شکستگی استخوان چگونه رخ می‌دهد؟ مراحل تشخیص، درمان و بهبودی (تایید شده توسط متخصص جراحی استخوان و مفاصل)

اشتراک گذاری 121 نظر

شکستگی استخوان به وضعیتی گفته می‌شود که در آن پیوستگی استخوان از بین رفته و استخوان شکسته باشد. بخش قابل توجهی از شکستگی‌های استخوان به دلیل تاثیر نیرو یا فشار شدید اتفاق می‌افتد. با این‌حال شکستگی ممکن است در اثر برخی بیماری‌ها ایجاد شده باشد. بیماری‌ها یا اختلالاتی که باعث می‌شوند استخوان ضعیف شود؛ مثل پوکی استخوان، برخی سرطان‌ها یا استئوژنز ایمپرفکتا (که بیماری‌های استخوان شکننده نیز نامیده می‌شود).

شکستگی که حاصل بیماری‌های دیگر باشد، شکستگی پاتولوژیک نامیده می‌شود. در این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر قصد داریم تا درباره موضوعاتی همچون شکستگی‌های استخوان، پروسه درمان و دانستنی‌های مرتبط با آن برایتان بگوییم. مطالعه این مطلب، حدودا 5 دقیقه طول خواهد کشید.

محتوای پزشکی این مقاله توسط دکتر سروش نقدی، متخصص جراحی استخوان و مفاصل در شاهین شهر اصفهان مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

دکتر سروش نقدی

اگر سوالی در این رابطه دارید، می‌توانید در انتهای همین مقاله و در بخش نظرات بنویسید تا پزشک به آن پاسخ دهد.

شکستگی استخوان چیست؟

 کلمه انگلیسی «break» به معنای شکستن و شکستگی معمولا در میان عوام مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در میان پزشکان، به‌خصوص متخصصان استخوان و مفاصل مثل جراحان ارتوپد، این عبارت بسیار کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک ترک و شکاف (نه تنها شکستگی) در استخوان با عنوان «fracture» (شکستگی) شناخته می‌شود. شکستگی استخوان در هر استخوان بدن می‌تواند اتفاق بیفتد. راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند منجر به شکستگی استخوان شود؛ مثلا شکستگی استخوان که بافت‌های مجاور را آسیب نمی‌زند یا پوست را نمی‌شکافد، «شکستگی بسته» نامیده می‌شود.

از طرف دیگر همان‌طور که گفته شد، آسیب و شکستگی که باعث آسیب به پوست اطراف استخوان می‌شود و در پوست نفوذ می‌کند، شکستگی باز نامیده می‌شود. شکستگی‌های باز به‌طور کلی جدی‌تر از شکستگی‌های ساده هستند، چون عفونی هستند.

اکثر استخوان‌های انسان به‌طور شگفت‌انگیزی محکم هستند و عموما در مقابل فشارها و نیروهای نسبتا قوی، دوام می‌آورند. با این حال اگر نیرو بسیار قدرتمند بود، یا استخوان مشکلی داشت، استخوان می‌شکند.

هرچه سن ما بیشتر می‌شود، استخوان‌های ما در برابر فشارها مقاومت کمتری از خود نشان می‌دهند. کودکان در قسمت انتهایی استخوان‌ها (نواحی رشد استخوان) صفحات رشد استخوان دارند که ممکن است گاهی آسیب ببیند.

انواع شکستگی استخوان

طیف گسترده‌ای از انواع شکستگی استخوان وجود دارد که عبارتند از:

شکستگی انفجاری (Avulsion fracture): فشار ماهیچه یا وتر عضلانی باعث شکستگی استخوان می‌شود.

شکستگی خرد‌شده (Comminuted fracture): در این شکستگی استخوان به چند تکه تقسیم می‌شود.

شکستگی فشاری (Compression (crush) fracture): این نوع شکستگی معمولا در استخوان‌های اسفنجی ستون فقرات اتفاق می‌افتد. مثلا بخش جلویی مهره در ستون فقرات ممکن است به دلیل پوکی استخوان بشکند.

شکستگی-دررفتگی یا شکستگی همراه با دررفتگی  (Fracture dislocation): در شکستگی دررفتگی مفصل جابجا شده و یکی از استخوان‌های مفصل می‌شکند.

شکستگی ترکه سبز (Greenstick fracture): در این نوع شکستگی یک طرف استخوان می‌شکند، اما به‌طور کامل شکسته نمی‌شود چون قسمت دیگر استخوان می‌تواند خم شود. این نوع شکستگی معمولا بین کودکان شایع‌تر است؛ چون استخوان‌های آن‌ها نرم‌تر است و کمی حالتت ارتجاعی دارد.

شکستگی مویی (Hairline fracture): این یک شکستگی جزئی استخوان است. گاهی اوقات تشخیص این نوع شکستگی با عکس برداری ساده اشعه‌ی ایکس به سختی قابل تشخیص است.

شکستگی درهم فرورفته (Impacted fracture): در این نوع شکستگی زمانی که استخوان می‌شکند، یک قسمت از استخوان شکسته وارد استخوان دیگر می‌شود.

شکستگی داخل مفصلی (Intraarticular fracture): در این نوع، خط شکستگی به داخل مفصل نیز کشیده می‌شود.

شکستگی طولی (Longitudinal fracture): در این نوع شکستگی استخوان در راستای طول خود می‌شکند.

شکستگی مایل (Oblique fracture): در این نوع، خط شکستگی نسبت به محور طولی استخوان، به‌صورت مایل است.

