علائم دیسک کمر و روش‌های درمان و پیشگیری از آن (ویدیو)

دیسک کمر
اشتراک گذاری 251 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

دیسک‌ها، بالشتک‌های لاستیک مانندی هستند که بین مهره‌های ستون فقرات قرار دارند و نقش جذب شوک و کاهش اصطکاک بین مهره‌ها را ایفا می‌کنند. زمانی که این مهره‌ها آسیب ببینند یا جابه‌جا شوند، فرد دچار بیماری دیسک کمر شده است. علایم دیسک کمر معمولاً شامل درد، بی‌حسی، سوزن‌سوزن شدن و ضعف در پاها است. درد دیسک کمر اغلب در پشت کمر شروع شده و می‌تواند به باسن و پاها منتشر شود. این بیماری با سیستم عصبی نخاع درارتباط است و درصورت نادیده گرفتن ممکن است به عارضه‌های دردناک و خطرناکتری منجر شود.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر حدود 8 دقیقه با ما همراه باشید تا با راه‌های پیشگیری، درمان و شایع‌ترین علائم دیسک کمر آشنا شوید.

اگر سوالی درباره دیسک کمر دارید، در انتهای همین صفحه و در بخش نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.

دیسک کمر چیست؟

فتق دیسک (herniated disk) که به‌صورت عمومی به آن بیماری دیسک کمر نیز گفته می‌شود، به معنای وجود مشکل در دیسک‌های بین مهره‌ای است که با روی هم قرارگرفتن آن‌­ها ستون فقرات تشکیل می‌شود. ساختار دیسک ستون فقرات بدن انسان بدین صورت است که مرکز آن نرم و مشابه دونات ژله‌ای است؛ اما لایه بیرونی آن سفت و محکم است. یا به عبارت دیگر دیسک‌های بین مهره‌ای از دو قسمت تشکیل شده‌اند:

  • هسته ژلاتینی: قسمت مرکزی دیسک که حاوی آب و پروتئین است.
  • حلقه فیبری: قسمت بیرونی دیسک که از جنس کلاژن است.

اینفوگرافی دیسک کمر

در بیماری دیسک کمر یا فتق دیسک، حلقه فیبری دیسک دچار پارگی یا آسیب و هسته ژلاتینی از آن خارج می‌شود. این امر می‌تواند باعث تحریک یا فشار روی ریشه‌های عصبی شود که از نخاع خارج می‌شوند. فتق دیسک، اعصاب مجاور خود را تحریک می­‌کند و باعث به وجود آمدن درد کمر، بی‌حسی و ضعف در بازوها و پاها می­‌شود.

البته لازم است اشاره کنیم که علائم دیسک کمر ممکن است در همه افراد یکسان نباشد، بنابراین تشخیص بیماری تنها با آزمایشات پزشکی و نظر پزشک متخصص ارتوپدی ممکن است. اگر هریکی از علائم دیسک کمر خفیف و درد در پاها را تجربه کردید، بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. درصورت شروع درمان به‌موقع ممکن است نیازی به عمل جراحی دیسک کمر نداشته و با مصرف دارو و توصیه‌های پزشکی درمان شوید.

علائم دیسک کمر

علائم دیسک کمر چیست؟

دیسک کمر یک از مشکلات متداول در ناحیه کمر است، اما ممکن است علائم آن با درد در نواحی مختلفی مثل پاها و حتی دست‌ها همراه باشد. همچنین علائم دیسک کمر و شدت آن از فرد به فرد دیگری متفاوت است. برخی از شایع‌ترین علائم دیسک کمر عبارتند از:

1. درد شدید از علائم دیسک کمر

درد شدید در ناحیه کمری معمولاً یک یا دو طرف کمر (یا هر دو طرف) که ممکن است به ساق پای شما هم منتقل شود، یکی از مهمترین علائم ابتلا به دیسک کمر است که بیشتر افراد آن را نادیده و با یک کمردرد معمولی اشتباه می‌گیرند.

2. علائم دیسک کمر در پاها و بازوها

اگر به بیماری دیسک کمر مبتلا شده باشید، معمولا در قسمت باسن، ران و ماهیچه خود درد زیادی احساس می‌کنید. همچنین ممکن است این درد در دیگر بخش‌های پا احساس شود. در بعضی موارد، درد به ساق پا، اطراف ران، زانو، پا و پنجه پا نیز سرایت می‌کند.

البته اگر فتق دیسک در گردن رخ بدهد، معمولا شدت درد را در بازوها و شانه‌های خود احساس خواهید کرد. حتی ممکن است در مواقعی که عطسه یا سرفه می­‌کنید یا زمانی که حالت ستون فقرات خود را تغییر می­‌دهید، این درد به قسمت‌های پایینی بازو و پای شما منتقل شود.

3. بی‌حسی یا مور مور شدن

دیسک کمر یکی از بیماری های ستون فقرات و کمر است که گاهی خود را با بی‌حسی یا مورمور شدن بدن نشان می‌دهد. همچنین تورم، و تغییرات در حس در ناحیه کمر یا پایین‌تر از آن از علائمی است که به دلیل آسیب مهره‌های کمر ایجاد می‌شود.

4. ضعف عضلانی

در پی ابتلا به دیسک کمر عضلات اطراف کمر و ساق پا ممکن است تنش شدیدی داشته باشند. عضلات قسمت آسیب‌دیده در اثر صدمه دیدن اعصاب، به مرور ضعیف خواهند شد. این موضوع باعث کاهش توانایی شما در جابجایی، نگهداشتن وسایل و انجام فعالیت‌های روزمره می‌شود.

5. مشکلات مثانه یا روده

در موارد نادر، دیسک کمر می‌تواند باعث مشکلات مثانه یا روده شود. این مشکلات شامل مشکل در ادرار کردن، مشکل در کنترل ادرار یا مدفوع و بی‌اختیاری ادرار یا مدفوع باشند.

تنوع در علائم دیسک کمر موجب می‌شود تا تشخیص این بیماری سخت و دشوار باشد. تعداد زیادی از افراد حتی با داشتن برخی از این علائم متوجه وجود بیماری نخواهند شد و گاهی بدون تصویربرداری نخاع تشخیص دیسک کمر غیرممکن است.

در این ویدیو دکتر مجید نجفی به 4 گروه از افرادی که در معرض ابتلا به دیسک کمر هستند، هشدار می‌دهد:

video
play-rounded-fill

روش‌های درمان دیسک کمر

روش‌های درمان دیسک کمر به شدت علائم و مدت زمان بیماری بستگی دارد. در بسیاری از موارد، درمان‌های غیرجراحی می‌توانند به بهبود علائم کمک کنند. گاهی درمان دیسک کمر در منزل و استفاده از روش‌های سنتی کارساز است، اما با این حال، در برخی موارد، ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد.

