کاندوم چیست؟ آشنایی با انواع کاندوم و روش استفاده

کاندوم
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

کاندوم را می‌توان هوشمندانه‌ترین اختراع بشر برای جلوگیری از بارداری‌های ناخواسته دانست. ریسک بارداری در تمام رابطه‌های جنسی وجود دارد و استفاده از کاندوم تا حد بسیار زیادی احتمال بارداری را کاهش می‌دهد. در زمان‌های قدیم که چیزی با عنوان پیشگیری از بارداری وجود نداشت، زنان متحمل فشارهای زیادی برای بارداری‌های ناخواسته می‌شدند و جلوگیری از انفجار جمعیت ممکن نبود.

خوشبختانه با وجود انواع کاندوم نه‌تنها برقراری رابطه جنسی با استرس کمتری پیش می‌رود، بلکه از بیماری‌های مقاربتی iهم جلوگیری می‌شود. از طرف دیگر، کاندو‌م‌ها ارزان هستند و در هر فروشگاهی پیدا می‌شوند.

همه چیز نشان از این دارد که برای رابطه جنسی کم‌خطر با هماهنگی دکتر زنان یا اورولوژیست، کاندوم بهترین گزینه‌ای است که می‌توانید روی آن حساب کنید. پس بیایید انواع کاندوم را بشناسید و آموزش استفاده از کاندوم را یاد بگیرید.

به همین دلیل ما در این مطلب از مجله سلامت دکتر دکتر با شما درباره کاندوم صحبت می‌کنیم و لیست کاملی از بهترین متخصص زنان و اورولوژیست کشور را در اختیارتان می‌گذاریم.

کاندوم چیست؟

کاندوم یک غلاف بسیار نازک است که از برخورد مستقیم آلت تناسلی مردانه و زنانه جلوگیری می‌کند. کاندوم را می‌توان در حین رابطه روی آلت تناسلی مردانه کشید (کاندوم مردانه) یا قبل از رابطه درون واژن قرار داد (کاندوم زنانه). به‌طورکلی، وظیفه کاندوم این است که اجازه ندهد منی و سایر مایعات بدن مرد و زن با هم برخوردی داشته باشند. به همین دلیل است که کاندوم به‌عنوان بهترین و ساده‌ترین راه پیشگیری از بارداری و ابتلا به بیماری‌های مقاربتی شناخته می‌شود. از کاندوم می‌توان برای رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی استفاده کرد و آن را رکن اصلی رعایت بهداشت جنسی در سفر دانست.

انواع کاندوم

انواع کاندوم

استفاده از کاندوم را می‌توان تنها نوع پیشگیری از بارداری دانست که همزمان از بارداری و ابتلا به بیماری‌های مقاربتی جلوگیری می‌کند. به‌طورکلی ۲ نوع کاندوم وجود دارد:

  • کاندوم خارجی؛ کاندوم خارجی روی آلت تناسلی را می‌پوشاند و به کاندوم مردانه شناخته می‌شود.
  • کاندوم داخلی؛ کاندوم داخلی در داخل واژن قرار می‌گیرد و به کاندوم زنانه شناخته می‌شود.

در انجام رابطه جنسی از کاندوم مردانه یا زنانه استفاده کنید. به‌هیچ‌وجه همزمان از دو نوع کاندوم استفاده نکنید که معایب زیادی دارد. اگر از دو نوع کاندوم همزمان استفاده شود، کاندوم‌ها بهم ساییده می‌شوند و احتمال پاره شدن و لیز خوردن کاندوم بیشتر می‌شود.

کاندوم مردانه

کاندوم مردانه معروف‌ترین نوع کاندوم است که روی آلت تناسلی مردانه قرار می‌گیرد. این کاندوم از ورود منی و اسپرم به بدن شریک جنسی جلوگیری می‌کند. مایع منی می‌تواند ناقل بیماری‌های مقاربتی باشد و اسپرم می‌تواند با تخمک برخورد کند و منجر به بارداری ناخواسته شود.

پس کاندوم مردانه با ایجاد پوشش روی آلت تناسلی تا حد زیادی از بارداری ناخواسته و انتقال بیماری‌های مقاربتی جلوگیری می‌کند.

