پس از سرماخوردگی، کمر درد دومین بیماری و درد شایعی است که هر فرد در طول زندگی خود تجربه میکند. اغلب کمردردها بدون مراجعه به پزشک، رفع میشوند و نیاز به درمان اساسی ندارند. تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن اکثر فعالیتها باعث شده است که درد مفاصل و کمر بیشتراز گذشته شود و به ۸۰ درصد برسد. در صورتی که کمر درد را تجربه میکنید، دچار اضطراب نشوید. اگر بعد از چند روز و انجام استراحت کافی، کمردرد شما بهتر نشد، برای درمان کمر درد لازم است با یک دکتر ارتوپد مشورت کنید. با مراجعه به متخصص ارتوپد، علت کمر درد شما مشخص خواهد شد. همچنین پزشک بر اساس شرایط بدنی شما، درمان مناسبی را پیشنهاد میدهد. در این مطلب از مجله دکتردکتر به بررسی علائم، انواع، علت و روشهای درمان کمر درد میپردازیم. خواندن این مقاله، 7 دقیقه طول میکشد.
محتوای پزشکی این مطلب، توسط دکتر مهدی براتی مهوار، دکترای حرفهای کایروپراکتیک مورد تایید و بررسی قرار گرفته است.
بعد از خواندن این مقاله، سوالهایتان را در بخش نظرات بنویسید. پزشک در سریعترین زمان ممکن، به شما پاسخ خواهند داد.
علائم درد کمر چیست؟
مهمترین سوالی که در زمینه کمردرد مطرح میشود این است که درد کمر چه علائم و نشانههایی دارد؟ در واقع برای درد کمر لازم است علائم را خوب بشناسید و سپس به درمان کمر درد اقدام کنید. دردی که در پایین کمر احساس میشود، شاید نشاندهنده یک مشکل یا آسیبدیدگی باشد. در واقع انواع کمر درد به دلایل مختلفی رخ میدهند. به همین دلیل ممکن است یک درد خفیف یا شدید یا دورهای در ناحیه پایین کمر خود احساس کنید. اگر برای شما سوال است که تیر کشیدن کمر نشانه چیست؟ باید اشاره کنیم که گاهی درد کمر عمیق است و به صورت تیر کشیدن یا ضرباندار احساس میشود. در صورتی که یک عصب در کمر درگیر شود در سایر نقاط بدن از جمله پاها نیز ممکن است احساس درد کنید.
گاهی اوقات کمر درد در اوایل صبح بیشتر احساس میشود و با حرکت دادن یا انجام حرکات کششی بهبود پیدا میکند. این درد نشان دهنده آسیب دیدگی عضله است. اگر شبانه درد کمر شدیدی را در قسمت پایین کمر خود احساس کردید و با ورزش بهبود پیدا نکرد، نشانه کمر درد شدید است. این نوع کمر درد اغلب به سایر نقاط بدن سرایت میکند و معمولا با استخوان مرتبط است.
گاهی اوقات درد قسمت پایین کمر به یکی از پاها یا هر دو پا گسترش پیدا میکند که معمولا نشان دهنده سیاتیک است. مهمترین علت درد کمر در هنگام عطسه، سرفه و موارد مشابه را میتوان به عصب سیاتیک یا سایر اعصاب ستون فقرات آسیب دیده دانست که تحت فشار قرار میگیرند. از علائم دیگر کمر درد، فشرده شدن عصب در هنگام بالا آوردن پا و صاف نگه داشتن آن رخ میدهد. این مشکل با لغزش دیسک کمر نیز به وجود میآید.
علت کمر درد چیست؟
یکی از مشکلات شایعی که امروزه در افراد زیادی مشاهده میشود، کمردرد است که عوامل زیادی باعث ایجاد این مورد از آسیب های ستون فقرات میشود. در بیشتر افراد علت کمر درد ناشی از سبک زندگی ناسالم، مانند نداشتن فعالیت ورزشی منظم، نشستن طولانی مدت در پشت میز محل کار و ایستادن طولانی است. آیا کمر درد ناگهانی برای شما هم پیش آمده است؟ انجام حرکات ناگهانی در ورزش نیز ممکن است باعث گرفتگی عضلات کمر فرد شود و درد شدیدی را در این ناحیه به وجود آورد. کمر دردهایی که ناشی از گرفتگی عضلات است، با مراقبتهای خانگی مانند: استفاده از پماد، کمپرس آب گرم و استراحت تا حدودی درمان میشوند.
در صورتی که کمردرد شما پس از چند روز بهبود پیدا نکرد، لازم است به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشات و معاینات پزشکی، مورد درمان قرار بگیرید.
علاوه بر موارد گفته شده، علت کمر درد ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
- کمردرد مکانیکی ناشی از وارد شدن ضربه یا فشار زیاد به ستون فقرات
- استرس ناشی از کار
- کمردرد غیر مکانیکی مانند بیماریهای عفونی، سرطان و التهاب
- اضافه وزن
- کاهش تحرک
هر شخصی ممکن است کمردرد را تجربه کند. حتی کودکان و نوجوانان نیز ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. اما فاکتورهایی وجود دارد که ریسک ابتلا به کمردرد را افزایش میدهند. این عوامل عبارتند از:
- اضافه وزن
- کشیدن سیگار
- ورزش نکردن
- افزایش سن
- بیماری روانی
- بلند کردن وسایل به شکل نامناسب
از علت کمر درد آگاه شدیم. در صورتی که تا به حال کمر درد را تجربه کردهاید، علت کمر درد شما چه بود؟
به نقل از medicalnewstoday.com
کمردرد بسیار شایع است. معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد یا یک آسیب جزئی ایجاد می شود، اما گاهی اوقات ممکن است دلیل واضحی وجود نداشته باشد. کمردرد همچنین می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد.
درد در قسمت های مختلف کمر
کمر درد یک واژه کلی است. برای یافتن علت کمر درد، شما باید بدانید که دقیقا کجای کمرتان درد میکند؟ در ادامه علت کمر درد را بر اساس نقطهای که احساس درد میکنید، بررسی میکنیم:
سمت راست کمر
گاهی اوقات ممکن است، درد کمر در سمت راست بدن احساس شود. این درد به علت پارگی دیسک کمر در سمت راست بدن به وجود میآید. همچنین ممکن است علائم تنگی کانالهای نخاعی خود را در سمت راست بدن به صورت کمردرد نشان دهد.