درمان دیسک کمر

روش‌های غیرجراحی درمان دیسک کمر

در ادامه به روش‌های درمانی دیسک کمر بدون نیاز به جراجی اشاره شده است:

  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپیست می‌تواند به شما کمک کند تا تمرینات ورزشی را برای تقویت عضلات کمر و بهبود انعطاف‌پذیری انجام دهید. این تمرینات می‌توانند به کاهش درد و بهبود عملکرد کمک کنند.
  • بهترین مسکن و داروها برای درد دیسک کمر: داروهای مسکن بدون نسخه یا با نسخه می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. برخی از این داروها شامل مصرف استامینوفن (acetaminophen)، ایبوپروفن (ibuprofen)، ناپروکسن سدیم (naproxen sodium) و کورتون و شل‌کننده عضلات است. البته مصرف دارو بدون مشورت با پزشک توصیه نمی‌شود.
  • استراحت: میزان و نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر می‌تواند به بهبود علائم کمک کند. تغییر شدت فعالیت‌های روزانه و جلوگیری از انجام حرکات خاص ایجادکننده‌ درد نیز علائم دیسک کمر شدید را کاهش می‌دهد.
  • ماساژ: ماساژ می‌تواند به کاهش درد و بهبود گردش خون کمک کند. این روش درمانی در کوتاه مدت باعث بهبود نسبی درد می‌شود و در افرادی که دارای دردهای مزمن کمر هستند، بسیار موثر خواهد بود. بهتر است برای این کار از بهترین روغن برای دیسک کمر مثل روغن اسطوخدوس و روغن اکالیپتوس که دارای خواص ضدالتهاب هستند کمک بگیرید.
  • گرمادرمانی: گرما و سرما درمانی دو روش درمانی غیرتهاجمی هستند که می‌توانند برای کاهش درد و التهاب ناشی از دیسک کمر استفاده شوند. گرما درمانی باعث افزایش جریان خون به ناحیه آسیب دیده می‌شود. این امر می‌تواند به شل شدن عضلات و کاهش درد کمک کند. سرمادرمانی نیز باعث کاهش التهاب و درد در ناحیه کمر و گردن می‌شود. همچنین می‌تواند به کاهش تورم و کبودی کمک کند.
  • کایروپراکتیک (Chiropractic): کایروپراکتیک یک روش درمانی جایگزین است که روی بهبود عملکرد ستون فقرات و سیستم عصبی تمرکز دارد. کایروپراکتورها از تکنیک‌های دستی مانند ماساژ و ورزش برای درمان مشکلات اسکلتی عضلانی استفاده می‌کنند. البته توجه داشته باشید که در موارد نادر انجام این روش روی ناحیه‌ گردن باعث نوع خاصی از سکته می‌شود. 
  • طب سوزنی: با وجود اینکه اثرات این روش چندان زیاد نیست، با این همه برای رهایی از دردهای مزمن کمر و گردن مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
  • اوزون درمانی: با تزریق اوزونی که از دستگاه مخصوصی از اکسیژن به‌دست می‌آید هم امکان درمان علائم دردناک دیسک وجود دارد. به این روش اوزون تراپی می‌گویند و در کنترل پاسخ‌های التهابی خودایمنی بدن و بروز دردهایی مانند دیسک کمر مؤثر است.

روش‌های جراحی درمان دیسک کمر

جراحی دیسک کمر تنها در صورت مشاهده علائم دیسک کمر خطرناک انجام می‌شود. یعنی زمانی که سایر روش‌های درمانی موثر نبوده یا علائم بیمار شدیدتر شده باشند. روش‌های جراحی دیسک کمر عبارتند از:

میکرو دیسککتومی

میکرودیسککتومی یک روش جراحی کم‌تهاجمی است که به بهبود علائم دیسک کمر کمک می‌کند. این روش معمولاً با بیهوشی عمومی یا بیهوشی نخاعی انجام می‌شود. مدت زمان جراحی میکرودیسککتومی معمولاً بین یک تا دو ساعت است.

در این روش جراح یک برش کوچک در ناحیه کمر ایجاد می‌کند، سپس از یک میکروسکوپ برای مشاهده دقیق دیسک بین مهره‌ای استفاده می‌کند. جراح مواد ژلاتینی پاره شده دیسک را با استفاده از ابزارهای جراحی برمیدارد.

فورامینوتومی

فورامینوتومی یک روش جراحی کم‌تهاجمی است که می‌تواند به بهبود علائم ناشی از تنگی کانال نخاعی، دیسک کمر و سایر مشکلات ستون فقرات کمک کند. این روش معمولاً با بیهوشی عمومی بین یک تا دو ساعت انجام می‌شود.

در این روش جراح یک برش کوچک در نزدیکی ریشه عصبی ایجاد می‌کند. سپس با استفاده از ابزارهای جراحی، استخوان یا غضروفی را که روی ریشه عصبی فشار وارد می‌کند، برمیدارد.

لامینکتومی

لامینکتومی یک روش جراحی تهاجمی است که برای درمان طیف گسترده‌ای از مشکلات ستون فقرات استفاده می‌شود. در این روش، بخشی از لامینا، که استخوان پشت مهره‌ها است، برداشته می‌شود تا فضای بیشتری برای ریشه عصبی ایجاد شود. توصیه می‌شود که برای درمان سریع دیسک کمر از یک تیم درمان دیسک کمر کمک بگیرید.

مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر

بعد از عمل دیسک کمر برای حداقل چهار هفته باید دایره حرکتی خود را محدود کنید و به کاردرمانی بپردازید. یادتان باشد که:

  • حتما از انجام حرکات چرخشی یا کارهایی که نیاز به خم‌شدن دارند، بپرهیزید.
  • بیشتر به پهلو دراز بکشید.
  • صاف بایستید و برای راه‌رفتن از از عصا یا واکر استفاده کنید.
  • حتما تا دو الی سه هفته با گچ مخصوص دوش، استحمام کنید.
  • اگر پزشک اجازه دهد، بعد از دو تا سه هفته می‌توانید پیاده‌روی را شروع کنید.
  • یخ‌درمانی به کاهش نقاهت بعد از عمل کمک می‌کند.

همچنین بد نیست نظرات بیماران بعد از عمل دیسک کمر را در سایت‌های پزشکی مطالعه کنید تا بتوانید از تجربیات دیگران برای بهتر سپری کردن دوره نقاهت استفاده کنید.

