شربت پلارژین چیست و چه تاثیری روی علائم سرماخوردگی دارد؟

شربت پلارژین ضدسرماخوردگی و ضدسرفه موثر در درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی و برونشیت
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

یکی از داروهای گیاهی ضدسرماخوردگی و ضدسرفه شربت پلارژین است که برای درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی و برونشیت نیز کاربرد دارد. شربت پلارژین سرماخوردگی دارای ترکیبات موثری شامل گیاه پلارگونیوم است که خاصیت ضدباکتری و ضدویروسی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. شربت پلارژین کیدز علاوه بر عصاره گیاه پلارگونیوم، دارای عسل نیز هست که خواص درمانی دارو را افزایش می‌دهد. شربت گیاهی پلارژین با خواص و ترکیباتی که دارد، باعث بهبود سریع علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.
برای آشنایی با شربت پلارژین، نحوه عملکرد، دوز مصرف، عوارض و مزایای آن، تا انتهای این مطلب از مجله پزشکی و سلامت دکتردکتر با ما همراه باشید.

هم‌چنین، می‌توانید سوال خود را در مورد این دارو در بخش نظرات بپرسید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند پنهان کردن

شربت پلارژین چیست؟

شربت پلارژین (Pelargin Syrup)، یک داروی گیاهی شناخته‌شده است که در درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی و برونشیت موثر است. این شربت یک داروی سرماخودرگی موثر است که با بهره‌گیری از خواص درمانی گیاه پلارگونیوم، به تسکین علائم آزاردهنده‌ای مانند سرفه، گلودرد، گرفتگی بینی و آبریزش بینی کمک می‌کند. شربت پلارژین سرماخوردگی با تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی خود، به بدن در مبارزه با عوامل عفونی کمک می کند. درنتیجه، باعث بهبود سریع‌تر بیماری نیز می‌شود و به دلیل پایه گیاهی، عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارد. شربت گیاهی پلارژین به‌صورت شربت برای کودکان و بزرگسالان تولید می‌شود.

شربت سرماخوردگی پلارژین کودکان یا پلارژین کیدز
شربت گیاهی پلارژین کیدز دارای عصاره گیاه پلارگونیوم و عسل

به گزارش سایت drugs،

گونه‌های بومی مناطق آفریقای جنوبی گیاه پلارگونیوم، ماده اصلی شربت پلارژین به‌طور گسترده توسط درمانگران سنتی قبایل برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شده است. ازجمله این بیماری‌ها می‌توان به اسهال، اسهال خونی، مشکلات کبدی، زخم‌ها، سرماخوردگی، خستگی، تب، ضعف عمومی و عفونت‌های دستگاه تنفسی از جمله سل اشاره کرد.

ترکیبات شربت پلارژین شامل عصاره خشک ریشه گیاه پلارگونیوم و عسل است. پلارگونیوم با خاصیت ضدباکتریایی و ضدالتهابی خود، به درمان عفونت‌های تنفسی، سرفه و گلودرد کمک می‌کند. عسل نیز به عنوان یک نرم‌کننده طبیعی، التهاب گلو را کاهش و سرفه را تسکین می‌دهد. سایر ترکیبات این دارو شامل شیرین‌کننده‌ها، رنگ‌ها و گاهی گلوتن است.

نام تجاری شربت پلارژین چیست و به چه شکل‌هایی در بازار موجود است؟

شربت پلارژین با نام شربت پلارژین کیدز (Pelargin kids) برای کودکان و شربت پلارژین بزرگسالان (Pelargin adult) برای بزرگسالان در داروخانه‌ها موجود است. اَشکال دارویی شربت پلارژین سرماخوردگی شامل قرص، شربت و قطره است. هر 100 میلی‌لیتر از شربت پلارژین کیدز، دارای 300 میکروگرم اومکالین (تهیه شده از 0.925 گرم عصاره ریشه پلارگونیوم) و 20 گرم عسل است. طبق تحقیقات انجام‌شده، مصرف شربت گیاهی پلارژین در فاصله 10 روز مصرف، تاثیر مثبت زیادی در کاهش علائم و دوره سرماخوردگی داشته است. در جدول زیر می‌توانید اطلاعات دارویی شربت پلارژین را مطالعه کنید.