شکستگی پاتولوژیک (Pathological fracture): اگر یک اختلال یا بیماری زمینه‌ای باعث ضعیف شدن استخوان شود و در نتیجه آن استخوان بشکند، این نوع شکستگی را پاتولوژیک می‌نامند.

شکستگی مارپیچی (Spiral fracture): در این شکستگی، خط شکستگی استخوان به شکل قوس مارپیچی است و در آن حداقل یک بخشی از استخوان پیچ خورده است.

شکستگی تنشی (Stress fracture): این نوع شکستگی معمولا در میان ورزشکاران شایع است. در این شکستگی استخوان در اثر فشارها و آسیب‌های مکرر می‌شکند.

شکستگی هلالی (Torus (buckle) fracture): در شکستگی هلالی استخوان خم می‌شود، ولی نمی‌شکند. این نوع شکستگی در میان کودکان شایع‌تر است. شکستگی هلالی دردناک است، اما در آن استخوان نمی‌شکند، فقط یک طرف آن خم می‌شود.

شکستگی عرضی (Transverse fracture): در شکستگی عرضی خط شکستگی عرضی و عمود بر محور طولی استخوان است.

عکس پزشکی شکستگی استخوان

علائم شکستگی

علائم و نشانه‌های شکستگی با توجه به اینکه کدام یک از استخوان‌ها را درگیر کرده است، سن، سلامتی کلی فرد آسیب‌دیده و همچنین شدت جراحت متفاوت است. با این حال معمولا تمام شکستگی‌ها علائم زیر را در پی دارند:

  • درد
  • ورم
  • کبودی
  • تغییر رنگ پوست در منطقه آسیب‌دیده
  • زاویه‌دار شدن منطقه آسیب‌دیده؛ ناحیه‌ای که شکستگی در آن اتفاق افتاده است، شاید دچار خمیدگی شده و زاویه‌ای غیرعادی بگیرد.
  • بیمار نمی‌تواند وزنش را روی ناحیه آسیب‌دیده بیندازد و تحمل کند.
  • بیمار نمی‌تواند منطقه آسیب‌دیده را حرکت دهد و جابجا کند.
  • استخوان یا مفصل آسیب‌دیده ممکن است حس ساییدگی داشته باشد.
  • اگر شکستگی از نوع شکستگی باز باشد، ممکن است خونریزی هم داشته باشید.

زمانی که استخوان بزرگ مثل استخوان لگن یا استخوان ران می‌شکند، علائم زیر ایجاد می‌شود:

  • رنگ بیمار می‌پرد و بدنش سرد و تر می‌شود.
  • ممکن است دچار سرگیجه شود (احساس ضعف می‌کند).
  • فرد احساس بیماری و حالت تهوع دارد.

در صورت امکان فردی که استخوانش شکسته است را جابجا نکنید تا اورژانس برسد و با بررسی شرایط، محل شکستگی را با تخته‌های شکسته‌بند ببندد. اگر بیمار در مکان خطرناکی باشد، مثل وسط یک جاده شلوغ و پررفت و آمد، باید قبل از رسیدن اورژانس، فرد آسیب‌دیده را به جای امنی انتقال داد. اگر هم که شرایط اضطراری ندارید اما علائم خفیفی از شکستگی استخوان دارید، می‌توانید نوبت دکتر ارتوپدی بگیرید و تا قبل از وخیم شدن اوضاع، درمان اصولی را آغاز کنید. خوشبختانه در تمام شهرهای ایران، می‌توانید به راحتی به پزشکان این حوزه دسترسی داشته باشید. مثلا اگر ساکن مشهد هستید، می‌توانید به پروفایل بیش از 24 دکتر ارتوپد مشهد ، دسترسی داشته باشید و نوبت خود را ثبت کنید. 

دلایل شکستگی

اغلب شکستگی‌ها ناشی از بد زمین خوردن یا تصادف با خودرو یا موتورسیکلت است. استخوان‌های سالم بسیار سخت و ارتجاعی است و می‌تواند به‌طور شگفت‌انگیزی فشارهای پرقدرت را تحمل کند. هرچه سن فرد بیشتر می‌شود، ۲ عامل خطر شکستگی استخوان را بیشتر می‌کند: استخوان‌های ضعیف و خطر زمین خوردن.

کودکان که سبک زندگی فعال و فعالیت جسمانی زیادتری نسبت به بزرگسالان دارند هم در معرض خطر شکستگی قرار دارند.

افرادی که اختلالات و بیماری‌های زمینه‌ای دارند و این بیماری سبب ضعیف شدن استخوان‌هایشان شده است، بیشتر در معرض خطر شکستگی قرار دارند. مثلا کسانی که دچار پوکی استخوان، عفونت یا تومور هستند، بیشتر احتمال دارد دچار شکستگی استخوان شوند. همان‌طور که قبلا هم گفته شد، به این نوع شکستگی، شکستگی پاتولوژیک می‌گویند.

شکستگی‌های تنشی (Stress fractures) که ناشی از تنش‌ها و فشارهای مکرر است، معمولا بین ورزشکاران حرفه‌ای شایع‌تر است.

شکستگی استخوان دست

تشخیص و درمان شکستگی

پزشکان برای تشخیص شکستگی معاینات فیزیکی انجام می‌دهند و با بررسی علائم و نشانه‌ها، شکستگی را تشخیص می‌دهد.

پزشک باید با بیمار حرف بزند و اگر او قادر نبود به درستی حرف بزند، باید دوست، فامیل یا شاهد اتفاق به دکتر شکستگی استخوان در مورد حادثه و علتی که باعث بروز شکستگی شده است، توضیحاتی ارائه دهد.