کاندوم زنانه

کاندوم زنانه در داخل واژن قرار می‌گیرد و از برخورد دیواره‌های واژن با آلت تناسلی مردانه جلوگیری می‌کند. استفاده از کاندوم زنانه کمتر از کاندوم مردانه است، اما یکی از راه‌ های پیشگیری از بیماری‌ های مقاربتی عالی برای جلوگیری از عفوت‌های احتمالی و همچنین رسیدن مایع منی به دیواره‌های رحم برای جلوگیری از بارداری محسوب می‌شود.

به‌عبارت‌دیگر، کاندوم‌های زنانه در دهانه رحم قرار می‌گیرند و نمی‌گذارند تخمک با اسپرم برخوردی داشته باشد. البته استفاده از کاندوم زنانه به دقت بیشتری نیاز دارد و درصد پیشگیری آنها کمتر است. شاید به همین دلیل باشد که کاندوم‌های مردانه رواج بیشتری دارند.

کاندوم دهانی

کاندوم دهانی یا کاندوم زبانی از برخورد مستقیم زبان با آلت تناسلی جلوگیری می‌کند و در حین رابطه جنسی دهانی استفاده می‌شود. بعضی از بیماری‌های مقاربتی از طریق تماس پوست با پوست منتقل می‌شوند. استفاده از کاندوم دهانی از ابتلا به کلامیدیا و HPV از طریق دهان جلوگیری می‌کند و عمل کونیلینگوس بدون تماس مستقیم با واژن انجام می‌شود. این کاندوم به شکلی طراحی شده که روی زبان و لب‌ها را بپوشاند و اجازه ندهد که با آلت تناسلی و مایعات آن برخوردی داشته باشند.

کاندوم انگشتی

ارگاسم در بسیاری از بانوان با کمک انگشت‌های دست انجام می‌شود. کاندوم‌های انگشتی سطح انگشت‌ها را می‌پوشانند و از برخورد انگشت با آلت تناسلی جلوگیری می‌کنند. این کار تا حد زیادی از انتقال عفونت‌های باکتریایی جلوگیری می‌کند. در مواردی که روی انگشت زخمی وجود داشته باشد، حتما از کاندوم انگشتی استفاده کنید. برخورد زخم باز با مایع منی می‌تواند بیماری‌های مقاربتی را انتقال دهد.

مواد به کار رفته در ساخت کاندوم

کاندوم را با استفاده از مواد مختلفی می‌سازند. لاتکس، پلی اورتان، پلی ایزوپرن و پوست بره از انواع مواد به کار رفته در ساخت کاندوم هستند. اکثر کاندوم‌ها از لاتکس ساخته می‌شوند، اما بعضی از افراد به لاتکس حساسیت نشان می‌دهند. به همین دلیل است که شرکت‌های تولیدکننده کاندوم از انواع ترکیبات طبیعی و مصنوعی برای تولید کاندوم استفاده می‌کنند.

انواع کاندوم

انواع کاندوم از نظر مواد سازنده

کاندو‌م‌ها از نظر مواد سازنده به انواع زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

کاندوم لاتکس طبیعی و مصنوعی

رایج‌ترین نوع کاندوم لاتکس است. کاندوم لاتکس انعطاف‌پذیری زیادی دارد و رابطه جنسی را راحت‌تر می‌کند. کاندوم لاتکس در دو نوع طبیعی و مصنوعی در بازار به فروش می‌رسد.

کاندوم لاتکس طبیعی خاصیت ارتجاعی دارد و حساسیت کمتری به نسبت لاتکس مصنوعی ایجاد می‌کند. بااین‌حال، بعضی از افراد به هر نوع لاتکسی حساسیت نشان می‌دهند و باید از کاندو‌م‌های جایگزین استفاده کنند.

کاندوم پوست بره

از اسم این کاندوم تعجب نکنید! قدمت این کاندوم خیلی بیشتر از کاندوم‌های صنعتی است و از روده بره ساخته می‌شود. این کاندوم حساسیت کمتری ایجاد می‌کند و با انواع روان کننده سازگاری دارد. بااین‌حال، در برابر انتقال بیماری‌های مقاربتی نمی‌تواند به‌خوبی محافظت کند. سوراخ‌های ریز موجود در کاندوم، عفونت را منتقل می‌کنند.

