چه زمانی به عمل تاندون شانه نیاز داریم؟ جراحی ترمیم پارگی تاندون

عمل تاندون شانه برای ترمیم پارگی تاندون
اشتراک گذاری 8 نظر

چه موقع نیاز به عمل تاندون شانه وجود دارد؟ تاندون عضله شانه می‌تواند در اثر آسیبی مانند افتادن یا بلند کردن اجسام سنگین پاره شده یا در اثر کهولت سن و فعالیت‌های سنگین تکراری در طی سالیان متمادی ساییده شود؛ به‌چنین شرایطی پارگی تاندون شانه گفته می‌شود. پارگی و ساییدگی‌های جزئی ممکن است بدون جراحی درمان شوند، درحالی‌که بسیاری آسیب‌های شدیدتر برای بهبودی کامل نیاز به جراحی دارند. جراحی ترمیمی تاندون شانه می‌تواند به شکل جراحی باز یا آرتروسکوپی (نوعی عمل با برش جراحی کوچک و دوربینی به نام آرتروسکوپ) انجام شود. اینکه برای درمان به سراغ کدام روش بروید به پزشکتان بستگی دارد اما هر دو روش بسیار کم‌عارضه هستند و پس از جراحی با کاهش درد و افزایش مجدد دامنه حرکتی احساس بسیار بهتری خواهید داشت.

برای این‌که با این جراحی بیش‌تر آشنا شوید در ادامه‌ این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر با ما همراه باشید. خواندن این مطلب حدودا 4 دقیقه زمان نیاز دارد.

این مطلب توسط دکتر عباس عینی بنازاده، متخصص ارتوپدی مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

در انتها می‌توانید هر سوالی داشتید، در انتهای همین صفحه و در قسمت نظرات بپرسید تا پزشک به آن پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

چه زمانی به جراحی ترمیم تاندون شانه نیاز است؟

روتاتور کاف گروهی از ماهیچه‌ها و تاندون‌ها است که یک کاف را روی مفصل شانه تشکیل می‌دهند. این ماهیچه‌ها و تاندون‌ها بازو را در محل مفصل نگه می‌دارند و به مفصل شانه کمک می‌کنند تا حرکتی هماهنگ و بدون درد داشته باشد. اگر روتاتور کاف شما آسیب دیده باشد، ممکن است برای ترمیم آن نیاز به جراحی تاندون شانه داشته باشید. هدف از جراحی ترمیمی تاندون شانه کمک به بازیابی عملکرد، انعطاف‌پذیری شانه و تسکین دردی است که با سایر روش‌های درمانی قابل کنترل نیست.

پارگی تاندون شانه به چه معنا است؟

تاندون‌ها ممکن است در اثر استفاده بیش‌ از حد، آسیب دیدگی یا فرسودگی در طول زمان پاره شوند که به آن پارگی تاندون (tendon tear) گفته می‌شود.

علائم پارگی تاندون شانه

آیا از علائم پارگی تاندون شانه باخبر هستید؟ علائم پارگی تاندون شانه را بررسی می‌کنیم:

  • درد مکرر به ویژه با انجام فعالیت‌های خاص
  • به گوش رسیدن صداهای ترک خوردگی هنگام حرکت بازو
  • ضعف عضلانی
  • توانایی حرکت بازوی محدود
  • عدم توانایی خوابیدن به پهلوی آسیب دیده به علت درد شدید

علائم پارگی تاندون شانه می‌تواند شبیه سایر مشکلات پزشکی باشد، به همین دلیل برای تشخیص دقیق باید به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید.

