دادم کم بود ویتامین دی داشتم و غلظت خون ممنون میشم راهنماییم کنید.

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید .پسری ۲۰ ساله هستم که خستگی و خواب آلودگی زیاد دارم بعضی اوقات مفاصلم درد میگیره ولی برای مدت طولانی این وض نمیمونه و برطرف میشه. بعضی اوقات ماهیچه های مختلفی از بدنم دچار پرش و نبض میشن(دائمی نیست).چند وقتیه چشام تار میبینه (به چشم پزشک مراجعه کردم گفت چشمات یه مقداری ضعیفه که عینک داد و به قوز قرنیه هم مشکوک بود)،قدیم در زیر چنه و الان در بخش نرمی هردو گوشم (کیست)نرم دارم که فاقد دردن،حافظم هم اوضا خوبی نداره بیشتر حافظه کوتاه مدتم،سریع چیزا یادم میره .از نظر خودم عرق زیاد میکنم و این اتفاق تو خواب محسوس تر هست.بنظرتون بیماری خاصی دارم؟خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Freet4
      Tsh
      25ohvitD
      بايد از لحاظ كم خوني و كمبود ويتامين دي و كم كاري تيروييد بررسي شويد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من نوددرصد عوارض رادارم دوتا بچه کوچیک هم دارم بیست ونه سالم بایدچیکارگنم تامطمئن بشم میدونمم ارثی نیست میشه بهم بگیدبدترم امکان داره بشم

    پاسخ
    • سلام باید ام آر آی انجام شود
      جهت معاینه وجهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • بنده علائمی در بدن پیدا شده مثل : سنگینی سر. برخی مواقع حالت برق گرفتگی دارم. داغی تف پا و مور مور شدن پا. خواب آلودگی. گیجی. زودرنجی یا عصبانی شدن. کم بینایی یادیدن بصورت تاری.قطع تمایلات جنسی و کرختی آلت

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كم خوني فقر آهن و كم خوني ويتامين ب ١٢ بررسي شويد
      اين آزمايشات را انحام بديد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من پسری 23 ساله هستم از بهمن 96یهوو انگار بدنم ضعیف شد کلاتواین سالا خودارضایی زیاد داشتم هنوزم دارم ولی علایم خیلی زیادی ازاین بیماری رو دارم و خیلی میترسم ازاین موضوع علایمی مثل مشکل بلع و سرگیجه و دردو اسپاسم عضلات چندماه هم نست ک دچار سندروم پای بیقرار شدم الانم چندروزه ک پای چپم انگار هی بی حس میشه ک برای اینکه اروم شم هی تکونش میدم مداری هم تنگی نفس گرفتم خواهشا کمک کنید چندسالع زندگی ندارم ازترس این بیماری

    پاسخ
    • سلام اين داستان اصلا عارضه اي نداره
      اما بايد از لحاظ اضطرابي بررسي شيد و همچنين از لحاظ كمبود ويتامين دي
      بهتره به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من دختری۱۷ ساله هستم که نزدیک به ۲سال هست که هنگام بلند شدن احساس سر گیجه ،عدم تعادل،و سیاهی رفتن چشم ها رو دارم
    اما الان چند ماهی هم هست که وقتی میشینم بعداز چند دقیقه
    دست ها وپاهایم بی حس میشن و خیلی هم احساس خستگی و کمبود انرژی دارم
    به پزشک عمومی مراجعه کردم و چکاپ دادم همه چیز (کم خونی ، غلظت خون ، پر کاری و کم کاری تیروئید ، هپاتیت سی بی ، آهن و …)نرمال بود و فقط کمبود ویتامین دی داشتم الان بعد از مدتی مصرف ویتامین دی هنوز خوب نشدم و همون علائم رو دارم .
    میشه راهنمایی کنید که لازمه که به پزشک مغزو اعصاب مراجعه کنم یا خیر ؟
    باتشکر از شما

    پاسخ
    • سلام بهتره اول نوار قلب بديد و اكو قلب شيد
      به اين حالتتون افت فشار خون وضعيتي ميگن
      درمانشم خوردن بيشتر نمك هست
      البته دارو هم داره اما بايد تحت نظر متخصص قلب بخوريد.

      پاسخ
      • سلام
        من پسری ۱۶ ساله هستم که چند وقتیه احساس مور مور شدن در سر دارم و گاهی در دست وپا تا چند وقتی مور مور سرم قط شد ولی الان حس میکنم اسپاسم و گرفتگی عضلانی دارم و پاهام بنظرم سنگین شده به متخصص داخلی رفتم ازمایش نوشت گفت چیزی نیست بنظرتون علت چیه؟؟

  • سلام خسته نباشید
    پسری ۲۴ سالع هستم حدود دو سه روزه که حس بی تعادلی و سرگیجه دارم
    حس میکنم تو سرم یچیزیه مث اینک صدای ویبره کم تو سرم باشه و سنگینی سرم دارم
    بعد دست و پاهام یه حالت شلی دارم انگار ضعف دارن
    از زندگیم افتادم واقعا خیلی نگرانم حالت افسردگی گرفتم میترسم بدی باشه مثل ام اس یا تومور

    پاسخ
    • با سلام
      باید فشار خون چک شود و معاینه تعادل و گوش انجام شود
      اگر سرگیجه بیشتر هنگام حرکت دادن سر یا خوابیدن روی یک طرف رخ میدهد میتواند ناشی از التهاب گوش داخلی باشد
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من مچ دستم رگاش انگار میخاد منفجر بشه تیر میکشه درد میکنه …..سر انگشتامم بی حس میشه گاهی ….همیشع هم سرگیجه دارم ….گرفتگی عضله ساق پامم هس اما بیشتر تیر کشید مچ دستمه

    پاسخ