عوامل زیادی میتوانند علت لرزش دست باشند. یکی از شایعترین علل آن، استرس، اضطراب، هایپرتیروئیدیسم و افسردگی و لرزش بدن است که موجب فعال شدن سیستم عصبی همراه با ترشح هورمونهای استرسی میشود. تمام این عوامل در نهایت، باعث لرزش دست میشوند. عوامل دیگری مانند مصرف مقدار زیادی قهوه، الکل یا داروهایی که اثرات جانبی دارند، میتوانند منجر به لرزش دست شوند. لرزشهای مداوم و ریتمیک دستها و لرزش در هنگام حرکت یا استراحت، از علائم لرزش دست هستند.
برای درمان لرزش دست، در اولین قدم باید به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید تا علت اصلی لرزش، شناسایی شود. پزشک معالج، ترکیبی از درمانهای دارویی، فیزیکی و توصیههایی برای تغییر در سبک زندگی را تجویز میکند. در ادامه این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، با ما همراه باشید زیرا قرار است تا هر آن چه که درباره لرزش دست وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. مطالعه این مطلب، حدودا 9 دقیقه طول خواهد کشید.
اگر سوالی دارید، میتوانید در انتهای همین مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر، پاسخ دهد.
علت لرزش دست
لرزش دست میتواند به علل مختلفی ایجاد شود که به دو دسته عامل عصبی و عوامل حرکتی، تقسیم میشوند. عوامل عصبی شامل استرس، اضطراب یا حالات روانی ناخوشایند هستند که موجب فعالیت زیاد سیستم عصبی شده و در نتیجه به لرزش دست منجر میشوند. اما عوامل حرکتی، شامل بیماریهای مختلفی هستند که سیستم حرکتی افراد را تحتتأثیر قرار میدهند، از جمله بیماری پارکینسون، اختلالات اعصاب حرکتی یا مصرف برخی داروها که به لرزش ناشی از دارو مشهور هستند، باشند. در ادامه هر کدام از این موارد را به صورت مجزا، مورد بررسی قرار خواهیم داد.
عوامل عصبی از علل شایع لرزش دستها
استرس و اضطراب، یکی از چندین علت لرزش دست و ضعف بدن هستند که میتوانند باعث فعالشدن ناگهانی سیستم عصبی شوند. همچنین، عوامل دیگری مانند خواب نامناسب، خستگی یا افزایش فشار روانی میتوانند تأثیر گذار باشند و به لرزش دست، منجر شوند. علاوهبر این، برخی بیماریهای عصبی مانند اختلالات عصبی محیطی، اسکلروز چندگانه یا بیماری پارکینسون نیز لرزش دست را به همراه دارند. برای تشخیص دقیق علت لرزش دست و تعیین روشهای مناسب درمان لرزش دست، مشاوره با یک دکتر مغز و اعصاب بهترین گزینه است.
عوامل حرکتی
لرزش دستها، میتوانند به عوامل حرکتی مرتبط باشند که به دو دسته اصلی تقسیم میشوند. یکی از اصلیترین عوامل این نوع لرزش، بیماری پارکینسون است، علت این بیماری، ریشه در آسیب به نورونهای مغزی دارد. در این بیماری، لرزش دستها به صورت ریتمیک و با توقف در حالت استراحت، دیده میشود. عوامل دیگری مانند اختلالات اعصاب حرکتی مثل اسکلروز چندگانه یا اختلالات حرکتی آیتون-گوبر نیز، ممکن است باعث لرزش دست شوند. برای تشخیص دقیق، مشاوره با دکتر مغز و اعصاب ضروری است. برای این که با حوزه تخصص این پزشکان آشنا شوید، توصیه میکنیم که مطلب تخصص مغز و اعصاب چیست را مطالعه کنید. با مطالعه این مقاله دید بهتری از وظایف این متخصص به دست میآورید و درباره روشهای تشخیصی و درمانی پیشنهاد شده توسط دکتر به اطلاعات مناسبی میرسید.
علت لرزش دست راست
گاهی از بین دو دست، تنها یکی از آنها دچار لرزش میشود. نکته جالبی که در این رابطه وجود دارد این است که علت لرزش دست راست با دست چپ، متفاوت است. از این رو، علت لرزش دست راست، شامل دلایل مختلفی است که شرایط ریسکشان از بیخطر تا جدی، دستهبندی میشود. برخی از علل لرزش دست راست عبارتند از:
- لرزش اسنشال؛ این بیماریف شایعترین عامل لرزش است که معمولاً هر دو دست را به صورت تقارنی تحت تأثیر قرار میدهد.
- بیماری پارکینسون؛ لرزشها، به ویژه لرزش در حالت استراحت، علامتی از ابتلا به بیماری پارکینسون است.
عوارض جانبی دارو، استفاده از کافئین یا محرکها، اختلالات عصبی و لرزشهای روانشناختی از جمله علت لرزش دست راست هستند. اگر لرزش پایدار باشد، باید با دکتر لرزش دست مشورت کنید.
علت لرزش دست چپ
- سکته مغزی یا آسیب مغزی؛ آسیب به مناطق خاص مغز، مانند سکته مغزی یا آسیب سر، میتواند منجر به لرزش دست چپ شود.
- ام اس؛ این اختلال اتوایمیونی میتواند به دلیل آسیب به اعصاب کنترل حرکت، لرزش در دو دست را ایجاد کند.
- مشکلات تیروئید؛ بیماریهای هیپرتیروئیدی (تیروئید بیش فعال) گاهی میتوانند علت لرزش دست چپ باشند.
البته قطع الکل و کاهش قند خون نیز علت لرزش دست چپ و راست هستند.
علت لرزش دست نوزادان و کودکان
لرزش دست در نوزادان و کودکان، میتواند علتهای مختلفی داشته باشد اما در بیشتر مواقع، بیخطر هستند. هرچند که در مقابل، در برخی از موارد، نیاز اورژانسی به توجه پزشکی وجود دارد. برای درمان لرزش دست کودکان، باید علت را به درستی شناسایی کرد. از جمله علل لرزش دست کودکان و نوجوانان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لرزش فیزیولوژیک
- بیماریهای عصبی
- مشکلات متابولیک
- داروها
- عفونتها یا تب
- لرزش ناشی از اضطراب
اگر لرزش دست نوزاد یا کودکتان مداوم، شدید، یا همراه با علائم دیگری همچون ضعف، تب، یا تغییرات در وضعیت هوشیاری باشد، باید به دکتر مراجعه کنید. پزشک میتواند با انجام معاینات بالینی و تستهای لازم، علت دقیق لرزش را تشخیص داده و درمان مناسب را پیشنهاد دهد.