دلایل احتمالی پارگی تاندون شانه

پارگی تاندون شانه چرا اتفاق می‌افتد؟ یا بهتر است بپرسیم چرا پارگی تاندون شانه اتفاق می‌افتد؟

در جدول زیر، دلایل احتمالی پارگی تاندون شانه را بررسی می‌کنیم:

دلیل پارگی تاندون شانهتوضیحات
بیماری مزمنبیماری‌های مزمنی مثل دیابت یا روماتیسم می‌توانند از دلایل احتمالی پارگی تاندون شانه باشند.
صدمه‌های حادیک حادثه یا ضربه شدید به شانه می‌تواند از دلایل پارگی تاندون قسمت شانه باشد.
استفاده بیش از حددر صورتی که از عضله‌های شانه و تاندون‌ها بیش از حد استفاده شود، احتمال پارگی بالا می‎رود.
التهاب مزمنممکن است دلیل پارگی تاندون شانه، التهاب مزمن در آن ناحیه باشد.
بالا رفتن سنبا بالا رفتن سن، مقاومت تاندون‌ها به مراتب کمتر می‎شود و احتمال پارگی وجود دارد.
عوامل مربوط به ژنتیکعوامل ژنتیکی از دیگر دلایل پارگی تاندون شانه است.

معمولا دلایل احتمالی پارگی تاندون شانه ، شامل یکی از موارد بالا است. در صورتی که پارگی تاندون شانه علت دیگری داشته باشد، پزشک ارتوپد شما را راهنمایی می‌کند.

خطر پارگی تاندون چه افرادی را بیشتر تهدید می کند؟

برخی از افراد در معرض خطر پارگی تاندون بیشتری هستند. در واقع بعضی از پارامترها، خطر پارگی تاندون را بیشتر می‌کنند. این پارامترها عبارتند از:

  • کشیدن سیگار: سیگار به علت داشتن نیکوتین می‌تواند سلامت تاندون‌ها را خطر بیندازد.
  • ژنتیک: در صورتی که در ژن خانوادگی، ضعف عضله و استخوان وجود داشته باشد، احتمال پارگی تاندون شانه افزایش می‌یابد.
  • بالا رفتن سن: با بالا رفتن سن، تاندون‌های بدن حالت فرسودگی پیدا می‌کنند و احتمال پارگی تاندون بالا می‎رود.
  • انجام ورزش‌های سنگین: ورزش‌هایی مثل وزنه برداری، شنا، تنیس و … به صورت سنگین و حرفه‌ای انجام شوند، می‌توانند یکی از دلایل پارگی و فرسودگی تاندون باشند.
  • عارضه دارویی: بعضی از داروهای تجویز شده توسط پزشکان می‌توانند عضله‌ها را ضعیف کنند و در این هنگام احتمال پارگی تاندون افزایش می‌یابد.
  • شاغل سنگین: افراد شاغلی که فعالیت‌های سنگین بدنی انجام می‌دهند با احتمال بیشتری پارگی تاندون شانه به سراغ‌شان می‌آید.

در صورتی که یک یا چند پارامتر بالا را دارید، بهتر است نسبت به سلامتی تاندون‌ها و عضله‌های بدن‌تان حساسیت بیشتری به خرج دهید.

انواع پارگی تاندون شانه

پارگی تاندون شانه انواع مختلفی دارد که در جدول زیر به معرفی انواع پارگی تاندون شانه می‌پردازیم:

نوع پارگی تاندون شانهتوضیحات
کاملدر پارگی کامل تاندون نیاز به جراحی وجود دارد. در این حالت آسیب به تاندون به حدی است که باعث ایجاد سوراخ در شانه می‎شود.
ناکاملپارگی ناکامل تاندون شانه به این معنی است که تاندون‌ها به صورت کامل پاره نشده‌ است. در این حالت بدون عمل جراحی هم می‌توان به ترمیم تاندون پرداخت.
حادپارگی حاد از دیگر انواع پارگی تاندون شانه است. دلیل ایجاد این نوع پارگی، حوادث ناگهانی و ضربه شدید به تاندون‌هاست.
مزمنپارگی مزمن یکی از انواع پارگی تاندون شانه است. دلیل این نوع پارگی، گذشت زمان و فرسودگی تاندون‌ها است.

پزشک بر اساس نوع پارگی تاندون شانه، روش درمانی را انتخاب می‌کند.

 

روش‌های تشخیص پارگی تاندون شانه
استفاده از اشعه ایکس یکی از راه‌های تشخیص پارگی تاندون شانه است.

