علت درد انگشتان دست چیست؟ بررسی 24 علت مختلف درد انگشتان

درد انگشتان دست
اشتراک گذاری 732 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

بیماری‌های زمینه‌ای، انواع آسیب و عفونت از شایع‌ترین علت‌های درد انگشت دست هستند. درواقع علت درد انگشتان دست را می‌توان بیماری‌هایی همچون آرتروز، سندرم تونل کارپال، روماتیسم مفصلی و بسیاری دیگر از شرایط پزشکی دانست. این شرایط پزشکی می‌توانند شامل ام اس، نقرس، پوکی استخوان، کیست، تومور و کورک باشند. دکتر ارتوپد برای تشخیص درد انگشتان دست، انواع راه‌های تشخیصی همچون معاینه فیزیکی، آزمایشات تصویربرداری و آزمایش خون را انجام خواهد داد. این متخصص، برای درمان درد انگشتان دست، استراحت، کمپرس یخ، مصرف دارو، فیزیوتراپی و در صورت نیاز جراحی را تجویز می‌کند.

در انتها، اگر سوالی درباره پیشگیری از درد انگشت دست و درمان درد انگشت دست دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ می‌دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

علت‌ اصلی درد انگشتان دست

شایع‌ترین علت درد انگشتان دست، آرتریت، سندرم تونل کارپال، التهاب تاندون‌ها، آسیب‌های فیزیکی، استفاده مکرر از انگشتان و بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت هستند. گاهی، عفونت‌ها یا مشکلات عصبی هم منجر به درد انگشتان می‌شوند. تشخیص دقیق علت این عارضه، نیازمند معاینه دکتر ارتوپد و گاهی تست‌های تصویربرداری و آزمایشات خون است. این متخصص، برای مدیریت درد انگشتان دست، داروها، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی را توصیه می‌کند.

علت درد انگشتان دست
آرتروز یکی از علت های درد انگشتان دست

آرتروز

در بیماری آرتروز، فرسایش و تخریب غضروف مفاصل، باعث سفتی، تورم و درد در انگشتان می‌شوند. با ادامه‌دار شدن این فرایند، حرکت انگشتان محدود شده و عملکرد دست تحت تأثیر قرار می‌گیرد. عوامل خطر بیماری آرتروز شامل سن بالا، جنسیت و اغلب در زنان، سابقه خانوادگی و آسیب‌های قبلی واردشده به مفاصل هستند. متخصص ارتوپدی، برای درمان درد انگشت دست ناشی از آرتروز، از داروهای ضدالتهابی، فیزیوتراپی، تزریق‌های مفصلی و در موارد شدید، جراحی استفاده می‌کند.

جراحت دست

جراحات دست شامل شکستگی‌ها، دررفتگی‌ها، بریدگی‌ها، سوختگی‌ها و آسیب به تاندون‌ها و لیگامان‌ها است. هر نوع آسیب به ساختارهای دست می‌تواند منجر به درد، تورم، کبودی و کاهش توانایی حرکت انگشتان شود. درمان آسیب‌های واردشده به دست، بسته به نوع و شدت آسیب متفاوت بوده و شامل استفاده از آتل، گچ، داروهای ضددرد، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر، جراحی است. مراقبت به‌موقع و مناسب از جراحات دست، می‌تواند به بهبود سریع‌تر و کاهش خطر عوارض کمک کند.

شرایط پزشکی

شرایط پزشکی متعددی همچون آرتریت روماتوئید، سندرم تونل کارپال، دیابت، نقرس و لوپوس می‌توانند باعث درد انگشتان دست شوند. آرتریت روماتوئید باعث التهاب و درد در مفاصل انگشتان شده؛ درحالی‌که، سندرم تونل کارپال به دلیل فشار بر عصب میانی دست ایجاد می‌شود. دیابت، آسیب‌های عصبی و نقرس، تجمع کریستال‌های اوریک اسید در مفاصل را در پی دارند. لوپوس هم منجر به التهاب و درد مفصلی خواهد شد.

روماتیسم مفصلی

بیماری خودایمنی روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، موجب التهاب و درد در مفاصل می‌شود. درد انگشتان دست یکی از نشانه‌های رایج التهاب مفاصل بوده که با تورم، سفتی و کاهش حرکت همراه است. این درد، صبح‌ها شدت گرفته و به مرور زمان باعث تغییر شکل و تخریب مفاصل می‌شود. درمان آرتریت روماتوئید، شامل داروهای ضدالتهاب، تغییر در سبک زندگی، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی است.

درد انگشتان دست به علت بیماری مفصلی
بیمار دچار درد انگشت دست ناشی از بیماری‌ مفصلی

پوکی استخوان

پوکی استخوان، با کاهش تراکم و قدرت استخوان‌ها، خطر شکستگی آن‌ها را افزایش می‌دهد. درد انگشتان دست در افراد مبتلا به پوکی استخوان می‌تواند ناشی از شکستگی‌های کوچک و فشار بر روی استخوان‌های ضعیف‌شده باشد. این بیماری، معمولاً تا زمان رخ دادن شکستگی، بدون علامت است. عواملی مانند سن، یائسگی، کمبود کلسیم و ویتامین دی و عدم فعالیت بدنی از عوامل خطر بیماری پوکی استخوان هستند. دکتر ارتوپد، برای مدیریت پوکی استخوان، اصلاح رژیم غذایی، مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین دی، تمرینات وزنه‌برداری و داروهای تقویت‌کننده استخوان‌ها را توصیه می‌کند.

دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن

دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن، یک بیماری ژنتیکی و پیش‌رونده است که باعث ضعف و تخریب ماهیچه‌ها می‌شود. این بیماری اغلب از کودکی شروع شده و به‌تدریج تمام عضلات بدن را درگیر می‌کند. درد انگشتان دست در بیماران مبتلا به دیستروفی دوشن، ناشی از ضعف ماهیچه‌های دست و ناتوانی در استفاده صحیح از آن‌ها است. همچنین، انقباضات و تغییرشکل مفاصل هم به درد و ناراحتی منجر می‌شوند. تمرینات فیزیوتراپی، داروهای کورتیکواستروئید و مراقبت‌های حمایتی برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش علائم، از تکنیک‌های درمانی توصیه شده برای درمان دیستروفی ماهیچه‌ای هستند.

بیماری ام‌اس

در بیماری ام‌اس یا مالتیپل اسکلروزیس، با حمله سیستم ایمنی فرد به سیستم عصبی مرکزی، به غلاف میلین اعصاب آسیب وارد می‌شود. درد انگشتان دست در بیماران مبتلا به ام‌اس، ناشی از آسیب عصبی و اختلال در ارسال سیگنال‌های عصبی‌ست که حس سوزش، بی‌حسی و درد را در پی دارد. این درد، ممکن است به صورت دوره‌ای، مداوم و با شدت‌های متغیر بروز کند. درمان بیماری ام‌اس، از داروهای تعدیل‌کننده سیستم ایمنی، داروهای ضددرد، فیزیوتراپی و تکنیک‌های مدیریت استرس برای کاهش علائم تشکیل شده است.

اسکلروز سیستمیک

بیماری خودایمنی اسکلروز سیستمیک یا اسکلرودرمی، موجب سفتی و ضخیم شدن پوست و بافت‌های همبند می‌شود. درد انگشتان دست در این بیماری، ناشی از التهاب، فیبروز و کاهش جریان خون به دلیل تنگی عروق کوچک، می‌تواند به زخم‌ها و عوارض جدی منجر شود. همچنین، انگشتان، سفت و سخت شده و حرکت آنها محدود خواهد شد. دکتر ارتوپد برای درمان این بیماری از داروهای ضدالتهاب، داروهای تقویت‌کننده جریان خون، فیزیوتراپی و مراقبت‌های پوستی ویژه استفاده می‌کند.

