عرق کردن کف دست چیست + بررسی علل و درمان عرق کف دست

دلایل عرق کردن کف دست
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

انواع بیماری‌ها، کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی و مصرف برخی داروها می‌تواند باعث عرق کف دست شود. با توجه به علت عرق کردن کف دست، می‌توان از روش‌های مختلف برای درمان استفاده کرد. درمان عرق کف دست می‌تواند با دارو، تزریق بوتاکس، یون‌درمانی، جراحی و استفاده از مواد ضدتعریق انجام شود. این که کدام روش درمان عرق کف دست برای شما بهتر است، به نظر پزشک متخصص بستگی دارد

برای درمان عرق کف دست به دکتر پوست یا متخصص غدد مراجعه می‌کنید. پزشک بعد از بررسی وضعیت شما می‌تواند روش درمانی مناسب برای درمان یا کاهش تعریق بیش از حد دست و پا را پیشنهاد دهد.

برای آشنایی با روش‌های مختلف درمان عرق کف دست تا انتهای این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر با ما همراه باشید. مطالعه این مقاله حدود 8 دقیقه زمان نیاز خواهد داشت.

در انتهای همین مطلب و در بخش کامنت‌ها سوال خود را بپرسید، تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

دلایل عرق کردن کف دست چیست؟

علت عرق کردن کف دست می‌تواند شامل انواع بیماری‌ها، کمبود برخی از ویتامین‌ها و دلایل دیگر باشد. هر کدام از این دلایل روش درمان متفاوتی دارند، بنابراین مهم است که ابتدا علت تعریق دست مشخص شود. مهم‌ترین دلایل عرق کردن کف دست شامل موارد زیر می‌شوند:

به گزارش ncbi :

کف دست‌ها در افراد مبتلا به هیپرهیدروزیس سرد، مرطوب و رنگ پریده است. دوره تعریق شروع ناگهانی دارد و با رویدادهای استرس‌زا عاطفی مرتبط نبوده است. تعریق با شدت بیش‌تری در کف دست و انگشتان و با شدت کمتر در نواحی خلفی دست ظاهر می‌شود.

دست‌ها به سرعت در اثر جدا شدن قطرات عرق خیس می‌شوند و در برخی موارد ممکن است تورم انگشتان نیز مشاهده شود.

عرق کف دست به دلیل استرس و اضطراب

تاثیر استرس بر عرق کف دست به این صورت است که ابتدا با شروع تنش، ضربان قلب شما تندتر می‌شود. سپس، نفس‌تان تنگ می‌شود و کف دست‌هایتان عرق می‌کند. طبق تحقیق پزشکان، اضطراب حالت جنگ یا گریز بدن را فعال می‌کند که به ما امکان می‌دهد از خود محافظت کنیم. این مسئله می‌تواند منجر به پاسخ‌های طبیعی بدن مانند تعریق کف دست شود. تعریق شبانه دست‌ها یکی از مواردی است که می‌تواند به دلیل استرس و اضطراب ایجاد شود.

یکی از بهترین درمان‌های خانگی عرق کف دست ناشی از استرس، نفس‌های عمیق است. این کار سطح تحریک فیزیکی را کاهش می‌دهد. اگر تعریق کف دست ما فقط در موقعیت‌های استرس‌زا اتفاق می‌افتد این تمرین را انجام دهید.اگر نفس عمیق موثر نیفتاد ، شما می‌توانید برای کمک به مدیریت استرس خود ، به بهترین متخصص مدیریت استرس در دکتردکتر مراجعه نمایید.

روش درمان عرق دست در اثر استرس

 در حالی که یک دست خود را روی شکم و دست دیگر را روی قفسه سینه خود قرار می‌دهید دم و بازدم آهسته را شروع کنید. روش تنفس 4-7-8 نیز می‌تواند موثر باشد:

  • از طریق بینی به آرامی نفس بکشید و تا عدد 4 بشمارید.
  • نفس خود را به مدت 7 ثانیه حبس کنید.
  • از طریق دهان به آرامی نفس خود را خارج کنید و تا عدد 8 بشمارید

این تمرین در کنترل استرس بسیار موثر است.