قسمت چپ کمر
به طور کلی دردی که در سمت چپ کمر ایجاد میشود، به علت پارگی دیسک در سمت چپ به وجود میآید. علاوه بر این گاهی علائم تنگی کانالهای نخاعی در سمت چپ بدن بروز پیدا میکند و باعث ایجاد درد در پای چپ میشود.
پایین کمر
علت کمر درد که در قسمت پایین احساس میشود معمولا مرتبط با آسیب دیدگی، آرتروز، شکستگی فشاری مهره، دیسک کمر، تنگی کانال نخالی در قسمت کمر و سرخوردگی مهرههای کمر است.
وسط کمر
درد وسط کمر میتواند علتهایی مانند شکستگی، حفظ وضعیت بد بدن، فشار عضلانی، افزایش سن، آرتروز، چاقی، فتق دیسک، پوکی استخوان، تومور، مشکلات کلیوی و اسکولیوز داشته باشد.
بالای کمر (پشت بدن)
در صورتی که قسمت بالای کمرتان درد میکند، ممکن است علت کمر درد شما تصادف یا آسیب ناگهانی، کشیدگی یک رباط یا عضله در کمر، نشستن پای کامپیوتر به مدت طولانی، حمل کوله پشتی سنگین، پوکی استخوان، آرتروز، دررفتگی دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی، قرار گرفتن کمر در وضعیت نامناسب و … باشد.
چه حرکاتی در طول روز به کمر فشار میآورد؟
حرکات روزانه ما میتواند به کمرمان بیش از حد نرمال فشار آورد و باعث ایجاد کمر درد شود. ایستادن طولانی مدت باعث ایجاد فشار در کمر میشود. برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از ایستادن طولانی مدت بهتر است با طرز ایستادن صحیح آشنا شویم. نشستن طولانی مدت نیز میتواند باعث کمر درد شود. همچنین نشستن ناصحیح هنگام رانندگی نیز یکی از دلایل ایجاد فشار در قسمت کمر است. راه رفتن هم باید اصولی باشد، در غیر اینصورت به کمر فشار خواهد آمد. خوابیدن ناصحیح نیز میتواند منجر به کمر درد شود، در همین مقاله طرز نشستن، ایستادن و خوابیدن را بیان خواهیم کرد.
انواع کمر درد
درد کمر در افراد مختلف، از نوع حاد تا مزمن میتواند متفاوت باشد. نوع حاد آن معمولا موقتی و ناگهانی است و طی یک زمان مشخص، رفع میشود. اما درد کمر مزمن به طور منظم، طی شبانه روز عود کرده و حتی انجام فعالیت روزانه را برای فرد دشوار میکند. کمردرد انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح هر یک میپردازیم:
تنگی کانال نخاع
گاهی اوقات تنگی کانال نخاع باعث ایجاد کمردرد شدید در افراد میشود. در برخی از موارد دکتر کمر درد این مشکل را با استفاده از عمل جراحی درمان میکند. کمردرد ناشی از تنگی کانال نخاع به این دلیل به وجود میآید که باریک بودن کانال نخاع بر ستون مهرهها فشار وارد میکند. طی این اتفاق، استخوان مهرهها رشد کرده و استخوان جدیدی به وجود میآید که همین عامل باعث وارد آمدن فشار بر نخاع و کمردرد میشود.
شکستگی مهره ستون فقرات
وقوع تصادفات، فشارهای ناگهانی و ضربههای شدید و عوامل دیگر، میتوانند باعث شکستگی مهره کمر شوند. هنگام وقوع شکستگی، این افراد در ابتدا ممکن است متوجه کمردرد خود نشوند. اما پس از مدتی این عارضه خود را نشان میدهد. علاوه بر این افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، بیشتر از سایر افراد در معرض این نوع شکستگیها قرار میگیرند. در چنین افرادی، وارد شدن کوچکترین ضربه به بدن ممکن است منجر به شکستگی مهرههای ستون فقرات شود.
تومور و عفونتها
دردی که از تومورها و عفونتها در کمر ایجاد میشود، بسیار شدید است. در واقع تورم و عفونت دیسکهای کمر را تحت تأثیر قرار میدهند. این تورم به نخاع فشار میآورد و باعث ایجاد درد شدید در کمر میشود. در صورتی که تومورها رشد کنند، نخاع نیز تحت تاثیر قرار میگیرد و سیگنالها را به مغز ارسال میکند.
فتق دیسک کمر
یکی از شایعترین کمردردها، فتق دیسک کمر است که از نوع حاد تا مزمن در افراد متفاوت است. دیسکهایی که در میان مهرههای ستون فقرات قرار دارند، باعث انعطافپذیری کمر و حرکت آن به جهتهای گوناگون میشوند. گاهی به دلیل افزایش سن، انجام حرکات اشتباه، برداشتن وسایل سنگین و …، دیسک حالت برآمده پیدا میکند و همین برآمدگی درد زیادی را در کمر ایجاد خواهد کرد. حتی گاهی اوقات درد دیسک کمر به معده منتقل شده و فرد دچار معده درد میشود. پزشکان برای درمان دیسک کمر از روشهای دارویی، ورزش و عمل جراحی در موارد شدید استفاده میکنند.
مشکلات مادرزادی در ناحیه ستون فقرات
برخی اوقات علت کمردرد و پادرد در برخی از افراد، مشکلات مادرزادی است و گاهی به دلیل عدم توجه به ناحیه ستون فقرات در کودکی و نوجوانی، ممکن است منجر به کمردرد در بزرگسالی شود. یکی از بیماریهایی که با این موضوع مرتبط است، اسکولیوز نام دارد. اگر در زمان مناسب، مخصوصا در سنین پایین به این مشکل رسیدگی شود، کمر درد برطرف خواهد شد. اما در صورتی که به آن توجه نشده و به موقع درمان نشود، بر اثر فشار واردشده به نخاع، به مرور زمان فرد احساس درد بیشتری را نیز تجربه میکند.