درد انگشتان دست به علت بیماری اسکلروز سیستمیک
بیمار مبتلا به اسکلروز سیستمیک و درد انگشتان دست

سندرم رینو

اختلال عروقی سندرم رینو، باعث کاهش جریان خون به انگشتان دست و پا می‌شود. این بیماری معمولاً در پاسخ به سرما یا استرس رخ داده و علائمی مانند رنگ‌پریدگی، آبی شدن و قرمزی انگشتان را به همراه دارد. درد انگشتان دست در این سندرم، به علت انقباض عروق خونی کوچک و کاهش جریان خون رخ می‌دهد. مدیریت سندرم رینو شامل اجتناب از سرما، پوشیدن لباس‌های گرم و استفاده از داروهای گشادکننده عروق است.

کورک

کورک و درد انگشتان دست ممکن است به علت عفونت‌های باکتریایی، صدمات یا التهاب مفاصل ایجاد شوند. کورک‌ها، با تجمع چرک در فولیکول‌های مو یا غدد چربی پوست به وجود آمده و تورم، قرمزی و درد را به همراه دارند. در صورتی که انگشتان دست دچار درد و تورم شوند، برای جلوگیری از گسترش عفونت، به مراقبت‌های پزشکی فوری نیاز خواهید داشت. درمان‌های خانگی مانند کمپرس گرم و مصرف مسکن‌ها، در کاهش درد و تسریع بهبود مؤثر هستند. اما در موارد شدیدتر، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها یا تخلیه چرک ضروری است.

گرهک

گرهک‌ها و درد انگشتان دست در اثر بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، کیست گانگلیون یا تاندونیت ایجاد می‌شوند. گرهک‌ها، تورم‌های کوچک و سفت زیر پوست هستند که محدودیت حرکت و درد را به همراه دارند. این گرهک‌ها، معمولاً به دلیل التهاب و تجمع مایع در بافت‌ها به وجود می‌آیند. مصرف مسکن‌ها، فیزیوتراپی و در برخی موارد، جراحی برای حذف گرهک‌ها لازم است.

کیست

کیست و درد انگشتان دست، ناشی از کیست گانگلیون، آرتروز یا تاندونیت است. کیست گانگلیون، توده‌های کوچک پر از مایع، در نزدیکی مفاصل یا تاندون‌ها بوده و باعث درد و محدودیت حرکت می‌شود. آرتروز هم با فرسایش غضروف مفاصل دست و انگشتان، درد و سفتی را به دنبال دارد. تاندونیت یا التهاب تاندون‌ها، به دلیل استفاده مکرر یا آسیب ایجاد شده و با درد و تورم همراه است.

تومور

تومورهای خوش‌خیم و بدخیم انگشتان دست، باعث درد، تورم و تغییر شکل انگشتان می‌شوند. تومورهای خوش‌خیم، مانند لیپوم و کیست گانگلیون شایع‌تر بوده و باعث ناراحتی و محدودیت حرکت می‌شوند. تومورهای بدخیم، مانند سارکوم، نادرتر هستند؛ اما به‌طور جدی، سلامت دست و انگشتان را تهدید می‌کنند. درد ناشی از تومور، به دلیل فشار بر اعصاب و بافت‌های اطراف ایجاد می‌شود.

درد انگشتان دست به علت تومور
درد انگشت دست به علت تومور انگشت

گیرافتادگی عصب

گیرافتادگی عصب در دست، باعث درد، بی‌حسی و ضعف در انگشتان دست می‌شود. این وضعیت، با اعمال فشار بر عصب مدیان در مچ دست به دلیل انجام حرکات تکراری، آسیب یا التهابات مزمن ایجاد خواهد شد. علائم این اختلال، با درد در مچ دست و انگشتان، به‌ویژه انگشت شست، اشاره و انگشت میانی آغاز شده و به‌تدریج تشدید می‌شود. درمان گیرافتادگی عصب، شامل استراحت، استفاده از آتل، داروهای ضدالتهاب و در موارد شدیدتر جراحی برای رفع فشار از عصب خواهد بود.

سندرم کارپل تونل

سندرم کارپل تونل، ناشی از فشردگی عصب مدیان در مچ دست است که باعث درد، بی‌حسی و ضعف در دست و انگشتان می‌شود. علل مختلفی مانند تکرار حرکات دست، وضعیت‌های نامناسب کاری و بیماری‌هایی مثل دیابت و آرتریت روماتوئید می‌توانند این سندرم را ایجاد کنند. برای تسکین درد، استفاده از اسپلینت‌های شبانه، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر جراحی توصیه می‌شود.

سندرم دکرون

سندرم دکرون، ناشی از التهاب غلاف تاندون‌های انگشت شست است. این وضعیت، با ایجاد درد و تورم در پایه شست و ناحیه مچ دست، حرکات شست را محدود می‌کند. از علل اصلی این سندرم، می‌توان به حرکات تکراری دست و مچ، آسیب‌های مکرر و استفاده مفرط از انگشت شست اشاره کرد. درمان‌های معمول این سندروم، استراحت، استفاده از اسپلینت، داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی هستند.

کیست گانگلیون

کیست گانگلیون یک توده خوش‌خیم پر از مایع است که در نزدیکی مفاصل یا تاندون‌های دست و مچ ایجاد می‌شود. این کیست‌ها، با ظهور ناگهانی، باعث درد، ناراحتی و محدودیت حرکت در انگشتان دست می‌شوند. علل دقیق ایجاد این کیست‌ها ناشناخته است؛ اما آسیب‌های مکرر یا فشار بیش از حد روی مفاصل و تاندون‌ها می‌توانند ایجادکننده کیست گانگلیون باشند. متخصص ارتوپدی، استراحت، تخلیه مایع کیست با سوزن و در موارد مقاوم به درمان‌های معمولی، جراحی برای برداشتن کیست را تجویز می‌کند.

انگشت ماشه‌ای

در عارضه انگشت ماشه‌ای یا تریگر فینگر، یکی از انگشتان دست، هنگام خم کردن یا صاف کردن، گیر می‌کند یا قفل می‌شود. این حالت؛ ناشی از التهاب و تنگی غلاف تاندون‌های انگشت بوده و درد و سفتی در انگشتان دست را در پی دارد. عواملی مانند حرکات تکراری دست، آرتریت روماتوئید و دیابت می‌توانند خطر بروز عارضه انگشت ماشه‌ای را افزایش دهند. استفاده از اسپلینت، داروهای ضدالتهاب و تزریق استروئید و در موارد شدیدتر، جراحی برای آزاد کردن تاندون می‌تواند روش‌های درمانی موثری باشند.

انگشت ماشه ای علت درد انگشت دست
بیمار مبتلا به درد انگشت دست ناشی از انگشت ماشه ای

انقباض دوپویترن

انقباض دوپویترن، با ضخیم ‌شدن و کوتاه ‌شدن فاشیای کف دست، منجر به خم‌شدن دائمی انگشتان، به‌ویژه انگشت چهارم و پنجم می‌شود. این وضعیت، با درد و کاهش توانایی حرکت انگشتان همراه خواهد بود. عوامل ژنتیکی، دیابت و مصرف الکل از جمله عوامل خطر انقباض دوپویترن هستند. دکتر ارتوپد، برای مدیریت این شرایط، فیزیوتراپی، تزریق کورتیکواستروئید و در موارد شدیدتر جراحی برای آزادسازی فاشیا را تجویز می‌کند.

