عوارض قرص آسنترا یا سرترالین چیست؟ نکات مهم درباره آسنترا 50 و آسنترا 100

عوارض قرص آسنترا چیست؟
اشتراک گذاری 741 نظر

یکی از بیماری‌های شایع روانی که امروزه افراد با شدت‌های متفاوت به آن مبتلا می‌شوند، افسردگی و اضطراب است. قرص آسنترا یا سرترالین یکی از داروهایی است که دکتر روانپزشک برای افراد افسرده و بیمارانی که دچار اضطراب هستند، می‌کنند. این دارو برای درمان افسردگی و استرس بسیار کاربردی است اما عوارض قرص آسنترا بسیار جدی بوده و نباید بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده کنید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به عوارض قرص آسنترا یا سرترالین و نحوه مصرف درست آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

بیمارستان دل آرام سینا

قرص آسنترا یا سرترالین چیست؟

قرص آسنترا یا سرترالین یکی از انواع دارو ضدافسردگی است که متعلق به گروهی از دارو‌ها به نام مهارکننده­‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است. این دارو برای درمان اختلال افسردگی اصلی، اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) استفاده می‌شود.

همچنین برای درمان اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی هم کاربرد دارد. این قرص در واقع، اختلالی را که در واسطه‌های شیمیایی مغز به وجود می‌آیند را درمان می‌کند. سروتونین یکی از واسطه‌های شیمیایی در مغز است که اگر به درستی ترشح نشود، فرد را به بیماری و استرس مبتلا می‌کند. این قرص با ایجاد تعادل میان واسطه‌های شیمیایی در مغز، در پیشگیری از افسردگی، استرس و اضطراب شدید مؤثر است.

عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند:

آسنترا همراه با اثرات سودمند خود در درمان اختلال افسردگی، ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض ناخواسته شود. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشید. درصورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در حین مصرف آسنترا فوراً با پزشک خود مشورت کنید:

عوارض بیشتر رایج سرترالین

  • کاهش علاقه به رابطه جنسی
  • عدم ترشح مایع منی (در مردان)
  • ناتوانی در داشتن یا حفظ نعوظ
  • از دست دادن توانایی جنسی، میل، انگیزه یا عملکرد

عوارض آسنترا

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر روانشناسی

عوارض کمتر رایج یا نادر

عوارض قرص آسنترا گاه گذرا و زودگذر هستند و گاه برخی از این عوارض به ندرت در گروهی از افراد رخ می‌دهد. برای مثال ممکن است مدتی پس از مصرف قرص آسنترا دچار گیجی، تشنج، اسهال یا یبوست، خواب آلودگی شدید، خشکی دهان یا تشنگی شدید شوید. افزایش تنش، تند صحبت کردن و احساسات هیجانی و اعمال خارج از کنترل از دیگر عوارض قرص آسنترا هستند. برخی دیگر از این عوارض عبارتنداز:

  • تب و لرز و بی‌قراری
  • ناتوانی در نشستن و کمبود انرژی
  • افزایش تعریق
  • از دست دادن کنترل مثانه
  • اسپاسم عضلانی یا تکان خوردن تمام اندام‌ها
  • خونریزی بینی
  • رفلکس‌های بیش‌فعال
  • ضربان قلب تند
  • لکه‌های قرمز یا بنفش روی پوست و بثورات پوستی
  • کهیر یا خارش
  • از دست دادن ناگهانی هوشیاری و تشنج
  • حرکات یا حالات غیر عادی یا ناگهانی بدن یا صورت
  • ترشح غیر معمول شیر (در زنان)

عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی ندارند:

برخی از عوارض جانبی آسنترا یا سرترالین ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند؛ زیرا بدن شما با دارو سازگار می‌شود. همچنین، پزشک متخصص یا دکتر روانپزشک راه‌های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما خواهد گفت.

معده اسیدی یا ترش همراه با آروغ زدن، کاهش اشتها یا کاهش وزن، اسهال یا یبوست، سوزش سردل و درد معده، خواب‌ آلودگی غیر معمول بعضی از این عوارض هستند. از دیگر عوارض قرص سرترالین که البته کمتر رایج هستند اما به هرحال ممکن است دچار آن شوید، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشفتگی، اضطراب یا عصبی بودن
  • درد مثانه و ادرار کدر
  • سوزش، خارش، بی‌حسی، گزگز، سوزن‌سوزن شدن، یا احساس سوزن‌سوزن شدن
  • تغییرات در بینایی
  • یبوست
  • ادرار سخت، سوزش یا ادرار دردناک
  • برافروختگی یا قرمزی پوست همراه با احساس گرما
  • میل مکرر به ادرار کردن
  • افزایش اشتها
  • درد یا حساسیت در اطراف چشم و استخوان گونه
  • گرفتگی یا آبریزش بینی

عوارض طولانی مدت آسنترا چیست؟

این یک داروی ایمن و مؤثر است که اگر طبق دستورالعمل استفاده شود، عوارض طولانی مدت زیادی ندارد. اما در صورت عدم رعایت اصول، می‌تواند منجر به از دست رفتن میل جنسی، از دست دادن انگیزه و ایجاد اضطراب شود.

قبل از مصرف سرترالین به نکات زیر دقت کنید:

۱. اگر به آسنترا یا سرترالین حساسیت دارید یا پیموزاید مصرف می‌کنید، نباید از آن استفاده کنید.

۲. در صورت مصرف دی سولفیرام (آنتابوس) از شکل مایع این دارو استفاده نکنید.

۳. آسنترا را ۱۴ روز قبل یا پس از استفاده از مهارکننده MAO استفاده نکنید. ممکن است یک تداخل دارویی خطرناک رخ دهد. مهارکننده‌های MAO عبارتند از: ایزوکاربوکسازید، لینزولید، تزریق متیلن بلو، فنلزین، ترانیل سیپرومین و غیره‌.