چگونه نوع درد کمر را تشخیص دهیم؟
پزشک برای تشخیص درد کمر، ابتدا از شما میخواهد روی صندلی بنشینید و سپس بلند شوید و چند قدم راه بروید. در این زمان تمام حرکات شما را ارزیابی میکند. در این مواقع، تا حدودی کمردرد را در شما تشخیص میدهد اما برای تشخیص دقیقتر، انجام آزمایشات زیر را به شما توصیه میکند تا علت اصلی درد کمر را پیدا کند.
روش تشخیص | نوع کمر درد |
اشعه ایکس | تشخیص آرتروز یا شکستگی با کمک اشعه ایکس انجام خواهد گرفت. |
آزمایش خون | بررسی عفونت توسط آزمایش خون انجام میگیرد |
اسکن استخوان | این روش برای تشخیص تومورهای استخوانی و پوکی استخوان مورد استفاده قرار میگیرد. |
سیتیاسکن یا امآرآی | تشخیص فتق دیسک، مشکلات مربوط به ماهیچهها، بافتها، استخوانها، اعصاب، رگهای خونی و تاندون با سیتیاسکن یا امآرآی انجام میگیرد. |
پزشک بنابر علائم بیمار، یکی از روشهای بالا را برای پیدا کردن علت کمر درد تجویز میکند. بعد از انجام روشهای تشخیص کمر درد، علت کمر درد و روش درمان آن مشخص میشود.
درمان کمر درد
کمردرد علل مختلفی دارد و گاهی با روشهای بسیار ساده رفع میشود. اما گاهی اوقات درد کمر با این روشها درمان نمیشود و به درمان طولانیتری نیاز دارد.
ما در ادامه روشهای مختلفی را برای درمان درد کمر معرفی کردهایم که شامل موارد زیر هستند:
درمان خانگی درد کمر
اولین قدم برای درمان کمر درد، استفاده از روشهای خانگی است. برای درمان خانگی کمردرد میتوانید هر یک از موارد زیر را به منظور بهبودی بهتر و سریعتر انجام دهید:
- استراحت کافی
- مصرف داروهایی که به تجویز پزشک نیاز ندارند، مانند استامینوفن
- استفاده از کیسه یخ در محل درد
- استفاده از کیسه آبگرم برای بهتر کردن عضلاتی که رگ به رگ شده یا دچار کشیدگی شدهاند
- توجه به تناسب اندام
علاوه بر موارد گفته شده، میدانید که برای درمان کمردرد میتوان ورزشهای مختلف انجام داد و به تقویت عضلات بدن کمک کرد.
از ورزشهایی که دکتر فیزیوتراپی برای کاهش کمردرد به افراد توصیه میکند، عبارتنداز:
- قدم زدن و ایستادن در وضعیتی که فشار کمتری به بدن وارد میشود
- انجام تمرینات کششی به منظور تقویت عضلات و بالا بردن انعطاف پذیری بدن
- انجام دادن ورزشهای هوازی مانند دوچرخه سواری
اگر از روشهای بالا نتیجه نگرفتید حتما روشهای دارویی که پزشک برایتان تجویز میکند را امتحان کنید.
درمان گیاهی
علاوه بر درمان خانگی، درمان گیاهی هم برای بهتر کردن کمر درد وجود دارد. درمانهای گیاهی برای درمان کمر درد عبارتنداز:
- استفاده از ریشه زنجبیل
- استفاد از زردچوبه
- چای بابونه
- پوست درخت بید
- نعناع
- فلفل قرمز
- دانه خشخاش
- گندم
برای درمان گیاهی کمر درد میتوانید خوراکیهای گیاهی ذکر شده در قسمت بالا را در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین با استفاده از روغنهای گیاهی میتوانید ناحیه کمر را ماساژ دهید و از همین طریق، کمر درد را کمتر کنید.
روغنهای گیاهی موثر در کمر درد عبارتنداز:
- روغن نارگیل
- روغن زیتون
- روغن بادام
- اکالیپتوس
دقت داشته باشید که درمان قطعی با روش گیاهی اثبات نشده است. این روشها در کنار مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک میتوانند مراحل درمان را کاهش دهند. یادتان باشد که بعد از مشخص شدن علت کمر درد، در مورد استفاده از درمانهای گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.
درمان دارویی
برای درمان کمردرد میتوانید از برخی داروها مانند داروهای مسکن، ضد التهاب و داروهای شل کننده عضلات استفاده کنید. البته میزان مصرف و مدت زمان مصرف داروها نیز اهمیت دارد. زیرا برخی از این داروها دارای عوارض جانبی و حتی اعتیادآور هستند و برای مصرف آنها حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
یکی از روشهای درمانی کوتاه مدت، درمان با تزریق است که برای رفع کمردرد میتواند مفید باشد. تزریق دارو فقط طی مدت زمان مشخصی باعث تسکین کمردرد میشود. پس برای اینکه بتوانید کمردرد خود را برای همیشه درمان کنید، به روشهای دیگری نیاز دارید. بنابراین برای درمان ریشهای کمردرد بهترین کار، مراجعه به پزشک است.
چه قرصی برای کمر درد مناسب است؟
برای درمان کمر درد قرص نیز توسط پزشک تجویز میشود. معمولا پزشک قرصهای مسکن را برای کاهش احساس درد تجویز خواهد کرد. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل استامینوفن و ایبوبروفن جزء داروهای محبوب در این زمینه هستند. همچنین قرصهایی برای شل کردن عضلات نیز ممکن است توسط پزشک تجویز شود. دقت داشته باشید که مصرف خودسرانه قرص و دارو کار درستی نیست و بهتر است تحت نظر پزشک، به مصرف قرص بپردازید.
داروی قوی برای کمر درد
بهترین آمپول برای تسکین درد کمر چیست؟
بهترین آمپول برای کاهش درد کمر، استروئید اپیدورال است. این آمپول معمولا به همراه بیحسکننده تزریق میشود. محل تزریق این داروها نزدیکی ریشه عصبی یا نخاع است. این دارو منجر به کاهش درد و التهاب میشود.
آیا پماد یا کرم درد کمر را کاهش میدهد؟
از دیگر روشهای کاهش درد کمر، استفاده از کرم یا پماد است. استفاده از چسب، پماد و یا کرمهای مسکن موضعی درد در ناحیه کمر را کمتر میکند. این داروها از طریق پوست به کاهش درد کمک میکنند. این پمادها را میتوانید بدون تجویز پزشک از داروخانهها تهیه کنید.