تشخیص دیسک کمر

در جریان معاینه، پزشک کمر را از نظر وجود درد احتمالی بررسی می‌کند. از بیمار خواسته می‌شود که دراز کشیده، پای خود را بلند کرده و در جهات مختلف حرکت دهد. این کار برای تشخیص دلیل درد انجام می‌شود. همچنین آزمایش‌های عصبی برای بررسی موارد زیر انجام می‌شود:

  • رفلکس‌ها 
  • قدرت عضلاتی 
  • توان راه رفتن 
  • توان احساس ضربات آهسته و لرزش 

در بیشتر موارد انجام معاینه‌ی فیزیکی و گرفتن سوابق پزشکی برای تشخیص دیسک کمر، کافی است. اگر پزشک به موارد دیگر مشکوک باشد یا بخواهد عصب درگیر را شناسایی کند، آزمایش‌های دیگر هم انجام خواهد شد.

تشخیص دیسک کمر

پیشگیری از دیسک کمر

روش‌های بسیاری برای پیشگیری از دیسک کمر وجود دارد اما بعضی از آن‌ها، ریسک خطر را کاهش می‌دهند. اگر برخی از ریسک فاکتورهای ابتلا به دیسک کمر را جدی بگیرید تا حد زیادی از ابتلا به دیسک پیشگیری خواهید کرد. برای مثال:

  • وزن خود را در محدوده تناسب اندام نگه دارید: اضافه وزن باعث ایجاد فشار بیشتر روی دیسک‌های کمر می‌شود بنابراین با داشتن وزنی مناسب، یک تیر و دو نشان زیبایی و سلامتی را با هم می‌زنید.
  • وضعیت بدنی خود را در مطلوب نگه دارید: نگه داشتن بدن در وضعیت تعادل و خوب حتی در زمان نشستن، قدم‌ زدن و ایستادن هم مهم است و از سایش مهره‌های کمر جلوگیری می‌کند.
  • برای بلند کردن اجسام از روش اصولی استفاده کنید: زمان بلند کردن اجسام سنگین از فشار زیاد روی کمر پرهیز کنید. بهتر است سعی کنید از زانوها کمک بگیرید و بخشی از فشار را به زانوهای خود منتقل کنید.
  • دخانیات استعمال نکنید: مصرف سیگار و دیگر دخانیات به دلیل کاهش اکسیژن خون، به‌مرور زمان باعث تحلیل رفتن دیسک و بی‌ثباتی ستون فقرات می‌شود.
  • عضلات مرکزی بدنتان را قوی کنید: هسته بدن که در ناحیه شکم و کمر قرار گرفته، بیشترین میزان فشار را تحمل می‌کند. با توجه و تقویت این بخش از بدن، ببیشتر راه را در پیشگیری از دیسک کمر رفته‌اید.

انواع دیسک کمر

دیسک کمر را می‌توان براساس شدت آسیب به دیسک، محل آسیب و نوع آسیب طبقه‌بندی کرد. اما به‌طورکلی هفت نوع مختلف از دیسک کمر وجود دارد که امکان ابتلا به آن‌ها بسیار بالا است:

1. ترک‌های دیسک کمر

افزایش سن، آسیب‌ به ستون فقرات، فعالیت‌های شدید که با فشار روی ستون فقرات همراه هستند و حتی چاقی ازجمله مواردی هستند که موجب ایجاد ترک در دیسک‌های میان‌ مهره‌ای می‌شوند. البته به‌خاطر خاصیت ترمیمی بدن، این ترک‌ها اغلب خودبه‌خود ترمیم می‌شوند. اما درصورت شدید بودن، دیسک آب خود را از دست داده و علائم دیسک کمر شدید نمایان خواهند شد.

2. دیسک کم‌آب

دیسک کم‌آب نوعی آسیب به دیسک‌های بین مهره‌ای است که در آن مقدار آب موجود در دیسک کم می‌شود. این امر می‌تواند باعث خشک شدن و سفت شدن دیسک و در نهایت منجر به آسیب جدی به دیسک شود. در دیسک کم‌آب یا دیسک دژنره که با درد زیادی همراه است، دیسک خاصیت اسفنجی خود را از دست می‌دهد.

3. برجستگی دیسک کمر

برجستگی دیسک یکی دیگر از انواع دیسک کمر است که در آن بخشی از هسته ژلاتینی دیسک از طریق حلقه فیبری بیرون می‌زند، اما هنوز به نخاع یا ریشه‌های عصبی نمی‌رسد. البته همه حلقه‎‌ها به این حالت دچار نمی‌شوند و تنها برخی از آن‌ها برجسته می‌شوند. در این حالت دیسک برجسته (bulged) رخ داده است.

4. دیسک بیرون‌زده

در دیسک بیرون‌زده که ممکن است به درد کمر و فشار بر روی عصب‌های کمری منجر شود، مواد داخلی دیسک (همچون هسته دیسک) به نرمی از محل خود برون می‌آید، اما هنوز درون محدوده دیسک باقی می‌ماند. در این حالت، قاعده دیسک باریک‌‌تر و کمتر از ارتفاع قسمت بیرون زده می‌شود.

5. فتق دیسک کمر

فتق دیسک یا پارگی دیسک کمر حالتی است که هر 16 لایه حلقه دیسک کمر پاره می‌شود. البته گاهی هم ممکن است دیسک در نقطه خاصی پاره شود. این موضوع می‌تواند باعث فشار بر ریشه‌های عصبی و منجر به درد، بی‌حسی یا ضعف در پاها شود.

عکس پارگی دیسک کمر

6. دیسک مهاجر

این حالت از دیسک کمر به‌این صورت است که دیسک بیرون‌زده تحرک داشته باشد. در این حالت، دیسک به‌شکل عمودی پاره می‌شود و با پاره کردن لایه غضروفی پایین و بالا، به مهره فتق راه پیدا می‌کند.

7. دیسک جدا شده

دیسک مهاجر یک اصطلاح پزشکی است که برای توصیف دیسک بین مهره‌ای استفاده می‌شود که از محل طبیعی خود در ستون فقرات خارج شده است. این عارضه باعث درد، بی‌حسی یا ضعف در پاها خواهد شد. خطرناکترین دیسک کمر، نوع جداشده است که در آن قطعه‌ای از هسته که از داخل حلقه دیسک بیرون آمده کاملا جدا شده و به‌صورت یک قطعه آزاد است.

دلیل دیسک کمر چیست؟

بیماری دیسک کمر اغلب در نتیجه فرسودگی دیسک‌ها در دوران پیری به وجود می‌آید که به اصطلاح به آن disk degeneration به معنی فاسد شدن دیسک می‌گویند. با بالا رفتن سن، ستون فقرات مقداری از محتوای آب خود را از دست می‌­دهد. این موضوع باعث می‌شود انعطاف‌پذیری دیسک‌ها کمتر شده و بیشتر در معرض پاره شدن یا پوسیدگی قرار بگیرند.