ندول‌ها

ندول‌ها، توده‌های کوچک و سفتی هستند که در انگشتان دست ایجاد شده و باعث درد و ناراحتی می‌شوند. این ندول‌ها، به علت التهاب مزمن در مفاصل یا تاندون‌ها، آرتریت روماتوئید یا نقرس ایجاد خواهند شد. از شایع‌ترین علائم ندول‌ها می‌توان به درد، تورم و محدودیت حرکت در انگشتان اشاره کرد. درمان‌های متداول آن‌ها، مصرف داروهای ضدالتهاب، تزریق کورتیکواستروئید و جراحی برای برداشتن ندول‌ها هستند. فیزیوتراپی و مراقبت‌های خانگی همچون کمپرس یخ و استراحت هم به کاهش علائم کمک می‌کنند.

لوپوس

بیماری لوپوس، باعث التهاب و درد در مفاصل انگشتان دست می‌شود. این التهاب، به صورت تورم، قرمزی و کاهش حرکت انگشتان بروز می‌کند. افراد مبتلا به لوپوس، اغلب به دلیل درد مزمن در انگشتان دست، دچار اختلال در فعالیت‌‌های روزانه می‌شوند. درمان‌های مختلفی از جمله داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای سرکوب‌کننده ایمنی به کاهش علائم کمک می‌کنند. رعایت رژیم غذایی مناسب، استراحت کافی و فیزیوتراپی نیز می‌تواند در مدیریت این علائم موثر باشد.

نقرس

نقرس، نوعی آرتریت التهابی‌ست که به دلیل تجمع کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل، از جمله انگشتان دست، ایجاد می‌شود. بیماری نقرس، باعث درد شدید، تورم و قرمزی در مفاصل انگشتان می‌شود. حملات این بیماری، به صورت ناگهانی رخ داده و گاهی چند روز تا چند هفته طول می‌کشند.

براساس گفته انجمن جراحی دست آمریکا (ASSH)،

نقرس معمولا در مفاصل بزرگتر مانند انگشت شست پا، زانوها و مچ پا رخ می‌دهد؛ اما در صورت عدم درمان مناسب و به صورت ناگهانی و شدید، به مفاصل دست و انگشتان دست هم حمله می‌کند. با این حال، اولین حمله نقرس، اغلب در شست پا رخ می‌دهد.

مصرف داروهای ضدالتهابی، کورتیکواستروئیدها و داروهای کاهش‌دهنده اسیداوریک از موثرترین روش‌های درمان نقرس هستند. همچنین، کاهش مصرف گوشت قرمز و الکل و افزایش مصرف آب موجب کاهش حملات ناگهانی نقرس خواهند شد.

تاندونیت

تاندونیت یا همان التهاب تاندون‌ها، در انگشتان دست، درد و ناراحتی ایجاد می‌کند. استفاده زیاد از دست، آسیب‌های فیزیکی یا فشار زیاد بر تاندون‌ها موجب ایجاد تاندونیت می‌شود. التهاب تاندون‌ها با درد، تورم و محدودیت حرکت انگشتان دست همراه است. برای درمان تاندونیت، استراحت، استفاده از یخ، مصرف داروهای ضدالتهابی و فیزیوتراپی بسیار موثر هستند. استفاده از آتل با ثابت نگه داشتن انگشتان و کاهش فشار روی تاندون‌ها، به بهبود این شرایط کمک می‌کند.

دیابت

بیماری دیابت، با ایجاد آسیب‌های عصبی مانند نوروپاتی دیابتی، باعث سوزش، بی‌حسی و درد انگشتان دست می‌شود. قند خون بالا و طولانی‌مدت ناشی از بیماری دیابت، به اعصاب کوچک دست‌ها آسیب می‌زند. کنترل دقیق قند خون، مصرف داروها و اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم به بهبود علائم کمک می‌کند.

دلایل درد انگشتان دست
عوامل موثر بر ایجاد درد انگشتان دست

علت درد انگشتان دست راست

علت درد و ورم انگشت دست راست می‌تواند ناشی از فشار زیاد روی اعصاب و تاندون‌ها، التهاب مفاصل، سندرم تونل کارپال یا آسیب‌های ناشی از حرکات تکراری باشد. کمبود ویتامین‌ها مانند ویتامین B12 و D، باعث ناراحتی و درد انگشتان دست راست می‌شود. عواملی همچون استرس، فشار عصبی و مشکلات عضلانی هم می‌توانند به این عارضه مرتبط باشند.

علت درد انگشتان دست چپ

درد انگشتان دست چپ، می‌تواند ناشی از آرتریت، فشردگی عصب میانی در مچ دست و آسیب‌های عصبی باشد. همچنین، بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت و مشکلات قلبی هم از علت درد انگشت شست دست چپ به حساب می‌آیند. تشخیص دقیق علت تیرکشیدن انگشتان دست چپ، به ارزیابی‌های پزشکی و انجام آزمایش‌های تشخیصی نیاز دارد. در صورت تداوم یا شدت درد، با آگاهی از اینکه تخصص ارتوپدی چیست، حتما باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. دکتر ارتوپد با انجام آزمایش‌های تشخیصی و بررسی وضعیت بیمار، بهترین روش درمانی را پیشنهاد می‌دهد. 

مشاوره تلفنی و متنی دکتر ارتوپدی

علت درد بند انگشتان دست

درد بند انگشتان دست می‌تواند ناشی از آرتروز، تاندونیت یا آسیب‌های فیزیکی مانند ضربه یا کشیدگی رخ دهد. آرتروز، با فرسایش غضروف‌های بین استخوانی، باعث التهاب و درد می‌شود. تاندونیت یا التهاب تاندون‌ها، به‌دلیل استفاده مکرر یا فشار زیاد بر دست ایجاد خواهند شد. مشکلات عصبی مانند سندرم تونل کارپال هم منجر به درد انگشتان در اثر فشار بر عصب مدیان می‌شود. در موارد شدیدتر، بیماری‌های خودایمنی مانند روماتیسم مفصلی نیز می‌توانند علت درد باشند. جهت درمان درد بند انگشتان دست با مشاوران دکتردکتر تماس بگیرید که بهتون دکتر را به شما پیشنهاد کنند.

علت تیرکشیدن انگشتان دست

سندرم تونل کارپال، آرتروز، آسیب‌های عصبی یا فشارهای مکرر روی اعصاب از شایع‌ترین علت‌های تیرکشیدن انگشتان دست هستند. این درد، از التهاب یا فشردگی عصب‌ها و تاندون‌ها نشات گرفته و با علائمی همچون گزگز، بی‌حسی یا ضعف و درد انگشتان دست همراه است. استفاده زیاد از دستگاه‌های الکترونیکی، حرکات تکراری دست یا شرایط التهابی مانند آرتریت روماتوئید این مشکل را تشدید می‌کنند.

درد انگشتان دست با چه علائمی همراه است؟

علائم همراه با درد انگشتان دست، بسته به علت اصلی متفاوت هستند. در جدول زیر، به علائم همراه درد انگشتان دست اشاره کرده‌ایم:

علائم همراه درد انگشت دست

شرح علائم

تورم

افزایش حجم و پف کردن انگشتان

سرخی یا تغییر رنگ

قرمزی، التهاب یا تغییر رنگ پوست انگشتان

بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن

احساس بی‌حسی یا کرختی در انگشتان

سفتی و محدودیت حرکت

عدم توانایی در حرکت دادن انگشتان به‌طور کامل

گرما

احساس حرارت و سوزش ناشی از گرما در ناحیه درد

کبودی

ظاهر شدن کبودی به علت ضربه یا آسیب

زخم یا بریدگی

وجود زخم یا بریدگی بر روی انگشتان در اثر جراحت

ضعف

احساس ضعف و کاهش قدرت در انگشتان

درد هنگام لمس

درد بیشتر هنگام لمس یا فشار دادن ناحیه مورد نظر

تغییرات ناخن

تغییر در رنگ یا شکل ناخن‌ها

علت‌های متعددی همچون آسیب‌های فیزیکی، التهاب مفاصل، عفونت‌ها، مشکلات عصبی و بیماری‌های مزمن، باعث درد انگشتان دست می‌شوند. در صورت شدت گرفتن علائم شدید یا تداوم آن‌ها، ملاقات با پزشک لازم است.

