موهای انسان درحالت عادی پروتئینهای لازم برای شفاف و خوشحالت بودن را دارد، اما عوامل متعددی مثل تغذیه نامناسب، بیماری زمینهای، رنگ و دکلره میتواند زیبایی موهای شما را خدشهدار کند. اما نگران نباشید؛ پروتئین تراپی مو یکی از روشهایی است که میتواند سلامت و شادابی را به موهای شما بازگرداند. پروتئین تراپی روشی است که با استفاده از پروتئینهای لازم به ترمیم موهای آسیبدیده کمک میکند. حتی اگر موهای فر و مواجی دارید، با این روش درمانی میتوانید از زیبایی و سلامت موهای خود لذت ببرید. اما پروتئین تراپی برای چه موهایی خوب است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر میتوانید تا بیشتر با پروتئین تراپی آشنا میشوید.
اگر سوالی درباره پروتئین تراپی دارید، میتوانید در همین صفحه بپرسید تا مشاور سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
پروتئین تراپی چیست؟
کراتین یک پروتئین ساختاری است که نقش اساسی در سلامت موها دارد. اگر مقدار این پروتئین در موها کاهش پیدا کند، موها نازک و شکننده میشوند. ازاینرو، تقویت پروتئینها یا پروتئین تراپی مو میتواند یک راهکار درمانی مناسب باشد.
پروتئین تراپی یک روش درمانی است که با استفاده از محصولات حاوی پروتئین، باعث تقویت تارهای مو میشود. در پروسه پروتئین تراپی یک لایه محافظ روی موها ایجاد میشود که به تقویت موهای آسیبدیده و افزایش استحکام و انعطافپذیری آن کمک میکند. اگر موهای وز، خشک و شکننده دارید یا موهای شما تحت تاثیر مواد شیمیایی رنگ و دکلره آسیب دیده، این روش درمانی برای شما مناسب خواهد بود.
پروتئین تراپی مو معمولاً در سالنهای زیبایی انجام میشود. در طی این کار، پروتئینهای هیدرولیز شده و کمپلکسهای اسید آمینه، روی کوتیکول مو تثبیت و با استفاده از حرارت، به عمق مو نفوذ میکنند. اما آیا پروتئین تراپی برای موها فایدهای دارد؟ این روش به چه کسانی توصیه میشود؟
چه کسانی میتوانند پروتئین تراپی کنند؟
پروتئین تراپی برای انواع موها، از جمله موهای صاف، فر، خشک، رنگشده و آسیبدیده مناسب است. بااینحال، برخی از افراد اولویت بالاتری برای انجام این روش درمانی دارند. برای مثال پروتئین تراپی مو برای موخوره توصیه میشود. همچنین اگر شما جزو یکی از دستههای زیر هستید، میتوانید برای بازیابی سلامت موهای خود پروتئین تراپی کنید:
- اگر موهای خشک و وز دارید
- اگر موهای شکننده است دارید
- اگر زیاد از محصولات رنگهای شیمیایی و دکلره استفاده میکنید
- اگر بیشازحد از سشوار و اتو مو استفاده میکنید
- اگر دچار ریزش مو شدید هستید
- اگر تار موهای شما نرم و نازک است و غیره.
پیشنهاد میکنیم که قبل از انجام پروتئین تراپی مو، با یک متخصص پوست یا مو مشورت کنید تا مطمئن شوید که این روش درمانی برای شما مناسب است. متخصص پوست و مو به شما خواهد گفت که چه موهایی نباید پروتئین تراپی انجام دهند. ممکن است این روش درمانی برای شما مناسب نباشد یا حتی باعث آسیب بیشتر موهای شما شود. بنابراین اگر شرایط زیر را دارید، نباید به پروتئین تراپی فکر کنید:
- اگر دارای موهای حساس هستید.
- اگر دارای موهای آسیبدیده شدید هستید
- اگر مبتلا به بیماریهای پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس هستید.
روشهای پروتئین تراپی
پروتئین تراپی بهطورکلی به 2 صورت مرطوبکننده و درمانی ترمیمکننده انجام میشود. اگر موهای خشک و آسیبدیده دارید، میتوانید از تکنسین مو بخواهید تا روش پروتئین تراپی مرطوبکننده را برای شما انجام دهد. اما اگر میخواهید علاوهبر رطوبترسانی موهای خود را با مواد مفید تغذیه کنید، روش درمانی ترمیمکننده پیشنهاد میشود.