پزشکان چطور پارگی تاندون شانه را تشخیص می دهند؟

هنگامی که شما به دلیل احساس درد در شانه به پزشک مراجعه می‌کنید، در ابتدا دکتر جراحی شانه معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و تاریخچه پزشکی شما را مورد بررسی قرار می‌دهد. حال می‌خواهیم بدانیم روش‌های تشخیص دقیق‌تر پارگی تاندون شانه چیست؟

به نقل از hopkinsmedicine روش‌های تشخیص پارگی تاندون شانه شامل موارد زیر است:

اشعه ایکس: اشعه ایکس یکی از روش‌های تشخیص پارگی تاندون شانه است. در این روش از پرتوهای انرژی مغناطیسی نامرئی برای تولید تصاویری از استخوان‌ها، اندام‌ها مختلف بدن و بافت‌های داخلی استفاده می‎شود.
تصویربرداری MRI: یکی دیگر از روش‌های تشخیص پارگی تاندون شانه، MRI است. در این روش تشخیصی از فرکانس‌های رادیویی و کامپیوتری برای تولید تصاویر جزئی‌تر و دقیق‌تر از ساختار و اندام‌های بدن استفاده می‏شود.

پارگی تاندون شانه ممکن است به صورت جزئی یا کامل انجام گیرد. در صورتی که پارگی تاندون جزئی باشد، تاندون از شانه جدا نخواهد شد.

علائمی که نشان می دهد بیمار به عمل شانه نیاز دارد

روش‌های درمان بدون جراحی برای پارگی تاندون وجود دارد اما مشاهده یک سری علائم، نشان دهنده پارگی کامل تاندون است. در این حالت روش دیگری به جز جراحی برای درمان کاربردی نخواهد بود، زیرا با گذشت زمان علائم بیشتر می‌شود. علائمی که نشان می‌دهد بیمار به عمل جراحی پارگی تاندون شانه نیاز دارند، عبارتنداز:

  • تورم در ناحیه شانه
  • احساس درد شدید در بازو و شانه
  • احساس ضعف
  • ناتوانی در انجام حرکت‌ها و چرخش‌های شانه
  • شنیدن صدا از ناحیه آسیب دیده
  • منقبض شدن بازو
  • کاهش قدرت در ناحیه شانه و بازو

با تجربه علائم بالا بهتر است هر چه سریع‌تر عمل تاندون شانه را انجام دهید تا علائم شما رفته رفته بدتر نشود.

سه نوع عمل تاندون شانه وجود دارد.
جراحی ترمیمی باز یک نوع عمل تاندون شانه است که معمولا برای پارگی‌های بزرگ استفاده می‌شود.

انواع عمل جراحی ترمیم تاندون شانه

در صورتی که پارگی تاندون به اندازه‌ای باشد که پزشک برای درمان مجبور شود از عمل جراحی استفاده کند، سه روش در پیش روی او خواهد بود. در واقع سه نوع جراحی رایج برای ترمیم پارگی تاندون شانه وجود دارد که در ادامه هر یک از روش‎ها را توضیح می‌دهیم.

۱- جراحی ترمیمی باز

یک برش جراحی ایجاد می‌شود. عضله بزرگ دلتوئید به آرامی از مسیر انجام جراحی کنار زده شده و جراحی روی تاندون انجام می‌شود. جراحی ترمیمی باز معمولا برای پارگی‌های بزرگ یا پیچیده انجام می‌شود.

۲- آرتروسکوپی شانه

در روش آرتروسکوپی شانه که کم‌تر تهاجمی است، آرتروسکوپ (دوربین) از طریق یک برش کوچک وارد ناحیه‌ی شانه می‌شود. این اسکوپ به یک مانیتور ویدیویی متصل است که به جراح اجازه می‌دهد فضای داخل شانه را مشاهده کند. یک تا سه برش کوچک دیگر نیز ایجاد می‌شود تا ابزارهای دیگر وارد شوند.

۳- جراحی ترمی نیمه باز

هرگونه بافت آسیب دیده با استفاده از آرتروسکوپ برداشته یا ترمیم می‌شود. سپس در قسمت باز جراحی، برشی به ابعاد ۵ تا ۷.۵ سانتی متر برای ترمیم تاندون ایجاد می‌شود.