انواع درد انگشتان دست چیست؟

درد انگشتان دست می‌تواند در اثر شکستگی، رگ‌به‌رگ شدن یا کشیدگی ایجاد شود. بیماری‌های التهابی مثل آرتروز و روماتیسم، سندرم تونل کارپال، عفونت‌ها و زخم‌ها و مشکلات عصبی مثل نوروپاتی محیطی، می‌توانند شایع‌ترین عوامل ایجاد گزگز و درد انگشتان دست باشند. متخصص ارتوپدی، متناسب با هر کدام از این عوامل و نیاز‌های بیمار، درمان منحصربه‌فردی ارائه می‌دهد. در ادامه، به مهم‌ترین انواع درد انگشتان دست پرداخته‌ایم:

آسیب‌های فیزیکی

شایع‌ترین آسیب‌های فیزیکی انگشتان دست شامل شکستگی، پیچ‌خوردگی و کشش عضلات و تاندون‌ها هستند. استخوان انگشت‌ها، تحت فشار یا ضربه شدید دچار شکستگی می‌شوند. پیچ‌خوردگی انگشت‌ها به دلیل کشش یا پارگی رباط‌ها به وجود می‌آیند و با ورم و کبودی همراه هستند. فعالیت‌های شدید یا حرکات نادرست هم موجب کشش عضلات و تاندون‌ها شده که درد انگشتان دست و محدودیت حرکت در انگشتان را در پی دارد.

بیماری‌های مفصلی

آرتریت، روماتوئید آرتریت و استئوآرتریت از شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی هستند که باعث درد انگشتان دست، ورم و کاهش حرکت مفاصل انگشتان می‌‌شوند. آرتریت با التهاب و کاهش عملکرد مفاصل، روماتوئید آرتریت با تخریب مفاصل و استئوآرتریت با تحلیل مفاصل و تخریب استخوان‌ها، در ایجاد درد انگشتان دست نقش دارند.

بیماری‌های عصبی

سندرم تونل کارپال و نوروپاتی دیابتی از شایع‌ترین بیماری‌های عصبی هستند که منجر به درد انگشتان دست می‌شوند. فشردگی عصب میانی در مچ دست با ایجاد سندرم تونل کارپال، درد، بی‌حسی و ضعف در انگشتان را به دنبال دارد. بیماری نوروپاتی محیطی عموما از عفونت‌ها، آسیب‌های فیزیکی و دیابت نشات گرفته و به اعصاب بدن آسیب می‌زند. این بیماری‌ها با ایجاد سوزش و درد در انگشتان دست، فعالیت‌های روزانه بیمار را مختل می‌کنند.

دلایل انواع درد انگشتان دست
بیماری های عصبی یکی از عوامل انواع درد انگشتان دست

التهاب و عفونت

تنوسینوویت یا التهاب غلاف تاندون، به دلیل استفاده مکرر از دست یا حرکات تکراری ایجاد شده و باعث تورم و درد انگشتان دست می‌شود. برخی عفونت‌ها مانند پاناریتیوم از ورود باکتری‌ها به پوست انگشت به وجود می‌‌آیند و معمولاً با درد شدید، ورم و ترشح همراه هستند. تسکین علائم و درد انگشتان دست ناشی از عفونت‌ها، به مداخله فوری پزشکی نیاز دارد.

چه کسانی بیشتر درگیر درد انگشت دست می‌شوند؟

درد انگشت دست، در افراد مختلف به دلایل متعددی رخ می‌دهد. در ادامه، به برخی از افرادی که بیشتر در معرض درد انگشت دست هستند، اشاره کرده‌ایم:

  • افراد سالخورده؛ درد انگشت دست ناشی از افزایش احتمال بروز مشکلات مفصلی مانند آرتروز با افزایش سن
  • افراد شاغل در فعالیت‌های تکراری؛ مانند تایپیست‌ها، موسیقیدانان به‌ویژه نوازندگان سازهای سیمی، کارگران کارخانه
  • ورزشکاران؛ استفاده مکرر از دست‌ها در ورزش‌هایی مانند بسکتبال، والیبال، تنیس و وزنه‌برداری
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خاص؛ درد و التهاب در مفاصل انگشتان ناشی از بیماری‌های آرتریت روماتوئید، نقرس و دیابت
  • افراد با آسیب‌های قبلی؛ افرادی با تجربه آسیب‌های دست و انگشتان مانند شکستگی یا دررفتگی
  • افرادی با شرایط شغلی خاص؛ استفاده مکرر از دست‌ها در مشاغلی مانند خیاطان، جراحان و آشپزان

اگر با درد انگشت دست مقاوم به درمان مواجه هستید، مشاوره با متخصص ارتوپدی توصیه می‌شود.

روش‌های تشخیص درد انگشتان دست چیست؟

تشخیص درد انگشت دست، با استفاده از روش‌های بررسی فیزیکی، آزمایش‌های تصویربرداری و آزمایش‌های تخصصی انجام می‌شود. در ادامه به مهم‌ترین روش‌های تشخیص درد انگشت دست پرداخته‌ایم:

  • بررسی اولیه؛ پرسیدن سوالاتی درباره‌ی شروع درد، شدت و موقعیت دقیق و عوامل تسکین‌دهنده و تشدیدکننده درد
  • معاینه فیزیکی؛ شامل بررسی حرکات انگشتان، مشاهده هرگونه تورم یا تغییر رنگ و لمس نواحی دردناک
  • رادیوگرافی؛ بررسی وجود شکستگی یا تغییرات استخوانی
  • ام‌آر‌آی؛ بررسی جزئیات بافت‌های نرم مانند عضلات، تاندون‌ها و لیگامان‌ها
  • سونوگرافی؛ ارزیابی مشکلات تاندون‌ها و بافت‌های نرم
  • الکترومیوگرافی؛ ارزیابی عملکرد عصبی و عضلانی
  • آزمایش خون؛ بررسی علائم التهاب یا عفونت
  • آرتروسنتز؛ تخلیه مایع مفصلی برای بررسی وجود عفونت یا کریستال‌های مربوط به بیماری‌هایی مانند نقرس
  • تست‌های استحکام و انعطاف‌پذیری؛ ارزیابی میزان قدرت و دامنه حرکتی انگشتان
  • تست‌های عصبی؛ بررسی سلامت اعصاب انگشتان با تست فشاری و تست فالن
  • اسکن استخوانی؛ تشخیص مشکلات مرتبط با استخوان‌ها، غیرقابل مشاهده با رادیوگرافی معمولی

اولین و مهم‌ترین اقدام برای درمان درد انگشتان دست، مراجعه به‌موقع به دکتر ارتوپد است. خوشبختانه در تمامی شهرهای ایران، می‌توانید به بهترین متخصصان دسترسی داشته باشید. کافیست که از طریق پلتفرم آنلاینی همچون دکتردکتر، نوبت بگیرید. مثلا اگر ساکن مشهد هستید، می‌توانید به پروفایل بیش از 24 دکتر ارتوپد مشهد فعال برای ثبت نوبت حضوری و غیرحضوری، دسترسی داشته باشید. 