اطلاعات دارویی شربت پلارژینتوضیح
نوع داروشربت گیاهی
ترکیبات0.925 گرم عصاره خشک‌ریشه گیاه پلاگونیوم به اضافه ۲۰ گرم عسل (تنها در پلارژین کودکان)
کاربردداروی ضد سرفه و سرماخوردگی

موثر در درمان عفونت های تنفسی و برونشیت

مناسب برایپلارژین بزرگسالان: برای افراد بالای 12 سال

پلارژین کیدز: برای کودکان 1 تا 12 سال

نحوه عملکرد شربت پلارژین

عصاره ریشه گیاه پلارگونیوم موجود در شربت پلارژین در کشتن باکتری‌ها و جلوگیری از اتصال آن‌ها به سلول‌های بدن نقش دارد. خواص فوق‌العاده این گیاه باعث پرکاربرد بودن شربت در بهبود برونشیت، سرماخوردگی، انسداد ریوی مزمن، گلودرد و آسم شده است. علاوه‌براین، عسل موجود در شربت گیاهی پلارژین، با پوشش گیرنده‌های سرفه باعث بهبود گلودرد و کاهش علائم سرماخوردگی می‌شود. خواص ضدالتهابی و خواص ضدویروسی عسل موجود در پلارژین، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با عوامل میکروبی می‌شود. رقیق کردن مخاط غلیظ و ضخیم‌شده از دیگر عملکردهای شربت پلارژین سرماخوردگی است.

کشتن باکتری‌ها و جلوگیری از اتصال آن‌ها به سلول‌های بدن کودک، مهم‌ترین عملکرد شربت پلارژین در بهبود علائم سرماخوردگی
رقیق کردن مخاط غلیظ، تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با عوامل بیماری‌زا، سه عملکرد شربت پلارژین

شربت پلارژین برای درمان کدام بیماری‌ها و علائم تجویز می‌شود؟

اگر بخواهیم به طور خلاصه به سوال شربت پلارژین برای چی خوبه پاسخ دهیم، باید گفت: موارد مصرف شربت پلارژین در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی است. در زیر به طور مفصل به کاربردهای شربت پلارژین می پردازیم:

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

تقویت سیستم ایمنی بدن یکی از کاربردهای شربت پلارژین

شربت پلارژین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. این شربت با افزایش سلول‌های کُشنده، توان دفاعی بدن را دربرابر ویروس‌ها و باکتری‌ها تقویت و به تسریع روند بهبودی از عفونت‌های تنفسی کمک می‌کند. هم‌چنین، خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی آن، مانع بروز عفونت‌های جدید خواهد شد.

کاربرد شربت پلارژین در از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری‌زا

شربت گیاهی پلارژین با خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی با عوامل بیماری‌زا مبارزه می‌کند. این شربت، ویروس‌ها را از بین می‌برد و از چسبندگی باکتری‌ها به سلول‌های بدن جلوگیری می‌کند. درنتیجه، خطر عفونت‌های ثانویه را کاهش می‌دهد.

کاهش شدت علائم سرماخوردگی با مصرف شربت گیاهی پلارژین

پلارژین با خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی خود، علائمی مانند سرفه، گلودرد و آبریزش بینی را تسکین می‌دهد. هم‌چنین، با رقیق کردن مخاط و تقویت سیستم ایمنی، باعث تسریع روند بهبودی می‌شود.

کاربرد شربت پلارژین برای کاهش دوره سرماخوردگی و آنفولانزا

شربت پلارژین به‌طور موثری باعث کاهش دوره سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود. این شربت با خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی، علائم بیماری را تسکین می‌دهد و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. علاوه‌براین، با رقیق کردن مخاط و جلوگیری از عفونت‌های ثانویه، دوره بیماری را کاهش می‌دهد.

دوز و نحوه مصرف شربت پلارژین برای نوزادان و کودکان

شربت پلارژین نوزادان توسط دکتر سرماخوردگی برای کودکان زیر 1 تا 12 سال تجویز می‌شود. دوز و نحوه مصرف این شربت گیاهی در گروه‌های سنی مختلف در کودکان شامل موارد زیر است:

  • مقدار مصرف پلارژین کیدز در کودکان 6 تا 12 سال معمولا 3 بار در روز و هر بار 5 میلی‌لیتر است.
  • دوز مصرفی آن برای کودکان زیر 6 سال و نوزادان زیر 6 ماه، بر اساس وزن بدن آنها و در بازه‌های زمانی 8 ساعتی تعیین می‌شود. دوز مصرف شربت در این رده سنی معمولا بین 2.5 تا 3.5 سی‌سی است.

