مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی و چالش‌های آن‌

مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی
اشتراک گذاری 2 نظر

تفاوت بینی استخوانی و گوشتی، ما را بر آن داشته تا به مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی بپردازیم. به دلیل ویژگی‌های متفاوت بینی استخوانی و بینی گوشتی، به‌راحتی می‌توان به تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی پی برد. بینی استخوانی با پوست ظریف‌تر و بینی گوشتی با غضروف‌های سست‌تر، هرکدام به عملکرد متفاوتی طی جراحی بینی نیاز دارند. تفاوت بینی استخوانی و گوشتی در جراحی زیبایی بینی به همین‌جا ختم نمی‌شود. این دو نوع بینی، پس از انجام عمل زیبایی بینی در مدت زمان بهبودی، میزان تورم، کبودی و مدت زمان استفاده از چسب بینی هم متفاوت هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 3 دقیقه زمان نیاز دارد، فرق عمل بینی گوشتی و استخوانی را خواهید شناخت.

این مقاله، توسط دکتر سیما ندافی، متخصص گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

دریافت نوبت از دکتر سیما ندافی

در انتها، اگر سوالی درباره تفاوت بینی استخوانی و گوشتی دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر، به آن پاسخ خواهد داد.

تفاوت بینی استخوانی و گوشتی

تفاوت بینی استخوانی و گوشتی به ویژگی‌های متعددی وابسته است. یکی از مهم‌ترین عوامل در تشخیص تفاوت بین ضخامت پوست در این دو نوع بینی است. بینی گوشتی، اسکلت ضعیف‌تر و پوست بینی ضخیم داشته و بینی استخوانی اسکلت محکم‌تر و پوست نازک‌تری دارد. در جدول زیر، به‌طور خلاصه تفاوت بینی گوشتی و استخوانی آورده شده است. این تفاوت‌ها در پنج دسته ساختار استخوان، ظاهر کلی، ضخامت پوست، ضخامت غضروف و چربی زیر پوست دسته‌بندی شده است.

ویژگی‌هابینی استخوانیبینی گوشتی
ساختار استخوانیقوی و باریکضعیف‌تر و پهن‌تر
ظاهر کلیتیغه بینی صاف و مشخصپهن‌تر و گوشتی
ضخامت پوستنازکضخیم
غضروفمحکم و قوینرم و انعطاف‌پذیر
چربی زیر پوستکمتربیشتر

این تفاوت‌ها بر نحوه جراحی‌های زیبایی و اصلاح بینی تأثیر می‌گذارند. جراح بینی، بر وجود تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی کاملا آگاه است و روند جراحی را به‌گونه‌ای متفاوت پیش خواهد برد.

نمایی از بینی گوشتی
عکس بینی گوشتی

بینی نیمه گوشتی چیست؟

بینی نیمه گوشتی به نوعی از فرم بینی اشاره دارد که ویژگی‌های بینی‌های گوشتی و استخوانی را به طور مشترک دارد. این نوع بینی معمولاً شامل برخی از خصوصیات زیر است:

ویژگیتوضیحات
نوک بینیپر و گوشتی، اما نه به اندازه بینی‌های کاملاً گوشتی
پهنای بینیمتوسط، نه خیلی باریک و نه خیلی پهن
استخوان‌بندیاستخوان بینی ساختار مناسبی دارد و قسمت‌های استخوانی برجسته نیستند
غضروفمحکم و قوی، که از ساختار بینی به خوبی حمایت می‌کند
تقارندارای تقارن و هماهنگی نسبی در قسمت‌های مختلف بینی

جراحی بینی نیمه گوشتی نسبت به بینی‌های کاملاً گوشتی ساده‌تر است، زیرا غضروف محکم‌تر و استخوان‌بندی مناسبی دارد که اصلاح شکل و فرم بینی را تسهیل می‌کند. در این نوع جراحی‌ها، معمولاً تمرکز بر کاهش حجم نوک بینی و ایجاد تقارن بیشتر است.

مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی

مدل بینی می‌تواند در جراحی تأثیرگذار باشد. در مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی می‌توان به وجود تنوع در انتخاب مدل بینی در بینی استخوانی اشاره کرد. افرادی که بینی استخوانی دارند، به دلیل ساختار غضروفی قوی و پوست نازک، می‌توانند مدل طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی را انتخاب کنند. درحالی‌که افرادی با بینی گوشتی، به دلیل ضخامت بیشتر پوست، انتخاب محدودتری دارند. در ادامه، به تفاوت عمل بینی استخوانی و گوشتی پرداخته‌ایم:

مقایسه ساختار استخوانی و غضروفی بینی استخوانی و گوشتی

اولین فرق عمل بینی استخوانی و گوشتی، ساختار استخوانی و غضروفی آن‌ها است. در بینی استخوانی، استخوان و غضروف، محکم و قوی است. پوست نازک در بینی استخوانی هم باعث می‌شود ساختار زیرین واضح‌تر باشد. درحالی‌که، در بینی گوشتی، غضروف نرم‌تر و پوست ضخیم‌تر است. به‌همین‌خاطر، به دلیل ضعیف‌بودن غضروف، هنگام جراحی بینی گوشتی به تقویت اسکلت بینی غضروف نیاز خواهد بود و جراحی بینی استخوانی، به دلیل نازک بودن پوست بینی، دقت و حساسیت بیشتری نیاز دارد. با توجه به اهمیت انتخاب جراح بینی برای هرچه‌بهتر انجام شدن این جراحی، مطلب تخصص گوش و حلق و بینی چیست را مطالعه کنید.

عکس بینی استخوانی و مقایسه قبل و بعد از عمل
عکس بینی استخوانی و مقایسه قبل و بعد از عمل
مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

مقایسه چالش‌های جراحی بینی گوشتی و استخوانی

در مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی به چالش‌های جراحی می‌رسیم. بزرگ‌ترین چالش جراحی در بینی‌های استخوانی، برداشتن قوس‌ها و برآمدگی‌های روی بینی و همینطور فرم‌دهی به استخوان‌ها و وجود غضروف‌های قوی این مدل بینی است. از دیگر موارد اهمیت دقت در جراحی بینی استخوانی، می‌توان به وجود پوست نازک در این نوع بینی اشاره کرد.

به گفته پایگاه سلامتی دانشگاه یوتا:

نتیجه عمل بینی‌های استخوانی معمولاً پیش‌بینی‌پذیرتر هستند و تغییرات به دلیل پوست نازک‌تر به وضوح بیشتری قابل مشاهده‌اند.

در مقابل، در بینی گوشتی این چالش‌ها، به تقویت غضروف‌ها برای ایجاد فرم پایدارتر و فرم‌دهی به پوست ضخیم‌تر خلاصه می‌شود.

تکنیک‌های مورد استفاده در عمل جراحی بینی استخوانی و گوشتی

سومین تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی در تکنیک‌های مورد استفاده در جراحی خلاصه می‌شود. در بینی استخوانی، معمولا تکنیک‌های ظریف‌تری برای تغییر شکل و حذف برآمدگی‌ها استفاده خواهد شد. جراحی بینی گوشتی، به دلیل استفاده از غضروف‌های تقویتی برای ایجاد ساختار محکم‌تر و استفاده از تکنیک‌هایی برای کاهش ضخامت پوست، میزان چربی زیرپوستی و اهمیت کنترل آن پیچیده‌تر بوده و به زمان بیشتری نیاز دارد.