عرق کف دست به دلیل استرس و اضطراب
استرس و اضطراب یکی از دلایل عرق شدید کف دست

عرق کف دست به دلیل هایپرهیدروزیس

هایپرهیدروزیس ناشی از غدد عرق بیش فعال است. یک بیماری است که با تعریق بیش از حد مشخص می‌شود و توسط گرما، ورزش یا سایر شرایط پزشکی زمینه‌ای ایجاد نمی‌شود. این بیماری اغلب روی کف دست‌ها تاثیر می‌گذارد، اما هم‌چنین می‌تواند روی کف پا یا صورت نیز رخ دهد. تعریق ناشی از هایپرهیدروزیس معمولا در هر دو طرف بدن اتفاق می‌افتد و ممکن است توسط استرس یا اضطراب بدتر شود. افراد مبتلا به هایپرهیدروزیس ممکن است در اثر تجمع عرق بدن روی پوست دچار بثورات پوستی نیز شوند. این تاثیرهای پوستی می تواند باعث خارش، قرمزی یا تجزیه پوست شود.

روش درمان عرق کف دست ناشی از هایپرهیدروزیس

 درمان عرق کف دست در این بیماری معمولا با داروهای ضدتعریق شروع می‌شود. در صورتی که داروی ضدتعریق به برطرف کردن مشکل کمکی نکند، پزشک ممکن است داروهای خوراکی یا درمان‌های مختلفی مانند یونتوفورزیس یا تزریق بوتاکس را امتحان کند. در موارد شدید، ممکن است جراحی برای برداشتن یا غیرفعال کردن غدد عرق بیش فعال لازم باشد.

عرق کف دست به دلیل پایین بودن قند خون

گاهی عرق کف دست چند ساعت پس از غذا خوردن ظاهر می‌شود و با احساس گرسنگی، ضعف، لرزش یا سرگیجه همراه است. در این شرایط، ممکن است با هیپوگلیسمی واکنشی یا قند خون پایین که پس از غذا خوردن رخ می‌دهد، مواجه باشید. این مشکل اغلب در افراد مبتلا به دیابت اتفاق می‌افتد، اما هر کسی ممکن است تحت تاثیر آن قرار گیرد.

روش درمان عرق کف دست به دلیل قند خون پایین

 هیپوگلیسمی واکنشی در افراد مبتلا به دیابت ممکن است نشانه‌ای از نیاز به تنظیم انسولین یا مصرف داروهای دیگر باشد. در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند، حل مشکل قند خون پایین ساده‌تر است. کافی است وعده‌های غذایی متعادل‌تر شامل فیبر و پروتئین مصرف کنید؛ مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده را محدود کنید و وعده‌های غذایی را به مقدار کم غذا و دفعات بیش‌تر تقسیم کنید.

هایپر هیدروزیس موثر در تعریق کف دست
هایپرهیدروزیس یکی از علت‌های عرق کردن کف دست
مشاوره متنی و تلفنی دکتر غدد

عرق کف دست به دلیل پرکاری تیروئید

گاهی اوقات تعریق کف دست می‌تواند نتیجه پرکاری تیروئید باشد. وضعیتی که در آن غده تیروئید هورمون تیروکسین بیش از حد تولید می‌کند. این شرایط باعث سرعت بخشیدن به عملکردهای بدن می‌شود. در نتیجه فرد مبتلا، احساس گرمی یا تعریق غیرقابل وصفی دارد؛ ضربان قلب سریع یا نامنظم را تجربه می‌کند؛ احساس اضطراب یا تحریک‌پذیری دارد؛ در خوابیدن دچار مشکل است؛ احساس لرزش کند یا حرکات روده‌ای مکرر نیز خواهد داشت.

روش درمان عرق کف دست به دلیل پرکاری تیروئید

 پرکاری تیروئید نیاز به درمان پزشکی دارد، بنابراین اگر علائم یا نشانه‌های گفته شده را تجربه می‌کنید حتما به متخصص غدد مراجعه کنید. داروهای ضدتیروئید و مسدودکننده‌های بتا می‌توانند به تعادل تولید تیروکسین در بدن کمک کنند. اجتناب از غذاهای خاص طبق توصیه پزشک نیز می‌تواند موثر باشد.

پرکاری تیروئید از دلایل عرق کردن کف دست
درمان عرق کف دست با برطرف کردن مشکل پرکاری تیروئید

عرق کف دست در دوران یائسگی

پایان یافتن دوره قاعدگی با کاهش تولید هورمون استروژن آغاز می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد بسیاری از اثرات ناخوشایند شود. یکی از رایج‌ترین آنها گرگرفتگی است که در آن بدن ناگهان گرم یا سرخ شده و عرق می‌کند. عرق معمولا در اطراف قفسه سینه، گردن و صورت ایجاد می‌شود، اما گرگرفتگی‌ها می‌توانند باعث تعریق کف دست نیز شوند.