طول دوره مصرف شربت پلارژین معمولا 2 هفته است و نباید بیش‌تر از این دوره از آن استفاده شود.

مقدار مصرف شربت پلارژین کیدز در کودکان 6 تا 12 سال معمولا 3 بار در روز و هر بار به میزان 5 میلی‌لیتر
دوز و نحوه مصرف شربت پلارژین کودکان با توجه به نوع بیماری، وزن کودک و علائم او توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود.

دوز و نحوه مصرف شربت پلارژین برای بزرگسالان چگونه است؟

نحوه مصرف شربت پلارژین در بزرگسالان و دوز مصرف آن، بر اساس علائم بیماری، سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی او تعیین می‌شود. دوز مصرفی برای کودکان بالای 12 سال و بزرگسالان 3 بار در روز و هر بار 5 تا 6 سی سی است. در برخی موارد، می‌توانید با دستور پزشک، مصرف شربت را به مدت 2 تا 3 روز بعد از بهبود علائم نیز ادامه دهید. اما به‌طورکلی، طول دوره مصرف این دارو در بزرگسالان نیز نباید بیش‌تر از دو هفته باشد. تفاوت شربت پلارژین کودکان و بزرگسالان در ترکیبات و دوز مصرفی دارو است. شربت پلارژین مخصوص کودکان حاوی حدود 20 گرم عسل است که به طعم و خواص شربت اضافه می‌کند، درحالی‌که شربت پلارژین بزرگسالان فاقد عسل است.

اگر یک دوز مصرف شربت پلارژین را فراموش کردیم، چه کنیم؟

اگر یک دوز شربت پلارژین را فراموش کردید، درصورتی‌که به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک هستید، از مصرف دوز فراموش‌شده خودداری و فقط دوز بعدی را مصرف کنید. اما اگر زمان زیادی تا دوز بعدی باقی مانده است، می‌توانید دوز فراموش‌شده را مصرف کنید. به‌طورکلی، بهتر است برنامه‌ منظمی برای مصرف دارو داشته باشید.

مصرف شربت پلارژین چه مزایایی دارد؟

شربت گیاهی پلارژین برای بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و علائم عفونت‌های تنفسی دارای مزیت‌های زیر است:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • جلوگیری از رشد باکتری‌ها
  • بهبود علائم سرماخوردگی شامل گلودرد، خارش گلو، گرفتگی و آبریزش بینی
  • کاهش دوره سرماخوردگی
  • درمان عفونت‌های حاد تنفسی
  • رقیق کردن مخاط غلیظ و ضخیم
  • کمک به از بین بردن گرفتگی سینوس‌ها

یکی دیگر از مزیت‌های شربت پلارژین بدون قند بودن آن در پلارژین کودکان است. عسل استفاده شده در پلارژین کیدز، علاوه بر خاصیت شیرین‌کنندگی، خاصیت ضدالتهابی و درمانی نیز دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از رشد باکتری‌ها از مهم‌ترین مزیت‌های شربت گیاهی پلارژین
مزیت‌های شربت پلارژین شامل کاهش دوره سرماخوردگی با تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از رشد عوامل بیماری‌زا

عوارض مصرف شربت پلارژین شامل چه مواردی است؟

شربت پلارژین نیز مانند همه داروها در کنار مزایا، معایبی نیز دارد. عوارض جانبی شربت پلارژین در برخی افراد ظاهر می‌شود و می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • حساسیت پوستی شامل راش پوستی و خارش
  • احساس تهوع یا استفراغ
  • اسهال
  • سوزش معده
  • درد معده
  • دل‌درد

عوارض جانبی شربت پلارژین می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است اصلا عوارض خاصی بعد از مصرف این دارو نداشته باشند. اما درصورتی‌که علائم مصرف آن طولانی مدت شده است، می‌توانید با دکتر گوش یا هر متخصصی که دارو را برای شما تجویز کرده است، برای کاهش و برطرف کردن عوارض جانبی مشورت کنید. شایع‌ترین عوارض شربت پلارژین کودکان مربوط به مصرف بیش‌ازحد این شربت است. بنابراین، علائمی شامل تنگی نفس و ضعف در بیمار، می‌تواند نشان‌دهنده مسمومیت دارویی باشد و باید فوری با اورژانس تماس بگیرید.