پزشکان معمولا عکس‌برداری اشعه ایکس تجویز می‌کنند. در برخی موارد بیمار باید آزمایشاتی مثل ام. آر. آی یا سیتی‌اسکن نیز انجام دهد.

جوش خوردن استخوان یک فرآیند طبیعی است که در اغلب موارد به‌طور خودکار رخ می‌دهد. درمان شکستگی معمولا با هدف  اطمینان از بهترین عملکرد ممکن بخش آسیب‌دیده پس از جوش خوردن انجام می‌شود.

درمان همچنین بر فراهم کردن بهترین شرایط برای بهبود استخوان (بی‌تحرکی) تمرکز دارد. برای اینکه فرایند طبیعی بهبودی استخوان آغاز شود، باید انتهای استخوان شکسته تنظیم شود که آن را کاهش شکستگی می‌نامند.

بیمار را معمولا زمانی که کاهش شکستگی انجام می‌شود، بیهوش می‌کنند. کاهش شکستگی ممکن است با دستکاری، کشیدن استخوان یا جراحی انجام شود.

بی‌تحرک‌سازی

به محض اینکه استخوان‌ها سر جای خود قرار گرفتند، باید در همان حالت قرار بگیرند تا جوش بخورند که ممکن است به شکل‌های زیر انجام شود:

  • گچ گرفتن یا استفاده از آتل یا قابل‌های چاپی پلاستیکی: این کار باعث می‌شود استخوان‌ها تا جوش خوردن و بهبودی کامل ثابت بمانند.
  • صفحات و پیچ‌های فلزی: درمان‌های شایع این نوع، احتمالا از روش‌های تهاجمی استفاده می‌کنند.
  • نیل اینترامدولاری: میله‌های فلزی داخلی در مرکز استخوان‌های بلند قرار می‌گیرد. در این روش، سیم‌های انعطاف‌پذیر ممکن است در کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
  • ثابت‌سازی خارجی (External fixators): این ابزار ممکن است از جنس فلز یا فیبر کربنی باشد. آن‌ها دارای میخ‌های فولادی هستند که مستقیما از روی پوست، وارد استخوان می‌شود.

معمولا ناحیه شکستگی استخوان به مدت ۲ الی ۸ هفته باید بی‌تحرک بماند. این مدت زمان به آن بستگی دارد که کدام استخوان شکسته و آیا عوارض دیگری مثل تامین خون یا عفونت دارد یا خیر.

شکستگی استخوان پا

بهبودی

اگر استخوان شکسته به خوبی جا انداخته شود و بی‌حرکت بماند، پروسه بهبودی معمولا آسان می‌شود و استخوان جوش می‌خورد.

استئوکلاست‌ها (سلول‌های استخوانی) استخوان قدیمی و آسیب‌دیده را جذب می‌کند، در حالی که استئوبلاست (سایر سلول‌های استخوانی) برای تولید استخوان جدید استفاده می‌شوند.

کال (بافت فیبری که در محل جوش خوردن استخوان شکسته به وجود می‌آید و کم کم سخت و کمی برجسته می‌شود) استخوان جدیدی است که در اطراف شکستگی شکل می‌گیرد. کال در محل شکستگی شکل می‌گیرد و تا پر شدن فضای خالی ایجاد شده، ادامه می‌یابد. در نهایت استخوان اضافی صاف می‌شود و به شکل اول خود برمی‌گردد.

سن بیمار، استخوانی که دچار آسیب شده، نوع شکستگی و همچنین وضعیت کلی سلامتی بیمار همگی عواملی هستند که بر سرعت بهبود استخوان تاثیر دارند. به‌عنوان مثال، اگر بیمار دائما سیگار بکشد، فرآیند بهبودی طولانی‌تر می‌شود.

فیزیوتراپی

پس از اینکه استخوان جوش خورد، ممکن است لازم باشد عضله‌ها قوی‌تر شوند و منطقه آسیب‌دیده تحرک بیشتری داشته باشد. اگر شکستگی در نزدیکی یا خود مفصل اتفاق بیفتد، خطر بروز سفتی دائمی یا آرتروز وجود دارد و فرد ممکن است دیگر نتواند مثل سابق مفصل خود را تکان دهد. برای جلوگیری از این موارد، فیزیوتراپی پیشنهاد می‌شود.

جراحت

اگر پوست و بافت نرم اطراف استخوان یا مفصل شکسته آسیب ببیند، شاید نیاز باشد جراحی پلاستیک در این ناحیه انجام شود.

اگر جوش خوردن استخوان طول بکشد یا اصلا جوش نخورد، چه می‌شود؟

ممکن است مدت زمان زیادی برای جوش خوردن استخوان نیاز باشد و در برخی موارد استخوان اصلا جوش نمی‌خورد که در این صورت باید روش‌های زیر را به کار برد:

  • اولتراسوند درمانی (Ultrasound therapy): اولتراسوند با شدت کم برای ناحیه آسیب‌دیده باید به‌صورت روزانه انجام شود. گفته می‌شود این روش برای جوش خوردن و بهبود شکستگی استخوان موثر است. مطالعات در این زمینه هنوز ادامه دارد.
  • پیوند استخوان: اگر شکستگی استخوان بهبود نیابد، استخوان طبیعی یا مصنوعی برای تحریک استخوان شکسته پیوند زده می‌شود.
  • درمان از طریق سلول‌های بنیادی: مطالعات در این زمینه در حال انجام بوده و پیشرفت چشمگیری داشته است.