اگرچه پروتئین تراپی مو در خانه نیز امکانپذیر است، اما برای دستیابی به بهترین نتیجه بهتر است این کار را در یک سالن آرایشی انجام دهید. تکنسین مو، مواد مغذی را روی تار موهای شما ماساژ داده و بعد با استفاده از حرارت بالای اتو روی مو تثبیت میکند.
در این روش ماندگاری پروتئین تراپی حدود 2 تا 3 ماه است. البته با مراقبتهای قبل و بعد از پروتئین تراپی میتوان ماندگاری آن را افزایش داد. لازم به ذکر است که اگر موهای حساسی دارید بهتر است پروتئین تراپی مو بدون اتوکشی را امتحان کنید.
فواید پروتئین تراپی مو چیست؟
پروتئین تراپی مو میتواند به ترمیم پیوندهای پروتئینی موها که در اثر عوامل مختلف از بین رفتهاند، کمک کند. این امر میتواند به بهبود وزی، خشکی، شکنندگی و موخوره کمک کند. بعد از انجام پروتئین تراپی صافی و درخشندگی موهای شما دوچندان خواهد شد. از دیگر مزایا این کار باید به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش استحکام و انعطافپذیری موها
- تقویت تار موها
- بهبود حالت پذیری و ظاهر مو
- جلوگیری از آسیب مو.
عوارض پروتئین تراپی مو چیست؟
پروتئین تراپی مو معمولاً عوارض جانبی خاصی ندارد، مگر این که با روش نادرستی انجام شده باشد که در اینصورت با عوارضی همچون شکستگی مو، ضعیف شدن و چرب شدن مو مواجه خواهید شد. در برخی موارد، ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند خشکی یا خارش پوست سر نیز ایجاد شود.
در موارد نادر، ممکن است پروتئین تراپی مو باعث واکنشهای آلرژیک نیز شود. بنابراین اگر پس از انجام پروتئین تراپی مو، دچار هرگونه واکنش آلرژیک شدید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. همچنین توجه داشته باشید که پروتئین تراپی موی کم پشت باید با دقت بسیار بالا انجام شود تا دچار ریزش مو نشوید.
مراحل انجام پروتئین تراپی به چه صورت است؟
مراحل پروتئین تراپی مو در سالن آرایشی به این صورت انجام میشود:
- شستشوی مو؛ ابتدا موها با یک شامپوی ملایم شسته میشوند تا هرگونه آلودگی و چربی از روی موها پاک شود.
- خشک کردن مو؛ موها با حوله یا سشوار تا 80 درصد خشک میشوند.
- آغشته کردن موها به مواد پروتئینی؛ مواد پروتئینی روی موها قرار داده شده و بهطور مساوی در تمام قسمتهای مو پخش و ماساژ داده میشود. باتوجه به حجم موهای شما، ممکن است تکنسین از یک کلاه مخصوص برای تثبیت مواد روی تمام قسمتهای مو استفاده کنید.
- استفاده از حرارت؛ از حرارت برای فعال کردن مواد پروتئینی و نفوذ آنها به عمق مو استفاده میشود. این کار معمولاً با استفاده از اتو مو مخصوص و با حرارت بالا انجام میشود.
- شستشوی مو؛ پس از گذشت مدت زمان مشخص، موها با یک شامپوی ملایم شسته میشوند تا مواد پروتئینی باقیمانده از روی موها پاک شوند.
پروتئین تراپی مو در خانه
پروتئین تراپی مو در خانه نیز قابل انجام است. برای انجام پروتئین تراپی مو در خانه، به یک شامپوی ملایم، یک ماسک مو حاوی پروتئین، یک حوله، یک شانه دندانه درشت و دستکش نیاز دارید. حتماً از ماسک مو حاوی پروتئین با کیفیت استفاده کنید تا اثربخشی بالاتری داشته باشد. همچنین اگر دارای موهای حساس هستید، بهتر است پروتئین تراپی مو را با مواد طبیعی و گیاهی انجام دهید.
- برای شروع کار ابتدا موهای خود را با شامپوی ملایم بشویید تا هرگونه آلودگی و چربی از روی موها پاک شود. سپس موهای خود را با حوله تا 80 درصد خشک کنید.