علت لرزش دست نوجوانان
لرزش دست در نوجوانان میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و معمولاً نیاز به بررسی دقیق دارد. لرزش دست نوجوانان را خیلی باید جدی گرفت. سن بلوغ و تمامی فشارهایی که به نوجوانان وارد میشود، میتوانند باعث این عارضه شوند. بهطور کلی، میتوان علت لرزش دست نوجوانان را به موارد زیر خلاصه کرد:
- لرزش فیزیولوژیک
- لرزش جوانهای
- بیماری پارکینسون
- عوامل دارویی
- اختلالات عصبی
- مشکلات متابولیک
- عوامل روانشناختی
علت لرزش دست در جوانی
- اختلالات روانپزشکی
- استفاده از مواد مخدر
- لرزش روانی
- لرزش جوانهای
- هیپرتیروئیدی
- اختلالات عصبی
- عوارض جانبی داروها
در صورتی که لرزش دست شما دائمی است، حتماً باید با یک پزشک مشورت کرده و ارزیابی دقیق و صحیحی انجام دهید.
علت لرزش دست در بارداری
لرزش دست در بارداری بیشتر به عوامل تغذیهای و روانی بازمیگردد. افراد معمولا در این دوران فشار زیادی را تحمل میکنند و همین موضوع میتوان باعث بیماریهای روانشناختی شود که خود را با لرزش دست نشان میدهند. لرزش دست در دوران بارداری میتواند به علتهای مختلفی باشد، شامل:
- تغذیه نامناسب
- اختلالات هورمونی
- کاهش سطح قند خون
- اضطراب یا استرس
- کاهش فعالیتهای جسمانی یا مصرف زیاد قهوه
در صورت مشاهده کوچکترین لرزش، به پزشک مراجعه کنید.
علت لرزش دست و پا هنگام عصبانیت
لرزش دست و پا هنگام عصبانیت پاسخ فیزیولوژیکی است که توسط سیستم عصبی بدن ایجاد میشود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز شناخته میشود. در اینجا عوامل کلیدی موثر در این واکنش آورده شده است:
- هورمونهای آدرنالین
- تنش عضلانی و افزایش فعالیت سیستم عصبی
- احساسات قوی مانند خشم
- تنفس سریع یا تهویه بیش از حد
لرزش دست و پا هنگام عصبانیت در درجه اول نتیجه واکنش طبیعی بدن به هیجانات شدید است که به واسطه ترشح هورمونهای استرس و افزایش تنش عضلانی انجام میشود.
کنترل خشم هنگام عصبانیت و درمان آن توسط دکتر کنترل خشم شامل آموزش تکنیکهای مدیریت خشم، مانند تمرینهای تنفسی و شناختی-رفتاری، برای کمک به فرد در کنترل احساسات و کاهش رفتارهای تهاجمی است. دکتر کنترل خشم همچنین به شناسایی و مدیریت عوامل تحریککننده خشم کمک میکند تا بهبود و آرامش روانی حاصل شود.
علت لرزش دست سالمندان
شاید بتوان گفت کمتر سالمندی را میبینیم که لرزش دست را تجربه نکند. به همین دلیل است که لرزش دست در آنها کمتر جدی گرفته میشود. لرزش دست در سالمندان، میتواند ناشی از طیف وسیعی از علتهاباشد که شامل مسائل فیزیولوژیک طبیعی و اختلالات پزشکی مختلف است. برخی از این علل ممکن است جدی باشند و نیاز به ارزیابی و درمان داشته باشند. در زیر به برخی از علل شایع لرزش دست در سالمندان اشاره شده است:
- بیماری پارکینسون
- برخی از اختلالات عصبی مانند سکته مغزی
- مشکلاتی مانند هیپوگلیسمی (کمبود قند خون) یا هیپرتیروئیدی (تیروئید بیش فعال)
- برخی داروها
- عقبماندگی شنوایی
علیرغم عادی بودن لرزش دست به دلیل کهولت سن، باید به پزشک مراجعه کرد و درمانی که باعث کمتر شدن این لرزش شود را دریافت کرد.
بیماریهایی که باعث لرزش دست میشوند شامل چه مواردی میشوند؟
- لرزش اساسی (Essential Tremor)
- بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease)
- تصلب چندگانه (Multiple Sclerosis)
- سکته مغزی (Stroke)
- صدمه مغزی تروماتیک (Traumatic Brain Injury)
- پالسی مغزی (Cerebral Palsy)
- هیپرتیروئیدیسم (Hyperthyroidism)
- بیماری ویلسون (Wilson’s Disease)
این بیماریها، به طرق مختلف میتوانند باعث ایجاد لرزش دست در افراد با سنین مختلف شوند. برای همین، برای درمان، نیاز به تشخیص دقیق و ارزیابی کامل پزشکی دارد. اگر لرزش دستتان مداوم است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در ادامه هر یک را مفصل بررسی خواهیم کرد.
لرزش اساسی (Essential Tremor)
لرزش اساسی (Essential Tremor)، یک اختلال عصبی است که بهطور معمول با لرزشهای ناخودآگاه یا تکانشها همراه است، که بیشتر بر دستها اثر میگذارد. ویژگیهای اصلی لرزش اساسی شامل موارد زیر است:
- معمولاً فرکانس آن 4-12 هرتز (دور در ثانیه) است.
- این بیماری معمولاً به صورت تقارنی هر دو طرف بدن را تحت تأثیر قرار میدهد.
- لرزشها میتوانند با استرس، خستگی، مصرف قهوه و برخی داروها شدت یابند.
لرزش اساسی، در خانوادهها انتقال پیدا میکند و به عنوان یک بیماری ژنتیک در نظر گرفته میشود.
بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease)
بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease) یک اختلال عصبی پیشرونده است که اکثراً با لرزش، سفتی عضلات و مشکلات در حرکت شناخته میشود. ویژگیهای اصلی بیماری پارکینسون شامل موارد زیر است:
- حرکات غیرارادی و ریتمیک دست و دیگر اعضای بدن
- سفت شدن عضلات مبتلا به پارکینسون
- کاهش سرعت حرکت و تردید در آغاز و توقف حرکات
- اختلالات متعدد از جمله اختلالات خواب، مشکلات خودکشی و مشکلات حافظه
در صورت ابتلا به پارکینسون، باید تحت مداوای پزشکی قرار بگیرید.