روش‌های درمان درد انگشت دست چیست؟

درمان درد انگشت دست، به علت زمینه‌ای آن بستگی دارد. برای مثال، برای التیام دردهای ناشی از آسیب‌های فیزیکی، استراحت، کمپرس سرد و باندپیچی دست توصیه می‌شود. در صورت شکستگی یا دررفتگی، گچ‌گیری یا جراحی ضروری است. برای بیماری‌های التهابی مانند آرتروز، مصرف داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی موثر خواهند بود. همچنین، تمرینات تقویتی و کششی، ماساژ و درمان‌های موضعی مثل کرم‌های ضددرد می‌توانند در هر شرایطی به بهبود درد کمک کنند. در ادامه به موثرترین روش‌های درمان درد انگشت دست پرداخته‌ایم:

استراحت و محافظت

استراحت و محافظت، از روش‌های اولیه و موثر برای درمان درد انگشت دست هستند. استراحت به معنای اجتناب از فعالیت‌های دردناک است و به بافت‌ها، برای بهبود فرصت می‌دهد. استفاده از محافظ یا آتل نیز می‌تواند از حرکات نادرست و آسیب بیشتر جلوگیری کند. این اقدامات، با کاهش التهاب و درد، به روند بهبودی سرعت می‌بخشند. همچنین، استراحت و محافظت، در بهبود درد انگشت دست ناشی از آسیب‌های تکراری یا ضربه، نقش بسیار موثری دارند.

درمان درد انگشتان دست
محافظت از انگشت ها برای درمان درد انگشت دست

استفاده از یخ و حرارت

استفاده از یخ و حرارت، به‌طور موثری درد و التهاب انگشتان دست را کاهش می‌دهد. قرار دادن یخ، روی منطقه دردناک، به مدت 15 تا 20 دقیقه و انجام این کار، چند بار در روز، موجب بهبود تورم و التهاب می‌شود. از سوی دیگر، استفاده از گرمای ملایم، مانند کمپرس گرم یا حمام آب گرم، با افزایش جریان خون به کاهش سفتی عضلات و مفاصل کمک می‌کند. ترکیب استفاده از یخ و حرارت، بسته به نیاز بیمار و توصیه پزشک، راهکار مؤثری برای تسکین درد و تسریع روند بهبودی خواهد بود.

داروها

داروهای ضدالتهاب و غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. علاوه‌براین، استفاده از کرم‌ها و ژل‌های موضعی یا ژل‌های ضدالتهاب هم به‌طور موضعی درد را تسکین می‌دهد. این داروها با کاهش التهاب و تسکین درد انگشت دست، برای انجام راحت‌تر فعالیت‌های روزمره و افزایش کیفیت زندگی، به بیمار کمک می‌کنند.

تمرینات و فیزیوتراپی

تمرینات و فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان درد انگشتان دست دارند. انجام تمرینات کششی منظم می‌تواند به بهبود انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل کمک کند و تنش عضلانی را کاهش دهد. علاوه بر این، تمرینات تقویتی می‌توانند عضلات دست و انگشتان را تقویت کنند و پایداری مفاصل را افزایش دهند. فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند برنامه‌های تمرینی خاصی را براساس نیازهای فردی تنظیم کرده تا بهبودی سریع‌تر و مؤثرتر باشد. این تمرینات علاوه بر کاهش درد، می‌توانند به پیشگیری از بروز مجدد مشکلات نیز کمک کنند.

درمان درد انگشتان دست با فیزیوتراپی
دکتر در حال دردمان درد انگشتان دست با انجام تمرینات فیزیوتراپی

ماساژ و تکنیک‌های دستی

ماساژ و تکنیک‌های دستی می‌توانند به بهبود جریان خون و کاهش درد انگشتان دست کمک کنند. ماساژ ملایم انگشتان با استفاده از حرکات دورانی می‌تواند تنش عضلانی را کاهش داده و احساس راحتی و آرامش را به همراه داشته باشد. تکنیک‌های دستی که توسط یک فیزیوتراپیست یا ماساژور مجرب انجام می‌شوند، می‌توانند به بهبود حرکت مفاصل و کاهش التهابات کمک کنند. این روش‌ها با افزایش جریان خون و کاهش تورم، می‌توانند درد را تسکین دهند و روند بهبودی را تسریع بخشند، همچنین باعث پیشگیری از بروز مشکلات مزمن می‌شوند.

تغییر در فعالیت‌ها و عادات

تغییر در فعالیت‌ها و عادات، مانند اصلاح وضعیت نشستن و ابزار استاندارد کار، بسیار مهم است. استفاده از ابزارهای ارگونومیک مانند صفحه‌کلید و ماوس مناسب، می‌تواند فشار وارده بر انگشتان را کاهش دهد. همچنین، انجام حرکات کششی و استراحت‌های کوتاه در فواصل زمانی منظم، از بروز مشکلات ناشی از تکرار حرکت‌ها جلوگیری می‌کند. این تغییرات ساده در سبک زندگی، تاثیر بسزایی در کاهش درد انگشت دست و بهبود عملکرد انگشتان خواهند داشت.

درمان‌های پزشکی

درمان‌های پزشکی همچون تزریق کورتیکواستروئید به منطقه آسیب‌دیده می‌تواند التهاب و درد را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد. چنانچه درمان‌های معمولی و غیرتهاجمی، پاسخگوی تسکین درد انگشت دست نباشند، دکتر ارتوپدی، جراحی را برای رفع مشکلات ساختاری یا آسیب‌های شدید تجویز می‌کند. جراحی، به‌عنوان آخرین گزینه درمانی، می‌تواند به‌طور دائم درد انگشت دست و عملکرد انگشتان را بهبود دهد.

روش‌ پیشگیری از درد انگشت دست

مجموعه‌ای از اقدامات و تمرینات با پیشگیری از درد انگشت دست، احتمال بروز درد را کاهش می‌دهند. در اینجا، چند روش موثر برای پیشگیری از درد انگشت دست آورده شده است:

  • انجام تمرینات کششی؛ جلوگیری از سفت شدن عضلات با افزایش انعطاف‌پذیری
  • انجام تمرینات تقویتی؛ تقویت عضلات دست و انگشتان با تمریناتی مانند فشردن توپ یا استفاده از وسایل تقویتی دست
  • حفظ وضعیت مناسب؛ اطمینان از وضعیت مناسب مچ و انگشتان دست هنگام انجام فعالیت‌های تکراری مانند تایپ کردن
  • استفاده از ابزارهای ارگونومیک؛ کاهش فشار روی انگشتان و مچ با استفاده از کیبورد و موس ارگونومیک
  • استفاده از آتل‌ها و باندهای حمایتی؛ جلوگیری از فشار و آسیب
  • استراحت‌های منظم؛ جلوگیری از درد انگشت دست با استراحت دادن به آن در فواصل منظم، به‌ویژه هنگام انجام فعالیت‌های تکراری
  • ماساژ و گرمایش؛ کاهش تنش و افزایش جریان خون با ماساژ دادن دست‌ها و استفاده از گرمایش موضعی

اجرای این روش‌ها، با پیشگیری از درد انگشت دست، از آسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

برای حل مشکل درد انگشت دست به چه دکتری باید مراجعه کنیم؟

برای حل مشکل درد انگشت دست، بهترین گزینه مراجعه به دکتر ارتوپد است. دکتر ارتوپدی، از تخصص کافی در تشخیص و درمان مشکلات مربوط به استخوان‌ها، مفاصل و عضلات برخوردار خواهد بود. این متخصص، می‌تواند دلایل مختلف درد انگشت دست مانند آرتروز، تاندونیت یا آسیب‌های ساختاری را بررسی و درمان کند. در صورت نیاز، دکتر ارتوپدی، شما را به متخصصان دیگری مانند روماتولوژیست یا فیزیوتراپیست ارجاع خواهد داد تا درمان‌های تخصصی‌تر و جامع‌تری دریافت کنید.

درمان درد انگشتان دست توسط پزشک متخصص ارتوپدی
کمک متخصص ارتوپد به درمان درد انگشتان دست

آیا در انگشت دست، کاملا بهبود می‌یابد؟

دکتر ارتوپد با بررسی عوامل ایجادکننده درد انگشت دست، می‌تواند درمان‌های بسیار اثربخشی را به بیماران خود ارائه دهد. این متخصص، با شناسایی انواع درد انگشتان دست، برای یافتن علت درد انگشتان دست اقدام می‌کند.