انتخاب نوع جراحی بسته به فاکتورهای مختلفی مانند میزان درد و آسیب شما، صلاحدید پزشک و ترجیح خود شما متفاوت است. پس حتما با پزشک خود در این باره صحبت کنید و تمامی سوالات خود را بپرسید تا بتوانید بهترین روش را برای درمان خود انتخاب کنید.

روش های درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

برای افرادی که با پارگی تاندون مواجه شده‌اند، سوال پیش می‌آید که آیا روش بدون جراحی برای درمان پارگی تاندون وجود دارد؟ در ادامه به نقل از summahealth می‌خواهیم روش‌های درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی را معرفی کنیم.

استراحت کردن و اصلاح فعالیت‌های روزانه

در بسیاری از مواقع پزشکان برای کاهش تورم و سایر علائم پارگی تاندون شانه، استراحت دادن به شانه را توصیه می‎کنند. التهاب موجود در بافت‌های نرم اطراف پارگی تاندون، درد و ناراحتی ایجاد می‌کند. گرما و یخ درمانی نیز ممکن است برای ترمیم تاندون شانه موثر عمل کند. گرما درمانی می‌تواند عضله‌ها و مفاصل سفت را شل کند و در نهایت منجر به تسکین درد شود. یخ درمانی هم برای کاهش تورم و سفتی مفاصل ناحیه آسیب دیده به کار می‌رود. هنگام بلند کردن اجسمام یا حمل وسایل بهتر است روی شانه خود سنگینی نیندازید.گاهی اوقات استفاده از بند بازو برای تسکین ناراحتی و بهبودی سریع مفید عمل می‌کند زیرا فشار را از روی شانه‌هایتان برمی‌دارد و به استراحت شانه کمک می‌کند.

تسکین درد پارگی تاندون با داروی ضد التهاب
یکی از درمان‌های ترمیم تاندون شانه داروهای ضد التهابی هستند.

مصرف داروهای ضدالتهاب

پزشک برای تسکین درد پارگی تاندون شانه، داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مثل ایبوپروفن و آسپرین را تجویز می‌کند. کرم‌های موضعی نیز می‌توانند درد در ناحیه آسیب دیده را به صورت موقت تسکین دهند.

درمان های تزریقی

پزشکان گاهی اوقات برای کاهش تورم، سفتی، ایجاد دامنه حرکتی و درد در ناحیه آسیب دیده، کورتیکواستروئیدها را تجویز می‌کنند. این داروها را می‌توان در اطراف تاندون یا به صورت مستقیم در شانه تزریق کرد. تسکین درد شانه در این حالت ممکن است یک هفته تا ده روز طول بکشد.

این روش به عنوان روش درمانی طولانی مدت استفاده نمی‎شود زیرا کورتیکواستروئیدها ممکن است شانه‌هایتان را ضعیف کنند. Orthobiologics یا ارتوبیلوژیکس نیز به عنوان راهی برای ترمیم پارگی تاندون شانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارتوبیلوژیکس به معنی استفاده از بافت‌های غیرزنده یا زنده برای ترمیم انواع آسیب‌ها در ارتوپدی است. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا تزریق BMAC در این روش رایج است.

فیزیوتراپی و کاردرمانی

فیزیوتراپیست‌ ها برای کاهش علائم و خطر پارگی تاندون از تمرین‌های خاصی استفاده می‌کنند. کاردرمانگران نیز در برنامه روزانه شما برای کمک به کاهش استرس و درد مفصل شانه، تغییرات جزئی ایجاد می‌کنند. با مشورت پزشک می‌توانید هر یک از روش‌های غیرجراحی را برای تسکین درد و ترمیم پارگی تاندون شانه استفاده کنید. در صورتی که پزشک تشخیص دهد، درمان شما فقط با جراحی انجام می‌شود بهتر است خودتان را برای عمل تاندون شانه آماده کنید.

فیزیوتراپی برای کاهش علائم پارگی تاندون
فیزیوتراپی به عنوان یک گزینه کمکی برای کاهش درد و ترمیم پارگی تاندون استفاده می‌شود.