به فیزیوتراپی بروید
علاوه بر مصرف دارو برای تسکین درد کمر، میتوانید از روش فیزیوتراپی هم استفاده کنید. در برخی موارد پزشک متخصص ارتوپدی درمان کمر درد شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع میدهد. در این روش فیزیوتراپیست برای افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات کمر، شکم و بهبود وضعیت بدن تمریناتی را آموزش میدهد. تعداد جلسات فیزیوتراپی بسته به تشخیص پزشک متخصص و فیزیوتراپیست دارد.
ورزش کنید و حرکات اصلاحی انجام دهید
برخی ورزشها برای تسکین کمردرد مناسب است. یکی از ورزشهایی که در خانه نیز قابل اجرا است، با این روش انجام میشود: ابتدا به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. در این حالت کف پاها را باید روی زمین قرار دهید. سپس یک پا را با همان حالت خم بالا بیاورید و با دو دست به سمت شکم فشار دهید. چند ثانیه صبر کنید و سپس با پای دیگر نیز این حرکت را انجام دهید. تکرار این تمرین در کاهش درد شما موثر است.
انجام حرکات اصلی و ورزش بهتر است با مشورت پزشک انجام گیرد زیرا در صورتی که حرکات اصلاحی را اشتباه انجام دهید، کمر درد شما افزایش خواهد یافت. برای درمان کمر درد بهتر است روزانه با سرعت متوسط به مدت 10 الی 15 دقیقه پیادهروی کنید. در صورتی که بتوانید دو بار در روز این کار را انجام دهید، نتیجه بهتری به دست خواهید آورد. انجام حرکات کششی ملایم به صورت روزانه، اسپاسم کمر شما را بهبود خواهد بخشید. برای تقویت عضلات کمر میتوانید یوگا و پیلاتس نیز انجام دهید.
جراحی، آخرین راه ممکن
اغلب دردهایی که در ناحیه کمر احساس میشود، بدون عمل جراحی نیز قابل درمان هستند. جراحی کمر نسبت به سایر جراحیها دارای ریسک بیشتری است؛ زیرا این جراحی در نزدیکی سیستم عصبی انجام میشود. از جدیترین خطرات جراحی کمر میتوان به فلج شدن و عفونت اشاره کرد. حتی اگر جراحی موفقیت آمیز هم باشد، گاهی مدت زمان بهبودی بسیار طولانی میشود. پس بسته به نوع جراحی و وضعیت فرد دوره نقاهت میتواند حتی ماهها نیز طول بکشد. پس هنگامی که مشخص شود که سایر روشهای درمانی برای درمان درد کمر شما موثر نیست، میتوان از جراحی استفاده کرد.
علائمی که نشان میدهد به جراحی نیاز دارید، عبارتاند از:
- مشکلات مرتبط با روده یا مثانه که اخیرا ایجاد شده یا در حال بدتر شدن هستند
- وجود ضعف در اندامهای بدن
- داشتن مشکلات مرتبط با راه رفتن یا تعادل
- علائم تشدید واکنش
فقط باید به این نکته توجه کنید که بعد از جراحی نیز ممکن است کمر درد شما همچنان ادامه داشته باشد؛ بنابراین قبل از اقدام به جراحی با چند جراح خوب مشورت کنید.
برای کمر درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟
افرادی زیادی کمردرد را در زندگی خود تجربه میکنند و مهمترین سوالی که برایشان پیش میآید این است که برای کمر درد به دکتری مراجعه کنم؟ دکتری که برای کمردرد باید به او مراجعه کنید، باید متخصص ارتوپدی باشد. بعد از مراجعه، متخصص ارتوپدی وضعیت کمر شما را مورد بررسی قرار میدهد و بر اساس مشکل کمرتان، نوع درمان خاصی برایتان ارائه میدهد. در برخی موارد ممکن است متخصص ارتوپدی شما را به یک فیزیوتراپیست، جراح ستون فقرات و … ارجاع دهد.
پیشنهاد میکنیم که در صورتی که از درد کمر رنج میبرید، از بهترین دکتر متخصص ارتوپدی نوبت فوری دریافت کنید.
روش پیشگیری از کمر درد
همیشه شنیدهایم که میگویند پیشگیری بهتر از درمان است. شما با انجام برخی از اقدامات میتوانید وضعیت بدن را در شرایط بهتری قرار دهید و از بروز مشکل کمردرد یا عود مجدد آن جلوگیری کنید. اقدامات زیر باعث سلامت بیشتر کمر میشود:
- انجام ورزشهایی مانند فعالیتهای هوازی که به کمر فشار وارد نمیکند
- انجام تمرینات مربوط به عضلات شکم و کمر
- حفظ وزن مناسب خود
- ترک کردن سیگار
- تغذیه سالم
در ادامه برخی از روشهای پیشگیری از کمردرد را تشریح خواهیم کرد.
رسیدن به وزن متعادل
یکی از روشهای پیشگیری از کمر درد رسیدن به وزن تعادل است. اضافه وزن باعث میشود که کمر احساس فشار بیشتری کند زیرا وظیفه ستون فقرات این است که تعادل ایجاد کرده و وزن بدن را تحمل و توزیع کند. چاقی شکم نیز ساختار ستون فقرات را تغییر میدهد.
پوشیدن کفش استاندارد
انتخاب کفش تاثیر بسیار زیادی در کمر دارد. پوشیدن کفشهایی که پاشنههای خیلی بلند یا خیلی کوتاهی دارند باعث میشود که کمر فشار بیشتری را تحمل کند. بهتر است برای پیشگیری از کمر درد در انتخاب کفشهای خود دقت زیادی داشته باشید. کفشهای طبی موجود در بازار پاشنه استاندارد دارند و هنگام راه رفتن بدن در حالت تعامل قرار میگیرد و احساس فشار نمیکند.