تداخلات دارویی شربت پلارژین شامل چه داروهایی می‌شود؟

از تداخل شربت پلارژین با دیگر داروهای شیمیایی گزارشی مشخصی وجود ندارد. اما بااین‌حال، در صورت مصرف داروهای دیگر، حتما قبل از مصرف پلارژین پزشک را در جریان قرار دهید. از جمله داروهایی که ممکن است مصرف هم‌زمان آنها با شربت سرماخوردگی پلارژین باعث ایجاد تداخل شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داروهای انعقادی شامل وارفارین و آسپرین
  • داروهای سرکوب‌کننده ایمنی

کومارین موجود در شربت Pelargin می‌تواند به عنوان رقیق‌کننده خون عمل کند. به‌همین‌دلیل، مصرف آن با داروهای انعقادی می‌تواند باعث بروز مشکل شامل خونریزی یا کاهش اثر دارو شود.

در صورت مصرف سرخود و اوردوز با شربت پلارژین باید چه اقداماتی انجام دهیم؟

در صورت مصرف بیش‌ازاندازه و سرخود شربت پلارژین، ممکن است عوارض مختلفی در بیمار بروز کند. اگر با عوارض مسمومیت شامل ناراحتی شدید و درد معده، تهوع و استفراغ، اسهال، سرگیجه و واکنش‌های آلرژیک و پوستی مواجه شدید، فوری با اورژانس تماس بگیرید. با مشاهده علائم و عوارض پلارژین، مصرف دارو را قطع کنید و در این مورد از پزشک خود مشاوره بگیرید.

موارد احتیاط و منع مصرف شربت پلارژین

شربت گیاهی پلارژین معمولا داروی بی‌خطری است و منع مصرف خاصی ندارد. بااین‌حال، توصیه می‌شود این دارو را تحت نظر پزشک مصرف کنید. بیماران ام‌اس یا روماتیسم مفصلی و کسانی که داروهای انعقادی مصرف می‌کنند، از جمله کسانی هستند که باید جانب احتیاط را در مصرف این شربت رعایت کنند. افرادی که سابقه خونریزی و مشکلات مرتبط با آن را دارند نیز باید شربت پلارژین سرماخوردگی را فقط طبق دستور پزشک و تحت نظر او مصرف کنند. شربت پلارژین در زنان باردار و شیرده نیز فقط در صورت تجویز پزشک باید مصرف شود. افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی، کبد، طحال یا لوزالمعده بهتر است تنها با تجویز و مشورت پزشک متخصص این شربت را مصرف کنند.
پزشکی که شربت پلارژین را تجویز می‌کند، معمولا متخصص گوش‌وحلق‌وبینی است. هنگام مراجعه به این متخصص می‌توانید علاوه بر درمان علائم سرماخوردگی با شربت گیاهی پلارژین، از او برای یافتن پاسخ سوال تخصص گوش و حلق و بینی چیست نیز مشاوره بگیرید.

بیمار روماتیسم مفصلی باید شربت پلارژین را بااحتیاط و تنها تحت نظر پزشک مصرف کند.
یکی از موارد احتیاط و منع مصرف شربت پلارژین شامل بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی می‌شود.

آیا مصرف شربت پلارژین در هنگام شیردهی و بارداری بی‌خطر است؟

مصرف شربت پلارژین در شیردهی و بارداری باعث بروز عارضه خاصی در نوزاد یا مادر نمی‌شود. به‌طورکلی، عوارض خاصی از مصرف شربت سرماخوردگی پلارژین در مادران شیرده و باردار نیز دیده نشده است. اما، حتما قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید، زیرا اطلاعات کافی از تاثیر آن بر روی جنین و نوزاد وجود ندارد.

شرایط نگهداری از شربت پلارژین

شرایط نگهداری از شربت پلارژین مانند اغلب داروها است. مهم‎ترین نکات در رابطه با نحوه نگهداری از داروی گیاهی پلارژین شامل موارد زیر می‌شود:

  • شربت را در دمای کم‌تر از 30 درجه سانتی‌گراد و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • دارو را دور از نور خورشید قرار دهید.
  • بعد از باز شدن درب شربت، دارو را در یخچال نگهداری کنید.
  • بعد از باز شدن درب شربت سرماخوردگی پلارژین و مصرف آن، بهتر است دارو را تا 3 ماه مصرف کنید.
  • مدت زمان نگهداری از دارو می‌تواند تا پایان دوره انقضای آن باشد.