انواع کاندوم از نظر ویژگی‌

کاندوم نه‌تنها از بارداری و بیماری‌های مقاربتی جلوگیری می‌کند، بلکه باعث افزایش لذت میل جنسی می‌شود. شرکت‌های تولیدکننده کاندوم دست به ابتکار زده‌اند و کاندوم‌هایی با ویژگی‌های متفاوت را روانه بازار کرده‌اند. معروفترین کاندوم‌های موجود در بازار را در زیر می‌بینید:

کاندوم برقی و ویبره دار

کاندوم برقی یا حلقه ویبراتور با تحریک آلت تناسلی آقایان و به تعویق‌انداختن زمان انزال، لذت جنسی را دوچندان می‌کند. این کاندوم با رفع مشکل نعوظ آقایان، کیفیت رابطه زناشویی را افزایش می‌دهد. البته برای خانم‌ها نیز بدون تاثیر نیست. استفاده از کاندوم برقی باعث افزایش تحریک اندام تناسلی زنان می‌شود و زمان رسیدن به ارگاسم را کاهش می‌دهد.

کاندوم برجسته و خاردار- بافت دار

کاندوم‌های خاردار یا آجدار دارای سطحی با برآمدگی‌های کوچک و بزرگ هستند. اندازه این آج‌ها در کاندوم‌ها متفاوت است و انتخاب اندازه آج کاملا سلیقه‌ای محسوب می‌شود. این کاندوم تحریک اندام‌های تناسلی را بیشتر کرده و رابطه جنسی لذت بیشتری پیدا می‌کند.

کاندوم اسپرم کش

کاندوم اسپرم کش با نوعی ماده شیمیایی پوشیده شده که خاصیت اسپرم کشی دارد. معمولا زوج‌ها برای اینکه روابط زناشویی کم خطرتری را تجربه کنند، از کاندوم اسپرم کش استفاده می‌کنند. بااین‌حال، هنوز نمی‌توان به‌صراحت گفت که استفاده از کاندوم اسپرم کش 100% از بارداری جلوگیری می‌کند. حتی استفاده از این کاندوم باعث عفونت می‌شود و استفاده از آن زیاد توصیه نمی‌شود.

کاندوم تاخیری

زود انزالی یکی از مشکلات رایج بین آقایان است. کاندوم‌های تاخیری با بی‌حس کردن نوک آلت تناسلی، مدت زمان رابطه جنسی و لذت آن را طولانی‌تر می‌کنند. معمولا از لیدوکائین و بنزوکائین در این کاندوم‌ها استفاده می‌شود که بی‌حس‌کننده موضعی هستند و سر آلت تناسلی را بی‌حس می‌کنند.

کاندوم طعم دار

کاندوم‌های طعم دار فرق قابل‌توجهی با کاندوم‌های معمولی ندارند. این کاندوم‌ها در طعم‌های مختلفی تولید می‌شوند که این طعم دهنده به مایع روان کننده کاندوم اضافه می‌شود. ازآنجایی‌که همه روان کننده‌ها را نمی‌توان بلعید و برای بدن ضرر دارند، بهتر است قبل از استفاده از این کاندوم، برچسب روی آن را بخوانید. به‌طورکلی، این کاندوم‌ها باعث افزایش میل جنسی می‌شوند، اما خطراتی مانند عفونت برای سلامتی دارند.

کاندوم روغن کاری شده

کاندوم‌های روغن کاری شده حاوی روان کننده هستند و اصطکاک بدن را به حداقل می‌رسانند. این نوع کاندوم نه‌تنها باعث محافظت در رابطه جنسی می‌شود، بلکه رابطه جنسی راحت‌تر و روان‌تر پیش می‌رود. بااین‌حال، استفاده از کاندوم‌های روغن کاری شده برای رابطه جنسی دهانی توصیه نمی‌شوند و بهتر است از کاندوم‌های دیگری برای این کار استفاده کنید.

انواع کاندوم

موارد استفاده از کاندوم

دو مورد پیشگیری از بارداری و پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی از مهمترین دلایل استفاده از کاندوم هستند:

پیشگیری از بارداری

استفاده مداوم و صحیح از کاندوم تا 98% از بارداری پیشگیری می‌کند! کاندوم با جلوگیری از برخورد آلت تناسلی مرد و زن مانع از آمیزش مایعات بدن آنها می‌شود و از بارداری‌های ناخواسته جلوگیری می‌کند. روشی بسیار آسان و مقرون‌به‌صرفه که در هر جایی که هستید می‌توانید از این روش ساده و بدون دردسر استفاده کنید.