بلند کردن صحیح اجسام سنگین
در صورت بلند کردن اجسام سنگین فشار بیشتری روی کمر میافتد و حال اگر کسی بلند کردن اجسام سنگین را به صورت صحیح انجام ندهد، آسیبهای ناشی از آن گریبانگیر کمر خواهد شد. برای بلند کردن صحیح اجسام سنگین در ابتدا باید زانوهای خود را خم کنید و تقریبا حالت نشستن به خودتان بگیرید، سپس جسم را بگیرید و از زمین بلند کنید. همچنین هنگام برداشتن اجسام سنگین نباید کل سنگینی را روی کمر بیندازید بلکه بهتر است از عضلات دست و پا نیز کمک بگیرید و فشار را تقسیم کنید.
نشستن، ایستادن و خوابیدن صحیح
از دیگر روشهای پیشگیری از کمر درد، نشستن و خوابیدن صحیح است. اگر قرار است مدت زمانی بیشتری از روز را بنشینید و یا در حال رانندگی هستید، نباید قوز کنید. سعی کنید در صافترین حالت ممکن بنشینید و یک بالش در قسمت گودی کمر خود قرار دهید. پاها باید موازی یکدیگر باشند. آنها را به هیچ عنوان به مدت طولانی روی هم قرار ندهید.
چگونه به مدت طولانی سر پا باشیم تا کمر احساس فشار نکند؟ بهترین حالت برای کسانی که قرار است مدت زمان زیادی از روز را سر پا باشند، از هر چند دقیقه یک بار بهتر است یکی از پاهای خود را روی ارتفاع قرار دهند. مثلا استفاده از یک آجر یا چهارپایه کاربردی خواهد بود. بهترین حالت خوابیدن برای فشار کمتر به کمر، خوابیدن به پهلو است. بهتر است فاصله بین دو زانوی خودتان را با بالش پر کنید. اگر خوابیدن به پشت را ترجیح میدهید بهتر است زیر زانوهایتان یک بالش قرار دهید.
کمردرد، یک بیماری شایع و در کمین!
اکثر افراد در طول زندگی خود با نوعی کمر درد روبرو میشود. علت کمر درد در خانمها و آقایان متفاوت است و منشا مختلفی دارد. بعد از پیدا کردن علت، نوبت به مرحله درمان کمر درد میرسد که این مرحله توسط پزشک ارتوپدی انجام خواهد شد. بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که کمردرد به طور قطع قابل درمان نیست و پس از جراحی نیز ممکن است درد کمر تا حدودی ادامه پیدا کند.
پس بهترین روش، پیشگیری از ابتلا به این درد است و انتخاب سبک درست در زندگی تا حد زیادی از ابتلا به این عارضه جلوگیری میکند. به نظر شما چگونه میتوان از کمردرد پیشگیری کرد؟ آیا اصلا این موضوع امکان پذیر است؟ لطفا نظرات خود را با ما و خوانندگان این مطلب در میان بگذارید.
منابع:
my.clevelandclinic.org
healthline.com
nhs.uk
کمر درد در بارداری یه امر طبیعیه یا باید فکری براش کرد؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
ماه چهارم بارداریمه
چه درمانی داره؟
سلام عزیز
کمردرد مختصر ممکن است به علت بارداری در هفته های بالا رخ دهد
اما در ماه چهارم بهتر است از نظر علل ارتوپدیک بررسی شوید
دیسک کمر، اسپاسم عضلانی، کمبود ویتامین دی، کمبود کلسیم از عللی است که نیازمتد بررسی است
درمان خانگی کمر درد رو جدی بگیرید واقعا. یه چندتا حرکت داره هر روز انجامش بدید تاثیرشو بعد چند هفته میبینید مخصوصا اگر دیسک کمر داشته باشید.
سلام
تشکر از اشتراک گزاری نظرتون
برای درمان کمر درد چه بخوریم؟
سلام عزیزم
در کنلر درمان دارویی و تجویزی توسط متخصص ارتوپدی یا مغز و اعصاب
مکمل های کلسیم و ویتامین دی با نظر پزشک
مصرف برخی ادویه مثل زردچوبه ، چای سبز، ویتامین ها، آب قلم گوسفند و گاو بدون چربی، پای مرغ کمک کننده هست
علت کمر درد ناگهانی در مردان چیه؟ کار خاصی هم انجام ندادم. یهو درد گرفته و دو سه روزی میشه البته
سلام عزیز
درد کمر بعد از فعالیت سنگین میتواند ناشی از علل مختلفی از جمله اسپاسم عضلانی، فشار روی دیسک ها، بیرون زدگی دیسک و…داشته باشد
سلام دکتر من در بدنسازی دچار دیسک گردن c5c6 و کمر L5S1 شدم که هردو پروتروژن هستند و در گردن گرفتگی دارم و در قسمت پشت هم یک گرفتگی دارم و وقتی به گردنم فشار بیاد علاوه بر سوزش گردن دچار سوزش پشت هم میشم و اگر شدید شود نفسم میگیرد و وقتی میشینم هم هنگامی که دچار کمردرد شوم دردم به زیر شکم میزند من ام آر آی توراسیک ندادم و فقط ام آر آی گردن و کمر دادم آیا امکان داره دچار دیسک توراسیک هم شده باشم؟
سلام دوست عزیز
بیشترین دیسک در کمر و گردن است و بدون تروما بعید است مهره توراسیک آسیب ببیند
توصیه میکنم جهت درمان توسط متخصص طب فیزیکی ویزیت شوید
سلام ۳۶ سالمه متاهل و دارای دو فرزند و کارمند هستم متاسفانه در بدنسازی آسیب دیدم دچار دیسک گردن پروتروژن گردن c5c6 و پروتروژن کمر l5s1 شدم و ایستادن و نشستن بیش از نیم ساعت باعث کمردرد میشه. با پیشنهاد جراح پیلاتس و آبدرمانی میرم ولی هنوز مشکل کمردردم هنگام ایستادن و نشستن حل نشده و موقع کار خیلی اذیت میشم چون روزانه ۸ ساعت کار میکنم. صبح با گردن درد و کمردرد بیدار میشم و شب ها دوباره دچار کمردرد و گردن درد میشم. مسکن هایی که جراح داده روی من تاثیر نداره و مصرف نمیکنم. چه کار باید انجام بدم؟
سلام عزیزم