اما افزایش سن تنها دلیل ابتلا به دیسک نیست. گاهی اوقات بلند کردن اجسام بزرگ و سنگین با استفاده از ماهیچه‌های پشت کمر، به‌جای عضلات ران و پاها، می‌­تواند سبب بروز فتق دیسک شود. از دیگر دلایل دیسک کمر باید به موارد زیر اشاره کرد:

علت دیسک کمرتوضیح
آسیب جسمیآسیب به ستون فقرات، مانند ضربه یا سقوط
فشار طولانی مدتفعالیت‌های سنگین و فشار شدید به ناحیه کمر و گردن
نشستن طولانی مدتنشستن برای مدت طولانی بدون تحرک یا بد نشستن
اضافه وزنایجاد فشار اضافه به کمر به علت بالا بودن وزن
ژنتیکابتلا یکی از اعضای خانواده به علائم دیسک کمر و گردن

البته توجه داشته باشید که علت دیسک کمر در زنان می‌تواند متفاوت باشد. علت دیسک کمر در زنان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • بارداری می‌تواند فشار زیادی روی ستون فقرات وارد کند. دیسک کمر در بارداری به دلیل بالا بودن وزن امری شایع در زنان است و می‌تواند باعث آسیب به دیگر دیسک‌های بین مهره‌ای شود.
  • ورزش‌های سنگین می‌تواند باعث آسیب به دیسک‌های بین مهره‌ای در زنان شود.
  • برخی از شرایط پزشکی خاص مثل آرتروز و بیماری استئوپوروز می‌توانند خطر ابتلا به دیسک کمر را در زنان افزایش دهد.

عوامل ایجادکننده مشکل دیسک کمر به موارد مختلفی بستگی دارد و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. افرادی که به علائم دیسک کمر مبتلا هستند، باید با پزشک متخصص مشورت کرده و زودتر روند درمانی خود را آغاز کنند.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟

اگر درد گردن دارید یا در کمر خود دردی را احساس می­‌کنید که به سمت پایین و پاهای شما حرکت می­‌کند، درد ساق پا دارید و این درد همراه با احساس ضعف، بی‌حسی یا مور مور شدن باشد، حتما باید برای درمان به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. پزشک متخصص برای تشخیص درست و تجویز درمان مناسب، در قدم اول یک آزمایش ام‌آرای از شما می‌گیرد و با توجه به نتیجه آزمایش روش‌های درمانی مناسب را به شما تجویز می‌کند.

عوارض دیسک کمر چیست؟

طناب نخاعی بدن انسان تا بخش‌های پایینی کانال نخاعی ادامه پیدا نکرده است، بلکه در زیر کمر، طناب نخاعی به دسته‌ای از ریشه‌های عصبی بلند (cauda equina) متصل می‌­شود که شبیه به دم اسب هستند. فتق دیسک کمر گاهی ممکن است این ریشه‌های عصبی (cauda equina) را فشرده کند. در این مواقع باید جراحی اورژانسی برای جلوگیری از ضعف یا فلج شدن دائمی، صورت بگیرد.

چنانچه در اثر مشکل دیسک کمر به مشکلات زیر دچار شده‌اید، باید به اورژانس مراجعه کنید:

  • وخیم‌تر شدن علائم: درد، بی‌حسی و ضعف ممکن است به قدری افزایش یابد که دیگر قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نباشید.
  • اختلال در عملکرد روده‌ها و مثانه: افرادی که سندرم Cauda Equina دارند ممکن است به بی‌اختیاری ادرار دچار شوند.
  • بی‌حسی پهلو‌ها: این عارضه بی‌حسی می‌تواند به تدریج روی قسمت‌های پهلو‌ها، ران‌ها، کمر، پا‌ها و نواحی اطراف روده گسترش یابد و تاثیر بگذارد.

ورزش‌های موثر بر دیسک کمر

ضعف عضلات اطراف شکم و ستون مهره کمر یکی از دیگر دلایل دیسک کمر هستند. بنابراین تقویت این عضلات، باعث کاهش درد و بهبود دیسک در این ناحیه می‌شود. البته اگر دیسک کم دارید، هر ورزشی برای شما مناسب نیست و باید حرکات اصولی و خاصی که تنها مناسب این شرایط است را انجام دهید.

در چنین شرایطی پزشک ارتوپد قطعا حرکات مناسب برای شما به‌همراه توضیحات، تجویز خواهد کرد که معمولا شامل تمرینات کششی پایه، تیلت لگن (کج‌کردن لگن)، کشش زانو به سینه، فشردن تیغه شانه، حرکت پل، حرکات کششی پیشرفته، کشش چرخشی کمر، کشش پشت و حرکاتی از این دست هستند.

ورزش برای دیسک کمر

دیسک کمر و پیاده‌روی

برخلاف تصور عموم، پیاده‌روی اتفاقا برای تسکین درد دیسک کمر و تقویت عضلات مفید است. البته اگر دیسک کمر دارید، باید در شرایطی خاص و با توجه به توصیه پزشک پیاده‌روی کنید.

گام‌های آهسته و متوسط بردارید و اصلا به دویدن فکر نکنید. هفته‌ای پنج بار بین 20 تا 30 دقیقه، برنامه مناسبی برای پیاده‌روی است.

دیسک کمر و دوچرخه‌سواری

دوچرخه‌سواری از انقباض ستون فقرات و ورم مفاصل جلوگیری می‌کند و همین درد دیسک کمر را کاهش می‌دهد. برای این کار، دوچرخه‌های ثابت یا پشتی‌دار خیلی مناسب هستند.

غذاهای مفید و مضر برای دیسک کمر

تغذیه نقش مهمی در کنترل علائم دیسک یا حتی بدتر کردن اوضاع دارد. با داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌توانید تا حدود زیادی علائم دیسک کمر و گردن را کاهش دهید. غذاهای مفید برای دیسک کمر می‌توانند به بهبود علائم دیسک کمر و کاهش التهاب و درد کمک کنند. برخی از غذاهای مفید برای دیسک کمر عبارتند از:

  • سبزیجات و میوه‌ها: سبزیجات و میوه‌ها سرشار از مواد مغذی هستند که برای سلامتی ستون فقرات ضروری هستند. سبزیجات و میوه‌ها حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند که می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.
  • پروتئین بدون چربی: پروتئین بدون چربی برای ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده ضروری است. پروتئین بدون چربی همچنین می‌تواند به تقویت عضلات کمر کمک کند. برخی از منابع خوب پروتئین بدون چربی شامل ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، حبوبات، آجیل و دانه‌ها هستند.
  • چربی‌های سالم: چربی‌های سالم برای سلامتی ستون فقرات ضروری هستند. چربی‌های سالم می‌توانند به کاهش التهاب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برخی از منابع خوب چربی‌های سالم شامل روغن زیتون، آووکادو هستند.