ام اس (Multiple Sclerosis یا MS)
ام اس (Multiple Sclerosis یا MS)، یک بیماری اتوایمیونی است که سیستم ایمنی بدن به طور نادرست به اندامهای عصبی مرکزی حمله میکند، به ویژه به میلین که پوششی حول اندامهای عصبی است. ویژگیهای اصلی تصلب چندگانه یا همان ام اس، عبارتند از:
- عدم انتقال پیامهای عصبی به طور صحیح
- اختلالات حرکتی (مانند لرزش دست و ضعف عضلانی)، اختلالات حسی (مانند تورم احساسات و درد)، اختلالات ادراکی (مانند مشکلات حافظه و تمرکز)
- شروع ناگهانی یا تدریجی
برای درمان MS، استفاده از داروهای مهارکننده سیستم ایمنی توصیه میشود.
سکته مغزی (Stroke)
سکته مغزی (Stroke)، یک وضعیت پرخطر و ناگهانی در سیستم عصبی است که وقوع آن معمولاً به دلیل انسداد یا شکستگی عروق خونی که به مغز نیرو میدهند، اتفاق میافتد. ویژگیهای اصلی سکته مغزی شامل موارد زیر است:
- سکته مغزی معمولاً به صورت ناگهانی رخ میدهد.
- ضعف یا ناتوانی در یک طرف بدن و لرزش دست
- انسداد عروق خونی (سکته مغزی ایسکمیک) و یا شکستگی عروق خونی (سکته مغزی هموراژیک)
به طور عمومی، درمان سکته مغزی نیازمند ارائه خدمات پزشکی فوری و مداوم است.
صدمه مغزی ناشی از ضربه (Traumatic Brain Injury یا TBI)
صدمه مغزی ناشی از ضربه (Traumatic Brain Injury یا TBI) وضعیتی ناگهانی است که به دنبال آسیب و ضربهای به سر و مغز رخ میدهد. ویژگیهای اصلی آسیب مغزی ناشی از ضربه، شامل موارد زیر است:
- TBI به صورت ناگهانی و در نتیجه یک حادثه مغزی اتفاق میافتد.
- علائم TBI میتوانند شامل درد، گیجی، لرزش دست، مشکلات حافظه و تمرکز باشند.
- TBI میتواند شامل صدمات جزئی (مانند شکستگیهای ساده) یا صدمات جدیتر (مانند شکستگیهای جمجمه) باشد.
کنترل و درمان پزشکی آسیب مغزی، میتواند به کاهش عوارض بلندمدت کمک کند.
پالسی مغزی (Cerebral Palsy)
پالسی مغزی (Cerebral Palsy)، یک اختلال دائمی و غیرپیشرونده است که ناشی از آسیب به بخشهای مغز در دوران جنینی یا در اولین سالهای زندگی است. ویژگیهای اصلی پالسی مغزی عبارتند از:
- علائم پالسی مغزی شامل شلی عضلات، لرزش دست، اسپاسم (تنش عضلات)، مشکلات در حرکت و تنظیم حرکت
- ظهور علائم پالسی مغزی به اشکال مختلف
پالسی مغزی، به عنوان یک اختلال مزمن، نیازمند پشتیبانی مداوم و مدیریت مناسب است تا فرد مبتلا به این بیماری بتواند بهترین کیفیت زندگی را داشته باشد.
هیپرتیروئیدیسم (Hyperthyroidism)
هیپرتیروئیدیسم، به دلیل فعالیت زیاد یا بیش از حد بزرگ شدن غده تیروئید، که هورمونهای تیروئید را تولید میکند، رخ میدهد. ویژگیهای اصلی هیپرتیروئیدیسم عبارتند از:
- افزایش ضربان قلب، افزایش مصرف انرژی، لرزش ناشی از خستگی، لرزش دست
- مشکلات در گوارش
- تغییرات در پوست، درد عضلانی و در برخی موارد تورم گلند تیروئید
تشخیص هیپرتیروئیدیسم، معمولاً با اندازهگیری سطح هورمونهای تیروئید در خون و بررسی علائم و نشانههای فیزیکی و احساسی فرد تأیید میشود.
بیماری ویلسون (Wilson’s Disease)
بیماری ویلسون (Wilson’s Disease)، یک اختلال وراثتی نادر است که به خاطر انباشت نامناسب مس در بدن ایجاد میشود. این بیماری به دلیل اختلال در فرآیند افزایش و تخلیه مس از بدن بوسیله کبد رخ میدهد. ویژگیهای اصلی بیماری ویلسون عبارتند از:
- اختلالات کبدی
- ناهنجاریهای عصبی مانند لرزش دست
- زردی یا دیسکولوراسیون (رنگ پوست) در قسمت سیاه چشم (عینک چشم)
تشخیص بیماری ویلسون، معمولاً با آزمایشات خونی برای اندازهگیری سطح مس در بدن، آزمایشات کبدی و بررسی نشانهها و علائم بالینی انجام میشود.
چرا باید لرزش دست را جدی بگیریم؟
- لرزش دست ممکن است نشانه یک بیماری خیلی جدی باشد.
- لرزش دست میتواند عملکرد روزانه فرد را تحتتاثیر قرار دهد.
- لرزش دست اگر درمان نشود میتواند به صورت دائمی باقی بماند.
در برخی موارد، اگر زود پیگیری شود، میتواند به راحتی درمان شود. در مقابل، نادیده گرفتن لرزش دست ممکن است منجر به مشکلات جدیتر و پیچیدهتر در آینده شود.
انواع لرزش دست
لرزش اساسی (ET)
لرزش پارکینسونی (Parkinsonian Tremor)
لرزش پارکینسونی، یک اختلال عصبیمغزی است و دلیلش، ابتلا به بیماری به همین نام است. در ابتدا، لرزش پارکینسونی بهعنوان لرزش در زمان استراحت ظاهر میشود؛ به این معنی که هنگامی که عضو تحت تأثیر در حال استراحت است، رخ میدهد. این نوع از لرزش، اغلب از یک دست یا بازو شروع میشود و ممکن است بعدها سایر بخشهای بدن را نیز تحتتأثیر قرار دهد. لرزش پارکینسونی، دارای ویژگی “پیچپیچ” است که در آن شصت و انگشتان به طور پشت و رو حرکت میکنند.