جهت درمان توسط متخصص طب فیزیکی ویزیت شوید تا علاوه بر فیزیوتراپی در صورت لزوم prp یا تزریق ژل انجام شود
سلام من ۳۸ سالمه و از خیلی وقت پیش دیسک کمر دارم و حتی از خدمت خواستن معافم کنن ولی هیچ وقت اذیتم نکرد تا امسال از اول سال تا الان خیلی سمت راست کمرم درد میکنه راه رفتن برام خیلی سخت شده الان به نظرتون دیسکم پاره شده و اینکه الان میرم بدم بدنسازی با یه سری حرکات خوب میشه ولی موقتی هست
سلام
بله مجدا باید mri از کمر جهت بررسی وضعیت دیسک انجام شود
سلام من ۳۸ سالمه ؛ بیماری ms. دارم.الان حدود دوهفته هست که هردوتا دستهایم و پاهام مفصلهام درد میگیره گاها کمر درد هم میگیره ..بیشتر مفصلم. چیک چیک صدا میخوره …نمیدونم چرا اینطور شد ..ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
سلام عزیزم
جهت معاینه و درخواست ازمایش به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر
من ۱۶ سالمه تکواندو کار میکنم
مدتی که نیمه چب کمرم گرفته و درد میکنه
بنظرتون علتش چیه ؟
سلام
گرفتگی عضلانی مطرح است
سلام روزتون بخیر ام آرای گرفتم دوروز پیش بردم پیش دکتر مغز و اعصاب با اینکه گزارش ام ار ای طبیعی بود ایشون گفتن دیسک خفیف دارید یعنی ام آرای که اینقدر قویه نمیتونه نشون بده
سلام عزیز
خود کلیشه mri دقیق هست
اما گزارش پزشکان مختلف ، ممکن است متفاوت باشه و برداشتی که از mri دارن باهم متفاوت باشه
سلام وقت بخیر
من مدتیه کمردرد دارم دکتر رفتم بهم گفت گرفتگی هست و دارو سوزن متا کاربامول برام نوشت
یک ماه خوب شدم دوباره کمرم درده خم میشم کمرم درد میگیره میشینم درد میگیره درد در ناحیه چپ کمرم هست راه رفتن مشکل ندارم ولی وقتی به پشت میخوابم پای چپم نمیتونم صاف بالا ببرم، پای راست مشکل ندارم
سلام
با توجه به شرح حالتون احتمال دیسک هست و احتمالا mri لازمه
جهت بررسی به متخصص ارتوپدی مراجعه کن
سلام ببخشید مادر من چند سال از روی پله به پشت افتادن که در اون زمان اصلا از جاشون نمیتونستن زیاد تکون بخورند ولی پیگیری نکردیم و الان که چند ساله گذشته کمرشون تیر میکشه و خیلی درد میکنه الانم نمیدونیم چیکار کنیم یه راهنمایی میکنید
سلام
باید mri بدهند و معاینه شوند ، به متخصص ارتوپدی مراجعه کنن
سلام خسته نباشید بچم ۱۳ سالشه وقتی مثلا تو حیات داره بازی میکنه مثلا خاک بازی بعد ۲ ۳ ساعت میگه که کمر درد دارم اونم ناحیه پایین بعد میره رو مبل تراز میکشه بعد ۲۰ دقیقه درست میشه درد کمرش و
اینکه فقط وقتی به مدت زیاد کار های سنگین انجام میده اینطوری میشه بنظرت مشکل داره یا چیز معمولی هست ممنون میشم بگید 🙏
سلام، حدود یکماه پیش به علت ورزش کمر درد گرفتم ، یک هفته بعد درحال خوب شدن بودم که رفتم استخر ، آب استخر سرد بود و بعد از استخر سوار موتور شدم ، حالا ۳ هفته از استخر گذشته و کمرم هنوز یکم درد میکنه مخصوصا اوقاتی که طولانی مدت میشینم وگرنه توی دویدن و حرکات ورزشی مثل دراز نشست دردی ندارم ، درضمن جای سفت یا سرد که بشینم بدتر میشه ، به پزشک هم مراجعه کردم با ۲ تا حرکت کششی گفت اسپاسم عضلاتته ، آخه این عضلات و تاندون مگه چقدر طول میکشه تا خوب بشه؟ بنظر شما چقدر احتمال دیسکه؟
سلام
درد دیسک ، اصولا به باسن یا ران تیر میکشه
اسپاسم عضلانی بیش از ۲-۳هفته طول نمیکشه و اگر کمردردتون با مسکن ساده ظرف ۲-۳ماه خوب نشد مجددا جهت بررسی به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید
سلام ببخشید من زمانی که راهذمیرم مهرهای ستون فقرات بدجوری مگیره باور کنید ده تا دکتر رفتم بازم خوبذنمیشم هرچی مسکن همدمیخورم بازم جوابذنمیده گرفتارم دیلکنوفاک میزارم
سلام
جواب mri چی بوده؟
سلام هم اترروزگردن هم ساییدگی وهم دیسک کمرضعیف دارم اینودکترستون فقرات گفته
فیزیوتراپی
تزریق
مصرف مکمل های کلسیم و غضروف ساز
پرهیز از فعالیت هایی که سبب تشدید ارتروز می شوند
در جهت کاهش علایم و کنترل روند ارتروز کمک کنندس
سلام من نزدیک به دوماه که پای چپم در ناحیه باسن بعضی اوقات تیرمیکشه و دردش به پام میزنه و خیلی ازاردهندس و موقع کارکردن یا ایستادن دردش تشدید میشه به فوق تخصص هم مراجعه کردم قرص درد و شل کننده عضلات تجویز کردن که تاثیری نداشت واسم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
با توجه به عدم بهبود با داروها و ناحیه دردی که ذکر کردین
باید از نظر دیسک کمر بررسی شین و mri بدین
علت اینکه راه میرم کمردردم بیشترمیشه چی کارکنم
سلام راه میرم مهرهای کمرم خیلی درد مگیره پیش دکتر ستون فقرات هم رفتم خوب نشدم حتی اورتوپدهم رفتم نمیتونم کار کنم بااین اوضاع اقتصادی راهنمایی کنید ممنون
سلام
چه تشخیصی براتون مطرح کردند؟
سلام
اول باید علت کمر درد مشخص شه
دیسک ، لغزش مهره، تنگی کانال نخاعی و…. علل شایع کمردرد مزمن هستن
و با توجه به تشدید درد هنگام راه رفتن حتما بررسی لازم
بهتره به متخصص” ارتوپدی مراجعه کنید