۴. اگر از دارو‌های محرک، دارو‌های مخدر، محصولات گیاهی یا دارو‌های افسردگی استفاده می‌کنید و همچنین دچار بیماری‌های روانی، بیماری پارکینسون، سردرد‌های میگرنی، عفونت های‌جدی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. تداخل با آسنترا می‌تواند باعث یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شود.
۵. برخی از جوانان در اولین مصرف یک داروی ضدافسردگی افکار خودکشی دارند. پزشک باید در ویزیت‌های منظم پیشرفت شما را بررسی کند. خانواده یا سایر مراقبان شما نیز باید نسبت به تغییرات خلق و خو یا علائم شما هوشیار باشند.

۶. آسنترا بر رشد کودکان اثر سوء دارد؛ از این رو در کودکان حداقل ۶ سال، فقط برای درمان اختلال وسواس فکری و نه افسردگی تأیید شده است.

۷. مصرف آسنترا در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند؛ اما قطع دارو هم ممکن است برای شما خطرناک باشد. این دارو را بدون مشورت با پزشک خود شروع یا قطع نکنید.

۸. در دوران شیردهی نیز از پزشک بپرسید که آیا استفاده از این دارو بی‌خطر است یا خیر.

نحوه مصرف قرص آسنترا چگونه است؟

آسنترا یا سرترالین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل‌های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنما‌های دارو یا برگه‌های دستورالعمل را بخوانید.

پزشک ممکن است گاهی دوز مصرفی شما را تغییر دهد. آسنترا را با یا بدون غذا، هر روز در یک زمان معین مصرف کنید. مایع آسنترا (کنسانتره خوراکی) باید درست قبل از مصرف با مایع رقیق شود.

تمام دستورالعمل‌های ترکیبی ارائه شده با دارو را بخوانید و به دقت دنبال کنید. در صورت نیاز به کمک، از پزشک یا داروساز سؤالات خود را بپرسید. داروی مخلوط را با سرنگ ارائه شده یا دستگاه اندازه‌گیری دوز (نه قاشق آشپزخانه) اندازه‌گیری کنید.

سرترالین ممکن است باعث نتایج نادرست در نتایج آزمایش ادرار شود. به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از این دارو استفاده می‌کنید. مصرف آسنترا را به طور ناگهانی قطع نکنید، زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی (مانند بی‌قراری، گیجی، سوزن‌سوزن شدن یا احساس شوک الکتریکی) داشته باشید. قبل از قطع دارو از پزشک خود سؤال کنید. دارو باید در ظرف در بسته، در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.

مصرف قرص آسنترا

قرص آسنترا چند نوع دارد؟

در حالت کلی آسنترا دو نوع دارد:

۱. قرص آسنترا ۵۰

به طور معمول پزشک قرص‌های روکش دار آسنترا ۵۰ را برای افسردگی خفیف تجویز می‌کند. البته بستگی به وضعیت جسمانی فرد، سن و سال و جنسیت او نیز بستگی دارد و داشتن سابقه بیماری ممکن است در تجویز دوز آن تغییر کند.

۲. قرص آسنترا ۱۰۰

قرص آسنترا ۱۰۰ هم مانند اسنترا ۵۰ است اما دوز بالاتری داشته و اگر وضعیت افسردگی یا حالات روحی بیمار از حالت عادی خارج شود، پزشک آسنترا ۱۰۰ را تجویز می‌کند. عوارض مصرف قرص آسنترا ۱۰۰ بیشتر از عوارض قرص آسنترا ۵۰ است. پس بدون نسخه پزشک و سرخود از این دوز استفاده نکنید.

قرص آسنترا یا سرترالین باعث چاقی یا لاغری می‌شود؟

یکی از سؤالاتی که در هنگام مصرف قرص آسنترا برای اغلب افراد پیش می‌آید، این است که آیا قرص آسنترا ۱۰۰ و ۵۰ باعث چاقی یا لاغری می‌شود یا خیر؟ طبق مطالعات انجام شده، این قرص به دلیل داشتن خواص مختلف، می‌تواند به چاقی یا لاغری فرد مصرف‌کننده منجر شود.

اما این نتایج کاملاً قطعی نیست. بهتر است برای اینکه دچار چاقی، اضافه وزن یا لاغری و کاهش وزن شدید نشوید، همزمان با مصرف قرص آسنترا، یک برنامه ورزشی مناسب را دنبال کنید. این کار باعث می‌شود که از عوارض قرص آسنترا یا سرترالین جلوگیری کنید.

اما به شما توصیه می‌کنیم که اصلاً نگران چاقی یا لاغری خود در هنگام مصرف این قرص نباشید؛ چون این قرص به دلیل شرایط فعلی شما تجویز شده و وضعیت روحی شما بسیار مهم‌تر از شرایط جسمی، چاقی و لاغری شما است.

هنگام مصرف آسنترا از چه چیز‌هایی باید اجتناب کرد؟

نوشیدن الکل با آسنترا می‌تواند عوارض قرص آسنترا را تشدید کند. تا زمانی که بدانید این دارو چه تأثیری بر شما خواهد داشت از رانندگی یا فعالیت‌های خطرناک خودداری کنید. ممکن است واکنش‌های شما مختل شود.

آسنترا با چه دارو‌هایی تداخل دارد؟

مانند هر داروی دیگری، مصرف آسنترا با دارو‌های دیگر تداخل ایجاد کرده و ممکن است عوارض زیادی به همراه داشته باشد. آسنترا با دارو‌های زیر تداخل ایجاد خواهد کرد:

سرترالین می‌تواند باعث یک مشکل جدی قلبی شود. اگر از دارو‌های خاصی برای عفونت، آسم، مشکلات قلبی، فشار خون بالا، افسردگی، بیماری روانی، سرطان، مالاریا یا HIV نیز استفاده کنید، خطر برای شما ممکن است بیشتر باشد.