همچنینغذاهای مضر برای دیسک کمر می‌توانند باعث التهاب و درد شده یا علائم دیسک را شدیدتر کنند. برخی از غذاهای مضر برای دیسک کمر عبارتند از:

گروه غذاییمواد غذایی
غذاهای فرآوری‌شدهحاوی مقدار زیادی چربی، قند و نمک
غذاهای سرخ شدهحاوی مقدار زیادی چربی اشباع
غذاهای شیرینحاوی مقدار زیادی قند

در اینجا لازم است اشاره کنیم که با پیروی از نکاتی شاده می‌توانید رژیم غذایی خود را برای حمایت از سلامت ستون فقرات و بهبود علائم دیسک کمر تنظیم کنید. همچنین نکات زیر را نیز به‌خاطر بسپارید:

  • از مصرف غذاهای فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، غذاهای شیرین و غذاهای پر نمک خودداری کنید.
  • غذاهای تازه، گیاهی و سرشار از مواد مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • آب کافی بنوشید.
  • از مکمل‌های غذایی مانند امگا 3 و ویتامین D استفاده کنید.

پیشگیری از دیسک کمر بهتر از درمان است!

هر عارضه‌ای در بدن با علائمی خاص خود را نشان می‌دهد، بنابراین درصورت وجود هر بیماری، شما هشدارهای اولیه را از طریق سیستم عصبی بدن دریافت خواهید کرد. ازاینجا به بعد شما هستید که با اهمیت دادن به علائم و جدی گرفتن آنها می‌توانید سلامت خود را تامین کنید.

گاهی افراد با بی‌توجهی به علائم دیسک کمر در جوانی که ممکن است با دارو یا ورزش قابل حل باشند، در میانسالی به درمان‌های پیشرفته و حتی جراجی نیاز خواهند داشت. فراموش نکنید که درمان دیسک کمر شدنی است، اما بهتر است از آن پیشگیری کنید.

سوالات متداول دیسک کمر

درد دیسک کمر می‌تواند به‌صورت‌های مختلفی ازجمله سوزن‌سوزن شدن و بی‌حسی، درد شدید و سرایت علائم دیسک کمر در زانو بروز کند.

درد دیسک کمر می‌تواند به ناحیه باسن، ران، ساق و حتی کف پا سرایت کند. این درد معمولاً در یک طرف بدن احساس می‌شود و می‌تواند با بی‌حسی، سوزن‌سوزن شدن یا ضعف همراه باشد.

در موارد نادر، دیسک کمر می‌تواند باعث آسیب به نخاع شود. آسیب به نخاع می‌تواند باعث فلجی، از دست دادن کنترل مثانه یا روده و سایر مشکلات شود.

درد شدید و مداوم، ضعف و بی‌حسی شدید در ناحیه کمر و پاها، از دست دادن کنترل مثانه یا روده برخی از علائم دیسک پیشرفته هستند که باید درصورت مشاهده به پزشک مراجعه کنید.

دیسک کمر معمولاً در افراد بزرگسال بین 30 تا 50 سال شایع‌تر است.

اگر علائم شما بهبود داشته یعنی دیسک کمر شما در حال بهبود است. با این حال، برای اطمینان از بهبود کامل، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با معاینه فیزیکی و انجام آزمایش‌های تصویربرداری، بهبود دیسک کمر شما را تأیید کند.

منبع:

mayoclinic

Webmd

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

251 دیدگاه در “علائم دیسک کمر و روش‌های درمان و پیشگیری از آن (ویدیو)
  • با سلام من حدودا یک ماه میشه ک ی کم کمر درد دارم ولی چن روز پیش از یک اراتفاع 3متری پریدم پایین کمر دردم خیلی زیاد شده و باسن سمت چپم هم دچار درد شده خیلی موقع نماز نمیتونم خم بشم باید چیکار کنم.

    پاسخ
  • سلام .من یه دو روزی هست که قسمت پایین وراست کمرم درد میکند ولی پا درد و مور مور شدن و سرشدگی عظلات ندارم. و موقع نشستن و راه رفتن و خوابیدن اذیت میشوم.والبته اینم بگم که خوابیده بودم و یکدفعه اومدم کمرم را صدا بدهم یا همان قلنج ،مثل کسی که بخواهه برعکس شود و صدای خیلی بدی داد و،وقتی خوابیدم و بلند شدم کمرم درد میکرد. وخیلی میترسم که دیسک باشد.میشه راهنماییم کنید .خانم دکتر.

    پاسخ
  • سلام من د وروز پیش درحال پوشیدن شلوارم بودم که یک دفعه درد شدیدی در ناحیه مهره وسط کمرم احساس کردم که این درد همزمان سوزشی در دو پا تا بالای زانو وپهلو هممنجر شد ودیگر نمیتوانم کمرم را صاف کنم آمپول شل کننده عضلات هم زدم هیچ تاثیری نداشت امروز هم یک آمپول مسکن زدم دکتر شیاف دیکلوفناک هم داده وقرص رباکسول ولی تاثیری نداشته ممکنه که دیسک کمر باشه باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدم بهبود و تداوم درد ممکن است دیسک باشد

      پاسخ
  • با سلام،زنی ۳۳ ساله هستم که حدود ۵ ساله عمل سزارین انجام داده ام،از اون موقع به بعد به علت حجم کار زیاد و شیر دهی در حالت نشستن کمر درد گرفتم دردش در مواقع نشستن و ظرف شستن بسیار شدید است،ولی دردی در بازو و پا احساس نمیکنم‌ فقط از مهرهای پشت تا گودی کمر این درد رو احساس میکنم البته دردش واقعا اذیت کننده هست.

    پاسخ
  • سلام بیست ساله هستم سه روز پیش چندین وسیله سنگین بلند کردم و بعد از اون قسمت پایین کمرم درد میکنه مخصوصا وقتی که میخام خم بشم .ممکنه که مشکل از دیسک باشه؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید مرسی.

