برونگرایی چیست و برونگراها چه ویژگی دارند؟

برونگرایی چیست
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

اصطلاح برونگرایی جنبه‌ای از شخصیت را توصیف می‌کند که اغلب با الگوهای رفتاری بیانگر و برونگرا مشخص می‌شود. افراد برون گرا، بسیار پرحرف، اجتماعی، فعال و خونگرم هستند. کارل یونگ (روانشناس مشهور سوئیسی) برون گرا را فردی تعریف می‌کند که از دنیای بیرونی و تعاملات اجتماعی، احساس انرژی می‌کند. اگر اهل معاشرت با افراد هستید یا انرژی بالایی از آن‌ها دریافت می‌کنید؛  به احتمال زیاد تیپ شخصیتی برونگرا دارید.

اما تعریف دقیق برونگرایی چیست؟ برای اینکه به این سوال پاسخ دهیم و درباره مزایا و معایب تیپ شخصیتی برونگراها اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم تا انتهای متن همراه ما باشید.

 

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

محتوای این مطلب از نظر علمی توسط دکتر نسرین جوان، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی تایید شده است.

دکتر نسرین جوان، کارشناس ارشد روانشناسی

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

تعریف برونگرایی چیست و چه معنایی دارد؟

سایت webmd درباره برونگرایی می‌گوید؛

کارل یونگ، روانشناس مشهور سوئیسی که به عنوان بنیانگذار روانشناسی تحلیلی نام برده می‌شود، اصطلاحات برون گرایی و درون گرایی را در راستای توضیح چگونگی استفاده افراد از نگرش‌های مختلف برای هدایت انرژی خود ابداع کرد. برونگرا بودن به معنایی فراتر از زندگی ساده گفته می‌شود و از طرفی هم درونگرایی را نباید با کمرویی اشتباه گرفت. افراد برون‌گرا از کارهایی مانند: کار گروهی و از امتحان کردن چیزهای جدید لذت می برند. این افراد تمایل دارند به عنوان فردی پرانرژی توصیف شوند و به راحتی دوست پیدا می‌کنند.

در سال‌های ۱۹۶۰ میلادی، روانشناس معروف یعنی کارل یونگ (Carl Jung) در شرح عناصر شخصیتی دست به توصیف و دسته‌بندی ویژگی‌های افراد براساس برونگرایی و درونگرایی زد.

او این دسته‌بندی را براساس دریافت انرژی افراد انجام داد. به‌ عقیده او برونگراها انرژی روحی خود را از جمع و در تعامل با دیگران دریافت می‌کنند. این در حالی است که دسته دیگری از آدم‌ها تحت عنوان درونگراها وجود دارند. آنها به تنهایی علاقه دارند و انرژی روانی لازم را از جایی درون وجود خودشان پیدا می‌کنند. اما برخی افراد در جایی میان این طیف قرار می‌گیرند و گاهی برونگرا و گاهی درونگرا هستند. این افراد در دسته میانگرایی قرار می‌گیرند.

پژوهش‌های علمی مختلف بعد از طرح نظریات یونگ هم نشان داده‌اند که برونگرایی می‌تواند در نتیجه برخی ویژگی‌های ارثی و هورمونی هم به وجود بیاید.

برونگرایی چیست

افراد برونگرا چه خصوصیاتی دارند؟

حتماً کنجکاو هستید که درباره علائم برونگرایی بیشتر بدانید. از ویژگی‌های اصلی افراد دارای این نوع از شخصیت باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • لذت‌بردن از حضور در اجتماع
  • بی‌نیازی از زمانی برای تنهابودن
  • شادی و شکوفایی در جمع
  • داشتن دوستان پرشمار
  • مطرح‌کردن مشکلات و مسائل
  • خوش‌بینی و اجتماعی‌بودن
  • نترسیدن از ریسک‌کردن
  • انعطاف‌پذیری

در ادامه به توضیح هر کدام از این خصوصیات خواهیم پرداخت:

لذت‌بردن از حضور در اجتماع

افراد برونگرا معمولاً در مرکز توجه هر جمعی قرار می‌گیرند. آنها از این موضوع راضی‌اند و بابت آن بسیار خوشحال می‌شوند. حضور در جمع به این افراد انرژی می‌دهد و باعث شکوفایی‌شان می‌شود.