قبل از مصرف دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، ادویل، آلو، موترین و غیره از پزشک خود سؤال کنید. استفاده از NSAID همراه با آسنترا ممکن است باعث کبودی یا خونریزی شما شود.

سایر دارو‌ها نیز ممکن است با آسنترا تداخل داشته باشند، از جمله دارو‌های تجویزی و بدون نسخه، ویتأمین‌ها و محصولات گیاهی. در رابطه با سایر دارو‌هایی که استفاده می‌کنید حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید.

پیش از مصرف آسنترا با پزشک مشورت کنید

به یاد داشته باشید که این دارو و سایر دارو‌ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز دارو‌های خود را با دیگران به اشتراک نگذارید و آسنترا را فقط برای موارد تجویز شده استفاده کنید. بنابراین ابتدا برای دریافت نوبت دکتر اقدام کنید، سپس در صورت تجویز پزشک این دارو را مصرف کنید. چون مصرف اشتباه دارو می‌تواند عوارض زیادی برای شما داشته باشد.

میزان مصرف روزانه آسنترا چه قدر است؟

معمولاً پزشکان برای بزرگسالان ۵۰ میلی‌گرم آسنترا در روز را پیشنهاد می‌دهند. اما با توجه به شدت بیماری، می‌تواند حداکثر دوز تجویز شده را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز افزایش دهد.

قرص آسنترا

استفاده از آسنترا در زمان بارداری یا شیردهی

طبق مطالعاتی که روی داروی آسنترا انجام شده، این دارو متعلق به گروه C است و در حیوانات اثرات سوئی بر جنین می‌گذارد. اما هنوز اطلاعاتی در رابطه با انسان به دست نیامده است. این دارو زمانی می‌تواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد که مشکلات مادر به قدری جدی باشد که عدم مصرف این دارو کودک را بیشتر در معرض خطر قرار دهد.

اما باز هم بهتر است در رابطه با این موضوع حتماً با پزشک مشورت کنید. مصرف آسنترا در غلضت‌های پایین شاید خطر جدی برای شیردهی ایجاد نکند و به راحتی دفع شود، اما با وجود این توصیه می‌شود که هنگام استفاده از آسنترا از شیردهی خودداری کنید. به جای شیر مادر، می‌توانید شیر خشک را جایگزین کنید.

تداخل مصرف آسنترا و فلوکستین

گاهی برای درمان بیماری افسردگی پزشک داروی فلوکستین را تجویز می‌کند. اما برخی از افراد برای اثربخشی بیشتر همزمان از داروی آسنترا و فلوکستین استفاده می‌کنند. به این موضوع توجه کنید که این دو دارو تداخل شدید داشته و مصرف همزمان آن‌ها باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود.

عوارض قرص آسنترا را دست کم نگیرید!

در این مطلب به طور کامل به بررسی عوارض قرص آسنترا ، نحوه مصرف و تداخلات دارویی آن پرداختیم. کردیم. مصرف سرخود این دارو بسیار خطرناک است و گاهی با عوارض جبران ناپذیری همراه است. پس بهتر است که عوارض آسنترا را جدی بگیرید و به یاد داشته باشید که مصرف این دارو باید زمانی انجام شود که پزشک علائم افسردگی و استرس را در بیمار مشاهده و این دارو را تجویز کرده باشد. اگر علائم افسردگی و اضطراب دارید با دریافت آنلاین نوبت دکتر به یک پزشک متخصص یا متخصصان یک مرکز درمانی معتبر مانند بیمارستان دل آرام سینا تهران مراجعه کنید.

آیا شما تا به حال از این دارو استفاده کردید؟ نتیجه مصرف آن راضی‌کننده بوده یا خیر؟ لطفاً نظرات خود را با ما و خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: فاطمه شعبانی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

741 دیدگاه در “عوارض قرص آسنترا یا سرترالین چیست؟ نکات مهم درباره آسنترا 50 و آسنترا 100
  • سلام
    من دکتر بتازگی برام اسنترا ۵۰ نوشت و دارم مصرف میکنم گفتند روزی یک عدد ولی من صبح که میخورم خوابم میگیره و ساعتش را تغییر دادم نیم ساعت قبل از خواب حدود ۱۱ میخورم و ۱۱.۳۰ میخوابم ایرادی نداره؟ و دارو اثر خودش را میزاره؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر اثر دارو حفظ میشود
      البته توصیه میشود با نظر پزشکتون ساعت مصرف دارو رو تنظیم کنید

      پاسخ
  • سلام من اشتباهی بجای یه قرص دیگه اسنترا ۱۰۰ خوردم که مال افسردگی پارسالم بود و مونده بود.
    از وقتی خوردم بی قراری شدید دارم و بدنم مثل کسی که تب داره میلرزه.چیکار کنم زودتر ازبین بره؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      اگر علایمتون خفیف و افکار منفی و مرگ و از بین بردن خود ندارین ظرف ۲۴ ساعت اثرش کم میشه
      اما اگر علایم شدید و افکار فوق را دارین به درمانگاه مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من حدودا ۲۰روز که اسنترا میخورم و عالی جواب داده
    اما ۳روزه وقتی میخورم معده درد شدید میگیرم انگار اسید ریختن تو معدم
    چکار کنم معدم درد نگیره
    اگر دارو بهو قطع کنم مشکلی پیش نمیاد؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      چه ساعتی میخورید و با معده خالی یا پر؟

      پاسخ
  • سلام من یبوست دارم و به متخصص داخلی مراجعه کردم و ایشون قرص آسنترا 50 و به همراه شربت ملین و کپسول پروبیوتیک و کپسول مبورین200 تجویز کردن برام، مصرف آسنترا چه تاثیری توی بهبودی یبوست میتونه داشته باشه؟ جزوه داروهای ضد افسردگیه و از عوارضش یبوست نوشته شده، آسنترا رو استفاده کنم؟ دو روزه استفاده میکنم و یکم سردرد میگیرم( نصف قرص)