عواملی همچون آرتروز، دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن، انگشت ماشه‌ای، گیرافتادگی عصب، تاندونیت و جراحات دست می‌توانند علت درد انگشتان دست باشند. دکتر ارتوپد برای تشخیص درد انگشتان دست ناشی از این عوامل، از معاینه فیزیکی، آزمایشات تصویربرداری و آزمایش خون استفاده می‌کند.

این متخصص، پس از یافتن علت این عارضه، برای درمان درد انگشتان دست اقدام خواهد کرد. موثرترین روش‌های درمان، استراحت، کمپرس یخ، مصرف دارو و تمرینات فیزیوتراپی هستند. در صورت عدم کارآمدی این روش‌های درمانی، متخصص ارتوپد، جراحی را به‌عنوان درمان قطعی درد انگشت دست انجام می‌دهد.

اگر شما هم با درد انگشت دست مواجه هستید، می‌توانید برای دریافت نوبت از متخصص ارتوپد، وارد سایت دکتردکتر شوید. با جستجوی متخصص ارتوپد، فهرستی از متخصصان این حوزه برای شما به نمایش درمی‌آید. چنانچه شهر خود را انتخاب کرده و فیلترهای پیش‌فرض را به بیشترین امتیاز تغییر دهید، فهرستی از بهترین دکترهای ارتوپد شهرتان، پیش روی شما خواهد بود. وارد پروفایل متخصص ارتوپد مورد نظر خود شده و نوبت خود را قطعی کنید.

منابع:

nhs.uk

medlineplus.gov

سوالات متداول درد انگشت دست

استراحت و محافظت – استفاده از یخ و حرارت – دارو – تمرینات فیزیوتراپی – ماساژ – درمان پزشکی

بله، تغییرات دما می‌تواند بر التهاب و درد انگشتان دست تأثیر بگذارد. استفاده از گرما یا سرما ممکن است تسکین‌دهنده باشد.

بله. استفاده طولانی‌مدت از کیبورد و ماوس می‌تواند منجر به درد و التهاب در انگشتان شود.

بله. اگر فعالیت خاصی باعث درد می‌شود، باید از آن اجتناب کرد و با تکنیک‌های صحیح‌تری آن را انجام داد.

سندرم تونل کارپال، آرتروز، آسیب‌های عصبی یا فشارهای مکرر روی اعصاب از شایع‌ترین علت‌های تیرکشیدن انگشتان دست هستند. این درد، از التهاب یا فشردگی عصب‌ها و تاندون‌ها نشات گرفته و با علائمی همچون گزگز، بی‌حسی یا ضعف و درد انگشتان دست همراه است.

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

732 دیدگاه در “علت درد انگشتان دست چیست؟ بررسی 24 علت مختلف درد انگشتان
  • سلام و عرص ادب و احترام خدمت شما عزیزان
    من خانمی ۴۲ ساله هستم که الان یک روز هست که انگشتان دست راستم بدون هیچ دلیلی و ناگهانی شروع به درد شدید و بی حسی شدند که نمیتوانم کارهای روزانه ام رو انجام بدم.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز چون این علایم ناگهانی و به شکل حاد ایجاد شده است نیاز به معاینه دارد
      اگر بی حسی و گزگز غالب است جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد
    ببخشيد من دو هفته هست كه انگشتان هر دو دستم به شدت درد ميكنه ميخواستم بدونم علتش چيه
    در ضمن خونه دار هستم و مدام در حال شست وشو
    ممكنه ارتروز باشه؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام آرتروز ناگهانی به ایجاد نمی شود و درد مزمن کشیده که کم‌کم بدتر می‌شود است
      برای تشخیص علت ،سن بیمار و وجود تورم و قرمزی مفاصل و بدتر شدن درد با فعالیت یا اینکه با استراحت بدتر می شود همچنین وجود خشکی مفصل لازم است دانسته شود
      اگر علایم تان همچنان ادامه دارد آزمایشات زیر را انجام دهید
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و R.f

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیرخانم۳۰ ساله هستم.یک ماهی هست مفصل انگشت وسط دستم درد میکنه ونمیتونم انگشتم رو کامل خم کنم درد شدید میشه.این درد ممکنه از چی باشه؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من دوتا انگشت دست چپم ۴ ماه پیش خوردم زمین درد میکنه نوار عصب و عکس گرفتم گفتن مشکلی نیست ولی هنوزم درد دازم خیلی

    پاسخ
    • سلام
      چون این حالت به دنبال ضربه ایجاد شده و در عکس شکستگی وجود ندارد، نشان دهنده کشیدگی عضلانی است که به اصطلاح به آن رگ به رگ شدن می گویند و همون موقع باید آتل گرفته می‌شد
      الان شاید بتوان با فیزیوتراپی و یا تزریق داخل محل درد را تسکین داد متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چند روزیه انگشت شستم درد همراه با سوزش داره و یکمم گرما شبا از درد زیاد نمیتونم بخوابم جوریه که به انگشت اشاره هم زده دردش شبا هم که گز گز میکنه

    پاسخ
    • سلام گزگز و درد انگشتان انگشت شست و اشاره و انگشت وسط به نفع سندروم تونل کارپ است که در واقع به علت فعالیت زیاد، بارداری، یا مشکلات تیروئیدی به عصب دست در ناحیه مچ فشار وارد می شود
      برای تشخیص باید معاینه شوید و نوار عصب عضله انجام شود متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام مدتی است ک انگشتان دست راستم درد میکنه گاهی شصت دست راستم شدید درد میگیره علت چیست

    پاسخ
    • سلام اگر درد در مفاصل بین انگشتان است و تورم مفاصل همراه است و خصوصاً درد صبح ها هنگام بیدار شدن از خواب یا به هنگام تماس با آب سرد بیشتر می شود باید از نظر روماتیسم بررسی شود و و آزمایش خون انجام شود
      اما اگر درد و گزگز دارد وبا فعالیت بیشتر می شود باید از نظر سندروم تونل کارپ بررسی شوید

      پاسخ
  • با سلام
    من مادر چند وقتیه که انگشت اشارشون درد میگیره مخصوصا تو سرما و اینکه امروز متوجه شدیم ورم کرده
    پارسال هم با برخورد دستشون به دیوار انگشت شستشون شکسته بود که گچ گرفتن خوب شد
    الان میخواستم ببینم این میتونه شکستگی باشه؟ یا نه

    پاسخ
    • سلام
      احتمالاً التهاب یا عفونت مفصل مطرح است. خصوصاً اگر همان انگشتی که قبلا دچار شکستگی شده متورم شود احتمال عفونت بیشتر است باید معاینه شوند به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ۳۳ ساله هستم و حدود سه هفته هست که صبحها موقع بیدار شدن از خواب بند انگشتان هر دو دستم حالت خشکی داره و موقع باز و بسته کردن درد خفیفی داره تورم و قرمزی نداره یه بچه ۲ ساله دارم و بیشر اوقات در حال جمع کردن ریخت و پاشهای اون هستم

    پاسخ
    • سلام آزمایشات زیر را انجام دهید تا کمبود ویتامین دی و با احتمال کمی روماتیسم بررسی شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3,RF, anti ccp

      پاسخ
  • سلام
    به مدت یک سال هست که انگشت وسط دستم اگر به جایی برخورد خیلی معمولی مثلا به لیوان بخوره درد خیلی شدیدی میده مربوط به بند بالایی انشگتم هست این درد . چون هر از چند گاهی این برخورد ها به وجود می اومد من پیگیری نکردم ولی الان وقتی زیادکار کنم اون انگشت تیر میکشه و بعضی وقتا احساس می کنم نبض می زنه . با وجود کرونا و شلوغی مطب ها ترس دارم برم بیرون . ولی فک باید برم نگرانم که خطرناک باشه