لرزش دیستونیک (Dystonic Tremor)
لرزش دیستونیک یا دیستونی، یک اختلال حرکتی که عضلات به طور ناخودآگاه تنگ میشوند، مرتبط است. این نوع از لرزش، در زمانی خاص یا حرکات خاص رخ میدهد و ممکن است محدود به یک ناحیه (لرزش فوکال) یا نواحی مجاور (لرزش گشتاور) باشد.
لرزش مغزی (Cerebellar Tremor)
لرزش مغزی، ماحصل آسیب یا نقص عمل مخچه است. این بخش دقیقا قسمتی از مغز که کنترل هماهنگی حرکات را دارد، کنترل میکند. ابتلا به لرزش مغزی، باعث لرزش در حین حرکات ارادی میشود. این نوع از لرزش، اغلب با تقویت هدف (لرزش قصدی) بدتر میشود و روی تعادل تأثیر بگذارد.
لرزش فیزیولوژیک (Physiologic Tremor)
لرزش فیزیولوژیک، یک لرزش بیخطر است و اکثر افراد، آن را تجربه میکنند. این نوع از لرزش، اغلب با چشم غیرقابل مشاهده است و ممکن است توسط عواملی مانند خستگی، استرس، قهوه یا برخی از داروها، تشدید میشود.
لرزش ارتواستاتیک (Orthostatic Tremor)
لرزش ارتواستاتیک، یک لرزش نادر است که هنگام ایستادن عمودی رخ میدهد و معمولاً پاها را تحت تأثیر قرار میدهد، اما ممکن است دستها را نیز شامل شود. این نوع از لرزش، معمولا با احساس عدم ثبات هنگام ایستادن نشان داده میشود و با راه رفتن یا نشستن تسکین مییابد.
لرزش روانشناختی (Psychogenic Tremor)
لرزش روانشناختی، لرزشی است که از عوامل روانشناختی به جای علل نورولوژیکی به وجود میآید. این نوع از لرزش، اغلب در فرکانس و شدت، متغیر است. لرزش روانشناختی ممکن است ناگهان ظاهر شود و ناگهان ناپدید شود و با علائم روانشناختی دیگر همراه باشد.
علائم همراه با لرزش دستها
لرزش دست، میتواند همراه با علائم مختلفی باشد که ممکن است به علتهای گوناگونی وابسته باشند. برخی از علائم رایج مرتبط با لرزش دست عبارتند از:
- حرکات رفت و برگشتی کوچک و ناخودآگاه در دستها
- دشواری در انجام وظایف روزمره مانند نوشتن
- لرزش در هنگام حرکت دست یا تلاش برای انجام فعالیتهای دقیق
- آشکار شدن لرزشها در زمان استراحت
شناسایی علائم و ارزیابی کامل توسط یک پزشک متخصص، ضروری است تا علت لرزش دست تشخیص داده شود.
چگونگی تشخیص دلایل لرزش دست
تشخیص علل لرزش دست نیازمند یک ارزیابی جامع توسط پزشک متخصص است که شامل مراحل مختلفی از جمله بررسی تاریخچه پزشکی، معاینه فیزیکی و آزمایشهای عصبی میشود. در اینجا مراحل اصلی تشخیص علل لرزش را در یک جدول، دستهبندی میکنیم:
بررسی تاریخچه پزشکی | معاینه فیزیکی | آزمایشهای خون | آزمایشهای تصویربرداری | آزمایشهای تخصصی | ارزیابی روانشناختی | آزمایشهای بالینی |
سوابق بیماریها | مشاهده لرزشها | عملکرد تیروئید | MRI یا CT اسکن | الکترومیوگرافی (EMG) | بررسی اضطراب و استرس | آزمایش دارویی |
سابقه خانوادگی | ارزیابی نورولوژیک | سطوح مس | سونوگرافی | تست لرزش (Tremor Analysis) | – | – |
داروها | ارزیابی سیستم تیروئید | عملکرد کبد و کلیه | – | – | – | – |
علائم و نشانهها | – | – | – | – |
پس از انجام تمامی این مراحل، پزشک میتواند علت اصلی لرزش دست را تشخیص دهد و برنامه درمانی مناسبی را پیشنهاد دهد.
درمان لرزش دست چگونه صورت میگیرد؟
درمان لرزش دست، با توجه به علت لرزش |آن صورت میگیرد. پزشک در ابتدا، با توجه به مراحلی که در قسمت قبلی گفته شد، علت را تشخیص داده و سپس بهترین روش درمان را تجویز میکند. در ادامه، انواع روشهای درمان لرزش دست را بررسی خواهیم کرد:
دارودرمانی
اگر تشخیص پزشک برای درمان لرزش دست ها مبتنی بر دارودرمانی باشد، قبل از تجویز، پزشک با توجه به بیماری که باعث ایجاد لرزش شده، دارو تجویز خواهد کرد. لرزش اساسی، لرزش پارکینسونی و لرزش ناشی از هیپرتیروئیدیسم، از جمله مواردی هستند که پزشک برای کنترل اثرشان، دارو تجویز خواهد کرد. در ادامه، داروهای تجویزی را به تفکیک میآوریم:
- لرزش اساسی؛ بتابلوکرها (پروپرانولول)، پریمیدون و آنتیکونولسانتها (گاباپنتین و توپیرامات)
- لرزش پارکینسونی؛ لوودوپا/کربی دوپا، آگونیستهای دوپامین (پرامیپکسول و روپینیرول) و مهارکنندههای MAO-B (سلژیلین و راساژیلین)
- هیپرتیروئیدیسم؛ داروهای ضدتیروئیدی (متیمازول و پروپیلتیواوراسیل) و بتابلوکرها
توصیه میکنیم که بدون مشورت پزشک، به هیچ عنوان این داروها را سرخود، مصرف نکنید.
فیزیوتراپی و توانبخشی
از دیگر روشهای پزشکی برای درمان لرزش دست، استفاده از تکنیکهای فیزیوتراپی و توانبخشی است. کمک گرفتن از تمرینات پزشکی، باعث میشود به مرور، عضلات دست قوی شده و هماهنگی بیشتری با مغز داشته باشند و در نتیجه، لرزش دست در روند بهبودی قرار گیرد. در ادامه، چند تمرین متداول را نام میبریم:
- تمرینات تقویت عضلات؛ برای بهبود کنترل حرکتی و کاهش لرزش
- تمرینات هماهنگی؛ برای بهبود هماهنگی و تعادل
- استفاده از وسایل کمکی؛ مانند ابزارهای خاص برای نوشتن یا خوردن
توجه! تمام این تمرینات، باید تحت نظر دکتر ارتوپدی انجام شوند.