برونگراها مایل‌اند که در بازکردن سر صحبت با دیگران پیش‌قدم شوند. آنها از رویارویی با افراد جدید و موقعیت‌های تازه هراسی ندارند و برعکس، مدام دوست دارند که چنین فرصت‌هایی پیدا کنند.

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر روانشناسی

بی‌نیازی از زمانی برای تنها بودن

برخلاف درونگراها که بعد از حضور در جشن‌ها و مهمانی‌ها نیاز به تنهایی دارند، برونگراها به اختصاص‌دادن زمانی برای تنهایی بی‌نیاز هستند. در واقع، آنها باتری انرژی‌شان را با حضور در جمع شارژ می‌کنند.

ویژگی افراد برونگرا

شادی و شکوفایی در جمع

برونگراها از حضور در جمع‌های بزرگ لذت می‌برند. آنها در فعالیت‌هایی مانند ورزش‌های گروهی یا گردش‌های بیرون از خانه شرکت می‌کنند. این افراد معمولاً به دعوت در مهمانی‌ها، دورهمی‌ها یا رویدادهای اجتماعی مختلف «نه» نمی‌گویند.

داشتن دوستان پرشمار

دوست‌شدن با دیگران برای برونگراها کار ساده‌ای است. آنها از داشتن شبکه بزرگی از دوستان و ارتباطات لذت می‌برند. برای اینکه حلقه دوستان و ارتباطات این افراد بزرگ شود، به راه‌کارهای مختلفی از جمله شرکت در کلاس‌های تازه و حضور در مهمانی‌های مختلف علاقه دارند.

مطرح‌کردن مشکلات و مسائل

درونگراها معمولاً دوست دارند که مشکلاتشان را شخصاً حل کنند و با مکاشفه و بررسی‌های ذهنی به پیداکردن راه‌حل مشغول می‌شوند. این در حالی است که افراد برونگرا بیشتر دوست دارند که مشکلات و مسائلشان را بلند مطرح کنند.

با این کار، از کمک دیگران هم برای یافتن راه‌کار بهره می‌برند. به طور کلی هم از طرح ایده‌ها و نظراتشان به سبک شفاف و با صدای بلند لذت می‌برند.

خوش‌بینی و اجتماعی‌بودن

آدم‌های دیگر معمولاً برونگراها را شاد، مثبت‌اندیش و اجتماعی می‌بینند. به نظر می‌رسد که آنها با وجود تمام مشکلاتی که مانند هر فرد دیگری تجربه می‌کنند، مایل‌اند که روحیه خوبی از خود نشان بدهند و شادابی‌شان را حفظ کنند.

نترسیدن از ریسک‌کردن

ریسک‌کردن از ویژگی‌های افراد برونگرا است. نظریه‌هایی وجود دارند که می‌گویند، مغز برونگراها از چالش و خطرکردن استقبال می‌کند. در واقع، زمانی که همه‌ چیز طبیعی و عادی پیش می‌رود، مغز این افراد به آنها پاداشی نمی‌دهد.

مغز برونگراها با ترشح دوپامین (dopamine)‌ به آنها پاداش می‌دهد. این ماده شیمیایی می‌تواند مرکز پاداش‌دهی در مغز را تحریک کند. ریسک‌کردن باعث می‌شود که در صورت پیروزی، ترشح دوپامین قابل‌اعتنا و زیاد باشد.

انعطاف‌پذیری

یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های برونگرایی چیست و چطور تعریف می‌شود؟ انعطاف‌پذیری. افراد برونگرا خود را با شرایط مختلف وفق می‌دهند و در زمان بروز مشکلات، ابتکار عمل را برای تولید راه‌کار به دست می‌گیرند. آنها در بیشتر موارد، اهل برنامه‌ریزی نیستند و متناسب با موقعیت و شرایط دست به تصمیم‌گیری می‌زنند.