    پاسخ
  • سلا

    نج سالی هست که ناحیه راست کمرم دردمیکنه اوایل در موقع پیاده روی یا دویدن این اتفاق میفتاد
    اما به علت پشت میز نشینی این درد تداوم پیدا کرده حتی به قمت جوی ران راستم هم شروع به درد می کنه البته عذر می خوام بیضه ی راستم هم درد میکنه خو

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید بنده تا یک سال کار نمیکردم بعد یه باره وسایل سنگین خانه رو جا به جا کردم در آخر مهره ها و پای راست درد خیلی شدید ایجاد شده چند بار به متخصص مراجعه کردم میگن دیسک داری تا زمانی که دارو مصرف میکنم خوبم به محض تمام شدن دوباره درد شدید میشه و از پا درمیام لطفا راهی درست برای درمان معرفی کنید ممنون از سایت خوبتان

    پاسخ
    • سلام
      استفاده از مسکن،اب درمانی،پرهیز از انجام کارهای سنگین و بلند کردن اشیا با وزن زیاد تنها راه درمان است
      در موارد شدید می توان جهت جراحی به جراح مغز و اعصاب مراجعه کرد

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب مدتی است در ناحیه باسن و درست دد دارم به گونه ای نمیتونم دو دقیقه سرما بایستم احساس میکنم در باسن شکستگی دارم یا عین درد آمپول پنی سیلین اینطور هست چکار باید کنم به نظر شما سیاتیک هست یا دیسک؟ اگر سیاتیک هست چرا به پاها و ران زده نمیشه

    پاسخ
    • با سلام من قسمت کمر پایین سمت راست و پای سمت راستم موقع راه رفتن یا ایستادن درد شدیدی دارم ولی موقع نشستن هیچ دردی حس نمیکنم ولی موقع خواب کمر درد دارم ولی بیشترین دردی ک دارم موقع ایستادن هست ک از ناحیه ی پای راست ک قبلا هم عرض کردم دارم لذا خواهش دارم ک تشخیص شما چی هست چون وقت ندارم ب پزشک مراجعه کنم ممنون از سایت خوب شما

      پاسخ
      • سلام
        باید معاینه شوید .میتوانید دیسک کمر مطرح باشد

    • سلام
      میتواند درد ناشی از دیسک و تحت فشار گرفتن سیاتیک باشد و حتما نباید به ران تیر بکشد

      پاسخ
  • سلام من كارم ورزشي هست و سالها ورزش قدرتي انجام دادم گاهي در قسمت پاييني كمرم احساس درد دارم ولي مسئله اي كه نگرانم كرده احساس يكدفعه اي مدفوع است كه بايد به سرعت به سرويس برم احساس ميكنم يا عضلات لگنم ضيف شده يا شايد هم مشكل از كمر هست. ممنون ميشم راهنمايي كنيد

    پاسخ
    • سلام
      شما باید جهت معاینه و بررسی های تکمیلی به جراح مغز و اعصاب مراجعه نمایید

      پاسخ
  • با عرض سلام چند ماهی هست که در قسمت پایینی کمرم احساس درد میکنم که با کار سنگین و پیاده روی بعد از ایستادن و حالت خوابیده با درد شدیدتری مواجعه میشم لطفا رهنمایی کنید ۳۰ سالمه

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه و اقدامات تشخیصی بیشتر نظیر ام آر آی به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام .
    من چند روز پیش وقتی از خواب پا شدم متوجه شدم به اگرسمت راست کمرم کش بیارم سمت چپ ستون فقرات دقیقا پایین دنده ها پشت درد می گیره الان سه روزه به هر سمت دراز می کشم درد اذیتم میکنه حالت کشیدگی پیش میاد
    نشسته بهترم ولی باز اذیت می شم
    ایستاده باز بهترم..

    پاسخ
  • رضا
    با سلام
    ۵۵ سالمه مدتی است که در ناحیه گودی کمر احساس درد می کنم این درد هنگام نشستن بر روی زمین ایجاد می شود و هنگام بلند شدن قدری زمان می برد تا به حالت عادی به ایستم البته لازم به ذکر است که در طول سال‌های گذشته به صورت دوره ای مفاصلم به درد آمده است مثلا برای مدت چند ماه مفصل زانو بعد خودبخود خوب شده بعد مفصل ران و به همین ترتیب دست و بازو خود بخود به شدت به درد آمده و سپس پس از یک مدت چند ماهه خوب شده الان هم کمردرد شدیدی هستم بدون درد در دیگر اندام لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه فرمایید تا تحت معاینه و بررسی ازمایشگاهی قرار بگیرید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر بنده 6 ماه قبل ام ار ای دادم و دیسک نوع broad based protrusion تشخیص دادن حالا این چند روز درد کمر دارم ولی تفاوتش اینه که این بار درد به پاهام نزده ، البته من همیشه بی حسی و مور مور شدن رو دارم تو پاهام چون طبق نتیجه ام ار ای دیسک از وسط فشار اورده، حالا سوالم اینجاست که احتمال داره به همین سرعت دیسک کمرم به herniation یا extrusion تبدیل بشه؟
    در ضمن بنده 28 سالمه

    پاسخ
  • سلام من در حالت معمول کمر درد یا پادرد ندارم ولی وقتی بخوام بلند شم یا بعد از پیاده روی بخوام بشینم کمرم راحت دولا راست نمیشه با درد و گرفتگی همراهه جوری که چند قدم دولا دولا میرم تا کمرم راست بشه

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      همچنین آزمایش کلسیم و منیزیوم و ویتامین د۳ و کم خونی و esr وcrp و Rf انجام دهید

      پاسخ
  • سلام
    من قسمت چپ كمرم درد دارم ، و از همون قسمت زده و كل پاي چپم درد ميكنه
    و درد هم مداوم هست
    حدود دو الي سه روزي هست كه اين جوري شدم
    البته الان سرما خوردم و از همون سرما خوردگي هم اين طوري شد
    قبلا ها وقتي از يه چيزي خيلي ميترسيدم و استرس زيادي ميگرفتم قسمت چپ كمرم درد ميگرفت و بعد انگار يه عصبي كه از كمرم شروع شده تا زانوم تير ميكشيد ولي اينقد طول نميكشيد كه الان طول كشيده
    ممنون ميشم بگين ربطي به ديسك كمر داره يا نه
    وزن هم متعادله
    بيماري ارثي ديسك كمر هم نداريم

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    جوانی 33ساله هستم اهل شهرستان بم. در سن هفده سالگی عمل جراحی باز دیسک کمر مهره شیش و هفت اگه اشتباه نکنم انجام دادم. که خیلی شدید بود. و باعث کج شدن و قوز شدن کمر شده بودو اصلا قادر به راه رفتن و حتی پهلو به پهلو شدن نبودم.درد در هر دو پا تیر میکشید.و به سمت راست یه وری کج شده بودم و شونه راستم خیلی پایین افتاده بود از شدت درد. قدم 183 هست. هنوز هم بخاطر قد بلند و درد کمی قوز دارم . عمل جراحی فقط و فقط از اون حالات بد و درد و افتادگی نحاتم داد که تونستم دوباره راه برم . چندین ساله که هنوز درد شدید دارم. به نظر شما باید چه کار کنم؟؟؟
    دوباره عمل باز انجام بدم؟؟؟
    غیر از عمل باز راه بهتر و مطمئن تری وجود داره؟؟؟
    ترس خوب نشدن هم دارم.با این وضعیتی که دارم نه میتونم کار کنم و نه تشکیل زندگی بدم…
    از زمان زلزله بم تا حالا این درد گریبان گیرم شده. شما رو بخدا راهنمایی م کنید ثواب داره.زندگیم به این مهم بستگی داره.
    راستی داداش بزرگترم هم این مشکل رو یک سالی میشه پیدا کرده و ام آر آی گرفتیم و گفتند که باید عمل شه. که اونم میترسه بلای خوب نشدن و درد دوباره که سر من اومد سرش بیاد. 35سال سن داره. که همین مریضی زندگی ش رو از هم پاشوند و الان ناراحتی اعصاب هم پیدا کرده. ضمنا منم افسردگی شدید هم دارم و اکثر اهالی بم مشکل ناراحتی اعصاب و روان دارن. ممنون میشم اگه بزرگواری کنید و ما رو با تجربه و علم خودتون نجات بدید