جراحی
جراحی، یکی از راههای درمان لرزش دست در مواردی است که با دارو و فیزیتراپی، خوب نمیشود. در چنین شرایطی، پزشک قبل از پیشنهاد این روش، چند نوع درمام کم تهاجمی را امتحان میکند و در صورتیگه جواب مطلوب را نگیرد، جراحی را تجویز میکند. در ادامه، دو جراحی تاثیرگذار در درمان لرزش دست را معرفی خواهیم کرد:
تحریک عمیق مغزی (Deep Brain Stimulation – DBS)
تحریک عمیق مغزی، شامل کاشت الکترودها در مغز و اتصال آنها به یک دستگاه تحریککننده در پوست است. این روش، برای بیماران با لرزشهای شدید و مقاوم به درمان استفاده میشود.
تالاموتومی
تالاموتومی، یک روش جراحی که بخشی از تالاموس را از بین میبرد تا لرزشها کاهش یابد. این روش، معمولاً در موارد شدید و مقاوم به درمان دارویی استفاده میشود.
درمانهای تکمیلی
در مواردی که لرزش دست خفیفتر باشد، پزشک از درمانهای تکمیلی برای درمان لرزش دست استفاده میکند. بوتاکس و طب سوزنی، از جمله این روشها هستند. هر دوی این روشها، باعث کاهش لرزش دست میشوند.
ایجاد تغییر در سبک زندگی
حذف چند عادت نه چندان سخت در روتین روزانه، میتواند تاثیر زیادی در درمان لرزش دست داشته باشد. مثلا، کاهش مصرف کافئین و الکل، کم کردن استرس با استفاده از مدیتیشن و یوگا و تمرکز در حرکت دستها، برخی از این موارد هستند که اتفاقا، تاثیر به جایی دارند.
رواندرمانی و مشاوره
با این که روشهای عملی برای درمان لرزش دست وجود دارد، اما آنها، برای مواقعی که لرزش، حاصل تکانههای عصبی باشد، موثر نیستند. اگر به هیچ کدام از بیماریهایی که بالاتر نام بردیم، مبتلا نیستید ولی لرزش دست دارید، بد نیست که به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. مشاوره روانشناختی و رواندرمانی مخصوصا برای درمان لرزشهای روانزا (Psychogenic Tremors)، کارآمد هستند.
چه زمانی برای مشکل لرزش دست به دکتر مراجعه کنیم؟
دیدار با پزشک برای بررسی لرزش دست در شرایط زیر، توصیه میشود:
- لرزش ناگهانی و جدید
- تشدید لرزش
- تداخل با فعالیتهای روزمره
- زمان خجالت از لرزش دست
- علائم همراه با ضعف عضلانی، کاهش وزن ناگهانی، تعریق زیاد، اضطراب شدید یا مشکلات در حرکت
- داشتن سابقه خانوادگی
- تغییرات در الگوی لرزش
- استرس و اضطراب شدید
اگر لرزش دست دارید و نگران سلامتی خود هستید یا از لحاظ جنبههای روانی در فشار هستید، میتوانید برای تشخیص علت لرزش دست و درمان آن به متخصص مغز و اعصاب مراجعه و درمان مرتبط به آن را بگیرید. شما میتوانید از لیست موجود در سامانه نوبتدهی دکتردکتر، متخصص مغز و اعصاب در سطح کشور را انتخاب کنید. مثلا اگر ساکن تهران هستید، میتوانید نوبت بهترین دکتر مغز و اعصاب تهران را برای ویزیت حضوری یا غیرحضوری، ثبت کنید.
توصیههای لازم برای کنترل و کاهش لرزش دست
- کمتر قهوه و کافئین، مصرف کنید؛
- مصرف مشروبات الکلی را به حداقل برسانید؛
- بیشتر ورزش کنید؛
- مکملهای غذایی میل کنید؛
- مدیتیشن، تمرین تنفسی و یوگا داشته باشید؛
- تغذیه مناسب داشته باشید.
طبق گزارش منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند (NEJM)،
کمبود منیزیم میتواند لرزش دست را تشدید کند. مصرف غذاهایی مانند بادام، اسفناج، و آووکادو میتوانند در بهبود لرزش دست تاثیرگذار باشند.
علاوه بر این، سعی کنید استراحت کافی داشته باشید و به اندازه کافی، آب بنوشید. در آخر باید به این نکته توجه کنید که هر نوعی از لرزش دست، با درمان تخصصی، درمان میشود. از لرزش اساسی گرفته تا لرزش ناشی از دارو،لرزش ناشی از اضطراب و لرزش ناشی از خستگی، همگی قابل بهبود هستند. کافیست که علت لرزش دست را با کمک پزشک پیدا کنید و بعد، درمان لرزش دست را آغاز کنید.
در این راستا، میتوانید از سامانه ثبت نوبت آنلاین دکتردکتر، کمک بگیرید. کافیست، پزشکان شهر خود را جستجو کرده و اینترنتی، نوبت ویزیت حضوری یا غیرحضوری بگیرید.