شکستگی استخوان و باندپیچی

عوارض جانبی

درمانی که برای شکستگی استخوان انجام می‌شود، گاهی ایراداتی هم دارد که ممکن است باعث به وجود آمدن عوارض جانبی شود. از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جوش خوردن استخوان در محل اشتباه: این امر «بد جوش خوردن» نامیده می‌شود.

اختلال در رشد استخوان: اگر شکستگی استخوان در دوران کودکی روی صفحه رشد تاثیر بگذارد، خطر رشد طبیعی استخوان را تهدید خواهد کرد و احتمال تغییر شکل استخوان افزایش می‌یابد.

عفونت‌های مکرر استخوان و مغز استخوان: اگر در اثر آسیب به استخوان، پوست نیز شکاف بردارد (که در شکستگی باز اتفاق می‌افتد)، باکتری‌ها می‌توانند وارد بدن شده و باعث عفونت استخوان یا مغز استخوان شود. این مورد می‌تواند منجر به ابتلا به استئومیلیت مزمن (التهاب مغز استخوان مزمن) شود. گاهی ممکن است نیاز باشد بیمار بستری و با آنتی بیوتیک‌ درمان شود. گاهی اوقات جراحی درناژ و کوتاژ باید انجام شود.

مرگ استخوان: اگر خون مورد نیاز به استخوان نرسد، به اصطلاح استخوان می‌میرد.

پیشگیری

تغذیه و نور خورشید: بدن انسان برای داشتن اسخوان‌های سالم به مقدار مناسبی از کلسیم نیاز دارد. شیر، پنیر، ماست و سبزیجات دارای برگ‌های سبز پررنگ منبع خوبی از کلسیم هستند.

بدن برای جذب کلسیم به ویتامین دی نیاز دارد: قرار گرفتن در معرض نور خورشید، همچنین خوردن تخم‌ مرغ و ماهی‌های پرچرب روش مناسبی برای دریافت ویتامین دی مورد نیاز بدن است.

فعالیت جسمانی: هرچه ورزش‌های همراه با وزنه بیشتر انجام دهید، استخوان‌های شما قوی‌تر و متراکم‌تر می‌شود. از جمله این ورزش‌ها می‌توان به پرش، دویدن و حرکات موزون اشاره کرد؛ یا هر نوع ورزشی که در آن به اسکلت بدن فشار وارد می‌شود. افراد سالمند هم استخوان‌هایشان ضعیف و هم فعالیت جسمانی‌شان کمتر می‌شود؛ هر یک از این عوامل خطر تضعیف استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. هر فردی با هر سنی باید از لحاظ فیزیکی و جسمانی فعال باشد.

یائسگی: استروژن که به تنظیم کلسیم بدن کمک می‌کند، در دوران یائسگی کاهش می‌یابد و تعدیل کلسیم را با مشکل مواجه می‌کند. در نتیجه خانم‌ها بعد از یائسگی باید مراقب تراکم و استحکام استخوان‌های خود باشند.

مراحل زیر می‌تواند به کاهش خطر پوکی استخوان در دوران یائسگی کمک کند:

    • هر هفته چند جلسه ورزش با وزنه انجام دهید
    • سیگار نکشید
    • از مصرف مشروبات الکلی پرهیز کنید
    • به مقدار کافی در معرض تور خورشید قرار بگیرید
    • غذاهایی که سرشار از کلسیم هستند، بخورید. اگر مصرف این غذاها برای کسی مقدور نیست، پزشک می‌تواند برایش مکمل‌های کلسیم تجویز کند.

منبع:

medicalnewstoday

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

121 دیدگاه در “شکستگی استخوان چگونه رخ می‌دهد؟ مراحل تشخیص، درمان و بهبودی (تایید شده توسط متخصص جراحی استخوان و مفاصل)
  • سلام ، من توی فوتسال خوردم زمین یکم بالای مچم درد داشت بعد یک روز کمی باد کرده ولی خیلی دقت کنی میفهمی الان دردش بسیار کم شده فقط روی اون ناحیه می‌زنیم درد داره
    یا دستم شکسته یا زربه شدیدی خورده

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه و گرافی رادیولوژی دارد
      حتی اگر شکستگی نباشد اصولا چند روز آتل نیاز دارد

      پاسخ
  • سلام
    استخوان نازک نی در فوتبال شکست ولی روی هم قرار داشت جدا نشدن. دکتر ارتوپد برام گچ گرفتم از زیر زانو.اما بعد گذشت ۳ هفته هنوز اون قسمت شکستی درد میکنه. میخواستم بدونم طبیعیه یا ن

    پاسخ
  • سلام من حدود دو هفته پیش زمین خوردم و زانوم به پیچ خورد و فورا رفتیم بیمارستان اونجا بعد از عکس و سی تی اسکن گفتن که یه ترک روی استخوان هست و بهم آتل بستن و گفتن مدت بهبودی یک ماهه بعد مشکل اینجاس که چون خونه ما پله داره نمیتونم برم دوباره معاینه کنن تا بگن آتل چه مدت باید بمونه میشه بی زحمت بگین من چند وقت باید آتل نگه دارم؟در ضمن ورم زانوم نصف شده ولی هم چنان هست و اصلا نمیتونم راه برم

    پاسخ
  • سلام من ۱۹ سالمه و بالاتر از انگشتت کوچیکه پام شکسته الان نزدیک سه هفته اس تو گچه و جای شکستگی همش نبض میزنه .میخواستم بدونم علت نبض زدنش چیه