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      با آرزوی سلامتی و بهبودی شما و هموطنانمان در شهر بم
      توصیه من این است ابتدا به یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید زیرا اصولا سعی بر درمان بدون جراحی و با فیزیوتراپی و تزریق داخل مفصلی است مگر اینکه موارد حاد باشد و نیاز به عمل مجدد باشد

      پاسخ
  • سلام
    من دیروز میخواستم خم بشم جورابمو بردارم قسمت پایین کمرم از دو طرف ستون مهره هام دردی به سمت بالا ،تقریبا ده سانت حس کردم
    بعدش یه کم درد داشت ،ماساژ دادم رفتم سر کار
    یه کم دوندگی حین انجام کار داشتم.
    وقتی اومدم خونه
    درد شدید از کمرم ،باسن و عضلات جلوی ران حس کردم
    رفتم اورژانس ،امپول شل کنندگی عضلانی زدن
    حالم خوب شد ،درد رفع شد
    الان یه کم که فعالیت داشتم ،دوباره درد شروع شده
    پایین کمرم ،ماهیچه های باسن و هر دو ماهیچه های جلو ران
    موقع ایستادن ،انگار ماهیچه های جلو ران رو میکشن
    بی حسی یا گزگز شدن هیچ جای بدنم ندارم

    پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.ببخشید آیا امکان درمان پرکازی تیروئید هست؟اگه کسی لاغره و اصلا با وجود افزایش وعده غذایی هم چاق نمیشه آیا با کم کار کردن تیرویید میتونه چاق بشه؟اصلا قابل درمان هست.این مسئلع خیلی برام مهمه قدو وزنم تناسب نداره ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بله برای درمان پرکاری تیرویید دارو تجویز می شود
      و با نرمال شدن میزان هورمون تیرویید علایم کم کم برطرف می گردد

      پاسخ
  • سلام،من ۳۶ ساله هستم،و مدتیه که پایین ترین قسمت کمرم درد میکنه.اوایل فکر میکردم بخاطر بلند کردن جسم سنگینه و کم کم خوب میشه اما دردش خوب نشد و تقریبا هر روز درگیر این درد هستم.اما پاها و بازوهام درد نمیکنه و حتی ضعف نمیره .فقط همون قسمت گودی کمرم هست اما دردش واقعا بعضی اوقات بی اندازه اذیت میکنه و گاها ترق ترق میکنه توی کمرم.
    ممکنه از دیسک باشه ؟البته من گودی کمز هم دارم و وزنم متعادله
    لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من 24سال سن دارم قسمت پایین کمرم حدود چند هفته ای هست درد میکنه هربار یه کار سنگین انجام میدم درد میگیره و نمیتونم زیاد بشینم چه روی زمین چه روی صندلی تنها راهی که دردم کمترمیشه دراز کشیدنه درد کمرمن جوریه که هربار با درد گرفتن میزنه به پاهام قسمت ران پاهام و خیلی ناجوره دردش ممنون میشم راهنماییی کنید

    پاسخ
    • سلام
      از انجام کارهای سخت و بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید
      ام آر ای کمر جهت بررسی از نظر بیرون زدگی دیسک های بین مهره ای انجام دهید

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.من حدودا ۲ یا ۳ ماهه که وسط کلیه هام و استخون کمرم دقیقا وسط بعضی اوقات درد میگیره طدری که اگه چیزی سنگین بلند کنم یا بعضی اوقات خم شم دیگ به سختی میتونم بلند شم البته یکبار رگ به رگ شده بود اما خب در کل سابقه کمردرد نداشتم درد وسط نشانه چیست البته خفیف

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      باید معاینه شوید میتواند به نفع دیسک کمر،لغزش مهره ها و…باشد

      پاسخ
  • سلام چند روزی است که قسمت پایین کمرم بدجوری درد میکند که البته با حرکات نرمشی که انجام میدادم تا حدودی بهتر شده بود اخیرا مجبور شدم جهت کندن جایی در حیاط کلنگ زنی بکنم که بعد از آن بر شدت درد کمرم خیلی بیشتر شده که لازم به توضیح است که این درد فقط در ناحیه کمر هست ودر هیچ کدوم ازپاهام هیچ گونه دردی احساس نمیکنم لطفا منو راهنمایی کنید که چکار کنم (البته سابقه کمر درد داشتم که سه چها روزه درست میشد سجاد هستم ۴۱ ساله

    پاسخ
  • سلام من هرچند وقتی یه دردی از پای کمر میگیرد که احساس می کنم کمرم میشکنه آیا دیسک کمر دارم الان هم یک درد گرفته است ول کن نیست

    پاسخ
    • سلام
      جهت شرح حال کامل و معاینه به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • من ۱۷ سالمه و از ۳ سال پیش هرسال به مدت دوماه چیزای سنگین بلند میکنم و جابه میکنم و حالابیست دقیقه که میشینم واسه جمع کردن وسایل یا بیست دقیقه کمرم رو خم میکنم بعدش احساس درد در نواحی پایینی کمرم احساس میکنم و پشت ران پای راستم زانوم درد میگیره و درضمن بعضی وقتا احساس بی حسی هم میکنم ایا ممکنه دیسک کمر داشته باشم؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است
      جهت بررسی بیشتر به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام در حدود دو ماه پیش موقع راه رفتن از یک جدول که ارتقا آن در حدود بیست سانت هم نمیشه یه وری زیر پام خالی شد و یک سوزش حس کردم در کمر خود ولی تا الان درد میکنه و سمت پایین باسنم‌ احساس درد میکنم دکتر نرفتم راهنمایی کنید لطفا

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز باید معاینه شوید تا بررسی از نظر دیسک کمر انجام شود