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      در افرادی که علل اضطرابی هم جهت مشکلات گوارشی مطرح است ممکن است پزشک تشخیص دهد یک ضد اضطراب کنار درمان کمک کننده است

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ببخشید من سال پیش از استرس و اضطراب به روانپزشک مراجعه کردم که واسم قرص آسنترا ۵۰ تجویز کردن مدت ۳ ماه مصرف کردم بهبود یافتم و قطع کردم اما الان حدود دو ماه دوباره اضطرابم به سبک دیگه بخصوص وسواس فکری برگشته دلم میخواد دوباره مصرف کنم ولی میترسم عوارض بدی داشته باشه و اینکه آیا میتونم بدون مراجعه به پزشک مجدد شروع کنم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      عوارض نگران کننده ای ندارد
      درمان باید حداقل ۶ ماه و آعلب ۲ سال ادامه یابد تا اثر بخش باشد
      توصیه میشود مجددا مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام، مدت ٨ماه هست كه آسنترا ٥٠ مصرف مى كنم. اما أصلا خواب درست ندارم. توى اين مدت شرايط ثابت بوده،به هرچيزى كه دروز دو موردش صحبت ميشه در طول روز، در شب به صورت خواب هاى در هم و آشفته مى بينم و اين خواب ها باعث ميشه در زمان بيدارى خيلى سر حال نباشم،و در اين ماه اخير بسيار شدت گرفته، تمركز كافى هم به هنگام درس خواندن اصلا ندارم. آيا بين قرص مصرفيم و اين شرايط ارتباطى هست ؟ و اينكه در دوماه اخير در دوره پى ام اس ام به شدت دچار افسردگى ميشم(قبلتر همچين مواردى نبوداند). ممنون ميشم پاسخ بدين،مچكر

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      توصیه من اینه با نظر متخصص روانپزشکی دوز یا نوع دارو تغییر پیدا کنه
      در مواردی ممکن عوارض بدهد

      پاسخ
  • سلام. من خانوم و ۲۸ ساله هستم. ۲۰ روزه دچار حملات پنیک میشم و دکتر روانپزشک برام تشخیص افسردگی و اختلال پنیک دادن و قرص آسنترا ۵۰ تجویز کردن. برای کاهش اضطراب هم قرص کلردیازپوکساید۵. ۴ روزه که مصرف قرص رو طبق دستور پزشک از یک چهارم شروع کردم. ولی استرس و بیقراری شدید دارم. دهنم خشک میشه و دچار یبوست شدم. آیا این عوارض طبیعی هستن؟ واقعا از مصرف قرص و وابستگی بهش وحشت دارم. از اینکه اثر نکنه و حالم بدتر بشه میترسم. چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      اگر کلرودیازپوکساید رو مصرف میکنید ولی همچنان بی قراری شدید هست با پزشک معالجتون راجع به تغییر دوز یا تغییر نوع دارو مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من تقریبا یکماه میشه آسنترا و ابیلیزول مصرف میکنم پزشکم تاکید کرد یکفهته قبل برم پیشش ولی من متاسفانه نتونستم برم و بدنم یک هفته هست عضلاتش درد می‌کنه نه میتونم پشت میز بشینم نه تمرکز کنم بدن درد شدید گرفتم می‌تونه بخاطر قرصا باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      میتواند بی قراری بدهد اما درد بدن بعید است ارتباطی داشته باشد
      به هر حال باید با پزسک معالجتون مطرح کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. من قرص اسنترا ۱۰۰ مصرف میکنم
    امروز به چند داروخانه مراجعه کردم ولی گفتن نمونه ایرانیش رو دارن و نمونه خارجیش رو پیدا نکردم.
    سوالم اینه تفاوتی هست بینشون؟ نمونه ایرانیش رو بگیرم‌ مشکلی پیش نمیاد برام؟ یا به دکترم اطلاع بدم؟
    ممنون میشم‌ راهنماییم کنین.

    پاسخ
    • سلام
      اصولا مشکلی پیش نمی آید
      با نظر پزشکتون مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام من روزانه یک عدد از این دارو 50 استفاده میکنم ولی معده درد میگیرم مشکل از چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      من از چهار شب پیش تا حالا
      فقط شبا موقع شام از ساعت ۱۰ شب به بعد یه حالتی میشم که گلوم یخ میکنه و بدنم گر میگیره و سوزن سوزن میشه و سرگیجه و حالت تهوع و تپش قلب و گیجی و گنگی صدا توی گوش و تاری دید و اسپاسم عضله و لرزش دارم ولی توی روز حالم خوبه و هیچ مشکلی ندارم
      یه دو سه هفته خیلی اوکی بودم اصلا اینجوری نمی‌شدم الان چرا دوباره اینجوری میشم ؟؟ الان یه ماه گذشته از مصرف قرص
      گذشته
      وقتی که این حالتی میشم میترسم غش کنم میخوام برم پیش روانپزشک فقط توروخدا بهم بگید باعث غش کردن نمیشه؟؟؟ خواهشا زودتر جواب بدین ممنون

      پاسخ
      • سلام
        نگران نباش عزیزم
        اون لحظه فقط به خودت بگو هیچی نیست و گذراس
        نفس عمیق بکش و چشمات رو ببند
        اتفاقی نخواهد افتاد
        درمان رو هم زیر نظر متخصص روانپزشکی ادامه دهید

    • سلام
      هر دارویی ممکن است سبب ناراحتی گوارشی شود
      سرترالین یا آسنترا هم ممکن است سبب درد معده بشود