روش درمان عرق کف دست در دوران یائسگی

 تغییر سبک زندگی و درمان‌های طبیعی اولین گزینه‌ها هستند. پوشیدن لباس‌هایی با لایه‌های قابل تنفس، خوابیدن در اتاق خواب خنک و اجتناب از محرک‌هایی مانند غذاهای تند می‌تواند به کنترل تعریق کمک کند. هورمون‌درمانی و داروی ضد افسردگی گزینه‌هایی هستند که ممکن است توسط پزشک برای کنترل تعریق در دوران یائسگی تجویز شوند.

عرق کف دست به دلیل مصرف برخی داروها

اگر کف دست‌های شما پس از شروع مصرف یک داروی جدید شروع به عرق کردن کرده است، ممکن است علت همان دارو باشد. برخی داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، زوال عقل، بیماری پارکینسون و درد مزمن می‌توانند باعث تعریق بیش از حد شوند.

روش درمان عرق کف دست به دلیل مصرف برخی داروها

 اگر یک داروی جدید باعث تعریق غیرعادی کف دست (یا سایر قسمت‌های بدن) شما می شود، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است بتوانید مشکل تعریق را با تنظیم دوز یا امتحان داروی دیگری متوقف کنید.

عرق کف دست در پی مصرف کردن برخی داروها
مصرف برخی داروها از علت‌های تعریق کف دست

عرق کف دست به دلیل عفونت

در موارد نادر، تعریق بیش از حد می‌تواند نشانه‌ای از وجود عفونت جدی باکتریایی مانند سل یا سپسیس باشد. سل می‌تواند باعث بروز علائمی شامل سرفه طولانی مدت، سرفه خونی یا مخاط، درد قفسه سینه و خستگی شود. علائم سپسیس نیز می‌تواند با تعریق یا ضربان قلب سریع، تنگی نفس، درد شدید، تب یا گیجی همراه باشد.

روش درمان عرق کف دست به دلیل عفونت

 سل می‌تواند باعث عوارض جدی سلامتی شود و سپسیس نیز تهدیدکننده زندگی است. سپسیس نوعی التهاب است که به دلیل عفونت پیش می‌آید و می‌تواند با نشانه‌هایی نظیر افزایش تپش قلب، افزایش تعداد تنفس و حیرانی و سردرگمی بر تمام بدن تاثیرگذار باشد. بنابراین، هر دو نیاز به درمان فوری دارند. در صورت مشاهده علائم سل، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت بروز علائم سپسیس نیز به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید.

عرق کف دست به دلیل بعضی از بیماری‌های نادر

عرق کردن دست به دلیل ابتلا به بیماری‌ها، تعریق ثانویه نامیده می‌شود. تعریق کف دست اغلب یک علت ساده و قابل رفع دارد. اما در برخی موارد، تعریق شدید کف دست ممکن است نتیجه یک مشکل جدی زمینه‌ای مانند مالاریا، برخی بیماری‌های عصبی یا برخی سرطان‌ها باشد. هم‌چنین، برخی تومورهای سرطانی و غیر سرطانی نیز می توانند باعث علت عرق کردن کف دست باشند.

روش درمان عرق کف دست به دلیل عفونت

 اگر تعریق کف دست شما شامل هیچ یک از دلایل بالا نبود، به پزشک مراجعه کنید. هرگونه علائم دیگری را که دارید به او اطلاع دهید تا بتواند آزمایش‌های لازم را تجویز کند. پزشک بعد از بررسی نتایج آزمایش‌ها می‌تواند علت تعریق دست ناشی از بیماری‌های نادر را در صورت وجود تشخیص دهد.

