درد داخل یا اطراف کشکک زانو (کاسه زانو)، با روشهای درمان زانو درد بهبود مییابند. این درد، افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد. فعالیت شدید میتواند درد در ناحیه زانو را شدیدتر کند. بنا به عامل ایجاد چنین دردی و وضعیت هر بیمار، از روشهای مختلفی مانند جراحی زانو استفاده میشود. گاهیاوقات هم درمان درد زانو در خانه کافی است و با تغییر سبک زندگی، همهچیز بهحالت طبیعی بازمیگردد.
متخصصان ارتوپدی و پزشکی ورزشی به درمان زانو درد در بزرگسالان و افراد دیگر میپردازند. دکتر ارتوپد با طراحی روشهای درمانی مناسب به بیماران کمک میکند که بدون دردسر به زندگی طبیعی ادامه بدهند. گاهی ورزش برای زانو درد تجویز میشود و گاهی هم زانوبند طبی یا موارد دیگر کاربرد دارند. در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، درباره درمان خانگی زانو درد و روشهای دیگر میخوانید.
مطالعه این مطلب، به 4 دقیقه زمان نیاز دارد.
در پایان، اگر سوالی دارید، حتماً بپرسید تا پزشک به شما پاسخ دهد.
درمان زانو درد با چه روشهایی انجام میشود؟
پزشکان براساس علت زانودرد به درمان آن مشغول میشوند. گاهیاوقات، مشکل بهگونهای است که نیاز به تجویز دارو پیش میآید. در برخی موارد هم حرکات اصلاحی بدن یا تمرینات فیزیوتراپی میتوانند مشکلات زانو را حل کنند. در برخی موقعیتها هم هیچچیز جز جراحی چاره راه نخواهد بود. اگر زانو درد دارید، باید حتماً به دکتر ارتوپد مراجعه کنید و از تجویزهای غیرحرفهای کسانی که متخصص نیستند، خود را دور نگه دارید. روشهای مختلفی برای درمان درد زانو سمت راست یا چپ وجود دارد.
درمان زانو درد با فیزیوتراپی
در میان علل دردهای زانو، اگر علت آرتریت باشد، معمولاً برای درمان آن از فیزیوتراپی استفاده میشود. اگر آرتریت دارید یا در حال بهبودی از آسیب هستید، ممکن است که پزشکتان فیزیوتراپی را پیشنهاد کند. فیزیوتراپ حرکات کششی و تمریناتی را به شما نشان میدهد که عضلات اطراف زانوی آسیب دیده را تقویت میکند. این روند باعث بهبود ثبات در ناحیه زانو میشود و میتواند درد را تسکین دهد. با پیگیری تمرینات فیزیوتراپی دردهای مختلف دیگر ناحیه زانو هم درمان میشوند. برای مثال:
- کشیدگی عضلات اطراف زانو
- التهاب تاندونهای زانو
- درد اطراف کشکک
طیف وسیعی از وضعیتهای دیگر زانو درد مانند بهبودی پس از جراحی، بورسیت و مشکلاتی مانند آسیبدیدگیهای ورزشی هم با این روش درمان میشوند.
درمان زانو درد با دارو
پزشکان برای درمان زانو درد از داروها هم کمک میگیرند. امکان دارد که پزشک داروهایی را برای تسکین زانو درد و سایر علائمی تجویز کند که در جریان درد و آسیب بهوجود میآیند. بیشتر بیماران میتوانند از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) در این زمینه کمک بگیرند. در جدول زیر، با تعدادی از این داروها آشنا میشوید:
ایبوپروفن | این دارو بهسرعت درد زانو را کاهش میدهد. |
آسپرین | این درد برای مشکلات و درهای خفیف تا متوسط مفید است. |
ناپروکسن | برای کاهش درد و التهاب و مواردی مانند آرتروز از این مسکن استفاده میشود. |
استامینوفن | از این دارو در کنار درمانهای دیگر و بهطور موقت استفاده میشود. |
یادتان باشد که نباید بیشتر از ۱۰ روز متوالی از این داروهای ضد درد زانو استفاده کنید. کسانی که مشکلات کبدی و کلیوی هم دارند، نباید بهسراغ داروها بروند.