      پاسخ
  • سلام. الان یه پیام گذاشتم و سایتتون میگه تکراری گذاشتم. پیامم این بود:
    من به دلیل افسردگی حدود دو ماه آسنترا مصرف کردم و دوزش رو ده روز یکبار افزایش دادم و به 100 رسوندم تا حالم کاملا خوب شد. بعد از مدتی تصمیم گرفتم قطع کنم و شروع کردم یک هفته الی ده روز یک‌بار دوز رو 25 میل کاهش دادم و 25 میل آخر رو هم حدود یک هفته الی ده روز مصرف کردم و دیگه نخوردم.
    الان حدود یک ماه هست که مصرف نمی کنم. افسرده نیستم اما خیلی عصبی هستم. اعصابم بیخودی به هم می ریزه و دیگه مثل قبل کنترل روی اعصابم ندارم.
    چیکار باید بکنم؟ دوباره شروع کنم و بعد آروم‌تر از قبل قطعش کنم؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      دوره مصرف کوتاه مدت بوده
      حداقل زمان مصرف آسنترا ۶ ماه هست
      و قطع زودهنگام‌اون سبب حالات فوق ممکن است بشود

      پاسخ
      • ممنونم
        اگر صبر کنم مشکل حل میشه؟
        یا راهکاری وجود داره که این مشکل برطرف بشه؟

  • سلام وقت بخیر ببخشید با اسنترا ۵۰ میشه سیتریزین هم خورد تداخل دارویی داره ؟؟

    پاسخ
  • سلام من به توصیه دکترم آسنترا ۵۰ مصرف میکنم
    اما از وقتی میخورم حس میکنم حالم بدتر شده ، بی انگیزه شدم ، هیچی بهم حس خوب نمیده، همه چی و همه کس برام خاکستری ان ، بدنمم بی رمقه ، ممکنه رو من اثر عکس داشته باشه؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من برای درمان وسواس فکری و استرس دکتر رفتم برام اسنترا 100تجوریز کردن الان حدودا 3ماه مصرف میکنم میخام دندان هام درست کنم و همیشه دکتر بعد کشیدن دندان آموکسی‌سیلین و ناپروکسن تجویز می‌کنه این دارد مشکلی با اسنترا ندارد ؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر تداخلی ندارد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من اظطراب شدید و استرس داشتم رفتم پیش دکتر‌ برام قرص آسنترا ۵۰ نوشت که روزی یک چهارم بخورم و الان چهار روز هست که مصرف میکنم و استرسم شدید شده و مشکل نعوظ و اختلال جنسی دارم آیا این موارد از عوارض اولیه هست و امکان داره بعدا از بین بره و یا اختلال جنسی ممکنه دائمی بشه؟ ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      تشدید استرس ممکن است در ابتدای شروع درمان ایجاد شود به همین‌جهت داروهای دیگری ممکن است کنار اون لازم باشه
      اگر مشکلات جنسی بروز کرده با پزشک معالجتان جهت تغییر نوع یا دوز دارو مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من بدون نسخه وسرخودمیخوام مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام
      مصرف سرخود و بدون ویزیت پزشک اصلا توصیه نمیشود و عوارض جبران ناپذیر دارد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۰ سالمه من به مدت یک سال آسنترا ۵۰ مصرف میکردم الان به دستور پزشک مقدارشو کن کردم و به یک چهارم رسوندم ولی سرگیجه و بیقراری شدید دارم باید چیکار کنم؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با پزشکتون مشورت کنید تا در صورت صلاحدید درمان ادامه یابد

      پاسخ
  • سلام من حمله پانیک دارم.در ابتدا توسط دکترعمومی آسنترا برای من تجویز شد و نگفتن باید با دوز کم مصرف کنم و به مدت دوروز من با۲دوز ۵۰مصرف کردم ودکتر قلبم گفت مصرف نکن دیگه مصرف نکردم .الان تایمی که آسنترا مصرف میکردم میرسه دچار سرگیجه وحالت تهوع و قفل شدن فک ولرزش میشم.ممکنه از عوارض آسنترا باشه؟این عوارض ممکنه باعث تشنج بشه؟ از اینکه تشنج کنم میترسم؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بعید است
      چه مدته از مصرف گذشته؟

      پاسخ
  • سلام خانم ۳۴ ساله هستم بعد از زایمان دچار افسردگی شدم یک سال و چندین ماه آسنترا ۵۰ استفاده کردم و حالم خیلی بهتر شده بود اما بعد از چند ماه قطع آسنترا دوباره افسردگی شدید برگشت ،، روانپزشک مراجعه کردم آسنترا ۱۰۰ بهم دادن الان نزدیک سه هفته هست استفاده میکنم خیلی حالم بدتر شده البته نصف استفاده میکنم که دز رو بالاتر از قبل نبرم نصفش میکنم و مصرف میکنم
    الان یهو در عرض چند ثانیه حالم اینقدر بد میشه سرم سبک میشه بدنم یخ میکنه لرزش بدن و دست گرفتم و همش بدنم منقبضه ،، افکار خودکشی دارم خیلی حالم بده میل به هیچ کاری ندارم تقریبا روزی چندین بار این حال میشم ،، بی قراری شدید دارم چه کنم

    پاسخ
  • سلام من 4 روز یکچهارم اسنترا خوردم و دو روز بعدش که رسوندم به نصف خیلی حال بدی پیدا کردم و بدنم کلا بهم ریخت و تصمیم گرفتم قطعش کنم و مجدد سه روز یکچهارم خوردم و حالم بهتر شد و الان میخام کلا قطع کنم. این روش درست هست و دیگر عوارض فیزیکی قطع برام نخواهد داشت؟

    پاسخ
    • سلام من ۴۲ سال دارم.
      زن هستم.۷ سال هست که روزانه حدودا ۱ میلی گرم آلپرازولام مصرف میکنم.مشکل اصلی من پنیک هست .آسنترا رو از یک چهارم شروع کردم. تا یه هفته .بعد به نیم رسوندم چهار روز هست.شبها احساس گز گز و شک الکتریکی مخصوصا در سر و پاها هستم و قلبم هم بیقراره.چه کنم.ممنونم

      پاسخ
      • سلام عزیزم
        نوع دارو با نظر پزشکتان تغییر یابد

    • سلام
      یک‌چهارم رو بله میتونین قطع کنین

      پاسخ
  • درود
    من به علت بی خوابی و بد خوابی به اشتباه فقط یک بار این قرص رو استفاده کردم. ولی تا خود صبح نخوابیدم، حتی استرس و اضطراب شدید، بی خوابی، حالت تهوع، بی قراری و … چند عارضه دیگه گرفتم. خواهشا بدون تجویز پزشک هیچ دارویی رو مخصوصا داروهای اعصاب رو استفاده نکنید.