مقایسه عکس بینی گوشتی و بینی استخوانی در عمل زیبایی بینی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در مراقبت‌های بعد از عمل

مراقبت بعد از عمل در بینی‌های گوشتی و استخوانی به‌طور کلی مشابه است؛ با این وجود تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در مراقبت‌های بعد از عمل به دلیل ویژگی‌های مختص به هر نوع بینی وجود دارد. تفاوت‌های اصلی در مراقبت‌های بعد از عمل برای هر دو نوع بینی در جدول زیر به تفکیک آورده شده است. این مراقبت‌ها در شش دسته مدت زمان بهبودی، میزان تورم، داروهای مصرفی، مدت زمان استفاده از چسب بینی، توجه به فعالیت‌های فیزیکی و کبودی و ورم مقایسه شده است.

مراقبت‌هابینی استخوانیبینی گوشتی
مدت‌زمان بهبودیبهبودی سریع‌تر به دلیل پوست نازک‌تر و تورم کمترمدت‌زمان بهبودی طولانی‌تر به دلیل پوست ضخیم‌تر و تورم بیشتر
تورمتورم کمتر و بهبودی سریع‌ترتورم بیشتر و نیاز به زمان بیشتر برای کاهش تورم
مصرف داروهامصرف داروهای ضدالتهاب و مسکن معمولاً به مدت کوتاه‌ترنیاز به مصرف طولانی‌تر داروهای ضدالتهاب
مدت استفاده از چسب بینیمدت‌زمان استفاده از چسب کمترنیاز به استفاده طولانی‌تر از چسب برای فرم دهی بهتر
توجه به فعالیت‌های فیزیکیمحدودیت در فعالیت‌های سنگین برای مدت کوتاه‌ترمحدودیت بیشتر در فعالیت‌های فیزیکی به دلیل احتمال بالاتر تورم
کبودی و ورمکبودی و ورم کمترکبودی و ورم بیشتر و نیاز به مراقبت‌های مخصوص

در جدول بالا تفاوت‌های بعد از عمل بینی گوشتی و بینی استخوانی بعد از جراحی آورده شد. با این طبقه‌بندی می‌توانید با انتظارات و نیازهای متفاوت هر نوع بینی آشنا شوید.

تفاوت‌های بعد از عمل بینی گوشتی و بینی استخوانی

تفاوت هزینه جراحی زیبایی بینی گوشتی و استخوانی در سال 1403

هزینه جراحی زیبایی به عوامل مختلفی از جمله نوع بینی، پیچیدگی‌های جراحی، مدت زمان جراحی، تکنیک‌های جراحی و تخصص و مهارت پزشک وابسته است. با این وجود در مقایسه بینی گوشتی و بینی استخوانی، بینی گوشتی به دلیل ضخامت بیشتر پوست و ساختار غضروفی، پیچیدگی بیشتری برای فرم‌دهی و اصلاح ساختار دارد. بنابراین می‌توان گفت برای انجام جراحی بینی گوشتی، به دلیل پیچیدگی‌های بیشتر معمولا صرف هزینه بالاتری نیاز است. به‌طور معمول، هزینه جراحی بینی استخوانی در سال ۱۴۰۳، بین 20 تا 60 میلیون تومان تعیین می‎‌شود. این در حالیست که هزینه جراحی بینی گوشتی در سال ۱۴۰۳، کمی بیشتر است.

نتیجه جراحی بینی استخوانی بهتر خواهد شد یا بینی گوشتی؟

نتیجه عمل زیبایی بینی، به نوع بینی و خصوصیات آن بستگی دارد. در صورت انجام مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی، به دلیل وجود تفاوت بینی استخوانی و گوشتی، می‌توان گفت نتیجه جراحی بینی استخوانی، نتیجه بهتری خواهد بود. اما با وجود تفاوت جراحی بینی استخوانی و گوشتی، با انتخاب جراح ماهر و باتجربه، بینی گوشتی هم می‌تواند به نتایج دلخواه و زیبایی دست پیدا کند.