    پاسخ
    • سلام درد شما یک درد مزمن و طول کشیده است و نیاز به معاینه و عکس رادیولوژی دارد بدون معاینه نمی توان نظری داد

      پاسخ
  • سلام مدت یک هفته هست بچم پاهاش درد میکنه مخصوصا زانو راست پاش دوباره پاش بهتر شده موچ دست راست بابند انگستانش درد میکنه سونو وازمایشم دادیم مشکلی نداره علتش نمیدونیم چیه سنشم ۷ سالشه

    پاسخ
  • سلام یک هفته است که استخوان شست دست راستم درد میکنه .تکون میدم بیشتر میشه .تا جایی که یادم میادضربه ای هم نخورده و در ظاهر سالمه

    پاسخ
  • سلام چهارماهه که بندبندانگشتان هردودستم درد میکنه وهم پشت هردودوستم و تورم هم داره لطفاراهنمایی کنید خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را انحام دهيد و توسط
      متخصص روماتولوژي ويزيت شويد
      Cbc.diff esr crp
      Aba anca
      Anti ccp
      Rf
      Anti dsdna
      Anti sm ab
      Ca p k 25ohvitD
      Tsh freet4

      پاسخ
  • با سلام من ٢8 سالمه چند وقتی هست که استخوان کتفم و بند انگشتان دستام و پاهام درد میکنه و گز گز میکنه میشه بگید علتش چیه؟ با سپاس

    پاسخ
    • سلام آزمایشات زیر را انجام دهید تا کمبود ویتامین دی و کلسیم و با احتمال کمی روماتیسم بررسی شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3,RF, anti ccp

      پاسخ
  • عالی بود فکر می کنم مشکلم حل شد در بالا عالی بود علت درد در انگشت اشاره سمت راست یا آرتور یا چسبندگی عصب که با رادیولوژی پایگاه شما متخصص ان ماهر برطرف می شود

    پاسخ
    • ??

      پاسخ
  • سلام
    آیافیزیوتراپی تاثیری در درمان وکاهش علائم تحت فشاربودن عصب های گردن دارد?
    نوارعصب وعضله گرفتم گفتندعصب ها تحت فشارند.
    ازپشت سرتا کمر فکرمیکنم کشیده میشم به سمت پایین وبین کتف ها هم درد دارم گاهی به یک انگشت دست یا پا هم تیرمیکشه

    پاسخ
    • سلام
      بله فیزیوتراپی و گاهی تزریق داخل مفاصل خبر کاهش درد و کاهش فشار روی اعصاب نخاعی می شود زیر نظر متخصص طب فیزیکی یا متخصص مغز و اعصاب اقدام نمایید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من تقریبا ده روزه که انگشت وسط دست راستم ورم و قرمزی داری به همراه درد ضربان دار. تو این ده روز یه کم بهتر شد و دوباره ورمش شدید شده و رگ های پشت دست راستم هم درد داره.۲۰ سالم هست. میشه راهنماییم کنید؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمی که ذکر کردید عفونت مفصل باید بررسی شود
      التهاب و گرمی و تورم به نفع عفونت است و نیاز به آنتی بیوتیک خوراکی و گاهی تزریقی دارد

      پاسخ
  • سلام دختر ۲۸ساله هستم دو روز قفسه سینم سنگینه دست راست شانم مچ دستم وانگشتای دست راستم درد میکنه مخصوصا موقع خواب احساس میکنم خیلی سنگین میشه دستم ممنون میشه راهنمایم کنی

    پاسخ
    • سلام در شرح حال شما آنچه اهمیت دارد احساس سنگینی قفسه سینه است کیفیت سنگینی و اینکه آیا احساس تنگی نفس، خفگی، درد روی قفسه سینه دارید یا خیر در تشخیص مهم است
      اما درد که از دردی که از شانه به انگشتان کشیده می شود و احساس سنگینی و گزگز یا بی حسی دارد نیاز به ام آر آی دارد
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دوروزه به علت شکستن قولنج انگشت شست دست چپم از بند بالایی انگشتم تا سمت چپ مچ دستم درد میکنه تمامی انگشتانم رو به راحتی تکان میدهم اما درد اون قسمت خیلی اذیتم میکنه چیکارکنم؟
    18ساله

    پاسخ
    • نه تورم و قرمزی ندارم ولی به شدت استرس و اضطراب دارم. یه مقدار کمی هم انگشتانم سر میشه.

      پاسخ
  • سلام خوب هستید نزدیک‌ دو روزه که انگشت شست دست راستم قسمت بالایی اش درد میکنه و تون انجام کاری را ندارد نمی‌دونم اتفاقی هم تا آنجایی که یادم می آید نیفتاده برایش اگر میشود راهنمایی کنید لمسش که میکنم درد می‌گیرد!

    پاسخ
  • سلام
    چند وقته که بی علت دردی شدید در مچ دست راستم دارم بعد از یه مدت درد در آخرین مفصل انگشت میانی ایجاد شد،الان درد و تورم مفصل نزدیک به ناخن انگشت کوچیکه همون دستم امانم رو برید میدان حرکت این مفصل به شدت کم شده

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشی چند وقطه انگشت هر دو دستم زمانیکه مشت میکنم و باز میکنم انگشت میانی به سختی باز میشود ودر شدیدی دارد و قسمت بیرونی مچ راستم سوزش ودرد شدید دارد لطفا منو راهنمایی کنید با تشکر امیر شمس 57ساله

    پاسخ
    • سلام اسم اين حالت trigger finger يا انگشت ماشه اي هست
      بايد از نظر قند خون بررسي شيد چون اين حالت در افرداي كه قند خون بالا دارن اتفاق ميوفته
      و اينكه توسط متخصص اورتوپديي معاينه شيد

      پاسخ
      • با سلام
        یک روز هست روی مچ دست چپم درد میکنه و حدود سه روز هست که بازوی چپم درد میکنه و حدود چهار روز هست از خواب و یا بعداستراحت از رو تخت پا میشم کمی سرگیجه و چشمام سیاهی میره و بعد زود برطرف میشه ، ممنون

      • سلام تقریبا حدود یک هفته اس انگشتان دست چپم بند اولی از سمت مچ درد می‌کنه کف دستکم یکم درد می‌کنه ،مشکلم چیه ؟

      • سلام شما بايد از لحاظ قلبي بررسي شويد اكو قلب و تست ورزش بديد اگه نرمال بودن عصبي هست

  • سلام
    من یه مدت هست بین انگشت اشاره و کناری دست چپم و البته خود انگشتان دچار بی حسی و درد خفیف میشه. میتونی به علت سرما یا شستن زیاد دستها و یا کم خونی باشه؟ یا پوکی استخوان؟ چه آزمایش هایی باید برای این مشکل بدم؟ خانم ۲۸ ساله و بدون فرزند هستم.