    پاسخ
    • تشکر از اشتراک گزاری تجربیاتتون

      پاسخ
  • سلام همسرم بعلت افسردگی شدید ۵ سال قبل طبق تجویز پزشک مصرف قرص اسنترا را شروع کرد و در یکسال اول دچار حرکات غیرارادی شدید در گردن دست و پا زمان خواب شد تا حدی که من تا زمان رفتن به خواب عمیق دست و گردنش را میگرفتم آیا این از عوارض نادر اسنترا ميباشد و می‌تواند چه آسیب های به ایشان وارد شده است ؟ تشکر

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است در ابتدای خواب پرش اندام ها بدهد
      در صورتی که پرش تا حد ذکر شده هست بهتر میبود با مشورت پزشکشان نوع دارو تغییر یابد

      پاسخ
  • سلام
    من ۴ روز این دارو رو مصرف کردم البته دوز ۲۵ رو و روز پنجم دوز ۵۰ مصرف کردم الان قطع کنم مشکلی برام ایجاد نمیکنه ؟

    پاسخ
    • سلام
      علت تجویز چه بوده و چرا میخواهید قطع کنید؟

      پاسخ
  • سلام حدود یک ماه است که اسنترا ۱۰۰ روزی یک بار مصرف میکنم ابتدای خواب ،(بین خواب و بیداری )
    حالت پرش دارم (تکون خوردن پا ) ایا این طبیعیه ؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      میتواند از عوارض دارو باشد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر. من حدود یک سال حملات پنیک رو تجربه میکردم بدون اینکه بدونم چه اتفاقی داره برام میوفته و بالاخره بعد از کلی دکتر رفتن به دکتر مغز و اعصاب ارجاع داده شدم، درمانم رو با آلپرازولام و آسنترا ۵۰ شروع کردم ولی بهتر نشدم برای همین آسنترا ۱۰۰ برام تجویز کردن که الان فقط همونو مصرف میکنم. فوایدی که برام داشته خیلی بیشتر از عوارضش بوده و دکترم گفتن که تا یه سال حداقل مصرفش رو ادامه بدم ولی من از طرفی خیلی نگرانم که شرایط روحیم به این قرص وابسته‌ است و خب طبیعتاً بعد از مدتی نباید بهش نیاز داشته باشم ولی با این حال، چون حالم به قدری بد بود که فقط دارو میتونست درمانم کنه الان به این فکر افتادم که آیا لازمه این مشکل ریشه یابی بشه و اختلال احتمالی ای که ممکنه داشته باشم شناسایی بشه، یا بعد از اینکه دوره درمانم تموم شه کاملا خوب میشم؟

    پاسخ
    • سلام واحترام من تو پنج سال اخیر که اولین بار این دارو برام تجویز شد سه دوره ۶ماهه استفاده کردم وهمیشه حالم عالی بوده و هیچ عوارضی تجربه نکردم، این سری که دیگه مشغله زیاد فراموش کردم و داروم که تموم شد دیگه ادامه ندادم دقیقا شب عید پانیک شدم و شروع کردم مجدد روزی یه دونه ۵۰ میل
      الان سه هفته گذشته هنوز افکار غیر ارادی و حالت تهوع صبح و اسهال و بعضا لرز دارم
      سوالم این هست ممکنه حساس شده باشه بدنم به آسنترا؟
      ودوم اینکه من همیشه با شروع مصرف هر روز بهبود کم حتی یک درصدی نسبت به روز قبل حس میکردم اما این سری انگار نه انگار
      دلیلش چی میتونه باشه؟؟

      من تجربه ای که دارم تو این سالها آسنترا بهترین داروی ساخته شده توسط بشر بود از نظرم اما این سری اصلا انگار نه انگاار

      به نظرتون ادامه بدم؟؟
      تداخلی که با پرو پرانول نداره ؟

      پاسخ
      • سلام
        لرز و اسهال تز عوارض آسنترا نیست
        با توجه به بروز حمله پانیک بهتر است دوز داروها توسط متخصص روانپزشکی تنظیم شه ، شاید داروی دیگری همزمان لازم باشد
        خیر با پروپرانولول تداخل ندارد

    • سلام عزیزم
      بابت بهبودی شما تبریک میگم
      نگران نباشید، بعد از دوره درمانی اصولا دوز دارو تدریجا کاهش و قطع میشه
      میتوانید از روان درمانی جهت یافتن علت و ریشه یابی استفاده کنید

      پاسخ
  • وقت بخیر
    اسنترا باعث معده درد میشه؟ بعد ۶ روز مصرف معده درد گرفتم دوز مصرفی یک چهارم هست اسنترا ۵۰
    ولی تا به امروز که روز ششم بود معده درد نداشتم

    پاسخ
    • سلام
      از عوارض شایع اون نیست و بعید است ارتباطی داشته باشد

      پاسخ
  • سلام من همسرم زیر نظر پزشک بود دارو مصرف میکرد دکترشو تغییر دادیم داروهای پزشک قبلی رو دیگه نخورد
    پزشک جدیدش آسنترا 100 للوکساید الانراپین بهش داد سه روز مصرف کرد بعد از س روز حالش خیلی بد شد مثل دیوونه ها شد نمیدونم ادامه بدیم یا قطش کنیم دارو هاشو لطفا جوابب بدید

    پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر من به خاطر افسردگی و حمله پانیک و امیدی که ب زندگی نداشتم ۱ماه اسنترا مصرف میکنم ولی لرزش دست شدید دارم تکرر ادرار دارم پرش شدید خواب دارم درحد ۱ی ۲ثانیه که خوابم میبره میپره بدنم شدید گشنم میشه و سینهام سنگین شدن انگار زیاد خمیازه میکشم حتی وقتی هم قرص مصرف میکنم حس و حال ندارم و میل به خوابم زیاده حتی کششی برای سرکار رفتن ندارمباید قرص ادامه بدم یا خیر اسنترا100مصرف میکنم میل جنسیم شدید کاهش یافته و موقع نزدیکی به حالت ارگاسم میرسم ولی چیزی ازم خارج نمیشه و راه حلی برای میل جنسیم میخام چون شوهرم شدید شاکی هست و نمیخام بدونه قرص مصرف میکنم

      پاسخ
      • سلام عزیزم
        با توجه به علایمی که مطرح کردین پیشنهاد میکنم با پزشک معالجتون مشورت کنید تا نوع دارو تغییر یابد

    • سلام
      شرح حال بیشتر لازم است
      این داروها عوارض شدید و وخیم ندارند
      باید با پزشک معالج مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید، من دو هفته هستش که دکتر برام آسنترا ۵۰ و فلوکسیتین تجویز کردن و من یدونه فلوکسیتین صبح و نصف آسترا و ۱ دونه فلکسیتین رو ظهر می خوردم و نصف دیگه آسنترا هم برا شب بود . الان که فهمیدم دوتا دارو با هم تداخل دارند به شدت نگرانم ، میتونیین راهنماییم کنین که دقیقا چقدر باید بین مصرف دو قرص فاصله زمانی باشه ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      پزشکتون متخصص روانپزشکی بودن؟
      اصولا این دو دارو چون از دسته مشابهی هستن همزمان تجویز نمیشه و درمان فقط با یکی از این دو دارو هست
      از پزشک‌معالجتون راهنمایی بخاهید

      پاسخ
  • سلام من ۲۲ سالمه
    من دو نوع اختلال روانی SAD (ک از رفتن ب جای شلوغ میترسم،ینی دچار حمله پانیک میشم) و GAD( ک از قضاوت و نگاه مردم میترسم و خیلی عصبی میشم و خودخوری میکنم) رو دارم و دچار حمله پانیک در شلوغی یا مکان جدید میشم
    و از کودکی دچار استرس و ترس از قضاوت داشتم
    و ب نوعی تنهایی رو خیلی دوس دارم جوری ک تمام هفته را در محل کار هسم و هفته ای یکبار برا استحمام ب خونه میرم و سریع برمیگردم ب تخت خابم ک تو محل کارمه
    کلا جایی نمیرم و فقط کار میکنم و بعد میخابم
    ب روان شناس هم مراجعه کردم برام آسنترا ۵۰ نوشت و کلردبازپوکساید ۱۰ و پراپرانول ۴۰
    اوایل مصرف قرص خیلی میخابیدم و سرحال بودم و تمیزکار ولی کم اشتها
    تا دوماه خیلی سرحال بودم و شاد –
    ولی الان همش افکار پوچی دارم ب اینکه ی اشتباهم تو این دنیا یا لایق زندگی نیسم یا هیچی نمیتونه خشالم کنه و واقن همش ب مردن فکر میکنم ۵ سال پیش هم ی خودکشی داشتم و کاملا حافظه کوتاه مدتمو از دست دادم جوری ک دسشویی هم یادم میره برم

    و هیچکس از اعضای خانواده اینحالمو نمیفهمه و یا توجهی نمیکنه
    و زمانی ک ب هم میریزم در محل کار هنگام شلوغی دوباره از قرصا میخورم تا آروم شم اگ نخورم منجر ب خودزنی میشم ،
    و کارم هم جوری هس ک همیشه در شیفت شب هسم و شلوغی زیاد ک مجبورم تو اینکار بمونم تا خرج خودمو دربیارم .
    قرصی یا مسکنی بهتر از آسنترا وجود داره ک من مراجعه کنم و بخام مصرف کنم ،ک بتونه بهترم کنه یا از فکر پوچی دربیام!!

    خیلی ممنون میشم اگر جواب بدین یا متخصص آنلاینی رو بم معرفی کنید تا مشکلاتمو باهاش درمیون بزارم – چون واقعا الان تمام فکرم توی دوراهی زندگی کردن یا مردن گیر کرده.
    با تشکر از شما و سایتتون.

    پاسخ
    • سلام من بهتون پیشنهاد میکنم با یک روانکاو صحبت کنید حتی به صورت انلاین. من دکتر رحیم بهراد رو بهتون پیشنهاد میکنم

      پاسخ
    • سلام عزیز
      ابتدا باید بخاطر این حجم آگاهی و مطالعه از روانشناسی و همچنین آگاهی از روحیات خودتون بهتون تبریک گفت
      تبریک دوم بخاطر پیگیری و درمان هست
      عزیز مهم ترین مسئله در مشکلات روحی پذیرش اون و آگاهی به اون هست
      بله که درمان دارد ، شما باید در ابتدای شروع درمان ماهی یکبار ویزیت شید. وقتی شرایطتون پایدار شد ، به فواصل بیشتر ویزیت شین
      در نشانی زیر از امکانات دکتر دکتر
      https://evisit.drdr.ir/
      از روانپزشک آنلاین کمک بگیرید