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

استفاده مداوم و صحیح از کاندوم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های آمیزشی (STD) را با درصد خیلی زیادی کاهش دهد. اگر نحوه صحیح استفاده از کاندوم رعایت نشود، احتمال درگیر شدن با این بیماری‌ها بیشتر می‌شود. حتی در شرایطی که به طور مدام از کاندوم استفاده کنید!

باز هم تکرار می‌کنیم. حتما به طور صحیح و مداوم از کاندوم استفاده کنید. در صورت استفاده نامناسب از کاندوم و رابطه با فرد ناقل، درگیر بیماری‌های مقاربتی می‌شوید. کاندوم تمام پوست آلت تناسلی را نمی‌پوشاند و بیماری های مقاربتی از راه مایعات بدن و تماس پوست به پوست منتقل می‌شوند. پس استفاده نادرست از کاندوم احتمال انتقال پوست به پوست را افزایش می‌دهد.

کاندوم برای پیشگیری از چه بیماری‌هایی مناسب است؟

بیش از ۲۵ بیماری از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شوند و این به‌خاطر بی‌توجهی به نکات قبل و بعد از رابطه جنسی است. بسیاری از بیماری‌ها مقاربتی هیچ نشانه‌ای ندارند و شما نمی‌توانید متوجه بیماری شریک جنسی خود شوید. پس باید تا جای ممکن از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی پیشگیری کنید. کاندوم برای پیشگیری از بیماری‌های زیر مناسب است:

  • انتقال از طریق تماس پوست به پوست
  • انتقال از طریق تماس مایعات بدن
  • HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی
  • HSV یا ویروس هرپس سیمپلکس
  • تریکومونیازیس
  • سیفلیس
  • مولوسکوم کنتاژیوزوم
  • HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی
  • HSV یا ویروس هرپس سیمپلکس
  • تریکومونیازیس
  • HIV
  • کلامیدیا
  • سوزاک
  • هپاتیت B

شناخته‌شده‌ترین بیماری‌هایی که کاندوم از آنها پیشگیری می‌کند را در جدول بالا می‌بینید. استفاده صحیح و مدام از کاندوم از آمیزش مایعات بدن تا حد خیلی زیادی جلوگیری می‌کند و شما درگیر بیماری‌های مقاربتی نخواهید شد.

انواع کاندوم

میزان اثر گذاری کاندوم

در بهترین حالت، کاندوم مردانه 98% و کاندوم زنانه 95% از بارداری جلوگیری می‌کند. حالا منظور از بهترین حالت چیست؟ یعنی شما طرز صحیح استفاده از کاندوم را یاد بگیرید و آن را کاملا روی آلت تناسلی یا داخل واژن قرار دارد. اگر به درستی از کاندوم مردانه استفاده شود، از هر ۱۰۰ زن فقط ۲ زن درگیر بارداری ناخواسته می‌شود، اما این آمار در صورت استفاده غلط به ۱۸ نفر از ۱۰۰ نفر نیز می‌رسد. در مورد میزان اثرگذاری کاندوم زنانه نیز همین موضوع صادق است. اگر از کاندوم زنانه به‌درستی استفاده نشود، احتمال جواب ندادن روش‌ های جلوگیری از بارداری 79% می‌شود!

نداشتن رابطه جنسی تنها راهی است که می‌توان 100% از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی جلوگیری کرد. ادعایی که در عمل چندان کاربردی نیست! درحالی‌که استفاده مدام از کاندوم در پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی مانند سوزاک، کلامیدیا، تبخال و HIV بسیار موثر است. به‌عنوان مثال، استفاده از کاندوم 100% از انتقال HIV جلوگیری می‌کند، اما در HPV این درصد پایین‌تر می‌آید. مناطقی که با کاندوم پوشیده نشده‌اند در معرض این ویروس هستند.