شربت گیاهی پلارژین برای درمان سرفه و سرماخوردگی و بهبود علائم عفونت‌های تنفسی توسط دکتر گوش‌وحلق‌و بینی برای بیمار تجویز می‌شود. قیمت شربت پلارژین کیدز خارجی در سال 1403، بین 90 تا 120 هزار تومان است.

در ضمن، قبل از مصرف شربت پلارژین سرماخوردگی و برای ثبت نوبت دکتر گوش‌وحلق‌وبینی در شهر خودتان، با مراجعه به پلتفرم آنلاین و پزشکی دکتردکتر به بهترین متخصصان این حوزه دسترسی خواهید داشت.

منابع:

ema.europa.eu
webmd.com
drugs.com

سوالات متداول شربت پلارژین

شربت پلارژین خواب‌آور نیست و می‌توان آن را در طول روز مصرف کرد، بدون اینکه باعث خواب‌آلودگی شود.

داروهایی مانند دیفن‌هیدرامین، شربت سرماخوردگی کودکان و بزرگسالان، آسماویت ویتابیوتیکس، شربت برون‌کلدهلث‌اید و شربت پلارکس هرباتیون می‌توانند به عنوان جایگزین شربت گیاهی پلارژین مصرف شوند.

دیفن هیدرامین، دارویی شیمیایی برای درمان سرفه و گلودرد است که ممکن است عوارضی نیز داشته باشد. پلارژین، یک داروی گیاهی است که معمولا عوارض کمتری دارد. بهترین گزینه بین این دو شربت، باید طبق نظر پزشک انتخاب شود.

هر دو دارو برای درمان سرفه و علائم سرماخوردگی استفاده می‌شوند، اما پلارژین به‌طورخاص برای تسکین سرفه‌های خشک موثرتر است.

تفاوت قطره و شربت پلارژین، در دوز مصرفی است. دوز قطره کم‌تر و دوز شربت بیش‌تر است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: زهرا منتظری
زهرا هستم، نویسنده‌ای که با یه آگهی استخدام کارآموزی در زمان دانشجویی از دنیای آی‌تی و کارشناس شبکه پرت شدم به دنیای محتوا. اون‌جا بود که استعداد من در نوشتن توسط یه دوست و همکار قدیمی کشف شد. تا به امروز سعی کردم توی حوزه تولید محتوا و SEO چیزهای جدیدی یاد بگیریم و طوری بنویسم که مخاطب بتونه از نگاه و دریچه درستی به موضوع نگاه کنه. بریف‌های کامل و جامع، فتوشاپ، ورد، اکسل، گوگل ایمیج، کنوا، فری‌پیک، شاتراستاک و گاهی کمی چاشنی تخیل درصورت‌نیاز، نیروهای کمکی من برای نوشتن هستن. از نظر من نوشتن هر متن، فرصتی برای یادگیری یه موضوعه جدیده. علی‌الخصوص اگر در حوزه‌های تخصصی مثل پزشکی و سلامت یا حوزه تخصصی خودم باشه. تولید محتوا برای من مثل یک سفره که نیاز به همسفرای درجه یکی مثل شماها داره. در مسیر و برنامه سفرم تابه‌حال با سایت‌های پزشکان و جراحان مختلفی همکاری داشتم. تجربه این مسیر به من یاد داده چطور در حین یاد گرفتن درباره یه موضوع می‌تونم چکیده این دانش و اطلاعات رو در قالب متن به مخاطبان هر مجموعه انتقال بدم. چطور بین اطلاعات پزشکی متناقض و بعضاً نادرستی که توی اینترنت هست، بتونم اطلاعات درستی رو به مخاطب ارائه بدم؛ و در نهایت چطور می‌شه محتوایی تولید کرد که هم به دانش خودم و مخاطبینم اضافه کنه و هم به گوگل و الگوریتم‌هاش نشون بده که مخاطب هدف، اولین اولویت من در تولید محتواست. تلاش و هدف من در ادامه این مسیر، به چالش کشیدن خودم برای نوشتن به سبک‌های مختلف، موضوعات متنوع و تجربه‌های جدیده. تجربه‌هایی از جنس دانش و یادگیری که ارزش به اشتراک گذاشتن با کاربران رو داشته باشه. تجربه‌هایی که باعث تولید متنی بشه که به نیاز مخاطب پاسخ بده و حواسش به گوگل و آپدیت‌های هر لحظه‌ش هم باشه.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*