      پاسخ
  • درود
    من پیش دکتر قلب رفتم برای تپش قلب ایشون منو ارجا دادن روانپزشک برام قرص اسنترا ۵۰ نوشتن چندوز اول مصرف باعث معده درد شد ک ترسیدم و مصرف نکردم اما همچنان تپش قلب دارم میخام دوباره مصرف کنم اما از عوارض اسنترا تپش قلبه من الان چ کنم خودم همینجوری تپش قلب دارم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      آسنترا ممکن است در ابتدای شروع سبب افزایش اضطراب و تپش قلب شود
      به همین علت در کنار اون داروهای کنترل کننده این حالت تجویز میشه
      با نظر پزشک روانپزشک خود ، داروهای کمکی به طور موقت استفاده کنید ، شاید هم نظرشان بر این باشد که دوز و یا نوع دارو تغییر ایجاد شود

      پاسخ
  • سلام
    قرص کافئین ۲۰۰ با آسنترا ۵۰ اگه حد اقل با دو ساعت اختلاف مصرف بشه تداخل داره؟

    پاسخ
    • سلام
      در ابتدای شروع آسنترا اصلا توصیه نمیشود
      بعد از آن هم اگر تپش قلب دارید مصرف نشود
      در صورت بروز اضطراب هم مصرف نشود

      پاسخ
  • سلام بعد ۲ هفته دوز اسنترا رسوندم به ۱۰۰ .۳ روز غروب اسنترا رو دوز ۱۰۰ مصرف کردم ازون روز ۴ روزه نتونستم بیشتر ۱ ساعت روزی بخوابم دکترم دوز رو کردن ۵۰ و یک قرص خواب دادن که اونم اثر نکرد میخوام قرص رو صبح ها بخورم یا کمتر کنم من فشارم امروز از کم خوابی افتاد چیزی منو خواب نمیکنه خسته هستم ولی خواب نمیرم چکارکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      در برخی موارد که آسنترا سبب بی خوابی شود مصرف آن صبح ها توصیه میشود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ، من یک دفعه مصرف قرص آسنترا رو ترک کردم آیا مشکل داره و عوارض شدیدی داره ؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن است سبب بروز اضطراب حاد و لرزش دست و…شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ، پسر من ۱۸ سالش هست و از ۱۶ سالگی تحت نظر روانپزشک است ، اوایل قرص آسنترا ۵۰ را نصف میکردم بعد کامل میدادم و تقریباً دو ماهی هست که ۱۰۰ براش تجویز کرده در کنار آستنرا ، فلوکستین ۲۰ هم استفاده می‌کنه ، قرص ریتالین هم برای عدم تمرکز و پروپرانولول هم برای استرس تجویز کردند ، من خیلی ناراحتم که پسر ۱۸ ساله هر روز باید این تعداد قرص را بخوره ، ولی پزشکش میگه شما مگر دکتری من تشخیص میدهم که این میزان دارو مصرف شود
    به نظر شما پزشکش را عوض کنم ؟ آیا میزان داروی مصرفی زیاد نیست ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      مشکل و علایم پسرتون رو شرح ندادین تا راهنمایی صورت گیرد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ،قرص آسنترا و فلوکونازول با هم تداخل دارویی دارن؟و برای کاهش علائم دوره ی پی ام اس به چه صورت مصرف بشه؟

    پاسخ
  • سلام برای داشنن اضطراب و ناراحتی و… از دارخانه قرص اسنترا گرفتم و چاهار روز است مصرف میکنم اما کم اشتها میشوم و حالت تهوع چکارکنم ایا نباید بخورم؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      مصرف خودسرانه اصلا توصیه نمیشود
      تجویز داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب نیاز به بررسی شرح حال کامل دارد
      به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    دکتر برای من ایمی‌پرامین ۲۵ و آسنترا ۵۰ تجویز کردن اما توی اینترنت خوندم که مصرف ایمی پرامین و سرترالین تداخل داره درسته؟

    پاسخ
  • سلام
    من دو هفته است این قرص رو دو بار در روز مصرف میکنم و به شدت دچار لرزش و گرفتگی عضلات شدم .
    این مسئله حال منو بدتر هم می‌کنه.
    راهی هست که بتونم این اتفاق رو کمترش کنم ؟ یا کنترلش کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      یعنی با دوز ۱۰۰‌میلی شروع شده؟ روانپزشک براتون شروع کردن؟

      پاسخ
      • سلام دکتر روانپزشک برام آسنترا پنجاه تجویز کرده که به مدت چهار روز دوز ۱/۴ مصرف کنم و در ادامه ۱/۲.روز اولی که مصرف کردم،دو سه ساعت بعدش اون حالت استرس رو گرفتم.اما عاملی که به خاطرش استرس بگیرم وجود نداره.فقط اون حالت جسمی استرس رو دارم که تو قفسه سینه حس میشه.میخواستم بدونم جزو عوارض اولیه مصرف دارو هست و جای نگرانی نیست یا به دکترم اطلاع بدم؟

      • سلام
        بله از عوارض دارو هست ، اگر علایم شدید و ازاردهندس اطلاع بدین

  • سلام خانم دکتر
    به دادم برسید دکترم بهم اسنترا پنجاه داده و
    من بخاطر شرایط وحشتناک خانواده و زندگی وهمینطور کنکور تو ۲۲ سالگی(امسال) دچار استرس های وحشتناک هستمطوری ک قلبم شدید درد میگیره سرمو میگیرم و هق هق میکنم و تمام تنم میلرزه
    این اتفاق اغلب غروب میوفتاد
    الان دیشب اسنترا رو شروع کردم و تا خود صبح همه تنم میلرزید و از شدت ترس و استرس دارم روانی میشم
    ادامه ندم مصرفشو؟ چی جایگزین کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      با دوز یک چهارم شروع کردین؟
      بغیر از آسنترا چیز دیگری برای کوتاه مدت تجویز نشده؟

      پاسخ
  • عوارض قرص سرترالین تا چه زمانی بعد از قطع کردن آن ادامه دارد

    پاسخ
    • سلام
      چه عارضه ای؟

      پاسخ