ویتامین برای زانو درد
دانشمندانی که روی آرتریت روماتوئید مطالعه میکنند، دریافتهاند که مبتلایان به آن، اغلب با کمبود ویتامین D مواجهاند. سطوح پایین این ماده مغذی ضروری میتواند باعث بهوجودآمدن دردهای مزمن در زانو شود. اگر مصرف ویتامین D را جدی بگیرید، امکان اینکه به دردهای ارتریت زانو یا التهابات آن دچار شوید هم کمتر میشود. با دادن آزمایش و مراجعه به پزشک، دوز لازم این ویتامین را برای مصرف خود تهیه کنید.
تزریق زانو برای رفع درد آن
داروهای تزریقی موجود از کورتیکواستروئیدهای شناختهشده تا سلولهای جمع آوری شده از بدن را شامل میشوند. مصرف این داروها میتواند بنا به نوع آسیب و دردی که ایجاد شده، برایتان مفید باشد. درمیان روشهای تزریقی درمان زانو درد، برخی بسیار نوین هستند و اثرگذاری سریع و فوقالعادهای دارند. در جستوجو برای درمان مشکلات زانو، حتماً نیمنگاهی به این موارد داشته باشید.
تزریق کورتیزون
تزریق کورتیزون برای بسیاری از بیماران برای کاهش سریع التهاب و درد موثر است، اما باید نکاتی را هم در این زمینه رعایت کنید. استروئیدها میتوانند تا حدودی برای غضروف مفصل مضر باشند. این داروها در طول زمان، عوارضی جانبی در بدن ایجاد میکنند. بنابراین، حتماً در زمان انتخاب چنین روندی از درمان به عوارض جانبی آن، توجه داشته باشید و توضیحات لازم را از پزشک جویا شوید.
تزریق ژل زانو
تزریق ژل اسید هیالورونیک هم روش درمانی دیگری است که کاربردهای زیادی دارد. این ژل از ماده غلیظی ساخته شده که شبیه مایع بالشتک طبیعی داخل مفاصل رفتار میکند. تزریق ژل زانو برای بیشتر دردهای زانو مفید است. اگر آرتریت خفیف تا متوسط داشته باشید، تزریق ژل برایتان ایده خوبی خواهد بود. اگر درمانهای دیگری مانند دارو، ورزش یا تزریق استروئید را بدون موفقیت امتحان کردهاید، تزریق ژل ایده بدی نخواهد بود.
تزریق پرولوتراپی
در تزریق پرولوتراپی، از آب قند غلیظ (دکستروز) استفاده میشود و هدف آن تسکین درد مفاصل، رباط و تاندون است. این تزریق به کاهش درد ناشی از استئوآرتریت و همچنین آسیبهای مزمن تاندون و رباط مانند پیچ خوردگی مچ پا کمک میکند. تنیسبازان هم که در معرض آسیبهای زانو هستند، معمولاً از این روش برای درمان وضعیت خود بهره میبرند. بازخورد بیماران بعد از تزریق پرولوتراپی بسیار مناسب است.
ارتوبیولوژیک
ارتوبیولوژیک به دسته جدیدی از تزریقات گفته میشود که در آن، مواد تزریقی از خون یا بافت بدن ساخته میشوند. هنوز کاملاً ثابت نشده که این تزریقات میتوانند بافتهای آسیبدیده زانو را ترمیم کنند یا خیر. احتمالاً در آیندهای نزدیک، رواج و توسعه چنین درمانهایی هم برای نقاط مختلف بدن بیشتر خواهد شد. باید صبر کنیم و ببینیم که تحقیقات پشت این سبک از اقدامات درمان زانو درد میایستند یا خیر.
تزریق پیآرپی و سلولدرمانی
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) هم از روشهای درمانی زانو است. فرآیند تزریق PRP شامل گرفتن خون، جداسازی و متمرکزکردن پلاکتها و تزریق میلیاردها پلاکت به مفصل، رباط یا تاندون است. برخی از داروهای تزریقی جدیدتر، به نام سلول درمانی، از سلولها و بافتهای جمعآوری شده از بدن مانند مغز استخوان یا بافت چربی استفاده میکنند. سلولها جمع آوری و پاک و با دقت به مفصل، رباط یا تاندون تزریق میشوند. سلولدرمانی التهاب مزمن را در بسیاری از بیماران کاهش میدهد.