منابع:
medlineplus.gov
sciencedirect.com
سلام من هنگام استرس و شرایط خاص دستام می لرزه و این من رو خیلی اذیت میکنه باید چیکار کنم؟
سلام
اضطراب به طور کلی سبب لرزش میشود
باید بررسی شود در خانواده شما فرد دیگری هم که لرزش داشته باشد ؟
یک سری از لرزش ها بخاطر ترمور اسانسیل فامیلیال است که به طور کلی نگرانی ندارد و درمان نمیخاهد
اما اگر اذیتتون میکنه میتوان درمان کرد ،بسته به شدت لرزش، درمان، از دارو تا عمل جراحی می باشد. دارو جز اولین انتخاب درمان است. داروهایی مانند بتا بلاکرها اغلب می تواند لرزش را کنترل یا حتی حذف کند
سلام من ۲۲ سالمه امروز یک دفعه دستمو مشت کردم دستم بی اختیار خیلی به شدت به لرزش افتاد وقتی دستمو باز میکنم نمیلرزه ولی وقتی مشت میکنم فقط دست چپم به شدت میلرزه
سلام
اگر تحت فشار بوده ممکن است در حد چند دقیقه این حالت بروز کند
اما برطرف میشود، در صورتی که بهبود نیافت ویزیت شوید
بعدشم من ازعصبی واسترس سردرد تپش قلب تب ولرز ودردقفسه ی سینه بدن دردمیگرم
سلام من درد قفسه ی سینه ی خیلی شدیدی دارم خیلی اینجوری میشم کسی به دادم نمی رسه تروخدابه دادم برسین
سلام خانم دکتر من ۱۶سالمه من پارسال یک فیلم آتش سوزی دیدم دست و پا م می لرزید و جلوی در افتادم بیهوش شدم چند شب بدنم می لرزید نمیتونستم بخوابم سرم میخورد زمین بعد به خاطر تهمت تقلب بدنم لرزید قلبم درد گرفت فشارم رفت بالا حالم خیلی بد بود تنم می لرزید لطفاً کمکم کنین حمله ی پانیک گرفتم بدنم میلرزه شب امتحانم از استرس لرزش دارم
سلام و درود مامان من درد شدید قفسه سینه و کمر داشتن که با تشخیص دکتر گفت بخاطر افسردگی شدید اینجور شده و قرص هایی بهش داد که الان کنار گذاشته دستاش خیلی میلرزه و راه نمیتونه بره تعادل نداره و هنگام حرف زدن فراموشی داره و یادش رفته همچیو و زبونش شل شده میخواستم ببینم عادیه برای کنار گذاشتن قرصا میشه و باید چیکار کرد
سلام
نام داروها چه بوده و چه مدت مصرف کرده؟
چه مدته که سرخود قطع کرده؟
سلام خسته نباشید
من ۱۵ سالمه
وقتی عصبی میشم یا نگران دستام لرزش زیادی پیدا میکنه و سردرد بسیار بدی میگیرم
یه مدته این اتفاق برام میوفته
میشه راهنمایم کنید
سلام
اگر دچار سردرد میشین جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر
من داروی پرگابالین برای دیسک کمر مصرف کردم
بعد بخاطر عوارضش قطع کردم دارو رو
بعد دو روز، یهو سردرد شدید،تب،لرز،لکنت زبان،لرزش دست داشتم
جوری بود که سرم داشت از درد میمیترکید
هیچ دارویی هم نمیتونم مصرف کنم عوارضش شبیه سرماخوردگی است،مانند چرک گلو،خشکی دهان،گرفتگی صدا،گلو درد
۲۴سالمه علتش چی میتونه باشه؟
سلام عزیز
علایمی که گفتین ارتباطی ندارد چون تب نمی دهد
سلام وقت بخیر من یک هفته بیشتر دچار لرزش دست و پا و بی حسی آن شدم و شب ها بیشتر میشه این حالت و عقب سرم هم همش می لرزد چکار کنم خیلی نگرانم
سلام
شرح حالتون کامل نیست
اما با توجه به لرزش و بی حسی لازمه حتما توسط متخصص مغز و اعصاب معاینه شوید
سلام برادر من هر از گاهی بدنش خود به خود تکون میخوره مخصوصا سمت چپ بدنش و دستاش خواستم بپرسم از چی میتونه باشه
سلام
نیاز به بررسی و معاینه داره
گاهی ضعف بدنی ، استرس، کم خونی و یا نوعی از تشنج ممکن همچین حالتی ایجاد کنن
جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من یک دختر ۱۴ ساله هستم
مقاله تون بسیار مفید بود
دیروز در کلاس ما یکی از دوستانم تشنج و بعد غش کرد. من هم از این قضیه به قدری حالم بد شد که دست راستم و فکم می لرزید یک لحظه تمام بدنم سرد شد و بعد پای راستم در یک حالت خم شدگی قفل شد پای چپم هم قفل شد اما نه به صورت پای راستم.
حدود یک ساعت با این موضوع درگیر بودم. میخواستم بدونم آیا من تشنج کردم؟! میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام
خیر حالتی که شما دچار شدین شوک عصبی بوده
اما اگر تکرار شد ویزیت شوید و به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام.هنگام عصبی شدن یا خوشحالی یاخندیدن ناگهان تمام صورتم قفل میکنه واحساس میکنم صورتم کج میشه و میلرزه گاهی یهو ولو میشم روزمین ونمیتونم بایستم یاحرکتی انجام بدم حتی نمیتونم حرف بزنم البته کاملا هوشیارم ومتوجه اتفاقات اطرافم هستم.اسم این بیماری چیه؟
سلام
البته شرح حالتان کامل نیست و بررسی دقیق لازم داره اما احتمالا کاتاپلکسی هست
ممنونم از پاسختون..هرچه قدر واسه متخصص مغزو اعصاب که رفتم توضیح دادم نتونس اسم بیماریمو تشخیص بده.ولی شما دقیقا درست تشخیص دادین.اسم کاتاپلکسی که تواینترنت سرچ کردم دقیقا تمام علایمیست که من دارم مخصوصا موقعیکه خواب شبانه ندارم..حالا باید چیکارکنم؟آزمایش خاصی داره انجام بدم؟به کجا مراجعه کنم واسه درمان؟
خواهش میکنم
به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید
سلام خسته نباشین
من ۱۷ سالمه من یه بیماری دارم متخصص هم میرم ولی هنوز خوب نشدم خواستم ببینم شما چه نظر دارین رو این موضوع من از ۲ سال پیش بیماری داشتم از اون موقع تا حالا دو متخصص رفتم دردم کم شده ولی خوب نشدم بیماریم اینه که من تیک عصبی دارم ولی نمیدونم شما چی میگین من موقعی که تو فکر فرو میرم یا در هر حالت دیگه این نوع بهم دست میده که حدود چهار ثانیه قفل میشم یعنی هیچی نمیشنوم هیچی نمیبینم انگار خاموش و روشن میشم هر حرفی بزنین موقعی که این عمل بهم دست متوجه نمیشم اصلا هیچی انگار یه فراموشی لحظه باشه هنوز بعضی ها نتونستن بفهمم من چمه دست لرزم دارم دست راستم بیشتر میلرزه اینقدر که نمیتونم به راحتی یه لیوان یا یه چنگال تو دست راستم نگه دارم وخیلی استرس و اضطرابی هستم موقع که تو فکر باشم این حمله عصبی بهم بیشتر اتفاق میفته حتی اگه تو این حالت باشم دستم را ببرین هیچ نمیفهمم و بعد چند ثانیه درد متوجه میشم و میگم چی شده چرا دستم رو بریدم واقعااا خودمم موندم که چرا اینجوریم من نگران آیندم هستم آیا راه واسه خوب شدنم هست؟😭😭💔
سلام عزیزم
نوار مغز و mri انجام شده؟
چه داروهایی براتون تجویز شده؟
سلام
من مدتیه لرزش دست ارادی دارم سی سالمه چن سال پیش هم داشتم ولی خیلی خفیف .الان دچار اضطراب هستم و در برخی ساعات این لرزش بیشتر میشه حس میکنم ماهیچه هام هم میلرزه
سلام
اگر غیر ارادی منظورتونه بهتره ابتدا ازمایش خون و بررسی کم خونی و تیرویید بدین و جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من خانم ۵۵ ساله هستم مدت دو هفتست لرزش دست دارم گاهی حس میکنم چونه ام هم میلرزه دکتر مغز و اعصاب رفتم فقط بهم داروی اعصاب دادن که من استفاده نکردم چون دوس ندارم بیفتم تو رختخواب به نظر شما این لرزش دلیلش چیه لرزش دست درمان میشه؟؟
سلام
Mri براتون انجام شده؟ نوار عصب عضله چطور؟
چه داروهایی براتون تجویز شده؟
سلام وقت بخیر.