    پاسخ
  • سلام ببخشید من پسرم تقریبا توسن ۱۴.۵ سالگی به دنبالچه اش یک ضربه ای خوردوشکست وبعدش کج جوش خورد وا موقعی که شکسته قدش کاملا متوقف شده در حالی که قبل از اون خیلی خوب رشد می کردآیا علتش همون شکستگیه لطفاً جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      قد فعلی و قد پدر و مادر رو ذکر کنید
      در حال حاضر چند سالشه؟

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من ۱۸ سالمه تصادف کردم پای چپم از نزدیکای مچ پا هم درشت نی هم نارک نی شکست جراحی شد و از دو طرف پلاتین گذاشتن الان ۶هفته گذشته و یکم میتونم پامو بزارم زمین.
    من میخواستم بدونم چه مدت زمان لازمه تا دوباره مثل قبل بشه ینی باشگاه برم و تمرین کنم؟
    و اینکه بعد چه مدت میشه پلاتین ها رو جراحی کرد و برداشت؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      ورزش پس از جوش خوردن کامل و بهبودی با نظر پزشکتون منعی ندارد
      خارج کردن پین اصولا یک سال نیم تا ۲ سال بعد خارج میشوو

      پاسخ
  • سلام من دستم قبلن ترک برداشته بود ولی درمان نکردم و ی مدتی شدید درد میکرد ولی بهتر شد و عکس گرفتم چیزی نشون نداد الان دوباره خیلی درد میگیره وقتی زیاد مینویسم حس میکنم یه رگ یا عصب از شستم تا کتفم درد میگیره و کل دسم درگیر میشه
    چیکار باید بکنم؟نظرتون چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      مکانیسم آسیب چه بوده؟ باید از نظر اسیب تاندون ها هم بررسی شوید
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
      • من والیبال بازی میکنم و یه بار اسپک ک زدم توپ با شدت و مستقیم خورد ب استخون شست دستم برنگشت ولی ضربش خیلی مستقیم و بد بود و از همون موقع دردش شرو شد و بعدشم چند بار دوباره هی ب استخونش ضربه وارد شد دست راستمم هست و کلن خیلی باش کار کردم و میکنم

      • سلام
        لازم است جهت معاینه به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

  • سلام وقتتون بخیر
    من لگنم 87 روز هست ترک خورده بود الان جوش خورده اما باز درد داره حس طبیعی شو هم نگرفته چیکار کنیم

    پاسخ
    • سلام
      بله تا حدودی طبیعیه
      البته با توجه به مکانیسم آسیب، کشیدگی و آسیب تاندونی هم باید مدنظر باشد

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالمه چند ماه پیش تصادف کردم و استخون درشت نی پای راستم شکست ولی نیاز به عمل نبود طی ۲ ماه خوب شد و الان ۲۰ روز پیش با زدن ضربه از سمت ساق پام درست از جای قبلی دوباره شکست ولی ایندفعه گچ نگرفتم و با آتل و چوب و باند اینا اوکی گیرش دادن دکتر سنتی گفتش طی ۲۰ روز جای شکستگی رو فشار بده اگه دردی نداشت بازش کن الان ۲۰ روز شده و من جای شکستگی رو فشار میدم هیچ دردی ندارم ولی وقتی می‌خوام پام رو از روی زمین بلند کنم ی تیری می‌کشه گفتم از نظر شما جوش خورده که من اون چوب اینارو دیگه بردارم ؟

    پاسخ
    • سلام
      مکانیسم ضربه دوم چه بوده؟
      بار دوم متخصص ارتوپدی مراجعه کردین؟ و عکس رادیولوژی دادین؟

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالمه چند ماه پیش تصادف کردم و استخون درشت نی پای راستم شکست ولی نیاز به عمل نبود طی ۲ ماه خوب شد و الان ۲۰ روز پیش با زدن ضربه از سمت ساق پام درست از جای قبلی دوباره شکست ولی ایندفعه گچ نگرفتم و با آتل و چوب و باند اینا اوکی گیرش دادن دکتر سنتی گفتش طی ۲۰ روز جای شکستگی رو فشار بده اگه دردی نداشت بازش کن الان ۲۰ روز شده و من جای شکستگی رو فشار میدم هیچ دردی ندارم ولی وقتی می‌خوام پام رو از روی زمین بلند کنم ی تیری می‌کشه گفتم از نظر شما جوش خورده که من اون چوب اینارو دیگه بردارم ؟

    پاسخ
  • سلام من توی مرداد شست دستم طی یه ضربه اسیب دید دکتر نرفتم ولی اصلن نمیتونستم تکونش بدم و به محض یه حرکت کوچیک اشکم درمیومد یکم باد داشت و رنگ عوض کرد و بعدم باز سه چار بار دوباره ضربه به همون استخون وارد شد و من اصلن مراعاتشو نکردم و خیلی کار کردم باش
    حالا از ابان دوباره خیلی درد گرفت و بستمش و رفتم دکتر و عکس گرفتم که گفت چیزی نیست و دردش عصبیه! ولی من دستمو درمان نکرده بودم و خیلی بد اسیب دیده بود یکم که گذشت بهتر شد و الان دوباره با سرما و نوشتن زیاد خیلی دردمیگیره چه کنم؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      شما وقتی عکس گرفتین که شکستگی اگر رخ داده بوده هم برطرف شده
      شرح حالی که مطرح کردین بیشتر در حال حاضر به نفع آسیب تاندون ها و غلاف عضلات هست
      Mri دست جهت تشخیص کمک کنندس
      فیزیوتراپی و تزریق ممکن است با توجه به مکان آسیب لازم باشد
      جهت درمان و تشخیص دقیق به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام مادر شوهر من استخوان ران پاش چهار سال پیش شکسته بود اما الا پاش یهویی لزرش می‌کنه لزرش های شدید میخواستم بدونم چه مشکلی هستش ؟

    پاسخ
  • سلام. من یک هفته پیش تصادف کردم و از سه ناحیه استخوان تیبیا شکسته است ولی دکتر گفت شگستگی کامل نیست و با گچ گرفتن جوش میخورد. آیا احساس سوزش در محل شکستگی موقع جابه جایی سطحی، وقتی از حالت درازکش به نشسته تغییر وضعیت میدم، البته به آرامی سر میدم. این طبیعیه؟ یا باعث میشه استخوان بیشتر شکسته بشه از اون ناحیه؟
    سن 36.خانم. ورزشکار
    اصلا زمین نزاشتم پامو و کلا درازکردم روی بالشت. تورم و کبودی هم نداشتم از روز اول.