درمان زانو درد با جراحی
بیشتر افراد مبتلا به زانو درد نیازی به جراحی ندارند. اما اگر درد شدید باشد و سایر درمانها کمکی نکرده باشند، ممکن است، دکتر جراحی زانو آن را پیشنهاد کند. برای موارد زیر از درمان زانودرد با جراحی استفاده میشود:
- ترمیم رباط آسیبدیده
- شکستگی استخوان
- آرتریت شدید
روشهای مختلفی برای جراحی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
آرتروسکوپی زانو
آرتروسکوپی زانو رایجترین نوع جراحی است. جراح چند برش کوچک در پوست اطراف زانو ایجاد میکند و سپس ابزار خاصی به نام آرتروسکوپ را در مفصل زانو قرار میدهد. آرتروسکوپ شامل یک دوربین و نوعی چراغ است که به جراح اجازه میدهد تا آسیبهای داخل زانو را ببیند و آنها را ترمیم کند.
آرتروپلاستی
ممکن است نیاز به جراحی تعویض مفصل زانو (آرتروپلاستی) داشته باشید. در این روش، جراح مفصل زانو را با ایمپلنت مصنوعی (پروتز) جایگزین میکند. اگر درد و سایر علائم در زانو بر توانایی ایستادن، راهرفتن و حرکت شما تأثیر بگذارد، این روش بهترین گزینه درمانی خواهد بود. در این موقعیتها، جراح تعویض کامل زانو یا تعویض جزئی زانو را پیشنهاد میکند. دوباره تأکید میشود، اینکه به کدام نوع جراحی نیاز خواهید داشت، بستگی به علت درد دارد و اینکه کدام قسمتهای زانوی شما آسیب دیده است. جراح به شما میگوید که بعد از عمل، چه انتظاراتی داشته باشید و چه مدت طول میکشد تا بهبودی کامل حاصل شود.
درمان خانگی زانو درد
برای درمان درد زانو در خانه باید حواستان به نکاتی ساده اما کاربردی باشد. مثلاً میتوانید از زانوبندها استفاده کنید. یادتان نرود که پزشک این موارد را برایتان تجویز کند و دستور استفادهاش را هم بهخوبی یاد بگیرید. زانوبند از زانوی شما حمایت میکند و آن را در جای خود نگه میدارد. زانوبندها با نگهداشتن زانو در حالتی تراز عمل میکنند. این ابزارها معمولاً از پلاستیک یا فلز سفت با بالشتکها و تسمههایی آماده میشوند که دور زانو و پای شما قرار میگیرند. انواع مختلفی از بریسها یا زانوبندها موجود است و باید متناسب با نیازتان بهسراغشان بروید.
درمان زانو درد شدید در خانه
درمان زانو درد با حنا یا روشهای دیگری که در خانه تجویز میشوند، معمولاً پشتوانه علمی ندارند. بیشتر توصیههایی که در این زمینه مطرح میشود، بیشتر بهخاطر این است که مادههایی برای ماساژ زانو در آنها پیشنهاد شدهاند که خواص ضدالتهابی دارند. در نتیجه، اگر کمی از این مواد را برای ماساژ پوست زانو استفاده کنید، احتمال دارد که از التهاب و درد اندکی کاسته شود. برای درمان فوری از این ایدهها استفاده کنید، اگر پوستتان به مواد مذکور مانند حنا حساسیت نداشته باشد، شاید بتوانند به تسکین درد شدید کمک کنند. زردچوبه هم ماده دیگری است که در همین راستا، توصیه میشود.
درمان زانو درد با تغییر سبک زندگی
با تغییراتی که در روند زندگی و عادتهایتان بهوجود میآورید هم میتوانید اقدام به درمان خانگی زانوهایتان کنید. برای رفع این درد، باید بدانید که علتش چیست و تا چه حد میتوانید با درمانهای خانگی، روی درمانش متمرکز شوید. اگر دردی جدی وجود دارد که ناشی از یک بیماری عضلانی است یا بهخاطر ضربه و ترومایی جدی ایجاد شده، تغییراتی در سبک زندگی برای بهبودی کافی نخواهند بود.
کاهش وزن
با کنترل وزن میتوانید گامی مهم در درمان درد زانو چپ یا راست بردارید. نباید اجازه دهید که فشار زیادی روی مفاصل و عضلات اطراف زانو وارد شود. هرچقدر که در تنظیم وزن و متعادل نگهداشتن آن، موفقتر عمل کنید، بهبودتان هم محتملتر خواهد شد. کمشدن وزن اضافی در رفع التهابات بدن هم نقش مهمی دارد. در نتیجه، اگر زانو دردتان ناشی از ملتهبشدن این ناحیه باشد، بهزودی رفع میشود.