تفاوت برونگرایی و درون گرایی چیست؟

برونگرایی و درونگرایی یک طیف است. طیفی که این دو ویژگی شخصیتی در دو سر آن قرار دارند و کاملاً ضد هم هستند. افراد کاملاً برونگرا یا درونگرا نیستند و در نقاط مختلف این طیف جای می‌گیرند. مهمترین تفاوت درونگرا و برونگرا در تأمین منبع انرژی روانی و روحی‌شان است.

برونگراها برای تأمین انرژی خود به جمع نیاز دارند و درونگراها این توان و انرژی را از درون خود تقویت می‌کنند. باید بدانید که شاید شما بعضی از ویژگی‌های فردی درونگرا را داشته باشید اما ممکن است که بیشتر خصوصیاتتان شبیه برونگراها باشد. باید بدانید که آدم‌ها تلفیقی از ویژگی‌های برونگرایی و درونگرایی را دارند.

برای مثال، بعضی‌ها خجالتی‌اند اما بیشتر ویژگی‌های افراد برونگرا را دارند. بعضی‌ها هم علاقه زیادی به فعالیت‌های جمعی دارند اما بیشتر درونگرا محسوب می‌شوند و تمایلشان به حضور در جمع نه برای دریافت انرژی بلکه کسب تجربه یا چیزی شبیه به آن است.

برونگرایی و درونگرایی

انواع برونگرایی

کارشناسان و متخصصان طبقه‌بندی‌ها و انواع گوناگونی از برونگرایی را تعریف می‌کنند. برای مثال، در یک گروه‌بندی چهارگانه، برونگراها را در این ۴ دسته قرار می‌دهند:

  • برونگراهای حسی (Extroverted Sensors)
  • برونگراهای احساسی (Extroverted Feelers)
  • برونگراهای شهودی (Extroverted Intuitives)
  • برونگراهای متفکر (Extroverted Thinkers)

در ادامه با خصوصیات این 4 دسته آشنا خواهیم شد:

برونگراهای حسی

این دسته از برونگراها به حواس مختلف خود از جمله بینایی، شنوایی، لامسه و… اهمیت زیادی می‌دهند. دوست دارند که با بهره‌مندی از این حس‌ها تجربه‌های مختلفی را از سر بگذرانند. برای مثال، اهل فعالیت‌های عملی و ورزش‌کردن هستند. دوست دارند با دیگران مکالمه و گفت‌وگو داشته باشند و از راه تماس و ارتباط رو در رو با آنها آشنا شوند.

برونگراهای احساسی

برونگراهای احساسی معروف‌ترین گروه از این نوع شخصیت هستند. آنها دوست دارند به دیگران گوش کنند، با آنها حرف بزنند و از تعاملات اجتماعی لذت می‌برند.

معاشرت با آدم‌های مختلف و پرشمار به برونگراهای احساسی حس خوبی می‌دهد. آنها به راحتی می‌توانند دیگران را درک کنند و رنج و خوشحالی دیگران برایشان مهم است. این افراد از تأیید جمع هم خوششان می‌آید و دوست دارند که در جمع پذیرفته و مشهور باشند.

برونگراهای شهودی

افرادی که برونگرای شهودی محسوب می‌شوند به شهود و قدرت فکری خود اعتقاد زیادی دارند. آنها از تفکرات انتزاعی لذت می‌برند. دوست دارند که با آدم‌های دیگر بحث‌های روشنفکرانه داشته باشند. معمولاً ایده‌های نو و نابی دارند و به دنبال گوش شنوایی برای ابراز نظر و البته گفت‌وگو می‌گردند.

برونگراهای متفکر

کسانی که در گروه برونگراهای متفکر قرار می‌گیرند، مسیری مشخص برای رسیدن به اهدافشان در نظر می‌گیرند. این‌ها دوست دارند که با منطقی تعریف‌شده برای خود، کارهایشان را پیش ببرند. راه رسیدن به اهداف برونگراهای متفکر، همکاری با دیگران در راستای خواسته‌هایشان است.