      پاسخ
  • با عرض سلام مدت یک ماهی هست درد خفیفی هنگام راه رفتن در قسمت جلو پا تقریبا نزدیک به انگشتان دارم خود انگشت ها وقتی خم و راست میکنم هیچ دردی ندارندخواهشمند است راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام من زنی ۳۳ ساله ام که نزدیک ۴ ساله که زانو هام درد شدیدی دارند و زانوی چپم بیشتر درد میکنه وقتی زیاد سر پا وایمیستم زیر زانو هام تورم میکنه و درد میکنه تازگیا کمرمم درد میکنه و زانو هام شدیدا سرما میکنه وکف پای چپم هم درد میکنه و دکتر میگه شاید دیسک کمر داری خیلی درد دارم میشه زودتر راهنماییم کنین خیلی ممنون میشم
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      باید آزمایش کم خونی و تیرویید و کلسیم و ویتامین د ۳ و…انجام دهید
      همچنین عکس رادیولوژی از زانو و کمر انجام شود

      پاسخ
  • با سلام دوروزه کمر درد شدیدی گرفتم اصلا خم موندم نمیتونم صاف شم اصلا سابقه کمردرد نداشتم یه چیز سنگین برداشتم احساس میکنم بخاطر اونه…یکم به پای چپمم میزنه …باتشکر

    پاسخ
  • سلام خانم ۲۶ساله ای هستم دو روزه پشت پاهام از ران تا مچ پاهام درد میکنه و سر میشه و گزگز میکنه در همه حالت هم درد میکنه و واقعا اذیتم بنظرتون مشکلم چیه و باید چکار کنم؟ ممنون

    پاسخ
  • سلام من از ناحیه کشاله ران دچار درد شدید شدم و درد به ران پاهام هم رفت الان یک هفته هست متوکاربامول با مسکن میخورم ، امکان داره از دیسک کمر باشه !؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      اگر درد تیرکشنده از پشت ران و ساق پا است بله ممکن است
      باید معاینه شوید

      پاسخ
  • باسلام چند مدته دوانگشت کوچک پای راستم زیاد که. روی دو زانو می‌شینم یا یکاری انجام میدم حالت سرپایی هستم ..درد یا گرفتی داره این انگشت…..علت چیست …و زمان زیادی هم هست ورزش کارم بدنسازی

    پاسخ
    • سلام دکتر عزیز …. ممنون لطف کردید

      پاسخ
      • ???

  • با سلام من در ناحیه پایین کمر درد شدید سمت چپ دارم که میاد پایین از کنار زانو و مچ پا درد و بی حسی و ضعف عضلات ساق دارم . درد خبلی شدید است ک نمی تونم سر پا وایسم ناپروکن خوردم که یک ساعتی درد کمتر شد و دوباره برگشت . درد در حال استراحت هم هست اما سر پا یا راه رفتن بدترش می کنه . تروخدا بگین چه کنم بچه کوچک دارم و در این شرایط نمی تونم دکتر و ام ار ای برم تشخیصتون چیه ؟ سپاسکذارم

    پاسخ
    • علائمتون که گفتید منم دارم‌ بی حسی وفشارکف پا و درد مچ‌‌ پاهم دارم فکر کنم ناقص شدم و رفت جدی میگم‌

      پاسخ
  • سلام ببخشید،من۱۷سالمه ومجبورشدم۹ساعت روی زمین بشینم و تکالیفم رو بنویسم،فرداش کمرم درد نگرفت اصلا ودوروز بعد کمرم درد میکنه وموقع نشتن درد داریم کموقع درازکشیدن اصلا درد ندارم راه رفتنم اصلا فقط کمردردم نیزنه به زیرشکمم.به نظر واسه چیه و چه چیزی مصرف کنم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    دو روز پیش یه بار ده کیلویی بلند کردم کمرم گرفت، آمپول زدم خیلی کم بهتر شد ، الان موقع بلند شدن از سرجام درد زیاد دارم و موقع راه رفتن هم راحت نمی تونم راه برم ، بیشتر درد سمت پایین پایین کمرمه ، ۳۵ساله هستم، ممنون

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من 18 ساله هستم و به دلیل داشتن کنکور طولانی مدت روی صندلی میشینم و بیشتر اوقات خم هستم یه هفته ای میشه که درد شدید تقریبا در ناحیه پایین قفسه سینه و بالای کمر دارم یه جورایی میشه دنده های انتهایی و مهره های کمرم و هنگامی ک میشینم روی صندلی دردش خیلی بیشتر میشه و زمانی که دراز میکشم دردش خوب میشه حدودا
    ایا مشکل جدیه یا نه با استراحت خوب میشه

    پاسخ
  • با سلام چند ماهی هست در قسمت پایینی کمر احساس درد دارم حتی موقع دراز کشیدن، نشستن و یا برای مدتی سر پا ایستادن یا خم شدن نیز دچار درد میشم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز باید جهت معاینه و MRI اقدام بفرمایید

      پاسخ
  • باسلام؛مدتی است سمت راست ستون فقراتم درددارم وقتی درازمیکشم آرام میشه ولی وقتی بلندمیشم شدیدادرد میگیره میخواستم نظردکترمحترم چیه ؛خانمی ۴۴ساله هستم؛ممنون

    پاسخ
  • باسلام
    چند سالیه بدلیل برداشتن وسایل سنگین و سقوط از روی دیوار بر روی زانوها ، درد کمر داشتم که با هر بار عود درد کمر ، میرفتم استخر و روی آب دراز میکشیدم و فقط پای کرال میزدم ، با یکی دو بار استخر رفتن مشکلم حل میشد ولی یه مدته صبح که پا میشم پاشنه پام درد میکنه و مفصل لگنم چند ماهه درد میکنه . بیشتر مواقع در حالت عادی درد نداره ولی وقتی شیئی به مفصل لگنم میخوره ( هر چند آرام) شدیدا درد میکنه . چند روزه موقع راه رفتن هم مفصل لگنم درد داره. رفتم متخصص اورتوپد گفت مهره های آخر کمرت ضرب دیده و مسکن داد و گفت کمرترا گرم نگه دار .ولی این کارها کمک کننده به بهبود درد مفصل لگنم نکرده.ممنون میشم راهنماییم کنید .

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      شما لازم است mri از ستون مهره ها جهت بررسی وضعیت دیسک مهره ها انجام دهید

      پاسخ
  • سلام چند روز هست که احساس درد و گاهی وقتها بی حسی در پاها خصوصا از زانو به پاییندارم این دردها ممکن علائم دیسک کمر باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      نیاز به معاینه است
      دیسک اصولا درد تیرکشنده از کمر و پشت ران و ساق پاست

      پاسخ
  • سلام یک ماهه وقتی به پشت میخوابم ماهیچه بالای رونم بیحس میشد اما چند روزمیشه درموقع راه رفتن هم ماهیچه بالایی ران پای چپم بیحس میشه علت چی میتونه باشه؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      باید معاینه شوید
      از شایعترین علل دیسک کمر است

      پاسخ