فعالیت بدنی منظم
ورزش برای زانو درد هم میتواند مفید باشد. در واقع، با بهرهمندی از سبک زندگی سالم و داشتن فعالیت منظم، امکان برگشت زانو بهحالت طبیعی محتملتر میشود. درمان زانو درد با ورزش هم مقدور است. ورزش باعث تقویت عضلات میشود و انعطافپذیری را بالا میبرد. در کاهش التهاب هم نقش دارد و موجب میشود که گردش خون در ناحیه زانو سریعتر شود. در نتیجه، روند ترمیم بافتها سرعت میگیرد.
مراکز مرتبط با سلامت دستگاه عضلانی و اسکلتی مانند کالج آمریکایی روماتولوژی (ACR) از مردم خواستهاند که:
برای مدیریت دردهایی مانند آرتروز زانو ورزش کنند. پیادهروی، دوچرخهسواری، شنا، تایچی و یوگا همگی مفیدند.
فعالیت بدنی باعث افزایش سلامت بافت غضروفی میشود؛ چه فرد مبتلا به آرتروز باشد و چه خیر.
استفاده از وسایل کمکی
استفاده از وسایل کمکی یکی از روشهای موثر برای کاهش درد زانو و بهبود عملکرد آن است. از جمله این وسایل و ابزارها باید به موارد زیر نگاهی داشته باشید:
- زانوبندهای کشی؛ این زانوبندها با فشاری که به زانو وارد میکنند، باعث بهبود گردش خون و کمترشدن التهاب میشوند.
- زانوبندهای با فنر؛ اینها با ایجاد فشار کنترلشده، از مفصل زانو حمایت و از حرکتهای ناگهانی جلوگیری میکنند.
- زانوبندهای گرمکننده؛ این زانوبندها با ایجاد گرما، عضلات اطراف زانو را شل میکنند و درد را کاهش میدهند.
- زانوبندهای مخصوص ورزش؛ این موارد برای محافظت از زانو در حین ورزش طراحی شدهاند و از آسیبهای احتمالی جلوگیری میکنند.
- بریس زانو؛ بریسهای زانو برای حفاظت بیشتر از مفصل زانو و محدود کردن حرکت آن در جهتهای خاص استفاده میشوند.
- عصا و واکر؛ عصا و واکر برای کاهش وزن روی مفصل زانو و بهبود تعادل کاربرد دارند.
- کفیهای طبی؛ کفیهای طبی با اصلاح وضعیت پا و توزیع یکنواخت وزن، فشار روی زانو را کم میکنند.
با نظر و نظارت پزشک باید از این وسایل استفاده شود. اینها معمولاً برای دردهای مزمن زانو کاربرد دارند.
اجتناب از فعالیتهای سنگین
برای بهبود و درمان درد زانو نباید بهسراغ فعالیتهایی بروید که فشار زیادی روی زانوها ایجاد میکنند. امکان ورزشکردن بهطور حرفهای هم نخواهید داشت. البته همهچیز وابسته به این است که دلیل درد زانوهایتان دقیقاً چیست و چرا چنین التهاب و مشکلی در این ناحیه رخ داده است. در هرحال، در صورت درد زانو، نباید بهسراغ فعالیتهای شدید و سنگین بروید.
درمان زانو درد با گرما و سرما درمانی
گرما به شلشدن عضلات و مفاصل سفت و تسکین درد و اسپاسم عضلانی کمک میکند. اگر تورم زانو دارید، بهتر است که چند روز از یخ استفاده کنید، سپس بهسراغ گرما دادن به آن بروید. بهعبارت دقیقتر، اگر در زانوی شما ورم وجود دارد، باید حداقل ۷۲ساعت یخ بگذارید تا تورم کاهش یابد. پس از آن، میتوان از گرما برای کمک به بازیابی تحرک استفاده کرد. اگر از سفتی مفاصل رنج میبرید، گرما میتواند به آرام کردن آن کمک کند.
استفاده از طب سوزنی برای درمان زانو درد
طب سوزنی یکی از روشهای درمانی سنتی چینی است که در آن سوزنهای بسیار نازک در نقاط خاصی از بدن فرو میروند. این روش درمانی برای تسکین درد، از جمله درد زانو، به طور قابل توجهی استفاده میشود. در این روش با تحریک نقاطی موسوم به انرژی، درد و التهاب کم میشود. با تحریک سیستم عصبی مرکزی، طب سوزنی به رفع التهاب کمک و شدت درد را کمرنگ میکند. برای درمان زانو درد ناشی از آرتروز یا دردهای مزمن از این سوزنها استفاده میشود.