عرق کف دست به دلیل بعضی از بیماری‌های نادر
عرق کف دست در اثر ابتلا به برخی از بیماری‌های نادر

عرق کف دست به دلیل کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی

مصرف برخی از مواد غذایی شامل سیر، پیاز، کافئین، غذاهای تند و الکل می توانند تعریق را افزایش دهند. بنابراین، اگر بعد از مصرف این مواد غذایی دچار عرق کف دست می شوید، می توانید با محدود کردن مصرف تاثیر آنها را بررسی کنید. علاوه بر مواد غذایی، کمبود ویتامین ها نیز می تواند باعث عرق کف دست شود. کمبود ویتامین‌های زیر به طور غیر مستقیم از دلایل عرق کردن کف دست است:

  • ویتامین‌های گروه B؛ ویتامین‌های گروه B به خصوص B1 ،B6 و B12 در عملکرد صحیح سیستم عصبی نقش دارند. کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند منجر به اختلال در انتقال پیام‌های عصبی شود که ممکن است بر تعریق بدن تاثیر داشته باشد. برخی ویتامین‌های گروه B در تنظیم هورمون‌ها نیز اهمیت دارند. کمبود این ویتامین‌ها و اختلال در عملکرد هورمون‌ها می‌تواند بر تعریق بدن تاثیر بگذارد.
  • ویتامین D؛ ویتامین D در تنظیم عملکرد غدد درون‌ریز بدن تاثیر دارد. بنابراین، کمبود آن می‌تواند باعث اختلال در عملکرد این غدد و در نتیجه افزایش تعریق شود.
  • ویتامین C؛ ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. کمبود آن می‌تواند منجر به ضعف سیستم ایمنی و افزایش خطر عفونت‌ها شود. عفونت‌های پوستی نیز می‌توانند باعث تحریک غدد عرق و افزایش تعریق کف دست و دیگر قسمت‌های بدن شوند.
  • منیزیم؛ منیزیم به عنوان یک الکترولیت در بدن عمل می‌کند و در تعادل مایعات نقش مهمی دارد. زمانی که سطح منیزیم در بدن کاهش پیدا می‌کند، ممکن است تعادل الکترولیت‌ها به هم بخورد که می‌تواند به افزایش تعریق منجر شود.

جدول زیر در بررسی سریع ویتامین‌ها و مواد معدنی که کمبود آنها باعث عرق کردن کف دست می‌شود، به شما کمک می‌کند:

ویتامین‌هانقش آن در بدنتاثیر کمبود آن بر تعریق
ویتامین‌های گروه Bتنظیم سیستم عصبی، تنظیم هورمون‌هااختلال در انتقال پیام‌های عصبی، اختلال در عملکرد هورمون‌ها، افزایش تعریق
ویتامین Dتنظیم غدد درون‌ریزاختلال در عملکرد غدد درون‌ریز، افزایش تعریق
ویتامین Cتقویت سیستم ایمنیافزایش خطر عفونت، تحریک غدد عرق، افزایش تعریق
منیزیمتعادل الکترولیت‌هااختلال در تعادل الکترولیت‌ها، افزایش تعریق

علت‌های بیان شده از عوامل اصلی عرق کف دست هستند. عرق کف دست می‌تواند در شرایط مختلف دیگر نیز اتفاق بیفتد که به طور مستقیم به عنوان دلایل تعریق کف دست شناخته نمی‌شوند. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیگار کشیدن
  • مصرف بیش از حد مواد مخدر
  • مشکلات قلبی
  • بیماری‌های ریه
  • آکرومگالی (یک اختلال هورمونی است که باعث می‌شود غده هیپوفیز در دوران بزرگسالی مقدار زیادی هورمون رشد تولید کند. این هورمون اضافی باعث رشد غیر طبیعی استخوان‌ها و بافت‌های نرم می‌شود).
  • سکته مغزی
  • فئوکروموسیتوم (تومور در غده فوق کلیوی)
  • سندرم کارسینوئید (بیماری که می‌تواند زمانی رخ دهد که تومور کارسینوئیدی در روده کوچک، لوزالمعده، کبد یا معده وجود داشته باشد).

عرق کف دست، مردان و زنان را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما زنان معمولا بیش‌تر به دنبال درمان آن هستند.

کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از علل تعریق کف دست
بررسی کمبود ویتامین‌های موثر در عرق کف دست