سلام 24سالمه. ورزش بدنسازی کار میکنم دوماهه از وقتی شروع کردم درد خیلی شدیدی تو کمرم داشتم کمکم کم شد دردا الان از بعداز ظهر به بعد تو کمرم یه دردی هست حالت سوزش . چندماه قبل از ورزش ام ار ای گرفتم فشار روی دیسک 4و5 داشتم ولی پارگی و بیرون زدگی نبود .تا وقتی هم که رفتم بدنسازی هیچ دردی تو کمرم نداشتم .ورزش رو قطع کنم؟ علت درد چی هست؟ ممنونم
سلام
احتمالا بخاطر همون دیسک هست چون سبب فشار بر دیسک میشه
ورزش رو فعلا قطع کنید و مجددا ویزیت شین
سلام من یک دیسک پروتروژ L5S1 دارم فعلا مشکل خاصی ندارم فقط نمیتونم طولانی بشینم یا وایسم. آیا امکان داره دیسک های خفیف بالجینگ و پروتروژن بصورت کلی یا جزئی برگروند و بعد چندسال بیرون زدگیشون بهتر بشه؟
سلام
بله با فیزیوتراپی و اقدامات درمانی و رعایت مسائل ارگونومی ممکن است
جهت درمان بهتره توسط متخصص طب فیزیکی بررسی و درمان شوید
سلام من ۱۹ سالمه تقریبا یک سال میشه درد کمر دارم در اوایل این درد موقتی بود و بعضا بروز میکرد ، بعد خود بخود خوب میشد . ولی چند وقتی میشه تشدید کرده و اذیتم میکند مخصوصا وقتی نشسته هستم و وقتی که خود را خم میکنم درد در ناحیه کمرم حس میکنم
سلام عزیز
با توجه به سن کم شما ، نیاز به معاینه دقیق ، و ازمایش هست
جهت بررسی به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید
سلام خسته نباشید ببخشید خانم هستم ۲۰ سالمه حدود یساله ک سقط جنین داشتم وبعدش کورتاژ کردم قبلا بچه دار شدن کمردردخیلی کم بود ولی از وقتی ک سقط کردم کلا پایین کمرم درد میکنه یعنی جوریه ک هم میخابم کمرم درد میگیره میشینم کمردردم کلا هم پاهام پشت رانم درد میکنه راهنمایی کنین ازچی هست قبلا دکتر رفتم داروی کلسیم ومسکن نوشته اما خوب نشدم جوری کمردردم ک نمتونم بخابم
سلام
اگر کمردرد به ران و پا میکشه از نظر دیسک کمر باید بررسی شین
به متخصص” ارتوپدی مراجعه کن
سلام من امروز داشتم تو باشگاه فوتبال بازی میکردم که روی زمین با کمرم افتادم و از اون لحظه وقتی میشینم یا خودم رو جا به جا میکنم درد میگیره
من چند روز اینجوری درد دارم چون مسابقات لیگ دارمباید خودمو برسونم
سلام
اگر دردتون بیش از ۵ روز طول کشیده
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام خانوم دكتر مرشدي عزيز ببخشيد مادرم چندساله عضله هاي سمت راست كمرشون درد ميكنه و تا ستون فقرات تير ميكشه مخصوصا موقع تكون خوردن،اين درد چند سالي هست ك وجود داره، الان بيشتر شده و با استراحت خوب نميشه ب چ دكتري بايد مراجعه كنيم؟ميتونه درد پانكراس باشه؟ تو اينترنت خوندم ميترسم ولي داخل سونو گرافي هم پانكراس سرو تنه سالم بوده ممنون ميشم جواب بدين♥️🙏🏻
سلام عزیزم
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید
پسرم و ۱۷ سال دارم یک سال و ۶ ماه پیش کمردرد شدم mri انجام دادم گفتن ک ۲ تا دیسک شدید داری.. فیزیوتراپی انجام دادم و بهتر شدم ۳ ۴ ماه پیش یکی از مهره های کمرم درد گرفت ب دکتر مراجعه کردم گفت ک بین مهرت فاصله افتاده.حدودا یک کاهی هست ک همون مهره ای ک دیسک داره بهش دست می زنم خیلی شدید درد میاد.
اگه کیشه راهنماییم کنید خیلی نگرانم.
سلام
باید مجدد معاینه شین و فیزیوتراپی انجام شه
در برخی موارد نیاز به جراحی هست
خیلی هم باید در انجام فعالیت مراقب باشین
سلام من یک ماه که قسمت پایین کمرم درد میکنه
سلام
درد کمری که بیش از ۲ هفته طول بکشد نیاز به معاینه و بررسی دارد
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام من ده روز پیش کمد جابه جا کردم از همون شب کمر درد شدم به طوری ک قسمت پایینی کمرم وقتی بشینم یا خم و راست بشم مثل چیزی ک میگیره و ازاد میکنه درد میگیره ده روزه کامل خوابیدم ولی خوب نشدم همونجور ک بوده هست امپول متوکاربابول و مسکن هم ترزیق کردم
سلام
احتمال دیسک مطرحه باید mri انجام شه
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام و وقت بخیر من دختر بیست ساله هستم دوسه هفته پیش ی نزدیکی داشتم
از قرص ال دی استفاده کردم .و ی هفته بعدش قرار بود پریود بشم شدم و بعداز تموم شدن پریودم چندروز بعد کمر درد دارم شکمم کشیده میشه از سینه ام اب میاد علتش چیه
سلام تست بتا خون بديد عزيزم
ممكنه بدليل ال دي باشه اما بايد تست بتا هم بديد
سلام وقت بخیر من صبح که ازخاب پاشدم دیدم که کمر درد شدید دارم می خام که راه برم یاحرکات بکنم خیلی دردم زیاد میشه البته شب دوشک مناسبی نداشتم لطفا رهنمایی کنید ۳۵ سال
سلام ممكنه رگ به رگ شده باشه
سه روز استراحت كنيد
در صورت عدم بهبود لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید دیشب ی کیسه سنگین بلند کردم ی هو کمرم خالی کرد الن هم بدجور درد میکنه نمیتونم بلند شم از جام یا به زور بلند میشم
سلام دو روز استراحت كنيد لطفا و مسكن معمولي بخوريد
در صورت عدم بهبود