درمان زانو درد در طب سنتی
در طب سنتی از روشهای مختلفی مانند طب سوزنی یا درمان با ماساژ استفاده میشود. ماساژدرمانی یکی از روشهای قدیمی و موثر در طب سنتی برای تسکین دردهای مختلف از جمله زانو درد است. با استفاده از تکنیکهای مختلف ماساژ، میتوان به بهبود گردش خون، کاهش التهاب و تسکین درد در ناحیه زانو کمک کرد. این عملیات به بافتهای نرم اطراف مفصل زانو برای داشتن انعطاف بیشتر هم کمک زیادی میکند. از روشهای دیگر طب سنتی باید به استفاده از روغنهای گیاهی خوشعطری اشاره کنیم که در روشی موسوم به آروماتراپی به تسکین دردها کمک میکنند.
لیزر درمانی زانو درد
در طول یک جلسه، لیزر به سمت ناحیه آسیبدیده تابیده میشود. در چنین روندی، نور بدون ایجاد ناراحتی، به آن ناحیه نفوذ میکند. انرژی نور به عنوان انرژی سلولی توسط بدن جذب میشود. در نتیجه، بلافاصله برای مبارزه با التهاب، سرکوب درد و بهبودی سریع کاربرد پیدا میکند. لیزردرمانی درمانی جایگزین برای برخی از انواع درد است و همه مشکلات را حل نمیکند. بااینحال، اثرگذاریاش در رفع التهابات زانو قابل بررسی است.
درمان زانو درد شدید
درمان زانو درد با همکاری دکتر متخصص درد شامل تشخیص علت اصلی و ارائه روشهای درمانی مانند دارودرمانی، تزریق، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر، جراحی است تا درد و التهاب کاهش یافته و عملکرد زانو بهبود یابد.
اگر درد زانوها شدید است و علامتهایی مانند قرمزی، تورم و التهاب هم دیده میشوند، باید به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت، استفاده از قرصهای ضدالتهاب غیراستروئیدی به فروکشکردن سریع اما موقتی دردها کمک میکنند. تزریق کورتیکوستروئیدها یا اسید هیالورونیک هم میتواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. ماساژ ملایم اطراف زانو هم در افزایش گردش خون و کاهش گرفتگی عضلات نقش دارد، اما اگر نمیدانید که این اقدام متناسب با علت درد، خطر دارد یا خیر، هرگز آن را بدون اجازه پزشک، انجام ندهید.
درمان قطعی درد زانو
درمان قطعی درد زانو به این بستگی دارد که علت آسیب و منشأ درد چه بوده است. در بسیاری از موارد، امکان استفاده از روشهای مختلف برای از بینبردن همیشگی درد زانوها وجود دارد. حتی زمانی که درد شدید است و آسیبهای فراوانی به ناحیه زانو وارد شده هم با روشهایی مانند جراحی میتوانید مشکل را حل کنید. پیگیری سبک زندگی سالم و فیزیوتراپی در ادامه هم به بهبودی کامل کمک میکند.
درمان زانو درد فوری
برای کاهش دردهای زانو بهشکلی سریع و فوری باید ابتدا استراحت کنید و سپس از داروهای ضددردی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن کمک بگیرید. قراردادن پاها بالاتر از سطح قلب هم در صورت تورم به تسکین وضعیت کمک میکند. در ادامه روند درمان بهسراغ گذاشتن کمپرس یخ بروید و برای فیزیوتراپی به پزشک مراجعه کنید. پزشکان با برخی اقدامات و تمرینات حرکتی میتوانند درد ناحیه زانو را کاهش بدهند.
درمان زانو درد در گروههای مختلف چیست؟
معمولاً میتوان زانو درد در سنین مختلف را با روش RICE درمان کرد. RICE، مخفف از موارد زیر است:
- استراحت (REST)؛ برای جلوگیری از بدترشدن آسیب، فعالیت بدنی را که باعث درد شده، متوقف کنید.
- یخ (ICE)؛ در روز اول پس از آسیب، هر ساعت یک کمپرس یخ یا کمپرس سرد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی زانو بگذارید. بعد از یک روز، میتوانید هر ۳ تا ۴ ساعت یکبار، این کار را تکرار کنید. یخ را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید (بسته یخ را در یک حوله یا پارچه بپیچید).