علت عرق كردن كف دست كودكان و نوجوانان چیست؟

علت عرق کردن کف دست در کودکان می‌تواند به هر یک از دلایلی باشد که در بخش قبل بررسی کردیم. اما دلایل روانی و اجتماعی تعریق کف دست در کودکان معمولا بیش‌تر مورد توجه بوده است. مهم‌ترین علت‌های تعریق کف دست در کودکان شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تعریق بیش از حد (هایپرهیدروزیس)؛ سندروم تعریق بیش از حد، در کودکان نیز می‌تواند باعث تعریق کف دست شود.
  • استرس؛ کودکان ممکن است در موقعیت‌های اجتماعی یا هنگام مواجهه با چالش‌های جدید احساس اضطراب کنند. این احساسات می‌توانند باعث افزایش تعریق شوند. در نتیجه، کودک ممکن است در فعالیت‌هایی مانند نوشتن یا دست دادن با دیگران دچار مشکل شود.
  • فعالیت بدنی؛ فعالیت بدنی هم‌زمان با افزایش دمای بدن، تحریک غدد عرق و ایجاد استرس می‌تواند علت عرق کردن کف دست در کودکان باشد.
  • اختلالات هورمونی؛ کم‌کاری تیروئید، دیابت و اختلالات هورمون‌های جنسی، می‌توانند در تعریق کف دست کودکان تاثیرگذار باشند.
  • مصرف برخی داروها؛ برخی از داروها می‌توانند باعث تعریق کف دست در کودکان شوند. تغییر دوز یا نوع دارو در این موارد می‌تواند به برطرف شدن مشکل کمک کند.
  • عفونت؛ عفونت‌های مختلف شامل عفونت‌های تنفسی و ادراری در کودکان از دلایل عرق کف دست است.

عرق کف دست در کودکان معمولا طبیعی است. اما در صورت بروز مشکلات جدی یا تاثیر منفی بر کیفیت زندگی، مشاوره با پزشک متخصص توصیه می‌شود. علت عرق کردن کف دست در کودکان می‌تواند تعریق اولیه باشد که دلیل مشخصی ندارد و به طور معمول در نقاط خاصی از بدن اتفاق می‌افتد.

دلایل عرق كف دست كودكان و نوجوانان
استرس و فعالیت بدنی از دلایل عرق کف دست در کودکان

عرق کردن هم‌زمان کف پاها نشانه چیست؟

تعریق کف دست و پا به صورت هم‌زمان می‌تواند به دلایل مختلف باشد. تعریق بیش از حد کف دست و پا هیپر هیدروزیس پالموپلانتار نامیده می‌شود. این مشکل می‌تواند باعث بروز علائم زیر در فرد مبتلا شود:

  • تعریق شدید و مداوم کف دست‌ و پاها
  •  پوست نرم و چروکیده در کف دست‌ و پاها
  • ترک‌خوردگی پوست کف دست‌ و پاها
  • بوی بد پا
  • احتمال برافروختگی شدید

هایپرهیدروزیس پالموپلانتار می‌تواند از سن کودکی در فرد بروز کند. این مشکل با افزایش سن برطرف نمی‌شود و حتی ممکن است تشدید شود. عرق کردن هم‌زمان دست و پا ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:

  • برخی سندروم‌های عصبی و ژنتیک
  • آسیب نخاعی
  • یائسگی
  • دیابت شیرین
  • پرکاری تیروئید
  • دیابت
  • مصرف برخی داروها
  • مصرف الکل زیاد
  • برخی سرطان‌ها (با علامت تعریق شبانه)

عرق کف دست و پا در اغلب موارد نشانه یک بیماری جدی نیست. با این‌حال، مشکل‌ساز است و می‌تواند در روابط اجتماعی فرد تاثیرگذار باشد. بنابراین، می‌توانید با مراجعه به پزشک علت را شناسایی و روش درمانی مناسب را دریافت کنید.

عرق کردن دست و پا نشانه چیست
عرق کردن دست و پا به دلیل ابتلا به برخی از بیماری‌ها

عرق شدید کف دست از طریق چه روش‌هایی درمان می‌شود؟

درمان عرق شدید کف دست یا هایپرهیدروزیس می‌تواند از روش‌های مختلف درمان شود. تشخیص بهترین روش درمان نیز به نظر پزشک بستگی دارد. مهم‌ترین روش‌های درمانی تعریق شدید کف دست شامل موارد زیر هستند:

درمان عرق شدید کف دست با دارو

داروهای ضدتعریق برای دست‌ها شامل دو نوع خوراکی و موضعی می‌شوند. داروهای موضعی شامل آلومینیوم کلراید هگزا هیدرات هستند و با مسدود کردن مجاری غدد عرق، تعریق را کاهش می‌دهند. این داروها معمولا به صورت کرم یا لوسیون در دسترس هستند. داروهای خوراکی مانند آنتی‌کولینرژیک‌ها نیز در مواردی که تعریق شدید باشد و به درمان‌های موضعی پاسخ ندهد تجویز می‌شوند. این داروها با کاهش فعالیت سیستم عصبی پاراسمپاتیک که مسئول تحریک غدد عرق است، به کاهش تعریق دست کمک می‌کنند.