من از چند سال پیش زمان استرس و اضطراب دستام شروع میکردن به لرزیدن . اما الان تو حالت طبیعی هم میلرزن ، گاهی لرزش هم از ناحیه کتف شروع میشه، ممکنه از همون اضطراب باشه؟آزمایش هم دادم ترویید نداشتم
سلام
نمیشه گفت الزاما بخاطر استرس هست
معاینه لازمه
به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من یه چند وقتیه احساس می کنم تمام وسایل برام سنگینه حتی وقتی کاغذ در دستم میگرم احساس می کنم وزنه 10 کیلویی به دستم بستن و درد میگیره بعضی وقتا هم لرزش دست دارم میشه راهنماییم کنید باید چه کار کنم
سلام
جهت معاینه به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام ممنون از مقالتون
میخواستم بدونم در هنگام عصبانیت و تنش لرزش فقط یک دست هم طبیعیه ؟
سلام
اگر هنگام عصبانی شدن باشه بله
سلام خسته نباشید
من جدیدا عصبانی شدنی حین مشاجره ،تپش قلب سریع و لرزش دست و سخت میتونم حرف بزنم ،حرفام یادم میره یا هی یه چیز و تکرار میکنم و تو مشاجره یکی یه چیز گفتنی زود قاطی و این علائم برام اتفاق میوفته
قبلا اینجور نمیشدم
چم شده ؟؟؟
سلام
میتونه حملات اضطرابی باشه
بهتره به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
سلام من از بچگی دستام میلرزن، جدیدا هم پاهام خواب میرن وقتی میذارمشون رو هم، احساس ضعف بدنی هم دارم و معمولا کسلم، مشکل اضطراب و استرس هم دارم و مدتی تحت نظر روانپزشک بودم، خواستم بدونم لرزش دست و خواب رفتن پاهام بخاطر همون استرسه یا ممکنه ام اس باشه؟ ممنون
سلام
میتونه بخاطر اضطراب باشه عزیز منتها جهت اطمینان خاطر به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام. من دست راستم ماهیچه ی پایینش ناخودآگاه به قدر تکان میخوره که قشنگ از دور ببینی معلومه علت اش چیه قبلا هم سندروم پای بی قرار تو ی خواب و اینا هم داشتم نشانه ی چیه دستم؟
سلام
استرس و اضطراب
کمبود کلسیم و منیزیوم
کمبود ویتامین د
میتوانند از علل اون باشن
سلام خسته نباشید من مدتی هست ک دستم یهو ب لرزع میفته و بعضی اوقات در جاهای مختلف بدنم احساس نبض میکنم و حس میکنم ک قبلم اونجا انگار داره نبض میزنه چیکار کنم دکتر
سلام من ۱۶ سالم است
وقتی روی کاری دقت می کنم و مثلا خودکار رو داخل دستم میگیرم دست راستم میلرزه یا کلا با دست راستم با دقت کار می کنم میلرزه و اجازه نمی ده که کاری که انجام میدم درست انجام بشه
چی کار کنم ؟!
سلام
جهت معاینه به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام،من ۲۶سالمه و گهگداری در حالت استراحت،دست چپم رو که مشت میکنم کل دستم شروع ب لرزش میکنه و بعد اینکه لرزش ها کمتر شد،حس میکنم دستم مال خودم نیس و احساس خنکی میکنم تا یکساعت…اگر که میشه راهنمایی کنید،ممنون میشم
سلام
ازمایش کم خونی، تیرویید، کلسیم و منیزیوم بدین و اگر ازمایشا خوب بود متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
با سلام
پدر من حدود 70 سالشونه و دچار لرزش دست هستند. البته در هنگام انجام کارهای ظریف و سبک، وگرنه در هنگام دیگر کارها یا استراحت لرزشی ندارن. مثلا در هنگام گرفتن ناخون دستشون، یا در هنگام شمردن پول یا ورق زدن کاغذ یا روزنامه و در هنگامی که دستشون رو میبرند که چیزی رو بنویسند لرزش دارند
ضمن اینکه تا جایی که یاد دارم در خانواده هم سابقه لرزش دست نداریم. همچنین لازمه که بگم پدرم هیچ مشکل جسمی یا روانی ندارن و هر روز به صورت مرتب ورزش صبح گاهی دارند و در روز چندین ساعت کار می کنند.
سابقه مصرف الکل یا کافین زیاد و حتی استرس هم ندارن
با توجه به اینکه این لرزش دست مشکل جدی در زندگیشون ایجاد نکرده، مقاومت میکنن در مقابل مراجعه به پزشک
سوالم این است که تشخیص شما چیه و چقدر لازمه که حساس باشیم و دنبال درمان این نوع از لرزش دست باشیم؟ و چیکار کنیم که حداقل در اینده بدتر نشوند؟
ممنون از وقتی که می گذارید
سلام
اگر از جوانی بوده و شدت پیدا نکرده نگران نباشین در غیر اینصورت به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام دکتر ۲۲ سالمه گاهی اوقات زیاد عصبی پرخاشگر میشم یا دستم یایکی ازپاهام هم میلرزه انگار که قلبم تو اون قسمت بدنمه . خیلی ممنون
سلام وقتتون بخیر و نیکی
بنده هر وقت دچار استرس یا هیجان شدید میشم بدنم شروع به لرزش غیر قابل کنترل جوری که دندونام بهم میخوره میکنه و احساس سرمای شدیدی دارم و این لرزش اولا بعد از حدود نیم ساعت خوب میشد اما الان بیشتر از چند ساعت طول میکشه
بیست سالمه
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
نیاز به درمان دارویی هست
به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
سلام خانم دکتر وقت بخیر.