- فشردهسازی(Compression)؛ این روش به کاهش جریان خون به زانوی آسیبدیده کمک میکند و تورم را کاهش میدهد. یک باند تهیه و آن را دور زانوی خود بپیچید. پزشک میتواند به شما نحوه اعمال و استفاده درست از باند را آموزش بدهد.
- بالابردن(Elevation؛ زانوی خود را بالاتر از سطح قلب نگه دارید. میتوانید زانوی خود را با بالش، پتو یا کوسن بالا نگه دارید.
این روشهای اولیه، برای درمان ابتدایی زانودرد کاربرد دارند. در سنین مختلف هم میتوانید از آنها استفاده کنید. اما در ادامه، درباره هریک از گروههای سنی و درمان درد زانو، بیشتر میگوییم.
درمان درد زانو در سالمندان
درد زانو در سالمندان مشکل رایجی است و بهدلایلی مانند آرتروز یا ساییدگی مفاصل رخ میدهد. از روشهای مختلفی از دارودرمانی با مسکنها تا تمرینات فیزیوتراپی و تزریقات برای کاهش این دردها استفاده میشود. استفاده از عصا یا واکر برای کاهش فشار روی زانو و استفاده از زانوبند یا بریس برای حمایت از این عضو بدن هم در سالمندان کاربرد دارد. تزریق هیالورونیک اسید برای روانکاری مفصل و کاهش اصطکاک هم در برخی مفید است.
درمان زانو درد در ورزشکاران
احتمال اینکه ورزشکاران در طول زندگی حرفهای خود با زانو درد روبهرو شوند، بسیار زیاد است. آسیب رباطهای صلیبی یا مشکلاتی مانند بورسیت و آرتروز از آنها دور نیست. ورزشکاران با استراحتدادن به مفاصل آسیبدیده، یخدرمانی، کمپرس گرم و داروهایی مانند انواع ضدالهابهای غیراستروئیدی به جنگ زانودرد میروند. گاهیاوقات هم نیاز به فیزیوتراپی برای تقویت عضلات اطراف زانو و بهبود عملکر مفصل وجود دارد. در برخی موارد پای جراحی بهمیان میآید یا باید از بریسها و زانوبندها استفاده شود.
درمان زانو درد بعد از ورزش
برای رفع درد زانوها بعد از ورزش باید از روشهای زیر استفاده شود:
- فیزیوتراپی
- تزریق استروئیدها
- استراحت یا تغییر فعالیت
- یخ و قرارگرفتن پا در سطح بالاتر از بدن
- مصرف داروهای ضدالتهاب و مسکنها بهطور موقت
ورزشهای کششی و تقویتی هم بنا به نوع آسیب واردشده به زانوها میتوانند به رفع مشکل کمک کنند.
درمان زانو درد در زنان
زنان هم مانند مردان در معرض مشکلاتی مانند آرتروز هستند. این مورد شایعترین علت دردهای زانو در سنین کهنسالی است. آسیبهای ورزشی و ضربات در جریان تصادفات هم باعث بروز درد زانوی زنان میشود. اما از جمله دلایلی که بهطور اختصاصی باعث درد زانو در زنان میشوند، باید به تغییرات هورمونی اشاره کنیم. نوسانات هورمونی که در دوران قاعدگی، بارداری یا یائسگی رخ میدهند، روی مفاصل بدن و نقاط گوناگونی مانند زانوها اثرگذارند. چاقی و اضافه وزن در طول زندگی یا دوران بارداری هم روی زانوها اثراتی منفی میگذارند.
برای درمان زانو درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟
برای درمان زانو درد باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. آگاهی از اینکه تخصص ارتوپدی چیست، به شما کمک میکند که در صورت بروز مشکلات و انواع دردهای این ناحیه از پا، دکتر زانو و پزشک مناسبی را انتخاب کنید. گاهی درمان خانگی زانو درد کفایت میکند و گاهی اوقات هم باید از روشهای جدیتری مانند فیزیوتراپی زانو درد بهره ببرید.
برای شناسایی بهترین متخصصان ارتوپدی هم میتوانید به سامانه دکتردکتر مراجعه کنید. در آنجا، نظرات مراجعان پیشین هر پزشک درباره درمان درد زانو را مطالعه کنید و با انتخاب مناسبترین گزینه، از او نوبت بگیرید. این نوبتگرفتن در فرایندی آنلاین و بدون محدودیت مکانی و زمانی انجام میشود.
منابع:
aurorahealthcare.org
my.clevelandclinic.org
healthdirect.gov.au
nhs.uk