مزایا و معایب برونگرایی چیست؟

 

افرادی که شخصیت برونگرایی دارند، دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند. برونگراها ویژگی‌های مثبت و منفی مختلفی دارند. از این رو مزایا و معایب این شخصیت اجتماعی را در جدول زیر آورده‌ایم.

مزایای برونگرایی

 

معایب برونگرایی

 

از فرصت‌های رشد شغلی به واسطه تمایل به پذیرش ریسک و شرکت در اجتماعات بهره‌مند می‌شوند.دوستی‌های پرشمار اما سطحی دارند.
ارتباطات اجتماعی سریع و خوب برقرار می‌کنند.

 

شادی و رضایت آن‌ها وابسته به حضور افراد دیگر است.

 

نظرات و ایده‌های خود ا ابزار می‌کنند.ترس برونگراها از خطاکردن اندک است و همین می‌تواند مقوله اعتمادکردن به آنها را مخدوش و سخت کند.
توانایی انجام چند کار هم‌زمان را دارند.

 

ترس برونگراها از خطاکردن اندک است و همین می‌تواند مقوله اعتمادکردن به آنها را مخدوش و سخت کند.

تیپ شخصیتی برونگرا به گونه‌ای است که افراد راحت‌تر می‌توانند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند؛ اما ممکن است که چالش‌هایی هم داشته باشند.

تاثیر برونگرایی در زندگی مشترک و ازدواج چیست؟

اثرات برونگرایی چیست و چطور در روابط عاشقانه و ازدواج خود را نشان می‌دهد؟ برونگراها در بیشتر موارد بسیار اجتماعی هستند. آنها دوست دارند که با دوستان و افراد مختلف معاشرت کنند. این موضوع در برنامه‌ریزی برای انجام کارهای مختلفشان دیده می‌شود.

بنابراین، اگر با فردی برونگرا ازدواج می‌کنید، باید انتظار داشته باشید که مدام از شما بخواهد در برنامه‌های مختلف و دورهمی‌ها حضور داشته باشید. آنها برای تفریح و گذران اوقات مختلف مایل به شرکت در برنامه‌های جمعی‌اند.

برونگراها احساسات و افکارشان را بلند مطرح می‌کنند. در رابطه عاطفی هم همین سبک و سیاق را دارند. ابراز علاقه و انجام کارهایی که باعث بروز بیرونی احساساتشان می‌شود در روابط عاشقانه‌شان نقش مهمی دارد.

با توجه به ویژگی‌های برونگراها باید بدانید که آنها اهل گذران اوقات دونفره طولانی نیستند و برای تأمین انرژی باید در جمع حضور پیدا کنند.

برونگرایی و ازدواج

آیا می توان از فردی درونگرا به برونگرا تبدیل شد؟

امکان تغییر شخصیت همیشه وجود دارد. آدم‌ها در طول زندگی و به مرور زمان تغییر می‌کنند. بسیاری از افراد در دوران کودکی ویژگی‌هایی منطبق بر شخصیت درونگرا دارند اما با ورود به دوران بزرگسالی تغییر می‌کنند و بیشتر برونگرا می‌شوند.

البته این را هم در نظر بگیرید که نقش وراثت و ژن‌ها در رقم‌زدن شخصیت آدم‌ها بسیار پررنگ است. بسیاری از ابعاد شخصیتی انسان‌ها در دوران کودکی شکل می‌گیرد. ژن‌های ما تاحدی تعیین‌کننده رفتار و شخصیتمان هستند.

شیوه پاسخ‌دهی مغز به ماده دوپامین یکی از مصادیق ژنتیکی‌بودن بعضی از خصائل شخصیتی است. اینکه برونگرا هستید یا نه، علاوه بر شرایط و تجربه‌های زندگی به بدن و ژن‌ها هم بستگی دارد.

تمرین هایی برای تقویت برونگرایی

تغییر شخصیت در طول عمر بسیار طبیعی و تحت تأثیر عوامل مختلفی است. بعضی از افراد با شرکت در جلسات مشاوره با دکتر روانشناس و با تلاش برای تغییردادن ویژگی‌هایشان می‌توانند برونگرا یا درونگرا شوند.