    پاسخ
    • سلام
      بله طبیعی هست این میزان سوزش یا درد

      پاسخ
  • سلام لطفاً جواب بدید 😭😭ترو خدا کف پام ترک برداشته الان هم یک ماه ۱۲روز توی گچ بود الان درد می کته می خوام فقط بدونم درد شکستن بیشتر یا ترک برداشتن چون یکی از فامیلامون هم پاش شکست سری خوب شد تور خدا جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      شدت درد ممکن است فقط مربوط به شکستگی نباشه عزیزم کشیدگی تاندونی و آسیب تاندون ها هم باید مد نظر باشد

      پاسخ
  • سلام دست من از ساعد شکسته بود والان بعد از چهل روز کمی مچ دستم درد میگیره علتش ممکنه چی باشه

    پاسخ
    • سلام
      درد مختصر پس از شکستگی و باز کردن گچ طبیعی هست
      و اغلب با فیزیوتراپی بهبود میابد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۸سال سنمه والان ۶ساله ساق پام(درشت نی) پلاتین داره ولی بعد این مدت تازه یه چند روزیه که در ناحیه شکستگی پام درد شدیدی داره وموهای همون ناحیه هم ریخته (حدود ۶تا۷ماه هم میشه که ران پای چپم هم تومور سرطانی داره ولی از نوع خوش خیمش بنا به گفته دکترم) والان خیلی نگرانم تورو خدا جواب بدین باید چکار کنم که هم از درد پلاتین راحت بشم هم از درد تومور استخوانی. ممنون میشم جواب بدین.

    پاسخ
    • سلام
      دردی که در محل شکستگی سابق ، که اکنون دارای پلاتین است ایجاد میشود میتواند بعلل مختلفی از جمله عفونت، جابجایی پلاتین، خوردگی مختصر پلاتین و…باشد
      نیاز به معاینه هست، به پزشک معالج خودتون یا به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام بنده 36سال سن دارم بر اثر تصادف لگن سمت. است بنده در رفتگی و شکست که ظاهراً 5عدد پیچ کار گذاشتن .مدت طول درمانش چقدر هست . من قبل از عمل روزی2بسته سیگار می‌کشیدم که بعد از عمل دکتر قدقا کردن ولی بنده نتونستم و نزدیک 12نخ روزی سیگار میکشم آیا ضرر داره ؟؟راه حل بگید بهم .ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      مدت زمان بهبودی بسته به شدت و محل شکستگی بین یک تا ۳ ماه ممکن است طول بکشد
      سیگار نکشید و از مکمل های لازم‌مثل کلسیم زیر نظر پزشکتان استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۵سالمه واستخوان ساکروم وراموس پوبیس راستم شکسته دکتر فقط استراحت مطلق داد والان ۴ماه گذشته نمیتونم خیلی بشینم ،میخاستم بپرسم تاآخرعمرم من اینجوریم یعنی درازکشیده ،نمیتونم بدبازبیشتراز۱کیلو سخته بردارم ،استخوان من کی به حالت قبل از شکستگی درمیاد برای انجام فعالیتها

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید
      اگر شکستگی به درستی جوش بخورد با فیزیوتراپی کم کم به روال طبیعی برمیگردین
      در برخی موارد ممکن است تزریق موضعی جهت کاهش درد کمک کننده باشد

      پاسخ
  • من سال قبل با مشتم از روی زمین کاشی بلند شدم به حس عجیبی تو استخوان مشدم احساس کردم ولی جدی نگرفتم الانم وقتی اون قسمت مشتم به جای میخوره حتی آروم باز هم باد میکنه و سیاه میشه این نشانه چیه خواهشاً جواب بدید ❤️

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه هست عزیزم
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ببخشید من دابل ساق پایم شکسته نازک نی و بزرگ نی اش و من سنم ۱۵ سالمه میخواستم بدونم بعدش که ورزشم رزمی کیک بوکسه ممکنه فشار زیادی وارد شود دوباره میتوانم بعد دوران جوش خوردن ادامه دهم تورو خدا پاسخ بدین برام خیلی مهمه💐💐💐💐💐❤️❤️❤️

    پاسخ
    • سلام
      عموما بعد از یک دوره نقاهت و فیزیوتراپی ورزش بلامانع هست

      پاسخ
  • سلام استخوان فمور رانم نزدیک به زانونم دچاره خورد شدگی شد ایا با تغذی درست و مراقبت درست محل شکستگی مثل پا اول میشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      در اثر فشار یا ضربه بوده یا به مرور زمان و خودبخودی؟

      پاسخ
  • سلام من کشکک زانو ام از سه حصه یک حصه اش یعنی یک گوشه اش شکسته چهار هفته بین گج مانده آیا می‌شود مثلی اول درست شود. ودر خم وراست مشکلی ببار نیاورد؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ، ممکن است نیاز به فیزیوتراپی هم باشد

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۱۶ سالمه ساق پام ۲ ماه نیم پیش شکست ایا ساق پام مثل قبل میشه بتونم‌دوباره ورزشمو شروع‌کنم ورزشم بوکس‌بدن سازی بود ممنون میشم لطف کنید. الان پامم پلاتین توشه دکتر گفته تا یک سالو نیم دیگه باید در بیاری ایا مثل قبل میتونم باهش تمرین کنم‌ بعد از اون یک سالو نیم‌درد حس نمی‌کنم؟!!