دیشب موقع خواب یهو احساس کردم که دست راستم بی حس شده و انگاری که مال خودم نیست ولی وقتی با اون دستم دست راستم رو حس کردم دیدم مشکلی نیست و دستم حس داره و خیلی ترسیدم و بیشتر از لحاظ ذهنی ترسیدم و مشکلم فیزیکی نبود تا حالا دوبار دیگه هم همینطور شدم و موقعی اینجور میشم خیلی میترسم و واقعا احساس میکنم دست راستم مال خودم نیست ولی مشکل حرکتی یا لرزشی در دستم ندارم. علت چیه ایا بخاطر اضطرابه یا ن؟؟
سلام
چندسالتونه؟
هربار این حالت چقدر طول میکشه؟ و همیشه موقع خواب بوده؟
سلام من دو دستم خیلی لرزش داره میخوام کاری بکنم بعضی موقعه ها کنترل خارج میشه ولی دست چپم لرزش بیشتره این آیا خطر ناک است؟
سلام
باید جهت معاینه متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من نمی دونم چرا گاه گاهی دچار لرزش گردن میشم لرزش دست داشتم علتش چی میتونی باشه
سلام
شرح حال شما کامل نیست
سن، زمان بروز لرزش ،سابقه بروز لرزش گردن، علل تشدید کننده، بروز لرزش در حالت استراحت و ….لازمه بررسی شود
جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام وقت بخیر
من چند وقتی هست که به صورت خیلی اتفاقی در روز ماهیچه دست چپم (از مچ دست تا آرنج) به مدت 3 یا4 دقیقه میلرزه
اینجوری نیست که دستمم بلرزه فقط از داخل ماهیچه ام حالت لرزش میگیره و نمیتونم کنترلش کنم
و یا چیزی در دستم بگیرم
مشکل جدی ای هسته؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
بهتره جهت اطمینان خاطر ویزیت شین و ازمایش خون و کلسیم و منیزیوم بدین
به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من از بچگی تا الان که ۱۹ سالمه هنگام مشاجره لفظی یا وارد شدن به مکان های شلوغ دست و پاهام میلرزه و نمیتونم درست صحبت کنم لطفا همکاری کنید
سلام عزیز
نوعی فوبی هست عزیز اگر در محیط شلوغ اینطوری میشن آگورافوبیا میگن بهش و درمان دارویی لازمه
به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
سلام وقت بخیر ببخشید من ۱۳ سالم هست
در هنگام استرس هیجان عصبانیت یا وارد شدن به جمع دستام شروع به لرزش میکنه
مشکل جدی ای هست ؟ نیاز به دکتر داره؟
سلام
اگر موقع ورود به جمع هم این علایم رو دارین فعلا با مشاور روانشناس مطرح کنید
سلام من وقتی اعصبی میشم دست و کمر سست میشه احساس میکنم پاهام مال خودم نیست و بیصت یک سال عمر دارم و سر گیچی هم میگرم
سلام
از نظر کم خونی و تیرویید بررسی شین
سلام من لرزش دست وپا دارم آیا از دیسک کمر هم میشه بعد پاها قبل میشه به چه دلیله بعد رسم لرزش میگیره
سلام
خیر لرزش از دیسک نیست
سلام من ۱۸سالمه هروقت اعصبی میشم
پاهام میلرزد و نمیتونم وایسم
سلام 27 سالمه وقتی 15 سالم بود و وارد جمعی میشدم بدنم ناخودآگاه شروع ب لرزیدن میکرد و در سن 19 سالگی شصت دست چپم میپرید الان ک 27 سالمه لرزش دست چپم بیشتر شده و همون لرزش بدن وقتی وارد جمعی میشم یا با کسی صحبت میکنم دارم و هیچ کدوم از خانواده یا فامیل چه دور چه نزدیک این مشکل نداره چندین متخصص مغز و اعصاب رفتم ک گفتن مشکلی نداری پس چرا دستم میلرزه
سلام عزیز
حالت اضطرابی و فوبی هست این
باید به روان پزشک مراجعه کنید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
سلام. دوسوال داصتم
من درمواقع استرس بی نهایت میلرزم مثل امتحان داشتن شدید درحدی که بقیه لرزشومیبینن .پانیکه؟
سوال دوم اینکه من از بچگی درحد یه ثانیه شروع به لرزش میکنم (کل بدنم)و کسیم متوجه ش نمیشه زمانش خیلی کوتاه و همیشه بوده .کافین هم مصرف میکنم میشه لطفا بگین مشکلم چیه؟
سلام
برای اون لرزشی که از بچگی داشتین اگر واضحا لرزشه و بقیه هم میتونن ببینن به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
اما براز این لرزش موقع استرس، اختلال اضطرابی مطرحه
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
من تازه فهمیدم که وقتی عصبانی میشم در حدی که گریم میگیره بدنم شروع به لرزیدن میکنه.یبار دستام به شدتتتت میلرزه و یبار هم یکی از پاهام طوری میلرزید که نمیتونستم راه برم این یطور بیماریه؟
سلام
علایمتون به نفع حملات پانیک هست
سلام وقت بخیر
من دستام مشکلی نداره در حالت معمولی ولی وقتی فعالیتی انجام میدم شروع به لرزش میکنه چطوری میتونم حلش کنم؟؟ در ضمن ورزش که به صورت مداوم انجام بدم شدت لرزش ها کاهش پیدا میکنه
سلام
اگر از کودکی این حالت رو داشتین این لرزش دست علت خاصي نداره
ژنتيكي هست كه با اضطراب و كم خوابي تشديد ميشه
سلام.من از بچگی دستام میلرزه نمیدونم مشکل چیه شاید به خاطر استرس باشه چون وقتی یکم بهم فشار میاد دستپاچه میشم و کنترلمو از دست میدم کلا دست خودمم نیست به نظر تون مشکل چی هست؟
سلام
لرزش دست خيلي مواقع علت خاصي نداره
ژنتيكي هست كه با اضطراب و كم خوابي تشديد ميشه
اگر اضطرابتون زیاد حتما درمان کنین