تغییر شخصیت برونگرا

راه تشخیص برونگرایی چیست و چطور اندازه‌گیری می‌شود؟

چطور یک فرد برونگرا تشخیص داده می شود؟ آزمون های برونگرایی هم وجود دارند؟ با تست های برونگرایی یا درونگرایی می‌توانید متوجه ویژگی غالب شخصیتی‌تان در این زمینه شوید؟

هرچقدر که بیشتر درباره شخصیت خود بدانید و در ویژگی‌هایتان دقیق‌تر شوید، امکان مدیریت رفتارها و بخش‌های مختلف زندگی کاری، عاطفی و ارتباطاتتان هم بیشتر خواهد شد.

شاید خودتان بنا به تفسیرهای دیگران از رفتار و شخصیتتان یا نگاه خودتان به جمع‌بندی‌هایی در زمینه برونگرایی یا درونگرایی رسیده باشید اما تست‌ها و آزمون‌هایی استاندارد هم در این زمینه وجود دارند.

شغل های مناسب یک برونگرا چیست؟

افراد باید در انتخاب شغل به ویژگی‌های شخصیتی خود توجه زیادی داشته باشند، شغل های مناسب برای افراد برونگرا برای همین دسته‌بندی و مشخص شده‌اند. برونگراها هم با تکیه بر ویژگی‌ها و شاخصه‌های رفتاری و شخصیتی، بهتر است که به سراغ مشاغل زیر بروند:

  • موقعیت‌های مرتبط با روابط عمومی
  • مدیریت کسب‌وکارها
  • مدیریت شبکه‌های اجتماعی
  • مشاغل مرتبط با سیاست
  • برنامه‌ریزی مناسبت‌ها و رویدادها
  • کار در بخش فروش و فروشندگی
  • مدیریت بخش ارتباط با مشتریان
  • آموزش و تدریس
  • بخش منابع انسانی
  • وکالت و حقوق
  • مهمانداری هواپیما
  • مشاوره و امور اجتماعی
  • هنرپیشگی تئاتر و سینما

برای آشنایی با شغل‌های مناسب درونگراها از مقاله شغل مناسب افراد درونگرا مجله دکتردکتر استفاده کنید.

برونگرایی در محیط کار

برونگرایی در محیط کار

در محل کار و زندگی شغلی، ویژگی شاخص افراد در دسته‌بندی برونگرایی چیست و رفتار آنها در محل کار چگونه است؟ باید بگوییم که برونگراها اهل کار تیمی‌اند. آنها در زمان همکاری با آدم‌های دیگر، اعتماد به‌ نفس بیشتری پیدا می‌کنند.

فرقی نمی‌کند که قرار است، چه کاری را با دیگران پیش ببرند؛ ترتیب‌دادن مهمانی؟ انجام پروژه‌ای مهم؟ برنامه‌ریزی برای رویدادهای کاری؟ این افراد در هر حال در جمع و با تیم بهتر کار می‌کنند.

این افراد انعطاف‌پذیری زیادی دارند و در زمانی که شرکت یا سازمانشان دچار فراز و نشیب‌های کاری است، به خوبی از عهده همراهی برمی‌آیند. پذیرش ریسک و تجربه‌های تازه هم که از علایق مسلمشان به شمار می‌رود.

برونگراها بیشتر اهل عمل هستند و مانند درونگراها نیستند که هر موضوع را از جنبه‌های مختلف بررسی و بعد برای کار عملی اقدام می‌کنند.

قضاوت های نادرست درباره برونگراها چیست؟

اشتباهات زیادی درباره اینکه برونگرایی یعنی چی و چه معنایی دارد، درمیان مردم دیده می‌شود. قضاوت‌ها و ادراکات نادرستی در این زمینه وجود دارد. یکی از رایج‌ترین اشتباهات این است که بعضی فکر می‌کنند، یک فرد یا کاملاً درونگرا است یا برونگرا؛ اما این‌طور نیست.