 

آیا قرص ترمیم تاندون شانه داریم؟

برای ترمیم تاندون شانه پزشک بعضی از قرص‌ها و داروها را تجویز می‌کند. قرص‌های موثر در جهت ترمیم تاندون شانه عبارتنداز:

  • ضدالتهاب‌های غیراستروئیدی (NSAIDs)مثل ایبوپروفن (Ibuprofen)، ناپروکسن (Naproxen) و دیکلوفناک (Diclofenac)
  • قرص‌های استروئیدی مانند پردنیزولون (Prednisolone)
  • قرص‌های ضد درد مانند آسپرین (Aspirin)، استامینوفن (Acetaminophen) یا ترامادول (Tramadol)

یادتان باشد که بدون تجویز پزشک از هیچ قرص و دارویی برای ترمیم تاندون شانه استفاده نکنید.

مراقبت‌های قبل از عمل شانه

پیش از انجام جراحی حتما لیست داروهای مصرفی خود را به پزشک خود اعلام کنید. این داروها شامل داروهای شیمیایی، مکمل‌ها یا داروهای گیاهای و حتی داروهای بدون نسخه است که حتما باید همه آن‌ها را به اطلاع پزشک خود برسانید.

در طی ۲ هفته قبل از جراحی رعایت نکات زیر ضروری است:

  • ممکن است از شما خواسته شود که مصرف داروهای رقیق کننده خون را به طور موقت متوقف کنید. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و برخی دیگر از سایر داروها هستند.
  • از جراح خود بپرسید که کدام یک از داروهای خود را باید در روز جراحی مصرف کنید.
  • اگر دیابت، بیماری قلبی یا شرایط پزشکی خاص دیگری دارید، جراح ممکن است از شما بخواهد به پزشک خود مراجعه کنید و شرایط خاص منطبق با بیماری خود را با او بررسی کنید.
  • بهتر است پیش از جراحی از مصرف نوشیدنی‌های الکی اجتناب کنید. اما اگر در روزهای نزدیک جراحی مقدار زیادی الکل مصرف کردید (بیش از 1 یا 2 نوشیدنی در روز) حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر سیگار می‌کشید، سعی کنید تا قبل از عمل، آن را ترک کنید. سیگار کشیدن می‌تواند باعث کند شدن روند بهبود زخم و استخوان شود.
  • اگر قبل از جراحی دچار سرماخوردگی، آنفولانزا، تب یا هر بیماری دیگری شدید به جراح خود اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد جراحی شما به تعویق بیفتد.
  • با رعایت این نکات، نتیجه بهتری از عمل تاندون شانه خواهید گرفت.

مراقبت های بعد از جراحی ترمیم شانه

رعایت این نکات برای تسریع بهبودی بعد از عمل تاندون شانه اهمیت دارد:

  • همه‌ دستورالعمل‌هایی که برای ترخیص و مراقبت های بعد از عمل تاندون به شما داده می‌شود را به دقت دنبال کنید.
  • در هنگام خروج از بیمارستان معمولا یک آتل یا ایموبلایزر شانه خواهید داشت. این وسیله از حرکت اضافی شانه شما جلوگیری می‌کند و به آن فرصت ترمیم می‌دهد. مدت زمان ترمیم تاندون شانه که از آتل استفاده می‌کنید به نوع جراحی شما بستگی دارد.
  • معمولا یک هفته پس از جراحی، تمرینات فیزیوتراپی شروع می‌شوند. انجام منظم تمرینات فیزیوتراپی پس از عمل به شما کمک می‌کند تا هرچه سریع‌تر دامنه حرکتی و قدرت شانه خود را دوباره به دست آورید. مدت انجام این تمرینات به نوع جراحی شما بستگی دارد. اما صرف نظر از نوع جراحی، انجام درست و منظم تمرینات فیزیوتراپی، تاثیر زیادی در بهبودی شما دارد. برنامه توانبخشی فیزیوتراپی معمولاً سه تا چهار ماه طول می‌کشد.

در صورتی که نکات مراقبت بعد از عمل پاره شدن تاندون شانه را به نحو احسن انجام دهید در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توانید به فعالیت‌های روزانه خود بازگردید.