حساسیت به کاندوم

باید بدانید که حساسیت به کاندوم عارضه خیلی شایعی نیست و حدود ۱ تا ۶ درصد مردم ممکن است این حساسیت را داشته باشند. بعضی از افراد به‌محض استفاده از کاندوم و برقراری رابطه، حساسیت به کاندوم یا واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهند. اگر بعد از رابطه جنسی خارش زیاد و علائم دیگری پیدا کردید، احتمال زیاد به جنس کاندوم حساسیت دارید. در میان انواع کاندوم، کاندوم لاتکس بیشترین حساسیت را نشان می‌دهد، اما ممکن است بدن شما به‌نوعی دیگر از کاندوم حساس باشد! این حساسیت معمولا با علائمی مانند خارش، تورم و قرمز شدن پوست مشخص می‌شود.

بعضی از افراد ممکن است در قسمت‌های دیگر بدن که حتی با کاندوم ارتباط نداشته این حساسیت‌ها را نشان دهند. آبریزش بینی، اشک چشم، خارش گلو و قرمزی صورت برخی از این علائم هستند. پس فکر نکنید فقط باید در ناحیه تناسلی اتفاق خاصی بیفتد که حساسیت به کاندوم را متوجه شوید.

آموزش استفاده از کاندوم

افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، همیشه باید یک یا چند کاندوم جدید و سالم همراه داشته باشند. نداشتن کاندوم هیچ وقت نباید این بهانه را دست شما بدهد که از کاندوم استفاده نکنید. حتی استفاده نادرست از کاندوم می‌تواند مشکل‌آفرین باشد، چه برسد به اینکه کلا بی‌خیال استفاده از کاندوم شوید! فقط حواستان باشد که کاندوم زنانه و کاندوم مردانه را همزمان استفاده نکنید. ممکن است کاندوم‌های بهم بچسبند و پاره شوند.

حتما برای رابطه جنسی واژینال، دهانی یا مقعدی کاندوم استفاده کنید و در تمام طول مدت رابطه جنسی کاندوم را نگه دارید. به‌هیچ‌وجه در اوایل رابطه و بین رابطه کاندوم را خارج نکنید. چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که در این فاصله درگیر بیماری مقاربتی نشوید. صبر کنید و در پایان آمیزش جنسی، کاندوم را بادقت خارج کنید. اگر کاندوم بین کار پاره شد، رابطه را متوقف کنید و ادامه ندهید. ادامه دادن با کاندوم پاره مثل این است که از کاندوم استفاده نکرده باشید. علاوه بر این، خطر گیر کردن کاندوم پاره در واژن وجود دارد.

آموزش استفاده از کاندوم مردانه

مراحل  زیر را در استفاده از کاندوم مردانه به ترتیب گفته شده رعایت کنید:

۱ ـ کاندوم سالم و جدید استفاده کنید. حتما تاریخ مصرف کاندوم را نگاه کنید و ببینید کاندوم پاره نباشد.

۲ ـ لفاف یا بسته دور کاندوم را بادقت باز کنید و کاندوم را آرام بیرون بیاورید.

۳ ـ جهت درست کاندوم را پیدا کنید. قسمت رول کاندوم باید رو به بیرون باشد.

۴ ـ کاندوم را روی نوک آلت تناسلی که در نعوظ کامل است، قرار دهید.

۵ ـ حدود ۱ سانتی‌متر فضا در نوک آلت بگذارید که مایع منی در آن جمع شود.

۶ ـ نوک کاندوم را فشار دهید و هوا را از آن خارج کنید.

۷ ـ کاندوم را تا انتهای آلت تناسلی پایین بکشید و رول کاندوم را تا پایین باز کنید.

۸ ـ بعد از پایان رابطه، قبل از اینکه آلت تناسلی کاملا از حالت نعوظ خارج شود، کاندوم را با کمک لبه بیرون بکشید.

۹ ـ کاندوم را به‌آرامی، بدون اینکه منی بریزد، از روی آلت تناسلی بردارید.

۱۰ ـ کاندوم استفاده شده را در یک دستمال بپیچید و آن را دور بریزید.

اگر می‌خواهید رابطه جنسی باکیفیت‌تری با کاندوم داشته باشید، از روان‌کننده‌های بر پایه آب استفاده کنید. روان کننده‌های روغنی مانند وازلین، روغن بچه و لوسیون بدن یا موارد مشابه برای رابطه با کاندوم مناسب نیستند و احتمال پاره شدن کاندوم و ابتلا به بیماری‌ های مقاربتی مردان را بیشتر می‌کنند.