در نهایت، اگر به دلیل فرق عمل بینی گوشتی و استخوانی، به مشورت با جراح بینی نیاز دارید، می‌توانید از امکان نوبت‌دهی سایت دکتردکتر استفاده کنید. به این شکل که پس از ورود به سایت دکتردکتر، تخصص گوش و حلق و بینی را جستجو کنید. صفحه‌ای شامل جراح‌های بینی برای شما به نمایش درمی‌آید. با انتخاب جراح مورد نظر خود، وارد پروفایل این متخصص شده و نوبت خود را ثبت کنید.

منابع:

houstonfaces.com

quaba.co.uk

سؤالات متداول مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی

از سن 18 تا 40 سالگی بهترین سن برای جراحی محسوب می‌شود. حالت ارتجاعی پوست در این سنین، باعث راحت‌تر انجام‌شدن و به حداقل رسیدن عوارض جراحی را به همراه دارد.

پوست این مدل بینی دارای پوست ضخیم و غدد چربی فعال است که بینی را مستعد بروز آکنه می‌کند. همچنین به دلیل ضخامت و سنگینی پوست در بینی گوشتی در مقایسه با غضروف‌های ضعیف و نازک سبب پهن بودن و افتادگی نوک بینی می‌شود.

بینی نیمه گوشتی ویژگی‌های بینی استخوانی و بینی گوشتی را به صورت ترکیبی دارا است. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به ساختار غضروفی و استخوانی متوسط که موجب ساختار پایدارتر آن می‌شود. پوست ضخیم‌تر از بینی استخوانی و نازک‌تر از بینی گوشتی دارد.

در انجام جراحی بینی عامل مهم ضخامت پوست بینی است. بینی‌های گوشتی پوست ضخیم و بینی‌های استخوانی پوست نازکی دارند. هرچه ضخامت این پوست بیشتر باشد جراحی راحت‌تر خواهد بود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نگاه درباری
من نگاهم. نگاه من به دنیای محتوا، مثل دنیای بازیگریه. یه‌موقع‌هایی یه وکیلی، یه‌موقع‌هایی فروشنده لوازم‌التحریر و گاهی حتی یه پزشک. چراکه نه! این‌روزها که باید با چشم‌های یه پزشک، به مخاطبم چشم بدوزم؛ دنیای پزشکی رو خارق‌العاده‌تر از قبل می‌شناسم. امیدوارم بتونم نگاه شما رو هم، از پنجره شگفت‌انگیز کلمه‌ها، به دنیای شگفت‌انگیز پزشکی عمق بدم. یش از 5 سال است که در زمینه‌های مختلف از جمله پزشکی محتوا می‌نویسم. تمام تلاشم این بوده که درست‌ترین و واقعی‌ترین اطلاعات را در قالب محتوایی متناسب با پرسونایم در اختیار او قرار دهم. با وجود وفور اطلاعات از دنیای پزشکی در بستر اینترنت، نوشتن از فیزیک انسان و پرداختن به بیماری‌ها و نیازهای بدن او، همچنان با چالش‌های بسیاری برای من همراه بوده است. چراکه بسیاری از مخاطبانی که برای‌شان نوشته‌ام در شرایط روانی و جسمی خاصی قرار داشته و من باید متناسب با این شرایط، اطلاعاتی از بیماری‌ها و نارسایی‌های فیزیکی در اختیارشان قرار دهم. امیدوارم همین اندازه از حضورم تا به اینجا توانسته باشد پاسخگوی سوال‌های پزشکی و سلامت‌محورانه مخاطب‌های کنجکاوم باشد. همچنین، امیدوارم در ادامه بتوانم دغدغه‌مندانه‌تر از همیشه برای آن‌ها بنویسم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

2 دیدگاه در “مقایسه جراحی بینی استخوانی و گوشتی و چالش‌های آن‌
  • سلام وقت بخیر

    اینکه میگن عمل بینی گوشتی سخت تره و احتمال برگشتش هست واقعیت داره؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی کمی چالشی تر هست و دفورمه نشدن بینی مهارت جراح را میطلبد

      پاسخ