    پاسخ
  • سلام مدتیه رگهای رو ی دستم درد میکنه و دیده میشه تیر هم میکشه بعدش کم کم به بالای بازوهام میره

    پاسخ
  • سلام گوشه ناخن انگشت کوچکم درد همراه با سوزش داره البته تازه شروع شده و هیچگونه تورم و قرمزی دیده نمیشه انگشتم ظاهری کاملا سالم داره با دست زدن به ان ناحیه درد شدیدتر میشه حتی زمانی که شستشوی دست رو دارم با رسیدن آب به آن ناحیه زیاد اذیت میشم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام خانمی ۴۰ساله و خانه دار هستم حدود ۳ماه پیش شب با درد انگشت اشاره دست راستم بیدار شدم و این درد نه به شدت آن شب ولی بصورت مزمن از آن موقع تا الان هر وقت مفصل انگشتم فشاری بهش وارد بشه وجود داره، الان چند روز مفصل انگشت سبابه همان دستم هم به همون شکل درد داره

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید و آزمایش بدین عزیزم
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من حدود یکماه از تصادفی که داشتم میگذره و زخمام و دردهای عضلانی همگی خوب شدن بجز درد در ناحیه انگشت شصت دست چپم و قسمت پایین کف دست راستم که به خودی خود دردی نداره اما با فشار بسیار کم احساس درد میکنم مخصوصا انگشتم که اوایل ورم داشت اما حالا از نظر ظاهری هیچگونه تورم و یا کبودی ندارم. با توجه به زمانی که گذشته حس میکنم باید مشکل خاصی داشته باشم که هنوز درد میگیره لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • با سلام مدتی است که وقتی میخوام چیزی بلند کنم حتی خیلی سبک انگشتان دست راستم به شدت درد میگیره هیچ ضربه یا عارضه ای هم ندارم میخواستم بدونم علتش چیه؟

      پاسخ
      • سلام
        با توجه به شرح حالتان نیاز به معاینه و آزمایش است
        به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

  • باسلام و تشکر فراوون از زحمات و وقتی که برای پاسخگویی وکمک دوستان میزارین .
    ۴۰ سالمه و مدتیه انگشتهای هر دوتادستم تا مچ درد شدید و ورم داره و نمیتونم شیئ رو با انگشتام نگهدارم از درد . هرچقدر انگشتهامو مشت میکنم و نرمش میدم ولی همش خواب رفتگی و گز گز میکنه .
    ممنونم از شما وعوامل زحمت کش سایت

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز باید معاینه از نظر سندرم تونل کارپ انجام بشه همچنین ازمایش خون جهت بررسی فاکتورای روماتیسم انجام شه.
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنین

      پاسخ
  • سلام من باردار هستم بعد از ازمایش تست تحمل گلوکز خون گیری الان یه ماهه انگشتان دست چپم بی حس میشه و درد میکنه دکتر گف به عصب دستت فشار اومده خوب میشه ولی هنوز زجر می کشم چیکار کنم ممنون

    پاسخ
  • سلام
    بیماری ام اس با نوار عصب وعضله قابل تشخیص است

    پاسخ
    • سلام خير با ام ار اي مشخص ميشه

      پاسخ
  • سلام. همسرم مدتی است که انگشت کوچک دست چپش درد میکنه فقط سر انگشتشه. دیشب مقداری چرک از زیر ناخنش اومد بیرون. به نظرتون علتش چی میتونه باشه و به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

    پاسخ
  • سلام خانم 37 ساله خانه دار هستم، مدتیه که گاهی اوقات در بند وسط انگشت حلقه ی دست چپم احساس سوزش میکنم.

    پاسخ
  • باسلام
    ممنون از مطلب خوبتون.ایا مممکن است ب علت کاربدنی درسن بالا که بیشتر دست درگیر ان کاراست باشد.

    پاسخ
    • سلام
      تشکر، بله ممکن است کار سنگین سبب آرتروز دست شود

      پاسخ
  • سلام
    من یه خانم 35 ساله هستم حدود یک هفته اس که انگشت میانی دست راستم دردناک شده تا حدی که احساس میکردم در رفته ولی کم کم دردش به بقیه انگشتان سرایت کرده و موقع خوابیدن دستام بی حس میش و دردناک،دسته فنجان را نمیتونم با یه انگشت بگیرم
    لطفا راهنمایی کنید مشکلم چی می‌تونه باشه و به چه پزشکی مراجعه کنم
    ضمنا زود عصبی میشم و کارمم پر از استرس و عصبانیته
    ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص روماتولوژي مراجعه كنيد اين آزمايشات را هم انجام بديد
      Cbc.diff
      Esr
      Cep
      Rf
      Ana
      Anca
      Anti-ccp

      پاسخ
      • چند وقت هست که صبحها که از خواب بیدار میشوم مفاصل انگشتان هر دو دستم درد می کنه تورم و قرمزی نداره دو سال پیش در اواخر بارداری همچین مشکلی داشتم دکتر گفت به دلیل چربی خون هست که با آزمایش هم تایید شد

      • سلام مجددا چربي خونتونو چك كنيد
        همرا با اين آزمايشات
        Cbc.diff
        Esr crp
        Ast alt alk.p

  • سلام
    نوارعصب عضله گرفتم گفتن عصب ها کمی تحت فشارهستند?
    علائم دردگردن وبی حسی وگزگزدستهاوپاهادارم.
    آیادرمانی دارد?
    دکترفقط داروها وآمپول ویتامینه نوشته

    پاسخ
    • سلام بله داروهايي كه براتون تجويز كردنو مصرف كنيد ان ار اي گردني هم بديد

      پاسخ
      • سلام وسپاس
        دکتربنده به علت دریچه مکانیکی ام آر ای نمیتونم آیا سی تی چیزی نشون میده

      • سلام سي تي اسكن يبه نشون ميده

  • سلام
    خانومی 38ساله هستم
    ناخن شست دست چپم بسیار درد میکند به حدی ک انگار با میخ کش ناخنم را میکشند
    لطفا ب من بگید مشکل از کجاست
    با تشکر صغرا جهانگیری

    پاسخ
    • سلام
      از کی درد دارید؟تورم و قرمزی و التهاب اطراف ناخن و گوشه ناخن دارید؟

      پاسخ
  • دو انگشت وسط دست چپ دختر۱۳ ساله ام دردی مثل سوزش ناشی از زهم یا سوختگی دارد بدون آنگه زخم یاسوختگی داشته باشد سابقه هیچ بیماری ندارد فقط استرس درس و مدرسه دارد لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      از کی ایحاد شده؟دایمی است یا گاهی اوقات؟در مواقع امتحان و اضطراب تشدید میشود؟لرزش دست و ضعف دست ندارد؟

      پاسخ
  • سلام خانم‌دکترعزیز من ۲۹ ساله م دوماه یه باررگ‌دستم دردمیکنه.جوری فشارمیاره کاملا رگ‌دستم میزنه بیرون دوشب نمیتونم‌ تکانش بدم بعد دوشب خاموش میشه دوباددوماه دیگه شروع میشه.کم کاری تییروییدم دارم الانم انگشت بزرگ دستم کاملا بی حس شده گه گداری رگش جم میشه وخیلی دردمیکنه.د‌کترم رفتم گایاپانتیین هم داد ولی هیچ

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز آزمایشات
      Cbc.diff
      Ca, mg, vit d3
      Esr crp
      Ana anca
      Anti ccp
      Rf را انجام بدهید

      پاسخ
  • با سلام . بعضی مواقع انگشتان دستتم بدون هیچ بریدگی درد میکنه خفیف. بعضی از مواقع با برداشتن اشیا سنگین مچ دست راستم درد میگیره دو سه روزی نمیتونم تکونشون بدم با تشکر

    پاسخ
    • سلام اگه نميتونيد تكونش بديد بهتره اين تستهارو انجام بديد و توسط روماتولوژيست ويزيت شيد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ana anca
      Anti ccp
      Rf

      پاسخ
  • سلام من آقا هستم و حدود ۵۳ سال سن دارم متاسفانه زمانی که نصف شب و صبح از خواب بیدار میشم انگشتتان دستم درد شدیدی داره طوری که حتی برای باز و بستن انگشتان درد شدیدی دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید دوست عزیز و آزمایش جهت بررسی فاکتورهای روماتیسم انجام شود
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر انگشتاندرد میاد مخصوصا وقتایی ک به اب زیاد دست میزنم یا زیاد کار انجام میدهم سنم ۳۸ سال

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز آزمایشات
      Cbc.diff
      Ca, mg, vit d3
      Esr crp
      Ana anca
      Anti ccp
      Rf را انجام بدهید

      پاسخ