کاندوم زنانه

آموزش استفاده از کاندوم زنانه

مراحل  زیر را در استفاده از کاندوم زنانه به ترتیب گفته شده رعایت کنید:

۱ ـ لفاف یا بسته دور کاندوم زنانه را با دقت باز کنید و کاندوم را بیرون آورید.

۲ ـ بدن را در موقعیتی قرار دهید که احساس راحتی بیشتری دارد. مثلا چمباتمه زدن به باز شدن بهتر واژن کمک می‌کند.

۳ ـ دو طرف حلقه‌ای که در انتهای بسته کاندوم قرار دارد را با انگشت شست و اشاره فشار دهید.

۴ ـ کاندوم را مانند کاپ قاعدگی یا تامپون وارد واژن کنید.

۵ ـ کاندوم را تا جای ممکن به داخل فشار دهید که روی دهانه رحم قرار بگیرد. قسمت بیرونی کاندوم کمی آویزان می‌ماند.

۶ ـ با کمک دست آلت تناسلی مردانه را از قسمت باز کاندوم وارد واژن کنید.

۷ ـ در پایان رابطه جنسی، حلقه بیرونی کاندوم را بچرخانید و آن را از واژن خارج کنید.

۸ ـ کاندوم استفاده شده را در سطل زباله بیندازید و از یک کاندوم دوبار استفاده نکنید.

وقتی می‌خواهید کاندوم زنانه را در واژن قرار دهید، ممکن است لیز بخورد و کار شما را سخت کند. با استفاده از لوبریکانت‌های بر پایه آب، این مشکل تا حد زیادی حل می‌شود. فقط حواستان باشد که آلت تناسلی مردانه به‌درستی وارد کاندوم شود. اگر حس کردید که آلت تناسلی بین کاندوم و دیواره واژن قرار گرفته و وارد کاندوم زنانه نشده است، بلافاصله رابطه جنسی را متوقف کنید تا احتمال ابتلا به بیماری‌ های مقاربتی زنان در شما وجود نداشته باشد.

مزایا و معایب استفاده از کاندوم

مزایای استفاده از کاندوم بخش‌های پیدا و پنهانی دارد که ما از همه آن‌ها خر نداریم. این موارد عیاتند از:

  • روشی آسان برای پیشگیری از بارداری و ابتلا به بیماری‌های مقاربتی است.
  • استفاده از کاندوم نیاز به آمادگی قبلی و برنامه‌ریزی ندارد.
  • در بیشتر موارد استفاده از کاندوم عوارض ندارد.
  • انواع کاندوم در اندازه و طعم متفاوت تولید می‌شود که دست را برای انتخاب باز می‌گذارد.
  • بسیار کوچک و قابل‌حمل است.
  • راه خوبی برای پیشگیری از زگیل تناسلی است.

اما در کنار این مزایا، معایب استفاده از کاندوم نیز کم نیست:

  • در رابطه جنسی اختلال ایجاد می‌کند و همه زوج‌ها با استفاده از کاندوم راحت نیستند.
  • احتمال پاره شدن کاندوم در وسط رابطه جنسی وجود دارد.
  • ممکن است بدن فرد به کاندوم حساسیت داشته باشد و واکنش آلرژیک نشان بدهد.
  • کاندوم را باید بلافاصله بعد از انزال و قبل از اینکه سایز آلت تناسلی تغییر کند، بیرون کشید.
  • کاندوم مردانه را فقط می‌توان با لوبریکانت بر پایه آب استفاده کرد.
  • قرار دادن کاندوم زنانه در واژن و خارج کردن آن با کمی درد سر همراه است.

معایب کاندوم نباید باعث شود که از آن استفاده نکنید! قطعا مزایای کاندوم برای پیشگیری از بارداری ناخواسته و جلوگیری از بیماری آنقدری زیادی است که نخواهید به معایب آن فکر کنید. اگر به‌نوعی از کاندوم حساسیت نشان می‌دهید، مدل‌های دیگری را امتحان کنید. حتما کاندومی پیدا خواهید کرد که به آن حساسیت نداشته باشید.