درمان عرق کف دست با تزریق بوتاکس

بوتاکس برای درمان تعریق کف دست یکی از روش‌های موثر و سریع است. سم بوتولینوم موجود در بوتاکس، با فلج کردن موقت عضلات، از ترشح عرق جلوگیری می‌کند. برای درمان هایپرهیدروزیس، بوتاکس در نواحی دچار تعریق شامل کف دست تزریق می‌شود. تزریق بوتاکس در کف دست و پا طی چند جلسه تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند نتایج قابل‌توجهی داشته باشد. تزریق بوتاکس می‌تواند با بی‌حسی موضعی انجام شود تا درد کاهش پیدا کند.

تزریق بوتاکس از روش‌های موثر درمان تعریق کف دست
تزریق بوتاکس برای درمان عرق کف دست

درمان عرق کف دست با یونتوفورز الکتریکی

یونتوفورز الکتریکی یکی از روش‌های موثر و غیرتهاجمی برای درمان تعریق بیش از حد کف دست است. نحوه انجام این روش به این صورت است که دست‌ و پاها در آب قرار می‌گیرند و جریان الکتریکی ضعیفی از آب عبور می‌کند. این جریان باعث ایجاد تغییراتی در سلول‌های غدد عرق می‌شود و در نتیجه فعالیت آن‌ها را کاهش می‌دهد. این روش درمان تعریق کف دست و پا، اثربخشی بالایی دارد.

روش جراحی برای درمان عرق کف دست

جراحی تعریق دست برای مواردی است که تعریق بسیار شدید باشد و به روش‌های دیگر پاسخ ندهد. انواع روش جراحی درمان عرق کف دست شامل جراحی سمپاتکتومی توراکوسکوپیک، قطع عصب سمپاتیک اندوسکوپیک است. نحوه انجام هر یک از این روش‌های جراحی درمان عرق کف دست به صورت زیر است:

  • سمپاتکتومی توراکوسکوپیک؛ در این روش، جراح با ایجاد چند برش کوچک در قفسه سینه، به اعصاب سمپاتیک که مسئول کنترل تعریق در دست‌ها هستند، دسترسی پیدا می‌کند و آن‌ها را قطع یا مسدود می‌کند. این روش تاثیر زیادی دارد و معمولا منجر به کاهش قابل‌توجه یا قطع کامل تعریق می‌شود. عوارض جانبی آن نیز شامل تعریق جبرانی در قسمت‌های دیگر بدن مانند صورت و درد است.
  • قطع عصب سمپاتیک؛ این روش مشابه سمپاتکتومی توراکوسکوپیک است، با این تفاوت که از تجهیزات اندوسکوپی برای انجام عمل استفاده می‌شود. مزایا و عوارض جانبی آن نیز مشابه سمپاتکتومی توراکوسکوپیک است.

روش لیپوساکشن غدد عرق نیز یکی دیگر از روش‌های درمان تعریق زیاد است. این روش بیش‌تر برای تعریق زیر بغل موثر است و کمتر برای درمان عرق کف دست از آن استفاده می‌شود.برای دریافت نوبت بهترین خدمات متخصص لیپوساکشن می‌توانید به دکتردکتر مراجعه نمایید.

درمان عرق کف دست با استفاده از مواد ضدتعریق

استفاده از مواد ضدتعریق یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای کنترل تعریق بیش از حد کف دست است. این محصولات با مسدود کردن مجاری غدد عرق، از ترشح عرق جلوگیری می‌کنند. ضد عرق دست حاوی آلومینیوم کلراید یا مواد طبیعی می‌تواند به صورت روزانه برای درمان عرق کف دست مورد استفاده قرار گیرد. بهترین زمان مصرف این ضدعرق‌ها قبل از خواب است، زیرا جذب ماده موثر را افزایش می‌دهد.