    پاسخ
    • سلام
      اصولا بعد از خارج کردن پین مشکل خاصی وجود ندارد

      پاسخ
  • ممنون شما موضوعات علمی خوب را اشاره کرده اید
    شما بهتر میدانید شکستگیها معمولترین مشکلات کلینیکی نزد افراد بوده است
    در توضیحات شما کوشش نمائید اصطلاحات لاتین را نیز بگنجانید متن ها دلچسب میشود
    این موضوع در یاد گیری کلینیکی نهایت با ارزش است
    و در بخشهای مختلف تصاویر گنجانیده شود بهتر خواهد بود
    موفق باشید

    پاسخ
  • سلام من الان سه ماه نیم ساق پام شکسته و پلاتین گذاشتن الان سه ماهه گذشته وتازه راه میرم اما کمی درد دارد و کج راه میرم ایا جای نگرانی هست یا هنوز زوده برای راه رفتن؟

    پاسخ
    • سلام
      بدون بررسی پرونده و گرافی های شما نمیتوان نظر داد

      پاسخ
  • سلام من ۸ تا از انگشت پام با کف پای چپم شکسته پین گذاری کردن بنظرتون چند هفته بعد از عمل اینا رو در میارن چجوری در میارن باید باز برم اتاق عمل بیهوش بشم یا همینجوری می‌کشه چجوریه ؟ چون خیلی استرس دارم.

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا مجدد بیهوشی لازم است
      میتوانید از بی حسی اسپاینال استفاده کنید

      پاسخ
  • باسلام و خسته نباشید بنده چند سال پیش ارنج دستم شکست و به بیمارستان مراجعه کردم ک در اتاق عمل دستم رو جا انداختن(عمل باز انجام نشد) و گچ گرفتن اما بعد عمل – از تب شدید بستری شدم و ارنج دستم هم بد جوش خورده و درد دارم میخوام بدونم بد جا انداختن و بدجوش خوردن دستم باعث تب شدید بنده شده ؟

    پاسخ
    • سلام
      نمیتوان همچین چیزی گفت
      ممکن است دچار عفونت شده باشد

      پاسخ
  • سلام
    ببخشید من با موتر تصادف کردم ۱۵ سالم هست گوشت ساق پام پاره شد بخیع زدن استخون کشک زانوم هم اسیب دید ولی انگار کم هست چون میتونم پام رو تا حدودی باز و بسته کنم الان بنظره شما اگه اسیب زانوم کم باشه مثل روز اول میشه؟ و اینکه روی زخم زانوم پانسمان نوین بزارم؟
    لطفا جواب بدید🙏خیلی ممنون

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سن کم شما ، اگر زیر نظر متخصص ارتوپدی درمان‌کنید جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام بنده مچ دستم ترک خورد بعد دکتر گچ گرفت گفت ۲۰ روز گچ باشه بعد من بعد ۱۲ روز اعصاب خورد بود بازش کردم درد نداشت ولی زیادم نمیتونستم حرکتش بدم چون احساس درد میکردم الان بعد نزدیک دو ماه دستم خوبه هیچ دردی نداری حتی چیز سنگینم میتونم بلند کنم ولی وقتی کف دستمو میزارم زمین واسه تکیه گاه یه خورده دردی دارا آیا با مرور زمان درست میشه یا خیر ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر محدودیت حرکتی و یا درد دارین بهتره مجددا ویزیت شین تا در صورت نیاز براتون فیزیوتراپی درخواست بشه
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام حدود 7_8 سال پیش یکم عقب تر از مچ دستم شکست و بد جوش خورد و الان بعد از گذشت چند سال داره اذیتم میکنه و درد داره میخواستم بدونم باید پزشک دوباره دستمو بشکنه و یا با عمل دوباره
    بحالت اولش بر میگرده

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به تصویربرداری و معاینه دارد
      ممکن است جراحی مجدد توصیه شود
      درمان ، همه بد جوش خوردگی ها یکسان نیست

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من یک ماه پیش نازک نی پام شکسته ولی همچنان درد در همان ناحیه و قوزک پام دارم آیا دردم با فیزیوتراپی خوب میشه
    میگن شش هفته میشه نازک نی جوش بخوره ایا تا جوش خوردن درد همراه منه
    کوهنوردی و دره نوردی میکنم نگرانم نتونم ادامه بدم
    ممنون میشم اگه در رابطه با دارو و تغذیه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین
      اگر شکستگی ساده باشد اصولا کاملا بهبود پیدا میکنه و ممکنه چند جلسه فیزیوتراپی لازم باشه
      پس از بهبودی شکستگی در صورت تداوم درد میتونین به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من پام یک ماه و نیم توی گچ بوده ۳ تا از استخوان هی پام در امتداد انگشت هام شکسته من شنبه گرم رو باز میکنم الان من میتونم ژیمناستیک و والیبال و بسکتبال برم؟

    پاسخ
    • سلام
      به سرعت بازگشت به فعالیت ورزشی منطقی نیست
      بهتره ابتدا با نظر پزشکتون فیزیوتراپی برین و کم کم ورزش رو مجدد شروع کنین