چرا کاندوم پاره می‌شود؟

نوع نگهداری و تاریخ انقضا کاندوم تاثیر زیادی بر احتمال پاره شدن کاندوم دارد. کاندوم‌هایی که تاریخ انقضا آنها گذشته و کهنه شده‌اند، کاندوم‌هایی که در معرض نور، گرما و مواد شیمیایی قرار گرفته‌اند و نگهداری نامناسب کاندوم در کیف پول یا جاهای مشابه باعث پارگی کاندوم در حین رابطه جنسی می‌شود. استفاده از روغن، لوسیون و لوبریکانت بر پایه روغن نیز از دلایل دیگر پارگی کاندوم هستند. به‌عبارت‌دیگر، اگر شرایط نگهداری کاندوم بد باشد، احتمال اینکه کاندوم در رابطه جنسی پاره شود خیلی بیشتر می‌شود. از طرف دیگر، استفاده از روان کننده‌های روغنی این مسئله را تشدید می‌کند.

کاندومی انتخاب کنید که به اندازه کافی تاریخ انقضا دارد و متناسب با اندازه آلت تناسلی است. اگر کاندوم جنس ضعیفی داشته باشد و برای آلت تناسلی کوچک باشد، در رابطه جنسی دوامی ندارد و سریع پاره می‌شود.

کاندوم چیست

در صورت پاره شدن کاندوم چه کار کنیم؟

هیچ چیز ترسناک‌تر از این نیست که در حین رابطه جنسی امن و محافظت شده، شریک شما بگوید: کاندوم پاره شده است! مخصوصا افرادی که ترس از بارداری ناخواسته دارند و تمام تلاش خود را کرده‌اند که از این اتفاق جلوگیری کنند. اگر شانس با شما یار باشد و متوجه پاره شدن کاندوم شدید، موارد زیر را رعایت کنید:

رابطه جنسی را متوقف کنید و ببینید اوضاع از چه قرار است. اگر انزال اتفاق نیفتاده باشد، کاندوم را عوض کنید و به رابطه ادامه دهید. اگر در زمان انزال باشید، شرایط فرق می‌کند.

به حمام بروید و تا جای ممکن منی را از واژن خارج کنید. با نشستن روی توالت و فشار دادن عضلات واژن، منی باقیمانده را از واژن خارج کنید. بعد از آن، ادرار کنید. این کار تا حد زیادی از عفونت جلوگیری می‌کند.

قرص اورژانسی بخورید. در همه داروخانه‌ها بدون نیاز به نسخه پزشک این قرص فروخته می‌شود. زمان طلایی برای مصرف این قرص ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از پاره شدن کاندوم است. هر چند تا ۵ روز نیز می‌تواند موثر باشد.

چند هفته بعد تست بارداری را امتحان کنید. معمولا ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد که تخمک بارور شود. باید دو تا سه هفته بعد از رابطه جنسی محافظت نشده، هورمون HCG را بسنجید.

پاره شدن کاندوم نه تنها ریسک زیادی برای بارداری ناخواسته دارد، بلکه شما در معرض بیماری‌های مقاربتی شریک جنسیتان قرار می‌دهد. حالا قرص‌های اورژانسی تا حد زیادی از بارداری جلوگیری می‌کنند، اما بیماری‌های مقاربتی را نمی‌توان کاری کرد؛ بنابراین، مشکل پاره شدن کاندوم را جدی بگیرید و کارهایی که باعث پاره شدن کاندوم می‌شوند را انجام ندهید.

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است!

در این مقاله شما را با انواع کاندوم، اهمیت کاندوم و روش استفاده از کاندوم آشنا کردیم. حالا بهتر می‌دانید که چرا به استفاده از کاندوم تاکید زیادی می‌شود و چگونه باید این وسیله پیشگیری از بارداری و بیماری‌های مراقبتی را بهتر استفاده کنید. بااین‌حال، برای اینکه زندگی جنسی سالم‌تری داشته باشید، هر چند وقت یک بار تحت معاینه یک دکتر اورولوژیست یا متخصص زنان قرار بگیرید. برای گرفتن نوبت دکتر هم می‌توانید از سایت دکتردکتر استفده کنید.

در انتها از شما می‌خواهم تا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*