روش‌های درمان خانگی عرق کف دست

برای درمان عرق کف دست به صورت موثر باید به دکتر پوست مراجعه کنید. او با بررسی شرایط و علت‌های این مشکل می‌تواند بهترین روش درمان را پیشنهاد دهد. در هر صورت، برخی درمان‌های خانگی نیز می‎تواند تا مراجعه به پزشک موثر باشد. از جمله روش‌های درمان خانگی عرق کف دست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جوش شیرین؛ جوش شیرین خاصیت جذب رطوبت دارد. مقداری جوش شیرین را روی کف دست‌های خشک بمالید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس آن را بشویید.
  • سرکه سیب؛ سرکه سیب خاصیت قابض دارد و می‌تواند با بستن منافذ پوست از تعریق جلوگیری کند. می‌توانید کف دست‌های خود را با مخلوطی از سرکه سیب و آب بشویید.
  • روغن درخت چای؛ روغن درخت چای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد. چند قطره روغن درخت چای را با روغن حامل مانند روغن نارگیل مخلوط کنید و کف دست‌های خود بمالید.
  • حنا؛ حنا خاصیت قابض دارد و می‌تواند به کاهش تعریق کمک کند. می‌توانید حنا را با آب مخلوط و خمیر حاصل را روی کف دست‌های خود بمالید.
  • یخ؛ قرار دادن یخ کف دست‌ها می‌تواند به طور موقت غدد عرق را آرام کند.
  • تغذیه سالم؛ مصرف غذاهای غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به تنظیم تعریق بدن و دست‌ها کمک کند.
  • مدیریت استرس؛ تکنیک‌هایی مانند مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق می‌توانند به کاهش استرس و در نتیجه کاهش تعریق کمک کنند. می‌توانید تمرینات این تکنیک‌ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
  • مریم‌گلی؛ مریم‌گلی کف دست را خشک و از تعریق زیاد جلوگیری می‌کند. برای استفاده، این گیاه را دم کنید و بعد از سرد شدن دست‌ها را در محلول آن قرار دهید.
  • گوجه فرنگی؛ خاصیت قابض این ماده می‌تواند منافذ پوست را کاهش دهد و از عرق بیش از حد کف دست جلوگیری کند. گوجه فرنگی را برش بزنید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کف دست‌ها قرار دهید. سپس کف دست‌ها را با آب ولرم بشویید.

روش‌های خانگی درمان عرق کف دست، درمان دائمی این مشکل نیستند. با این‌حال، در بسیاری از موارد می‌توانند به کنترل عرق کف دست و پا کمک کنند.

استفاده از یخ برای آرام کردن موقع غدد عرق کف دست
قرار دادن یخ کف دست‌ها برای درمان عرق کف دست در خانه

روش‌های پیشگیری از عرق کردن کف دست کدام است؟

اگر مشکل تعریق کف دست دارید، ممکن است به طور کامل از شر آن خلاص نشوید، اما راه‌هایی برای کنترل و پیشگیری وجود دارند:

  • دست‌های خود را به طور مرتب بشویید؛ شستن با آب تمیز کافی است، مگر اینکه دست‌هایتان واقعا کثیف باشد. شستن بیش از حد با صابون باعث خشکی پوست می‌شود.
  • همیشه دستمال کاغذی همراه داشته باشید؛ با این کار می‌توانید در طول روز دست‌هایتان را خشک نگه دارید.
  • ژل ضدعفونی‌کننده دست همراه داشته باشید؛ مواقعی که نمی‌توانید دست‌هایتان را بشویید، برای تمیز و خشک نگه داشتن آنها از ژل استفاده کنید.
  • پودر بچه همراه داشته باشید؛ این پودر به جذب عرق کمک می‌کند و باعث می‌شود راحت‌تر بتوانید اجسام را نگه دارید.
  • از دستکش استفاده نکنید؛ سعی کنید از دستکش استفاده نکنید، مگر اینکه هوا بسیار سرد باشد. پوشیدن دستکش مانع تنفس پوست است و باعث تعریق بیش‌تر می‌شود.
  • با استرس مقابله کنید؛ اگرچه آسان نیست، اما از آن‌جایی که استرس می‌تواند عامل مهمی در عرث کف دست باشد، مقابله با آن می‌تواند به شما کمک کند.

اگر نگران تعریق بیش از حد دست‌هایتان هستید، می‌توانید به متخصص پوست مراجعه کنید. او می‌تواند با بررسی وضعیت پوست دست و تجویز آزمایش‌های لازم، علت عرق کردن کف دست را بررسی کند. سپس، بر اساس این بررسی و شرایط شما بهترین روش درمان عرق کردن دست را پیشنهاد می‌دهد.