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم من یه چیز سنگین بلند کرده بودم که کمرم درد گرفته و الان ۳یا۴ ماهه همینحوریه مثلا بچمونو تو بغلم نمیتونم نگهدارم از بالا تا پایین کاملا درد میکنه چه کنم به نظرتون؟
سلام
به نظر دیسک کمر هست
باید mri کنید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام پنج روز کرونا گرفتم از قبل کمرم هر دفعه دردمیگرفت الان تواین چندروزکمرم چنان دردمیکنه که هر جوری دراز میکشم پایین کمرم تیر میکشم نمیدونم چکار کنم
سلام بدليل كرونا هست
پماد كاپساسين موضعي بزنيد و بيشتر استراحت كنيد
سلام
فعلا استراحت و مسکن
اگه ظرف یک هفته بهتر نشد بررسی از نظر دیسک کمر
سلام وقتتون بخیر
من چند روزه دو طرف ستون فقراتم سمت چپ و راست بالای کمرم میسوزه و گاهی درد میگیره میخواستم علتش رو جویا شم. بیشتر اوقات پشت میز هستن و یک مدتی هم خیلی ورزش دراز نشست میکردم. آیا مربوط به اسپاسم عضلانی است؟
سلام ممكنه
اما بهتره معاينه شيد لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام من سه یک ماه پیش یه وسیله سنگین بلند کردم اون روز خیلی کمرم درد گرفت بد خوب شد حالا همینطوری کمرم درد میکنه
سلام
دیسک کمر مطرحه و mri لازم داره
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام. الان 2ماه و نیم هست کمر درد دارم ام ار ای هم انجام دادم ولی مشکلی نبود و همه چیز نرمال بود راهنمایی فرمایید
سلام دردتون عضلاني هست لطفا به متخصص طب فيزيك مراجعه كنيد
سلام نزدیک نخاع وقتی صاف وای میستم یه ذره درد میکنه چندروزی که به دون گرم کردن رفتم دو ساعت فوتبال میگم شاید از اونه ولی نظر شما چیه و راه درمانش چیه ؟ ۱۴ سالمه
سلام بايد معاينه شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
من چندروزیه کمردرد فقط دریک نقطه دارم ودرضمن 39سالمه اضافه وزن هم دارم باتشکر ازراهنمایی شما
سلام بايد معاينه شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام بنده خانمی ۳۲ هستم ، سابقه معده درد دارم و پیگیر معده با آندوسکوپی شدم گفتن هضم غذا به کندی صورت میگیره و به این علت معده درد دارم و دارو دادن ، وقتی معده ام شروع به درد میکرد کمرم هم درد میکرد ولی دوروزه که درد کمرم اصلا قطع نشده و حتی اگه معده ساکت بشه میخواستم راهنماییم کنین که درد کمر مرتبط با معده هست یا مشکلی دیگه است؟؟
سلام بايد اندوسكوپي معده بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر غزاله محمدی هستم ببخشید من ۱۷ سالمه و حدود ۳ ساله ک کمرم درد میگیره (ناحیه پشت کمر سکت چپ نزدیک لگن) الان دردش داره اذیت میکنه خیلی بد شد این درد ناشی از چیمیتونه باشه واقعا خسته شدم
سلام بايد سي تي اسكن بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام خانم مرشدی.اکبری هستم .میخواستم بگم که من اصلا پاها و باسنم تیر نمیکشه .وقتی از دماغ نفس عمیق میکشم کمرم درد میاد .احتمال داره که تنگ شدن کانال نخاع باشه.بعدشم من گودی کمرم یکم زیاده .و ۳۰ کیلو اضافه وزن دارم .راستی قبلنا هم نمیتونستم زیاد سرپا وایستم . برای خرید همراه خانما از این مغازه به اون مغازه کمرم خیلی درد میومد.
سلام
خیر تنفس ربطی به کمر درد نداره
اما اگه درد کمری دارین که با فعالیت بدتر میشه حتما باید معاینه شین و mri بدین
سلام اقایی ۴۰ ساله هستم .دو روز سر زمین کار کردم .بعدش کمرم خیلی درد اومد طوری که نمیتونم راحت بلند شم یا وقتی دراز کشیدم به این پهلو و اون پهلو بر گردم .گفتم دو روز استراحت کنم خوب میشه ولی اصلا فایده نداشت .بعدش چند تا امپول و قرص باکلوفن گرفتم استفاده کردم ولی هیچ تاثیری نداشت.ماساژ و روغن سیاه دانه و روغن شتر مرغم زدم فایده نداشت .الان ۵ روزه دراز کشم .ولی هیچی از دردم کم نشد .وقتی میخوام بلند شم خیلی به کمرم فشار میاد.
سلام
تا یک هفته صبر کنید اگه درد کم نشد باید برای بررسی دیسک کمر معاینه شین
دیسک کمر اصولا دردی هست که منشا در کمر و به پا و باسن هم تیر میکشه
سلام خسته نباشین من ۳۳ سالمه خانم هستم چند روز قبل عید خونه تکانی کردم دوسه روز حسابی کار کردم الان یه هفته بیشتره کمر درد کرفتم خیلی شدید بود یه کم تو خونه ماساژ اینا دادم کمرم یه کم بهتر شده ولی الان درد رفته به زانوهام خیلی اذیت می شم احساس می کنم زانوهام سنگین شدن بعضی وقت ها هم درد به همه جای بدنم می ره بدن درد می گیرم دکتر رفتم آمپول قرص داده ولی هیچ فرقی نگرده خیلی نگرانم نکنه چیزی جدی باشه می شه جواب بدین تشگر
سلام دو روز استراحت كنيد
داروهاتونو مصرف كنيد در صورت عدم بهبود
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام و عرض ادب ، ۶۳ ساله هستم ، شب ها چون تشکم مناسب ، نیست ، صبح هنگام بیدار شدن ، درد کمر شدید دارم ، ورزشی یا عمل خاصی را ، توصیه میفرمایید ؟؟؟ ممنونم
سلام
اول از همه اصلاح تشک
زیرا ورزش نمیتواند آسیب ناشی از بد خوابیدن را جبران کند