- ماسک مو حاوی پروتئین را روی موهای خود بمالید و به طور مساوی در تمام قسمت های مو پخش کنید.
- موهای خود را به مدت 10-15 دقیقه ماساژ دهید و حدود 30 دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا مواد پروتئینی به خوبی جذب شوند.
- پس از گذشت مدت زمان مشخص، موهای خود را با شامپوی ملایم بشویید تا مواد پروتئینی باقیمانده از روی موها پاک شوند.
مواد طبیعی برای پروتئین تراپی مو
علاوهبر محصولات مراقبت از مو حاوی پروتئین، میتوانید از مواد طبیعی برای پروتئین تراپی مو استفاده کنید. برخی از مواد طبیعی که برای این کار مناسب هستند عبارتنداز:
- پروتئین تراپی مو با تخم مرغ؛ تخم مرغ یک منبع غنی از پروتئین است که میتواند به ترمیم و بازسازی موهای آسیبدیده کمک کند. برای این کار یک تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و روی موهای خود بمالید. پس از گذشت 30 دقیقه، موهای خود را با شامپوی ملایم بشویید.
- پروتئین تراپی مو با آووکادو؛ آووکادو یک میوه غنی از پروتئین و مواد مغذی است. برای استفاده از آووکادو برای این کار، یک آووکادو را له کنید و با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید. این مخلوط را روی موهای خود بمالید و پس از گذشت 30 دقیقه، موهای خود را با شامپوی ملایم بشویید.
- استفاده از موز برای پروتئین تراپی مو؛ موز یک منبع غنی از پروتئین و مواد مغذی است که میتواند به نرمی و لطافت مو کمک کند. یک موز را له کنید و روی موهای خود بمالید. پس از گذشت 30 دقیقه، موهای خود را با شامپوی ملایم بشویید.
- پروتئین تراپی مو با سس مایونز؛ سس مایونز حاوی پروتئین، روغن و تخم مرغ است که میتواند به بهبود وزی، خشکی، شکنندگی مو و موخوره کمک کند. مقدار مناسبی از سس را روی موها ماساژ داده و بعد از 30 دقیقه با شامپو ملایم بشویید.
توجه داشته باشید که سس مایونز ممکن است باعث سنگین شدن موها شود، بنابراین اگر موهای شما نازک یا ظریف است، از مقدار کمتری سس مایونز استفاده کنید.
مراقبتهای قبل و بعد از پروتئین تراپی
قبل از انجام پروتئین تراپی مو از انجام هرگونه روش شیمیایی روی موهای خود خودداری کنید. این روشها میتوانند به موهای شما آسیب برسانند و نتیجه پروتئین تراپی را کاهش دهند. همچنین باید از شامپوها و نرم کنندههای بدون سولفات و پارابن استفاده کنید.
این مواد میتوانند موهای شما را خشک کرده و مانع از جذب مواد پروتئینی شوند. همچنین قبل از پروتئین درمانی موهای خود را با شامپوی ملایم بشویید. این کار به از بین بردن آلودگی و چربی از روی موها کمک میکند.
برای حفظ نتایج بعد از پروتئین تراپی مو، باید نکات زیر را رعایت کنید:
- تا 2 هفته از رنگ کردن موها خودداری کنید.
- از قرار گرفتن بیشازحد در معرض آب خودداری کنید.
- از محصولات مراقبت از مو حاوی پروتئین استفاده کنید. این محصولات به حفظ رطوبت و سلامت موهای شما کمک میکنند.
- از حرارت زیاد روی موهای خود خودداری کنید. حرارت میتواند به موهای شما آسیب برساند و نتیجه پروتئین تراپی را کاهش دهد.
فرق ویتامینه مو و پروتئین تراپی چیست؟
ویتامینه مو و پروتئین تراپی دو روش درمانی برای بهبود سلامت موها هستند. هر دو روش میتوانند به بهبود وزی و خشکی مو کمک کنند. بااینحال، تفاوتهای کلیدی بین این دو روش وجود دارد.
ویتامینه مو روشی است که از مواد مغذی و ویتامینها برای تقویت و تغذیه موها استفاده میکند. این روش معمولاً شامل استفاده از محصولات مراقبت از مو حاوی مواد معدنی و مواد مغذی دیگر است. ویتامینه مو میتواند به بهبود سلامت کلی موها کمک کند، اما تاثیر زیادی در ترمیم آسیبهای جدی مو ندارد.