دادن ویژگی‌هایی کلی به افراد برونگرا و درونگرا اصلاً کار درستی نیست. برای مثال، برخی فکر می‌کنند که درونگراها منزوی و خجالتی‌اند و خصوصیات برونگرا پرحرفی به‌دور از هرگونه خجالت است.

واقعیت خیلی پیچیده‌تر از این حرف‌ها است. امکان دسته‌بندی صفات آدم‌ها به‌ طور قطعی وجود ندارد. همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، آدم‌ها در نقاط مختلف طیفی قرار می‌گیرند که یک سر آن برونگرایی قرار دارد و در سر دیگر آن درون‌گرایی. از همین روی، می‌توانند صفت‌های مختلفی داشته باشند.

برونگرایی ارثی است؟

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، برونگرایی هم به تجربه‌ها و شرایط زندگی وابسته است و هم معلولی از شرایط ژنتیکی و ویژگی‌های طبیعی مادرزادی و بدن انسان‌ها است. بنابراین، نمی‌توانیم بگوییم که کاملاً ارثی است یا اکتسابی.

موفقیت و برونگرایی

برونگرایی نوعی مدل شخصیتی است

برونگرایی به عنوان یک شخصیت رفتاری شناخته می‌شود که دارای مزایا و معایب مختلفی است. افرادی که تیپ شخصیتی برونگرا دارند با افراد بیشتری ارتباط می‌گیرند. این ارتباط گیری باعث می‌شود تا فعال‌تر و اجتماعی‌تر به نظر برسند. اگر بخواهیم به سوال برونگرایی چیست پاسخ دهیم باید بگوییم که این افراد مهارت‌های اجتماعی بالا، قدرت شبکه‌سازی، اعتماد به نفس و خلاقیت بالایی دارند که در نهایت این افراد را در معرض کارآفرینی قرار می‌دهند.

اما در برخی از مواقع نیاز است که برای برطرف و کنترل برخی از معایت این تیپ شخصیتی با مشاوره و پزشک متخصص در ارتباط بود. به طور مثال شادی و رضایت افراد برونگرا به حضور افراد دیگر وابسته است. از این رو باید از یک روانشناس برای حل برخی از چالش‌ها کمک گرفت. در این راستا دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی در کنار شما است تا از بهترین متخصص‌های روانشناسی کمک بگیرید. کافی است که به صفحه خدمات دکتردکتر بروید و تخصص مد نظر خود را جستجو کنید. اگر میخواهید با این تخصص بیشتر آشنا شوید مقاله تخصص روانشناسی چیست را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

همچنین در صورتی که درباره برونگرایی و تست MBTI سوالی دارید که بتوانیم کمکتان کنیم در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

منابع:

thethirty.whowhatwear.com

thoughtcatalog.com

psychologytoday.com

bestcolleges.com

bscholarly.com

healthline.com

سوالات متداول برونگرایی

برونگرایی به تمایل فرد برای کسب انرژی از تعاملات اجتماعی و محیط‌های خارجی اطلاق می‌شود.

  • لذت‌بردن از حضور در اجتماع
  • بی‌نیازی از زمانی برای تنهابودن
  • شادی و شکوفایی در جمع
  • داشتن دوستان پرشمار
  • مطرح‌کردن مشکلات و مسائل
  • بهره‌مندی از فرصت‌های رشد شغلی به واسطه تمایل به پذیرش ریسک و شرکت در اجتماعات
  • برقراری ارتباطات اجتماعی سریع و خوب
  • ابراز راحت نظرات و ایده‌ها
  • توانایی انجام چند کار هم‌زمان
  • دوستی‌های این افراد پرشمار اما سطحی است.
  • ریسک‌پذیری‌شان باعث می‌شود که بیشتر در معرض انواع خطرات باشند.
  • شادی و رضایت این افراد تاحد زیادی وابسته به حضور افراد دیگر است.
  • ترس برونگراها از خطاکردن اندک است و همین می‌تواند مقوله اعتمادکردن به آنها را مخدوش و سخت کند.
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلفش، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*