برای درمان عرق شدید کف دست به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای درمان عرق شدید کف دست باید به دکتر پوست یا دکتر غدد مراجعه کنید. دکتر پوست دانش کافی برای بررسی انواع مشکلات پوستی را دارد. او با تجویز آزمایش‌های لازم و معاینه پوست، علت عرق کردن کف دست را تشخیص می‌دهد. سپس، بر اساس شرایط شما بهترین روش درمان عرق کف دست را پیشنهاد خواهد داد.

علاوه بر این، دکتر غدد و متابولیسم نیز دانش کافی برای تشخیص بیماری‌های تاثیرگذار در تعریق بیش از حد کف دست را دارد. پزشک متخصص ممکن است نیاز به تجویز آزمایش‌های مختلف برای بررسی بیماری‌های زمینه‌ا‌ی احتمالی نیز داشته باشد. او پس از بررسی نتایج آزمایش‌ها می‌تواند با تجویز داروهای مختلف و درمان انواع بیماری‌ها به درمان عرق کف دست کمک کند.البته این پزشک می‌تواند خدمات دیگری نیز ارائه کند که در تخصص غدد چیست در سایت دکتردکتر بیشتر به آن پرداخته ایم.

می‌توانید برای دسترسی به بهترین پزشکان غدد و پوست در شهر خود، به پلتفرم آنلاین و پزشکی دکتردکتر مراجعه کنید.

منابع:

nivea.com.au
usdermatologypartners.com
verywellhealth.com
uredeodorant.co.uk

سوالات متداول عرق کف دست

در برخی موارد، عرق کف دست می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا اختلالات تیروئید باشد.

عرق کف دست در کودکان ممکن است طبیعی باشد، اما در صورت شدید بودن و همراه شدن با علائم برخی بیماری‌ها باید بررسی شود.

کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند باعث افزایش تعریق کف دست شود.

برخی درمان‌ها مانند بوتاکس موقتی هستند و نیاز به تجدید دارند.

عرق کف دست می‌تواند ریشه ارثی داشته باشد و در برخی خانواده‌ها شایع است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: زهرا منتظری
زهرا هستم، نویسنده‌ای که با یه آگهی استخدام کارآموزی در زمان دانشجویی از دنیای آی‌تی و کارشناس شبکه پرت شدم به دنیای محتوا. اون‌جا بود که استعداد من در نوشتن توسط یه دوست و همکار قدیمی کشف شد. تا به امروز سعی کردم توی حوزه تولید محتوا و SEO چیزهای جدیدی یاد بگیریم و طوری بنویسم که مخاطب بتونه از نگاه و دریچه درستی به موضوع نگاه کنه. بریف‌های کامل و جامع، فتوشاپ، ورد، اکسل، گوگل ایمیج، کنوا، فری‌پیک، شاتراستاک و گاهی کمی چاشنی تخیل درصورت‌نیاز، نیروهای کمکی من برای نوشتن هستن. از نظر من نوشتن هر متن، فرصتی برای یادگیری یه موضوعه جدیده. علی‌الخصوص اگر در حوزه‌های تخصصی مثل پزشکی و سلامت یا حوزه تخصصی خودم باشه. تولید محتوا برای من مثل یک سفره که نیاز به همسفرای درجه یکی مثل شماها داره. در مسیر و برنامه سفرم تابه‌حال با سایت‌های پزشکان و جراحان مختلفی همکاری داشتم. تجربه این مسیر به من یاد داده چطور در حین یاد گرفتن درباره یه موضوع می‌تونم چکیده این دانش و اطلاعات رو در قالب متن به مخاطبان هر مجموعه انتقال بدم. چطور بین اطلاعات پزشکی متناقض و بعضاً نادرستی که توی اینترنت هست، بتونم اطلاعات درستی رو به مخاطب ارائه بدم؛ و در نهایت چطور می‌شه محتوایی تولید کرد که هم به دانش خودم و مخاطبینم اضافه کنه و هم به گوگل و الگوریتم‌هاش نشون بده که مخاطب هدف، اولین اولویت من در تولید محتواست. تلاش و هدف من در ادامه این مسیر، به چالش کشیدن خودم برای نوشتن به سبک‌های مختلف، موضوعات متنوع و تجربه‌های جدیده. تجربه‌هایی از جنس دانش و یادگیری که ارزش به اشتراک گذاشتن با کاربران رو داشته باشه. تجربه‌هایی که باعث تولید متنی بشه که به نیاز مخاطب پاسخ بده و حواسش به گوگل و آپدیت‌های هر لحظه‌ش هم باشه.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*