دوران نقاهت جراحی ترمیمی تاندون شانه

معمولا حدود شش تا هشت هفته طول می‌کشد تا اتصال تاندون به استخوان بهبود یابد. البته زمان بهبودی کامل، بسته به اندازه آسیب متفاوت است. در یک پارگی کوچک، زمان بهبودی کامل حدود چهار ماه و برای پارگی‌های بزرگ، شش ماه است. برای پارگی‌های شدید و عظیم، بهبودی کامل می‌تواند بین ۶ تا ۱۲ ماه طول بکشد. بیماران اغلب پس از حدود ۱۲ هفته پس از جراحی می‌توانند بیش‌تر فعالیت‌های روزمره خود را مجددا انجام دهند، اما انجام ورزش‌های شدید ممکن است برای چهار تا شش ماه محدود شود.

لخته شدن خون در پا از عوارض عمل تاندون شانه
عمل تاندون شانه هم مانند بقیه عمل‌ها ممکن است عوارضی داشته باشد.

عوارض پس از عمل جراحی پارگی تاندون

مانند هر عمل جراحی، در جراحی ترمیم پارگی تاندون نیز ممکن است عوارضی رخ دهد. برخی از عوارض بعد از عمل تاندون شانه احتمالی عبارتند از:

  • خون ریزی
  • عفونت
  • لخته شدن خون در پاها یا ریه‌ها
  • درد و ضعف مفاصل ممکن است با جراحی برطرف نشده یا دامنه کامل حرکتی در مفصل شانه به‌طور کامل بازیابی نشود.
  • اعصاب یا عروق خونی در ناحیه جراحی ممکن است آسیب ببینند که منجر به ضعف یا بی‌حسی می‌شود.

بسته به شرایط پزشکی خاص شما ممکن است خطرات دیگری نیز وجود داشته باشد. بنابراین قبل از انجام عمل حتماً در مورد هرگونه نگرانی با پزشک متخصص صحبت کنید.

عمل نکردن پارگی تاندون چه عوارضی به همراه دارد؟

پارگی‌ها با گذشت زمان بزرگ‌تر و شدیدتر می‌شوند. این موضوع به‌خصوص در پارگی‌های بزرگ یا حجیم اهمیت زیادی دارد. تاخیر در جراحی در بیمارانی که به آن نیاز دارند می‌تواند منجر به تبدیل پارگی جزئی تاندون به پارگی کامل، نفوذ چربی، آتروفی و ضعف عضلانی شود. اکثر بیماران در ابتدا تحت یک دوره آزمایشی فیزیوتراپی قرار می‌گیرند تا مشخص شود آیا امکان اجتناب از جراحی وجود دارد یا خیر. اما اگر روش‌های درمانی غیرجراحی پاسخگوی بیمار نبود، لازم است هرچه سریع‌تر برای انجام جراحی اقدام شود.

هزینه عمل جراحی ترمیم تاندون شانه در سال 1403 چقدر است؟

معمولا برای افرادی که قرار است عمل تاندون شانه را انجام دهند سوال پیش می‌آید که هزینه عمل جراحی ترمیم تاندون چقدر است؟ هزینه جراحی ترمیم تاندون شانه به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله:

  • جراح و میزان تجربه و سابقه کاری وی
  • محل انجام جراحی (بیمارستان عمومی یا کلینیک‎های خصوص)
  • نوع جراحی و لوازم مصرفی
  • میزان آسیب و مدت زمان جراحی
  • نوع بیمه بیمار

هزینه نهایی جراحی ترمیم تاندون شانه برآیندی از موارد ذکر شده است. برای دریافت قیمت دقیق جراحی می‌توانید با پزشک خود تماس بگیرید.

چه مدت بعد از عمل شانه می توان ورزش کرد؟

انجام ورزش پس از عمل شانه می‌تواند روند بهبودی شما را سرعت بخشد. پزشک یا فیزیوتراپیست ممکن است از همان روزهای اول حرکات خاص ورزشی را برای بهبودی توصیه کند. با انجام فعالیت‌های ورزشی توان حرکتی شانه بازیابی می‎شود. مدت زمان ورزش روزانه را بهتر از پزشک یا دکتر فیزیوتراپ خود جویا شوید. این زمان ممکن است بین 10 دقیقه تا یک ربع باشد.