      پاسخ
  • سلام ممنون میشم یه راهنمایی بکنید
    استخوان ران مادر بنده دو سال قبل شکست و بعد عمل عفونت شدید کرد مجبور شدند پلاتین رو دربیارن و جاش فیکساتور بزارن یک سال بعد دکتر گفت دیگه این جوش نمیخوره دکتر رو عوض کردیم و با مشاوره متخصص عفونی دوباره عمل شد و دوباره پلاتین کار گذاشته شد و در این یکسال هر چند ماه هم داروی عفونی میخورد الان هم جوش نخورده میگن به خاطر التهاب استخوان باید دوباره عمل بشه به نظرتون چیکار باید کرد؟در این دو سال زخمش که کلا بازه باید هی پانسمان بشه و زانو هم کلا خشک شده.

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز بهتره با فلوشیپ نقص ایمنی ( از فلوشیپ های عفونی هست) مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام می خواستم بدونم اگر نازک نی پا به گفته نظریه پزشک قانونی با ضربه جسم سخت بشکند اثاری از کبودی روی پوست می ماند یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا بله

      پاسخ
  • سلام من دستم ۱ماه پیش بخاطر شکسته شدن هر دو استخوان ها عمل شد وسه روز پیش از موتور افتادم ضربه ای هم ب دستم وارد نشد اما یکم ورم کرده نیازی به مراجعه هست؟

    پاسخ
    • سلام
      بله مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام جناب دکتر من خانمی ۴۵ ساله‌ام ۶ ماه پیش پایم روی سنگی پیچ خورد که تاندون های پای راستم کشیده شد با ۲۰جلسه فیزیوتراپی تازه پام خوب شده بود که دوباره همان اتفاق در یخبندان های جاری دوباره برایم پیش آمد. این بار استخوان کف پایم قسمت پاشنه‌ی پا ترک برداشت و ۱ماه توی گچ بود و ۱ ماه هم استراحت داشتم. الان هم فیزیوتراپی می روم و جلسه پنجم هستم. قسمتی که پایم دچار ترک شده خیلی احساس سوزش و درد دارم. و فیزوتراپ به من گفته پای شما خوب نمی‌شود و تا ۶ ماه طول می کشد. و همچنین باید تا آن زمان با واکر و عصا راه بروی حال من خیلی استرس دارم. و طبق گفته فیزوتراپ ترک برداشتن از شکستگی بدتر است و با کوچکترین ضربه یا حادثه دوباره ترک بر می دارد. آیا من خوب می شوم.و هنوز نباید پایم را روی زمین بگذارم و آیا واقعا ۶ ماه طول می کشد این گفته ها حقیقت دارد. شایان ذکر است در این ۱ ماه با قسمت جلوی پا (انگشتان پا) قدم برمی دارم.

    پاسخ
    • سلام عزیز
      خیر همچین چیری نیست
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب، من حدود یک ماه پیش استخوان متاکارپ پنجم دست چپم شکست ، دکتر متخصص کامل جا ننداخت گفت نیازی به عمل نداری ، الان یک ماه گذشته و گچ دستم باز کردم، استخون دستم همون شکلیه ، منتها درد و ورم ندارم و دستم کامل باز و بسته میشه و مشکلی ندارد، ناگفته نماند انگشت شکستگی مذکور کوتاه تر از دست دیگم شده، همش استرس داشتم رفتم پیش یه دکتر متخصص دیگه ، گفت عکست که بده اما درد نداری و تورم، دستتم باز و بسته میشه نیازی به عمل نیس و به مرور جوش میخوره ، گفت بیست روز دیگه عکس بگیر بیا تا دوباره بررسی بشه ، خواستم نظر شمارو بدونم و خواهش میکنم حتما نظر بدید ، باتشکر از زحمات شما

    پاسخ
    • سلام
      به نظر پزشکتون اعتماد کنین
      در صورت نیاز میتونین به متخصص” طب فیزیکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام. یک دیدگاه وجود داره که به عنوان مثال شکست ساق پا یا ساعد دست بعدا دوباره اون ناحیه شکستگی راحت تر میشکنه در برابر نیروهای وارد شده؟ خواستم ببینم این مطلب درسته؟ در حالی که خیلی سال ها پیش مطلبی خوندم که در آن قید شده بود محل شکستگی گاها میتونه از قبل از شکستگی هم محکم تر باشه؟ خواستم نظرتون رو به عنوام متخصص بدونم و کلا آیا مقاله ای هست در این مورد کار کرده باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر در فرد جوان با سیستم بدن طبیعی باشه و شکستگی از نوع خاصی نباشه
      مشکلی پیش نمیاد و بعد جوش خوردن استخوان طبیعیه

      پاسخ
  • سلام من هر دو قوزک پام و استخوان تیبیا و فیبولار
    شکسته
    میخوام بدون آیا دو باره مثل استخوان اولیه میشه یا نه
    یا باهر ضربه.و پیچ خوردگی دوباره میشکنه

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید
      پیگیری منظم زیر نظر متخصص” ارتوپدی ، تغذیه مناسب ، مصرف مکمل هایی مثل کلسیم دی سبب بهبود میشه

      پاسخ
  • سلام من پام پیچ خورده و استخوان کف پای چپ از سمت چپ شکسته و بیرون زدگی داره از بغل پا منظور از کف پا کنار انگشتای پا هستش الان خواستم بدونم گچ نگیرم ممکنه تو راه رفتن مشکل دار بشه بعد ها

    پاسخ
    • سلام
      بله

      پاسخ