درصورتی که پروتئین تراپی موهای شما را ترمیم میکند. برای مثال پروتئین تراپی مو بعد از دکلره به میزان قابل توجهی موها را نرم و صاف کرده و وزی آن را از بین میبرد.
تفاوتهای کلیدی بین ویتامینه مو و پروتئین تراپی
ویتامینه مو | پروتئین تراپی مو |
تقویت و تغذیه موها | ترمیم و بازسازی موهای آسیبدیده |
استفاده از ویتامینها، مواد معدنی و مغذی | استفاده از پروتئین |
ماندگاری کمتر | ماندگاری بالا |
مناسب برای انواع مو | مناسب موهای آسیبدیده |
هزینه پروتئین تراپی مو ۱۴۰۲ چقدر است؟
هزینه این روش درمانی به موارد مختلفی بستگی دارد. حجم موهای شما، روش درمانی، سالن آرایشی، محصولات استفادهشده و موارد دیگر در تعیین قیمت تاثیرگذار است. اما بهطورکلی هزینه این کار چیزی حدود 3 تا 7 میلیون تومان است.
پروتئین تراپی مو چند درصد صافی دارد؟
این که شما از روش پروتئین تراپی یا کراتینه مو استفاده کنید، در میزان صافی موهای شما تاثیرگذار است. اما پروتئین تراپی مو به طور مستقیم باعث صاف شدن موها نمیشود. این روش درمانی به ترمیم و بازسازی موها کمک میکند و در نتیجه، موها صاف و درخشانتر به نظر میرسند.
میزان صافی موها پس از پروتئین تراپی به عوامل مختلفی مانند نوع پروتئین استفاده شده، میزان آسیب موها و مهارت فرد انجام دهنده بستگی دارد. در برخی موارد، پروتئین تراپی میتواند تا 50 درصد به صاف شدن موها کمک کند. اما بهطور کلی این کار تا 70 درصد موهای شما را احیا و 30 درصد صاف میکند.
پروتئین تراپی در بارداری
پروتئین تراپی مو یک روش درمانی ایمن در دوره بارداری است. این روش عموما برای سلامت جنین بیخطر هستند. بااینحال، برخی از زنان باردار ممکن است نسبت به مواد پروتئینی موجود در محصولات پروتئین تراپی حساسیت داشته باشند. اگر نگران این موضوع هستید، قبل از انجام پروتئین تراپی مو با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین لازم است اشاره کنیم که بهتر است پروتئین تراپی در پریودی انجام نشود. تغییرات هورمونی در این دوران میتواند باعث حساسیت بیشتر پوست سر و موها شود. به همین دلیل، ممکن است برخی از افراد در دوران پریودی پس از انجام پروتئین تراپی دچار عوارض جانبی خفیفی مانند خارش، خشکی یا سوزش پوست سر شوند.
پروتئین تراپی مو از چه سنی مناسب است؟
در مورد انجام پروتئین تراپی مو برای کودکان، باید توجه داشت که پوست سر و موهای کودکان نسبت به بزرگسالان حساستر است. مهم است که از محصولات پروتئین تراپی مو مخصوص کودکان استفاده کنید. این محصولات حاوی مواد ملایمتر هستند که خطر ایجاد عوارض جانبی را کاهش میدهند.
بهطورکلی توصیه میشود که این کار برای کودکان زیر 12 سال انجام نشود. درعوض میتوانید از شامپوهای حاوی کراتین برای کودکان استفاده کنید.
پروتئین تراپی، روش برای خداحافظی با خشکی و وزی موها!
حفظ سلامت موها اهمیت بالایی دارد، زیرا مو تاثیر بالایی در زیبایی ظاهری دارد. بنابراین افرادی که دچار مشکلات مربوط به مو مثل ریزش، خشکی، شکنندگی، وزی و غیره میشوند، به دنبال راهکارهای درمانی مناسب هستند. پروتئین تراپی مو آقایان و خانمها یکی از این روشهای درمانی برای افزایش استحکام موها است. با مشورت با یک پزشک متخصص میتوانید این روش را برای افزایش سلامت موهای خود به کار بگیرید.
اگر نیاز دارید تا با یک متخصص مو مشورت کنید، میتوانید با استفاده از سایت نوبتدهی آنلاین دکتردکتر از یک پزشک نوبت بگیرید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.