عمل تاندون شانه و رهایی از درد های همیشگی

در صورتی که تاندون شانه شما با روش‌های غیرجراحی درمان نمی‎شود، باید هر چه سریع‌تر عمل تاندون شانه را انجام دهید تا از درد رهایی یابید. یادتان باشد در صورتی که عمل را به تاخیر بیندازید، احتمال شدیدتر شدن درد وجود دارد. با رعایت نکات قبل و بعد از جراحی ترمیم تاندون شانه می‌توانید سریع‌تر فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرید. در صورتی که پزشک پیشنهاد ترمیم تاندون شانه بدون جراحی را کرده است، می‌توانید از روش‌هایی مثل مصرف دارو و آمپول، فیزیوتراپی، استراحت کردن و ورزش استفاده کنید. پزشکی که برای درمان و عمل تاندون شانه باید مراجعه کنید، دکتر ارتوپدی است. بعد از انجام جراحی تاندون شانه در اکثر مواقع، مراجعه به فیزیوتراپیست ضروری خواهد بود. امکان دریافت نوبت از بهترین دکتر ارتوپد و فیزیوتراپیست از سایت دکتر دکتر وجود دارد. در کمترین زمان ممکن، بهتر متخصص شهر خود را پیدا کرده و نوبت حضوری یا تلفنی دریافت کنید. خوشحال می‌شویم اگر سوال‌های خود را در رابطه با پارگی و عمل جراحی تاندون شانه در بخش کامنت با ما در میان بگذارید. مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود.

سوالات متداول جراحی ترمیمی شانه

برای بهبودی کامل حدود 6 ماه زمان نیاز است.

خون ریزی – عفونت – لخته شدن خون در پاها یا ریه‌ها – برطرف نشدن درد و ضعف آسیب دیدن اعصاب یا عروق خونی در ناحیه جراحی

بله امکان ترمیم تاندون شانه با روش‌های مختلفی وجود دارد.

ضدالتهاب‌های غیراستروئیدی (NSAIDs) – قرص‌های استروئیدی  – قرص‌های ضد درد

معمولا 6 تا 8 هفته اما برای پارگی‌های شدید تاندون ممکن است این عدد به 12 هفته برسد.

هزینه عمل تاندون به عواملی مثل نوع بیمه، تجربه کاری جراح، میزان آسیب، نوع جراحی و محل جراحی بستگی دارد.

منابع:

hss.edu

mountsinai.org

hopkinsmedicine.org

os.clinic

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
دکتر داروساز هستم و علاقه‌مند به ترجمه و نویسندگی در زمینه طبابت و پزشکی. تو دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دانشکده داروسازی تحصیل کردم و دوست دارم، فعالیت‌های پزشکیم رو بیشتر ارتقا بدم. این که بتونم بین مفاهیم سخت و تخصصی پزشکی و آدما، یه پل از کلمات بسازم، مسیری پرچالش اما شیرین و دوست داشتنیه برام.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

8 دیدگاه در “چه زمانی به عمل تاندون شانه نیاز داریم؟ جراحی ترمیم پارگی تاندون
  • نحوه خوابیدن بعد از عمل تاندون شانه به چه صورته؟ امکانش هست در موردش توضیح بدید یا ویدئویی اپلود کنید

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      از خوابیدن روی شانه جراحی شده اجتناب شود
      به طور ایمن بخابید به شکلی که هرگونه احتمال حرکت و فشار ناگهانی روی شانه از بین برود

      پاسخ
  • بعد از عمل تاندون شانه وضعیت تغذیه به چه صورت باید باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      رژیم غذایی خاص و محدودی ندارد و همان رژیم غذایی طبیعی هست

      پاسخ
  • متشکرم بابت محتوای مفیدتون
    از هزینه عمل تاندون شانه هم بنویسید لطفا

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بستگی به مرکز جراحی ( خصوصی یا دولتی بودن مرکز)، بیمه پایه و تکمیلی بیمار و روش جراحی( جراحی باز یا لاپاراسکوپیک ) دارد

      پاسخ
  • عمل تاندون شانه چقدر طول میکشد؟

    پاسخ
    • سلام
      جراحی به دو شکل و روش، کلاسیک (باز) و لاپاراسکوپی انجام میشود و حداکثر یک ساعت طول میکشه

      پاسخ